r - Wrocław. Sprzedaż Usług Hotelowych. Jak zainteresować klienta obiektem, i mieć dobrą opinie na rynku?

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Wielkość: px
Rozpocząć pokaz od strony:

Download "10.07.14r - Wrocław. Sprzedaż Usług Hotelowych. Jak zainteresować klienta obiektem, i mieć dobrą opinie na rynku?"

Transkrypt

1 Sprzedaż usług hotelowych czyli jak efektywnie planować i prowadzić sprzedaż w branży hotelarskiej Jak zainteresować klienta obiektem, i mieć dobrą opinie na rynku? Sprzedaż Usług Hotelowych r - Wrocław Trener Prowadzący: Leszek Sergiel Szkolenie otwarte dla tych którzy chcą zapewnić sprzedaż usług hotelowych niezależnie od sezonu. Jednodniowe szkolenie dla menedżerów i pracowników Hoteli. Informacje i referencje:

2 Istotą szkolenia jest odpowiedź na pytanie: jak pozyskiwać gości hotelowych? Pytanie to dotyczy zarówno Gości indywidualnych, jak i grup zorganizowanych, których celem pobytu jest odpoczynek, integracja, szkolenie lub wszystko jednocześnie. Szkolenie ukierunkowane jest na to jak zainteresować potencjalnych Gości Hotelowych - nie dotyczy tego jak obsługiwać Gościa Hotelowego. Uczestnicy poszerzą swoją wiedzę m.in. na temat planowania sprzedaży, tak aby zapewnić obłożenie obiektu nawet poza sezonem Uczestnikami powinny być osoby, które odpowiadają za sukces rynkowy Hotelu. Program szkolenia przewiduje dwa główne moduły: Jak działać i promować obiekt na rynku? oraz jak prowadzić rozmowy z potencjalnymi klientami łącznie z tym jak napisać profesjonalną ofertę i rozmawiać językiem korzyści, a nie cech obiektu? UCZESTNICY (Dla kogo?): Właściciele, Dyrektorzy Hotelu Dyrektorzy Sprzedaży, Dyrektorzy Marketingu Menedżerowie Hotelu Pracownicy Działu Sprzedaży i Marketingu Hotelu Pracownicy odpowiedzialni za sprzedaż usług świadczonych przez Hotel ZAGADNIENIA: Jak działać i promować obiekt na rynku? Na czym polega proces decyzyjny klienta związany z wyborem Hotelu? Na co zwracać uwagę budując przewagę konkurencyjną? Jakie są fazy sprzedaży (od braku świadomości o istnieniu Hotelu po ponowne pobyty Gości) Jakie narzędzia można zastosować do uświadamiania rynku i dawania dowodów skłaniających potencjalnych Gości do pobytu? Praktyczne przykłady i wzorce do modyfikacji dla poszczególnych obiektów. Jak planować działania handlowe, aby optymalizować koszty sprzedaży? Jak prowadzić rozmowy z potencjalnymi klientami? Jak definiować motywacje klientów w krótkich i konkretnych rozmowach osobistychi telefonicznych? Jak przeprowadzić telefoniczną rozmowę sprzedażową? (Konkretne, sprawdzone w praktyce, wzorce skryptów tzw. rozmów wychodzących) Na co zwracają uwagę Goście Indywidualni? Co lubią i na co zwracają uwagę organizatorzy szkoleń? Co lubią i na co zwracają uwagę firmy szkoleniowe wynajmujące obiekt? Jak prezentować ofertę Hotelu mówiąc językiem korzyści i motywując tym samym Gości do zakupu pobytu? Jak nie sprzedawać ceną? Na czym polega serwis posprzedażny w odniesieniu do Gościa indywidualnego i w odniesieniu do klienta instytucjonalnego?

3 METODY SZKOLENIA: Interaktywny wykład poparty praktyczną ilustracją umiejętności i wskazaniem ćwiczeń do osiągnięcia profesjonalizmu połączony z przykładami z życia i rynku. Ćwiczenia indywidualne i grupowe: - ćwiczenia rozgrzewające umysł i wprowadzające do tematu Sytuacje symulowane - case study dla zilustrowania konkretnych sytuacji HARMONOGRAM: Zajęcia odbywają się od godz do (z przerwą na Lunch) TERMINY: r; Wrocław Hotel Novotel ul. Wyścigowa Wrocław PROWADZĄC SZKOLENIE, PAMIĘTAMY ŻE: Najbardziej wartościowym kapitałem jaki wnosi człowiek ze sobą do firmy, są jego kompetencje. Dobrze przeprowadzone szkolenie prowadzi do zwiększenia zasobów wiedzy jak i podnosi poziom umiejętności interpersonalnych wzbogacając przedsiębiorstwa naszych klientów. Szkolenia firmy są oceniane przez uczestników bardzo wysoko, ponieważ oprócz realizacji podstawowych celów i zagadnień - zmieniają samoświadomość jak i postawę wobec życia i zadań zawodowych. Uczestnicy stają się bardziej pewni siebie, swoich racji i swojej wartości.

4 GŁÓWNE KORZYŚCI: Praktyczny charakter szkolenia trener prowadzący praktyk z zakresu psychologii sprzedaży i obsługi klienta Doświadczenie i znajomość zależności związanych ze sprzedażą usług hotelowych osoby prowadzącej. Praktyczne, narzędzia w formie wzorców pism, ofert, skryptów do łatwego wykorzystania bezpośrednio po szkoleniu Wzrost sprzedaży usług hotelowych jako wynik szkolenia Rozwój własnych umiejętności interpersonalnych Inspiracja do samorozwoju Gotowe pomysły na to w jaki sposób zwiększyć sprzedaż, a o czym często Hotele zapominają. INWESTYCJA: Wartość szkolenia = 490, 00 PLN netto / osobę PROMOCJE I UPUSTY: 1. W przypadku udziału więcej niż 1 osoby z danej firmy od podanych inwestycji należy odjąć 10% upust W RAMACH INWESTYCJI ZWIĄZANYCH ZE SZKOLENIEM, ZAPEWNIAMY: Catering (obiady, drobny poczęstunek, przerwy kawowe) Komplet profesjonalnych materiałów szkoleniowych Imienny CERTYFIKAT ukończenia szkolenia wraz z wyszczególnieniem zdobytej wiedzy. UWAGI: 1. Podana inwestycja jest wartością netto (vat 23%). 2. W celu rezerwacji miejsca, uprzejmie prosimy o wypełnienie i przesłanie dołączonego formularza zamówienia (ostatnia strona). Dostępna jest również wersja w formacie doc na /kalendarium. (zapisy na szkolenie odbywają się do 7 dni przed datą szkolenia) 3. Cena nie obejmuje noclegu w Hotelu - Na Państwa życzenie, możemy dokonać rezerwacji w Państwa imieniu. DODATKOWE KORZYŚCI: Materiały szkoleniowe na wysokim poziomie Korzystna relacja jakości szkolenia do wartości inwestycji Ograniczona w wielkości grup szkoleniowa gwarancja indywidualnego wsparcia w działaniach poszczególnych uczestników

5 Sylwetka Trenera Prowadzącego dla Projektu: Sprzedaż Usług Hotelowych LESZEK SERGIEL Licencjonowany trener-praktyk oraz założyciel i właściciel firmy Swoją karierę rozpoczął w 1988 roku, jeszcze w byłym systemie gospodarczym, od stanowiska technologa w dużym państwowym przedsiębiorstwie. Równolegle prowadził własną działalność gospodarczą w dziedzinie usług i handlu. W życiu zawodowym pełnił głównie funkcje związane ze sprzedażą i zarządzaniem od handlowca do dyrektora handlowego. Nabyte tą drogą doświadczenia i wiedza sprawia, że problemy poruszane podczas zajęć dokładnie dopasowane są do realiów polskiego rynku i mentalności polskich klientów. Jako specjalista i dyrektor ds.. marketingu rozwinął rynek krajowy i zagraniczny jednemu z producentów mebli. Współpracując z austriacką firmą marketingową zdobył pierwsze szlify trenerskie. Do klasycznej firmy szkoleniowej trafił w 1998 roku, gdzie od stanowiska handlowca kandydata na trenera doszedł do stanowiska trenera i dyrektora handlowego. Aktualnie doradca wielu firm w zakresie zarządzania, handlu i rekrutacji kadr. W ramach prowadzonych asyst doradczych, kreator wielu systemów organizacyjnych, motywacyjnych, dla pracowników produkcji i sprzedaży, systemów ocen pracowniczych i procedur postępowania. Przez ponad 5 lat współpracownik MONAR w charakterze konsultanta, a także animator Amatorskiego Teatru Ruchu Inazuma. Jako osoba często podróżująca służbowo i organizująca od blisko 14 lat szkolenia, od praktycznej strony poznał procedury Łącząc doświadczenie doradcy i trenera z różnych obszarów gospodarki, zrestrukturyzował i przeszkolił kilka hoteli na terenie Kraju. Autor wielu artykułów drukowanych w periodykach branżowych (m.in. Network Magazyn, Profiokno) oraz w wielu internetowych portalach tematycznych (www.przedstawiciel-handlowy.pl, ). Jest również autorem opracowań drukowanych na potrzeby sympozjów, seminariów oraz specjalnie przygotowywanych dla uczestników szkoleń. Wykładowca studiów podyplomowych we wrocławskiej i opolskiej Wyższej Szkole Bankowej również na poziomie MBA organizowanych przez WSB. Treningi prowadzone przez Leszka Sergiel cechują się dużym stopniem praktyczności przekazywanych narzędzi, wiedzy i umiejętności. Przygotowywane programy zawsze oparte są na rzeczywistych warunkach, w jakich funkcjonuje przedsiębiorstwo klienta. Różnorodność stosowanych form treningu przy wysokim poziomie warsztatu trenera, sprawia, że wiedza ta jest łatwo przyswajana przez uczestników i opatrzona praktycznymi wskazówkami do jej skutecznego stosowania przez uczestników w ich codziennych zadaniach.

6 ZASADY FINANSOWO ORGANIZACYJNE: 1. W ramach inwestycji firma zapewnia i gwarantuje: wysoki poziom prowadzonych zajęć materiały szkoleniowe i piśmiennicze dla uczestników materiały do samokształcenia napoje zimne i gorące oraz lunch 2. P.T. UCZESTNICY inwestują w: wynagrodzenie dla firmy WITALNI - SZKOLENIA - zapłata za szkolenie ewentualny nocleg w hotelu firma może, na życzenie klienta, zarezerwować w jego imieniu pobyt w hotelu. 3. Zgłoszenie i rezerwacja miejsc na szkoleniu odbywa się na podstawie przesłanego formularza zamówienia (dołączony do niniejszej oferty) Zamówienie należy przesłać do 5 dni przed szkoleniem - w wyjątkowych sytuacjach, (kilka dni przed szkoleniem) prosimy o kontakt telefoniczny. 4. Na podstawie przesłanego zamówienia firma wystawi i prześle fakturę VAT. 5. Płatności należy dokonać minimum na 5 dni przed planowanym szkoleniem. W szczególnych przypadkach istnieje możliwość zapłaty gotówkowej przed rozpoczęciem szkolenia. 6. Na wszelkie pytania dotyczące niniejszego szkolenia z przyjemnością udzielimy Państwu informacji również drogą telefoniczną pod numerami firmy.

7 W poprzednich edycjach szkolenia, uczestniczyły osoby m.in. z: Wrocław Wisła Radomsko Ustroń Wrocław Pszczyna Solec-Zdrój Kraków Gliwice Przeźmierowo Krosno Siewierz Lipowa Jarnołtówek Janów Lubelski Brzeziny Wrocław Bielsko-Biała

8

9 Szkolenie: FORMULARZ ZAMÓWIENIA* *wypełniony formularz należy przesłać faksem na numer: , lub zeskanować/zrobić zdjęcie i przesłać na SPRZEDAŻ USŁUG HOTELOWYCH Informacje o szkoleniu: r, Hotel NOVOTEL Data i Miejsce ul. Wyścigowa 35, Wrocław Dane osoby zgłaszającej: Imię i Nazwisko: Telefon kontaktowy: Adres Pełna nazwa firmy/instytucji: Dane firmy/instytucji: NIP: Ulica, nr lokalu: Kod pocztowy: Miasto: Telefon: Adres Warunki finansowe: Ilość miejsc: Inwestycja za 1 os. netto Łączna inwestycja netto Łączna inwestycja netto + VAT Lista osób zgłoszonych na szkolenie: 1. Nominalna inwestycja = 490,00 PLN netto ( +23% VAT) za osobę. W przypadku uczestnictwa 2 lub więcej osób z danej firmy inwestycję należy pomniejszyć o dodatkowy upust w wartości 10% / osoba. 2. Po otrzymaniu wypełnionego zamówienia, firma prześle drogą fakturę pro forma oraz potwierdzenie rezerwacji miejsc. (w przypadku braku odpowiedzi z naszej strony w ciągu 24h prosimy o kontakt telefoniczny (może się zdarzyć, że wiadomość nie dotrze do odbiorcy) 3. Płatności należy dokonać do 5 dnia przed datą rozpoczęcia szkolenia na konto firmy : ING BANK ŚLĄSKI nr: Na podstawie przesłanego zamówienia i wpłaty na konto, firma wystawi fakturę VAT. 5. Jeżeli z przyczyn losowych, uczestnik nie może wziąć udziału w szkoleniu to przesłanie formularza nie wiąże się z żadnymi konsekwencjami finansowymi, pod warunkiem że poinformuję o tym firmę WITALNI do 3 dnia przed datą szkolenia. 6. W przypadku rezygnacji w okresie trzech dni przed datą szkolenia uczestnik otrzymuje zwrot wpłaconej kwoty w wysokości 80% wartości lub zostaje zapisany na inny, wybrany termin. Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez firmę Witalni-Szkolenia w zakresie prowadzonej przez nią działalności gospodarczej zgodnie z ustawą z dn r. o Ochronie Danych Osobowych (Dz. U. Nr 133 poz. 883). Wyrażam zgodę na otrzymywanie informacji handlowej drogą elektroniczną od firmy Witalni-Szkolenia (zgodnie z ustawą z dnia r. Dz. U. Nr 144 poz "O świadczeniu usług drogą elektroniczną"). W każdym momencie przysługuje mi prawo do odwołania powyższej zgody. Oświadczam, że znam i akceptuję powyższe warunki finansowo-organizacyjne szkolenia. O szkoleniu dowiedziałem się przez: polecenie spotkanie telefon witalni.pl google.pl inną stronę (podpis i pieczęć zamawiającego)

Sprzedaż Usług Hotelowych. Jak zainteresować klienta obiektem, i mieć dobrą opinie na rynku?

Sprzedaż Usług Hotelowych. Jak zainteresować klienta obiektem, i mieć dobrą opinie na rynku? Sprzedaż usług hotelowych czyli jak efektywnie planować i prowadzić sprzedaż w branży hotelarskiej Jak zainteresować klienta obiektem, i mieć dobrą opinie na rynku? Sprzedaż Usług Hotelowych 23.01.14r

Bardziej szczegółowo

Jak być szefem, od którego nie odchodzą ludzie - warsztaty

Jak być szefem, od którego nie odchodzą ludzie - warsztaty Zarządzanie to naturalna droga do sukcesu w działaniu Kompetencje Menedżerskie 14-15.01.2014r - Wrocław 2 Trener Prowadzący: Leszek Sergiel Jak być szefem, od którego nie odchodzą ludzie - warsztaty II

Bardziej szczegółowo

Kompetencje Menedżerskie 2

Kompetencje Menedżerskie 2 Zarządzanie to naturalna droga do sukcesu w działaniu 2 Kompetencje Menedżerskie 2 zaawansowane warsztaty menedżerskie II sesja szkolenia Kompetencje Menedżerskie, dla osób które uczestniczyły w części

Bardziej szczegółowo

Szkolenie otwarte dla Menedżerów

Szkolenie otwarte dla Menedżerów Efektywna rekrutacja i selekcja pracowników - jak skutecznie inwestować we właściwych ludzi Szkolenie otwarte dla Menedżerów Rekrutacja i Selekcja pracowników. 20.05.2014 - Wrocław Trener Prowadzący: Małgorzata

Bardziej szczegółowo

Szkolenie otwarte dla Menedżerów

Szkolenie otwarte dla Menedżerów Efektywna rekrutacja i selekcja pracowników - jak skutecznie inwestować we właściwych ludzi Szkolenie otwarte dla Menedżerów Rekrutacja i Selekcja pracowników. Najbliższy termin: 18.03.2014 - Trener Prowadzący:

Bardziej szczegółowo

Efektywne zatrudnianie Szkolenie dla Menedżerów

Efektywne zatrudnianie Szkolenie dla Menedżerów 1590,00 PLN 1260 PLN PRZY ZGŁOSZENIU DO 31.12.2015 r. Efektywne zatrudnianie Szkolenie dla Menedżerów Trener Prowadzący: Małgorzata Wojciechowska Jak znaleźć, wybrać i zatrzymać najlepszych. Informacje

Bardziej szczegółowo

Prawdziwego sprzedawcę poznaje się nie po tym jak zaczyna, lecz kończy.

Prawdziwego sprzedawcę poznaje się nie po tym jak zaczyna, lecz kończy. Prawdziwego sprzedawcę poznaje się nie po tym jak zaczyna, lecz kończy. Wywieranie wpływu w sprzedaży, 1490 PLN czyli jak finalizować sprzedaż i rozpoznawać manipulacje 1080 PLNklientów TYLKO DO KOŃCA

Bardziej szczegółowo

08.04.2014r - Wrocław. Sztuka (auto)prezentacji, Profesjonalne prezentacje biznesowe i wystąpienia publiczne.

08.04.2014r - Wrocław. Sztuka (auto)prezentacji, Profesjonalne prezentacje biznesowe i wystąpienia publiczne. Profesjonalne prezentacje biznesowe i wystąpienia publiczne. 08.04.2014r - Wrocław Sztuka (auto)prezentacji, czyli jak efektywnie prowadzić prezentacje biznesowe. Trener Prowadzący: Leszek Sergiel Jednodniowe

Bardziej szczegółowo

Wywieranie wpływu w sprzedaży, czyli jak finalizować sprzedaż i rozpoznawać manipulacje klientów

Wywieranie wpływu w sprzedaży, czyli jak finalizować sprzedaż i rozpoznawać manipulacje klientów Prawdziwego sprzedawcę poznaje się po tym nie jak zaczyna, lecz kończy. Wywieranie wpływu w sprzedaży, czyli jak finalizować sprzedaż i rozpoznawać manipulacje klientów Wywieranie wpływu w sprzedaży 10-11

Bardziej szczegółowo

Szkolenie otwarte dla Kadry Zarządzającej

Szkolenie otwarte dla Kadry Zarządzającej Sposoby wykorzystania marketingu w codziennej walce o klienta Szkolenie otwarte dla Kadry Zarządzającej Skuteczny marketing w firmie, czyli, jak skutecznie stosować marketing na rynku aby zwiększać sprzedaż

Bardziej szczegółowo

Szkolenie otwarte dla Kadry Zarządzającej

Szkolenie otwarte dla Kadry Zarządzającej Szkolenie dla kandydatów i sztabów wyborczych w wyborach samorządowych 2014 Szkolenie otwarte dla Kadry Zarządzającej Marketing Wyborczy 30-31.07.14r Wrocław lub 27-28.08.14r Wrocław Skuteczny marketing

Bardziej szczegółowo

Szkolenie otwarte dla Kadry Zarządzającej

Szkolenie otwarte dla Kadry Zarządzającej Marketing intensywnie wspierający sprzedaż. Szkolenie otwarte dla Kadry Zarządzającej Marketing i reklama SZKOLENIE OTWARTE Marketing i reklama jako narzędzia handlu w małym i średnim przedsiębiorstwie.

Bardziej szczegółowo

Kompetencje Menedżerskie

Kompetencje Menedżerskie Zarządzanie to naturalna droga do sukcesu w działaniu 1790 PLN 1260 PLN TYLKO DO KOŃCA 2015 r. Kompetencje Menedżerskie Czyli jak być szefem, od którego nie odchodzą ludzie Dwudniowe szkolenie dla menadżerów.

Bardziej szczegółowo

Skuteczny Backoffice

Skuteczny Backoffice Zorganizuj profesjonalne biuro obsługi klienta. 1260 PLN 980 PLN TYLKO DO KOŃCA 2015 r. Skuteczny Backoffice Trener Prowadzący: Szczepan Stawarski Szkolenie otwarte dla wszystkich, którzy pracują w obsłudze

Bardziej szczegółowo

Szkolenie: PRiSM Practitioner - Zrównoważone Zarządzanie Projektami - Warsztaty akredytowane przez GPM Global

Szkolenie: PRiSM Practitioner - Zrównoważone Zarządzanie Projektami - Warsztaty akredytowane przez GPM Global Szkolenie: PRiSM Practitioner - Zrównoważone Zarządzanie Projektami - Warsztaty akredytowane przez GPM Global Temat: Szkolenie: PRiSM Practitioner - Zrównoważone Zarządzanie Projektami - Warsztaty akredytowane

Bardziej szczegółowo

PROFESJONALNY MONTAŻ; INSTALACJA; SERWIS;

PROFESJONALNY MONTAŻ; INSTALACJA; SERWIS; Zadbaj o więcej poleceń firmy i zwiększ sprzedaż usług/produktów dodatkowych. PROFESJONALNY MONTAŻ; INSTALACJA; SERWIS; Profesjonalny montaż, instalcja, serwis. 5.02.14r - Pszczyna 18.02.14r - Poznań (woj.śląskie)

Bardziej szczegółowo

WDRAŻANIE PROGRAMU MENTORINGU W ORGANIZACJI

WDRAŻANIE PROGRAMU MENTORINGU W ORGANIZACJI Szkolenie otwarte WDRAŻANIE PROGRAMU MENTORINGU W ORGANIZACJI 19 20 maja 2015 r. Grupa Doradcza Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością, Sp.k. ul. Grzyśki 16, 40-560 Katowice Tel. 32 253 67 14 15 fax 32

Bardziej szczegółowo

Konie Uczą Ludzi, Rewolucyjna metoda kształcenia, w której coachem jest koń. 02-03.10.2015r - Mroczków k/ Kielc

Konie Uczą Ludzi, Rewolucyjna metoda kształcenia, w której coachem jest koń. 02-03.10.2015r - Mroczków k/ Kielc Warsztaty Konie uczą Ludzi to innowacyjna koncepcja edukacji, w której konie wspomagają rozwój kompetencji osobistych i zawodowych. Konie Uczą Ludzi, Rewolucyjna metoda kształcenia, w której coachem jest

Bardziej szczegółowo

rocław; 05-06.03.14r - Kraków; 01-02.04.14r - W arszawa 17-18.06.14r - W

rocław; 05-06.03.14r - Kraków; 01-02.04.14r - W arszawa 17-18.06.14r - W Umiejętność sprzedaży to dziś jedna z najbardziej interdyscyplinarnych dziedzin wiedzy Mistrz Sprzedaży, czyli jak zostać handlowcem ponadbranżowym Mistrz Sprzedaży. 05-06.03.14r - Kraków; 01-02.04.14r

Bardziej szczegółowo

Gremium IDK, Moszyn 50, 06-100 Pułtusk, tel. 507 188 997, gremium@gremium.com.pl

Gremium IDK, Moszyn 50, 06-100 Pułtusk, tel. 507 188 997, gremium@gremium.com.pl Termin szkolenia: 26-27 listopada 2015, godziny 10-16 Miejsce: Hotel Łazienkowski, ul. 29 Listopada 3b, Warszawa Adresaci: wykonawcy biorący udział w postępowaniach o zamówienie publiczne na dostawy leków,

Bardziej szczegółowo

Prawo pracy w 2015 r.

Prawo pracy w 2015 r. Szkolenie otwarte Prawo pracy w 2015 r. najnowsze i planowane zmiany w przepisach, rozwiązywanie praktycznych problemów Grupa Doradcza Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością, Sp.k. ul. Grzyśki 16, 40-560

Bardziej szczegółowo

SPRZEDAWANIE CZY PODAWANIE

SPRZEDAWANIE CZY PODAWANIE SPRZEDAWANIE CZY PODAWANIE czyli jak efektywnie obsługiwać klientów? TRENER: SZCZEPAN STAWARSKI SPRZEDAWANIE CZY PODAWANIE, czyli jak efektywnie obsługiwać klientów SPRZEDAWANIE CZY PODAWANIE W jaki sposób

Bardziej szczegółowo

Mistrz Sprzedaży, Mistrz Sprzedaży. handlowcem. ponadbranżowym. Szkolenie otwarte dla wszystkich, którzy wpływają na sprzedaż w firmie

Mistrz Sprzedaży, Mistrz Sprzedaży. handlowcem. ponadbranżowym. Szkolenie otwarte dla wszystkich, którzy wpływają na sprzedaż w firmie Mistrz Sprzedaży, 1490 PLN czyli 1080 jak PLN zostać handlowcem PRZY ZGŁOSZENIU DO 31.12.2015 r. ponadbranżowym Mistrz Sprzedaży Trener Prowadzący: Leszek Sergiel Szkolenie otwarte dla wszystkich, którzy

Bardziej szczegółowo

Gremium IDK, Moszyn 50, Pułtusk, tel ,

Gremium IDK, Moszyn 50, Pułtusk, tel , Termin szkolenia: 17-18 listopada 2016, godziny 10-16 Miejsce: Centrum Konferencyjne Wilcza, ul. Wilcza 9, Warszawa Adresaci: wykonawcy biorący udział w postępowaniach o zamówienie publiczne na dostawy

Bardziej szczegółowo

CZAS PRACY W INSTYTUCJACH KULTURY szkolenie z elementami warsztatu

CZAS PRACY W INSTYTUCJACH KULTURY szkolenie z elementami warsztatu CZAS PRACY W INSTYTUCJACH KULTURY szkolenie z elementami warsztatu Szkolenie adresowane jest do wszystkich osób pracujących w działach kadr instytucji kultury zajmujących się rozliczaniem czasu pracy pracowników

Bardziej szczegółowo

SZKOLENIE WARSZTATOWE FUNDUSZE UNIJNE JAK SKUTECZNIE UBIEGAĆ SIĘ O DOFINANSOWANIE?

SZKOLENIE WARSZTATOWE FUNDUSZE UNIJNE JAK SKUTECZNIE UBIEGAĆ SIĘ O DOFINANSOWANIE? SZKOLENIE WARSZTATOWE FUNDUSZE UNIJNE 2014 2020. Termin szkolenia: 19-20.09.2016 r. Główny cel szkolenia: - dostarczenie wiedzy dotyczącej aktualnych źródeł dofinansowania projektów unijnych - nabycie

Bardziej szczegółowo

BUDOWA STRATEGII TPM

BUDOWA STRATEGII TPM ZAPROSZENIE Drodzy Państwo!!! Bardzo serdecznie zapraszamy do wzięcia udziału w organizowanych przez naszą firmę warsztatach szkoleniowych zatytułowanych: BUDOWA STRATEGII TPM Podczas warsztatów dowiedzą

Bardziej szczegółowo

Zapraszamy na szkolenie, które odbędzie się 25 września 2012 r. w Krakowie Wyższa Szkoła Ekonomii i Informatyki, ul. Wrocławska 8 w godz. 10.00-15.

Zapraszamy na szkolenie, które odbędzie się 25 września 2012 r. w Krakowie Wyższa Szkoła Ekonomii i Informatyki, ul. Wrocławska 8 w godz. 10.00-15. 49 305 Brzeg, ul. Struga 24, tel. 728 816 215 adk szkolenia@o2.pl, www.adk-szkolenia.pl Zapraszamy na szkolenie, które odbędzie się 25 września 2012 r. w Krakowie Wyższa Szkoła Ekonomii i Informatyki,

Bardziej szczegółowo

OFERTA SZKOLENIOWA. Branding metody tworzenia i rozwoju marek szkolenie 1-dniowe, 8-godzinne

OFERTA SZKOLENIOWA. Branding metody tworzenia i rozwoju marek szkolenie 1-dniowe, 8-godzinne OFERTA SZKOLENIOWA Branding metody tworzenia i rozwoju marek szkolenie 1-dniowe, 8-godzinne 03.03.2016 Ramowy program szkolenia: DZIAŁ SZKOLEŃ PIM tel/fax (85) 874 43 88 szkolenia@izbamleka.pl ul. Mickiewicza

Bardziej szczegółowo

MISTRZ SPRZEDAŻY. czyli jak zostać handlowcem ponadbranżowym TRENER: LESZEK SERGIEL / SZCZEPAN STAWARSKI. witalni.pl

MISTRZ SPRZEDAŻY. czyli jak zostać handlowcem ponadbranżowym TRENER: LESZEK SERGIEL / SZCZEPAN STAWARSKI. witalni.pl MISTRZ SPRZEDAŻY czyli jak zostać handlowcem ponadbranżowym TRENER: LESZEK SERGIEL / SZCZEPAN STAWARSKI MISTRZ SPRZEDAŻY, czyli jak zostać handlowcem ponadbranżowym MISTRZ SPRZEDAŻY SZKOLENIE MA NA CELU

Bardziej szczegółowo

Profesjonalna Asystentka i Sekretarka

Profesjonalna Asystentka i Sekretarka Profesjonalna Asystentka i Sekretarka Cel warsztatów: Doskonalenie wizerunku Profesjonalnej Sekretarki / Asystentki Doskonalenie efektywności komunikowania się, budowanie trwałych relacji z klientem, tworzenia

Bardziej szczegółowo

ZGŁOSZENIE UCZESTNICTWA

ZGŁOSZENIE UCZESTNICTWA Uczestnik Zakład ZGŁOSZENIE UCZESTNICTWA wypełniony formularz prosimy przesłać faksem na nr +48 32 456 60 79 lub mailem na adres kosmetyka@farmacom.com.pl PRODUCENT KOSMETYKÓW LUB LEKÓW NIP ADRES E-MAIL

Bardziej szczegółowo

ZARZĄDZANIE DZIAŁEM REKLAMACJI Szkolenie dla Menedżerów z zarządzania Działem Reklamacji

ZARZĄDZANIE DZIAŁEM REKLAMACJI Szkolenie dla Menedżerów z zarządzania Działem Reklamacji 2014 ObslugaReklamacji.pl Andrzej Piróg ZARZĄDZANIE DZIAŁEM REKLAMACJI Szkolenie dla Menedżerów z zarządzania Działem Reklamacji ZAWARTOŚĆ Dla kogo?... 2 Cele szkolenia... 2 Korzyści dla uczestników...

Bardziej szczegółowo

DELEGOWANIE ZADAŃ I MOTYWOWANIE PRACOWNIKÓW

DELEGOWANIE ZADAŃ I MOTYWOWANIE PRACOWNIKÓW Delegowanie zadań i motywowanie pracowników to kluczowe kompetencje menedżerskie. Od skuteczności tego procesu zależy zaangażowanie pracowników w rozwój firmy oraz przyczynianie się do jej sukcesów. Dowiedz

Bardziej szczegółowo

Fakturowanie w 2017 r. szkolenie dla osób zajmujących się wystawianiem i księgowaniem faktur.

Fakturowanie w 2017 r. szkolenie dla osób zajmujących się wystawianiem i księgowaniem faktur. Fakturowanie w 2017 r. szkolenie dla osób zajmujących się wystawianiem i księgowaniem faktur. NR 162/A/16 Płock, listopad 2016r. POUFNOSĆ OFERTY Dokument ten zawiera informacje poufne i przeznaczony wyłącznie

Bardziej szczegółowo

Zmiany w ustawie o ochronie danych osobowych od dnia 1 stycznia 2015 r.

Zmiany w ustawie o ochronie danych osobowych od dnia 1 stycznia 2015 r. Szkolenie otwarte Zmiany w ustawie o ochronie danych osobowych od dnia 1 stycznia 2015 r. 8 czerwca 2015 r. Katowice Grupa Doradcza Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością, Sp.k. ul. Grzyśki 16, 40-560

Bardziej szczegółowo

NOWOCZESNE STRATEGIE ZARZĄDZANIA ZESPOŁEM warsztaty dla kadry kierowniczej

NOWOCZESNE STRATEGIE ZARZĄDZANIA ZESPOŁEM warsztaty dla kadry kierowniczej NOWOCZESNE STRATEGIE ZARZĄDZANIA ZESPOŁEM warsztaty dla kadry kierowniczej Najbliższe terminy szkolenia: 21-22.09.2015 Warszawa 08-09.10.2015 Poznań 27-28.10.2015 Kraków 19-20.11.2015 Warszawa 07-08.2015

Bardziej szczegółowo

Biuro regionalne LUBLIN: Ul. Sławinkowska 6c/ Lublin. tel Szkolenie: Przyjazny Urząd. Październik 2016.

Biuro regionalne LUBLIN: Ul. Sławinkowska 6c/ Lublin. tel Szkolenie: Przyjazny Urząd. Październik 2016. Szkolenie: Przyjazny Urząd Październik 2016 Strona 1 Celem szkolenia: Przyjazny Urząd jest zwiększenie kompetencji uczestników w zakresie obsługi klientów oraz udzielania informacji. Ważnym elementem warsztatów

Bardziej szczegółowo

Zarządzanie Ryzykiem w Projekcie

Zarządzanie Ryzykiem w Projekcie II miejsce II miejsce Zarządzanie Ryzykiem w Projekcie Praktyczne warsztaty 21-22 maja 2015 Centrum Konferencyjne Golden Floor, Al. Jerozolimskie 123A, Warszawa Zarządzanie ryzykiem w projekcie obejmuje

Bardziej szczegółowo

OFERTA WARSZTATÓW OTWARTYCH 2014

OFERTA WARSZTATÓW OTWARTYCH 2014 OFERTA WARSZTATÓW OTWARTYCH 2014 Kirschstein&Partner Polska ul. Karmelicka 54/10 31-128 Kraków E-Mail: polska@kirschstein.org Tel. 500 111 355 Termin Miasto Temat Cena netto Cena brutto 18.02.2014 Kraków

Bardziej szczegółowo

Nowelizacja Kodeksu Cywilnego w zakresie sprzedaży, rękojmi i gwarancji, z uwzględnieniem umów o dzieło i roboty budowlane. Nowe prawo konsumenckie.

Nowelizacja Kodeksu Cywilnego w zakresie sprzedaży, rękojmi i gwarancji, z uwzględnieniem umów o dzieło i roboty budowlane. Nowe prawo konsumenckie. Nowelizacja Kodeksu Cywilnego w zakresie sprzedaży, rękojmi i gwarancji, z uwzględnieniem umów o dzieło i roboty budowlane. Nowe prawo konsumenckie. 27-28 kwietnia 2015 Golden Floor, Al. Jerozolimskie

Bardziej szczegółowo

Nowelizacja ustawy prawo zamówień publicznych okiem inspektora kontroli. Radosław Pruszowski

Nowelizacja ustawy prawo zamówień publicznych okiem inspektora kontroli. Radosław Pruszowski www.dlaadministracji.pl Nowelizacja ustawy prawo zamówień publicznych okiem inspektora kontroli Radosław Pruszowski Starszy Inspektor Kontroli Regionalnej Izby Obrachunkowej w Katowicach 23 listopada 2012

Bardziej szczegółowo

Skuteczny Handlowiec Techniki Sprzedaży

Skuteczny Handlowiec Techniki Sprzedaży Skuteczny Handlowiec Techniki Sprzedaży Cel warsztatów: Są to warsztaty, na których uczestnicy poznają profesjonalne techniki sprzedaży, zwiększające skuteczność działań handlowych.celem szkolenia jest

Bardziej szczegółowo

Szanowni Państwo, Spotkanie adresowane jest do:

Szanowni Państwo, Spotkanie adresowane jest do: Szanowni Państwo, Wydawnictwo Farmacom oraz Redakcja kwartalnika Świat Przemysłu Kosmetycznego wspólnie z Honorowym Gospodarzem AVON Operations Polska Sp. z o.o. mają przyjemność zaprosić Państwa do udziału

Bardziej szczegółowo

Profesjonalna obsługa posprzedażna w serwisie samochodowym

Profesjonalna obsługa posprzedażna w serwisie samochodowym Szkolenie otwarte Profesjonalna obsługa posprzedażna w serwisie samochodowym 2 3 czerwca 2015 r. Katowice Grupa Doradcza Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością, Sp.k. ul. Grzyśki 16, 40-560 Katowice Tel.

Bardziej szczegółowo

PROFESJONALNY SYSTEM OBSŁUGI I KOMUNIKACJI Z KLIENTEM

PROFESJONALNY SYSTEM OBSŁUGI I KOMUNIKACJI Z KLIENTEM PROFESJONALNY SYSTEM OBSŁUGI I KOMUNIKACJI Z KLIENTEM Grupa docelowa Pracownicy zakładów opieki zdrowotnej zajmujący się marketingiem usług medycznych oraz obsługą klientów. Cele szkolenia umiejętność

Bardziej szczegółowo

ZARZĄDZANIE SPRZEDAŻĄ W SALONIE OKIENNYM

ZARZĄDZANIE SPRZEDAŻĄ W SALONIE OKIENNYM ZARZĄDZANIE SPRZEDAŻĄ W SALONIE OKIENNYM czyli jak uzyskać przewagę na konkurencyjnym rynku? TRENER: LESZEK SERGIEL ZARZĄDZANIE SPRZEDAŻĄ W SALONIE OKIENNYM, czyli jak uzyskać przewagę na konkurencyjnym

Bardziej szczegółowo

SKUTECZNY SZEF BUDOWANIE WIZERUNKU I AUTORYTETU PRZEŁOŻONEGO

SKUTECZNY SZEF BUDOWANIE WIZERUNKU I AUTORYTETU PRZEŁOŻONEGO Każda osoba zarządzająca ludźmi powinna dbać o budowanie autorytetu i wizerunku profesjonalisty. Skuteczne zarządzanie ludźmi to klucz do sukcesów personalnych danego kierownika oraz do realizacji celów

Bardziej szczegółowo

Zbudowanie systemu motywacyjnego w firmie Wprowadzenie realizacji celów przy wsparciu motywacyjnego systemu płacowego lub pozapłacowego

Zbudowanie systemu motywacyjnego w firmie Wprowadzenie realizacji celów przy wsparciu motywacyjnego systemu płacowego lub pozapłacowego Nauczysz się jak zbudować w swojej firmie, motywacyjny dla rozwoju pracowników system ocen i nagród mający ustalony, akceptowalny i nieprzekraczalny budżet. Poznasz metody budowania systemu motywacyjnego.

Bardziej szczegółowo

Certyfikowany Program Zarządzania Karierą i Planowania Sukcesji

Certyfikowany Program Zarządzania Karierą i Planowania Sukcesji Certyfikowany Program Zarządzania Karierą i Planowania Sukcesji Uniwersytetu Stanu Pensylwania USA Kraków 04 06 Kwietnia 2012 Planowanie Sukcesji z jednym z największych autorytetów na świecie już w Polsce

Bardziej szczegółowo

Eksperci Centrum Organizacji Szkoleń i Konferencji SEMPER serdecznie zapraszają do udziału w szkoleniu: Opis szkolenia:

Eksperci Centrum Organizacji Szkoleń i Konferencji SEMPER serdecznie zapraszają do udziału w szkoleniu: Opis szkolenia: Eksperci serdecznie zapraszają do udziału w szkoleniu: SIWZ -Jak przygotować Specyfikację Istotnych Warunków Zamówienia? 1-dniowe warsztaty praktyczne dla specjalistów ds. zamówień publicznych. Możliwość

Bardziej szczegółowo

Nowoczesne strategie sprzedażytrening

Nowoczesne strategie sprzedażytrening Nowoczesne strategie sprzedażytrening dla handlowców Informacje o usłudze Numer usługi 2016/06/08/6568/10585 Cena netto 1 550,00 zł Cena brutto 1 550,00 zł Cena netto za godzinę 96,88 zł Cena brutto za

Bardziej szczegółowo

OFERTA WARSZTATÓW OTWARTYCH 2013/2014

OFERTA WARSZTATÓW OTWARTYCH 2013/2014 OFERTA WARSZTATÓW OTWARTYCH 2013/2014 Kirschstein&Partner Polska ul. Karmelicka 54/10 31-128 Kraków E-Mail: polska@kirschstein.org Tel. 500 111 355 Termin Miasto Temat Cena netto Cena brutto 21.11.2013

Bardziej szczegółowo

Skuteczna sprzedaż usług serwisowych

Skuteczna sprzedaż usług serwisowych Szkolenie otwarte Skuteczna sprzedaż usług serwisowych 28-29 maja 2015 r. Katowice Grupa Doradcza Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością, Sp.k. ul. Grzyśki 16, 40-560 Katowice Tel. 32 253 67 14 15 fax

Bardziej szczegółowo

Narzędzia skutecznego zakupowca

Narzędzia skutecznego zakupowca Narzędzia skutecznego zakupowca O nas LUQAM Quality Service Group jest firmą doradczą o szerokim zakresie usług. Zajmujemy się realizacją projektów i programów związanych przede wszystkim z poprawą wewnętrznej

Bardziej szczegółowo

ZWROT PODATKU VAT NALICZONEGO W INNYM PAŃSTWIE UNII EUROPEJSKIEJ

ZWROT PODATKU VAT NALICZONEGO W INNYM PAŃSTWIE UNII EUROPEJSKIEJ ZWROT PODATKU VAT NALICZONEGO W INNYM PAŃSTWIE UNII EUROPEJSKIEJ Informacje o usłudze Numer usługi 2016/01/12/8058/982 Cena netto 599,00 zł Cena brutto 599,00 zł Cena netto za godzinę 0,00 zł Cena brutto

Bardziej szczegółowo

SZKOLENIE: Ochrona danych osobowych w praktyce z uwzględnieniem zmian od 01.01.2015 r.

SZKOLENIE: Ochrona danych osobowych w praktyce z uwzględnieniem zmian od 01.01.2015 r. SZKOLENIE: ADRESACI SZKOLENIA: Adresatami szkolenia są wszyscy zainteresowani tematyką ochrony danych, działy kadr, marketingu, sprzedaży, obsługi klienta, IT, prawny, menedżerów i kadry zarządzającej.

Bardziej szczegółowo

PERSONAL BRAND INSPIRATION

PERSONAL BRAND INSPIRATION PERSONAL BRAND INSPIRATION W A R S Z T A T 1 3 L I P C A 2 0 1 7, W A R S Z A W A BLOK I SKUTECZNE NARZĘDZIE W BUDOWANIU WARTOŚCI I WIZERUNKU FIRMY BLOK II WARTOŚĆ I KSZTAŁTOWANIE PRZEKAZU OSOBISTEGO BLOK

Bardziej szczegółowo

ccess imple OFERTA SZKOLENIOWA CELE SZKOLENIA Strona 1

ccess imple OFERTA SZKOLENIOWA CELE SZKOLENIA Strona 1 Strona 1 OFERTA SZKOLENIOWA CELE SZKOLENIA Szkolenie skierowane jest do osób planujących zdawać egzamin CFA level 1 oraz do wszystkich, którzy pragną zdobyć, usystematyzować lub pogłębićwiedzę z zakresu

Bardziej szczegółowo

Rynki finansowe od podstaw

Rynki finansowe od podstaw Rynki finansowe od podstaw Warsztaty w formule OneDayTraining Rynki finansowe od podstaw Warsztaty w formule OneDayTraining Szkolenie w sposób skondensowany zapoznaje uczestnika z rynkiem finansowych,

Bardziej szczegółowo

OCHRONA DANYCH OSOBOWYCH

OCHRONA DANYCH OSOBOWYCH Czym są dane osobowe? Jakie znaczenie dla Twojej Firmy ma ich przetwarzanie? W jaki sposób możemy legalnie zbierać i przetwarzać dane osobowe osób fizycznych? Na te i wiele innych pytań otrzymają Państwo

Bardziej szczegółowo

Regulamin szkoleń otwartych

Regulamin szkoleń otwartych Regulamin szkoleń otwartych 1 Postanowienia ogólne 1.Niniejszy regulamin określa zasady udziału w szkoleniach otwartych organizowanych przez Łukasz Pulter z siedzibą we Wrocławiu 50-008, ul. Tadeusza Kościuszki

Bardziej szczegółowo

MISTRZOWSKA REKRUTACJA - NARZĘDZIA 2014

MISTRZOWSKA REKRUTACJA - NARZĘDZIA 2014 MISTRZOWSKA REKRUTACJA NARZĘDZIA 2014 Holbern sp. z o.o. www.holbern.pl MISTRZOWSKA REKRUTACJA - NARZĘDZIA 2014 DLA KOGO JEST TRENING? Specjaliści działu personalnego/hr Menedżerowie działu personalnego/hr

Bardziej szczegółowo

Skuteczne Techniki Sprzedaży

Skuteczne Techniki Sprzedaży Skuteczne Techniki Sprzedaży warsztaty w budowaniu długofalowych relacji z klientami Korzyści z udziału w naszym szkoleniu: wzrost sprzedaży w firmie, dzięki wykorzystaniu skutecznych technik sprzedaży,

Bardziej szczegółowo

ASERTYWNA KOBIETA. Bądź szczęśliwa. Harmonogram spotkań: 18 marca 2016 r. 1 kwietnia 2016 r. 15 kwietnia 2016 r. 29 kwietnia 2016 r.

ASERTYWNA KOBIETA. Bądź szczęśliwa. Harmonogram spotkań: 18 marca 2016 r. 1 kwietnia 2016 r. 15 kwietnia 2016 r. 29 kwietnia 2016 r. Harmonogram spotkań: 18 marca 2016 r. 1 kwietnia 2016 r. 15 kwietnia 2016 r. 29 kwietnia 2016 r. ASERTYWNA KOBIETA Bądź szczęśliwa Szanowne Panie, Warsztaty z cyklu ASERTYWNA KOBIETA, skierowane są do

Bardziej szczegółowo

SZKOLENIA ORGANIZUJE 2015/2016 HARMONOGRAM SZKOLEN

SZKOLENIA ORGANIZUJE 2015/2016 HARMONOGRAM SZKOLEN SZKOLENIA ORGANIZUJE 2015/2016 HARMONOGRAM SZKOLEN SZKOLENIA TECHNICZNE sezon 2015/2016 Szanowni Państwo! Nabilaton Sp. z o.o. - Generalny Przedstawiciel marki Galletti w Polsce zaprasza na szkolenia z

Bardziej szczegółowo

Controlling w przemyśle wydobywczym

Controlling w przemyśle wydobywczym Controlling w przemyśle wydobywczym NAJWAŻNIEJSZE ZAGADNIENIA: Controlling operacyjny z uwzględnieniem specyfiki branży wydobywczej Controlling strategiczny z uwzględnieniem specyfiki branży wydobywczej

Bardziej szczegółowo

ZAAWANSOWANA OBSŁUGA REKLAMACJI czyli jak zarobić na reklamacjach

ZAAWANSOWANA OBSŁUGA REKLAMACJI czyli jak zarobić na reklamacjach 2014 ObslugaReklamacji.pl Andrzej Piróg ZAAWANSOWANA OBSŁUGA REKLAMACJI czyli jak zarobić na reklamacjach ZAWARTOŚĆ Cele szkolenia z zaawansowanej obsługi reklamacji... 2 Korzyści dla uczestników... 2

Bardziej szczegółowo

Naucz się sztuki zarządzania!

Naucz się sztuki zarządzania! Bądź na czas ze swoimi umiejętnościami. Początkujący Menedżer Trener Prowadzący: Małgorzata Wojciechowska Właśnie zostałeś menedżerem? Naucz się sztuki zarządzania! Dwudniowe szkolenie dla menadżerów.

Bardziej szczegółowo

AKTY PRAWNE W OBSŁUDZE REKLAMACJI

AKTY PRAWNE W OBSŁUDZE REKLAMACJI 2014 ObslugaReklamacji.pl Andrzej Piróg AKTY PRAWNE W OBSŁUDZE REKLAMACJI ZAWARTOŚĆ Cele szkolenia z aktów prawnych dotyczących obsługi reklamacji... 2 Korzyści dla uczestników... 2 Zakres merytoryczny

Bardziej szczegółowo

Rewolucyjne zmiany w zakresie opodatkowania wyrobów węglowych

Rewolucyjne zmiany w zakresie opodatkowania wyrobów węglowych Rewolucyjne zmiany w zakresie opodatkowania wyrobów węglowych NAJWAŻNIEJSZE ZAGADNIENIA Przedstawienie nowych reguł opodatkowania w zakresie węgla i koksu: podatnik/rejestracja, nowe definicje podmiotowe,

Bardziej szczegółowo

Regulamin uczestnictwa w szkoleniu Szkoła Trenerów, Moduły I - IV

Regulamin uczestnictwa w szkoleniu Szkoła Trenerów, Moduły I - IV Regulamin uczestnictwa w szkoleniu Szkoła Trenerów, Moduły I - IV 1 Informacje ogólne 1. Regulamin określa zasady rekrutacji i uczestnictwa w szkoleniu Szkoła Trenerów, Moduły I- IV (dalej: Szkolenie),

Bardziej szczegółowo

Zaproszenie na szkolenie E-usługi: jak się przygotować, by spełnić obowiązki i nie naruszyć praw konsumenta

Zaproszenie na szkolenie E-usługi: jak się przygotować, by spełnić obowiązki i nie naruszyć praw konsumenta Szanowni Państwo, Chcielibyśmy zainteresować Państwa i jednocześnie serdecznie zaprosić na organizowane przez nas szkolenie pt. E-usługi: jak się praw konsumenta. Stawiamy sobie bardzo prosty cel przekazać

Bardziej szczegółowo

Zaproszenie. Szkolenie: Kreatorzy Mistrzowskiej Sprzedaży. Cele szkolenia. Termin. Miejsce szkolenia. Język. 26-27 lutego 2015 r. godz. 9.00 17.

Zaproszenie. Szkolenie: Kreatorzy Mistrzowskiej Sprzedaży. Cele szkolenia. Termin. Miejsce szkolenia. Język. 26-27 lutego 2015 r. godz. 9.00 17. Zaproszenie Szkolenie: Kreatorzy Mistrzowskiej Sprzedaży Termin Cele szkolenia 26-27 lutego 2015 r. godz. 9.00 17.00 Miejsce szkolenia Biuro Regionalne AHK Polska /Rynek 6/Gliwice Język Polski Uczestnicy

Bardziej szczegółowo

Zagadnienia prawne dotyczące prowadzenia działalności gospodarczej w sieci Internet

Zagadnienia prawne dotyczące prowadzenia działalności gospodarczej w sieci Internet Zagadnienia prawne dotyczące prowadzenia działalności gospodarczej w sieci Internet 30.09-01.10.2010 r. Warszawa Prelegenci: Maciej Potoczny Agnieszka Wydmańska Kierownik projektu tel. +48 608 642 807

Bardziej szczegółowo

SYSTEM ZARZĄDZANIA ENERGIĄ (SZE) wg ISO 50001:2011 EFEKTYWNOŚĆ ENERGETYCZNA PRZEDSIĘBIORSTW

SYSTEM ZARZĄDZANIA ENERGIĄ (SZE) wg ISO 50001:2011 EFEKTYWNOŚĆ ENERGETYCZNA PRZEDSIĘBIORSTW SYSTEM ZARZĄDZANIA ENERGIĄ (SZE) wg ISO 50001:2011 EFEKTYWNOŚĆ ENERGETYCZNA PRZEDSIĘBIORSTW Termin i miejsce: 13-14 kwiecień Wrocław Cel szkolenia: Przekazanie podstawowej wiedzy niezbędnej do efektywnego

Bardziej szczegółowo

FORUM PRAWAKORPORACYJNEGO Optymalnerozwiązaniaprawneipraktyki rynkowewspółkachkapitałowych

FORUM PRAWAKORPORACYJNEGO Optymalnerozwiązaniaprawneipraktyki rynkowewspółkachkapitałowych 27.05.2015r. Warszawa FORUM PRAWAKORPORACYJNEGO Optymalnerozwiązaniaprawneipraktyki rynkowewspółkachkapitałowych Rosnące wymagania wobec Działów Prawnych i Biur Zarządu spółek kapitałowych a także ciągłe

Bardziej szczegółowo

Audyt wewnętrzny. Program przygotowujący do wykonywania zawodu. Potrzeba. Rozwiązanie. Najbliższy termin:

Audyt wewnętrzny. Program przygotowujący do wykonywania zawodu. Potrzeba. Rozwiązanie. Najbliższy termin: Audyt wewnętrzny Program przygotowujący do wykonywania zawodu Potrzeba Zaczynam pracę w audycie. Przeczytałem standardy, ale chciałbym się dowiedzieć, jak ta praca wygląda w praktyce. Najbliższy termin:

Bardziej szczegółowo

REGULAMIN ORGANIZACJI SZKOLEŃ OTWARTYCH I USŁUG DROGĄ ELEKTRONICZNĄ

REGULAMIN ORGANIZACJI SZKOLEŃ OTWARTYCH I USŁUG DROGĄ ELEKTRONICZNĄ REGULAMIN ORGANIZACJI SZKOLEŃ OTWARTYCH I USŁUG DROGĄ ELEKTRONICZNĄ przez Vademecum Konferencje i Szkolenia Sp. z o.o. I. Definicje użyte w regulaminie 1. Regulamin oznacza niniejszy dokument. 2. Vademecum

Bardziej szczegółowo

Promocja marki instytucji publicznej

Promocja marki instytucji publicznej Promocja marki instytucji publicznej Ochrona marki i własności intelektualnej Warszawa, 2 marca 2017 Centrum Konferencyjne WILCZA ul. Wilcza 9 Termin szkolenia: 2 marca 2017, godziny 10-16 Miejsce: Centrum

Bardziej szczegółowo

GDP Dobra Praktyka Dystrybucyjna

GDP Dobra Praktyka Dystrybucyjna GDP Dobra Praktyka Dystrybucyjna Zaproszenie na spotkanie z cyklu Śniadanie z ekspertem 26.04.2017 Poznań Szanowni Państwo, ma przyjemność zaprosić na kolejne spotkanie z cyklu Śniadanie z ekspertem. Spotkania

Bardziej szczegółowo

ZGŁOSZENIE UCZESTNICTWA

ZGŁOSZENIE UCZESTNICTWA ZGŁOSZENIE UCZESTNICTWA wypełniony formularz prosimy przesłać faksem na nr +48 32 455 31 61 lub mailem na adres farmacja@farmacom.com.pl NAZWA FIRMY ZGŁASZAJĄCEJ NIP Firma ADRES E-MAIL LUB NUMER FAKSU

Bardziej szczegółowo

VAT 2017 zmiany. Aktualne problemy rozliczania VAT w transakcjach krajowych. NR 162/16 Płock, listopad 2016r. POUFNOSĆ OFERTY Dokument ten zawiera

VAT 2017 zmiany. Aktualne problemy rozliczania VAT w transakcjach krajowych. NR 162/16 Płock, listopad 2016r. POUFNOSĆ OFERTY Dokument ten zawiera VAT 2017 zmiany. Aktualne problemy rozliczania VAT w transakcjach krajowych. NR 162/16 Płock, listopad 2016r. POUFNOSĆ OFERTY Dokument ten zawiera informacje poufne i przeznaczony wyłącznie dla podmiotu

Bardziej szczegółowo

KIEROWANIE ZESPOŁEM Trening Menedżerski

KIEROWANIE ZESPOŁEM Trening Menedżerski Cel warsztatów: System szkoleń i treningów interaktywnych KIEROWANIE ZESPOŁEM Trening Menedżerski Wyposażenie menedżerów w skuteczne narzędzia zarządzania zespołami z naciskiem na metody skutecznej motywacji

Bardziej szczegółowo

ZGŁOSZENIE UCZESTNICTWA

ZGŁOSZENIE UCZESTNICTWA Formy uczestnictwa Uczestnik Firma ZGŁOSZENIE UCZESTNICTWA wypełniony formularz prosimy przesłać faksem na nr +48 32 456 60 79 lub mailem na adres kosmetyka@farmacom.com.pl NAZWA FIRMY ZGŁASZAJĄCEJ NIP

Bardziej szczegółowo

PROFESJONALNA OBSŁUGA KLIENTA

PROFESJONALNA OBSŁUGA KLIENTA 2014 ObslugaReklamacji.pl Andrzej Piróg PROFESJONALNA OBSŁUGA KLIENTA ZAWARTOŚĆ Dlaczego warto dbać o profesjonalną obsługę Klientów?... 2 Korzyści dla uczestników... 2 Tematyka szkolenia z profesjonalnej

Bardziej szczegółowo

Zamówienia publiczne w praktyce pracy wójta/burmistrza/prezydenta

Zamówienia publiczne w praktyce pracy wójta/burmistrza/prezydenta Zamówienia publiczne w praktyce pracy wójta/burmistrza/prezydenta Centrum Szkoleniowo-Konferencyjne BUSINESSROOM ul. Grójecka 1/3, Warszawa 11 października 2017 r., godz. 10.00 16.00 Program: 1. Szef jednostki

Bardziej szczegółowo

WYSTAWIENNICTWO MARKETING W PRACOWNI FLORYSTYCZNEJ. WARSZAWA 07 października 2014

WYSTAWIENNICTWO MARKETING W PRACOWNI FLORYSTYCZNEJ. WARSZAWA 07 października 2014 NOWY SEZON WYSTAWIENNICTWO MARKETING W PRACOWNI FLORYSTYCZNEJ WARSZAWA 07 października 2014 PROGRAM ZAJĘĆ WYSTAWIENNICTWO MARKETING Trener: Zygmunt Sieradzan Przedstawimy oryginalne rozwiązania i ciekawe

Bardziej szczegółowo

Harmonogram Szkolen 2015

Harmonogram Szkolen 2015 SZKOLENIA ORGANIZUJE Harmonogram Szkolen 01 SZKOLENIA TECHNICZNE sezon 01 Szanowni Państwo! Nabilaton Sp. z o.o. - Generalny Przedstawiciel marki Galletti w Polsce zaprasza na szkolenia z wiedzy praktycznej

Bardziej szczegółowo

PEŁNOMOCNIK I AUDYTOR WEWNĘTRZNY SYSTEMU ZARZĄDZANIA JAKOŚCIĄ wg ISO 9001:2008

PEŁNOMOCNIK I AUDYTOR WEWNĘTRZNY SYSTEMU ZARZĄDZANIA JAKOŚCIĄ wg ISO 9001:2008 S t r o na 1 INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE NA TEMAT SZKOLENIA OTWARTEGO: PEŁNOMOCNIK I AUDYTOR WEWNĘTRZNY SYSTEMU ZARZĄDZANIA JAKOŚCIĄ wg ISO 9001:2008 S t r o na 2 Serdecznie zapraszamy Państwa na szkolenie

Bardziej szczegółowo

Budowanie Efektywnych Zespołów

Budowanie Efektywnych Zespołów Dwudniowe szkolenie dla menadżerów. Minimum teorii, maksimum praktyki Budowanie Efektywnych Zespołów Trener Prowadzący: Anna Wilk Budowanie efektywnych zespołów czyli jak być kapitanem własnego okrętu?

Bardziej szczegółowo

SZKOLENIA ORGANIZUJE 2015/2016 HARMONOGRAM SZKOLEN

SZKOLENIA ORGANIZUJE 2015/2016 HARMONOGRAM SZKOLEN SZKOLENIA ORGANIZUJE 2015/2016 HARMONOGRAM SZKOLEN SZKOLENIA TECHNICZNE sezon 2015/2016 Szanowni Państwo! Nabilaton Sp. z o.o. zaprasza na szkolenia z wiedzy praktycznej i teoretycznej, dotyczące urządzeń:

Bardziej szczegółowo

JAK ROZMAWIAĆ Z KLIENTEM ZGŁASZAJĄCYM REKLAMACJE I SKARGI? ASERTYWNOŚĆ SKUTECZNA TECHNIKA W ROZMOWACH Z TRUDNYM KLIENTEM

JAK ROZMAWIAĆ Z KLIENTEM ZGŁASZAJĄCYM REKLAMACJE I SKARGI? ASERTYWNOŚĆ SKUTECZNA TECHNIKA W ROZMOWACH Z TRUDNYM KLIENTEM ASERTYWNOŚĆ SKUTECZNA TECHNIKA W ROZMOWACH Z TRUDNYM KLIENTEM Warszawa OFERTA PDF Szanowni Państwo, Przedstawiamy ofertę szkolenia z zakresu rozmów z trudnym klientem prowadzanego przez dr Annę Adamus

Bardziej szczegółowo

Audyt wewnętrzny. Program przygotowujący do wykonywania zawodu. Program szkoleniowy: Audyt wewnętrzny

Audyt wewnętrzny. Program przygotowujący do wykonywania zawodu. Program szkoleniowy: Audyt wewnętrzny Program przygotowujący do wykonywania zawodu Potrzeba Zaczynam pracę w audycie. Przeczytałem standardy, ale chciałbym się dowiedzieć, jak ta praca wygląda w praktyce Data: Od 21 października Miejsce: Warszawa

Bardziej szczegółowo

Sztuka wystąpień publicznych

Sztuka wystąpień publicznych Sztuka wystąpień publicznych Budowanie wizerunku Relacje z mediami Szkolenie jest interaktywną metodą nauczania i doskonalenia umiejętności z zakresu wystąpień publicznych, budowania relacji z mediami

Bardziej szczegółowo

STOP! Mobbing i dyskryminacja w miejscu pracy SZKOLENIE OTWARTE

STOP! Mobbing i dyskryminacja w miejscu pracy SZKOLENIE OTWARTE STOP! Mobbing i dyskryminacja w miejscu pracy SZKOLENIE OTWARTE ADRESACI SZKOLENIA: Pracownicy wskazani przez firmę, Kierownicy działu, Osoby zarządzające grupą pracowników ZAPRASZAMY NA SZKOLENIE: Firma

Bardziej szczegółowo

REGULAMIN UCZESTNICTWA W SZKOLENIACH/KURSACH ORGANIZOWANYCH PRZEZ POLSKIE TOWARZYSTWO EKONOMICZNE ODDZIAŁ W SZCZECINIE

REGULAMIN UCZESTNICTWA W SZKOLENIACH/KURSACH ORGANIZOWANYCH PRZEZ POLSKIE TOWARZYSTWO EKONOMICZNE ODDZIAŁ W SZCZECINIE REGULAMIN UCZESTNICTWA W SZKOLENIACH/KURSACH ORGANIZOWANYCH PRZEZ POLSKIE TOWARZYSTWO EKONOMICZNE 1 Postanowienia ogólne 1. Niniejszy regulamin określa warunki rekrutacji, prawa i obowiązki stron oraz

Bardziej szczegółowo

AGENCJA ROZWOJU REGIONALNEGO ARREKS S.A. OSRODEK DOSKONALENIA ZAWODOWEGO ADEPT UL. GŁÓWNA 122, 97 410 KLESZCZÓW ZAPRASZA NA:

AGENCJA ROZWOJU REGIONALNEGO ARREKS S.A. OSRODEK DOSKONALENIA ZAWODOWEGO ADEPT UL. GŁÓWNA 122, 97 410 KLESZCZÓW ZAPRASZA NA: AGENCJA ROZWOJU REGIONALNEGO ARREKS S.A. OSRODEK DOSKONALENIA ZAWODOWEGO ADEPT UL. GŁÓWNA 122, 97 410 KLESZCZÓW ZAPRASZA NA: SZKOLENIE JEDNODNIOWE : KLESZCZÓW, 27 LISTOPADA 2013 - SOLPARK PRELEGENT: SADOWSKA

Bardziej szczegółowo

Zapraszamy Państwa do wzięcia udziału w szkoleniu pt.: PROCEDURY. TERMIN: 13 MAJA 2016r. - OSTROWSKI PARK PRZEMYSŁOWY SP. Z O.O. - UL.

Zapraszamy Państwa do wzięcia udziału w szkoleniu pt.: PROCEDURY. TERMIN: 13 MAJA 2016r. - OSTROWSKI PARK PRZEMYSŁOWY SP. Z O.O. - UL. Zapraszamy Państwa do wzięcia udziału w szkoleniu pt.: PROCEDURY WYDATKOWANIA ŚRODKÓW - w ramach nowej perspektywy finansowej 2014 2020 TERMIN: 13 MAJA 2016r. - OSTROWSKI PARK PRZEMYSŁOWY SP. Z O.O. -

Bardziej szczegółowo

Menadżer jako szkoleniowiec kadry pracowniczej

Menadżer jako szkoleniowiec kadry pracowniczej Menadżer jako szkoleniowiec kadry pracowniczej Duża rotacja pracowników w gastronomi i hotelarstwie to przykry fakt, z którym większość polskich pracodawców zmaga się w pracy każdego dnia. Trudno wciąż

Bardziej szczegółowo