Harvard Business Review Polska rekomenduje: Prestiżowy program rozwojowy dla menedżerów sprzedaży ICAN TOTAL SELLING. Zarządzaj sprzedażą. na świecie!

Wielkość: px
Rozpocząć pokaz od strony:

Download "Harvard Business Review Polska rekomenduje: Prestiżowy program rozwojowy dla menedżerów sprzedaży ICAN TOTAL SELLING. Zarządzaj sprzedażą. na świecie!"

Transkrypt

1 Harvard Business Review Polska rekomenduje: Prestiżowy program rozwojowy dla menedżerów sprzedaży ICAN TOTAL SELLING EDYCJA 2014 Zarządzaj sprzedażą najlepiej na świecie! Nowy program zwiększania efektywności zarządzania sprzedażą w oparciu o najbardziej aktualne metody światowych liderów. Wykorzystuje najnowsze twarde strategie sprzedaży oraz miękkie metody oparte na przełomowych odkryciach w zakresie psychologii, neurobiologii i antropologii. pierwsze grupy ruszają już w MARCU 2014! Opieka merytoryczna nad programem ICAN TOTAL SELLING : światowi guru sprzedaży Neil Rackham Mike Bosworth

2 Najnowsze badania: Tradycyjne podejście do sprzedaży i zarządzania sprzedażą nie działa! Każdy menedżer sprzedaży zna podobne zjawisko: mały procent handlowców generuje większość sprzedaży firmy. Innymi słowy, sprzedaż różni się od innych funkcji firmy tym, że produktywność najlepszych jest wielokrotnością sprzedaży przeciętnych handlowców, nie mówiąc już o tych najsłabszych. Ten fundamentalny problem leżał u źródeł powstania popularnych metodologii sprzedażowych, takich jak na przykład SPIN Selling, która opierała się na dokładnym obserwowaniu, co robią najlepsi, z myślą o nauczeniu tych samych praktyk pozostałych handlowców. Gdy Mike Bosworth tworzył dwie z najpopularniejszych na całym świecie metodologii Solution Selling i CustomerCentric Selling miał prosty cel: podnieść poziom średnio efektywnych handlowców do poziomu 20% najlepszych. ZŁA WIADOMOŚĆ: Dokładna analiza danych w badaniu Mike a Boswortha wykazała, że: 87 handlowców sprzedaje mniej, niż by mogło! % Według badań opublikowanych w 2008 roku różnica w wynikach najlepszych i przeciętnych handlowców jeszcze się pogłębiła. Paradoksalnie tam, gdzie wdrażano twarde metodologie, takie jak Solution Selling, najbardziej skorzystali z nich najlepsi handlowcy, którzy stali się jeszcze lepsi. Przeciętni i słabsi szybko porzucali nowe metody. Dlaczego? Najlepsi handlowcy naturalnie nawiązywali więź z klientem. Dla nich twarde metodologie sprzedaży pozwalały być jeszcze skuteczniejszymi. Średniacy, którzy nie potrafili nawiązać emocjonalnej więzi z klientem, szybko napotykali opór klienta, który nie chciał odpowiadać na czytane według skryptu pytania. Nie jest to dziwne, bo nikt z nas nie chce dzielić się swoimi problemami i dylematami z obcą osobą, której nie ufa. Dlatego rozczarowywali się nowymi metodami i je porzucali. Twarda metodologia nie działa, gdy handlowiec nie umie nawiązywać więzi emocjonalnych. Według najnowszych badań to właśnie więź powinna być podstawą nawiązywana w pierwszej kolejności i połączona z aktywizowaniem trzech różnych obszarów mózgu klienta. Sfera oddziaływania DOTYCHCZASOWYCH metod i szkoleń. Sprowadza się do właściwej kolejności pytań. NATURALNE ZAUFANIE Zespół cech 13% handlowców (tych najlepszych). kompetencje twarde więź emocjonalna DOBRA WIADOMOŚĆ: osobowość Cechy poza sferą dotychczasowych metod i szkoleń. UWAŻANE ZA WRODZONE. Dzięki połączeniu najnowszych generacji twardych metodologii z przełomowymi odkryciami w zakresie psychologii, neurobiologii i antropologii możliwe jest znaczące zwiększenie skuteczności sił sprzedażowych. Kluczową rolę w tym procesie mają do odegrania menedżerowie sprzedaży.

3 Najnowsze narzędzia dla praktyków biznesu Szanowni Państwo! Jak zwiększyć sprzedaż na obecnych trudnych rynkach? Czy jest to w ogóle możliwe? Odpowiedź jest pozytywna, na co wskazują przykłady firm, które obecnie odnoszą sukcesy i zwiększają sprzedaż. Jak to robią? W dobie szybkiego upodabniania się produktów i ofert kluczem do sukcesu stają się efektywne siły sprzedażowe. Jednakże nie mogą one sprzedawać według przestarzałych schematów. Nowe realia rynkowe, dobrze poinformowani klienci, rozwój sieci powodują, że potrzebne jest także nowe podejście do sprzedaży. Takim podejściem jest ICAN TOTAL SELLING program rozwoju adresowany do menedżerów sprzedaży, którzy chcą podnieść poziom swoich zespołów sprzedażowych. Korzyści dla uczestników: Wystarczy 1 rok znaczący wzrost umiejętności Najbardziej kompleksowy program dla menedżerów sprzedaży w Polsce Indywidualizacja nauczania Wygodna forma 7 dwudniowych zjazdów Rozwiązywanie problemów konkretnych firm Wsparcie i aktywność między poszczególnymi blokami Gry i symulacje Narzędzia wdrożenia w firmie Wsparcie po zakończeniu programu Program opiera się na wynikach badań światowych guru sprzedaży (Neila Rackhama i Mike a Bosworth i najlepszych światowych praktykach (już sprawdzonych w działaniu przez wiodące firmy), które ICAN dostosował do polskich warunków. W programie wykorzystujemy najnowsze narzędzia wiodących światowych firm doradczo-szkoleniowych IMPARTA i Mike Bosworth Leadership. Program wykorzystuje także badania nad rynkiem sprzedażowym w Polsce prowadzone przez Harvard Business Review Polska od 2009 roku przy współpracy z CSO Insights. Zapraszamy do wzięcia udziału w programie, życząc sukcesów w stosowaniu nowych metod zarządzania sprzedażą. dr Witold Jankowski redaktor naczelny Harvard Business Review Polska Andrzej Jacaszek dyrektor zarządzający ICAN Institute ICAN TOTAL SELLING jest całościowym programem (w wersjach dla menedżerów sprzedaży i dla handlowców) zwiększania efektywności sprzedaży, który łączy w sobie cztery kluczowe komponenty: badania+diagnostyka+warsztaty+wdrożenie. Zadaj pytanie konsultantowi napisz: 3

4 Przełom w metodach sprzedaży! Czy wiesz, co naprawdę kryje się w umyśle klienta? Historycznie badania nad zachowaniami konsumentów opierały się na obserwowaniu ich reakcji w kontekście różnych działań sprzedawców. W ten sposób pośrednio wyciągano wnioski na temat motywów zakupowych i innych istotnych czynników. Na takich właśnie badaniach opierały się tradycyjne szkolenia handlowców i metodologie sprzedażowe. Najnowsze odkrycia neuronauk opierają się na bezpośrednim wglądzie w to, jak funkcjonuje mózg człowieka. Te badania są dużo dokładniejsze i mają szerokie zastosowanie w marketingu i sprzedaży. Nowe podejście do sprzedaży opiera się na jednoczesnym zaktywizowaniu części mózgu odpowiedzialnych za logiczne myślenie, emocje i zachowania instynktowne. Ma ono zastosowanie zarówno w sprzedaży B2B, jak i B2C. Nie jest ono manipulacyjne i prowadzi do zwiększonych korzyści dla sprzedającego oraz kupującego. Wymaga zmian w zachowaniach sprzedawców, jak i zmian w zarządzaniu sprzedażą. Na takim właśnie podejściu opiera się ICAN Total Selling. 4

5 Członek Rady ekspertów ICAN total SELLING Przesłanie dla uczestników programu ICAN TOTAL SELLING Całe moje życie zawodowe (ponad 40 lat) wiąże się ze sprzedażą i kwestią, jak zwiększyć jej efektywność. Moja kariera sprzedażowa ma początek w 1972 roku w firmie Xerox, gdzie zaczynałem jako pracownik obsługi klienta, a później zwykły handlowiec. Pomimo trudnych początków stawałem się coraz lepszy w sprzedaży i stopniowo awansowałem, stając się wpierw jednym z najlepszych sprzedawców, a potem osobą odpowiedzialną za szkolenia handlowców. W tym czasie zetknąłem się z Neilem Rackhamem, który prowadził w Xeroksie przełomowe badania nad efektywnością handlowców, z których zrodziły się pierwsze generacje metodologii sprzedażowych takich jak SPIN. Po odejściu z Xeroksa w 1983 roku stworzyłem własną firmę, której celem było przekazanie moich doświadczeń i podniesienie efektywności sił sprzedażowych. Efektem tych działań były metodologie sprzedaży Solution Selling i CustomerCentric Selling (wspólnie z Frankiem Visgatisem, Garym Walkerem i Johnem Hollandem). Cały czas miałem jednak wrażenie niedosytu, że pomimo swojej użyteczności te twarde metodologie nie są w pełni wykorzystywane przez większość handlowców. Przełomem dla mnie były nowe badania neuronauk, które w mojej ocenie odkryły brakujące ogniwo. Są nimi nowe sposoby angażowania mózgu i umysłu klienta. Dzięki temu możliwe staje się wywieranie wpływu na ludzi, by dokonać zmiany, która wykroczy poza ich obecne przekonania, postawy, założenia i na której skorzystają. Program ICAN TOTAL SELLING udostępnia moje najnowsze narzędzia i rozwiązania w obszarze nawiązywania więzi emocjonalnej i budowy zaufania dla handlowców oraz menedżerów sprzedaży. Zapraszam do uczestnictwa w programie! Mike Bosworth 5

6 Wstępne wyniki badania Badanie zrealizowane przez ICAN Research w czerwcu 2012 dr Łukasz Świerżewski, z-ca redaktora naczelnego Harvard Business Review Polska, dyrektor ICAN Research ICAN TOTAL Sprzedaż totalna oparta na najlepszych i najnowszych źródłach i wiodących ekspertach Metodologie Źródło najnowszych twardych metod sprzedaży Wiodąca światowa firma działająca w obszarze poprawy efektywności sprzedażowej Imparta została umieszczona na liście TOP 20 w zakresie szkoleń sprzedażowych na świecie. Jedna z najszybciej rozwijających się firm wykorzystujących w swoich działaniach najnowsze techniki nauczania umiejętności sprzedażowych, w tym e-learning, symulacje, gry i rozwiązania mobilne. optymalizacja Kompetencje twarde Budowanie wartości dla klienta (logika i twarde argumenty) Tworzenie wartości dla klienta w procesie sprzedażowym jako podstawa sprzedaży. Proces sprzedażowy i zarządzanie sprzedażą gwarantujące wymierne korzyści dla klienta i dla firmy. Strategia sprzedaży silnie wspierająca strategię firmy. Problemy ból (pain) Rozwiązywanie Narzędzia i merytoryka Neil Rackham: światowy guru sprzedaży określany jako The Professor of Professional Selling Twarde argumenty Richard Barkey: założyciel, CEO Imparty; absolwent Harvard Business School, były konsultant McKinsey & Co. CAŁOŚCIOWA 1. Dostosowanie do polskich warunków 2. Gotowe narzędzia wdrożenia w firmach RapoRt Skuteczność sił sprzedaży w oczach dyrektorów handlowych polskich firm Poznaj mocne i słabe strony działów handlowych! Przystosowanie omawianych metod do konkretnych potrzeb firm uczestników i ich aplikowalność na polskim rynku gwarantują eksperci ICAN Institute, wydawcy Harvard Business Review Polska. Dostosowanie do polskich warunków na podstawie badań polskich firm.

7 W numerze między innymi: Zarząd bliżej klientów Gail J. McGovern, DawiD court, John a. Quelch, Blair crawford [ 62] biznesowym JaMes c. anderson, JaMes a. narus, wouter van rossum [ 76] czy powrót do źródeł? DeBata redakcyjna [ 88] richard a. D aveni [ 98] wypowiedzi liderów [ 46] oferta ma sens, a kiedy nie sunil GuPta, carl f. Mela [ 126] vikas Mittal, Matthew sarkees, feisal MursheD [ 134] nakład egz. ISSn CenA: 118 zł (0% VAT) wydanie specjalne FIRma a klient: nowe trendy I strategie [ 17] Walka o klienta: strategie i dylematy Wypowiedzi liderów wybranych firm 28 NAKŁAD EGZ. ISSN CENA: 118 ZŁ (0% VAT) Relacje z klientem Wydanie Specjalne Dlaczego uciekają zadowoleni klienci Thomas O. Jones i W. Earl Sasser, Jr. 94 Sposoby budowania lojalności klientów instytucjonalnych Das Narayandas 158 Wniknij w życie swoich klientów Patricia B. Seybold 108 Daj klientom to, czego chcą, ale inaczej Janusz Tchórzewski 46 SELLING twardo umocowane na faktach i badaniach Tylko sprawdzone techniki Wiarygodne źródła Źródło najnowszych miękkich metod sprzedaży intuicja Firma założona przez Mike a Boswortha jednego z najbardziej uznanych autorytetów w zakresie sprzedaży. Mike Bosworth Leadership oferuje warsztaty doskonalące umiejętność nawiązywania więzi na najgłębszych poziomach zaangażowania, wykorzystując przełomowe odkrycia neuronauk i psychologii behawioralnej. Aspiracje możliwości Innowacja Kompetencje miękkie Budowanie więzi i RELACji (emocje i obawy) Nawiązywanie relacji zaufania i przełamywania oporu. Proces sprzedażowy i zarządzanie sprzedażą gwarantujące emocjonalne korzyści dla klienta. Proces budujący zaufanie i prowadzący do trwałych relacji biznesowych. Obawy Narzędzia i merytoryka Mike Bosworth: światowy autorytet w sprzedaży, twórca wiodących metodologii sprzedażowych Solution Selling i CustomerCentric Selling Dr PAWEł Fortuna: wykładowca KUL, ekspert w zakresie technik perswazji i manipulacji, doradca w zakresie komunikacji sprzedażowej KONCEPCJA I INTEGRACJA 3. Przełomowe artykuły i studia przypadków na temat sprzedaży Najnowsze odkrycia dotyczące sprzedaży publikowane w Harvard Business Review Polska gwarantują użyteczność przekazywanej wiedzy strategii, taktyk i metod światowych liderów. Harvard Business Review Polska Firma a klient: nowe trendy i strategie GRUDZIEŃ 2008 numer 12 (70) Propozycja wartości dla klienta na rynku Nowe trendy w komunikacji marketingowej: czas zmian Określanie własnej pozycji konkurencyjnej Szok kulturowy, czyli budowanie relacji biznesowych na egzotycznych rynkach Produkt za darmo? Oblicz, kiedy bezpłatna Właściwy sposób zarządzania nierentownymi klientami Co nowego w marketingu? PhiliP kotler W numerze między innymi:

8 Kolejne szkolenie? Nie mam na to czasu! Oto moje prawdziwe problemy: Co zrobić, aby handlowcy nie spoczywali na laurach? Jak nie stracić najlepszych handlowców, których chce podkupić konkurencja? Co robić, kiedy dobry klient przestaje kupować? Jak pogodzić odpowiedzialność za wyniki indywidualne z koniecznością pracy zespołowej? Jak trzymać koszty sprzedaży pod kontrolą? Jak utrzymać obecnych klientów? Jak zwiększyć liczbę i skuteczność spotkań? Jak rekrutować właściwych ludzi? Jak radzić sobie z primadonnami? Jak podnieść poziom sprzedaży średniaków? Jak zrealizować plan sprzedaży na coraz trudniejszym rynku? Jak ustalać cele, aby nie były fikcją?

9 Nie ma obaw! ICAN TOTAL SELLING Pomaga menedżerom sprzedaży w osiągnięciu ich konkretnych celów! Od ponad 18 lat współpracuję z menedżerami i handlowcami, dzięki czemu znam ich codzienne problemy, troski i aspiracje. Wielokrotnie sam zarządzałem zespołami sprzedażowymi, poznając smak sukcesu i porażki. To dało mi lepsze zrozumienie wyzwań stojących przed szefami sprzedaży. Program ICAN Total Selling TM został stworzony specjalnie dla takiego właśnie zabieganego, żyjącego w dużym napięciu menedżera sprzedaży. Koncentruje się w maksymalnym stopniu na praktyce, a nie tylko na wiedzy. Zamiast tracić czas na kolejne, incydentalne szkolenia, lepiej zainwestować w kompleksowy proces rozwojowy, w konkretne narzędzia i umiejętności. To wszystko daje gwarancję, że łatwiej i szybciej osiągniemy ambitne cele. Tomasz Olejnik dyrektor ICAN Sell, długoletni praktyk zarządzania sprzedażą, ekspert Harvard Business Review Polska o programie Program rozpoczyna się od indywidualnej diagnostyki stylów i umiejętności menedżera sprzedaży. Każdy menedżer przechodzi przez poufną ocenę wg metodologii wiodącej światowej firmy OMG, specjalizującej się wyłącznie w sprzedaży. Program trwa rok i składa się z siedmiu dwudniowych interaktywnych warsztatów. Na warsztatach wykorzystujemy nowoczesne narzędzia nauki umiejętności oparte na metodach nauczania dorosłych. Konsulting i coaching. Uczestnicy między zajęciami wdrażają nowe rozwiązania w swoich firmach. Portal wiedzy ICAN Total Selling. Portal zawiera kompendium wiedzy i narzędzi Harvard Business Review Polska oraz pozostałych partnerów programu. Znajdują się tam materiały pomagające pogłębić wiedzę oraz uzupełnić braki wynikające z indywidualnej diagnostyki. Wsparcie po zakończeniu programu. Uczestnicy otrzymują dodatkowe narzędzia utrwalające nowe umiejętności przez kolejny rok. Różne formy dostępu Portal wiedzy programu jest dostępny przez komputer, tablet oraz aplikacje mobilne na smartfonie. Różne narzędzia wsparcia. Minisymulacje, minilekcje i materiały motywacyjne są dostępne 24/7. Sesje coachingowe między zajęciami na żywo i online Imparta i-coach wirtualny coach Konsultacje i e-konsultacje Narzędzia motywacyjne: Harvard Business Review Polska, Management Tips Narzędzia i kwestionariusze HBRP.PL Rozwiązania POLSKA grudzień 2012 styczeń 2013 Schyłek sprzedaży opartej na rozwiązaniach 50 Brent Adamson, Matthew Dixon, Nicholas Toman Walcz wartością, a nie ceną 62 Wojciech Gorzeń, Patrycja Staś, Jakub Niestrój Sprzedaż na mikrorynkach 88 Manish Goyal, Maryanne Q. Hancock, Homayoun Hatami Sprawdzone sposoby motywowania handlowców 98 Thomas Steenburgh, Michael Ahearne WYDANIE SPECJALNE Harvard business review polska grudzień 2012 styczeń 2013 numer 12 1 (118/119) XXI wieku 21 wrzesień 9 pażdziernik premiera książki DNA innowatora kupić! wziąć udział w konferencji Zarządzanie energią własną i organizacji pobrać raport specjalny HBRP Jak zarządzać nergią własną? ział w konferencji yjnej firmy ny HBRP teraz 25 pażdziernik teraz NAKŁAD egz. ISSN CeNA: 125 zł (5% VAT) Jak zdobyć i utrzymać klienta na trudnym rynku

10 Specjalnie dla zabieganego menedżera: Nowoczesne narzędzia zdobywania wiedzy i umiejętności Struktura i elementy programu: Dopasowanie programu rozwojowego do indywidualnego profilu i potrzeb uczestnika Diagnoza indywidualna: 1 umiejętności: 2 ocena własnych sił i słabości jako menedżera sprzedaży; dla każdego uczestnika tworzona jest indywidualna ścieżka rozwoju online Praktyczne warsztaty rozwoju symulacje, gry, studia przypadków, interaktywne formy uczenia Nowoczesne formy uczenia się i zdobywania umiejętności ICAN TOTAL SELLING 4 Roczne wsparcie w doskonaleniu umiejętności: biblioteka wiedzy, materiały edukacyjne Praca między zajęciami: portal wiedzy, e-konsultacje, Imparta i-coach 3 Wsparcie w trakcie programu i przez rok po zakończeniu Bezpłatny konsulting, coaching oraz wsparcie między zajęciami Portal wiedzy ICAN TOTAL SELLING Wszechstronne wsparcie rozwoju uczestników i możliwość natychmiastowego wdrożenia nabytej wiedzy: Interaktywne moduły, przypisane do poszczególnych sesji programu Artykuły i dodatkowe studia przypadków z biblioteki Harvard Business Review Polska Materiały multimedialne: wyselekcjonowane wystąpienia z konferencji Harvard Business Review Polska Wypowiedzi i opinie przedsiębiorców oraz menedżerów z polskiego rynku Raporty z badań i informacje o najnowszych trendach Dodatkowe kwestionariusze i narzędzia do natychmiastowego wykorzystania w firmie ICAN Institute

11 Analizy, studia przypadków i symulacje na podstawie badań i materiałów Harvard Business Review Polska Wykorzystasz przełomowe doświadczenia światowych i polskich liderów zarządzania Każdy uczestnik programu dostaje dostęp do pełnego archiwum zasobów Harvard Business Review Polska Na zajęciach wykorzystujemy symulacje i analizy oparte na przełomowych tekstach publikowanych w Harvard Business Review Polska

12 WZROST SPRZEDAŻY Współtwórca programu IMParta Creating client Value Czas na nowe podejście do zarządzania sprzedażą Jeszcze do niedawna sukces w sprzedaży opierał się na trzech filarach: Selekcja: rekrutacja najlepszych kandydatów Strategia: umiejętne pomaganie handlowcom w rozwoju poszczególnych klientów Umiejętności: nauczenie najlepszych technik sprzedaży O ile te trzy filary ciągle są ważne, to w mojej ocenie na współczesnych rynkach równie ważne są dodatkowe filary. Zarządzanie siłami sprzedażowymi (management) Wskaźniki i miary używane do wzmacniania aktywności sprzedażowej (metrics) Metodologia, czyli spójne, zdyscyplinowane podejście do całego procesu sprzedażowego (methodology)* Na tych 6 kluczowych filarach bazuje program ICAN Total Selling TM. $ *Ze wstępu Neila Rackhama do książki Cracking the Sales Management Code, której polską wersję wydaną przez ICAN Institute otrzymają wszyscy uczestnicy programu. neil rackham Najpopularniejszy współtwórca przełomowych i najnowszych rozwiązań w obszarze sprzedaży (współtwórca know-how Impart. Uzupełnia dotychczasowe metodologie, których formuła uległa już wyczerpaniu, o narzędzia równoważące nowoczesną wiedzę z ich praktycznością i skutecznością. 12

13 Zawartość merytoryczna Sesja I. Strategiczne zarządzanie sprzedażą $ -mail WZROST SPRZEDAŻY Tematyka sesji (sesja = 2 dni szkoleniowe) Interaktywne warsztaty Indywidualne testowanie (assessment) i dostosowanie Portal ITS, webinaria, e-learning WZROST SPRZEDAŻY $ $ WZROST SPRZEDAŻY Moduł 1. Strategiczna rola sprzedaży na współczesnych rynkach Wprowadzenie do programu Ican Total Selling Sprzedaż w wielokanałowym, digitalnym świecie Jak zmienił się proces zakupowy klienta? Jak sprzedaż zmieniła swoją funkcję biznesową z taktycznej na strategiczną? Ewolucja ról sprzedaży i marketingu: nowy podział pracy i reintegracja W jaki sposób sprzedaż może stać się źródłem przewagi konkurencyjnej? W jaki sposób sprzedaż i różne modele sprzedaży tworzą wartość dla klienta i dla firmy? Różne modele sprzedaży: transakcyjny, konsultacyjny i strategiczny Wybór właściwego modelu sprzedaży DYPLOM dla twojej firmy Zarządzanie sprzedażą konsultacyjną i sprzedażą transakcyjną w tej samej firmie jak to zrobić w praktyce? Segmentacja ról sprzedażowych handlowców a role menedżerów Główne metodologie sprzedażowe: podobieństwa i różnice Wprowadzenie do metodologii CCV (Creating Client Value) Nowe podejścia: $ sprzedaż oparta na prowokacji (Challenger, Insight Selling) Na czym polega podejście ICAN Total Selling tm : czyli jak integrować najlepsze praktyki twardych metodologii oraz miękkie metody oparte na najnowszych badaniach psychologicznych? Ćwiczenie: różnice w czynnikach sukcesu w sprzedaży transakcyjnej, konsultacyjnej i strategicznej WARSZTAT: tworzenie wartości dla klienta w procesie sprzedaży praca w zespołach Studium przypadku Harvard Business Review Polska: Dell Polska tworzenie hybrydowych sił sprzedażowych praca PRZED Imparta i-coach: przerobienie modułów tworzenia wartości dla klienta Portal ITS: wybrane materiały HBRP praca Po $ Moduł 2. Menedżer sprzedaży jako strateg WZROST SPRZEDAŻY Sprawdź, jakim strategiem jesteś vs jakim powinieneś być Strategiczne role menedżerów sprzedaży: kreowanie strategii firmy, przekładanie strategii firmy na strategię sprzedaży, wdrażanie, korekta i zmiana Jak zdefiniować strategię sprzedaży, gdy w firmie nie jest zdefiniowana strategia ogólna? Od strategii biznesowej do strategii sprzedaży Kaskadowanie celów: od celów biznesowych (strategia firmy) do strategii sprzedaży i aktywności sprzedażowych Formułowanie celów sprzedażowych Definiowanie aktywności jako czynników odpowiedzialnych za realizację celów sprzedażowych Mapowanie związków przyczynowo-skutkowych łączących aktywności z celami sprzedażowymi i biznesowymi jako podstawa zarządzania sprzedażą $ Tworzenie systemu mierników (metrics) jako narzędzia zarządzania ekipą handlową Zarządzanie sprzedażą jako sztuka dostrajania aktywności do celów strategicznych i celów biznesowych (i odwrotnie) Efektywne dostrajanie aktywności jako podstawa coachingu sprzedażowego w fazie wdrożenia Oferta wartości: z czego się składa i jak ją formułować? Oferta wartości a pozycjonowanie Komunikowanie oferty wartości dla potrzeb sił sprzedażowych WARSZTAT: czym możesz, a czym nie możesz zarządzać? WARSZTAT: łączenie celów biznesowych z celami sprzedażowymi i aktywnościami sprzedażowymi jako podstawa zarządzania sprzedażą WARSZTAT: formułowanie oferty wartości oraz prezentowanie jej w formie arkusza pozycjonowania Omówienie wniosków z poprzedniej sesji Omówienie zadań z poprzedniej sesji Czas: początek zajęć WZROST SPRZEDAŻY $ Zadaj pytanie konsultantowi napisz: Imparta i-coach: ćwiczenia i symulacje Zadanie wdrożeniowe: tworzenie wartości dla klientów w procesie sprzedaży w twojej firmie Portal ITS: wybrane materiały HBRP Przegląd najlepszych praktyk (best practices) zarządzania sprzedażą wg Chally Group materiał dodatkowy Zadanie wdrożeniowe: definiowanie strategii sprzedaży w twojej firmie Ocena indywidualna (assessment) każdego z uczestników wg metodologii OMG Portal ITS: wybrane materiały HBRP 13

14 sesja II. taktyczne ZARZąDZANIE SPRZEDAŻĄ sesja III. MOTYWOWANIE I ZARZĄDZANIE ENERGIĄ Moduł 3. Taktyczne role menedżerów sprzedaży Moduł 4. Realizacja i osiąganie wyników (execution and accountability) Moduł 5. Motywowanie handlowców: co działa, a co nie? Moduł 6. Inteligencja emocjonalna a sprzedaż Kluczowe kompetencje menedżera sprzedaży: czym różnią się od kompetencji handlowca? Alokacja czasu i aktywności menedżera sprzedaży Precyzowanie celów i zadań w zakresie: segmentów klientów, miksu produktów, zadań sprzedawców i pokrycia rynku Planowane pokrycia rynku (territory planning) Określanie wolumenu i zakresu aktywności (działań) sprzedażowych globalnie i na poszczególnych handlowców (liczba kontaktów prospektingowych, umówionych spotkań, złożonych ofert itd.) Dostosowanie wielkości zespołu i jego aktywności do celów sprzedażowych Prognozowanie sprzedaży a zarządzanie lejkiem sprzedażowym Jak wygląda optymalny lejek sprzedażowy? Jak maksymalizować wejście do lejka i szybko eliminować mało rokujące prospekty, wyszczuplając pozostałe? Budżetowanie: prognozowanie przychodów i kosztów Ćwiczenie grupowe: co powinien robić, a czego nie powinien robić menedżer sprzedaży? WARSZTAT: porównanie własnych wyników alokacji czasu (z assessmentu OMG) z optymalną alokacją: wnioski i rekomendacje WARSZTAT: zarządzanie lejkiem sprze - da żowym wg cyklu zakupowego klienta Z czego składa się system realizacji? Kluczowe kroki i zadania niezbędne do osiągnięcia przyjętych celów sprzedażowych Określanie procesu sprzedażowego dla sił sprzedażowych Synchronizacja procesu sprzedażowego z procesem zakupu klienta Ustalanie celów wg standardu SMART Określanie braków w wykonaniu: jak efektywnie monitorować i identyfikować problemy? Odkrywanie przyczyn braku realizacji Zróżnicowanie działań w zależności od tego, czy przyczyny są po stronie sprzedawców, czy też po stronie zmian na rynku Korygowanie niewłaściwych działań i zachowań Określanie przyczyn nieefektywności (performance gaps) Podział na przyczyny będące we wpływie sprzedawców i poza ich wpływem Dobór właściwych działań menedżera wzmacniających prawidłowe i eliminujące nieprawidłowe zachowania Zarządzanie lejkiem sprzedażowym: korekta problemów i wprowadzanie niezbędnych zmian WARSZTAT: diagnozowanie problemów związanych z realizacją zadań WARSZTAT: korygowanie złych zachowań Trendy w motywacji: co się zmieniło, a co nie uległo zmianie? Rodzaje motywacji sprzedażowej (wewnętrzna/zewnętrzn i ich zastosowanie w sprzedaży Typy wynagradzania i ich wpływ na motywację Ocena motywacji i zaangażowania członków zespołu Motywacja sprzedażowa a różnice pokoleń wpływ na efektywność sprzedaży Metody uznawania osiągnięć indywidualnych i osiągnięć zespołów Znaczenie codziennej inspiracji i wspieranie pozytywnego nastawienia Mobilizacja do działania i osiągania wyników Jasność i klarowność zadań jako czynnik motywujący Motywowanie zespołów: jak pogodzić indywidualne motywowanie z funkcjonowaniem efektywnych zespołów sprzedażowych? Typologia systemów motywacyjnych: kiedy, co, gdzie i dlaczego? WARSZTAT: gry i symulacje w zakresie dawania informacji zwrotnej WARSZTAT: gry i symulacje w zakresie uznawania osiągnięć WARSZTAT: zarządzanie energią zespołu sprzedażowego za pomocą technik Pięknej Księżniczki i Groźnego Smoka według metody prof. Heike Bruch Rola menedżera w budowaniu wysoko energetycznych, produktywnych zespołów sprzedażowych Co to jest i z czego składa się inteligencja emocjonalna? Inteligencja emocjonalna a samoświadomość i samokontrola Inteligencja emocjonalna a relacje z innymi 4 kluczowe obszary inteligencji emocjonalnej Jaką rolę pełni inteligencja emocjonalna w zarządzaniu sprzedażą? Jaką rolę ma inteligencja emocjonalna w poszczególnych fazach procesu sprzedaży? Inteligencja emocjonalna a zdolność do kreowania innowacyjnych rozwiązań Jak zwiększyć inteligencję emocjonalną u handlowców? Zarządzanie zespołami sprzedażowymi w oparciu o inteligencję emocjonalną Inteligencja emocjonalna a zdolność do budowania zaufania Inteligencja emocjonalna a zdolność do budowania relacji Inteligencja emocjonalna w zespołach sprzedażowych Test: oszacowanie i rozwijanie własnej inteligencji emocjonalnej WARSZTAT: analizowanie i doskonalenie inteligencji emocjonalnej zespołu WARSZTAT: rozwijanie inteligencji emocjonalnej zespołu Interaktywne studium przypadku praca PRZED Omówienie wniosków z poprzedniej sesji Omówienie zadań z poprzedniej sesji Czas: początek zajęć Analiza lejka sprzedażowego: zadanie z poprzedniej sesji Czas: początek zajęć Omówienie wniosków z poprzedniej sesji Omówienie zadań z poprzedniej sesji Czas: początek zajęć Omówienie wniosków z poprzedniej sesji Omówienie zadań z poprzedniej sesji Czas: początek zajęć praca Po Przegląd lejka sprzedażowego w twojej firmie pod kątem zdrowia i problemów Portal ITS: wybrane materiały HBRP Interaktywne studium przypadku pogłębiona symulacja via portal ITS Portal ITS: wybrane materiały HBRP Portal ITS: wybrane materiały HBRP Portal ITS: wybrane materiały HBRP Symulacja: zarządzanie zespołem za pomocą IE Portal ITS: e-learning podstawy budżetowania 14 ICAN Institute

15 sesja IV. NEUROKOMUNIKACJA W SPRZEDAŻY sesja V. COACHING W SPRZEDAŻY Moduł 7. Komunikacja w sprzedaży i w zarządzaniu sprzedażą Moduł 8. Nowe podejście do komunikacji w rozmowie handlowej Moduł 9. Zasady coachingu sprzedażowego Moduł 10. Coaching sprzedażowy w praktyce Menedżer sprzedaży jako mistrz komunikacji Komunikacja w zarządzaniu sprzedażą Fundamentalne umiejętności komunikacyjne (zrozumienie vs przekonywanie) Co to jest produktywny dialog biznesowy (Productive Business Dialogue)? Formy komunikacji i ich skuteczność Dlaczego tradycyjne sposoby komunikacji sprzedażowej przestają działać? Na czym polega przełom w psychologii, neurobiologii i antropologii prowadzący do znacznego zwiększenia skuteczności komunikacji międzyludzkiej? Zaufanie jako kluczowy element przekonywania do zmiany Komunikowanie się poprzez opowieści (stories) System tworzenia opowieści sprzedażowych: 3 niezbędne fazy Jakie rodzaje opowieści (stories) musi przygotować menedżer sprzedaży dla swojej ekipy handlowej? Jak uczyć nowych sposobów komunikacji? Jak budować wiarygodność i autentyczność? WARSZTAT: architektura opowieści (story board) WARSZTAT: budowanie swojej historii WARSZTAT: budowanie historii twojej firmy Czym jest Whole Brain Selling (sprzedaż angażująca cały mózg)? Jak korzystać z siły opowieści i analogii (stories) w rozmowie handlowej? Na czym polega nowe podejście do komunikacji w różnych typach sprzedaży (B2B, B2C, sprzedaż prosta i złożon? Jak w nowy sposób otwierać sprzedaż (prospekting i pierwsze spotkanie)? Jak w nowy sposób zamykać sprzedaż? Cztery rodzaje słuchania (unikające, defensywne, rozwiązujące problemy i empatyczne)? Na czym polega nowe podejście do słuchania (empatyczne słuchanie) W jaki sposób empatyczne słuchanie odkrywa ukryte emocje klienta (w tym te, które blokują sprzedaż)? Jak menedżer sprzedaży powinien uczyć handlowców empatycznego słuchania? Tworzenie banku opowieści dla ekipy handlowej Schody zmiany behawioralnej FBI (FBI Behavioral Change Stairway) a sprzedaż WARSZTAT: empatyczne słuchanie (story tending) WARSZTAT: otwieranie i zamykanie sprzedaży za pomocą opowieści WARSZTAT: schody zmiany behawioralnej FBI (FBI Behavioral Change Stairway) Specyfika coachingu sprzedażowego na tle coachingu uniwersalnego Czym jest coaching strategiczny, a czym coaching taktyczny? Rola coachingu na różnych etapach procesów sprzedaży i zakupów Coaching a zarządzanie kontaktami sprzedażowymi Coaching a zarządzanie szansami sprzedażowymi Coaching a zarządzanie klientami (accounts) Coaching a zarządzanie pokryciem terytorium sprzedażowego Punkt wyjścia do efektywnego coachingu: dopasowanie procesów zakupów (po stronie klient i procesów sprzedaży (po stronie firmy) Coaching w zakresie wykorzystania szans rynkowych (opportunity coaching) vs coaching w zakresie prowadzenia spotkań handlowych (call coaching) Typowe błędy w zakresie coachingu w zakresie wykorzystania szans rynkowych wg Rackhama Rola coacha sprzedażowego: pomiar kompetencji Tworzenie środowiska coachingowego WARSZTAT: coaching we wczesnych fazach cyklu sprzedażowego i zakupowego WARSZTAT: coaching w fazie finalizacji cyklu sprzedażowego i zakupowego Coaching vs inspekcja Typy coachingu: reaktywny, proaktywny i okazjonalny Model coachingu Imparta Jak powinna wyglądać sesja coachingowa? Kluczowa kompetencja: jak nakierować działania coachingowe tam, gdzie są rzeczywiste problemy i gdzie przyniosą najlepsze wyniki? Jak wykorzystać coaching do zwiększenia tempa sprzedaży (sales velocity): liczby kontraktów w procesie (pipeline), przeciętnej wartości kontraktu (average deal value), wskaźnik- -procent wygranych (win rate), długość cyklu sprzedażowego (length of your sales cycle)? Proces rozwoju umiejętności handlowców- krótko- i długofalowy Coaching w zakresie procesu tworzenia wartości dla klienta (CCV) Jak stymulować tych, którzy nie osiągają wyników? Jak stale podnosić poprzeczkę oraz stymulować średniaków, aby zbliżyli się do poziomu gwiazd? Jak zarządzać trudnymi gwiazdami : strategie dla sprzedażowej primadonny? Jak rozwijać własne umiejętności coachingowe? WARSZTAT: coaching sprzedażowy w praktyce: pytanie, słuchanie i dawanie informacji zwrotnej nakierowanej na poprawę WARSZTAT: model coachingowy Imparta w praktyce Omówienie wniosków z poprzedniej sesji Omówienie zadań z poprzedniej sesji Czas: początek zajęć Jakim jesteś coachem diagnoza własnych sił i słabości (test online) Omówienie wniosków z poprzedniej sesji Omówienie zadań z poprzedniej sesji Czas: początek zajęć Omówienie wniosków z poprzedniej sesji Omówienie zadań z poprzedniej sesji Czas: początek zajęć Trudne zadanie w zakresie komunikacji Do stworzenia bank opowieści dla twojej firmy/zespołu: Kogo reprezentuję Moje osobiste lekcje Komu pomogłem Kim jestem Portal ITS: wybrane materiały HBRP Portal ITS: wybrane materiały HBRP Symulacja: coaching w praktyce Zadaj pytanie konsultantowi napisz: 15

16 sesja VI. REKRUTACJA, SELEKCJA, WDROŻENIE I ROZWÓJ sesja VII. PRZYWÓDZTWO W SPRZEDAŻY Moduł 11. Rekrutacja i selekcja Moduł 12. Wdrożenie, rozwój i retencja sprzedawców Moduł 13. Menedżer sprzedaży jako lider Moduł 14. Narzędzia i techniki przewodzenia Punkt wyjścia: ocena jakości obecnej ekipy sprzedażowej pod kątem potrzeb rekrutacyjnych Ocena, czy obecna ekipa sprzedażowa jest w stanie zrealizować strategię firmy Ocena adekwatności obecnych kryteriów rekrutacji Reguła Pareto a znaczenie rekrutacji w sprzedaży Permanentna rekrutacja (wg procesu Kurlan, 100% gwiazd (90% korelacji z sukcesem) Gdzie szukać kandydatów: tradycyjne i najnowsze źródła poszukiwań Przegląd narzędzi wspierających rekrutację Jak i kiedy w procesie korzystać z narzędzi wspierających typu assessment? Jakie narzędzia pomagają w rekrutacji w sprzedaży, a jakie prowadzą do błędów rekrutacyjnych? Typowe dylematy: czy są w stanie sprzedawać vs czy będą sprzedawać? Co wiedzą vs co robią i będą robić? Odkrywanie ukrytych słabości podważających szanse na sukces w sprzedaży Rozmowa kwalifikacyjna przez telefon, internet, osobiście i w zespole Jak korzystać z modelu STAR? Tworzenie schematu kompetencyjnego wg kryteriów STAR WARSZTAT: Topgrading dla sprzedaży krok po kroku WARSZTAT: ocena CV WARSZTAT: prowadzenie rozmowy kwalifikacyjnej STAR Dobór właściwych ludzi do różnych ról sprzedażowych Zarządzanie lejkiem rekrutacyjnym Jak wdrażać nowych członków zespołu (onboarding): typowe błędy i jak ich uniknąć? Rola menedżera w procesie wdrażania handlowca Budowanie zespołu sprzedażowego Definiowanie potrzeb i ścieżek rozwoju Jak uwalniać pełen potencjał handlowców? Jak podnieść poziom handlowców klasy C do B, a klasy B do A? Tworzenie systemu rozwoju umiejętności Długoterminowe vs krótkoterminowe programy rozwoju Jak efektywnie szkolić? Podstawy skutecznego treningu umiejętności Narzędzia wzmacniania i utrwalania dobrych praktyk i nawyków Jak zatrzymać najlepszych sprzedawców: co działa, a co nie? Kiedy w twojej firmie poziom utraty handlowców (turnover) jest za duży, a kiedy za mały? Wpływ systemów kompensacji na utrzymanie najlepszych handlowców ĆWICZENIE: optymalna rola menedżera sprzedaży w działaniach rozwojowych ĆWICZENIE: prawidłowa obserwacja i analiza mikrozachowań podczas wizyty handlowej Wideo case study: odwieczne wyzwanie: zmiana postawy Czym różni się zarządzanie od przewodzenia w kontekście sprzedaży? Lider sprzedaży wobec wyzwań technicznych i adaptacyjnych Tworzenie i komunikowanie inspirującej wizji dla zespołu sprzedażowego Lider jako agent zmiany Jak skutecznie wprowadzać zmiany w zespole sprzedażowym? Budowanie kultury organizacyjnej nakierowanej na wyniki Lider jako reprezentant wartości marki i firmy Kiedy lider musi sam uczestniczyć w procesie sprzedaży jakie role musi wtedy spełniać? Kiedy lider nie powinien uczestniczyć bezpośrednio w procesie sprzedaży? Sprzedaż strategiczna jak sprzedawać na poziomie zarządu? Menedżer sprzedaży jako innowator Innowacyjność w sprzedaży: jakie są jej wymiary i zastosowania? Tworzenie środowiska innowacyjnego w dziale sprzedaży Zachowanie właściwej proporcji między kompetencjami odkrywczymi a wykonawczymi Wprowadzanie właściwych innowacji w życie WARSZTAT: zarządzanie konfliktami między rolami zarządczymi a przywódczymi WARSZTAT: odkryj swój potencjał do innowacji w procesie sprzedaży WARSZTAT: zastosowanie technik sprzedaży prowokacyjnej (challenger sale) jako narzędzia tworzenia wartości i innowacji Punkt wyjścia: efektywne balansowanie między rolą zarządczą a rolą przywódczą menedżera sprzedaży Specyfika przewodzenia zespołami sprzedażowymi a codzienne wyzwania menedżera Style przewodzenia a różne sytuacje sprzedażowe Tworzenie pozytywnego napięcia Zarządzanie energią zespołu sprzedażowego Psychologia pozytywna jako podstawa skutecznego przywództwa w sprzedaży Na czym polega autentyczne przywództwo? Jak budować wiarygodność i autentyczność? Budowanie własnego stylu przewodzenia Metody wywierania wpływu Jak w nowy sposób demonstrować swój charakter i budować zaufanie? Techniki perswazji vs techniki manipulacji Przewodzenie dla rezultatów Przekuwanie porażek sprzedażowych w rozwój i sukces Umiejętność analizy niepowodzeń Przekształcenie porażki w wartościową informację zwrotną Wykorzystanie doświadczeń do weryfikacji celów zawodowych i osobistych Kształtowanie pokory, poczucia własnej wartości i samodoskonalenie Zarządzanie stresem WARSZTAT: sztuka żonglowania rolami lidera WARSZTAT: perswazja w praktyce WARSZTAT: zarządzanie energią własną praca PRZED Portal ITS: wybrane materiały HBRP Portal ITS: wybrane materiały HBRP Portal ITS: wybrane materiały HBRP Audyt: wstępna ocena kultury organizacyjnej działu sprzedaży w twojej firmie Portal ITS: wybrane materiały HBRP praca Po CERTIFICATE Ocena, czy obecna ekipa sprzedażowa jest w stanie zrealizować strategię firmy Określanie potrzeb rekrutacyjnych Proponowanie nowego modelu rekrutacji w twojej firmie Ocena obecnego procesu wdrażania handlowców w twojej firmie Ocena obecnego procesu rozwoju handlowców w twojej firmie Portal ITS: wybrane materiały HBRP Budowanie własnej marki lidera: zadania do wykonania Analiza porażek i sukcesów twojego zespołu Testowanie metod wywierania wpływu Portal ITS: wybrane materiały ICAN ICAN TOTAL SELLING Senior Manager Program completed by Jan Kowalski DR WITOLD JANKOWSKI ANDRZEJ JACASZEK RICHARD BARKEY MIKE BOSWORTH HARVARD BUSINESS REVIEW POLSKA ICAN INSTITUTE IMPARTA MB LEADERSHIP 16 ICAN Institute

17 Program specjalnie uszyty dla Ciebie Każdy uczestnik programu jest inny, zarówno pod względem swojego indywidualnego profilu (silnych i słabszych stron), jak i wyzwań, przed którymi stoi w firmie. Z tego powodu uczestnicy programu na samym początku przechodzą przez specjalną, poufną ewaluację, która pozwala na zindywidualizowanie programu w kontekście ich konkretnych potrzeb i wyzwań. Narzędziem ewaluacji jest ankieta Sales Manager's Assessment (uczestnicy mają do wyboru polską lub angielską wersję językową) wiodącej światowej firmy OMG, specjalizującej się wyłącznie w badaniach efektywności sprzedaży. Każdy uczestnik dostaje kompleksowy raport (35-40 stron), który ma samoistną wartość jako źródło lepszego zrozumienia własnych sił i ukrytych słabości. Raport ten pozwala także na wypracowanie indywidualnej ścieżki rozwoju. W ramach indywidualizacji programu uczestnicy dostają dodatkowe rekomendacje i materiały edukacyjne oraz coaching pomagający wdrożyć rekomendacje. W ramach portalu programu ICan Total Selling każdy uczestnik ma własną stronę, mierzącą jego postęp oraz dającą dostęp do dodatkowych materiałów. Strona ta jest całkowicie poufna i jest widoczna tylko dla niego. Pytania, na które musisz znać odpowiedzi Przesłanie Davida Kurlana Objective Management Group której jestem założycielem to pionier naukowego podejścia do rozwoju sił sprzedażowych. Od 1989 roku pomagamy menedżerom sprzedaży w rozwoju kwalifikacji i efektywności, a także dajemy im narzędzia zwiększające skuteczność rekrutacji i postępy handlowców. Nasze narzędzia diagnostyczne opierają się na naukowym podejściu i skumulowanej próbie ponad osób oraz ponad ekip sprzedażowych. To pozwala na nadzwyczajną dokładność w ustalaniu wskaźników sukcesu. Aż 92% z rekomendowanych przez nas kandydatów na handlowców w ciągu roku osiąga wyniki plasujące ich w grupie 20% najlepszych. Oto kilka ciekawych wyników naszych badań, szczególnie interesujących dla menedżerów sprzedaży: 18% menedżerów sprzedaży nie nadaje się i nigdy nie będzie nadawać się do tej roli czy wiesz dlaczego? 34% menedżerów sprzedaży nie jest podatne na trening co jest tego powodem i co można zrobić? tylko 7% menedżerów sprzedaży jest efektywnych w roli coachów (na szczęście to łatwo naprawić) prawie 30% menedżerów sprzedaży poświęca mniej niż 10% czasu na motywację, a mniej niż 10% poświęca na to 25% czasu 50% menedżerów sprzedaży poświęca mniej niż 5% czasu na rekrutację, a tylko 1% poświęca na to 25% lub więcej czasu 30% menedżerów sprzedaży poświęca mniej niż 10% swojego czasu na działania związane z kontrolą i realizacją celów, a mniej niż 5% poświęca na tę aktywność 25% lub więcej czasu 25% menedżerów sprzedaży poświęca mniej niż 25% swojego czasu na coaching, a tylko 15% menedżerów sprzedaży poświęca na to więcej niż 25% czasu. Jakie są właściwe odpowiedzi na powyższe pytania? Nasze badania dają wyraźne wskazówki. Dla potrzeb programu ICAN Total Selling udostępniliśmy nasze narzędzia badawcze oraz wyniki naszych wieloletnich badań. Dzięki nim będziecie mogli nie tylko podnieść własne umiejętności, ale także znacząco poprawić poziom i skuteczność rekrutacji oraz rozwoju handlowców w swoich firmach. Z życzeniami sukcesów, Dave Kurlan PS ICAN Institute jest wyłącznym partnerem OMG w Polsce. Dzięki temu będziemy rozszerzać polską próbę bazy danych OMG. Zadaj pytanie konsultantowi napisz: 17

18 Pewna wiedza z pewnych źródeł ICAN Institute i Harvard Business Review Polska to liderzy w Polsce w propagowaniu najnowszych trendów i metod w sprzedaży. Współpracujemy z najlepszymi ekspertami na świecie i sami badamy polski rynek sprzedaży. Wyniki badań przedstawiamy czytelnikom numerów specjalnych Harvard Business Review Polska, publikujemy najwyższej jakości raporty oraz książki omawiające najważniejsze trendy biznesowe. Ponadto, podczas prestiżowych konferencji i seminariów, dostarczamy wiedzę biznesową prezentowaną przez kluczowych międzynarodowych mówców inspirujących publiczność na całym świecie. Programy rozwoju umiejętności HBRP numery specjalne Współpracujemy z najwybitniejszymi ekspertami od sprzedaży na świecie Badania i raporty Książki i serie Jeffrey Gitomer Neil Rackham Jason Jordan Linda Richardson Barry Trailer

19 Prowadzący: doświadczeni praktycy, menedżerowie i konsultanci dr Witold Jankowski, redaktor naczelny Harvard Review Polska oraz prezes ICAN Institute Doświadczony wykładowca i konsultant. Studiował zarządzanie i ekonomię w Kanadzie i Stanach Zjednoczonych. W latach wykładał w programach MBA w szkołach biznesu w Kanadzie. Od 1993 roku prezes ICAN Institute, zajmującego się m.in. działalnością szkoleniową i konsultingową. Prowadzi szkolenia Management, realizuje także wdrożenia programów e-learningowych oraz, na zamówienie firm, prestiżowe Akademie Rozwoju Przywództwa, oparte na narzędziach Harvard Business Publishing. Współpracował z wieloma firmami jako konsultant i trener (m.in. Goodyear Polska, SAP, Lyreco, Lotos, Hestia, Ciech SA, TPSA, Eurozet, GlaxoSmithKline, Kolporter, Grupa PSB, Węglokoks). Andrzej Jacaszek, wydawca Harvard Business Review Polska oraz dyrektor zarządzający ICAN Institute Ukończył studia Executive Master of Business Administration, University of Minnesota, Carlson School of Management. Od marca 2004 jest wykładowcą w ICAN Institute. Specjalizuje się m.in. w zagadnieniach zarządzania strategicznego, sprzedaży, marketingu, ekonomiki przedsiębiorstwa. Pracował m.in. dla takich firm jak: Medicover Holding BV jako dyrektor Grupy Medicover ds. sprzedaży i marketingu; Norwich Union jako Country Manager of Life and Pensions Operations in Poland; Powszechne Towarzystwo Emerytalne Norwich Union SA jako prezes zarządu; TUiR Warta SA jako wiceprezes zarządu; Agros Holding SA jako pełnomocnik zarządu i dyrektor Grupy Agros ds. sprzedaży i marketingu; B.P.S. Consultants Poland Sp. z o.o. jako dyrektor zarządzający. PAWEł Motyl, dyrektor generalny ICAN Institute Absolwent Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie oraz studiów podyplomowych Uniwersytetu Jagiellońskiego. Jako pierwszy Polak ukończył program Train-the-Trainer w McClelland Center w Bostonie. Przez ponad 8 lat pracował w firmie Hay Group, początkowo jako konsultant, następnie jako lider środkowoeuropejskiego zespołu realizującego projekty rozwojowe dla kadry menedżerskiej wysokiego szczebla. W 2006 roku dołączył do firmy executive search SpenglerFox, gdzie odpowiadał za wyniki i rozwój warszawskiego oddziału. Od 2007 roku jest dyrektorem generalnym ICAN Institute i członkiem zarządu Stowarzyszenia HR Generation Next. Należy do American Society for Training and Development. TOMASZ Olejnik, długoletni praktyk zarządzania sprzedażą Posiada 18-letnie doświadczenie w sprzedaży i zarządzaniu sprzedażą. Współpracował z 4 firmami ze światowej 10-ki uznawanej za liderów w sprzedaży doradczej. Jako jedna z nielicznych osób w Polsce praktycznie zna cztery najbardziej kompleksowe, światowe systemy rozwiązań sprzedażowych: AchieveGlobal, Imparta Ltd, Dale Carnegie Training, The Brooks Group. Jest jedynym trenerem w Polsce, który posiada certyfikację w programie uznawanym za światowy bestseller w rozwoju osobistym: Dale Carnegie Course. Prowadził projekty, konsultacje, szkolenia i warsztaty dla firm: PKO Bank Polski, Coty, Centralny Dom Maklerski Pekao S.A., Deloitte, GlaxoSmithKline, Kompania Piwowarska, Pfizer, Polkomtel, PZ Cussons, Raiffeisen Bank, RWE Polska, Netia, Telekomunikacja Polska, Sanofi-Synthelabo, Novartis, ING, BZ WBK. Adam Bernacki, międzynarodowy konsultant z zakresu zwiększania efektywności zakupowej Od roku 1996 przez 5 lat rozwijał karierę zawodową w dziale zakupów koncernu Philips. Kolejne 3 lata był dyrektorem eksportu, pozyskując dostawców i partnerów handlowych w Azji. Od roku 2004 związany z firmami doradczymi. Realizował projekty dedykowane zwiększeniu efektywności zakupów w wiodących polskich i europejskich przedsiębiorstwach. Od roku 2008 pełnił rolę dyrektora zarządzającego w INVERTO AG, wiodącej na rynku niemieckim firmie doradczej specjalizującej się w zarządzaniu procesem zakupów. Realizował projekty dla KGHM, PGNiG czy Zelmera. Posiada wieloletnie międzynarodowe doświadczenie trenerskie, które wykorzystuje w programach rozwojowych dla kadry menedżerskiej najwyższego szczebla. Absolwent Chartered Institute of Purchasing and Supply. Wykładał w Szkole Głównej Handlowej. Dr PAWEł Fortuna, doktor psychologii, specjalizujący się w psychologii rozwoju osobistego i wywierania wpływu Zaraża entuzjazmem, pobudza do myślenia, inspiruje do rozwoju i samodzielnych poszukiwań, pomaga lubić ludzi i lepiej żyć. Ma 18 lat doświadczenia w konsultingu. Autor licznych strategii negocjacyjnych i perswazyjnych (rokowania prywatyzacyjne, negocjacje z sieciami handlowymi, rozmowy międzynarodowe). Propagator idei białej perswazji i jej praktycznej aplikacji: Sprzedaży bez sprzedawania. Realizował projekty m.in. dla: PKO Bank Polski, TUiR Allianz, Volvo Truck, Polkomtel, Jungheinrich, Adamed, Netia, PKN Orlen. Autor ośmiu książek, w tym Pozytywnej psychologii porażki (Nagroda Teofrasta dla najlepszej popularnonaukowej psychologicznej książki 2012) oraz Perswazji w pracy trenera (nagroda Polskiego Towarzystwa Trenerów Biznesu Książka dla trenera 2011). Członek ZAiKS, performer, muzyk, autor tekstów, kompozytor. Zadaj pytanie konsultantowi napisz: 19

20 Prowadzący: doświadczeni praktycy, menedżerowie i konsultanci dr Hubert Malinowski, doktor nauk socjologicznych, psycholog społeczny, trener, coach i konsultant Należy do najbardziej cenionych i poszukiwanych przez menedżerów trenerów i coachów EQ w sprzedaży w Polsce. Swoją osobowością i umiejętnościami trenerskimi potrafi przykuć uwagę najbardziej wymagających menedżerów wyższego szczebla. Specjalizuje się w realizacji szkoleń i coachingów indywidualnych rozwijających kompetencje osobiste, w szczególności z zakresu inteligencji emocjonalnej EQ dla kadry wyższego i średniego szczebla. Jako ceniony praktyk biznesowy z wieloletnim stażem, był wielokrotnie zapraszany do współtworzenia narzędzi i programów szkoleniowych rozwijających kompetencje EQ. Uwagę poświęca zwłaszcza inteligencji emocjonalnej i stylom poznawczym w kierowaniu, negocjacjach, sprzedaży oraz komunikacji w organizacjach. Z sukcesem wspierał klientów z takich firm, jak: Mars, Microsoft, Nestle, Diageo, Royal Canin, Kompania Piwowarska, SC Johnson, Douglas, Cersanit, Henkel, Geers, Bakoma, Bayer, HP, Ustronianka. Magdalena Petryniak, menedżer z wieloletnim doświadczeniem w zarządzaniu projektami innowacyjnymi Od 10 lat realizuje projekty z zakresu komunikacji marketingowej i komunikacji społecznej. Absolwentka m.in. Leadership Program w Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health w USA. Prowadząc własną firmę (Grupa SAPR) przeprowadziła ponad 50 kampanii marketingowych i PR dla firm i instytucji, koordynowała również kampanię lobbingową, która doprowadziła do zmiany prawa. Współtwórca i gospodarz cyklu Elite Sales, wysokiej klasy mówca i prezenter. Od dwóch lat zarządza projektami specjalnymi i konferencjami w Harvard Business Review Polska, gdzie uzyskała 40% wzrostu jakości produktów oraz najwyższy wskaźnik rentowności od 10 lat. Szkoli i aktywnie wspiera siły sprzedażowe w uzyskiwaniu wysokich wyników i doskonaleniu umiejętności handlowych. Certyfikowany trener Mike Bosworth Leadership. Aktywnie zaangażowana w działalność społeczną. Rada ekspertów W skład rady wchodzą najwyższej klasy światowe autorytety współpracujące z ICAN Institute i Harvard Business Review Polska. Rada sprawuje pieczę nad zgodnością programu z najnowszymi światowymi rozwiązaniami i trendami. Mike Bosworth Międzynarodowy autorytet w dziedzinie komunikacji i metodologii sprzedażowych. Uznany konsultant i strateg sprzedażowy. Neil Rackham Wiodący ekspert, którego narzędzia umożliwiają reorientację działów i zwiększenie wyników sprzedaży w realiach dzisiejszego biznesu. Barry Trailer Partner zarządzający w CSO Insights firmie zajmującej się badaniami skuteczności i analizą porównawczą w sprzedaży. Richard Barkey Międzynarodowy konsultant w obszarze zarządzania, założyciel firmy Imparta specjalizującej się w szkoleniach sprzedażowych. Koordynatorem prac rady ekspertów jest dr Witold Jankowski, redaktor naczelny Harvard Business Review Polska. Sprawdź co mówią eksperci na temat najnowszych trendów w sprzedaży

Zarządzaj sprzedażą NAJLEPIEJ NA ŚWIECIE!

Zarządzaj sprzedażą NAJLEPIEJ NA ŚWIECIE! HARVARD BUSINESS REVIEW POLSKA REKOMENDUJE: Prestiżowy program rozwojowy dla menedżerów sprzedaży ICAN TOTAL SELLING EDYCJA 2016 Zarządzaj sprzedażą NAJLEPIEJ NA ŚWIECIE! Nowy program zwiększania efektywności

Bardziej szczegółowo

BTI SALES SCHOOL SZKOŁA SPRZEDAŻY BTI

BTI SALES SCHOOL SZKOŁA SPRZEDAŻY BTI BTI SALES SCHOOL SZKOŁA SPRZEDAŻY BTI BTI CONSULTING W LICZBACH ponad 30 lat na rynku ponad 5 mln klientów w 36 krajach świata 2 000 akredytowanych trenerów więcej niż 200 000 dni szkoleniowych Partnerzy

Bardziej szczegółowo

SET DLA PROFESJONALISTÓW

SET DLA PROFESJONALISTÓW Jesteśmy członkiem: Pomagamy: SET DLA PROFESJONALISTÓW SZKOLENIA BEZPŁATNE Temat: COACHING W ORGANIZACJI Wdrażanie i zwiększanie efektywności coachingu w biznesie. Informator dla Uczestnika " Stwarzamy

Bardziej szczegółowo

The power of PEOPLE pierwsza w Polsce certyfikacja D3

The power of PEOPLE pierwsza w Polsce certyfikacja D3 The power of PEOPLE pierwsza w Polsce certyfikacja D3 Chcesz podnieść swoją konkurencyjność i wyróżnić się na rynku? Certyfikat D3 368 C 355 C C-0 M-0 Y-0 K-60 368 C 355 C PANTON 424 C 292 C 285 C K-100

Bardziej szczegółowo

SZKOLENIA. ul. Sienna 72/16 00-833 Warszawa Tel./Fax. (022) 890 21 35

SZKOLENIA. ul. Sienna 72/16 00-833 Warszawa Tel./Fax. (022) 890 21 35 ul. Sienna 72/16 00-833 Warszawa Tel./Fax. (022) 890 21 35 Adresaci szkolenia Budowanie Modeli Kompetencji Szkolenie to przeznaczone jest dla menedżerów i pracowników działów zarządzania zasobami ludzkimi,

Bardziej szczegółowo

PROGRAM SZCZEGÓŁOWY STUDIÓW PODYPLOMOWYCH PSYCHOLOGIA ZARZĄDZANIA

PROGRAM SZCZEGÓŁOWY STUDIÓW PODYPLOMOWYCH PSYCHOLOGIA ZARZĄDZANIA 168 godzin zajęć 9 miesięcy nauki 10 zjazdów PROGRAM SZCZEGÓŁOWY STUDIÓW PODYPLOMOWYCH PSYCHOLOGIA ZARZĄDZANIA 1. Style kierowania i przywództwo (12 godz.) przywództwo - kiedy warto być przywódcą praktyczne

Bardziej szczegółowo

SET DLA PROFESJONALISTÓW

SET DLA PROFESJONALISTÓW Jesteśmy członkiem: Pomagamy: SET DLA PROFESJONALISTÓW SZKOLENIA BEZPŁATNE Temat: PROJEKTOWANIE EFEKTYWNYCH SZKOLEŃ I PROCESÓW ROZWOJOWYCH Informator dla Uczestnika " Stwarzamy możliwości do rozwoju kreując

Bardziej szczegółowo

Program Poprawy Efektywności Zakupów. Jak kupować, aby poprawiać rentowność?

Program Poprawy Efektywności Zakupów. Jak kupować, aby poprawiać rentowność? Program Poprawy Efektywności Zakupów Jak kupować, aby poprawiać rentowność? Oferta Zakupy Celem każdej firmy jest zdobycie dominującej pozycji na rynku, która przekłada się na poziom obrotów i zysków firmy.

Bardziej szczegółowo

SET DLA PROFESJONALISTÓW

SET DLA PROFESJONALISTÓW Jesteśmy członkiem: Pomagamy: SET DLA PROFESJONALISTÓW SZKOLENIA BEZPŁATNE Temat: BUDOWANIE I ROZWÓJ EFEKTYWNYCH STRUKTUR TRENERSKICH Informator dla Uczestnika " Stwarzamy możliwości do rozwoju kreując

Bardziej szczegółowo

Rozpoznawanie kłamstwa i manipulacji w biznesie. SZKOLENIE DEDYKOWANE DLA: managerowie negocjatorzy sprzedawcy handlowcy pracownicy działów HR

Rozpoznawanie kłamstwa i manipulacji w biznesie. SZKOLENIE DEDYKOWANE DLA: managerowie negocjatorzy sprzedawcy handlowcy pracownicy działów HR Rozpoznawanie Katowice 26-27.06 SZKOLENIE DEDYKOWANE DLA: managerowie negocjatorzy sprzedawcy handlowcy pracownicy działów HR KLUCZOWE zagadnienia Wywieranie wpływu; System Kodowania Ruchów Twarzy Dlaczego

Bardziej szczegółowo

Oferta szkoleniowa. Stowarzyszenia Centrum Edukacji CEL

Oferta szkoleniowa. Stowarzyszenia Centrum Edukacji CEL Oferta szkoleniowa Stowarzyszenia Centrum Edukacji CEL W swojej ofercie posiadamy szkolenia z zakresu: 1. Zarządzania projektami Wprowadzenie do zarządzania projektami, Metody i narzędzia stosowane w zarządzaniu

Bardziej szczegółowo

Dr Marta Czerwiec. Tunbridge Wells, 2015

Dr Marta Czerwiec. Tunbridge Wells, 2015 Dr Marta Czerwiec Tunbridge Wells, 2015 PRISM Brain Mapping Nowoczesne narzędzie oparte o najnowsze osiągnięcia neurologii Zweryfikowane przy pomocy badań empirycznych oraz testów Nie jest oparte na żadnym

Bardziej szczegółowo

Coaching moda czy potrzeba?

Coaching moda czy potrzeba? Coaching moda czy potrzeba? Łukasz Dąbrówka Coach MLC, Trener, Doradca ds. partnerstw JST w projekcie MF EOG projekt realizowany przez ZMP, ZPP, ZG RP mgr Łukasz Dąbrówka coach MLC, trener, konsultant

Bardziej szczegółowo

Psychologia sprzedaży

Psychologia sprzedaży Psychologia sprzedaży Informacje o usłudze Numer usługi 2016/05/04/5005/8977 Cena netto 300,00 zł Cena brutto 369,00 zł Cena netto za godzinę 50,00 zł Cena brutto za godzinę 61,50 Możliwe współfinansowanie

Bardziej szczegółowo

ZARZĄDZANIE MARKĄ. Doradztwo i outsourcing

ZARZĄDZANIE MARKĄ. Doradztwo i outsourcing ZARZĄDZANIE MARKĄ Doradztwo i outsourcing Pomagamy zwiększać wartość marek i maksymalizować zysk. Prowadzimy projekty w zakresie szeroko rozumianego doskonalenia organizacji i wzmacniania wartości marki:

Bardziej szczegółowo

pomagamy Klientom w realizacji celów biznesowych

pomagamy Klientom w realizacji celów biznesowych pomagamy Klientom w realizacji celów biznesowych Szanowni Państwo, zapraszamy do udziału w projekcie szkoleniowym skierowanym do dyrektorów personalnych, menedżerów i specjalistów HR, którzy chcą rozwijać

Bardziej szczegółowo

Warsztaty. Oferta. First Time Manager Szkolenie Otwarte

Warsztaty. Oferta. First Time Manager Szkolenie Otwarte Warsztaty Oferta First Time Manager Szkolenie Otwarte Warszawa, wrzesień 2014 Szanowni Państwo, mamy przyjemność przedstawić ofertę rozwoju kompetencji nowo (lub niedawno) mianowanych menedżerów. Program

Bardziej szczegółowo

MISTRZOWSKA REKRUTACJA - NARZĘDZIA 2014

MISTRZOWSKA REKRUTACJA - NARZĘDZIA 2014 MISTRZOWSKA REKRUTACJA NARZĘDZIA 2014 Holbern sp. z o.o. www.holbern.pl MISTRZOWSKA REKRUTACJA - NARZĘDZIA 2014 DLA KOGO JEST TRENING? Specjaliści działu personalnego/hr Menedżerowie działu personalnego/hr

Bardziej szczegółowo

Leadership Training. polepszenie atmosfery w zespole, zwiększenie obrotów firmy, budowanie korzystnego PR firmy.

Leadership Training. polepszenie atmosfery w zespole, zwiększenie obrotów firmy, budowanie korzystnego PR firmy. 1 Leadership Training Trening umiejętności przywódczych oraz coachingowych dla liderów i menedżerów Cel szkolenia: sztuka budowania autorytetu lidera i relacji w zespole, motywowania pracowników, delegowania

Bardziej szczegółowo

oferta dla Marketingu

oferta dla Marketingu ! oferta dla Marketingu Warsztaty współpracy Marketing - Sprzedaż. Szkolenia kompetencyjne dla Działu Marketingu. Doradztwo przetargowe i efektywna współpraca z Agencją.. WARSZTATY WSPÓŁPRACY MARKETING

Bardziej szczegółowo

www.terra.edu.pl akademia@terra.edu.pl I. Coaching

www.terra.edu.pl akademia@terra.edu.pl I. Coaching I. Coaching 1 1. Czym jest coaching? COACHING - to rozwój jednostki bądź organizacji poprzez: 1. wzmocnienie posiadanych umiejętności, 2. wytyczanie ambitnych celów oraz 3. efektywną realizację wytyczonych

Bardziej szczegółowo

SZKOLENIE BADANIE SATYSFAKCJI KLIENTA I ZARZĄDZANIE SATYSFAKCJĄ KLIENTA W PRZEDSIĘBIORSTWIE

SZKOLENIE BADANIE SATYSFAKCJI KLIENTA I ZARZĄDZANIE SATYSFAKCJĄ KLIENTA W PRZEDSIĘBIORSTWIE SZKOLENIE ROZWIĄZANIA W ZAKRESIE ROZWOJU KAPITAŁU LUDZKIEGO PRZEDSIĘBIORSTW BADANIE SATYSFAKCJI KLIENTA I ZARZĄDZANIE SATYSFAKCJĄ KLIENTA W WPROWADZENIE W dobie silnej konkurencji oraz wzrastającej świadomości

Bardziej szczegółowo

Warsztaty otwarte. Program styczeo czerwiec 2011. sprzedaż obsługa zarządzanie

Warsztaty otwarte. Program styczeo czerwiec 2011. sprzedaż obsługa zarządzanie Warsztaty otwarte Program styczeo czerwiec 2011 sprzedaż obsługa zarządzanie 1 Maciej Buś Dyrektor Programowy Akademii Telemarketingu, Prezes Instytutu Contact Center. Akademia Telemarketingu to kompleksowe

Bardziej szczegółowo

JUBILEUSZOWA OFERTA SZCZĘŚLIWA 13!

JUBILEUSZOWA OFERTA SZCZĘŚLIWA 13! JUBILEUSZOWA OFERTA SZCZĘŚLIWA 13! TO JUŻ Perfect Consulting Rok 2012 jest dla Perfect Consulting Rokiem Szczególnego Jubileuszu! Już od 13 lat promujemy zasadę, że największym zasobem organizacji są zatrudnieni

Bardziej szczegółowo

szkolenia dla biznesu

szkolenia dla biznesu szkolenia dla biznesu wszystkie warsztaty przygotowujemy pod kątem uczestników i dostosowujemy w 100% do potrzeb odbiorców dotyczy to zarówno czasu ich trwania jak i poruszanych na nich zagadnień 1. komunikacja

Bardziej szczegółowo

ŻYCIORYS ZAWODOWY. WSB Studia Podyplomowe Coaching 2015. Master Business Trainer Level Complex

ŻYCIORYS ZAWODOWY. WSB Studia Podyplomowe Coaching 2015. Master Business Trainer Level Complex ŻYCIORYS ZAWODOWY 1. Nazwisko: Wardzała 2. Imię: Katarzyna 3. Wykształcenie: wyższe Instytucja Data: od (miesiąc / rok) do (miesiąc / rok) Wydział Finansów i Zarządzania w y, kierunek Zarządzanie 2015

Bardziej szczegółowo

Programrozwojukompetencjimenedżerskich wobszarzezarządzanialudźmi-opartyometodologięsuccessskills. Opisprogramu. Menedżer Sukcesu

Programrozwojukompetencjimenedżerskich wobszarzezarządzanialudźmi-opartyometodologięsuccessskills. Opisprogramu. Menedżer Sukcesu Menedżer Sukcesu Programrozwojukompetencjimenedżerskich wobszarzezarządzanialudźmi-opartyometodologięsuccessskills Programrozwoju SuccessSkills Opisprogramu MenedżerSukcesu Metodologia Opispodejściadorozwoju

Bardziej szczegółowo

PROGRAM SZKOLENIA Czy skończyły się już czwórki skuteczny Manager IT

PROGRAM SZKOLENIA Czy skończyły się już czwórki skuteczny Manager IT PROGRAM SZKOLENIA Czy skończyły się już czwórki skuteczny Manager IT Idea Projektu. Czas trwania: 2 dni (14godz.) Rola menedżera IT jest kluczowa w każdej organizacji. To menedżer ma wpływ na kształtowanie

Bardziej szczegółowo

Poziom 5 EQF Starszy trener

Poziom 5 EQF Starszy trener Poziom 5 EQF Starszy trener Opis Poziomu: Trener, który osiągnął ten poziom rozwoju kompetencji jest gotowy do wzięcia odpowiedzialności za przygotowanie i realizację pełnego cyklu szkoleniowego. Pracuje

Bardziej szczegółowo

oferta dla Agencji Szkolenia eksperckie Klient-Agencja. Szkolenia kompetencyjne dla Agencji.

oferta dla Agencji Szkolenia eksperckie Klient-Agencja. Szkolenia kompetencyjne dla Agencji. oferta dla Agencji Szkolenia eksperckie Klient-Agencja. Szkolenia kompetencyjne dla Agencji. Sesje coachingu współpracy połączonych zespołów Klient-Agencja. SZKOLENIA EKSPERCKIE KLIENT - AGENCJA System

Bardziej szczegółowo

Praktyki zarządzania talentami w Polsce. Badanie House of Skills, 2015

Praktyki zarządzania talentami w Polsce. Badanie House of Skills, 2015 Praktyki zarządzania talentami w Polsce Badanie House of Skills, 2015 Co badaliśmy? Jakie zmiany dokonały się w ramach zarządzania talentami na polskim rynku w ciągu ostatnich 10 lat? Jakie praktyki i

Bardziej szczegółowo

Szkolenie - Zarządzanie zmianą i budowanie zaangażowania pracowników.

Szkolenie - Zarządzanie zmianą i budowanie zaangażowania pracowników. Szkolenie - Zarządzanie zmianą i budowanie zaangażowania pracowników. Informacje o usłudze Numer usługi 2016/05/29/5911/9896 Cena netto 990,00 zł Cena brutto 1 217,00 zł Cena netto za godzinę 61,88 zł

Bardziej szczegółowo

Rozpoznawanie kłamstwa i manipulacji w biznesie. SZKOLENIE DEDYKOWANE DLA: managerowie negocjatorzy sprzedawcy handlowcy. 2 dni. KLUCZOWE zagadnienia

Rozpoznawanie kłamstwa i manipulacji w biznesie. SZKOLENIE DEDYKOWANE DLA: managerowie negocjatorzy sprzedawcy handlowcy. 2 dni. KLUCZOWE zagadnienia Rozpoznawanie 2 dni SZKOLENIE DEDYKOWANE DLA: managerowie negocjatorzy sprzedawcy handlowcy KLUCZOWE zagadnienia Wywieranie wpływu; System Kodowania Ruchów Twarzy Dlaczego nasi partnerzy biznesowi kłamią?

Bardziej szczegółowo

KOMPETENCJE COACHINGOWE

KOMPETENCJE COACHINGOWE KOMPETENCJE COACHINGOWE W PRACY MENEDŻERA 2 KOMPETENCJE COACHINGOWE W PRACY MENEDŻERA Podczas szkolenia poznasz samego siebie, swój styl myślenia i działania. Dowiesz się, jak tę wiedzę wykorzystać w praktyce.

Bardziej szczegółowo

SPRZEDAWANIE. skuteczne techniki sprzedaży, czyli jak możesz sprzedawać więcej i efektywniej

SPRZEDAWANIE. skuteczne techniki sprzedaży, czyli jak możesz sprzedawać więcej i efektywniej Szkolenie otwarte: Z przyjemnością odpowiemy na wszystkie pytania. Prosimy o kontakt: e-mail: kontakt@mr-db.pl tel. +48 606 356 999 www.mr-db.pl MRDB SPRZEDAWANIE skuteczne techniki sprzedaży, czyli jak

Bardziej szczegółowo

SZKOŁA COACHÓW AKADEMII SET

SZKOŁA COACHÓW AKADEMII SET Pomagamy: SZKOŁA COACHÓW AKADEMII SET KOMPLEKSOWY PROCES ROZWOJOWY PRZYGOTOWUJĄCY DO PRACY W ROLI COACHA ZAŁOŻENIA I PROGRAM NAUCZANIA ZAŁOŻENIA SZKOŁY COACHÓW.... 2 NASZA PRZEWAGA....... 3 PROGRAM SZKOŁY

Bardziej szczegółowo

Trener w akcji. Popraw efektywność warsztatów, spotkań zespołu i szkoleń. Szkolenie dla trenerów coachów managerów. pracowników działów hr.

Trener w akcji. Popraw efektywność warsztatów, spotkań zespołu i szkoleń. Szkolenie dla trenerów coachów managerów. pracowników działów hr. 3 dni Popraw efektywność warsztatów, Trener w akcji spotkań zespołu i szkoleń. Szkolenie dla trenerów coachów managerów pracowników działów hr KLUCZOWE zagadnienia Uczestnik po szkoleniu: dysponuje pogłębioną

Bardziej szczegółowo

Nowoczesne strategie sprzedażytrening

Nowoczesne strategie sprzedażytrening Nowoczesne strategie sprzedażytrening dla handlowców Informacje o usłudze Numer usługi 2016/06/08/6568/10585 Cena netto 1 550,00 zł Cena brutto 1 550,00 zł Cena netto za godzinę 96,88 zł Cena brutto za

Bardziej szczegółowo

Studia menedżerskie. Opis kierunku. WSB Opole - Studia podyplomowe. ,,Studia menedżerskie'' - studia podyplomowe w WSB w Opolu- edycja VI.

Studia menedżerskie. Opis kierunku. WSB Opole - Studia podyplomowe. ,,Studia menedżerskie'' - studia podyplomowe w WSB w Opolu- edycja VI. Studia menedżerskie WSB Opole - Studia podyplomowe Opis kierunku,,studia menedżerskie'' - studia podyplomowe w WSB w Opolu- edycja VI. Zarządzanie przedsiębiorstwem wymaga od menedżerów zdolności do osiągania

Bardziej szczegółowo

ILLUSTRO SZKOLENIA DORADZTWO GRZEGORZ RIPPEL 45-131 Opole, ul. Cygana 4 Tel. 77/44 28 554, Fax 77/54 74 364 Marek Nowak tel.

ILLUSTRO SZKOLENIA DORADZTWO GRZEGORZ RIPPEL 45-131 Opole, ul. Cygana 4 Tel. 77/44 28 554, Fax 77/54 74 364 Marek Nowak tel. OFERTA SKUTECZNE TECHNIKI SPRZEDAŻY ILLUSTRO SZKOLENIA DORADZTWO GRZEGORZ RIPPEL 45-131 Opole, ul. Cygana 4 Tel. 77/44 28 554, Fax 77/54 74 364 Marek Nowak tel. 501 165 622 e-mail: info@illustro.pl www.illustro.pl

Bardziej szczegółowo

AKTYWNE FORMY ZAJĘĆ DYDAKTYCZNYCH

AKTYWNE FORMY ZAJĘĆ DYDAKTYCZNYCH Podyplomowe Studia Psychologii w Biznesie Zajęcia w formie warsztatów i treningów umożliwiają słuchaczom kształtowanie umiejętności niezbędnych w pracy z ludźmi: zaangażowania, umiejętności prowadzenia

Bardziej szczegółowo

JOB-COACHING NOWOCZESNE DORADZTWO ZAWODOWE I PROFESJONALNA AKTYWIZACJA ZAWODOWA

JOB-COACHING NOWOCZESNE DORADZTWO ZAWODOWE I PROFESJONALNA AKTYWIZACJA ZAWODOWA Z przyjemnością informujemy, iż Szkoła Wyższa Psychologii Społecznej w porozumieniu z firmą Interakcje szkolenia i doradztwo uruchomiła nowe studia podyplomowe pt.: JOB-COACHING NOWOCZESNE DORADZTWO ZAWODOWE

Bardziej szczegółowo

AKTYWNE FORMY ZAJĘĆ DYDAKTYCZNYCH

AKTYWNE FORMY ZAJĘĆ DYDAKTYCZNYCH Podyplomowe Studia Zarządzania Zasobami Ludzkimi Dzięki skutecznemu zarządzaniu zasobami ludzkimi firma moŝe budować trwałą przewagę konkurencyjną. Dobrze zmotywowany, lojalny zespół efektywniej przyczynia

Bardziej szczegółowo

to autorski, 100-godzinny program szkoleniowy dla osób, które stawiają pierwsze kroki w pracy trenerskiej.

to autorski, 100-godzinny program szkoleniowy dla osób, które stawiają pierwsze kroki w pracy trenerskiej. to autorski, 100-godzinny program szkoleniowy dla osób, które stawiają pierwsze kroki w pracy trenerskiej. to podstawowa wiedza i najważniejsze umiejętności w pracy trenera. Dlaczego Szkoła Młodych Trenerów?

Bardziej szczegółowo

Szkoła Coachingu Menedżerskiego

Szkoła Coachingu Menedżerskiego MODERATOR Sp. z o.o., ul. Św. Józefa 1-3, 50-329 Wrocław tel.: (71) 733 65 51, kom 728 963 417 moderator@moderator.wroc.pl Szkoła Coachingu Menedżerskiego Informacje ogólne.... 3 Założenia... 4 Program

Bardziej szczegółowo

Szkoła Trenerów STO. pomożemy Ci w tym!

Szkoła Trenerów STO. pomożemy Ci w tym! Szkoła Trenerów STO Jeśli chcesz: zdobyć nowy, prestiżowy zawód doskonalić swoje umiejętności rozwijać się pomożemy Ci w tym! Dzięki udziałowi w naszym projekcie możesz: zrealizować swoje życiowe cele

Bardziej szczegółowo

Projekt: Szansa drzemie w zmianie nowoczesne ZZL

Projekt: Szansa drzemie w zmianie nowoczesne ZZL Projekt współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego Projekt: Szansa drzemie w zmianie nowoczesne ZZL Opis szkoleń planowanych do realizacji w ramach projektu

Bardziej szczegółowo

Psychologia w zarządzaniu organizacjami - certyfikat Franklin University

Psychologia w zarządzaniu organizacjami - certyfikat Franklin University Psychologia w zarządzaniu organizacjami - certyfikat Franklin University WSB Szczecin - Studia podyplomowe Opis kierunku Psychologia w zarządzaniu organizacjami - certyfikat Franklin University - studia

Bardziej szczegółowo

Zaproszenie. Szkolenie: Kreatorzy Mistrzowskiej Sprzedaży. Cele szkolenia. Termin. Miejsce szkolenia. Język. 26-27 lutego 2015 r. godz. 9.00 17.

Zaproszenie. Szkolenie: Kreatorzy Mistrzowskiej Sprzedaży. Cele szkolenia. Termin. Miejsce szkolenia. Język. 26-27 lutego 2015 r. godz. 9.00 17. Zaproszenie Szkolenie: Kreatorzy Mistrzowskiej Sprzedaży Termin Cele szkolenia 26-27 lutego 2015 r. godz. 9.00 17.00 Miejsce szkolenia Biuro Regionalne AHK Polska /Rynek 6/Gliwice Język Polski Uczestnicy

Bardziej szczegółowo

EFEKTYWNE ZARZĄDZANIE SOBĄ W CZASIE

EFEKTYWNE ZARZĄDZANIE SOBĄ W CZASIE Efektywne zarządzanie sobą w czasie EFEKTYWNE ZARZĄDZANIE SOBĄ W CZASIE PROGRAM SZKOLENIA Gdynia, 2012 Efektywne zarządzanie sobą w czasie SZKOLENIA W PERFECT CONSULTING W programy szkoleniowe opracowywane

Bardziej szczegółowo

NOWOCZESNE STRATEGIE ZARZĄDZANIA ZESPOŁEM warsztaty dla kadry kierowniczej

NOWOCZESNE STRATEGIE ZARZĄDZANIA ZESPOŁEM warsztaty dla kadry kierowniczej NOWOCZESNE STRATEGIE ZARZĄDZANIA ZESPOŁEM warsztaty dla kadry kierowniczej Najbliższe terminy szkolenia: 21-22.09.2015 Warszawa 08-09.10.2015 Poznań 27-28.10.2015 Kraków 19-20.11.2015 Warszawa 07-08.2015

Bardziej szczegółowo

Zdolności Menedżerskich

Zdolności Menedżerskich Temat szkolenia 1. Doskonalenie Zdolności Menedżerskich Proponowany termin i cena w Krakowie 6-7 listopada w Krakowie 4-5 grudnia w Rzeszowie 2 dni (14h lekcyjnych) 1 250 zł netto* Krótki opis szkolenia

Bardziej szczegółowo

Profesjonalny HR Biznes Partner

Profesjonalny HR Biznes Partner Warszawa 26 27 czerwca SZKOLENIE PRZEZNACZONE DLA: Profesjonalny managerów HR ów konsultantów HR sp. ds. rekrutacji KLUCZOWE zagadnienia Rola a w zarządzaniu zmianą Cechy przywódcze niezbędne do pełnienia

Bardziej szczegółowo

AKADEMIA TRENERÓW BIZNESU

AKADEMIA TRENERÓW BIZNESU Philip Training Group szkolenia & coaching AKADEMIA TRENERÓW BIZNESU Projekt rozwojowy przygotowujący do pracy w roli Trenera Biznesu O firmie Philip Training Group.. 2 Harmonogram Akademii Trenerów Biznesu..

Bardziej szczegółowo

Szkolenie Jak sobie radzić z trudnym Klientem

Szkolenie Jak sobie radzić z trudnym Klientem PROGRAM DLA BASENÓW I OBIEKTÓW SPORTOWYCH Szkolenie Jak sobie radzić z trudnym Klientem dla kasjerów, działów obsługi Klienta, służby ratowniczej itp. Obiekty sportowe kierujące swoją ofertę do ogółu społeczności

Bardziej szczegółowo

PROGRAM KURSU PODSTAWOWEGO DIET COACHINGU

PROGRAM KURSU PODSTAWOWEGO DIET COACHINGU PROGRAM KURSU PODSTAWOWEGO DIET COACHINGU Diet coaching to profesjonalnie prowadzony cykl rozmów, w którym klient stopniowo rozwija swoje kompetencje (wiedzę, umiejętności i postawy) w zakresie nowego,

Bardziej szczegółowo

Powitaj w gronie swoich pracowników wykwalifikowanego specjalistę ds. HR

Powitaj w gronie swoich pracowników wykwalifikowanego specjalistę ds. HR Powitaj w gronie swoich pracowników wykwalifikowanego specjalistę ds. HR BODiE, bo liczy się wiedza 2 S t r o n a Wszystkich pracowników banków spółdzielczych uczestniczących w projekcie SGB HR nowoczesne

Bardziej szczegółowo

PROGRAM Rozwoju Umiejętności Interpersonalnych dla menedżerów i liderów

PROGRAM Rozwoju Umiejętności Interpersonalnych dla menedżerów i liderów TRANSFORM YOURSELF PROGRAM Rozwoju Umiejętności Interpersonalnych dla menedżerów i liderów Program przeznaczony jest dla: Menedżerów i wszystkich tych, którzy potrzebują wzmocnić umiejętności interpersonalne

Bardziej szczegółowo

ZARZĄDZANIE PERSONELEM (48 godzin dydaktycznych)

ZARZĄDZANIE PERSONELEM (48 godzin dydaktycznych) ZARZĄDZANIE PERSONELEM (48 godzin dydaktycznych) GRUPA DOCELOWA: Szkolenie skierowane jest do osób zatrudnionych w mikro przedsiębiorstwach na stanowiskach kierownika średniego i wyższego szczebla, menadżera

Bardziej szczegółowo

ZARZĄDZANIE KAPITAŁEM LUDZKIM W POLSKICH PRZEDSIĘBIORSTWACH

ZARZĄDZANIE KAPITAŁEM LUDZKIM W POLSKICH PRZEDSIĘBIORSTWACH DAG MARA LEWICKA ZARZĄDZANIE KAPITAŁEM LUDZKIM W POLSKICH PRZEDSIĘBIORSTWACH Metody, narzędzia, mierniki WYDAWNICTWA PROFESJONALNE PWN WARSZAWA 2010 Wstęp 11 ROZDZIAŁ 1. Zmiany w zakresie funkcji personalnej

Bardziej szczegółowo

AKADEMIA ZARZĄDZANIA MMP

AKADEMIA ZARZĄDZANIA MMP AKADEMIA ZARZĄDZANIA MMP Akademia Zarządzania MMP to ponadregionalny otwarty projekt szkoleniowy. Uczestnicy są rekrutowani z całej Polski, a szkolenia odbywają się na terenie 5 województw. Cele szkolenia

Bardziej szczegółowo

AKADEMIA MENAGERA CZYLI ZARZĄDZAJ PO MISTRZOWSKU

AKADEMIA MENAGERA CZYLI ZARZĄDZAJ PO MISTRZOWSKU AKADEMIA MENAGERA CZYLI ZARZĄDZAJ PO MISTRZOWSKU To cykl szkoleń podnoszących kompetencje menadżerskie zaprojektowany dla kierowników, menadżerów i dyrektorów, którzy mają ochotę rozwijać swoje zdolności

Bardziej szczegółowo

Mistrzowska Szkoła Trenerów Biznesu.

Mistrzowska Szkoła Trenerów Biznesu. MODERATOR, ul. Św. Józefa 1-3, 50-329 Wrocław tel.: (71) 733 65 51, kom 728 963 417 moderator@moderator.wroc.pl Mistrzowska Szkoła Trenerów Biznesu. Powiedz mi, zapomnę, Pokaż, może zapamiętam, Zaangażuj

Bardziej szczegółowo

Skuteczne Techniki Sprzedaży

Skuteczne Techniki Sprzedaży Skuteczne Techniki Sprzedaży warsztaty w budowaniu długofalowych relacji z klientami Korzyści z udziału w naszym szkoleniu: wzrost sprzedaży w firmie, dzięki wykorzystaniu skutecznych technik sprzedaży,

Bardziej szczegółowo

ZARZĄDZANIE INNOWACJĄ

ZARZĄDZANIE INNOWACJĄ ZARZĄDZANIE INNOWACJĄ Projekt jest współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego PROJEKT ZARZĄDZANIE INNOWACJĄ PODSTAWOWE INFORMACJE skierowany do mikro, małych

Bardziej szczegółowo

Nasze szkolenie adresujemy do menedżerów średniego i wyższego szczebla.

Nasze szkolenie adresujemy do menedżerów średniego i wyższego szczebla. Nasze szkolenie adresujemy do menedżerów średniego i wyższego szczebla. Zwiększenie efektywności zarządzania ludźmi oraz wzmocnienie pozycji menedżera poprzez skuteczne zbudowanie autorytetu nieformalnego.

Bardziej szczegółowo

Izabela Krzyszycha. Portfolio zawodowe. T: +48 664 020 064 Blog: krzyszychaonline.pl W: nowetrendy.com.pl @: izabela.krzyszycha@nowetrendy.com.

Izabela Krzyszycha. Portfolio zawodowe. T: +48 664 020 064 Blog: krzyszychaonline.pl W: nowetrendy.com.pl @: izabela.krzyszycha@nowetrendy.com. KREATYWNOŚĆ JAKOŚĆ HUMOR Izabela Krzyszycha Portfolio zawodowe T: +48 664 020 064 Blog: krzyszychaonline.pl W: nowetrendy.com.pl @: izabela.krzyszycha@nowetrendy.com.pl KWALIFIKACJE PROFESJONALIZM NIEZAWODNOŚĆ

Bardziej szczegółowo

AKADEMIA MENEDŻERA. Intensywny program szkoleń i warsztatów Sprawdzona formuła i aktualna wiedza Gwarancja wzrostu kompetencji menadżerskich

AKADEMIA MENEDŻERA. Intensywny program szkoleń i warsztatów Sprawdzona formuła i aktualna wiedza Gwarancja wzrostu kompetencji menadżerskich AKADEMIA MENEDŻERA Intensywny program szkoleń i warsztatów Sprawdzona formuła i aktualna wiedza Gwarancja wzrostu kompetencji menadżerskich Fakty z badań Według ICAN Institute ok. 40% nowo mianowanych

Bardziej szczegółowo

Skuteczność sił sprzedaży

Skuteczność sił sprzedaży Raport Skuteczność sił sprzedaży w oczach dyrektorów handlowych polskich firm Poznaj mocne i słabe strony działów handlowych! Wstępne wyniki badania Badanie zrealizowane przez ICAN Research w czerwcu 2012

Bardziej szczegółowo

Przebieg usługi w przedsiębiorstwie Projekt Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości Zarządzanie kompetencjami w MSP

Przebieg usługi w przedsiębiorstwie Projekt Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości Zarządzanie kompetencjami w MSP Przebieg usługi w przedsiębiorstwie Projekt Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości Zarządzanie kompetencjami w MSP Usługa szkoleniowo doradcza z zakresu zarządzania kompetencjami w MSP jest realizowana

Bardziej szczegółowo

Szkoła Trenerów Programu Kultura Rozwoju: Specjalizacja Facylitacja

Szkoła Trenerów Programu Kultura Rozwoju: Specjalizacja Facylitacja Szkoła Trenerów Programu Kultura Rozwoju: Specjalizacja Facylitacja Celem programu Kursu Facylitacji jest wykształcenie i przygotowanie specjalistów do wzmacniania potencjału grup i zespołów. Słowo Facylitator

Bardziej szczegółowo

ZAPROSZENIE. Do testowania rozwiązań w ramach projektu Dialog generacji efektywne zarządzanie generacjami w przedsiębiorstwie

ZAPROSZENIE. Do testowania rozwiązań w ramach projektu Dialog generacji efektywne zarządzanie generacjami w przedsiębiorstwie ZAPROSZENIE Do testowania rozwiązań w ramach projektu Dialog generacji efektywne zarządzanie generacjami w przedsiębiorstwie 1 Materiał dystrybuowany bezpłatnie 2 Szanowni Państwo, Firma doradcza HRP Group

Bardziej szczegółowo

Szkolenia & coaching. Szanowni Paostwo,

Szkolenia & coaching. Szanowni Paostwo, Szanowni Paostwo, przedstawiamy harmonogram szkoleo otwartych oraz coachingu dla firm, administracji publicznej oraz osób prywatnych. Cechuje nas otwartośd, elastycznośd i indywidualne podejście do każdego

Bardziej szczegółowo

MANAGER CSR MODUŁY WARSZTATOWE

MANAGER CSR MODUŁY WARSZTATOWE MANAGER CSR MODUŁY WARSZTATOWE WARSZTAT C- A IDEA SPOŁECZNEJ ODPOWIEDZIALNOŚCI BIZNESU. PODSTAWY CSR. Skąd się wziął CSR? Historia społecznej odpowiedzialności biznesu. Koncepcja zrównoważonego rozwoju.

Bardziej szczegółowo

Oferta realizacji Dwudniowych warsztatów szkoleniowych dla kadry menedżerskiej

Oferta realizacji Dwudniowych warsztatów szkoleniowych dla kadry menedżerskiej Strona1 Strona2 Smart Leadership 2 dniowy trening kompetencji menedżerskich i umiejętności pozytywnego lidera. Cel szkolenia: usprawnienie komunikacji i kompetencji menedżerskich, inwestycja w umiejętności

Bardziej szczegółowo

KONKURS HEROSI ORGANIZACJI WSPARCIE DLA KADRY ZARZĄDZAJĄCEJ I DZIAŁÓW HR

KONKURS HEROSI ORGANIZACJI WSPARCIE DLA KADRY ZARZĄDZAJĄCEJ I DZIAŁÓW HR PROPOZYCJA UDZIAŁU W PROJEKCIE DORADCZO-SZKOLENIOWYM PROPOZYCJA UDZIAŁU W PROJEKCIE DORADCZO-SZKOLENIOWYM WSPÓŁFINANSOWANYM ZE ŚRODKÓW UNII EUROPEJSKIEJ KONKURS HEROSI ORGANIZACJI WSPARCIE DLA KADRY ZARZĄDZAJĄCEJ

Bardziej szczegółowo

Przywództwo sytuacyjne w organizacji LEAN

Przywództwo sytuacyjne w organizacji LEAN Opis Co to jest przywództwo? Przywództwo sytuacyjne w organizacji LEAN Jest to proces pozytywnego wpływu - nie manipulacji - aby pomóc zespołowi zrealizować cele. Praktyka przywództwa sytuacyjnego mówi:

Bardziej szczegółowo

TRENING INTERPERSONALNY PLUS

TRENING INTERPERSONALNY PLUS Jesteśmy członkiem: Pomagamy: TRENING INTERPERSONALNY PLUS KURS PRACY NA PROCESIE GRUPOWYM Z TRENINGIEM INTERPERSONALNYM ZAŁOŻENIA I PROGRAM NAUCZANIA ZAŁOŻENIA KURSU....... 2 DLACZEGO WARTO?....... 3

Bardziej szczegółowo

Termin 09-10 maja 2013 r. Miejsce: sala szkoleniowa - Dolnośląska Izba Gospodarcza

Termin 09-10 maja 2013 r. Miejsce: sala szkoleniowa - Dolnośląska Izba Gospodarcza SZKOLENIE EFEKTYWNA ROZMOWA OCENIAJĄCA Termin 09-10 maja 2013 r. Miejsce: sala szkoleniowa - Dolnośląska Izba Gospodarcza Wrocław, dn. 27 marca 2013 r. ZAKRES OFERTY 1. Charakterystyka Human Partner Sp.

Bardziej szczegółowo

1. Trening umiejętności liderskich,

1. Trening umiejętności liderskich, MODUŁ I ZOSTAŃ NOWOCZESNYM LIDEREM Moduł składał się z sześciu edycji, w ramach których zostało zrealizowanych pięć szkoleń w różnych terminach w latach 2010-2011: 1. Trening umiejętności liderskich, 2.

Bardziej szczegółowo

FUNDAMENTY SUKCESU ZARZĄDZANIA ZMIANĄ. SYMULACJA BIZNESOWA CHANGE MASTERS

FUNDAMENTY SUKCESU ZARZĄDZANIA ZMIANĄ. SYMULACJA BIZNESOWA CHANGE MASTERS FUNDAMENTY SUKCESU ZARZĄDZANIA ZMIANĄ. SYMULACJA BIZNESOWA CHANGE MASTERS Od współczesnych liderów zmian - menedżerów na różnych szczeblach struktury organizacyjnej - oczekujemy osiągania celów w warunkach

Bardziej szczegółowo

AKTYWNA SPRZEDAŻ. Jak fachowo i skutecznie sprzedawać produkty i usługi?

AKTYWNA SPRZEDAŻ. Jak fachowo i skutecznie sprzedawać produkty i usługi? AKTYWNA SPRZEDAŻ Jak fachowo i skutecznie sprzedawać produkty i usługi? Potrzebna jest odpowiednia baza, polegająca na odpowiednim nastawieniu sprzedawcy do swojego zawodu, oraz nabyciu i skorygowaniu

Bardziej szczegółowo

Agenda prezentacji: O firmie Marschall Polska Sp. z o.o. Oferta Marschall Polska Sp. z o.o. Świadomość Biznesowa. Doradztwo HR. Doradztwo Sprzedaż

Agenda prezentacji: O firmie Marschall Polska Sp. z o.o. Oferta Marschall Polska Sp. z o.o. Świadomość Biznesowa. Doradztwo HR. Doradztwo Sprzedaż PREZENTACJA FIRMY Agenda prezentacji: O firmie Marschall Polska Sp. z o.o. Oferta Marschall Polska Sp. z o.o. Świadomość Biznesowa Doradztwo HR Doradztwo Sprzedaż Szkolenia i Warsztaty Coaching ICC Referencje

Bardziej szczegółowo

Rekomendujemy uczestnictwo w projekcie osobom spełniającym następujące kryteria:

Rekomendujemy uczestnictwo w projekcie osobom spełniającym następujące kryteria: TRENER WEWNĘTRZNY Szkoła Trenerów Biznesu TRENER WEWNĘTRZNY, to zintensyfikowany cykl czterech dwudniowych szkoleń, oraz jednego trzydniowego szkolenia, o łącznej liczbie 88 godzin szkoleniowych. Projekt

Bardziej szczegółowo

Profesjonalny trener biznesu. Program rozwoju trenerów stworzony na bazie doświadczeń i kompetencji House of Skills

Profesjonalny trener biznesu. Program rozwoju trenerów stworzony na bazie doświadczeń i kompetencji House of Skills Profesjonalny trener biznesu Program rozwoju trenerów stworzony na bazie doświadczeń i kompetencji House of Skills 1 Wprowadzenie Wakacje to doskonały moment na rozwój kompetencji zwłaszcza dla tych, którzy

Bardziej szczegółowo

Regionalne Centrum Wolontariatu CENTERKO (do niedawna Punkt Pośrednictwa. Pracy Wolontarystycznej CENTERKO ) od 2008 roku działa przy Stowarzyszeniu

Regionalne Centrum Wolontariatu CENTERKO (do niedawna Punkt Pośrednictwa. Pracy Wolontarystycznej CENTERKO ) od 2008 roku działa przy Stowarzyszeniu 1 DLACZEGO MY? Regionalne Centrum Wolontariatu CENTERKO (do niedawna Punkt Pośrednictwa Pracy Wolontarystycznej CENTERKO ) od 2008 roku działa przy Stowarzyszeniu Pomost promując ideę wolontariatu jako

Bardziej szczegółowo

Szkolenie - Komunikacja w życiu osobistym,

Szkolenie - Komunikacja w życiu osobistym, Szkolenie - Komunikacja w życiu osobistym, Informacje o usłudze Numer usługi 2016/05/30/5911/9971 Cena netto 990,00 zł Cena brutto 1 217,00 zł Cena netto za godzinę 61,88 zł Cena brutto za godzinę 76,06

Bardziej szczegółowo

Motto: Liczy się efekt! Profesjonalna Rekrutacja i Selekcja dla doradców klienta

Motto: Liczy się efekt! Profesjonalna Rekrutacja i Selekcja dla doradców klienta Motto: Liczy się efekt! Profesjonalna Rekrutacja i Selekcja dla doradców klienta Instytut Rozwoju Personalnego GANESA Szanowni Państwo, W obliczu nadchodzących zmian w ustawodawstwie, a tym samym powstaniu

Bardziej szczegółowo

Polish Governance Institute

Polish Governance Institute Polish Governance Institute Akademia Przywódców Rozwoju Lokalnego - unikalny program kształcenia liderów Przywództwo to wzbogacona i pogłębiona samoświadomość, rozwinięte umiejętności i postawa intelektualna,

Bardziej szczegółowo

Rozwój sił sprzedaży BZWBK w latach 2008-2011 case study

Rozwój sił sprzedaży BZWBK w latach 2008-2011 case study Rozwój sił sprzedaży BZWBK w latach 2008-2011 case study Grażyna Strózik, menedżer zarządzania relacjami, Departament CRM i Wsparcia Sprzedaży, Bank Zachodni WBK SA Agnieszka Jóźwik, Dyrektor Programowy

Bardziej szczegółowo

4Value Business Consulting. - doświadczenia i kierunki

4Value Business Consulting. - doświadczenia i kierunki 4Value Business Consulting - doświadczenia i kierunki Doświadczenie 4VALUE Consulting Szkolenia Badania Rozwój personelu Gdzie jesteśmy? Gdzie jest konkurencja? Gdzie chcemy być? Jak to zrobimy? CONSULTING

Bardziej szczegółowo

Certyfikowany Kurs Kompetencji Coacha i Mentora dla menedżerów i coachów

Certyfikowany Kurs Kompetencji Coacha i Mentora dla menedżerów i coachów Certyfikowany Kurs Kompetencji Coacha i Mentora dla menedżerów i coachów Jedyny w Polsce certyfikowany przez Association for Coaching (AC) kurs Coachingu i Mentoringu Warszawa 2015 1 O coachingu i mentoringu

Bardziej szczegółowo

Symulator Biznesu Strategia, Sprzedaż, Marketing, Finanse studia w formie grywalizacji

Symulator Biznesu Strategia, Sprzedaż, Marketing, Finanse studia w formie grywalizacji Symulator Biznesu Strategia, Sprzedaż, Marketing, Finanse studia w formie grywalizacji WSB Gdańsk - Studia podyplomowe Opis kierunku SYMULATOR BIZNESU to innowacyjna propozycja studiów podyplomowych opartych

Bardziej szczegółowo

Zestawy zagadnień na egzamin dyplomowy (licencjacki) dla kierunku ZARZĄDZANIE (studia I stopnia)

Zestawy zagadnień na egzamin dyplomowy (licencjacki) dla kierunku ZARZĄDZANIE (studia I stopnia) Zestawy zagadnień na egzamin dyplomowy (licencjacki) dla kierunku ZARZĄDZANIE (studia I stopnia) Obowiązuje od 01.10.2014 Zgodnie z Zarządzeniem Rektora ZPSB w sprawie Regulaminu Procedur Dyplomowych,

Bardziej szczegółowo

DORADZTWO PERSONALNE W NOWOCZESNYCH SPOSOBACH REKRUTACJI I SELEKCJI

DORADZTWO PERSONALNE W NOWOCZESNYCH SPOSOBACH REKRUTACJI I SELEKCJI DORADZTWO PERSONALNE W NOWOCZESNYCH SPOSOBACH REKRUTACJI I SELEKCJI Każdy z nas znajduje się w sytuacji poszukiwania pracy i zastanawia się wtedy, na jakiej podstawie zostajemy przyjęci na dane stanowisko

Bardziej szczegółowo

OFERTA SZKOLEŃ BIZNESOWYCH

OFERTA SZKOLEŃ BIZNESOWYCH OFERTA SZKOLEŃ BIZNESOWYCH Przywództwo i zarządzanie zespołem Szkolenie z zakresu przywództwa, kompetencji liderskich i zarządzania zespołem. Podniesienie kompetencji zarządczych w zakresie przywództwa,

Bardziej szczegółowo

dostrajamy Branżę MOTOrYZaCYJnĄ

dostrajamy Branżę MOTOrYZaCYJnĄ dostrajamy Branżę MOTORYZACYJNĄ know how art pm dostrajamy organizacje W Art PM dostrajamy organizację tak, by wszystkie jej elementy grały tę samą melodię. Optymalizujemy procesy i usprawniamy projekty,

Bardziej szczegółowo

Coaching systemowy. Aureliusz Leżeński Dyrektor Działu Coachingu Systemowego

Coaching systemowy. Aureliusz Leżeński Dyrektor Działu Coachingu Systemowego Coaching systemowy Aureliusz Leżeński Dyrektor Działu Coachingu Systemowego Coaching systemowy Coaching Instytutu Rozwoju Biznesu wyróżnia się systemowym podejściem - partnerem jest zarówno klient (menedżer),

Bardziej szczegółowo

Kim jesteśmy? Jesteśmy oficjalnym przedstawicielem firm PI Worldwide oraz Humanostics w Polsce.

Kim jesteśmy? Jesteśmy oficjalnym przedstawicielem firm PI Worldwide oraz Humanostics w Polsce. ZBUDUJ EFEKTYWNOŚĆ Kim jesteśmy? SYNERIC jest firmą doradczą. Nasza aktywność koncentruje się wokół organizacji i działania sprzedaży oraz zasobów ludzkich. Synergię wprowadzamy dzięki zastosowaniu prostych

Bardziej szczegółowo

na trzydniowe warsztaty rozwijające kluczowe umiejętności menedżerskie

na trzydniowe warsztaty rozwijające kluczowe umiejętności menedżerskie I warsztat Zarządzanie zorientowane na rezultat AKADEMIA START UP MANAGER Projekt Akademia Start Up Manager, czyli wszystko czego potrzebujesz, aby skutecznie i profesjonalnie działać jako początkujący

Bardziej szczegółowo