OPINIA. uzyskał opinię pozytywną

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Wielkość: px
Rozpocząć pokaz od strony:

Download "OPINIA. uzyskał opinię pozytywną"

Transkrypt

1 OPINIA PROJEKT DOCELOWEJ ORGANIZACJI RUCHU DROGOWEGO DLA ZADANIA: Przebudowie ulicy Brzozowej i ulicy Racławickiej jako ciągów pieszo-jezdnych w ramach połączenia układu komunikacyjnego pieszego z nowo budowaną kładką nad rzeką Skora w Chojnowie. uzyskał opinię pozytywną określoną w 7, ust. 2, rozporządzenia Ministra Infrastruktury z dnia 23 września 2003 roku, w sprawie szczegółowych warunków zarządzania ruchem na drogach oraz wykonywania nadzoru nad tym zarządzaniem (Dz. U. nr 177 z 2003 r., poz. 1729), jak również rozporządzenia Ministra Infrastruktury z dnia 3 lipca 2003 roku, w sprawie szczegółowych warunków technicznych dla znaków i sygnałów drogowych oraz urządzeń bezpieczeństwa ruchu drogowego i warunków ich umieszczania na drogach (Dz. U. nr 220, poz z dnia r. załącznik). Gmina Miejska Chojnów Plac Zamkowy 1, Chojnów Chojnów, dnia...

2 ZAWARTOŚĆ OPRACOWANIA 1. Strona tytułowa 2. Zawartość opracowania 3. Opis techniczny 5. Rysunki : Rys. nr 1 Mapa orientacyjna 1:10000 Rys. nr 2 Inwentaryzacja oznakowania Docelowa organizacja ruchu 1:500

3 Opis techniczny 1. Przedmiot opracowania: Przedmiotem opracowania jest projekt docelowej organizacji ruchu dla zadania pn.: Przebudowie ulicy Brzozowej i ulicy Racławickiej jako ciągów pieszo-jezdnych w ramach połączenia układu komunikacyjnego pieszego z nowo budowaną kładką nad rzeką Skora w Chojnowie. Ul. Brzozowa oraz ul. Racławicka są drogami gminnymi, klasy D (dojazdowe). Celem niniejszego projektu jest wprowadzenie stałej docelowej organizacji ruchu na ulicy Brzozowej i ul. Racławickiej po wykonanych robotach budowlanych przebudowy. 2. Podstawa opracowania: - umowa o prace projektowe z Inwestorem, - ustawa o drogach publicznych z dnia 21 marca 1985 r. (tekst jednolity: Dz. U r. Nr 19 poz. 115 ze zmianami), - ustawa Prawo o ruchu drogowym z dnia 20 czerwca 1997 r. (Dz. U. 1997, Nr 98, poz. 602 ze zmianami), - rozporządzenie Ministra Infrastruktury z dnia 23 września 2003 roku, w sprawie szczegółowych warunków zarządzania ruchem na drogach oraz wykonywania nadzoru nad tym zarządzaniem (Dz. U. nr 177 z 2003 r., poz. 1729), - rozporządzenie Ministra Infrastruktury z dnia 3 lipca 2003 roku, w sprawie szczegółowych warunków technicznych dla znaków i sygnałów drogowych oraz urządzeń bezpieczeństwa ruchu drogowego i warunków ich umieszczania na drogach (Dz. U. nr 220, poz z dnia r. załącznik), - rozporządzenie Ministra Transportu i Gospodarki Morskiej z dnia 2 marca 1999 r. w sprawie warunków technicznych, jakim powinny odpowiadać drogi publiczne i ich usytuowanie (Dz. U. z dnia 14 maja 1999 r., Dz.U ). 3. Charakterystyka drogi i ruchu na drodze: Teren objęty opracowaniem zlokalizowany jest w wschodniej części miasta Chojnowa, w obszarze ograniczonym ulicami: Brzozowa, Racławicka, Legnicka, Paderewskiego. Część terenu objętego opracowaniem to teren nie zabudowany sąsiadujący z rzeką Skora. Istniejący układ komunikacji pieszej pomiędzy brzegami rzeki z wschodniej strony od ulicy Brzozowej poprzez nowo projektowana kładkę na rzece Skora, prowadzi na brzeg zachodni do ulicy Racławickiej. Istniejące ciągi piesze jak i pieszo jezdne w części ulic Brzozowej jak i Racławickiej posiadają nawierzchnię gruntową. Ulica Brzozowa posiadająca wlot do ul. Paderewskiego zapewnia oprócz funkcji ciągu pieszego również dojazd do nieruchomości zlokalizowanych w jej sąsiedztwie jak i do zespołu garaży. Ulica Racławicka od strony ul. Legnickiej na odcinku poza nieruchomość marketu Lidl posiada nawierzchnię ulepszoną z kostki betonowej brukowej oraz obustronne chodniki, dalej w kierunku kładki jako ciąg pieszo-jezdny zapewniający dojazd do nieruchomości oraz ogrodów działkowych posiada nawierzchnię gruntową. Ruch na przedmiotowym odcinku (przebudowywanym ciągu pieszo jezdnym) odbywa się w dwóch kierunkach. Natężenie ruchu na ul. Brzozowej i ul. Racławickiej jest małe.

4 Teren pasów drogowych ulic w zakresie opracowania jest uzbrojony w sieci podziemne: kanalizację deszczową, sieć telekomunikacyjną, energetyczną, ciepłowniczą, wodociągowa i gazową. Teren posiada oświetlenie uliczne. 4. Przewidywany termin wprowadzenia nowej stałej organizacji ruchu: Zgodnie z 5, ust. 1, pkt. 6 rozporządzenia Ministra Infrastruktury z dnia 23 września 2003 r. w sprawie szczegółowych warunków zarządzania ruchem na drogach oraz wykonywania nadzoru nad tym zarządzaniem (Dz.U ) podaję przewidywany termin wykonania przedmiotowego oznakowania do r. 5. Inwentaryzacja istniejącego oznakowania: na: Inwentaryzacja istniejącego oznakowania pionowego i poziomego pokazana została Rysunku nr 2. Docelowa organizacja ruchu w skali 1: Projektowane oznakowanie pionowe: W zakresie oznakowania pionowego projektuje się oznakowanie przedstawione na Rysunku nr 2 Projekt docelowej organizacji ruchu. Wprowadzone oznakowanie: - ustawienie znaków D-1 droga z pierwszeństwem przejazdu - ustawienie znaków A-7 ustąp pierwszeństwa - ustawienie znaków D-4a droga bez przejazdu - ustawienie znaków D-6 przejście dla pieszych - ustawienie znaku B-1 zakaz ruchu w obu kierunkach wraz z tabliczką T nie dotyczy rowerów -ustawienie znaku B-18 zakaz wjazdu pojazdów o rzeczywistej masie całkowitej ponad 2,5t - ustawienie znaku A-12c zwężenie jezdni lewostronne - ustawienie słupków blokujących U-12c - oznakowanie poziome w postaci linii P14 przed istniejącym przejściem dla pieszych - oznakowanie poziome w postaci linii P10 jako odmalowanie istniejącego przejścia dla pieszych Projektuje się wykonanie znaków pionowych średnich (S). Projektuje się: Oznakowanie pionowe nowe tarcze 10 szt.: D-1 droga z pierwszeństwem przejazdu 2 sztuki A-7 ustąp pierwszeństwa 1 sztuka D-4a droga bez przejazdu 1 sztuki D-6 przejście dla pieszych 2 sztuki B-1 zakaz ruchu w obu kierunkach 1 sztuki A-12c zwężenie jezdni lewostronne

5 B-18 zakaz wjazdu pojazdów o rzeczywistej masie całkowitej ponad 2,5t T Nie dotyczy rowerów - tabliczka 1 sztuki nowe słupki 8 szt. słupki blokujące U-12c 6 sztuki oznakowanie poziome P14 L=9,00m oznakowanie poziome P10 L=9,00m Lokalizacja, wymiary i sposób umieszczenia znaków pionowych należy wykonać zgodnie z Załącznikami nr 1-4 do rozporządzenia Ministra Infrastruktury z dnia 3 lipca 2003r. w sprawie szczegółowych warunków technicznych dla znaków i sygnałów drogowych oraz urządzeń bezpieczeństwa ruchu drogowego i warunków ich umieszczania na drogach (Dz.U. nr 220 poz z 23 grudnia 2003 r.) Projektuje się oznakowanie poziome jedynie w rejonie istniejącego przejścia dla pieszych, poprzez domalowanie linii P14 o L=9,00m. Oznakowanie poziome wykonane farba chlorowokałczukową, grubowarstwowe. 7. Nazwisko i podpis Projektanta: mgr inż. Justyna Polak - uprawnienia budowlane do projektowania bez ograniczeń w specjalności drogowej, nr ewid.: 271/DOŚ/10

PROJEKT DOCELOWEJ ORGANIZACJI RUCHU DROGOWEGO

PROJEKT DOCELOWEJ ORGANIZACJI RUCHU DROGOWEGO PROJEKT DOCELOWEJ ORGANIZACJI RUCHU DROGOWEGO PO PRZEBUDOWIE DROGI NR 108787D UL. NOWY ŚWIAT W LWÓWKU ŚLĄSKIM Inwestor: Gmina i Miasto Lwówek Śląski Al. Wojska Polskiego 25a, 59-600 Lwówek Śląski Opracował

Bardziej szczegółowo

PROJEKT STAŁEJ ORGANIZACJI RUCHU DLA MODERNIZACJI ULICY 19-go KWIETNIA W M. RYBIE GMINA RASZYN

PROJEKT STAŁEJ ORGANIZACJI RUCHU DLA MODERNIZACJI ULICY 19-go KWIETNIA W M. RYBIE GMINA RASZYN ZAKŁAD DIAGNOSTYKI NAWIERZCHNI 03 301 Warszawa ul. Jagiellońska 80 tel/fax: (48 22) 811 97 93 PROJEKT STAŁEJ ORGANIZACJI RUCHU DLA MODERNIZACJI ULICY 19-go KWIETNIA W M. RYBIE GMINA RASZYN INWESTOR: GMINA

Bardziej szczegółowo

ZAWARTOŚĆ OPRACOWANIA

ZAWARTOŚĆ OPRACOWANIA ZAWARTOŚĆ OPRACOWANIA 1. CZĘŚĆ OPISOWA OPIS TECHNICZNY ZESTAWIENIE ZNAKÓW 2. CZĘŚĆ GRAFICZNA PLAN SYTUACYJNY SKALA 1:500 RYSUNEK NR 1 C Z Ę ŚĆ O P I S O W A OPIS TECHNICZNY do projektu docelowej organizacji

Bardziej szczegółowo

DOKUMENTACJA PROJEKTOWA

DOKUMENTACJA PROJEKTOWA Przedsiębiorstwo Drogowo - Mostowe DROMOST Sp. z o.o. - LIDER KONSORCJUM 63-112 Brodnica Żabno 2A Centrala tel.: (061) 28 23 607 fax: (061) 28 23 639 Sekretariat: (061) 28 23 597 e-mail: polska@dromost.com

Bardziej szczegółowo

PROJEKT STAŁEJ ORGANIZACJI RUCHU DROGOWEGO

PROJEKT STAŁEJ ORGANIZACJI RUCHU DROGOWEGO GAJEWSKI MARCIN PROJEKTY DROGOWE ul. Kołłątaja 8/27A 24-100 Puławy NIP: 811-161-45-54 Tel. 0-605-412-444 PROJEKT STAŁEJ ORGANIZACJI RUCHU DROGOWEGO W ZWIĄZKU Z REALIZACJĄ ZADANIA: PRZEBUDOWA ULICY SAPERÓW

Bardziej szczegółowo

PROJEKT STAŁEJ ORGANIZACJI RUCHU DROGOWEGO

PROJEKT STAŁEJ ORGANIZACJI RUCHU DROGOWEGO PE-POLSKA sp. z o.o. sp.k Al. Grunwaldzka 19/23 80-236 Gdańsk www.pe-polska.pl tel. (+48) 058 73 27 906, fax (+48) 058 73 27 916 PROJEKT STAŁEJ ORGANIZACJI RUCHU DROGOWEGO OBIEKT: ADRES: ULICE BOTANICZNA,

Bardziej szczegółowo

mgr inż. Łukasz Milewski

mgr inż. Łukasz Milewski NAZWA OBIEKTU: Budowa ul. Kołłątaja, Pięknej, Ogrodowej i Zielnej w Suwałkach Egz. STADIUM: STAŁA ORGANIZACJA RUCHU ADRES: ul. Kołłątaja, Piękna, Ogrodowa, Zielna Suwałki INWESTOR: Miasto Suwałki ul. Mickiewicza

Bardziej szczegółowo

PROJEKT STAŁEJ ORGANIZACJI RUCHU DROGOWEGO DLA ZADANIA:

PROJEKT STAŁEJ ORGANIZACJI RUCHU DROGOWEGO DLA ZADANIA: GAJEWSKI MARCIN PROJEKTY DROGOWE ul. Kołłątaja 8/27A 24-100 Puławy NIP: 811-161-45-54 Tel. 0-605-412-444 PROJEKT STAŁEJ ORGANIZACJI RUCHU DROGOWEGO DLA ZADANIA: Budowa dróg gminnych: - 035KL na odcinku

Bardziej szczegółowo

PROJEKT WYKONAWCZY. Projekt stałej organizacji ruchu

PROJEKT WYKONAWCZY. Projekt stałej organizacji ruchu PROJEKT WYKONAWCZY Przebudowa drogi powiatowej 1012D wraz budową kanalizacji deszczowej i przebudową sieci telekomunikacyjnej w miejscowości Maniów Projekt stałej organizacji ruchu Rodzaj Opracowania:

Bardziej szczegółowo

BUDOWA DROGI GMINNEJ KLASY "L" WE WSI SŁOMCZYN OD KM 0+000,00 DO KM 0+780,00

BUDOWA DROGI GMINNEJ KLASY L WE WSI SŁOMCZYN OD KM 0+000,00 DO KM 0+780,00 EGZEMPLARZ 1 INWESTOR GMINA GRÓJEC ul.piłsudskiego 47 05-600 Grójec "TRAKT" Nadzory i Projektowanie Bednarski Krzysztof ul.drogowców 2/17 05-600 Grójec OBIEKT BUDOWA DROGI GMINNEJ KLASY "L" WE WSI SŁOMCZYN

Bardziej szczegółowo

PROJEKT STAŁEJ ORGANIZACJI RUCHU DROGOWEGO

PROJEKT STAŁEJ ORGANIZACJI RUCHU DROGOWEGO GAJEWSKI MARCIN PROJEKTY DROGOWE ul. Kołłątaja 8/27A 24-100 Puławy NIP: 811-161-45-54 Tel. 0-605-412-444 PROJEKT STAŁEJ ORGANIZACJI RUCHU DROGOWEGO W ZWIĄZKU Z REALIZACJĄ ZADANIA: Budowa lewostronnego

Bardziej szczegółowo

I.M. Inwestor: Gmina Ornontowice Adres inwestora: Ornontowice, ul. Zwycięstwa 26a Adres inwestycji: Ornontowice, ul. Jarzębinowa

I.M. Inwestor: Gmina Ornontowice Adres inwestora: Ornontowice, ul. Zwycięstwa 26a Adres inwestycji: Ornontowice, ul. Jarzębinowa 1 ********************************************************************************************* BIURO PROJEKTOWO WYKONAWCZE I.M. SPÓŁKA CYWILNA BIURO PROJEKTOWO -WYKONAWCZE I.M. s.c. 44-200 Rybnik, ul.

Bardziej szczegółowo

DOKUMENTACJA PROJEKTOWA

DOKUMENTACJA PROJEKTOWA Przedsiębiorstwo Drogowo - Mostowe DROMOST Sp. z o.o. - LIDER KONSORCJUM 63-112 Brodnica Żabno 2A Centrala tel.: (061) 28 23 607 fax: (061) 28 23 639 Sekretariat: (061) 28 23 597 e-mail: polska@dromost.com

Bardziej szczegółowo

ZAWARTOŚĆ OPRACOWANIA

ZAWARTOŚĆ OPRACOWANIA ZAWARTOŚĆ OPRACOWANIA I. Część opisowa 1. Warunki techniczne projektowania przebudowy ul. Gdańskiej w Puławach (pismo Zarządu Dróg Miejskich w Puławach nr ZDM.400.16.2014.TG z dnia 28.03.2014 r.) 2. Opis

Bardziej szczegółowo

SPIS ZAŁĄCZNIKÓW I. CZĘŚĆ OPISOWA. 1. Karta uzgodnień. 2. Opis techniczny. II. CZĘŚĆ RYSUNKOWA. 1. Orientacja. 2. Projekt zagospodarowania terenu

SPIS ZAŁĄCZNIKÓW I. CZĘŚĆ OPISOWA. 1. Karta uzgodnień. 2. Opis techniczny. II. CZĘŚĆ RYSUNKOWA. 1. Orientacja. 2. Projekt zagospodarowania terenu SPIS ZAŁĄCZNIKÓW I. CZĘŚĆ OPISOWA. 1. Karta uzgodnień. 2. Opis techniczny. II. CZĘŚĆ RYSUNKOWA. 1. Orientacja. 2. Projekt zagospodarowania terenu KARTA UZGODNIEŃ do projektu stałej organizacji ruchu związanej

Bardziej szczegółowo

PROJEKT WYKONAWCZY. PRZEBUDOWA DROGI NA DZIAŁKACH NR 1/39, 1/56, 1/37 i 1/47 OBRĘB 6 W WEJHEROWIE (DROGA DOJAZDOWA DO URZĘDU PRACY)

PROJEKT WYKONAWCZY. PRZEBUDOWA DROGI NA DZIAŁKACH NR 1/39, 1/56, 1/37 i 1/47 OBRĘB 6 W WEJHEROWIE (DROGA DOJAZDOWA DO URZĘDU PRACY) PROJEKT WYKONAWCZY EGZ. NR Opracowanie: DOCELOWA ORGANIZACJA RUCHU Przedsięwzięcie: PRZEBUDOWA DROGI NA DZIAŁKACH NR 1/39, 1/56, 1/37 i 1/47 OBRĘB 6 W WEJHEROWIE (DROGA DOJAZDOWA DO URZĘDU PRACY) Zamawiający

Bardziej szczegółowo

PODSTAWA OPRACOWANIA...

PODSTAWA OPRACOWANIA... Spis treści I. CZĘŚĆ OPISOWA 1. PODSTAWA OPRACOWANIA... 4 2. CEL OPRACOWANIA... 4 3. ZAKRES OPRACOWANIA... 4 4. CHARAKTERYSTYKA DRÓG: GMINNYCH... 4 5. DOCELOWA ORGANIZACJA RUCHU... 5 6. ZESTAWIENIE MATERIAŁÓW:...

Bardziej szczegółowo

Przebudowa drogi gminnej ul. 1-go Maja w Stanicy Etap II Skrzyżowanie ul. 1-go Maja z ul. Gliwicką (DW 921)

Przebudowa drogi gminnej ul. 1-go Maja w Stanicy Etap II Skrzyżowanie ul. 1-go Maja z ul. Gliwicką (DW 921) Usługi Inżynieryjne i Doradztwo OLBARK mgr inż. Arkadiusz Olborski 44-238 Czerwionka-Leszczyny, ul. Chopina 4a/7 Tel: +48 503 415 138 Mail: biuro@olbark.pl www.olbark.pl Przebudowa drogi gminnej ul. 1-go

Bardziej szczegółowo

PROJEKT DOCELOWEJ ORGANIZACJI RUCHU

PROJEKT DOCELOWEJ ORGANIZACJI RUCHU PROJEKT DOCELOWEJ ORGANIZACJI RUCHU Zagospodarowanie terenu przy ul. Targowej w Szamotułach. Wykonawca: Inwestor: Nazwa inwestycji: DRAFT s.c. ul. Wojskowa 10a/35, 60-792 Poznań Gmina Szamotuły ul. Dworcowa

Bardziej szczegółowo

INWESTYCJA: RODZAJ OPRACOWANIA:

INWESTYCJA: RODZAJ OPRACOWANIA: Al. Wojciecha Korfantego 81, 40-160 Katowice Tel: 0-32 259 27 41, Fax: 0-32 259 274 42 INWESTYCJA: Przebudowa ul. 3 Maja wraz z budową wydzielonego oświetlenia ulicznego. Inwestor: GMINA MYSZKÓW Adres:

Bardziej szczegółowo

DOKUMENTACJA PROJEKTOWA

DOKUMENTACJA PROJEKTOWA "ROSBUD" Robert Rosiński ul. Generała Kazimierza Pułaskiego 18C 07-202 Wyszków email: biuro@rosbud.pl www.rosbud.pl DOKUMENTACJA PROJEKTOWA Nazwa opracowania:,,przebudowa chodników przy ul. Klonowej w

Bardziej szczegółowo

P R O J E K T STAŁEJ ORGANIZACJI RUCHU DROGOWEGO NA DRODZE GMINNEJ DOJAZDOWEJ DO GRUNTÓW ROLNYCH W M. MAZIARNIA

P R O J E K T STAŁEJ ORGANIZACJI RUCHU DROGOWEGO NA DRODZE GMINNEJ DOJAZDOWEJ DO GRUNTÓW ROLNYCH W M. MAZIARNIA ZAKŁAD USŁUG PROJEKTOWYCH I NADZORU BUDOWLANEGO inż. Franciszek Dobruk 22-100 CHEŁM, UL.WOŁYŃSKA 63/20 Tel/fax 082 5630546 kom. 0602516386 REGON 110121030 NIP 563-106-72-52 e-mail: dobruk@neostrada.pl

Bardziej szczegółowo

PROJEKT STAŁEJ ORGANIZACJI RUCHU

PROJEKT STAŁEJ ORGANIZACJI RUCHU PROJEKT STAŁEJ ORGANIZACJI RUCHU Przebudowa drogi powiatowej nr 2862W ul. Wojska Polskiego ZAWARTOŚĆ PROJEKTU A. CZĘŚĆ OPISOWA... 3 OPIS TECHNICZNY... 5 B. CZĘŚĆ RYSUNKOWA... 9 D-01. - Plan orientacyjny

Bardziej szczegółowo

PROJEKT STAŁEJ ORGANIZACJI RUCHU

PROJEKT STAŁEJ ORGANIZACJI RUCHU PROJEKT STAŁEJ ORGANIZACJI RUCHU Budowa parkingów na terenach parku przy ulicy Wolności po stronie północnej ulicy, na skarpie - - od ul. Grunwaldzkiej w kierunku zachodnim INWESTOR: GMINA MIASTO PŁOŃSK

Bardziej szczegółowo

Jednostka projektowania :ZAKŁAD USŁUGOWY ALEKSANDER KALARUS Legnica, ul. Kosmiczna 9/8 NIP , REGON

Jednostka projektowania :ZAKŁAD USŁUGOWY ALEKSANDER KALARUS Legnica, ul. Kosmiczna 9/8 NIP , REGON Jednostka projektowania :ZAKŁAD USŁUGOWY ALEKSANDER KALARUS 59-220 Legnica, ul. Kosmiczna 9/8 NIP 691-116-64-29, REGON 390238707 TEMAT : ADRES : Obręb Wrocławskie Przedmieście ul. Ul. Wrocławska-Neptuna,

Bardziej szczegółowo

PROJEKT STAŁEJ ORGANIZACJI RUCHU

PROJEKT STAŁEJ ORGANIZACJI RUCHU PROJEKT Strzelecka 11/8 ISul. 65-452 Zielona Góra PROJEKT STAŁEJ ORGANIZACJI RUCHU INWESTYCJA Przebudowa dróg gminnych nr 006001 F, 006013 F, 006042 F w miejscowości Słone 58, 212/1, 218, 225/1, 225/2,

Bardziej szczegółowo

PRO-KOM ZAKŁAD USŁUG PROJEKTOWYCH mgr inż. Krzysztof Sawczuk Olecko, ul. Sokola 3/27 tel.(087)

PRO-KOM ZAKŁAD USŁUG PROJEKTOWYCH mgr inż. Krzysztof Sawczuk Olecko, ul. Sokola 3/27 tel.(087) PRO-KOM ZAKŁAD USŁUG PROJEKTOWYCH mgr inż. Krzysztof Sawczuk 19-400 Olecko, ul. Sokola 3/27 tel.(087) 5202467 OBIEKT : Budowa chodnika dla pieszych w ulicy Letniej ( droga gminna nr 141505N) w Olecku na

Bardziej szczegółowo

PROJEKT STAŁEJ ORGANIZACJI RUCHU DROGOWEGO

PROJEKT STAŁEJ ORGANIZACJI RUCHU DROGOWEGO GAJEWSKI MARCIN PROJEKTY DROGOWE ul. Kołłątaja 8/27A 24-100 Puławy NIP: 811-161-45-54 Tel. 0-605-412-444 PROJEKT STAŁEJ ORGANIZACJI RUCHU DROGOWEGO W ZWIĄZKU Z REALIZACJĄ ZADANIA: Przebudowa drogi powiatowej

Bardziej szczegółowo

PROJEKT CZASOWEJ ORGANIZACJI RUCHU DROGOWEGO

PROJEKT CZASOWEJ ORGANIZACJI RUCHU DROGOWEGO GAJEWSKI MARCIN PROJEKTY DROGOWE ul. Kołłątaja 8/27A NIP: 811-161-45-54 Tel. 0-605-412-444 PROJEKT CZASOWEJ ORGANIZACJI RUCHU DROGOWEGO NA OKRES PRAC ZWIĄZANYCH Z REALIZACJĄ ZADANIA: Przebudowa ścieżki

Bardziej szczegółowo

PROJEKT ORGANIZACJI RUCHU DROGOWEGO DROGI GMINNEJ UL. SANATORYJNA W KOWARACH

PROJEKT ORGANIZACJI RUCHU DROGOWEGO DROGI GMINNEJ UL. SANATORYJNA W KOWARACH PROJEKT ORGANIZACJI RUCHU DROGOWEGO DROGI GMINNEJ UL. SANATORYJNA W KOWARACH Przedmiot inwestycji: Inwestor: Projekt stałej organizacji ruchu Urząd Miasta Kowary ul. 1-go Maja 1a 58-530 Kowary Miejsce

Bardziej szczegółowo

Łowicz, ul. Stary Rynek 1

Łowicz, ul. Stary Rynek 1 Janusz Strugiński NIP 834-102-31-99 ul. A. Chmielińskiej 48 tel kom.: 0 663 753996 99-400 Łowicz tel.: 046 830 20 72 Inwestor: GMINA MIASTO ŁOWICZ 99-400 Łowicz, ul. Stary Rynek 1 Nazwa projektu: Przebudowa

Bardziej szczegółowo

Projekt docelowej organizacji ruchu

Projekt docelowej organizacji ruchu Plac Piastowski 25a, 89-600 Chojnice, tel.501 105 148, fax (52) 56 51 325, e-mail: dfolehr@wp.pl Projekt docelowej organizacji ruchu Nazwa obiektu budowlanego: Rozbudowa drogi gminnej - ul. Mickiewicza

Bardziej szczegółowo

PROJEKT DOCELOWEJ ORGANIZACJI RUCHU

PROJEKT DOCELOWEJ ORGANIZACJI RUCHU Egz. nr Usługi Projektowe i Nadzór Budowlany Ryszard Warmiński ul. Strażaków 15, Gierałtowice 47-208 Reńska Wieś NIP 749-125-36-93 tel./fax. (77) 4828180 PROJEKT DOCELOWEJ ORGANIZACJI RUCHU NAZWA ZADANIA:

Bardziej szczegółowo

Zawartość opracowania

Zawartość opracowania Zawartość opracowania Część opisowa 1. Opis techniczny 2. Karta uzgodnień Część rysunkowa Rys. 1 Plan orientacyjny Rys. 2.1 Plan sytuacyjny - ul. 1-go Maja Rys. 2.2 Plan sytuacyjny - ul. Spółdzielcza i

Bardziej szczegółowo

Łowicz, ul. Stary Rynek 1

Łowicz, ul. Stary Rynek 1 Janusz Strugiński NIP 834-102-31-99 ul. A. Chmielińskiej 48 tel kom.: 0 663 753996 99-400 Łowicz tel.: 046 830 20 72 Inwestor: GMINA MIASTO ŁOWICZ 99-400 Łowicz, ul. Stary Rynek 1 Nazwa projektu: Przebudowa

Bardziej szczegółowo

PROJEKT ORGANIZACJI RUCHU DROGOWEGO

PROJEKT ORGANIZACJI RUCHU DROGOWEGO STUDIO PROJEKTOWE ADMAR ADRIAN RYNKAR UL. KAMIENNA 28/3 59-300 LUBIN PROJEKT ORGANIZACJI RUCHU DROGOWEGO Opracowanie niniejsze jest zgodne z umową i kompletne z punktu widzenia celu, któremu ma służyć.

Bardziej szczegółowo

PROJEKT ORGANIZACJI RUCHU DOCELOWA

PROJEKT ORGANIZACJI RUCHU DOCELOWA INWESTOR: Miasto Kostrzyn nad Odrą ul. Granicza 2 66-470 Kostrzyn nad Odrą PROJEKT ORGANIZACJI RUCHU DOCELOWA Obiekt: Inwestor: Przebudowa drogi ul. Akacjowej, Kwiatowej oraz Turkusowej w m. Kostrzyn nad

Bardziej szczegółowo

DOCELOWA ORGANIZACJA RUCHU

DOCELOWA ORGANIZACJA RUCHU PROJEKT: DOPIEWO PROJEKT ul. LEŚNEJ i DWORCOWEJ DOCELOWA ORGANIZACJA RUCHU INWESTOR: GMINA DOPIEWO ul. Leśna 1c 62-070 Dopiewo BRANŻA: Drogowa WYKONAWCA: BARTOSZ BRZOZOWSKI ul. Kolejowa 13 62-050 Mosina

Bardziej szczegółowo

PROJEKT STAŁEJ ORGANIZACJI RUCHU Rozbudowa ulicy Sochaczewskiej i Strzelczewskiej w Łowiczu

PROJEKT STAŁEJ ORGANIZACJI RUCHU Rozbudowa ulicy Sochaczewskiej i Strzelczewskiej w Łowiczu Nazwa i adres Inwestora: Gmina Miasto Łowicz Urząd Miejski w Łowiczu Pl. Stary Rynek 1 99-400 Łowicz Tytuł projektu: PROJEKT STAŁEJ ORGANIZACJI RUCHU Rozbudowa ulicy Sochaczewskiej i Strzelczewskiej w

Bardziej szczegółowo

PROJEKT STAŁEJ ORGANIZACJI RUCHU

PROJEKT STAŁEJ ORGANIZACJI RUCHU Zamawiający: Inwestor: Powiat Wołomiński ul. Prądzyńskiego 3, 05-200 Wołomin Powiat Wołomiński ul. Prądzyńskiego 3, 05-200 Wołomin PROJEKT STAŁEJ ORGANIZACJI RUCHU Inwestycja: Rozbudowa drogi powiatowej

Bardziej szczegółowo

P R O J E K T STAŁEJ ORGANIZACJI RUCHU

P R O J E K T STAŁEJ ORGANIZACJI RUCHU BIURO PROJEKTÓW i USŁUG BUDOWLANYCH 17-200 Hajnówka, ul. Skarpowa 3 Nr 1 P R O J E K T STAŁEJ ORGANIZACJI RUCHU Ulica Widowska w Bielsku Podlaskim na odcinku: ul. Mickiewicza ul. Ogrodowa Inwestor: Powiatowy

Bardziej szczegółowo

PROJEKT STAŁEJ ORGANIZACJI RUCHU

PROJEKT STAŁEJ ORGANIZACJI RUCHU Jednostka Projektowa: Pracownia Projektowa Piotr Mosiek ul. Kaliska 6A/26 63-460 Skalmierzyce Inwestor: Miejski Zarząd Dróg w Ostrowie Wielkopolskim ul. Zamenhofa 2b 63-400 Ostrów Wielkopolski PROJEKT

Bardziej szczegółowo

PROJEKT STAŁEJ ORGANIZACJI RUCHU

PROJEKT STAŁEJ ORGANIZACJI RUCHU AMPA Drogowe Usługi Projektowo-Budowlane Artur Ampulski Ul. Przodowników Pracy 2 lok.25 85-843 Bydgoszcz Inwestor: STOWARZYSZENIE BUDOWY ULICY PRZYLEŚNEJ ul. Przyleśna 37 85-357 Bydgoszcz PROJEKT STAŁEJ

Bardziej szczegółowo

STAŁA ORGANIZACJA RUCHU

STAŁA ORGANIZACJA RUCHU STAŁA ORGANIZACJA RUCHU Egzemplarzy 5 Egz. 1 PROJEKT/BRANŻA: DROGOWA TEMAT: Przebudowa ul. Wodnej wraz z budową parkingu w m. Czarnków OBIEKT Dz. ewid. nr 990, 991, 935, 934, 748, 933/2, 747/3, 930, 918,

Bardziej szczegółowo

PROJEKT STAŁEJ ORGANIZACJI RUCHU DROGOWEGO

PROJEKT STAŁEJ ORGANIZACJI RUCHU DROGOWEGO GAJEWSKI MARCIN PROJEKTY DROGOWE ul. Kołłątaja 8/27A 24-100 Puławy NIP: 811-161-45-54 Tel. 0-605-412-444 PROJEKT STAŁEJ ORGANIZACJI RUCHU DROGOWEGO W ZWIĄZKU Z REALIZACJĄ ZADANIA: Przebudowa ulicy Słowackiego

Bardziej szczegółowo

ZAWARTOŚĆ OPRACOWANIA

ZAWARTOŚĆ OPRACOWANIA ZAWARTOŚĆ OPRACOWANIA 1. OPIS TECHNICZNY 2. ZESTAWIENIE ZNAKÓW DROGOWYCH 3. PLAN ORIENTACYJNY skala 1:10000 4. CZĘŚĆ RYSUNKOWA - Projekt docelowej organizacji ruchu skala 1:500 Rys.1 OPIS TECHNICZNY DO

Bardziej szczegółowo

Projekt organizacji ruchu na czas robót

Projekt organizacji ruchu na czas robót Nazwa i adres obiektu budowlanego: Projekt budowlano - wykonawczy Budowy chodnika ulicy Granicznej w Józefowie wraz z wjazdami na posesje Numery ewidencyjne działek, na których obiekt jest usytuowany:

Bardziej szczegółowo

Ul. Wąska w Białymstoku

Ul. Wąska w Białymstoku Egz. Ul. Wąska w Białymstoku STADIUM: PROJEKT STAŁEJ ORGANIZACJI RUCHU ADRES: Ul. Wąska BIAŁYSTOK INWESTOR: Miasto Białystok ul. Słonimska 1 15-950 Białystok OPRACOWAŁ: mgr inż. Robert Chocian PDL/0028/POOD/11

Bardziej szczegółowo

PROJEKT WYKONAWCZY ORGANIZACJI RUCHU NA CZAS BUDOWY ZADANIE I

PROJEKT WYKONAWCZY ORGANIZACJI RUCHU NA CZAS BUDOWY ZADANIE I PRO-CAD PROJEKT WYKONAWCZY ORGANIZACJI RUCHU NA CZAS BUDOWY ZADANIE I Przebudowa drogi z odwodnieniem i oświetleniem w ul. Sulejowskiej na odcinku od ul. Milickiej do ul. Twardogórskiej zadanie I i II

Bardziej szczegółowo

"NIWELLA" s.c. PROJEKT BUDOWLANY INWESTOR GMINA MIASTO TOMASZÓW MAZOWIECKI Z SIEDZIBĄ W TOMASZOWIE MAZOWIECKIM UL. P O W 10/16 NAZWA OPRACOWANIA:

NIWELLA s.c. PROJEKT BUDOWLANY INWESTOR GMINA MIASTO TOMASZÓW MAZOWIECKI Z SIEDZIBĄ W TOMASZOWIE MAZOWIECKIM UL. P O W 10/16 NAZWA OPRACOWANIA: PRZEDSIĘBIORSTWO PROJEKTOWO-WYKONAWCZE "NIWELLA" s.c. 97-400 Bełchatów ul. Kalinowa 35 tel. 044 633-46-05 INWESTOR GMINA MIASTO TOMASZÓW MAZOWIECKI Z SIEDZIBĄ W TOMASZOWIE MAZOWIECKIM UL. P O W 10/16 PROJEKT

Bardziej szczegółowo

BIPRO. BIURO PROJEKTÓW BIPRO Białystok ul. Hetmańska 42 lok Obiekt : Budowa ulic: Górnej i Klonowej w Grabówce gmina Supraśl

BIPRO. BIURO PROJEKTÓW BIPRO Białystok ul. Hetmańska 42 lok Obiekt : Budowa ulic: Górnej i Klonowej w Grabówce gmina Supraśl BIPRO BIURO PROJEKTÓW BIPRO 15-727 Białystok ul. Hetmańska 42 lok. 210 E-mail:bp_bipro@bialystok.home.pl Tel. 085 73-23-337 Obiekt : Budowa ulic: Górnej i Klonowej w Grabówce gmina Supraśl Temat : Projekt

Bardziej szczegółowo

Projekt docelowej organizacji ruchu

Projekt docelowej organizacji ruchu Plac Piastowski 25a, 89-600 Chojnice, tel.501 105 148, fax (52) 56 51 325, e-mail: dfolehr@wp.pl Projekt docelowej organizacji ruchu Nazwa obiektu budowlanego: Przebudowa drogi gminnej łączącej drogę wojewódzką

Bardziej szczegółowo

PROJEKT STAŁEJ ORGANIZACJI RUCHU DROGOWEGO

PROJEKT STAŁEJ ORGANIZACJI RUCHU DROGOWEGO GAJEWSKI MARCIN PROJEKTY DROGOWE ul. Kołłątaja 8/27A NIP: 811-161-45-54 Tel. 0-605-412-444 PROJEKT STAŁEJ ORGANIZACJI RUCHU DROGOWEGO W ZAKRESIE OZNAKOWANIA PRZEJŚCIA DLA PIESZYCH W KM 1+130 NA DP 2532L

Bardziej szczegółowo

Droga Gminna : ul. Różana i ul.fiołkowa. Przebudowa ul. Różanej i Fiołkowej w msc. Białobiel INŻ. RUCHU

Droga Gminna : ul. Różana i ul.fiołkowa. Przebudowa ul. Różanej i Fiołkowej w msc. Białobiel INŻ. RUCHU D i M PROJEKT PRZEDSIĘBIORSTWO PROJEKTOWO WYKONAWCZE DRÓG i MOSTÓW mgr inż. Leszek Chmielewski 07 410 Ostrołęka, ul. J. Wybickiego 20, tel. kom. 608-35-88-77 D O K U M E N T A C J A P R O J E K T O W A

Bardziej szczegółowo

PROJEKT DOCELOWEJ ORGANIZACJI RUCHU

PROJEKT DOCELOWEJ ORGANIZACJI RUCHU PROJEKT DOCELOWEJ ORGANIZACJI RUCHU Remont ciągu pieszo jezdnego w Dąbrówce przy ulicy Słonecznej OBIEKT: Remont ciągu pieszo jezdnego w Dąbrówce przy ulicy Słonecznej LOKALIZACJA: ul. Słoneczna, Dąbrówka,

Bardziej szczegółowo

OPIS TECHNICZNY. 1. Podstawa opracowania

OPIS TECHNICZNY. 1. Podstawa opracowania OPIS TECHNICZNY do projektu stałej organizacji ruchu, która będzie wprowadzona po rozbudowie ulicy Stawowej, (na odcinku od zbiornika wodnego do ul. Staszica) w m. Drzewicy. 1. Podstawa opracowania Podstawę

Bardziej szczegółowo

PROJEKT STAŁEJ ORGANIZACJI RUCHU

PROJEKT STAŁEJ ORGANIZACJI RUCHU P R A C O W N I A P R O J E K T O W A P R O J B U D J a r o s ł a w M a t u s z a k 88-100 Inowrocław ul. Poznańska 36 tel. (052) 3532477 NIP 556-146-87-72 Nazwa i adres obiektu Uporządkowanie terenów

Bardziej szczegółowo

PROJEKT ORGANIZACJI RUCHU

PROJEKT ORGANIZACJI RUCHU PROJEKT ORGANIZACJI RUCHU Nazwa zadania: Remont istniejących placów i chodników, utwardzenie fragmentu działki oraz przebudowa fragmentu drogi przy budynku Przychodni rejonowej w Brzozowie Inwestor: Szpital

Bardziej szczegółowo

Projekt stałej organizacji ruchu skrzyżowanie drogi gminnej nr 170025Z z drogą wojewódzką nr 209

Projekt stałej organizacji ruchu skrzyżowanie drogi gminnej nr 170025Z z drogą wojewódzką nr 209 BIURO PROJEKTOWANIA I NADZORU BUDOWNICTWA KOMUNIKACYJNEGO mgr inż. RAFAŁ KLIMEK 78-400 SZCZECINEK tel. 0-606-301-529 e-mail: klimek.r@wp.pl NIP 672-184-48-89 REGON 320 254 595 Projekt stałej organizacji

Bardziej szczegółowo

ZAWARTOŚĆ OPRACOWANIA 1. OPIS TECHNICZNY 2. RYSUNKI TECHNICZNE

ZAWARTOŚĆ OPRACOWANIA 1. OPIS TECHNICZNY 2. RYSUNKI TECHNICZNE INŻYNIERIA TRANSPORTOWA TRANS GAWLIKI WIELKIE 54 mgr inż. Tomasz Mackun 11 510 WYDMINY mackun@gmail.com NIP 845-170-85-50 0 602 719 513 PROJEKT CZASOWEJ ORGANIZACJI RUCHU OBIEKT: ZESPÓŁ ZABUDOWY USŁUGOWO

Bardziej szczegółowo

Przebudowa ulicy Wojska Polskiego w Słupsku.

Przebudowa ulicy Wojska Polskiego w Słupsku. PROJEKTY I NADZÓR MARCIN WĄCHNICKI PROJEKT STAŁEJ ORGANIZACJI RUCHU dla inwestycji: Przebudowa ulicy Wojska Polskiego w Słupsku. Powiat Słupski, Miasto Słupsk: dz. nr. 491/2dr; 865dr; 414dr; 853dr; 391/4dr.

Bardziej szczegółowo

PROJEKT ORGANIZACJI RUCHU

PROJEKT ORGANIZACJI RUCHU PROJEKT ORGANIZACJI RUCHU Rodzaj opracowania : Stała Organizacja Ruchu Obiekt : Droga gminna - ul. Mała Droga powiatowa nr 1002 Z Wapnica Lubczewo (ul. Turkusowa w Wapnicy) Zadanie: Przebudowa drogi gminnej

Bardziej szczegółowo

PROJEKT ORGANIZACJI RUCHU DOCELOWA

PROJEKT ORGANIZACJI RUCHU DOCELOWA INWESTOR: Miasto Kostrzyn nad Odrą ul. Graniczna 2, 66-470 Kostrzyn nad Odrą PROJEKT ORGANIZACJI RUCHU DOCELOWA Obiekt: Inwestor: Przebudowa drogi ulicy Tadeusza Kościuszki w m. Kostrzyn nad Odrą. Miasto

Bardziej szczegółowo

I. CZĘŚĆ OPISOWA. 2. Opis stanu istniejącego... str Istniejące zagospodarowanie terenu... str Istniejące oznakowanie... str.

I. CZĘŚĆ OPISOWA. 2. Opis stanu istniejącego... str Istniejące zagospodarowanie terenu... str Istniejące oznakowanie... str. I. CZĘŚĆ OPISOWA 1. Wstęp... str. 2 1.1. Przedmiot opracowania... str. 2 1.2. Dane ogólne... str. 2 1.3. Materiały wyjściowe do opracowania projektu... str. 3 1.4. Podstawa opracowania... str. 3 1.5. Zakres

Bardziej szczegółowo

Projekt czasowej organizacji ruchu dla zadania pn.: Budowa zatok parkingowych w ciągu drogi gminnej ulicy Sosnowej na działce nr ew. gr.

Projekt czasowej organizacji ruchu dla zadania pn.: Budowa zatok parkingowych w ciągu drogi gminnej ulicy Sosnowej na działce nr ew. gr. Projekt zawiera: Część opisowa 1. Podstawę opracowania 2. Podstawę projektowania 3. Opis stanu istniejącego 4. Opis stanu projektowanego 5. Zestawienie projektowanego oznakowania 6. Termin wprowadzenia

Bardziej szczegółowo

PROJEKT. stałej organizacji ruchu drogowego

PROJEKT. stałej organizacji ruchu drogowego Urząd Miejski Środa Wielkopolska PROJEKT stałej organizacji ruchu drogowego Zmiana przebiegu drogi z pierwszeństwem przejazdu w obrębie skrzyżowania ulic: Kórnickiej i Paderewskiego w Środzie Wielkopolskiej

Bardziej szczegółowo

PROJEKT NOWEJ STAŁEJ ORGANIZACJI RUCHU

PROJEKT NOWEJ STAŁEJ ORGANIZACJI RUCHU PE-POLSKA sp. z o.o. sp. k. Al. Grunwaldzka 19/23 80-236 Gdańsk www.pe-polska.pl tel. (+48) 058 73 27 906, fax (+48) 058 73 27 916 PROJEKT NOWEJ STAŁEJ ORGANIZACJI RUCHU OBIEKT ADRES : UL. ŚWIECKA I NOWODWORSKIEGO

Bardziej szczegółowo

PROJEKT STAŁEJ ORGANIZACJI RUCHU

PROJEKT STAŁEJ ORGANIZACJI RUCHU PROJEKT STAŁEJ ORGANIZACJI RUCHU ROZBUDOWA DROGI POWIATOWEJ UL. KOPERNIKA W TARNOBRZEGU INWESTOR: GMINA TARNOBRZEG UL. KOŚCIUSZKI 32 39-400 TARNOBRZEG JEDNOSTKA PROJEKTUJĄCA: TADEUSZ ŻAK UL. H. SIENKIEWICZA

Bardziej szczegółowo

Projekt czasowej organizacji ruchu dla zadania: "Przebudowa ulicy Żeromskiego, odcinek na wschód od ulicy Godebskiego w miejscowości Raszyn 01

Projekt czasowej organizacji ruchu dla zadania: Przebudowa ulicy Żeromskiego, odcinek na wschód od ulicy Godebskiego w miejscowości Raszyn 01 ZAWARTOŚĆ OPRACOWANIA I. Część opisowa 1. Podstawa opracowania 2. Przedmiot inwestycji 3. Opis projektowanej czasowej organizacji ruchu 4. Wykaz znaków i urządzeń bezpieczeństwa ruchu 5. Przewidywane utrudnienia

Bardziej szczegółowo

DROGOWA BUDOWA CHODNIKA WRAZ Z WYMIANĄ NAWIERZCHNI NA ODCINKU OD UL. MOGIELNICKIEJ DO UL. BRZOZOWEJ W GRÓJCU

DROGOWA BUDOWA CHODNIKA WRAZ Z WYMIANĄ NAWIERZCHNI NA ODCINKU OD UL. MOGIELNICKIEJ DO UL. BRZOZOWEJ W GRÓJCU EGZEMPLARZ 1 INWESTOR GMINA GRÓJEC ul.piłsudskiego 47 05-600 Grójec "TRAKT" Nadzory i Projektowanie Bednarski Krzysztof ul.drogowców 2/17 05-600 Grójec OBIEKT ADRES BUDOWA CHODNIKA WRAZ Z WYMIANĄ NAWIERZCHNI

Bardziej szczegółowo

ZAWARTOŚĆ OPRACOWANIA

ZAWARTOŚĆ OPRACOWANIA ZAWARTOŚĆ OPRACOWANIA 1. OPIS TECHNICZNY 2. ZESTAWIENIE ZNAKÓW DROGOWYCH 3. PLAN ORIENTACYJNY skala 1:5 000 4. CZĘŚĆ RYSUNKOWA - Projekt docelowej organizacji ruchu skala 1:500 Rys. 1 OPIS TECHNICZNY DO

Bardziej szczegółowo

PROJEKT DOCELOWEJ ORGANIZACJI RUCHU

PROJEKT DOCELOWEJ ORGANIZACJI RUCHU HLD TRAFFIC ul. Tomickiego 17/45, 31-982 Kraków w w w. h l d t r a f f i c. c o m k o n t a k t : 6 0 7-2 2 9-1 9 9 PROJEKT DOCELOWEJ ORGANIZACJI RUCHU ZADANIE: PRZEBUDOWA ULICY KOŚCIUSZKI (ŚLEPY SIĘGACZ)

Bardziej szczegółowo

ZAWARTOŚĆ OPRACOWANIA

ZAWARTOŚĆ OPRACOWANIA ZAWARTOŚĆ OPRACOWANIA I. Opis techniczny II. Rysunki 1. Plan orientacyjny 2.1. Plan sytuacyjny 2.2. Plan sytuacyjny 3. Przekroje normalne oznakowanie pionowe OPIS TECHNICZNY 1. Przedmiot i cel opracowania

Bardziej szczegółowo

PRZEBUDOWA UKŁADU KOMUNIKACYJNEGO NA TERENIE SZKOŁY W KOCZARGACH STARYCH ORAZ PRZEBUDOWA DROGI DOJAZDOWEJ I ROWU MELIORACYJNEGO Z-6 NA KANAŁ KRYTY

PRZEBUDOWA UKŁADU KOMUNIKACYJNEGO NA TERENIE SZKOŁY W KOCZARGACH STARYCH ORAZ PRZEBUDOWA DROGI DOJAZDOWEJ I ROWU MELIORACYJNEGO Z-6 NA KANAŁ KRYTY nazwa i adres jednostki projektowania: ARBUD PROJEKTOWANIE I USŁUGI GEODEZYJNE ul. Powstańców 25 lok. 26 05-804 Pruszków tel./faks (0-22) 728-12-56 0 502 591 757 0 505 023 305 email: arbud@wp.pl lub arbud@op.pl

Bardziej szczegółowo

Projekt organizacji ruchu drogowego

Projekt organizacji ruchu drogowego temat : Projekt organizacji ruchu drogowego na czas budowy sieci wodociągowej rozdzielczej oraz kanalizacji sanitarnej wraz z przyłączami w ul. Betonowej w Czeladzi Inwestor: Zakład Inżynierii Komunalnej

Bardziej szczegółowo

SPIS ZAWARTOŚCI: WYKAZ RYSUNKÓW:

SPIS ZAWARTOŚCI: WYKAZ RYSUNKÓW: 1 SPIS ZAWARTOŚCI: 1. Część opisowa 2. Odpisy uzgodnień: - Starosta Opolski zatwierdzenie projektu Nr KM.7121.2.130.2014.MW z dn. 13.10.2014 r. - Zastępca Dyrektora Departamentu Infrastruktury i Gospodarki,

Bardziej szczegółowo

PROJEKTOWANIE DRÓG I ULIC

PROJEKTOWANIE DRÓG I ULIC Egz. 1 PROJEKTOWANIE DRÓG I ULIC ANDRZEJ WŁODARCZAK 67-400 WSCHOWA UL. WOLSZTYŃSKA 19A/6 tel. 540-40-08 tel. kom. 607-163-551 Nazwa obiektu budowlanego: Inwestor: Projekt stałej organizacji ruchu budowy

Bardziej szczegółowo

Spis treści. 1 Wstęp Zakres opracowania Podstawa opracowania 2. 2 Stan istniejący Istniejące zagospodarowanie 2

Spis treści. 1 Wstęp Zakres opracowania Podstawa opracowania 2. 2 Stan istniejący Istniejące zagospodarowanie 2 Spis treści 1 Wstęp 2 1.1 Zakres opracowania 2 1.2 Podstawa opracowania 2 2 Stan istniejący 2 2.1 Istniejące zagospodarowanie 2 2.2 Charakterystyka istniejącego ruchu 2 2.3 Istniejące oznakowanie 3 3 Stan

Bardziej szczegółowo

OPIS TECHNICZNY. 1. Zawartość opracowania Projekt stałej organizacji ruchu na przebudowywanym odcinku ul Kraszewskiego w Nidzicy.

OPIS TECHNICZNY. 1. Zawartość opracowania Projekt stałej organizacji ruchu na przebudowywanym odcinku ul Kraszewskiego w Nidzicy. OPIS TECHNICZNY 1. Zawartość opracowania Projekt stałej organizacji ruchu na przebudowywanym odcinku ul Kraszewskiego w Nidzicy. 2. Podstawa opracowania - podkład geodezyjny w skali 1:500 i atlasy drogowe

Bardziej szczegółowo

STAŁA ORGANIZACJA RUCHU

STAŁA ORGANIZACJA RUCHU TRAFFIC Pracownia Projektowa Dróg i Mostów mgr inż. Maciej Giers, 07-410 Ostrołęka ul. Gen. Roweckiego Grota 9/1, tel. 510-168-863 NIP 758 210 24 68, Regon 141928879 STAŁA ORGANIZACJA RUCHU Opracowanie:

Bardziej szczegółowo

Droga gminna klasy D (dojazdowa)

Droga gminna klasy D (dojazdowa) ZESPÓŁ PROJEKTOWY D i M PROJEKT PRZEDSIĘBIORSTWO PROJEKTOWO WYKONAWCZE DRÓG i MOSTÓW mgr inż. Leszek Chmielewski 07 410 Ostrołęka, ul. Wybickiego 20 tel. 608-35-88-77 D O K U M E N T A C J A P R O J E

Bardziej szczegółowo

PROJEKT TYMCZASOWEJ ORGANIZACJI RUCHU NA CZAS PROWADZENIA ROBÓT

PROJEKT TYMCZASOWEJ ORGANIZACJI RUCHU NA CZAS PROWADZENIA ROBÓT PROJEKT TYMCZASOWEJ ORGANIZACJI RUCHU NA CZAS PROWADZENIA ROBÓT Budowa sieci wodociągowej w ciągu drogi gminnej ul. Brzozowej w Głubczycach INWESTOR: Głubczyckie Wodociągi i Kanalizacja Sp. z o.o. ul.

Bardziej szczegółowo

ZAKŁAD USŁUG PROJEKTOWYCH I NADZORU BUDOWLANEGO

ZAKŁAD USŁUG PROJEKTOWYCH I NADZORU BUDOWLANEGO ZAKŁAD USŁUG PROJEKTOWYCH I NADZORU BUDOWLANEGO inż. Franciszek Dobruk 22-100 CHEŁM, UL.WOŁYŃSKA 63/20 Tel/fax 082 5630546 kom. 0602516386 REGON 110121030 NIP 563-106-72-52 e-mail: dobruk@neostrada.pl

Bardziej szczegółowo

STAŁA ORGANIZACJ A RUCHU OPIS TECHNICZNY

STAŁA ORGANIZACJ A RUCHU OPIS TECHNICZNY BUDOWA ZATOKI AUTOBUSOWEJ U ZBIEGU ULIC SAGALLI I JANA PAWŁA II STAŁA ORGANIZACJ A RUCHU OPIS TECHNICZNY SPIS TREŚCI 1. INWESTOR... 2 2. AUTOR OPRACOWANIA... 2 3. PODSTAWA OPRACOWANIA... 2 4. PRZEDMIOT

Bardziej szczegółowo

PROJEKT STAŁEJ ORGANIZACJI RUCHU ZESTAWIENIE ZAWARTOŚCI

PROJEKT STAŁEJ ORGANIZACJI RUCHU ZESTAWIENIE ZAWARTOŚCI PROJEKT STAŁEJ ORGANIZACJI RUCHU ZESTAWIENIE ZAWARTOŚCI 1. Opis techniczny 2. Uzgodnienia Część opisowa Część rysunkowa 1. Orientacja rys. nr 1 2. Plansza oznakowania. Arkusz nr 1 Arkusz nr 3 rys. nr 2.1

Bardziej szczegółowo

Rozbudowa ulicy Korczaka w Gorlicach w km lok km

Rozbudowa ulicy Korczaka w Gorlicach w km lok km Rozbudowa ulicy Korczaka w Gorlicach w km lok. 0+040.00 km 0+420.00 Zakład Projektowania i Realizacji COMPACT-CHS s.c., 38-333 Zagórzany 720-1 - Rozbudowa ulicy Korczaka w Gorlicach w km lok. 0+040.00

Bardziej szczegółowo

PROJEKT STAŁEJ ORGANIZACJI RUCHU DROGOWEGO

PROJEKT STAŁEJ ORGANIZACJI RUCHU DROGOWEGO BIURO PROJEKTÓW BUDOWLANYCH I ARCHITEKTONICZNYCH 97-500 Radomsko, ul. Ciepła 56 NIP: 772-211-04-05 e-mail: piskrzy@wp.pl, tel. 606 637 458 Stadium PROJEKT STAŁEJ ORGANIZACJI RUCHU DROGOWEGO Adres obiektu

Bardziej szczegółowo

podstawa opracowania zakres opracowania stan istniejący stan projektowany uwagi końcowe

podstawa opracowania zakres opracowania stan istniejący stan projektowany uwagi końcowe GAZOCIĄG ULICE PCK I DEKERTA Spis treści: 1. Opis techniczny: podstawa opracowania zakres opracowania stan istniejący stan projektowany uwagi końcowe 1. Decyzja MZD w Toruniu 2. Karta uzgodnień 3. Część

Bardziej szczegółowo

PROJEKTOWANIE DRÓG I ULIC

PROJEKTOWANIE DRÓG I ULIC Egz. 1 PROJEKTOWANIE DRÓG I ULIC ANDRZEJ WŁODARCZAK 67-400 WSCHOWA UL. WOLSZTYŃSKA 19A/6 tel. 540-40-08 tel. kom. 607-163-551 Nazwa obiektu budowlanego: Projekt stałej organizacji ruchu na drodze gminnej

Bardziej szczegółowo

Spis treści: 1. Podstawa opracowania. 2. Zakres i cel opracowania

Spis treści: 1. Podstawa opracowania. 2. Zakres i cel opracowania Spis treści: 1. Podstawa opracowania 2. Zakres i cel opracowania 3. Opis projektu 3.1. Stan istniejący 3.2. Stan projektowany 3.3. Warunki ruchowe 3.4. Przekroje poprzeczne jezdni 3.5. Trasa, profil podłużny

Bardziej szczegółowo

PROJEKT DOCELOWEJ ORGANIZACJI RUCHU DLA ZADANIA PN. BUDOWA CHODNIKA WZDŁUZ UL. BRZOZOWEJ W BRZEZINCE

PROJEKT DOCELOWEJ ORGANIZACJI RUCHU DLA ZADANIA PN. BUDOWA CHODNIKA WZDŁUZ UL. BRZOZOWEJ W BRZEZINCE PROJEKT DOCELOWEJ ORGANIZACJI RUCHU DLA ZADANIA PN. BUDOWA CHODNIKA WZDŁUZ UL. BRZOZOWEJ W BRZEZINCE Inwestor: Gmina Oświęcim ul. Zamkowa 12 32-600 Oświęcim Opracował: inż. Jarosław Wideł Oświęcim, luty

Bardziej szczegółowo

Nr umowy: SRG/2222/XXVII/67/10 z dnia r. oraz SRG/2222/XXVII/108/10 z dnia r

Nr umowy: SRG/2222/XXVII/67/10 z dnia r. oraz SRG/2222/XXVII/108/10 z dnia r Nazwa i adres obiektu budowlanego: Projekt budowlany i wykonawczy ul. Zakolejowej w Wyszkowie na odcinku od ul. Pułtuskiej do ul. Serockiej oraz ul. Sikorskiego w Wyszkowie na odcinku od ul. Zakolejowej

Bardziej szczegółowo

Budowa i przebudowa nawierzchni jezdni i chodników odcinka drogi gminnej nr C ulicy Okrężnej w Aleksandrowie Kujawskim

Budowa i przebudowa nawierzchni jezdni i chodników odcinka drogi gminnej nr C ulicy Okrężnej w Aleksandrowie Kujawskim Budowa i przebudowa nawierzchni jezdni i chodników odcinka drogi gminnej nr 4615007C ulicy Okrężnej w Aleksandrowie Kujawskim Lokalizacja: Województwo kujawsko pomorskie, powiat aleksandrowski, miasto

Bardziej szczegółowo

PROJEKT TYMCZASOWEJ ORGANIZACJI RUCHU. Inwestor : Gmina Bobrowniki, ul. Gminna Bobrowniki

PROJEKT TYMCZASOWEJ ORGANIZACJI RUCHU. Inwestor : Gmina Bobrowniki, ul. Gminna Bobrowniki Egz. 1 PROJEKT TYMCZASOWEJ ORGANIZACJI RUCHU PRZEBUDOWA DROGI GMINNEJ ULICA OGRODZIENIEC W ROGOŹNIKU Inwestor : Gmina Bobrowniki, ul. Gminna 8 42 583 Bobrowniki Projektował : Bogusław Brzozowski... Jednostka

Bardziej szczegółowo

ZAWARTOŚĆ OPRACOWANIA

ZAWARTOŚĆ OPRACOWANIA ZAWARTOŚĆ OPRACOWANIA I. CZĘŚĆ OPISOWA Strona tytułowa Zawartość opracowania Opis techniczny II. CZĘŚĆ RYSUNKOWA Plan orientacyjny rys.0 Plan sytuacyjny - Projekt czasowej organizacji ruchu Etap 1 rys.1

Bardziej szczegółowo

PROJEKT STAŁEJ ORGANIZACJI RUCHU ZESTAWIENIE ZAWARTOŚCI

PROJEKT STAŁEJ ORGANIZACJI RUCHU ZESTAWIENIE ZAWARTOŚCI PROJEKT STAŁEJ ORGANIZACJI RUCHU ZESTAWIENIE ZAWARTOŚCI 1. Opis techniczny 2. Uzgodnienia Część opisowa Część rysunkowa 1. Orientacja rys. nr 1 2. Plansza oznakowania rys. nr 2 PROJEKT STAŁEJ ORGANIZACJI

Bardziej szczegółowo

PROJEKT PRZEDSIĘBIORSTWO PROJEKTOWO WYKONAWCZE DRÓG

PROJEKT PRZEDSIĘBIORSTWO PROJEKTOWO WYKONAWCZE DRÓG D i M PROJEKT PRZEDSIĘBIORSTWO PROJEKTOWO WYKONAWCZE DRÓG i MOSTÓW mgr inż. Leszek Chmielewski 07 410 Ostrołęka, ul. J. Wybickiego 20 tel. (0 29) 764 53-01 DOKUMENTACJA PROJEKTOWA NAZWA OBIEKTU DROGA POWIATOWA

Bardziej szczegółowo

Rozbudowa ulicy Północnej i Kolejowej w Suwałkach

Rozbudowa ulicy Północnej i Kolejowej w Suwałkach OBIEKT: Rozbudowa ulicy Północnej i Kolejowej w Suwałkach INWESTOR: Miasto Suwałki ul. Mickiewicza 1 16-400 Suwałki STADIUM: PROJEKT STAŁEJ ORGANIZACJI RUCHU BRANŻA DROGOWA PROJEKTANT: mgr inż. Wojciech

Bardziej szczegółowo

PROJEKT STAŁEJ ORGANIZACJI RUCHU

PROJEKT STAŁEJ ORGANIZACJI RUCHU * NR. EWID. 0559 U.M.G 21.12.1989r.* REGON 59-1-371-77517 * KONTO: PeKaO S.A.. I O/Bytów 35 1240 3783 1111 0000 4083 9073* PROJEKT STAŁEJ ORGANIZACJI RUCHU DLA PRZEBUDOWYWANEJ ULICY DARŻYŃSKIEJ W MIEJ-

Bardziej szczegółowo

PROJEKT STAŁEJ ORGANIZACJI RUCHU

PROJEKT STAŁEJ ORGANIZACJI RUCHU PROJEKT STAŁEJ ORGANIZACJI RUCHU Nazwa inwestycji: Przebudowa ul. Al. Wolności poprzez dobudowę przejścia dla pieszych w obrębie skrzyżowania ul. Malinowej w Drogoszewie z ul. Al. Wolności w Wyszkowie.

Bardziej szczegółowo