Szkolenie realizowane przez RCS Sp. z o.o. i GT Mentor. Opinie uczestników II edycji Akademii

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Wielkość: px
Rozpocząć pokaz od strony:

Download "Szkolenie realizowane przez RCS Sp. z o.o. i GT Mentor. Opinie uczestników II edycji Akademii"

Transkrypt

1 Akademia Coachingu, III edycja Szkolenie realizowane przez RCS Sp. z o.o. i GT Mentor Opinie uczestników II edycji Akademii Jestem praktykującym coachem i zamierzam przystąpić do procesu akredytacji. Akademia Coachingu spełniła moje oczekiwania pod kilkoma względami: Po pierwsze: prowadząca zajęcia Nina Dragosz nie tylko jest świetnym i jakże doświadczonym coachem, ale też umie zarazić do coachingu. Pokazała mi wiele aspektów, podejść i szkół coachingu. Po drugie: Akademia była dobrą okazją do ćwiczenia coachingu, poznania narzędzi i technik w nim stosowanych, zdobycia i poszerzenia wiedzy na ten temat. Program i zajęcia zostały tak ułożone, aby doskonalić umiejętności i od razu praktykować poznane mechanizmy. Po trzecie: dobra organizacja, kontakt i atmosfera stworzona przez ludzi z RCS sprzyjała temu, aby wystawić bardzo dobrą ocenę całej Akademii Coachingu. Po czwarte: ludzie, z którymi przyszło mi pracować w grupie niesamowici i bardzo inspirujący. To wszystko sprawiło, że przyjrzałem się sobie nie tylko jako coachowi, co już umiem i gdzie jestem, czego nie wiem jeszcze i czego jeszcze powinienem się nauczyć, poznać, co przede mną. Patrycjusz Skakuj Cuda zdarzają się codziennie. Nie każdy w to wierzy, ale tak jest. I takim momentem w moim życiu okazało się uczestnictwo w II edycji Akademii Coachingu. Coaching jako metoda, narzędzie do pracy, ale też proces wpływający na jakość mojego życia, moich relacji, rozwoju i ciągłego doskonalenia to coś wyjątkowego. Akademia prowadzona przez Ninę Dragosz, nietuzinkową osobę, entuzjastkę to doświadczenie, którego nie sposób przecenić. Jej postawa, autentyczność, nieinwazyjność sprzyjały chłonięciu przeze mnie rzeczy nowych, nie nowych. Niesamowici, cudni ludzie w grupie to była moc sama w sobie. To dzięki ich pomocy uruchomiły się we mnie pokłady, gdzieś zapomniane, zaniedbane. Wyposażona w wiedzę i siłę, czynię życie lepszym na co dzień. W pracy, w domu, wśród ludzi. Więcej wiem, rozumiem i mogę. Akademia to spotkanie się ze sobą i zrozumienie, że tak naprawdę nie ma rzeczy niemożliwych i nie do wykonania. Edyta Sienkiewicz Strona 1

2 WPROWADZENIE Zapraszamy do udziału w zajęciach Akademii Coachingu. Jej program jest propozycją wejścia na atrakcyjną i satysfakcjonującą drogę zawodową, bo zawsze naszą ambicją było i jest kształcenie wybitnych praktyków. Dlatego też dobraliśmy najwartościowsze tematy zajęć i ukierunkowaliśmy program jednocześnie na rozwój własny słuchaczy Akademii i przygotowanie do zawodowego wspierania potencjału ich klientów. Możemy to zagwarantować ponieważ program tych zajęć jest ewolucją prowadzonych od kilkunastu lat w różnych formach szkoleń i studiów. ATUTY EDUKACJI Program oparty jest na spójnych i sprawdzonych założeniach oraz dobrze określonych ramach koncepcyjnych. Jego autorstwo i opieka merytoryczna należy do GT Mentor. Udział w zajęciach umożliwia opanowanie i przećwiczenie prowadzenia procesu coachingu i poszczególnych sesji coachingowych. W zakresie metod prowadzenia zajęć nacisk położony jest na zróżnicowanie form pracy ze słuchaczami oraz ich jak najdalej idącą aktywizację. Uczestnicy Akademii otrzymują obszerne materiały dydaktyczne oraz wskazówki bibliograficzne pozwalające utrwalić i rozszerzyć tematykę zajęć. Każde zajęcia prowadzi wykształcony i doświadczony trener i coach dysponujący międzynarodowymi certyfikatami, a prezentowana dobra praktyka wzbogacona jest wiedzą prowadzących i dużą dozą refleksji słuchaczy. Program ma charakter transformacyjny (w opozycji do informacyjnego) - przewidujemy zatem inspirację, zmianę osobistą uczestników, oraz ich mierzalny rozwój zawodowy. Słuchacze stają się uczestnikami dociekającej wspólnoty ludzi uczących się i rozwijających swoje talenty, a także członkami sieci społecznej coachów. Poza programem zajęć RCS Sp. z o.o. i GT Mentor zapewniają uczestnikom okazję do samodzielnej aktywności coachingowej poprzez pracę trójek coachingowych i zespołów Action Learning. Dzięki temu uczestnicy będą uzyskiwać rozwojową informację zwrotną. Absolwenci Akademii Coachingu otrzymują dyplom zaświadczający o aktywnym uczestniczeniu we wszystkich formach zajęć. CELE EDUKACJI Program Akademii obejmuje zagadnienia niezbędne do pełnienia roli coacha działającego w obszarze rozwoju indywidualnego oraz zespołowego. Bycie coachem to praktyczna działalność, a zatem praktyczna jest orientacja tego programu kształcenia. Został on przygotowany w oparciu o wieloletnie doświadczenia jego autorów w praktykowaniu coachingu, jak również w organizowaniu i prowadzeniu szkoleń i studiów podyplomowych dla coachów. Strona 2

3 Zajęcia są prowadzone metodami warsztatowymi. Dzięki aktywnemu uczestniczeniu w zajęciach słuchacze: Poznają zarówno teoretyczny jak i praktyczny wymiar pracy coacha. Rozszerzą swoją wiedzę z zakresu psychologicznych podstaw ciągłego rozwoju ludzi. Rozwiną umiejętności budowania bliskich i trwałych relacji z klientami indywidualnymi. Będą przygotowani i wdrożeni do stosowania zasad biznesowych w zawodzie coacha w oparciu o wartości etyczne. Celem programu jest przygotowanie uczestników do systematycznego i efektywnego coachingu zgodnie ze światowymi standardami ICF (International Coach Federation), jak również zdobycia certyfikatu coacha ACC. TEMATYKA ZAJĘĆ Moduł 1 Fundamenty coachingu. Idea zmiany osobistej i rozwoju Rozumienie coachingu, definicje, ramy i modele Uzgadnianie celów coachingu Wykorzystywanie pytań w procesie coachingu Sztuka słuchania Wyrażanie uznania Planowanie działań Moduł 2 Metody pracy coacha Praca z wartościami i przekonaniami Techniki twórczego myślenia i rozwiązywania problemów Udzielanie informacji zwrotnej Wzmacnianie motywacji Zadania coachingowe Instrumentarium coacha: skale, testy, kwestionariusze Action learning i coaching zespołowy Moduł 3 Organizowanie procesu coachingu Budowanie relacji i zawieranie kontraktu coachingowego Sylwetka i kompetencje coacha Etyka zawodowa coacha Typy i rodzaje coachingu Coaching w organizacji stan obecny i przyszłość Strategia prowadzenia rynkowej działalności coacha Planowanie dalszego rozwoju zawodowego coacha Strona 3

4 Nina Dragosz Wspólnik GT Mentor s.c., opiekun merytoryczny Projektu Akademia Coachingu. Katarzyna Baczyńska-Koc Wiceprezes RCS Sp. z o.o., pomysłodawczyni i dobry duch Projektu Akademia Coachingu. NOTKA O TRENERZE: Nina Dragosz Nina Dragosz jest trenerem i konsultantem zarządzania, coachem. Ma duże doświadczenie jako menedżer i przedsiębiorca. Przez wiele lat zarządzała personelem pracując na stanowiskach kierowniczych oraz prowadząc własną działalność gospodarczą. Obecnie jest menedżerem i współwłaścicielem firmy szkoleniowej: Grupa Trenerska Mentor, którą założyła w 1999 roku. Mentor specjalizuje się w treningach menedżerskich, a jego przewagą konkurencyjną jest realizacja trudnych i niekonwencjonalnych zadań szkoleniowo-rozwojowych. Nieodmiennie pasjonują Ją ludzie, uczenie i rozwój. Jako trener projektuje i prowadzi zajęcia dla menedżerów. Jako coach z sukcesami współpracuje z menedżerami różnych branż poszukującymi nowych form rozwoju. Od wielu lat prowadzi też zajęcia dla innych trenerów oraz coachów. Posiada certyfikaty Thames Valley University w Londynie w zakresie doradztwa i oceny, oraz treningu i rozwoju, oraz certyfikaty coacha wydane przez International Coaching Community, Erickson College, Coaching Clinic (R). Jest też specjalistką w prowadzeniu grup uczenia się opartych na metodzie Action Learning. W Wyższej Szkole Europejskiej im. Ks. J. Tischnera sprawowała opiekę merytoryczną nad studiami podyplomowymi dla trenerów biznesu i menedżerów szkoleń, oraz studiami podyplomowymi dla coachów. Zainteresowania zawodowe i tematyka prowadzonych szkoleń to: rozwój profesjonalny, nauczanie zarządzania metodami aktywizującymi, przywództwo, zarządzanie zasobami ludzkimi, zarządzanie zmianą, zarządzanie zespołem i motywowanie. Strona 4

5 INFORMACJE ORGANIZACYJNE Program obejmuje dwa zjazdy dwudniowe i jeden zjazd trzydniowy realizowane łącznie w ciągu 60 godzin dydaktycznych: 17, 18 i 19 października (piątek, sobota, niedziela) 26 godzin, 15, 16 listopada 2014 r. (sobota, niedziela) 17 godzin, 6, 7 grudnia 2014 r. (sobota, niedziela) 17 godzin. Wszystkie szkolenia odbywać się będą w centrum Białegostoku, w siedzibie RCS sp. z o.o., ul. Spółdzielcza 8 w Białymstoku. szczegółowych informacji udziela: Julita Dubko-Moryl, tel , CENA UCZESTNICTWA W AKADEMII Cena uczestnictwa jednej osoby: 4 000,00 zł netto + 23% VAT (4 920,00 zł brutto). Przy zgłoszeniach grupowych (od 2 osób) oferujemy zniżki. Cena obejmuje: uczestnictwo w akademii, bogate materiały szkoleniowe, wyżywienie (obiad i przerwy kawowe) podczas szkolenia, certyfikat i dyplom ukończenia. Strona 5

Kurs realizowany przez RCS Sp. z o.o. i GT Mentor. Opinie uczestników II edycji Akademii

Kurs realizowany przez RCS Sp. z o.o. i GT Mentor. Opinie uczestników II edycji Akademii Akademia Coachingu, III edycja Kurs realizowany przez RCS Sp. z o.o. i GT Mentor Opinie uczestników II edycji Akademii Jestem praktykuj cym coachem i zamierzam przyst pi do procesu akredytacji. Akademia

Bardziej szczegółowo

Akademia Coachingu Petrichor

Akademia Coachingu Petrichor Akademia Coachingu Petrichor Informacje o usłudze Numer usługi 2016/02/29/7117/4938 Cena netto 6 200,00 zł Cena brutto 6 200,00 zł Cena netto za godzinę 0,00 zł Cena brutto za godzinę 0,00 Możliwe współfinansowanie

Bardziej szczegółowo

Studia Zawodowe Coachingu Słów kilka o naszym kursie

Studia Zawodowe Coachingu Słów kilka o naszym kursie Studia Zawodowe Coachingu Słów kilka o naszym kursie Co nas wyróżnia W odróżnieniu od wielu innych kursów coachingu nasze Studia Zawodowe Coachingu kompleksowo przygotowują do podjęcia i wykonywania zawodu

Bardziej szczegółowo

SZKOŁA COACHÓW AKADEMII SET

SZKOŁA COACHÓW AKADEMII SET Pomagamy: SZKOŁA COACHÓW AKADEMII SET KOMPLEKSOWY PROCES ROZWOJOWY PRZYGOTOWUJĄCY DO PRACY W ROLI COACHA ZAŁOŻENIA I PROGRAM NAUCZANIA ZAŁOŻENIA SZKOŁY COACHÓW.... 2 NASZA PRZEWAGA....... 3 PROGRAM SZKOŁY

Bardziej szczegółowo

KOMPETENCJE COACHINGOWE

KOMPETENCJE COACHINGOWE KOMPETENCJE COACHINGOWE W PRACY MENEDŻERA 2 KOMPETENCJE COACHINGOWE W PRACY MENEDŻERA Podczas szkolenia poznasz samego siebie, swój styl myślenia i działania. Dowiesz się, jak tę wiedzę wykorzystać w praktyce.

Bardziej szczegółowo

LEADERSHIP COACHING TRANSFORMACJA OPARTA NA RELACJACH.

LEADERSHIP COACHING TRANSFORMACJA OPARTA NA RELACJACH. LEADERSHIP COACHING TRANSFORMACJA OPARTA NA RELACJACH www.dtexperts.pl LEADERSHIP COACHING najskuteczniejsza droga do budowania kultury coachingowej w Twojej Firmie! Pierwszy program, który poszerza i

Bardziej szczegółowo

Coaching Academy. Szkoła coachów Urszuli Sadomskiej

Coaching Academy. Szkoła coachów Urszuli Sadomskiej Coaching Academy Szkoła coachów Urszuli Sadomskiej Zapraszam do Coaching Academy, miejsca, które stworzyliśmy dla managerów, coachów, trenerów i innych osób poszukujących rozwoju osobistego, spełnienia

Bardziej szczegółowo

Kurs Trenerów ZARZĄDZANIA MATRIK. najlepiej! 2017 r. wybierz M A T R I K

Kurs Trenerów ZARZĄDZANIA MATRIK. najlepiej! 2017 r. wybierz M A T R I K 2017 r. wybierz najlepiej! M A T R I K Kurs Trenerów ZARZĄDZANIA Zdobędziesz kluczowe kompetencje z zakresu metodologii prowadzenia szkoleń według metody M A T R I K Metodologia jest oparta na podejściu

Bardziej szczegółowo

Działalność Izby Coachingu

Działalność Izby Coachingu Jak przynależność do organizacji pomaga w budowaniu własnej marki? Działalność Izby Coachingu Łódź, 15 maja 2015 r Izba Coachingu www.ic.org.pl Sylwia Rogala Marciniak Dyrektor Łódzkiego Oddziału Izby

Bardziej szczegółowo

Akademia Akredytowany Coach Katowice CERTYFIKACJA I AKREDYTACJA COACHÓW przez ICF (International Coach Federation) program szkolenia ACSTH

Akademia Akredytowany Coach Katowice CERTYFIKACJA I AKREDYTACJA COACHÓW przez ICF (International Coach Federation) program szkolenia ACSTH Akademia Akredytowany Coach Katowice CERTYFIKACJA I AKREDYTACJA COACHÓW przez ICF (International Coach Federation) program szkolenia ACSTH Informacje o usłudze Numer usługi 2016/03/13/8270/5974 Cena netto

Bardziej szczegółowo

T W Ó J P A R T N E R W P R O F E S J O N A L N Y M R O Z W O J U

T W Ó J P A R T N E R W P R O F E S J O N A L N Y M R O Z W O J U T W Ó J P A R T N E R W P R O F E S J O N A L N Y M R O Z W O J U O KURSIE Kurs CERTYFIKOWANY COACH I MENTOR BIZNESU rozwija umiejętności i nadaje uprawnienia do prowadzenia coachingu i mentoringu w biznesie.

Bardziej szczegółowo

Akademia Coacha ACC. Jedyne takie szkolenie w Polsce północno-wschodniej!

Akademia Coacha ACC. Jedyne takie szkolenie w Polsce północno-wschodniej! Akademia Coacha ACC Jedyne takie szkolenie w Polsce północno-wschodniej! RCS Sp. z o.o. ul. Spółdzielcza 8, 15-441 Białystok tel./fax 85 653 72 21, 653 74 75 e-mail: rcs@pfrr.pl www.rcs-hr.pl STANDARD

Bardziej szczegółowo

BIZNES ECK EUREKA WIĘCEJ MARCHEWKI! czyli pozafinansowe sposoby motywowania pracowników

BIZNES ECK EUREKA WIĘCEJ MARCHEWKI! czyli pozafinansowe sposoby motywowania pracowników BIZNES ECK EUREKA tel. 81 748 94 34 fax 81 464 34 24 biznes@eckeureka.pl www.eckeureka.pl WIĘCEJ MARCHEWKI! DLACZEGO WARTO WZIĄĆ UDZIAŁ W SZKOLENIU? Co zrobić, aby pracownikom chciało się chcieć? Pensja

Bardziej szczegółowo

Zarządzanie Zasobami Ludzkimi w Firmie

Zarządzanie Zasobami Ludzkimi w Firmie Zarządzanie Zasobami Ludzkimi w Firmie OTREK Training and Consulting Sp. Z o.o. Ul. Fabryczna 10; Wrocław 09-10.05.2017 r. Termin szkolenia: 09-10 maja 2017 r. 1. Adresaci szkolenia: Szkolenie skierowane

Bardziej szczegółowo

Coachingowy styl zarządzania. Jak zwiększać efektywność oraz motywację pracowników?

Coachingowy styl zarządzania. Jak zwiększać efektywność oraz motywację pracowników? Coachingowy styl zarządzania. Jak zwiększać efektywność oraz motywację pracowników? Terminy szkolenia Cele szkolenia Szkolenie dedykowane jest przede wszystkim menedżerom, którzy chcą wypracować styl zarządzania

Bardziej szczegółowo

Szkoła Trenerów STO. pomożemy Ci w tym!

Szkoła Trenerów STO. pomożemy Ci w tym! Szkoła Trenerów STO Jeśli chcesz: zdobyć nowy, prestiżowy zawód doskonalić swoje umiejętności rozwijać się pomożemy Ci w tym! Dzięki udziałowi w naszym projekcie możesz: zrealizować swoje życiowe cele

Bardziej szczegółowo

Program Jubileuszu X-lecia Małopolskiego Klubu Trenerów Zarządzania MATRIK

Program Jubileuszu X-lecia Małopolskiego Klubu Trenerów Zarządzania MATRIK Małopolski Klub Trenerów Zarządzania MATRIK styczeń, 2015 S t o w a r z y s z e n i e K o n s u l t a n t ó w i T r e n e r ó w Z a r ządzania MATRIK Miejsce startu: Centrum Młodzieży, ul. Krupnicza 38,

Bardziej szczegółowo

Psychologia w zarządzaniu organizacjami - certyfikat Franklin University

Psychologia w zarządzaniu organizacjami - certyfikat Franklin University Psychologia w zarządzaniu organizacjami - certyfikat Franklin University WSB Szczecin - Studia podyplomowe Opis kierunku Psychologia w zarządzaniu organizacjami - certyfikat Franklin University - studia

Bardziej szczegółowo

BUDOWANIE ZAANGAŻOWANIA I WYKORZYSTANIE POTENCJAŁU RÓŻNORODNOŚCI W ZESPOŁACH

BUDOWANIE ZAANGAŻOWANIA I WYKORZYSTANIE POTENCJAŁU RÓŻNORODNOŚCI W ZESPOŁACH Różnorodne zespoły podejmują lepsze decyzje, są bardziej twórcze, posiadają unikatowe cechy oraz lepiej radzą sobie z wyzwaniami niż zespoły homogeniczne. Mimo że różnorodność daje ogromne korzyści jest

Bardziej szczegółowo

Kalendarium wydarzeń Akademii TROP

Kalendarium wydarzeń Akademii TROP Akademii TROP Profesjonalista w zgodzie ze sobą Spotkanie informacyjne Szkoła Coachów Pierwszego Stopnia 19 edycja Szkoła Trenerów Pierwszego Stopnia 33 edycja U! Lider: Działanie -Relacje - Wiedza Szkoła

Bardziej szczegółowo

Studia podyplomowe Collegium Civitas w partnerstwie z CSRinfo. Studia podyplomowe. Manager CSR. www.civitas.edu.pl/collegium/manager-csr

Studia podyplomowe Collegium Civitas w partnerstwie z CSRinfo. Studia podyplomowe. Manager CSR. www.civitas.edu.pl/collegium/manager-csr Studia podyplomowe Collegium Civitas w partnerstwie z CSRinfo Studia podyplomowe Manager CSR www.civitas.edu.pl/collegium/manager-csr NAJLEPSZY PROGRAM STUDIÓW PODYPLOMOWYCH CSR W POLSCE Cztery przemyślane

Bardziej szczegółowo

Program Studiów Zawodowych Coachingu

Program Studiów Zawodowych Coachingu Program Studiów Zawodowych Coachingu Instytutu Komunikacji i Rozwoju Mukoid Program jest w pełni zgodny ze standardami International Coach Federation (ICF). Jest to pełne profesjonalne przygotowanie do

Bardziej szczegółowo

SET DLA PROFESJONALISTÓW

SET DLA PROFESJONALISTÓW Jesteśmy członkiem: Pomagamy: SET DLA PROFESJONALISTÓW SZKOLENIA BEZPŁATNE Temat: COACHING W ORGANIZACJI Wdrażanie i zwiększanie efektywności coachingu w biznesie. Informator dla Uczestnika " Stwarzamy

Bardziej szczegółowo

Szkolenie dla trenerów Analizy Potencjału Zawodowego (train the trainer).

Szkolenie dla trenerów Analizy Potencjału Zawodowego (train the trainer). Szkolenie dla trenerów Analizy Potencjału Zawodowego (train the trainer). 1 Nazwa szkolenia: Odbiorcy: Czas trwania: Cel: Terminy: Miejsce: Zgłoszenia: Cena: Cena zawiera: Analiza Potencjału Zawodowego

Bardziej szczegółowo

SZKOŁA COACHINGU MENEDŻERSKIEGO

SZKOŁA COACHINGU MENEDŻERSKIEGO SZKOŁA COACHINGU MENEDŻERSKIEGO Spis treści Informacje ogólne 3 Dla kogo przeznaczona jest szkoła? 5 Spodziewane efekty 5 Co nas wyróżnia? 6 Program szkoły 7 Organizacja szkoły 10 Koszt szkoły 11 Informacje

Bardziej szczegółowo

MindSonar. Zostań certyfikowanym konsultantem VII edycja polskiej certyfikacji Luty, 2017

MindSonar. Zostań certyfikowanym konsultantem VII edycja polskiej certyfikacji Luty, 2017 MindSonar Zostań certyfikowanym konsultantem VII edycja polskiej certyfikacji Luty, 2017 Zrozumienie i wiedza Wyobraź sobie, że w pracy z twoim klientem, pracownikiem lub współpracownikiem dokładnie rozumiesz

Bardziej szczegółowo

PROGRAM KURSU PODSTAWOWEGO DIET COACHINGU

PROGRAM KURSU PODSTAWOWEGO DIET COACHINGU PROGRAM KURSU PODSTAWOWEGO DIET COACHINGU Diet coaching to profesjonalnie prowadzony cykl rozmów, w którym klient stopniowo rozwija swoje kompetencje (wiedzę, umiejętności i postawy) w zakresie nowego,

Bardziej szczegółowo

Studia podyplomowe Rozwój osobisty- studia coachingu

Studia podyplomowe Rozwój osobisty- studia coachingu Załącznik do Uchwały Rady Instytutu INHS w Płocku Nr /16 z dnia 8 września 16 roku Studia podyplomowe Rozwój osobisty- studia coachingu I. WYMAGANIA OGÓLNE Studia zawodowe inżynierskie, licencjackie, magisterskie.

Bardziej szczegółowo

Coaching w Biznesie. Dla wczesnych wpłat - super zniżki oraz 3 bezpłatne sesje coachingowe. Zadzwoń nr kom. 601 477 764, a uzyskasz dodatkowy bonus.

Coaching w Biznesie. Dla wczesnych wpłat - super zniżki oraz 3 bezpłatne sesje coachingowe. Zadzwoń nr kom. 601 477 764, a uzyskasz dodatkowy bonus. 7 oraz 8 EDYCJA KURSU Coaching w Biznesie Kraków: 25-27 Października 2013 Warszawa: 8-10 Listopada 2013 Dla wczesnych wpłat - super zniżki oraz 3 bezpłatne sesje coachingowe. Zadzwoń nr kom. 601 477 764,

Bardziej szczegółowo

to autorski, 100-godzinny program szkoleniowy dla osób, które stawiają pierwsze kroki w pracy trenerskiej.

to autorski, 100-godzinny program szkoleniowy dla osób, które stawiają pierwsze kroki w pracy trenerskiej. to autorski, 100-godzinny program szkoleniowy dla osób, które stawiają pierwsze kroki w pracy trenerskiej. to podstawowa wiedza i najważniejsze umiejętności w pracy trenera. Dlaczego Szkoła Młodych Trenerów?

Bardziej szczegółowo

Badanie losów Absolwentów Szkół Coachów i Szkół Trenerów

Badanie losów Absolwentów Szkół Coachów i Szkół Trenerów Badanie losów Absolwentów Szkół Coachów i Szkół Trenerów Podsumowanie wyników Inicjatywa Wszechnicy UJ Poniższy raport stanowi podsumowanie Badań Losów Absolwentów Szkół Coachów i Szkół Trenerów Wszechnicy

Bardziej szczegółowo

SZKOŁA TRENERSKO COACHINGOWA

SZKOŁA TRENERSKO COACHINGOWA SZKOŁA TRENERSKO JAK UWALNIAĆ POTENCJAŁ GRUPY I INDYWIDUALNYCH KLIENTÓW? III EDYCJA! ORGANIZATORZY Grupa OTE Kangur: Małopolski Niepubliczny Ośrodek Doskonalenia Nauczycieli ZDOBĄDŹ WIEDZĘ I DOŚWIADCZENIE,

Bardziej szczegółowo

Akademia coachingu. Opis kierunku. WSB Gdańsk - Studia podyplomowe. Akademia coachingu - studia w WSB w Gdańsku.

Akademia coachingu. Opis kierunku. WSB Gdańsk - Studia podyplomowe. Akademia coachingu - studia w WSB w Gdańsku. Akademia coachingu WSB Gdańsk - Studia podyplomowe Opis kierunku Akademia coachingu - studia w WSB w Gdańsku. Osoby chcące osiągać wybitne rezultaty, np. w biznesie, sporcie, życiu osobistym coraz chętniej

Bardziej szczegółowo

SZKOŁA TRENERÓW BIZNESU NARZĘDZIA

SZKOŁA TRENERÓW BIZNESU NARZĘDZIA SZKOŁA TRENERÓW BIZNESU NARZĘDZIA Spis treści Informacje ogólne 3 Dla kogo przeznaczona jest szkoła? 5 Spodziewane Efekty 5 Co nas wyróżnia? 6 Program szkoły 7 Organizacja szkoły 9 Koszt szkoły 10 Informacje

Bardziej szczegółowo

TRENING INTERPERSONALNY PLUS

TRENING INTERPERSONALNY PLUS Jesteśmy członkiem: Pomagamy: TRENING INTERPERSONALNY PLUS KURS PRACY NA PROCESIE GRUPOWYM Z TRENINGIEM INTERPERSONALNYM ZAŁOŻENIA I PROGRAM NAUCZANIA ZAŁOŻENIA KURSU....... 2 DLACZEGO WARTO?....... 3

Bardziej szczegółowo

Zawód Coach, Akredytacja ICF, Szkoła Coachingu ACSTH "Filary Coachingu" - Leader Business Institute

Zawód Coach, Akredytacja ICF, Szkoła Coachingu ACSTH Filary Coachingu - Leader Business Institute Zawód Coach, Akredytacja ICF, Szkoła Coachingu ACSTH "Filary Coachingu" - Leader Business Institute Informacje o usłudze Numer usługi 2016/02/21/7990/4376 Cena netto 6 000,00 zł Cena brutto 7 380,00 zł

Bardziej szczegółowo

Materiały Collegium Wratislaviense. Wszelkie prawa zastrzeżone

Materiały Collegium Wratislaviense. Wszelkie prawa zastrzeżone Szkolenie PrzywództwoOrganizacje w edukacji zostało są tak dobre jak ludzie, którzy je tworzą. stworzone by wyposażyć osoby kierujące zespołami w instytucjach edukacyjnych w wiedzę i umiejętności umożliwiające

Bardziej szczegółowo

Od różnorodności do efektywnej współpracy

Od różnorodności do efektywnej współpracy Od różnorodności do efektywnej współpracy Opis Praktyka biznesowa, poparta licznymi badaniami pokazuje, że kluczowym czynnikiem sukcesu organizacji (obok rozwijania kreatywności i innowacyjności) jest

Bardziej szczegółowo

Termin 09-10 maja 2013 r. Miejsce: sala szkoleniowa - Dolnośląska Izba Gospodarcza

Termin 09-10 maja 2013 r. Miejsce: sala szkoleniowa - Dolnośląska Izba Gospodarcza SZKOLENIE EFEKTYWNA ROZMOWA OCENIAJĄCA Termin 09-10 maja 2013 r. Miejsce: sala szkoleniowa - Dolnośląska Izba Gospodarcza Wrocław, dn. 27 marca 2013 r. ZAKRES OFERTY 1. Charakterystyka Human Partner Sp.

Bardziej szczegółowo

TRENING ASERTYWNOŚCI OFERTA SZKOLENIOWA

TRENING ASERTYWNOŚCI OFERTA SZKOLENIOWA TRENING ASERTYWNOŚCI OFERTA SZKOLENIOWA 2 SPIS TREŚCI Tytuł Szkolenia: Trening asertywności... 3 Opis szkolenia:... 3 Spodziewane korzyści dla Uczestników:... 3 Forma szkolenia:... 3 Czas trwania i terminy:...

Bardziej szczegółowo

Narzędzia coachingowe w pracy Menedżera

Narzędzia coachingowe w pracy Menedżera Narzędzia coachingowe w pracy Menedżera Szkolenie otwarte 25-26 września 2014 r., Warszawa Jeżeli : Już za 1290 zł netto możesz diametralnie podnieśd swoje umiejętności w zakresie motywowania i wydobywania

Bardziej szczegółowo

Collegium Da Vinci ul. Gen. Tadeusza Kutrzeby 10, Poznań tel.: , cdv.pl. Oferta współpracy

Collegium Da Vinci ul. Gen. Tadeusza Kutrzeby 10, Poznań tel.: ,   cdv.pl. Oferta współpracy Oferta współpracy Szanowni Państwo, Collegium Da Vinci wraz z NEW PROFIL przedstawia ofertę na realizację kursu ACSTH akredytowanego przez International Coach Federation: Kluczowe kompetencje w praktyce

Bardziej szczegółowo

Specjalność Menedżer Sportu i Rekreacji. Wychowanie Fizyczne - studia II stopnia

Specjalność Menedżer Sportu i Rekreacji. Wychowanie Fizyczne - studia II stopnia Specjalność Menedżer Sportu i Rekreacji Wychowanie Fizyczne - studia II stopnia Jaki jest idealny kandydat? Zainteresowany kształtowaniem nowoczesnego rynku sportu i rekreacji. Zainteresowany marketingiem

Bardziej szczegółowo

SZKOLENIE : Grupowe poradnictwo zawodowe i warsztaty aktywizacyjne w praktyce

SZKOLENIE : Grupowe poradnictwo zawodowe i warsztaty aktywizacyjne w praktyce SZKOLENIE : Grupowe poradnictwo zawodowe i warsztaty aktywizacyjne w praktyce Cel szkolenia: Nabycie praktycznych umiejętności prowadzenia grupowego poradnictwa zawodowego i warsztatów aktywizacyjnych

Bardziej szczegółowo

SZKOŁĘ TRENERÓW BIZNESU I ROZWOJU OSOBISTEGO BCB

SZKOŁĘ TRENERÓW BIZNESU I ROZWOJU OSOBISTEGO BCB Centrum Szkoleniowe KLANZA wraz z BCB SZKOLENIA COACHING zapraszają na SZKOŁĘ TRENERÓW BIZNESU I ROZWOJU OSOBISTEGO BCB 2 trzydniowe i 4 dwudniowe warsztaty łącznie 136 godzin dydaktycznych możliwość rozszerzenia

Bardziej szczegółowo

MISTRZOWSKA REKRUTACJA - NARZĘDZIA 2014

MISTRZOWSKA REKRUTACJA - NARZĘDZIA 2014 MISTRZOWSKA REKRUTACJA NARZĘDZIA 2014 Holbern sp. z o.o. www.holbern.pl MISTRZOWSKA REKRUTACJA - NARZĘDZIA 2014 DLA KOGO JEST TRENING? Specjaliści działu personalnego/hr Menedżerowie działu personalnego/hr

Bardziej szczegółowo

PROFESJONALNY KURS COACHINGU Z ELEMENTAMI MENTORINGU I TUTORINGU przygotowujący do akredytacji ICF na poziomie ACC

PROFESJONALNY KURS COACHINGU Z ELEMENTAMI MENTORINGU I TUTORINGU przygotowujący do akredytacji ICF na poziomie ACC PROFESJONALNY KURS COACHINGU Z ELEMENTAMI MENTORINGU I TUTORINGU przygotowujący do akredytacji ICF na poziomie ACC KORZYŚCI Z UCZESTNICTWA W SZKOLENIU pomagamy rozwinąć inteligencję emocjonalną i kompetencje

Bardziej szczegółowo

Izabela Krzyszycha. Portfolio zawodowe. T: +48 664 020 064 Blog: krzyszychaonline.pl W: nowetrendy.com.pl @: izabela.krzyszycha@nowetrendy.com.

Izabela Krzyszycha. Portfolio zawodowe. T: +48 664 020 064 Blog: krzyszychaonline.pl W: nowetrendy.com.pl @: izabela.krzyszycha@nowetrendy.com. KREATYWNOŚĆ JAKOŚĆ HUMOR Izabela Krzyszycha Portfolio zawodowe T: +48 664 020 064 Blog: krzyszychaonline.pl W: nowetrendy.com.pl @: izabela.krzyszycha@nowetrendy.com.pl KWALIFIKACJE PROFESJONALIZM NIEZAWODNOŚĆ

Bardziej szczegółowo

SZKOŁA COACHINGU I i II stopnia. Akredytowany program w międzynarodowym stowarzyszeniu International Association of Coaching-Institutes

SZKOŁA COACHINGU I i II stopnia. Akredytowany program w międzynarodowym stowarzyszeniu International Association of Coaching-Institutes SZKOŁA COACHINGU I i II stopnia Akredytowany program w międzynarodowym stowarzyszeniu International Association of Coaching-Institutes Oferta cenowa Szkoły Coachingu I i II stopnia Dla kogo: Dla Ciebie,

Bardziej szczegółowo

MENTOR COACHING PLUS. Kurs przygotowujący do odnowienia lub uzyskania akredytacji ICF na poziomie ACC.

MENTOR COACHING PLUS. Kurs przygotowujący do odnowienia lub uzyskania akredytacji ICF na poziomie ACC. Nasi partnerzy: MENTOR COACHING PLUS Kurs przygotowujący do odnowienia lub uzyskania akredytacji ICF na poziomie ACC. DLACZEGO GRUPA SET?....... 2 ZAŁOŻENIA MENTOR COACHINGU PLUS.... 3 NASZA PRZWAGA...

Bardziej szczegółowo

SZKOŁA COACHÓW DRUGIEGO STOPNIA

SZKOŁA COACHÓW DRUGIEGO STOPNIA Nasi partnerzy: SZKOŁA COACHÓW DRUGIEGO STOPNIA AKADEMII SET Zaawansowany, kompleksowy projekt rozwijający inteligencję systemową coacha i trenera. ZAŁOŻENIA I PROGRAM NAUCZANIA ZAŁOŻENIA SZKOŁY......

Bardziej szczegółowo

Kluczowe kompetencje w praktyce profesjonalnego coacha - Kurs ACSTH

Kluczowe kompetencje w praktyce profesjonalnego coacha - Kurs ACSTH Kluczowe kompetencje w praktyce profesjonalnego coacha - Kurs ACSTH Cykl warsztatów dla tych, którzy chcą pracować w zawodzie coacha lub wykorzystywać narzędzia i kompetencje coacha w życiu zawodowym i/lub

Bardziej szczegółowo

PROGRAM Rozwoju Umiejętności Interpersonalnych dla menedżerów i liderów

PROGRAM Rozwoju Umiejętności Interpersonalnych dla menedżerów i liderów TRANSFORM YOURSELF PROGRAM Rozwoju Umiejętności Interpersonalnych dla menedżerów i liderów Program przeznaczony jest dla: Menedżerów i wszystkich tych, którzy potrzebują wzmocnić umiejętności interpersonalne

Bardziej szczegółowo

DYPLOM POST-MBA: STRATEGICZNE PRZYWÓDZTWO

DYPLOM POST-MBA: STRATEGICZNE PRZYWÓDZTWO PRZYWÓDZTWO I KIEROWANIE STUDIA PODYPLOMOWE DYPLOM POST-MBA: STRATEGICZNE PRZYWÓDZTWO TERMIN od: 01.04.2017 TERMIN do: 11.06.2017 CZAS TRWANIA:10 dni MIEJSCE: Warszawa CENA: 9900 zł netto Środowisko VUCA

Bardziej szczegółowo

Mistrzowie grają tak długo, aż wygrana będzie po ich stronie. - Billy Jean King. w oparciu o talenty?

Mistrzowie grają tak długo, aż wygrana będzie po ich stronie. - Billy Jean King. w oparciu o talenty? Mistrzowie grają tak długo, aż wygrana będzie po ich stronie. - Billy Jean King w oparciu o talenty? Instytut Rozwoju Personalnego Ganesa 1. ADRESACI SZKOLENIA Niniejszą ofertę szkolenia dedykujemy Kadrze

Bardziej szczegółowo

COACHINGOWY STYL ZARZĄDZANIA - MENEDŻER COACHEM Koszalin 2017

COACHINGOWY STYL ZARZĄDZANIA - MENEDŻER COACHEM Koszalin 2017 2017 Sprawdź się w roli menedżera-coacha Rozszerz swoje umiejętności menedżerskie o techniki coachingowe Poznaj coachingowy styl zarządzania ludźmi Zbuduj efektywny i zaangażowany zespół Zyskaj sukces

Bardziej szczegółowo

SZKOŁĘ TRENERÓW BIZNESU I ROZWOJU OSOBISTEGO BCB

SZKOŁĘ TRENERÓW BIZNESU I ROZWOJU OSOBISTEGO BCB Centrum Szkoleniowe KLANZA wraz z BCB SZKOLENIA COACHING zapraszają na SZKOŁĘ TRENERÓW BIZNESU I ROZWOJU OSOBISTEGO BCB 2 trzydniowe i 4 dwudniowe warsztaty łącznie 136 godzin dydaktycznych możliwość rozszerzenia

Bardziej szczegółowo

P r o g r a m s t u d i ó w. Ogólna charakterystyka studiów podyplomowych. Nauki społeczne Dwa

P r o g r a m s t u d i ó w. Ogólna charakterystyka studiów podyplomowych. Nauki społeczne Dwa Załącznik nr 2 do wytycznych w sprawie warunków, jakim powinny odpowiadać programy kształcenia na studiach podyplomowych P r o g r a m s t u d i ó w Ogólna charakterystyka studiów podyplomowych Instytut

Bardziej szczegółowo

INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE NA TEMAT SZKOLENIA OTWARTEGO:

INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE NA TEMAT SZKOLENIA OTWARTEGO: S t r o n a 1 INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE NA TEMAT SZKOLENIA OTWARTEGO: S t r o n a 2 Serdecznie zapraszamy Państwa na szkolenie Menadżer w roli coacha! Cele szkolenia: Poznanie nowoczesnych technik zarządzania

Bardziej szczegółowo

OFERTA. 4 czerwca 2014 AKADEMIA TRENERA PERSONALNEGO. Kontakt: Dane osoby do kontaktu Sabina Szuta tel. 58 32 33 243 mail: sabina.szuta@arp.gda.

OFERTA. 4 czerwca 2014 AKADEMIA TRENERA PERSONALNEGO. Kontakt: Dane osoby do kontaktu Sabina Szuta tel. 58 32 33 243 mail: sabina.szuta@arp.gda. OFERTA 4 czerwca 2014 AKADEMIA TRENERA PERSONALNEGO Kontakt: Dane osoby do kontaktu Sabina Szuta tel. 58 32 33 243 mail: sabina.szuta@arp.gda.pl AKADEMIA TRENERA PERSONALNEGO Akademia Trenera Personalnego

Bardziej szczegółowo

AKADEMIA'COACHINGU' JOANNY'FLANAGAN' ' PROGRAM'SZKOLENIOWY' INTUICYJNY'COACH '

AKADEMIA'COACHINGU' JOANNY'FLANAGAN' ' PROGRAM'SZKOLENIOWY' INTUICYJNY'COACH ' AKADEMIACOACHINGU JOANNYFLANAGAN PROGRAMSZKOLENIOWY INTUICYJNYCOACH PrzygotowaniecoachadoakredytacjiICF nazaawansowanympoziomiepcc ProgramposiadaakredytacjęICFnanajwyższympoziomie: PrezentacjaProgramu

Bardziej szczegółowo

EUROPEJSKI INSTYTUT ROZWOJU KADR SZTUKA ASSESSMENTU

EUROPEJSKI INSTYTUT ROZWOJU KADR SZTUKA ASSESSMENTU SZTUKA ASSESSMENTU SZTUKA ASSESSMENTU Szkolenie dla Asesorów Praktyczny warsztat skierowany do: Menedżerów HR Specjalistów działów HR, odpowiadających za selekcję i rekrutację Osób zarządzających zespołami

Bardziej szczegółowo

COACHING WEEK 2015 W LUBLINIE PROGRAM

COACHING WEEK 2015 W LUBLINIE PROGRAM COACHING WEEK 2015 W LUBLINIE PROGRAM Data i adres 18-20.05.2015 Międzynarodowy Tydzień Coachingu po raz pierwszy odbędzie się w Lublinie! Serdecznie zapraszamy wszystkich zainteresowanych profesjonalnym

Bardziej szczegółowo

Szkolenia otwarte jesień 2014

Szkolenia otwarte jesień 2014 Szkolenia otwarte jesień 2014 ROZWÓJ TRENERÓW Szkoła Trenerów Wszechnicy UJ kompleksowy program przygotowujący do efektywnego projektowania, prowadzenia i ewaluacji szkoleń rozwija najważniejsze kompetencje

Bardziej szczegółowo

"MISTRZ COACHINGU" SZKOŁA COACHÓW MERITUM ul. Polna 21 c 05-500 Mysiadło k/warszawy

MISTRZ COACHINGU SZKOŁA COACHÓW MERITUM ul. Polna 21 c 05-500 Mysiadło k/warszawy "MISTRZ COACHINGU" Program szkolenia coachów uczący zaawansowanych umiejetności coachingowych zgodnych ze standardami i Kodeksem Etycznym ICF. Jego realizacja przygotowuje do zdobycia międzynarodowej akredytacji

Bardziej szczegółowo

Forma studiów/liczba godzin/semestr: Niestacjonarne: 4 h W; 2 h Ćw. PRZEWODNIK PO PRZEDMIOCIE

Forma studiów/liczba godzin/semestr: Niestacjonarne: 4 h W; 2 h Ćw. PRZEWODNIK PO PRZEDMIOCIE Nazwa przedmiotu: Standardy etyczne coacha. Kierunek: Kod przedmiotu: Specjalność: - Forma zajęć: WYKŁAD ĆWICZENIA Coaching for life and business Poziom studiów: PODYPLOMOWE Forma studiów/liczba godzin/semestr:

Bardziej szczegółowo

Program Szkoły Trenerów Komunikacji opartej na Empatii

Program Szkoły Trenerów Komunikacji opartej na Empatii Program Szkoły Trenerów Komunikacji opartej na Empatii Etap I - Integralne Studium Rozwoju Osobistego (160 godzin) 1. Trening interpersonalny (40 godzin) 2. Podstawy Komunikacji opartej na Empatii (24

Bardziej szczegółowo

AKADEMIA TRENERÓW BIZNESU

AKADEMIA TRENERÓW BIZNESU Philip Training Group szkolenia & coaching AKADEMIA TRENERÓW BIZNESU Projekt rozwojowy przygotowujący do pracy w roli Trenera Biznesu O firmie Philip Training Group.. 2 Harmonogram Akademii Trenerów Biznesu..

Bardziej szczegółowo

Profesjonalny HR Biznes Partner

Profesjonalny HR Biznes Partner Warszawa 26 27 czerwca SZKOLENIE PRZEZNACZONE DLA: Profesjonalny managerów HR ów konsultantów HR sp. ds. rekrutacji KLUCZOWE zagadnienia Rola a w zarządzaniu zmianą Cechy przywódcze niezbędne do pełnienia

Bardziej szczegółowo

WIĘCEJ. MOCNIEJ. BARDZIEJ. Unikatowy warsztat dla trenerów i coachów.

WIĘCEJ. MOCNIEJ. BARDZIEJ. Unikatowy warsztat dla trenerów i coachów. Projekt Bo chcę! WIĘCEJ. MOCNIEJ. BARDZIEJ. Unikatowy warsztat dla trenerów i coachów. AUTORSKI PROJEKT stworzony i prowadzony z pasją przez: Katarzyna DUJANOWICZ Gabriela BOROWCZYK WARSZAWA, 21-22.02.2015

Bardziej szczegółowo

Zarządzanie przez coaching

Zarządzanie przez coaching Zarządzanie przez coaching Trening dla Managerów Opinie o naszych szkoleniach: Agnieszka Sz. Wrocław: Ciekawie ujęty temat, świetna atmosfera, dużo praktycznych ćwiczeń, otwartość trenera, super szkolenie.

Bardziej szczegółowo

PODYPLOMOWE STUDIA Tryb niestacjonarny

PODYPLOMOWE STUDIA Tryb niestacjonarny PODYPLOMOWE STUDIA Tryb niestacjonarny (MEDYCZNY) TRENER PERSONALNY (ujęcie holistyczne) 1. Opis Kierunku Krótka charakterystyka programu Kierunek ma na celu przygotowanie słuchacza do bycia pomocnikiem

Bardziej szczegółowo

Rozwijaj. Inspiruj. Prowadź.

Rozwijaj. Inspiruj. Prowadź. Rozwijaj. Inspiruj. Prowadź. Skorzystaj z ponad 8 lat doświadczenia w rozwijaniu potencjału i kariery ponad 25 000 specjalistów i menedżerów w Polsce. Przyciąganie i utrzymanie talentów jest głównym zadaniem

Bardziej szczegółowo

Terminy zjazdów w Krakowie/Wadowicach: I. 20-22.11.2015 r. II. 19-20.12.2015 r. III. 23-24.01.2016 r. IV. 27-28.02. 2016 r. V. 19-20-03. 2016 r.

Terminy zjazdów w Krakowie/Wadowicach: I. 20-22.11.2015 r. II. 19-20.12.2015 r. III. 23-24.01.2016 r. IV. 27-28.02. 2016 r. V. 19-20-03. 2016 r. Terminy zjazdów w Krakowie/Wadowicach: I. 20-22.11.2015 r. II. 19-20.12.2015 r. III. 23-24.01.2016 r. IV. 27-28.02. 2016 r. V. 19-20-03. 2016 r. Szkoła Coachingu PRO to 5 zjazdów: 1 trzydniowy 4 dwudniowe

Bardziej szczegółowo

Akademia Akredytowany Coach

Akademia Akredytowany Coach Akredytowane szkolenie z przygotowaniem do egzaminu na poziomie ACC (Associated Certified Coach) International Coach Federation Akademia Akredytowany Coach w Katowicach to pierwsza akademia łącząca akredytowane

Bardziej szczegółowo

Autorytet i wywieranie wpływu

Autorytet i wywieranie wpływu Autorytet i wywieranie wpływu Terminy szkolenia 6-7 październik 2016r., Poznań - Hotel Platinum Palace Residence**** 8-9 grudzień 2016r., Zakopane - Wydarzenie specjalne Cele szkolenia Celem jest nauczenie

Bardziej szczegółowo

DORADCA KLIENTA TRENER PRACY Podniesienie i uzupełnienie kwalifikacji i kompetencji pracowników CAZ

DORADCA KLIENTA TRENER PRACY Podniesienie i uzupełnienie kwalifikacji i kompetencji pracowników CAZ Motto: Życie nabiera sensu wtedy, kiedy motywujesz się, wyznaczasz sobie cele oraz nieustannie za nimi gonisz - Les Brown DORADCA KLIENTA TRENER PRACY Podniesienie i uzupełnienie kwalifikacji i kompetencji

Bardziej szczegółowo

TRAIN THE TRAINER ROCZNA SZKOŁA TRENERÓW

TRAIN THE TRAINER ROCZNA SZKOŁA TRENERÓW TRAIN THE TRAINER ROCZNA SZKOŁA TRENERÓW TRAIN THE TRAINER ROCZNA SZKOŁA TRENERÓW Zapraszamy menedżerów, praktykujących trenerów oraz osoby rozpoczynające pracę w zawodzie trenera na roczny, kompleksowy

Bardziej szczegółowo

COACHING jako skuteczne narzędzie zarządzania pracownikami

COACHING jako skuteczne narzędzie zarządzania pracownikami POLITYKA ROZWOJU ZAWODOWEGO W ORGANIZACJI Szkolenie otwarte COACHING jako skuteczne narzędzie zarządzania pracownikami 2-dniowe warsztaty interaktywne dla menedżerów różnych szczebli zarzadzania i kierowników

Bardziej szczegółowo

KRE SIKORSKI firma szkoleniowo consultingowa

KRE SIKORSKI firma szkoleniowo consultingowa więcej na: KOMPETENCJE ROZWÓJ ETYKA KRE SIKORSKI firma szkoleniowo consultingowa Każdy dzień życia to doskonalenie Doskonalenie samego siebie Rozwijając siebie tworzysz lepszy świat * Proponujemy rozwiązania,

Bardziej szczegółowo

TRENER VCC: PROFESJONALNA SZKOŁA DLA TRENERÓW Z EGZAMINEM VCC CO NAS WYRÓŻNIA? KORZYŚCI PŁYNĄCE Z UDZIAŁU W

TRENER VCC: PROFESJONALNA SZKOŁA DLA TRENERÓW Z EGZAMINEM VCC CO NAS WYRÓŻNIA? KORZYŚCI PŁYNĄCE Z UDZIAŁU W TRENER VCC PROFESJONALNA SZKOŁA DLA TRENERÓW Z EGZAMINEM VCC Program adresujemy do wszystkich, którzy stanęli w swej karierze zawodowej przed wyzwaniem pracy z grupą. Zachęcamy do udziału przede wszystkim

Bardziej szczegółowo

Projekt Szkoła Trenerów Biznesu Poziom Zaawansowany dedykowany jest trenerom praktykom na ścieżce rozwoju zawodowego.

Projekt Szkoła Trenerów Biznesu Poziom Zaawansowany dedykowany jest trenerom praktykom na ścieżce rozwoju zawodowego. POZIOM ZAAWANSOWANY Szkoła Trenerów Biznesu Poziom Zaawansowany jest to zintensyfikowany cykl czterech dwudniowych szkoleń, oraz jednego trzydniowego szkolenia, o łącznej liczbie 88 godzin szkoleniowych.

Bardziej szczegółowo

NOWOCZESNE KSZTAŁCENIE I ROZWÓJ

NOWOCZESNE KSZTAŁCENIE I ROZWÓJ Szkolenia Audyty Konsulting Nasza oferta to ponad 40 rodzajów praktycznych szkoleń, kursów i warsztatów To także audyty, przeglądy i konsulting funkcjonowania organizacji Nasi trenerzy to wyspecjalizowana

Bardziej szczegółowo

Trener w akcji. Popraw efektywność warsztatów, spotkań zespołu i szkoleń. Szkolenie dla trenerów coachów managerów. pracowników działów hr.

Trener w akcji. Popraw efektywność warsztatów, spotkań zespołu i szkoleń. Szkolenie dla trenerów coachów managerów. pracowników działów hr. 3 dni Popraw efektywność warsztatów, Trener w akcji spotkań zespołu i szkoleń. Szkolenie dla trenerów coachów managerów pracowników działów hr KLUCZOWE zagadnienia Uczestnik po szkoleniu: dysponuje pogłębioną

Bardziej szczegółowo

POZNAJ AKADEMIĘ COACHINGU PETRICHOR

POZNAJ AKADEMIĘ COACHINGU PETRICHOR POZNAJ AKADEMIĘ COACHINGU PETRICHOR Gdy pierwsze krople deszczu uderzają w wyschniętą glebę, ziemia budzi się, oddycha, oddaje wyjątkowy aromat petrichor. Bądź zmianą, którą pragniesz ujrzeć w świecie

Bardziej szczegółowo

Opis sposobu realizacji sesji/ zastosowanych narzędzi, metod itd. DZIEŃ PIERWSZY 23.07.2009 (czwartek) 8.00-9.00 Śniadanie

Opis sposobu realizacji sesji/ zastosowanych narzędzi, metod itd. DZIEŃ PIERWSZY 23.07.2009 (czwartek) 8.00-9.00 Śniadanie Program szkolenia trenerskiego w ramach projektu Jakość kształcenia potencjałem rozwoju Dolnośląskiej Szkoły Wyższej MODUŁ I - Obszar projektowania szkoleń Czas trwania wszystkich sesji w ramach modułu:

Bardziej szczegółowo

AKTYWNE FORMY ZAJĘĆ DYDAKTYCZNYCH

AKTYWNE FORMY ZAJĘĆ DYDAKTYCZNYCH Podyplomowe Studia Psychologii w Biznesie Zajęcia w formie warsztatów i treningów umożliwiają słuchaczom kształtowanie umiejętności niezbędnych w pracy z ludźmi: zaangażowania, umiejętności prowadzenia

Bardziej szczegółowo

SET DLA PROFESJONALISTÓW

SET DLA PROFESJONALISTÓW Jesteśmy członkiem: Pomagamy: SET DLA PROFESJONALISTÓW SZKOLENIA BEZPŁATNE Temat: PROJEKTOWANIE EFEKTYWNYCH SZKOLEŃ I PROCESÓW ROZWOJOWYCH Informator dla Uczestnika " Stwarzamy możliwości do rozwoju kreując

Bardziej szczegółowo

AKADEMIA ANALIZY EUROPEAN ASSOCIATION FOR TRANSACTIONAL ANALYSIS W RAMACH AKADEMII UCZESTNICY ZDOBĘDĄ EUROPEJSKI CERTYFIKAT

AKADEMIA ANALIZY EUROPEAN ASSOCIATION FOR TRANSACTIONAL ANALYSIS W RAMACH AKADEMII UCZESTNICY ZDOBĘDĄ EUROPEJSKI CERTYFIKAT AKADEMIA ANALIZY TRANSAKCYJNEJ GRUPA SPOTKANIE I FIRMA SZKOLENIOWA BOWARTO ZAPRASZAJĄ DO UDZIAŁU W TRZECIEJ WARSZAWSKIEJ EDYCJI AKADEMII ANALIZY TRANSAKCYJNEJ GRUPA ROZWOJU ZAWODOWEGO I OSOBISTEGO WARSZAWA

Bardziej szczegółowo

TUTORING i COACHING. w stronę nowoczesnej pracy dydaktycznej. Departament Edukacji i Sportu Wydział Projektów Edukacyjnych i Stypendiów

TUTORING i COACHING. w stronę nowoczesnej pracy dydaktycznej. Departament Edukacji i Sportu Wydział Projektów Edukacyjnych i Stypendiów TUTORING i COACHING w stronę nowoczesnej pracy dydaktycznej Departament Edukacji i Sportu Wydział Projektów Edukacyjnych i Stypendiów Cel projektu: Głównym celem projektu jest wzrost skuteczności kształcenia

Bardziej szczegółowo

Jak motywować młodzież do planowania kariery i rozwoju zawodowego

Jak motywować młodzież do planowania kariery i rozwoju zawodowego Jak motywować młodzież do planowania kariery i rozwoju zawodowego Psycholog biznesu, menadżer, coach, asesor, trener. W latach 2012-1013 Członek zarządu IIC Polska (International Institute of Coaching).

Bardziej szczegółowo

Motywowanie pracowników

Motywowanie pracowników Motywowanie pracowników Terminy szkolenia Cele szkolenia Celem szkolenia jest dostarczenie narzędzi oraz praktyczne przećwiczenie aspektów związanych z tworzeniem efektywnych zespołów oraz motywowania

Bardziej szczegółowo

BONO OFERTA SZKOLENIOWA DORADZTWO EDUKACYJNO- ZAWODOWE SYLWIA PIECHUCKA U L. O K U L I C K I E G O 1 1 / 1 4 82-3 0 0 E L B L Ą G

BONO OFERTA SZKOLENIOWA DORADZTWO EDUKACYJNO- ZAWODOWE SYLWIA PIECHUCKA U L. O K U L I C K I E G O 1 1 / 1 4 82-3 0 0 E L B L Ą G BONO DORADZTWO EDUKACYJNO- ZAWODOWE SYLWIA PIECHUCKA. OFERTA SZKOLENIOWA U L. O K U L I C K I E G O 1 1 / 1 4 82-3 0 0 E L B L Ą G T E L. 6 0 7 1 4 7 6 7 1 - N I P 5 7 8-182- 49-09 www.b o n o. e d u.

Bardziej szczegółowo

Akademia Skutecznego Menadżera

Akademia Skutecznego Menadżera Akademia Skutecznego Menadżera Doskonalenie umiejętności zarządzania jest najlepszą inwestycją, jakiej dokonać może i powinien każdy ambitny menadżer, dbający o własną wiarygodność zawodową oraz działalności,

Bardziej szczegółowo

Rekomendujemy uczestnictwo w projekcie osobom spełniającym następujące kryteria:

Rekomendujemy uczestnictwo w projekcie osobom spełniającym następujące kryteria: TRENER WEWNĘTRZNY Szkoła Trenerów Biznesu TRENER WEWNĘTRZNY, to zintensyfikowany cykl czterech dwudniowych szkoleń, oraz jednego trzydniowego szkolenia, o łącznej liczbie 88 godzin szkoleniowych. Projekt

Bardziej szczegółowo

Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia z podziałem na części

Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia z podziałem na części Strona1 Załącznik nr 7 Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia z podziałem na części SZKOŁY I PRZEDSZKOLA UCZESTNICZĄCE w PROJEKCIE przyporządkowane do poszczególnych części 1. Bożena Stocka 4. Anna Stankiewicz

Bardziej szczegółowo

LEAN MANAGEMENT OPTYMALIZACJA PRODUKCJI OFERTA SZKOLENIA

LEAN MANAGEMENT OPTYMALIZACJA PRODUKCJI OFERTA SZKOLENIA LEAN MANAGEMENT OPTYMALIZACJA PRODUKCJI OFERTA SZKOLENIA Gdynia, 2012 SZKOLENIA W PERFECT CONSULTING W Perfect Consulting programy szkoleniowe opracowywane są i realizowane z punktu widzenia, jakie mają

Bardziej szczegółowo

SZKOŁA COACHÓW AKADEMII SET. Kompleksowy projekt rozwojowy przygotowujący do pracy w roli coacha. Edycja 8 KRAKÓW

SZKOŁA COACHÓW AKADEMII SET. Kompleksowy projekt rozwojowy przygotowujący do pracy w roli coacha. Edycja 8 KRAKÓW Nasi partnerzy: SZKOŁA COACHÓW AKADEMII SET Kompleksowy projekt rozwojowy przygotowujący do pracy w roli coacha. Edycja 8 KRAKÓW DLACZEGO GRUPA SET?....... 2 ZAŁOŻENIA SZKOŁY COACHÓW.. 3 NASZA PRZEWAGA....

Bardziej szczegółowo

pomagamy Klientom w realizacji celów biznesowych

pomagamy Klientom w realizacji celów biznesowych pomagamy Klientom w realizacji celów biznesowych Szanowni Państwo, zapraszamy do udziału w projekcie szkoleniowym skierowanym do dyrektorów personalnych, menedżerów i specjalistów HR, którzy chcą rozwijać

Bardziej szczegółowo

Szkoła Coachingu Menedżerskiego

Szkoła Coachingu Menedżerskiego MODERATOR Sp. z o.o., ul. Św. Józefa 1-3, 50-329 Wrocław tel.: (71) 733 65 51, kom 728 963 417 moderator@moderator.wroc.pl Szkoła Coachingu Menedżerskiego Informacje ogólne.... 3 Założenia... 4 Program

Bardziej szczegółowo