Analiza techniczna. Motto dnia: Opinie analityków są zwykle podzielone. Kiedy zaczynają być zgodne to prawdopodobnie są błędne.

Wielkość: px
Rozpocząć pokaz od strony:

Download "Analiza techniczna. www.kbcmakler.pl. Motto dnia: Opinie analityków są zwykle podzielone. Kiedy zaczynają być zgodne to prawdopodobnie są błędne."

Transkrypt

1 Motto dnia: Opinie analityków są zwykle podzielone. Kiedy zaczynają być zgodne to prawdopodobnie są błędne. Kontrakty terminowe FW20Z12 FW20Z12 Trend wzrostowy Sygnał odwrócenia WIG20 Trend wzrostowy Sygnał odwrócenia 2363 Stop loss nadal na 2425 na indeksie WIG20. Na kontrakcie można ustawić stop loss na 2450, gdyż właśnie na tym poziomie przebiega wzrostowa linia trendu. Stop lossy potwierdzające i bardziej oddalone nadal 2417 na kontrakcie oraz 2401 na indeksie. Krótkoterminowo rynek jest wykupiony i przebywa w okolicach górnego ograniczenia kanału trendowego. W przypadku dwóch trzech sesji w miejscu rynek nie zmieni ceny, a linia trendu będzie się cały czas podnosić. W przypadku kontynuacji wzrostów minimalny zasięg wzrostów wynosi 2520 na indeksie oraz 2538 na kontrakcie. Stop loss trendowy na kontrakcie podniósł się na 2376 oraz na indeksie na Ostatni sygnał kupna w naszym AT został wygenerowany po 2361 na kontrakcie. 1 / 5 Paweł Szczepanik

2 Indeksy Światowe DAX Trend wzrostowy Sygnał odwrócenia Trend wzrostowy Sygnał odwrócenia DAX na oporze na 7480 na wykresie dziennym. Od tego poziomu na wykresie tygodniowym kolejne strefy oporowe tworzące strefę do W przypadku pokonania kolejny, tym razem historyczny opór leży na DAX zachowuje się bardzo silnie i jego skala odbicia mogła zadziwić. Do 7219 mamy trend wzrostowy na wykresie dziennym. Spadek poniżej będzie sygnałem sprzedaży. Ostatni sygnał kupna na indeksie DAX był wygenerowany po 7244, co przy obecnej cenie około 7450 daje 200 pkt razy 25 euro za 1 punkt, czyli Euro. 2 / 5 Paweł Szczepanik

3 Spółki światowe AMERICAN ELECTRIC POWER COMPANY Trend wzrostowy Sygnał odwrócenia Trend wzrostowy Sygnał odwrócenia Na wykresie dziennym sygnał kupna wygenerowała spółka American Electric Power Company. Sygnał kupna wszedł po Stop loss dla pozycji to 42.16, więc 1 USD na akcję. Spółka utrzymuje tygodniowy trend wzrostowy od 34 USD i teraz daje okazje do dołączenia. Pierwszy opór na 45 USD, w przypadku pokonania szansa na atak na 50 USD, gdzie znajduje się jej historyczny szczyt. Górne ograniczenia kanału wzrostowego znajduje się obecnie na 60 USD. 3 / 5 Paweł Szczepanik

4 Akcje JSW Trend wzrostowy Sygnał odwrócenia Trend spadkowy Sygnał odwrócenia W trendzie wzrostowym na wykresie dziennym znajdują się akcje JSW. Stop loss dla pozycji długiej na Zmiana trendu na wykresie tygodniowym dopiero powyżej Jest to jednocześnie najbliższa strefa oporowa. W przypadku pokonania na zamknięcie tygodnia możliwy wzrost do górnego ograniczenia kanału spadkowego, czyli oznacza to realną szansę na zaatakowanie 100 pln. Teoretycznie każde cofnięcie do 87 pln należy wykorzystywać do zakupów. 4 / 5 Paweł Szczepanik

5 Disclaimer Niniejsze opracowanie zostało przygotowane przez KBC Securities N.V. (Spółka Akcyjna) Oddział w Polsce z siedzibą w Warszawie przy ul. Chmielnej 85/87. Nadzór nad KBC Securities NV (Spółka Akcyjna) Oddział w Polsce sprawuje Narodowy Bank Belgii (National Bank of Belgium) oraz polska Komisja Nadzoru Finansowego. Niniejsze opracowanie i zawarte w nim komentarze zostały przygotowane w celach informacyjnych i stanowią wyraz wiedzy oraz poglądów autorów i nie powinny być inaczej interpretowane. Niniejszy materiał nie stanowi porady inwestycyjnej ani rekomendacji określonego zachowania inwestycyjnego. KBC Securities N.V. (Spółka Akcyjna) Oddział w Polsce dołożył starań w celu zapewnienia, by informacje zawarte w niniejszym opracowaniu były rzetelne i niewprowadzające w błąd, jednakże nie ponosi odpowiedzialności za szkody poniesione w wyniku decyzji inwestycyjnych podjętych na ich podstawie. Powielanie bądź publikowanie niniejszego opracowania lub jego części bez pisemnej zgody KBC Securities N.V. (Spółka Akcyjna) Oddział w Polsce jest zabronione. Niniejszy dokument udostępniony jest nieodpłatnie określonym przez KBC Securities N.V. (Spółka Akcyjna) Oddział w Polsce adresatom. KBC Securities N.V. Oddział w Polsce ul Chmielna 85/ Warszawa Adres: Blog: infolinia: / 5 Paweł Szczepanik

Analiza techniczna. www.kbcmakler.pl. Motto dnia: Duma i pycha na giełdzie to skórka od banana, na której można się przewrócić.

Analiza techniczna. www.kbcmakler.pl. Motto dnia: Duma i pycha na giełdzie to skórka od banana, na której można się przewrócić. Motto dnia: Duma i pycha na giełdzie to skórka od banana, na której można się przewrócić. Kontrakty terminowe FW20Z12 FW20Z12 Trend wzrostowy Sygnał odwrócenia - 2379 WIG20 Trend wzrostowy Sygnał odwrócenia

Bardziej szczegółowo

Analiza techniczna. www.kbcmakler.pl. Motto dnia: Amator powie, że coś się zdarzy na pewno. Doświadczony powie, że być może tak się zdarzy.

Analiza techniczna. www.kbcmakler.pl. Motto dnia: Amator powie, że coś się zdarzy na pewno. Doświadczony powie, że być może tak się zdarzy. Motto dnia: Amator powie, że coś się zdarzy na pewno. Doświadczony powie, że być może tak się zdarzy. Kontrakty terminowe FW20Z12 Wykres dzienny FW20Z12 Trend wzrostowy Sygnał odwrócenia - 2413 Wykres

Bardziej szczegółowo

Analiza techniczna. www.kbcmakler.pl. Motto dnia: Wszystkie krótkie pozycje, które były trzymane od kilku miesięcy zostały właśnie pozbawione iluzji.

Analiza techniczna. www.kbcmakler.pl. Motto dnia: Wszystkie krótkie pozycje, które były trzymane od kilku miesięcy zostały właśnie pozbawione iluzji. Motto dnia: Wszystkie krótkie pozycje, które były trzymane od kilku miesięcy zostały właśnie pozbawione iluzji. Kontrakty terminowe FW20Z12 FW20Z12 Trend wzrostowy Sygnał odwrócenia - 2425 WIG20 Trend

Bardziej szczegółowo

Analiza techniczna.

Analiza techniczna. Motto dnia: W dzisiejszych czasach, kiedy informacje pojawiają się szybko i niespodziewanie, gracze często reagują na nie w sposób nie wytłumaczalny przy pomocy analizy technicznej. Kontrakty terminowe

Bardziej szczegółowo

Analiza techniczna. www.kbcmakler.pl

Analiza techniczna. www.kbcmakler.pl Motto dnia: Lepiej wziąć jedną lub dwie małe straty i mieć pewność, że jesteśmy po dobrej stronie rynku niż siedzieć ze skwaśniałą miną przez cały miesiąc. Kontrakty terminowe FW20Z12 FW20Z12 Trend spadkowy

Bardziej szczegółowo

Analiza techniczna. www.kbcmakler.pl. Motto dnia: Umiejętność czytania formacji pozwoli nam ocenić, dlaczego rynek robi to, co właśnie robi.

Analiza techniczna. www.kbcmakler.pl. Motto dnia: Umiejętność czytania formacji pozwoli nam ocenić, dlaczego rynek robi to, co właśnie robi. Motto dnia: Umiejętność czytania formacji pozwoli nam ocenić, dlaczego rynek robi to, co właśnie robi. Kontrakty terminowe FW20Z12 FW20Z12 Trend wzrostowy Sygnał odwrócenia - 2362 WIG20 Trend wzrostowy

Bardziej szczegółowo

Analiza techniczna. Wykres dzienny FW20Z12 Trend wzrostowy Sygnał odwrócenia

Analiza techniczna.  Wykres dzienny FW20Z12 Trend wzrostowy Sygnał odwrócenia Motto dnia: Pieniędzy na rynku starczy dla wszystkich. Kontrakty terminowe FW20Z12 Wykres dzienny FW20Z12 Trend wzrostowy Sygnał odwrócenia - 2274 Wykres dzienny WIG20 Trend wzrostowy Sygnał odwrócenia

Bardziej szczegółowo

Analiza techniczna. Motto dnia: Nie odniesiemy sukcesu, jeśli nie będziemy umieli przerywać krwawienia, które zjada nam zysk.

Analiza techniczna.  Motto dnia: Nie odniesiemy sukcesu, jeśli nie będziemy umieli przerywać krwawienia, które zjada nam zysk. Motto dnia: Nie odniesiemy sukcesu, jeśli nie będziemy umieli przerywać krwawienia, które zjada nam zysk. Kontrakty terminowe FW20Z12 Wykres dzienny FW20Z12 Trend spadkowy Sygnał odwrócenia - 2362 Wykres

Bardziej szczegółowo

Analiza techniczna. www.kbcmakler.pl

Analiza techniczna. www.kbcmakler.pl Motto dnia: Mamy tysiące inwestorów, którzy nigdy nie zdobędą doświadczenia i możliwości nauczenia się sposobu jak grać. Przegrani zawsze będą pod ręką. Kontrakty terminowe FW20Z12 Wykres dzienny FW20Z12

Bardziej szczegółowo

Analiza techniczna. www.kbcmakler.pl. Motto dnia: Gdy się ciągle celuje w 10-tkę można w ogóle nie trafić w tarczę.

Analiza techniczna. www.kbcmakler.pl. Motto dnia: Gdy się ciągle celuje w 10-tkę można w ogóle nie trafić w tarczę. Motto dnia: Gdy się ciągle celuje w 10-tkę można w ogóle nie trafić w tarczę. Kontrakty terminowe FW20Z12 Wykres dzienny FW20Z12 Trend wzrostowy Sygnał odwrócenia - 2382 Wykres dzienny WIG20 Trend wzrostowy

Bardziej szczegółowo

Analiza techniczna. www.kbcmakler.pl

Analiza techniczna. www.kbcmakler.pl Motto dnia: Często spotykamy analityków technicznych, którzy są na rynku od 10 lat albo więcej, a mimo to wciąż nie są traderami. Kontrakty terminowe FW20H13 FW20H13 Trend wzrostowy Sygnał odwrócenia -

Bardziej szczegółowo

Analiza techniczna. www.kbcmakler.pl

Analiza techniczna. www.kbcmakler.pl Motto dnia: Z reguły ponad 75% akcji jest trzymanych na długi termin. Oznacza to, że nigdy nie zostaną sprzedane, o ile oczywiście spółka nie zostanie przejęta. Kontrakty terminowe FW20H13 FW20H13 Trend

Bardziej szczegółowo

Analiza techniczna.

Analiza techniczna. Motto dnia: Wykresy są najlepszym opisowym narzędziem, jaki mamy. Aby być inwestorem w dzisiejszych czasach, musimy nauczyć się je czytać. Kontrakty terminowe FW20Z12 Wykres dzienny FW20Z12 Trend wzrostowy

Bardziej szczegółowo

Analiza techniczna. Motto dnia: Transakcja się uda lub nie, ale jeśli ryzyko będzie małe to nie stanie nam się nic złego.

Analiza techniczna.  Motto dnia: Transakcja się uda lub nie, ale jeśli ryzyko będzie małe to nie stanie nam się nic złego. Motto dnia: Transakcja się uda lub nie, ale jeśli ryzyko będzie małe to nie stanie nam się nic złego. Kontrakty terminowe FW20Z12 FW20Z12 Trend spadkowy Sygnał odwrócenia - 2358 WIG20 Trend spadkowy Sygnał

Bardziej szczegółowo

Analiza techniczna.

Analiza techniczna. Motto dnia: Jeśli chcemy zarobić na giełdzie, to musimy brać szansę kiedy wszystko układa się po naszej myśli. Jeśli tak nie postąpimy, to się wykończymy. Kontrakty terminowe FW20H13 FW20H13 Trend spadkowy

Bardziej szczegółowo

Analiza techniczna.

Analiza techniczna. Motto dnia: Rynek może pójść w górę lub pójść w dół. Rynek może nawet osiągnąć pewne prognozowane przez nas poziomy. Jednak ścieżki jaką podąży rynek nie można przewidzieć. Kontrakty terminowe FW20M13

Bardziej szczegółowo

Analiza techniczna.

Analiza techniczna. Motto dnia: Od czasu do czasu uda się nam pewnie zarobić na swojej opinii o rynku, ale w dłuższym czasie aby zostać zwycięzcą potrzebna jest dyscyplina. Kontrakty terminowe FW20H13 FW20H13 Trend wzrostowy

Bardziej szczegółowo

Analiza techniczna. Motto dnia: Statystyczny trader walutowy to taki, który wysadza swój rachunek w kosmos.

Analiza techniczna.  Motto dnia: Statystyczny trader walutowy to taki, który wysadza swój rachunek w kosmos. Motto dnia: Statystyczny trader walutowy to taki, który wysadza swój rachunek w kosmos. Kontrakty terminowe FW20Z12 FW20Z12 Trend spadkowy Sygnał odwrócenia - 2360 WIG20 Trend spadkowy Sygnał odwrócenia

Bardziej szczegółowo

Analiza techniczna.

Analiza techniczna. Motto dnia: Profesjonalni inwestorzy są najmądrzejsi na tej planecie. Warto się do nich przyłączyć, gdyż potrafią wywołać ruch i przepchać rynek przez krytyczne poziomy. Kontrakty terminowe FW20Z12 FW20Z12

Bardziej szczegółowo

Analiza techniczna. www.kbcmakler.pl. Motto dnia: Świat analityków technicznych przyciągnął wielu szarlatanów do swoich szeregów.

Analiza techniczna. www.kbcmakler.pl. Motto dnia: Świat analityków technicznych przyciągnął wielu szarlatanów do swoich szeregów. Motto dnia: Świat analityków technicznych przyciągnął wielu szarlatanów do swoich szeregów. Kontrakty terminowe FW20M13 FW20M13 Trend spadkowy Sygnał odwrócenia - 2450 WIG20 Trend spadkowy Sygnał odwrócenia

Bardziej szczegółowo

Analiza techniczna. www.kbcmakler.pl

Analiza techniczna. www.kbcmakler.pl Motto dnia: Koncentrujmy się na rzeczach wartościowych, a będziemy dużo lepsi od tych wszystkich żebraczych myśliwych próbujących dorobić się majątku na akcjach groszowych. Kontrakty terminowe FW20Z12

Bardziej szczegółowo

Analiza techniczna.

Analiza techniczna. Motto dnia: Najgorsze, co można zrobić, to zawierać transakcje bez pomysłu. Handlujemy tylko wtedy, gdy wszystko jest po naszej myśli. Kontrakty terminowe FW20Z12 Wykres dzienny FW20Z12 Trend wzrostowy

Bardziej szczegółowo

Analiza techniczna.

Analiza techniczna. Motto dnia: Nie ma lepszego nauczyciela niż doświadczenie. Potrzeba lat, aby zrozumieć te wszystkie idiotyzmy, które zdarzają się na rynku. Kontrakty terminowe FW20Z12 Wykres dzienny FW20Z12 Trend wzrostowy

Bardziej szczegółowo

Analiza techniczna. Wykres dzienny FW20M13 Trend spadkowy Sygnał odwrócenia

Analiza techniczna.  Wykres dzienny FW20M13 Trend spadkowy Sygnał odwrócenia Motto dnia: Nigdy nie splajtujemy, jeśli będziemy brali nawet małe zyski. Kontrakty terminowe FW20M13 FW20M13 Trend spadkowy Sygnał odwrócenia - 2459 WIG20 Trend spadkowy Sygnał odwrócenia 2456 Wsparcie

Bardziej szczegółowo

Analiza techniczna. www.kbcmakler.pl

Analiza techniczna. www.kbcmakler.pl Motto dnia: Nie da się handlować w taki sposób, że otworzymy pozycję i następnie ignorujemy fakt, że rynek nie idzie w tym kierunku co trzeba, a my mamy nadzieję, że jednak pójdzie. Kontrakty terminowe

Bardziej szczegółowo

Analiza techniczna. www.kbcmakler.pl

Analiza techniczna. www.kbcmakler.pl Motto dnia: Każdego dnia na rynku mamy tysiące spekulantów, którzy stawiają zakład, czy rynek pójdzie w górę czy w dół. Kontrakty terminowe FW20H13 Wykres dzienny FW20H13 Trend spadkowy Sygnał odwrócenia

Bardziej szczegółowo

Analiza techniczna.

Analiza techniczna. Motto dnia: Każdy, kto ma lub udaje, że ma specjalistyczną wiedzę o falach Elliotta, tak naprawdę zgaduje, co będzie na rynku. Kontrakty terminowe FW20M13 FW20M13 Trend spadkowy Sygnał odwrócenia - 2430

Bardziej szczegółowo

Analiza techniczna. www.kbcmakler.pl

Analiza techniczna. www.kbcmakler.pl Motto dnia: Handel na giełdzie polega na prawdopodobieństwie możliwości, a nie na wchodzeniu w rynek i posiadaniu nadziei, że się uda. Kontrakty terminowe FW20Z12 FW20Z12 Trend spadkowy Sygnał odwrócenia

Bardziej szczegółowo

Podsumowanie tygodnia

Podsumowanie tygodnia Odreagowanie na rynku akcji, złoto dalej w dół USA (kontrakty S&P500) Początek tygodnia może przynieść niewielkie wzrosty. Potem w ciągu kilku sesji możliwy powrót do wsparcia w rejonie 1830pkt. Przebicie

Bardziej szczegółowo

ANALIZA TECHNICZNA BLUE CHIPS

ANALIZA TECHNICZNA BLUE CHIPS o ANALIZA TECHNICZNA BLUE CHIPS 3 SIERPNIA 2012 WIG 20 Indeks znajduje się obecnie w fazie krótkoterminowego odreagowania. W ramach tej tendencji bykom udało się niemalże przetestować istotną zaporę podażową:

Bardziej szczegółowo

BYKI I NIEDŹWIEDZIE numer 316 praca autorska Jacek Borawski, 12 lutego 2018

BYKI I NIEDŹWIEDZIE numer 316 praca autorska Jacek Borawski, 12 lutego 2018 Relative Strength Index (29.) MACD (-24.1667) WIG2 (2,396.78, 2,9.64, 2,375.41, 2,382.79, -23.6899)? 2 1-1 -2 26 2 25 2 24 2 23 2 24 31 7 14 21 28 4 11 August 18 25 2 9 16 23 6 13 2 27 4 11 18 27 3 8 218

Bardziej szczegółowo

Analiza Techniczna Andrzej Klempka analiza spółek

Analiza Techniczna Andrzej Klempka analiza spółek Dzisiejsza analiza obejmuje spółki z indeksu WIG - ENERGIA PGE (wykres 1) TAURON (wykres 2) ENEA (wykres 3) Spółka PGE zadebiutowała na giełdzie w listopadzie 2009 roku. Przez pierwsze pół roku na wykresie

Bardziej szczegółowo

BYKI I NIEDŹWIEDZIE numer 370 praca autorska Jacek Borawski, 4 marca 2019

BYKI I NIEDŹWIEDZIE numer 370 praca autorska Jacek Borawski, 4 marca 2019 ? Byki 1 - Santander Polska 2 - Apator 3 - Eurocash 4 - Instal Kraków 1 - Pfleiderer 2 - PGNiG 3 - PKN Orlen 4 - Ailleron Niedźwiedzie Z przegięciem w dół Krótkoterminowy boczniak trwa w najlepsze. Tydzień

Bardziej szczegółowo

Analiza Techniczna Andrzej Klempka analiza spółek

Analiza Techniczna Andrzej Klempka analiza spółek Dzisiejsza analiza obejmuje spółki z indeksu WIG - SUROWCE KGHM (wykres 1) BOGDANKA (wykres 2) NEWWORLDN (wykres 3) Spółka KGHM jest jedną z tych, która najmocniej poszła w górę od ustanowienia dwa lata

Bardziej szczegółowo

Analizy na życzenie ANALIZA NA ŻYCZENIE

Analizy na życzenie ANALIZA NA ŻYCZENIE ANALIZA NA ŻYCZENIE Vistula (VST) Notowania Vistuli są w ostatnim czasie podporządkowane presji podażowej wynikającej z Sk15 na poziomie 1,75. Z drugiej strony byki bronią wsparcia na poziomie 1,69, co

Bardziej szczegółowo

Analiza Techniczna Andrzej Klempka analiza spółek

Analiza Techniczna Andrzej Klempka analiza spółek Dzisiejsza analiza obejmuje spółki z indeksów WIG SPOŻYWCZY i WIG - TELEKOMUNIKACJA KERNEL (wykres 1) ASTARTA (wykres 2) DUDA (wykres 3) Spółka KERNEL zakończyła spadki w trakcie ostatniej bessy pod koniec

Bardziej szczegółowo

BYKI I NIEDŹWIEDZIE numer 369 praca autorska Jacek Borawski, 25 lutego 2019

BYKI I NIEDŹWIEDZIE numer 369 praca autorska Jacek Borawski, 25 lutego 2019 ? Byki 1 - Ciech 2 - ABE 3 - AutoPartners 4 - Live Chat 1 - ATM Grupa 2 - Neuca 3 - Comarch 4 - Asbis Niedźwiedzie Krótkie spięcie Środowa i czwartkowa sesja pokazują, że całość wygląda dość niejednoznacznie.

Bardziej szczegółowo

BYKI I NIEDŹWIEDZIE numer 313 praca autorska Jacek Borawski, 15 stycznia 2018

BYKI I NIEDŹWIEDZIE numer 313 praca autorska Jacek Borawski, 15 stycznia 2018 Relative Strength Index (61.91) MACD (22.826) WIG2 (2,536.81, 2,5.79, 2,527.2, 2,539.29, +4.72998)? 7 2 1-1 -2 258 257 25 25 25 25 252 251 2 249 248 247 24 24 24 24 242 241 2 239 238 237 23 23 23 23 232

Bardziej szczegółowo

BYKI I NIEDŹWIEDZIE numer 294 praca autorska Jacek Borawski, 28 sierpnia 2017

BYKI I NIEDŹWIEDZIE numer 294 praca autorska Jacek Borawski, 28 sierpnia 2017 Relative Strength Index (.4266) MACD (9.656)? 2 WIG2 (2,464.8, 2,48.63, 2,459.27, 2,47.74, +5.) 2 24 2 23 2 22 22 3 8 24 2 8 5 22 29 5 7 24 3 7 4 2 28 4 2 2 x Byki - Stalexport 2 - Rainbow Tours 3 - Polnord

Bardziej szczegółowo

ANALIZA SPÓŁEK

ANALIZA SPÓŁEK 2010.11.02 - ANALIZA SPÓŁEK Witam. Dzisiejsza analiza obejmuje spółki z indeksu WIG - BUDOWNICTWO POLIMEXMS Spółka POLIMEXMS zakończyła spadki w ramach bessy w lutym 2009 roku po osiągnięciu poziomu 2,02

Bardziej szczegółowo

BYKI I NIEDŹWIEDZIE numer 365 praca autorska Jacek Borawski, 28 stycznia 2019

BYKI I NIEDŹWIEDZIE numer 365 praca autorska Jacek Borawski, 28 stycznia 2019 ? Byki 1 - GTC 2 - Wirtualna Polska 3 - Lentex 4 - PZU 1 - Pekao SA 2 - Budimex 3 - Asbis 4 - Alumetal Niedźwiedzie W bieli czyli w zieleni Byki punktują. Styczeń zapowiada się wzrostowo i trudno wyobrazić

Bardziej szczegółowo

BYKI I NIEDŹWIEDZIE numer 290 praca autorska Jacek Borawski, 31 lipca 2017

BYKI I NIEDŹWIEDZIE numer 290 praca autorska Jacek Borawski, 31 lipca 2017 Relative Strength Index (56.) 65 55 45 MACD (9.88833)? 2 1 WIG2 (2,344.85, 2,3.83, 2,331.71, 2,3.42, +9.511) 24 24 242 241 2 239 238 23 23 23 23 23 232 231 2 229 228 22 22 22 22 22 222 221 22 219 218 21

Bardziej szczegółowo

BYKI I NIEDŹWIEDZIE numer 291 praca autorska Jacek Borawski, 7 sierpnia 2017

BYKI I NIEDŹWIEDZIE numer 291 praca autorska Jacek Borawski, 7 sierpnia 2017 Relative Strength Index (59.282) MACD (12.8341)? 2 1 WIG2 (2,365.84, 2,385.36, 2,365.84, 2,38.16, +14.6799) 2 23 2 22 22 3 1 18 24 2 8 15 22 29 5 1 17 24 31 2 2 1 x1 1 7 14 2 1 - BZWBK 2 - Newag 3 - K2Internet

Bardziej szczegółowo

BYKI I NIEDŹWIEDZIE numer 368 praca autorska Jacek Borawski, 18 lutego 2019

BYKI I NIEDŹWIEDZIE numer 368 praca autorska Jacek Borawski, 18 lutego 2019 ? Byki 1 - Asseco Poland 2 - Santander Polska 3 - Stalexport 4 - Live Chat Niedźwiedzie 1 - CCC 2 - Dębica 3 - Bank Handlowy 4 - Polnord Na linii ognia Uformowanie minimów podczas czwartkowej oraz piątkowej

Bardziej szczegółowo

Podsumowanie tygodnia

Podsumowanie tygodnia Akcje i złoto rosną, słaby dolar USA (kontrakty S&P500) Początek tygodnia może przynieść dalsze wzrosty i atak na styczniowe maksimum (1845pkt.). Po nieudanej próbie przełamania bariery możliwa realizacja

Bardziej szczegółowo

BYKI I NIEDŹWIEDZIE numer 310 praca autorska Jacek Borawski, 18 grudnia 2017

BYKI I NIEDŹWIEDZIE numer 310 praca autorska Jacek Borawski, 18 grudnia 2017 Relative Strength Index (45.8696) MACD (-15.6887) WIG (,4.7,,43.48,,.95,,416.95, -17.6)? 1-1 - 58 5 5 5 5 5 5 51 49 48 4 4 4 4 4 4 41 39 38 3 3 3 3 3 3 31 4 31 7 14 1 8 4 9 16 3 6 13 7 4 x1 Byki Niedźwiedzie

Bardziej szczegółowo

Spółki Prowzrostowe: WIG20 DTFM niedziela, 7 października 2012

Spółki Prowzrostowe: WIG20 DTFM niedziela, 7 października 2012 Spółki Prowzrostowe: WIG20 DTFM niedziela, 7 października 2012 WIG20 WIG20, Interwał 4H W kończącym się tygodniu indeks doszedł do strefy 78,6% poziomu Fibo. Odejście, chociaż wydłużyło spadek, nie zeszło

Bardziej szczegółowo

Analiza Techniczna Andrzej Klempka analiza spółek

Analiza Techniczna Andrzej Klempka analiza spółek Dzisiejsza analiza obejmuje spółki z indeksu WIG INFORMATYKA i WIG - MEDIA ASSECOPOL (wykres 1) COMARCH (wykres 2) SYGNITY (wykres 3) Spółka ASSECOPOL swoje dno bessy osiągnęła w lutym 2009 roku w okolicy

Bardziej szczegółowo

BYKI I NIEDŹWIEDZIE numer 314 praca autorska Jacek Borawski, 22 stycznia 2018

BYKI I NIEDŹWIEDZIE numer 314 praca autorska Jacek Borawski, 22 stycznia 2018 Relative Strength Index (69.1174) MACD (35.1279) WIG2 (2,592.75, 2,4.46, 2,589.89, 2,1.82, +1.1)? 2 1-1 -2 2 25 2 24 2 23 2 24 31 7 14 21 28 4 August 9 16 23 6 x1 2 13 2 27 4 11 18 27 3 218 8 15 22 29

Bardziej szczegółowo

BYKI I NIEDŹWIEDZIE numer 362 praca autorska Jacek Borawski, 7 stycznia 2019

BYKI I NIEDŹWIEDZIE numer 362 praca autorska Jacek Borawski, 7 stycznia 2019 ? 1 - Orange 2 - Playway 3 - PZU 4 - Ciech Byki Niedźwiedzie 1 - Benefit Systems 2 - Alumetal 3 - Asbis 4 - Bank Handlowy Gotowi na wszystko Konsolidacja trwa i wydaje się że końca jej nie widać, na szczęście

Bardziej szczegółowo

Podsumowanie tygodnia

Podsumowanie tygodnia FED tnie program QE3 o kolejne 10 mld USD USA (kontrakty S&P500) Początek tygodnia może przynieść spadki, w ciągu kilku sesji możliwy powrót do wsparcia w rejonie 1830pkt. Przebicie tego wsparcia może

Bardziej szczegółowo

BYKI I NIEDŹWIEDZIE numer 372 praca autorska Jacek Borawski, 25 marca 2019

BYKI I NIEDŹWIEDZIE numer 372 praca autorska Jacek Borawski, 25 marca 2019 ? 1 - GTC 2 - Echo 3 - Vistula 4 - LC Corp Byki 1 - PKN Orlen 2 - Lotos 3 - Famur 4 - Enea Niedźwiedzie Złapał Kozak Tatarzyna Zmiana krótkoterminowego trendu to widoczna oznaka ostatnich tygodni notowań.

Bardziej szczegółowo

ANALIZA SPÓŁEK

ANALIZA SPÓŁEK 2010.09.20 - ANALIZA SPÓŁEK Witam. Dzisiejsza analiza obejmuje spółki z indeksu WIG - BANKI PKOBP Bank PKOBP swoje dno bessy wyznaczył pod koniec lutego 2009 roku na poziomie 18,90 złotych (wykres 1).

Bardziej szczegółowo

BYKI I NIEDŹWIEDZIE numer 316 praca autorska Jacek Borawski, 5 lutego 2018

BYKI I NIEDŹWIEDZIE numer 316 praca autorska Jacek Borawski, 5 lutego 2018 Relative Strength Index (41.7375) MACD (14.4187) WIG20 (2,526.55, 2,530.02, 2,502.95, 2,507.24, -26.9700)? 70 60 50 40 40 30 20 10 0-10 -20 2650 2600 2550 2500 2450 2400 2350 2300 40000 30000 20000 24

Bardziej szczegółowo

BYKI I NIEDŹWIEDZIE numer 289 praca autorska Jacek Borawski, 24 lipca 2017

BYKI I NIEDŹWIEDZIE numer 289 praca autorska Jacek Borawski, 24 lipca 2017 Relative Strength Index (52.9549) MACD (.3368) WIG2 (2,356.9, 2,3.28, 2,342.42, 2,343., -5.3999)? 2 24 24 242 24 2 239 238 23 23 23 23 23 232 23 2 229 228 22 22 22 22 22 222 22 22 29 28 2 pril 8 24 2 24

Bardziej szczegółowo

BYKI I NIEDŹWIEDZIE numer 345 praca autorska Jacek Borawski, 27 sierpnia 2018

BYKI I NIEDŹWIEDZIE numer 345 praca autorska Jacek Borawski, 27 sierpnia 2018 ? 1 - Bogdanka 2 - PKO BP 3 - GTC 4 - PZU Byki Niedźwiedzie 1 - Enea 2 - Energa 3 - JSW 4 - Bank Handlowy Kontra...Byki i niedźwiedzie potrafią zaskakiwać. Wydawało się, że po poprzednim tygodniu popytowi

Bardziej szczegółowo

Raport poranny, 4 grudnia 2013r. Najważniejsze dane. Sprzedaż samochodów (USA) wzrosła w listopadzie o 8,3 proc. m/m do 16,4 mln

Raport poranny, 4 grudnia 2013r. Najważniejsze dane. Sprzedaż samochodów (USA) wzrosła w listopadzie o 8,3 proc. m/m do 16,4 mln Raport poranny, 4 grudnia 2013r. Najważniejsze dane Sprzedaż samochodów (USA) wzrosła w listopadzie o 8,3 proc. m/m do 16,4 mln Nasza opinia: Skokowy wzrost sprzedaży samochodów osobowych w USA wynikał

Bardziej szczegółowo

BYKI I NIEDŹWIEDZIE numer 363 praca autorska Jacek Borawski, 14 stycznia 2019

BYKI I NIEDŹWIEDZIE numer 363 praca autorska Jacek Borawski, 14 stycznia 2019 ? 1 - PKP Cargo 2 - ING BŚK 3 - Bogdanka 4 - Stalexport Byki 1 - Kania 2 - Polimex 3 - Selvita 4 - JSW Niedźwiedzie Powstanie styczniowe Byki nadal prą i w piątek doszło do wybicia z trójkątnej konsolidacji

Bardziej szczegółowo

BYKI I NIEDŹWIEDZIE numer 378 praca autorska Jacek Borawski, 6 maja 2019

BYKI I NIEDŹWIEDZIE numer 378 praca autorska Jacek Borawski, 6 maja 2019 ? 1 - Autopartners 2 - Lentex 3 - Live Chat 4 - Ambra Byki Niedźwiedzie 1 - Alior Bank 2 - JSW 3 - Bank Handlowy 4 - PKN Orlen I noc się stawała dniem Tylko trzy sesje ale jednokolorowe. Tym razem byki

Bardziej szczegółowo

BYKI I NIEDŹWIEDZIE numer 279

BYKI I NIEDŹWIEDZIE numer 279 Relative Strength Index (.8099) MACD (37.91) WIG20 (2,367.93, 2,374.62, 2,358.91, 2,368., +3.507)? 80 30 20 10 24 20 23 2300 22 2200 21 2100 20 2000 19 1900 18 000 x1000 Byki 1 - Ailleron 2 - Dom Development

Bardziej szczegółowo

BYKI I NIEDŹWIEDZIE numer 366 praca autorska Jacek Borawski, 4 lutego 2019

BYKI I NIEDŹWIEDZIE numer 366 praca autorska Jacek Borawski, 4 lutego 2019 ? 1 - Tauron 2 - Trakcja 3 - Wielton 4 - Zepak Byki 1 - Kęty 2 - Kruszwica 3 - Mabion 4 - PKN Orlen Niedźwiedzie W bieli czyli w zieleni Zakończył się pierwszy miesiąc roku, rozpoczął luty. Pamiętamy,

Bardziej szczegółowo

BYKI I NIEDŹWIEDZIE numer 364 praca autorska Jacek Borawski, 21 stycznia 2019

BYKI I NIEDŹWIEDZIE numer 364 praca autorska Jacek Borawski, 21 stycznia 2019 ? 1 - Millennium 2 - Ambra 3 - Lentex 4 - mbank Byki Niedźwiedzie 1 - Arctic Paper 2 - Rainbow Tours 3 - Voxel 4 - Alumetal Cichociemni Byki sukcesywnie powiększają przewagę. Pięć wyższych zamknięć od

Bardziej szczegółowo

BYKI I NIEDŹWIEDZIE numer 367 praca autorska Jacek Borawski, 11 lutego 2019

BYKI I NIEDŹWIEDZIE numer 367 praca autorska Jacek Borawski, 11 lutego 2019 ? Byki 1 - Asseco Poland 2 - Cormay 3 - Monnari 4 - PBKM 1 - Asbis 2 - Dębica 3 - Polimex 4 - TS Games Niedźwiedzie Rysa na szkle Dotarcie do poprzedniego szczytu (24-stycznia) i odpadnięcie (czwartek)

Bardziej szczegółowo

BYKI I NIEDŹWIEDZIE numer 375 praca autorska Jacek Borawski, 15 kwietnia 2019

BYKI I NIEDŹWIEDZIE numer 375 praca autorska Jacek Borawski, 15 kwietnia 2019 ? Byki Niedźwiedzie 1 - Agora 2 - Polenergia 3 - Play 4 - Playway 1 - Alior Bank 2 - Polnord 3 - Trakcja 4 - Pfleiderer Przedświąteczne zawiłości Byki i niedźwiedzie nadal urządzają sobie w tej strefie

Bardziej szczegółowo

BYKI I NIEDŹWIEDZIE numer 355 praca autorska Jacek Borawski, 5 listopada 2018

BYKI I NIEDŹWIEDZIE numer 355 praca autorska Jacek Borawski, 5 listopada 2018 ? Byki 1 - PZU 2 - Polnord 3 - Asseco Poland 4 - Kernel 1 - Kęty 2 - Rafako 3 - Pfleiderer 4 - mbank Niedźwiedzie Powstanie listopadowe...skrócony tydzień giełdowy sprawił, że byki wywęszyły swoją szansę

Bardziej szczegółowo

BYKI I NIEDŹWIEDZIE numer 372 praca autorska Jacek Borawski, 2 kwietnia 2019

BYKI I NIEDŹWIEDZIE numer 372 praca autorska Jacek Borawski, 2 kwietnia 2019 ? Byki 1 - GPW 2 - Echo 3 - Live Chat 4 - AssecoSEE 5 - AutoPartners 1 - Enea 2 - Handlowy 3 - Kęty 4 - Bioton 5 - Trakcja Niedźwiedzie Prima-Aprilisowe Rozstanie Poniedziałkowa sesja przyniosła nowe rozdanie.

Bardziej szczegółowo

KOMENTARZ PORANNY

KOMENTARZ PORANNY 2011.01.14 - KOMENTARZ PORANNY Negowanie całości spadku, czy powrót do niego? Witam. Wykres 60 minutowy kontraktów FW20H11. Na wczorajszej sesje niewiele się działo na rynku akcji, poza jednym emocjonalnym

Bardziej szczegółowo

BYKI I NIEDŹWIEDZIE numer 358 praca autorska Jacek Borawski, 26 listopada 2018

BYKI I NIEDŹWIEDZIE numer 358 praca autorska Jacek Borawski, 26 listopada 2018 ? 1 - Orange PL 2 - Polnord 3 - Zepak 4 - Kernel Byki 1 - Wielton 2 - JSW 3 - PKP Cargo 4 - Stalprodukt Niedźwiedzie Powrót do pęku średnich Byki nieśmiało wracają do gry. Ich siła opierała się głównie

Bardziej szczegółowo

Podsumowanie tygodnia

Podsumowanie tygodnia Przecena na giełdach w USA USA (kontrakty S&P500) Po przebiciu krytycznego wsparcia w rejonie 1809-1810pkt. wygenerowany został sygnał do kilkutygodniowej korekty. Target szacuje na 1755pkt. W dalszej

Bardziej szczegółowo

Materiał wykonany na zlecenie Domu Maklerskiego Banku BPS S.A.

Materiał wykonany na zlecenie Domu Maklerskiego Banku BPS S.A. Sesja na zero Europejskie rynki akcji kontynuowały we wtorek odrabianie wcześniejszych strat rosnąc drugą sesję z rzędu, ale na GPW ten pozytywny trend nie przełożył się na większe zmiany indeksów: główne

Bardziej szczegółowo

BYKI I NIEDŹWIEDZIE numer 302 praca autorska Jacek Borawski, 23 października 2017

BYKI I NIEDŹWIEDZIE numer 302 praca autorska Jacek Borawski, 23 października 2017 Relative Strength Index (44.7337) MACD (7.12)? 2 1 WIG2 (2,473.82, 2,486.56, 2,457.52, 2,465.51, -1.97998) 25 2 24 2 23 2 22 22 24 2 8 1 17 24 31 7 14 21 28 4 11 18 25 2 x1 2 9 16 23 6 Novemb Byki 1 -

Bardziej szczegółowo

BYKI I NIEDŹWIEDZIE numer 301 praca autorska Jacek Borawski, 16 października 2017

BYKI I NIEDŹWIEDZIE numer 301 praca autorska Jacek Borawski, 16 października 2017 Relative Strength Index (.6313) MACD (15.3683) WIG2 (2,538.56, 2,546.32, 2,528.16, 2,528.16, -9.53)? 2 1 25 2 24 2 23 2 22 22 24 2 8 15 22 29 5 1 17 24 31 7 14 21 28 4 11 18 25 2 x1 2 9 16 23 3 1 - mbank

Bardziej szczegółowo

ANALIZA SPÓŁEK

ANALIZA SPÓŁEK 2011.03.16 - ANALIZA SPÓŁEK Witam. Dzisiejsza analiza obejmuje spółki z indeksu WIG CHEMIA i WIG - ENERGIA SYNTHOS Spółka SYNTHOS należy do najsilniejszej ostatnio branży na GPW i na dodatek jest liderem

Bardziej szczegółowo

BYKI I NIEDŹWIEDZIE numer 305 praca autorska Jacek Borawski, 13 listopada 2017

BYKI I NIEDŹWIEDZIE numer 305 praca autorska Jacek Borawski, 13 listopada 2017 Relative Strength Index (43.1281) MACD (2.7) WIG2 (2,477.93, 2,482.26, 2,456.4, 2,457.62, -2.5898)? 75 65 55 45 2 1 258 25 25 25 25 25 252 251 2 249 248 24 24 24 24 24 242 241 2 239 238 23 23 23 23 23

Bardziej szczegółowo

Analiza Techniczna Andrzej Klempka analiza spółek

Analiza Techniczna Andrzej Klempka analiza spółek Dzisiejsza analiza obejmuje spółki z indeksu WIG - BANKI PKOBP (wykres 1) PEKAO (wykres 2) BRE (wykres 3) Bank PKOBP spadł w czasie ostatniej bessy do 18,94 złotych i było to w lutym 2009 roku. Od tego

Bardziej szczegółowo

ANALIZA SPÓŁEK Witam.

ANALIZA SPÓŁEK Witam. ANALIZA SPÓŁEK 11.09.2006 Witam. WIG BANKI Wykres WIG Banki po czerwcowym spadku, w lipcu bardzo szybko odrobił wszystkie straty. Obecnie, od ponad miesiąca trwa konsolidacja pod szczytem. Zakresem wahań

Bardziej szczegółowo

Rynek międzybankowy (Chiny) po interwencji banku centralnego napięcie wyraźnie się zmniejszyło

Rynek międzybankowy (Chiny) po interwencji banku centralnego napięcie wyraźnie się zmniejszyło Raport poranny, 24 czerwca 2013r. Najważniejsze dane Rynek międzybankowy (Chiny) po interwencji banku centralnego napięcie wyraźnie się zmniejszyło Nasza opinia: Po tym, jak bank centralny przystąpił pod

Bardziej szczegółowo

BYKI I NIEDŹWIEDZIE numer 382 praca autorska Jacek Borawski, 3 czerwca 2019

BYKI I NIEDŹWIEDZIE numer 382 praca autorska Jacek Borawski, 3 czerwca 2019 ? Byki 1 - Kęty 2 - Ambra 3 - Play 4 - Millennium Bank 1 - Wawel 2 - JSW 3 - Amica 4 - Tauron Niedźwiedzie Nagle zrobiło się ciepło Ostatnie dwie sesje przyniosły wyraźną poprawę nastrojów w obozie byków.

Bardziej szczegółowo

Biuro Maklerskie Alior Bank SA infolinia Aktualizacja. Raporty AT- ciekawe spółki. Data publikacji raportu: 26 października 2009 r.

Biuro Maklerskie Alior Bank SA infolinia Aktualizacja. Raporty AT- ciekawe spółki. Data publikacji raportu: 26 października 2009 r. Aktualizacja Raporty AT- ciekawe spółki Krzysztof Sosnowski Krzysztof.Sosnowski@alior.pl IDM 2,80 zł 2,69 zł -3,93% 2,59 zł publikacji raportu: 26 października 2009 r. IDM SA (2.74000, 2.74000, 2.66000,

Bardziej szczegółowo

ANALIZA SPÓŁEK

ANALIZA SPÓŁEK 2010.12.08 - ANALIZA SPÓŁEK Witam. Dzisiejsza analiza obejmuje spółki surowcowe KGHM Spółka KGHM swoje dno bessy osiągnęła w październiku 2008 roku na poziomie 21,40 złotych (wykres 1). Następnie do lutego

Bardziej szczegółowo

BYKI I NIEDŹWIEDZIE numer 344 praca autorska Jacek Borawski, 20 sierpnia 2018

BYKI I NIEDŹWIEDZIE numer 344 praca autorska Jacek Borawski, 20 sierpnia 2018 ? Byki 1 - Bogdanka 2 - Neuca 3 - Instal Kraków 4 - Polnord Niedźwiedzie 1 - Tauron 2 - mbank 3 - JSW 4 - Cyfrowy Polsat PAS...Po trzech sesjach walki i próby sił piątek odarł byki ze złudzeń. Tego dnia

Bardziej szczegółowo

Produkcja przemysłowa (Polska) wzrosła o 4,6 proc. r/r, a w odniesieniu do poziomu sprzed miesiąca o 7,7 proc.

Produkcja przemysłowa (Polska) wzrosła o 4,6 proc. r/r, a w odniesieniu do poziomu sprzed miesiąca o 7,7 proc. Raport poranny, 21 listopada 2012 Najważniejsze dane: Produkcja przemysłowa (Polska) wzrosła o 4,6 proc. r/r, a w odniesieniu do poziomu sprzed miesiąca o 7,7 proc. Nasza opinia: Wynik jest zdecydowanie

Bardziej szczegółowo

S&P 500 wysoko pomimo groźby "impeachmentu" prezydenta

S&P 500 wysoko pomimo groźby impeachmentu prezydenta S&P 500 wysoko pomimo groźby "impeachmentu" prezydenta Kwestia impeachmentu prezydenta USA Donalda Trumpa nie schodzi z czołówek serwisów informacyjnych, ale na razie nie przekłada się to na jakiś zauważalny

Bardziej szczegółowo

Raport futures +5 BLUE CHIPS

Raport futures +5 BLUE CHIPS Raport futures +5 BLUE CHIPS Środa, 31 lipca 2013 Niniejsza publikacja jest publikacją handlową, prosimy o zapoznanie się z oświadczeniem umieszczonym na jej koocu. Raport futures +5 BLUE CHIPS analiza

Bardziej szczegółowo

KOMENTARZ PO SESJI

KOMENTARZ PO SESJI 2011.01.13 - KOMENTARZ PO SESJI Nerwowe chwile po otwarciu sesji w USA Witam. Dzisiejsza sesja zakończyła się wzrostem indeksu WIG20 o 0,23% do 2725,48pkt. Obroty na spółkach wchodzących w skład indeksu

Bardziej szczegółowo

BYKI I NIEDŹWIEDZIE numer 304 praca autorska Jacek Borawski, 6 listopada 2017

BYKI I NIEDŹWIEDZIE numer 304 praca autorska Jacek Borawski, 6 listopada 2017 Relative Strength Index (51.7773) MACD (4.4458)? 1 WIG (2,3.49, 2,9.59, 2,483.21, 2,494.52, -6.87988) 258 25 25 25 25 25 25 251 249 248 24 24 24 24 24 24 241 239 238 23 23 23 23 23 23 231 x1 4 31 9 16

Bardziej szczegółowo

ANALIZA SPÓŁEK

ANALIZA SPÓŁEK 2011.05.18 - ANALIZA SPÓŁEK Witam. Dzisiejsza analiza obejmuje spółki z indeksu WIG - BANKI PKOBP Bank PKOBP rozpoczął odrabianie strat z bessy w lutym 2009 roku osiągając w dołku kurs akcji 18,90 złotych

Bardziej szczegółowo

Analiza Techniczna Andrzej Klempka komentarz po sesji

Analiza Techniczna Andrzej Klempka komentarz po sesji Amerykanie powrócili do lekceważenia złych danych Dzisiejsza sesja zakończyła się wzrostem indeksu WIG20 o 1,65% do 2391,15pkt. Obroty na spółkach wchodzących w skład indeksu WIG20 wyniosły 670 milionów

Bardziej szczegółowo

Obligacje Japonii rząd Japonii sprzedał dwudziestoletnie obligacje z rentownością 1,68 proc.

Obligacje Japonii rząd Japonii sprzedał dwudziestoletnie obligacje z rentownością 1,68 proc. Raport poranny, 28 maja 2013r. Najważniejsze dane Obligacje Japonii rząd Japonii sprzedał dwudziestoletnie obligacje z rentownością 1,68 proc. Nasza opinia: Oferta warta ok. 11 mld USD została bez problemu

Bardziej szczegółowo

Podsumowanie tygodnia

Podsumowanie tygodnia WIG na nowym tegorocznym szczycie, słaby dolar USA (kontrakty S&P500) początek tygodnia może przynieść odbicie pod opór w rejonie 1700-1705pkt. Potem oczekuję na kolejną falę spadków i to może zakończyć

Bardziej szczegółowo

ANALIZA SPÓŁEK

ANALIZA SPÓŁEK 2010.08.03 - ANALIZA SPÓŁEK Witam. Dzisiejsza analiza obejmuje spółki z indeksu WIG CHEMIA i WIG ENERGIA. SYNTHOS Spółka SYNTHOS najniższe notowanie w trakcie bessy wyznaczyła na początku lutego 2009 roku

Bardziej szczegółowo

Biuro Maklerskie Alior Bank SA infolinia Data publikacji raportu: 25 sierpnia 2009 r.

Biuro Maklerskie Alior Bank SA infolinia Data publikacji raportu: 25 sierpnia 2009 r. Aktualizacja Analiza techniczna - ciekawe spółki Azoty Tarnów 17,47 zł 18,34 zł 4,98% 17,16 zł Data publikacji raportu: 25 sierpnia 2009 r. ATT (18.4600, 18.7500, 18.3200, 18.3400, +0.04000) 19,40 19.5

Bardziej szczegółowo

Raport poranny, 22 sierpnia Najważniejsze dane:

Raport poranny, 22 sierpnia Najważniejsze dane: Raport poranny, 22 sierpnia 2012 Najważniejsze dane: Zapiski z posiedzenia FOMC (Stany Zjednoczone) Dokument dotyczyć będzie posiedzenia z początku sierpnia, które nieco rozczarowało inwestorów, gdyż nie

Bardziej szczegółowo

BYKI I NIEDŹWIEDZIE numer 312 praca autorska Jacek Borawski, 8 stycznia 2018

BYKI I NIEDŹWIEDZIE numer 312 praca autorska Jacek Borawski, 8 stycznia 2018 Relative Strength Index (63.9595) MACD (1.1872) WIG2 (2,5.77, 2,538.3, 2,51.9, 2,529.55, -3.61987)? 2 1-1 -2 258 25 25 25 25 25 252 251 2 29 28 2 2 2 2 2 22 21 2 239 238 23 23 23 23 23 232 231 x1 2 31

Bardziej szczegółowo

Raport Tygodniowy. o sytuacji na rynkach finansowych. Rynek walutowy. Rynek akcji

Raport Tygodniowy. o sytuacji na rynkach finansowych. Rynek walutowy. Rynek akcji Raport Tygodniowy o sytuacji na rynkach finansowych Rynek walutowy Rynek akcji Poniedziałek, 21 września 2015 roku Kurs USD/PLN perspektywa długoterminowa, kurs z 18 września 2015 roku = 3,7269 Kurs spadł

Bardziej szczegółowo

Specyfikacja narzędzi analizy technicznej w projekcie

Specyfikacja narzędzi analizy technicznej w projekcie Specyfikacja narzędzi analizy technicznej w projekcie Poniższy dokument opisuje parametry poszczególnych narzędzi analizy technicznej, na podstawie których generowane są sygnały kupna i sprzedaży spółek

Bardziej szczegółowo

Biuro Maklerskie Alior Bank SA infolinia Aktualizacja. Raporty AT- ciekawe spółki. Data publikacji raportu: 11 grudnia 2009 r.

Biuro Maklerskie Alior Bank SA infolinia Aktualizacja. Raporty AT- ciekawe spółki. Data publikacji raportu: 11 grudnia 2009 r. Aktualizacja Raporty AT- ciekawe spółki Krzysztof Sosnowski Krzysztof.Sosnowski@alior.pl Cersanit 15,74 zł 15,50 zł -1,52% 14,35 zł Data publikacji raportu: 11 grudnia 2009 r. Cersanit - Krasnystaw (15.7300,

Bardziej szczegółowo

Analiza techniczna indeksów WIG 20

Analiza techniczna indeksów WIG 20 Wydział Doradztwa i Analiz Rynkowych ANALIZA TECHNICZNA 8 stycznia 213 r. Analiza techniczna indeksów WIG 2 Prognoza ruchu krótkoterminowa: trend wzrostowy Prognoza ruchu średnioterminowa: trend wzrostowy

Bardziej szczegółowo

ANALIZA TECHNICZNA BLUE CHIPS

ANALIZA TECHNICZNA BLUE CHIPS o ANALIZA TECHNICZNA BLUE CHIPS 25 PAŹDZIERNIKA 2013 WIG 20 WIG20 (2,542.70, 2,552.33, 2,527.24, 2,537.62, -13.8098) 2600 2550 2500 2450 2400 2350 2300 2250 2200 2150 2100 2050 May June July August September

Bardziej szczegółowo

ANALIZA TECHNICZNA BLUE CHIPS

ANALIZA TECHNICZNA BLUE CHIPS o ANALIZA TECHNICZNA BLUE CHIPS 19 LIPCA 2013 WIG 20 WIG20 (2,310.93, 2,313.00, 2,277.94, 2,300.33, -9.45996) 2600 2550 2500 2450 2400 2350 2300 2250 2200 2150 2100 2050 May June July August September

Bardziej szczegółowo