Instrukcja obsługi pracy dyplomowej w APD - Archiwum Prac Dyplomowych dla promotora i recenzenta

Wielkość: px
Rozpocząć pokaz od strony:

Download "Instrukcja obsługi pracy dyplomowej w APD - Archiwum Prac Dyplomowych dla promotora i recenzenta"

Transkrypt

1 Instrukcja obsługi pracy dyplomowej w APD - Archiwum Prac Dyplomowych dla promotora i recenzenta 1. Logowanie do APD - Archiwum Prac Dyplomowych W celu zalogowania się do Archiwum Prac dyplomowych należy wejść na stronę: i zalogować się, klikając w prawy górny róg ekranu (Rys.1). Rys.1 wersja angielska/english version Po kliknięciu przycisku zaloguj się pojawi się strona CAS Centralnego Systemu Uwierzytelniania, gdzie w polu Identyfikator należy wpisać swój login (imie.nazwisko, bez polskich znaków, małymi literami) a w polu hasło, swoje hasło takie same jak do systemu Usosweb i książki adresowej (Rys.2). Rys.2 1

2 Po zalogowaniu, w zakładce MOJE PRACE pojawi się strona Moje prace i Zadania (Rys.3). W kolumnie Prace dyplomowe znajduje się lista prac dyplomowych, których promotorem lub recenzentem jest zalogowana osoba. Lista prac pojawi się w systemie po uprzednim zarejestrowaniu pracy przez dziekanat w systemie USOS. W kolumnie Zadania znajduje się lista prac, które oczekują na akceptację promotora i wprowadzenie recenzji przez recenzentów pracy. Na liście tej prace pojawią się po przekazaniu do akceptacji przez studenta w systemie APD. Jeśli użytkownik nie ma aktualnie żadnych zadań do wykonania to ta kolumna jest pusta. (Promotor i recenzent zostają również informowani o zadaniach czekających w APD przez automatycznie wysyłane przez system maile na pocztę uczelnianą. System APD posiada uruchomiony mechanizm kontroli zgodności, nadający numery kontrolne pracom załączonym przez studenta.) W każdej kolumnie wyświetlają się trzy najnowsze prace. Aby zobaczyć więcej prac, należy kliknąć odnośniki Kierujący pracą. Pojawi się wtedy strona zawierająca szczegółową listę wszystkich prac związanych z promotorem. Rys.3 Klikając w tytuł pracy znajdujący się w kolumnie Zadania, przechodzimy do strony akceptacji pracy. Na stronie pojawią się wprowadzone przez studenta informacje na temat pracy (Rys.4), do weryfikacji przez promotora: 1. Język pracy (język, w którym napisana jest praca). 2. Tytuł pracy w języku polskim oraz w języku oryginalnym, jeśli praca jest napisana w języku obcym, 3. Streszczenie w języku polskim oraz w języku oryginalnym (obcym), jeśli praca jest napisana w języku innym niż polski. 4. Słowa kluczowe w języku polskim oraz w języku oryginalnym (obcym), jeśli praca jest napisana w języku innym niż polski. 2

3 Rys.4 oraz zaczytane załączniki - plik z pracą w formacie.pdf, ewentualnie dodatkowe pliki np. graficzne, jeśli takie zostały załączone do pracy (Rys. 5). W celu otwarcia załącznika z pracą lub załączników do pracy klikamy nazwy załączników w sekcji Pliki. Rys.5 Po zweryfikowaniu wprowadzonych informacji i załączonych plików zawierających pracę promotor może: 3

4 1. Przekazać do poprawy informacje wprowadzone przez studenta, klikając przycisk PRZEKAŻ DO POPRAWY (Rys.4), 2. Zaakceptować pracę, Po akceptacji danych promotor pracy klika przycisk PRZEKAŻ DO WPISANIA RECENZJI (Rys.6), zmieniając status pracy (obecnie recenzje wypełniamy w systemie lub przekazujemy w formie papierowej. Od sierpnia br. oceny pracy promotorzy i recenzenci będą dokonywać TYLKO w systemie APD). Rys.6 Recenzję wprowadzamy klikając w ikonę przy swoim nazwisku (Rys.7). W tym miejscu widzimy czy inni oceniający pracę wystawili już recenzję. Jeśli kolor ikonki jest zielony oceniający wystawił już recenzję. Jeśli tego nie zrobił jego ikona będzie szara. Rys.7 Po kliknięciu ikony otworzy się okno, w którym wybieramy przycisk EDYTUJ ODPOWIEDZI (Rys.8). 4

5 Rys.8 W pytaniach gdzie po rozwinięciu listy pojawiają się odpowiedzi do wyboru, wybieramy właściwą klikając jej treść. Natomiast w pytaniach opisowych klikamy kursorem w okienku i uzupełniamy treść. (Rys.9). Ponieważ, wszystkie pola są wymagane, to w polach opisowych (np. nr 19) jeśli oceniający nie potrzebuje wprowadzać opisu powinien wprowadzić chociaż jeden znak, np: -. Rys.9 5

6 Po uzupełnieniu oceny pracy klikamy przycisk ZAPISZ I ZAKOŃCZ EDYCJĘ, (Rys.10). Rys.10 W tym miejscu możemy jeszcze wrócić do edycji odpowiedzi lub ostatecznie zatwierdzić recenzję, (Rys.11). Jeśli wszystkie osoby uprawnione do oceny pracy wprowadzą recenzję, zmianie ulegnie status pracy na końcowy Praca gotowa do obrony. Również znika ona z listy naszych zadań do wykonania. Rys.11 Kończymy pracę klikając odnośnik wyloguj się (prawy górny róg) (Rys.12). Rys.12 6

Instrukcja rejestrowania pracy dyplomowej w Archiwum Prac Dyplomowych przez promotora i recenzenta

Instrukcja rejestrowania pracy dyplomowej w Archiwum Prac Dyplomowych przez promotora i recenzenta Procedura rejestrowania pracy dyplomowej w Archiwum Prac Dyplomowych (APD) Promotor Promotor Promotor Recenzent Obrona Dziekanat Student Student Dziekanat Krok Kto Zadanie do wykonania Dostarczenie do

Bardziej szczegółowo

Archiwum Prac Dyplomowych - Instrukcja rejestracji pracy dyplomowej dla studenta

Archiwum Prac Dyplomowych - Instrukcja rejestracji pracy dyplomowej dla studenta Archiwum Prac Dyplomowych - Instrukcja rejestracji pracy dyplomowej dla studenta 1. Logowanie do APD - Archiwum Prac Dyplomowych W celu zalogowania się do Archiwum Prac dyplomowych należy wejść na stronę:

Bardziej szczegółowo

Archiwum Prac Dyplomowych. http://apd.amu.edu.pl

Archiwum Prac Dyplomowych. http://apd.amu.edu.pl Wydział Nauk Politycznych i Dziennikarstwa UAM Archiwum Prac Dyplomowych Instrukcja dla studentów Opracował: Szymon Garbarek, WNPiD UAM Procedura przygotowania pracy do obrony w Archiwum Prac Dyplomowych

Bardziej szczegółowo

Archiwum Prac Dyplomowych

Archiwum Prac Dyplomowych Uniwersytet Przyrodniczo-Humanistyczny w Siedlcach Archiwum Prac Dyplomowych Instrukcja obsługi dla promotora i recenzenta pracy Wersja 0.5 Strona 1/8 Spis treści Logowanie do systemu...2 Strona użytkownika...3

Bardziej szczegółowo

Instrukcja rejestrowania pracy dyplomowej w Archiwum Prac Dyplomowych przez promotora i recenzenta

Instrukcja rejestrowania pracy dyplomowej w Archiwum Prac Dyplomowych przez promotora i recenzenta Procedura rejestrowania pracy dyplomowej w Archiwum Prac Dyplomowych (APD) Recenzent Obrona Dziekanat Student Student Student Dziekanat Krok Kto Zadanie do wykonania Dostarczenie do dziekanatu informacji

Bardziej szczegółowo

Archiwum Prac Dyplomowych.

Archiwum Prac Dyplomowych. Archiwum Prac Dyplomowych Instrukcja dla studentów Opracował: Remigiusz Ciemiński, CI UAM Procedura przygotowania pracy do obrony 1 w Archiwum Prac Dyplomowych Krok w APD Kto Zadanie Student Rejestracja

Bardziej szczegółowo

Archiwum Prac Dyplomowych

Archiwum Prac Dyplomowych Archiwum Prac Dyplomowych Instrukcja dla studentów Ogólna procedura przygotowania pracy do obrony w Archiwum Prac Dyplomowych 1. Student rejestruje pracę w dziekanacie tej jednostki uczelni, w której pisana

Bardziej szczegółowo

ARCHIWUM PRAC DYPLOMOWYCH

ARCHIWUM PRAC DYPLOMOWYCH ARCHIWUM PRAC DYPLOMOWYCH INSTRUKCJA DLA STUDENTÓW Opracował: Remigiusz Ciemiński CENTRUM INFORMATYCZNE UAM Data dokumentu:25.10.2017. Procedura przygotowania pracy do obrony 1 w Archiwum Prac Dyplomowych

Bardziej szczegółowo

Instrukcja rejestrowania pracy dyplomowej w Archiwum Prac Dyplomowych przez studenta

Instrukcja rejestrowania pracy dyplomowej w Archiwum Prac Dyplomowych przez studenta Procedura rejestrowania pracy dyplomowej w Archiwum Prac Dyplomowych (APD): Promotor Promotor Promotor Recenzent Obrona Dziekanat Student Student Dziekanat Krok Kto Zadanie do wykonania Dostarczenie do

Bardziej szczegółowo

Instrukcja procedowania pracy dyplomowej w systemie APD dla Recenzenta.

Instrukcja procedowania pracy dyplomowej w systemie APD dla Recenzenta. Instrukcja procedowania pracy dyplomowej w systemie APD dla Recenzenta. Spis treści 1. Informacje ogólne... 1 2. Logowanie do systemu APD... 2 3. Lista prac i zadań Recenzenta... 3 4. Krok 5 procesu obiegu

Bardziej szczegółowo

Instrukcja rejestrowania pracy dyplomowej w APD Archiwum Prac Dyplomowych przez studenta

Instrukcja rejestrowania pracy dyplomowej w APD Archiwum Prac Dyplomowych przez studenta Instrukcja rejestrowania pracy dyplomowej w APD Archiwum Prac Dyplomowych przez studenta 1. Logowanie do APD Archiwum Prac Dyplomowych W celu zalogowania się do Archiwum Prac dyplomowych należy wejść na

Bardziej szczegółowo

Instrukcja rejestrowania pracy dyplomowej w Archiwum Prac Dyplomowych przez studenta

Instrukcja rejestrowania pracy dyplomowej w Archiwum Prac Dyplomowych przez studenta Procedura rejestrowania pracy dyplomowej w Archiwum Prac Dyplomowych (APD): Promotor Promotor Promotor Recenzent Obrona Dziekanat Student Student Student Dziekanat Krok Kto Zadanie do wykonania Dostarczenie

Bardziej szczegółowo

Archiwum Prac Dyplomowych.

Archiwum Prac Dyplomowych. Wydział Nauk Politycznych i Dziennikarstwa UAM Archiwum Prac Dyplomowych Instrukcja dla promotorów i recenzentów Opracował: Szymon Garbarek, WNPiD UAM Procedura przygotowania pracy do obrony w Archiwum

Bardziej szczegółowo

Archiwum Prac Dyplomowych.

Archiwum Prac Dyplomowych. Archiwum Prac Dyplomowych Instrukcja dla promotorów i recenzentów Opracował: Remigiusz Ciemiński, CI UAM Procedura przygotowania pracy do obrony 1 w Archiwum Prac Dyplomowych Krok w APD Kto Zadanie Student

Bardziej szczegółowo

ARCHIWUM PRAC DYPLOMOWYCH

ARCHIWUM PRAC DYPLOMOWYCH ARCHIWUM PRAC DYPLOMOWYCH INSTRUKCJA DLA PROMOTORÓW/NAUCZYCIELI Opracował: Remigiusz Ciemiński CENTRUM INFORMATYCZNE UAM Data dokumentu:25.10.2017. Procedura przygotowania pracy do obrony 1 w Archiwum

Bardziej szczegółowo

APD Instrukcja użytkownika

APD Instrukcja użytkownika 1. Wstęp Archiwum Prac Dyplomowych (w skrócie: APD) jest jednym z wielu serwisów internetowych współpracujących z Uniwersyteckim Systemem Obsługi Studiów. Aplikacja ta pełni rolę katalogu i repozytorium

Bardziej szczegółowo

Sprawdzenie i ocena pracy z wykorzystaniem Archiwum Prac Dyplomowych

Sprawdzenie i ocena pracy z wykorzystaniem Archiwum Prac Dyplomowych Sprawdzenie i ocena pracy z wykorzystaniem Archiwum Prac Dyplomowych Instrukcja dla recenzentów Archiwum Prac Dyplomowych (APD) aplikacja systemu USOS wspomagająca obsługę procesu związanego ze złożeniem

Bardziej szczegółowo

Instrukcja rejestrowania pracy dyplomowej w Archiwum Prac Dyplomowych przez studenta

Instrukcja rejestrowania pracy dyplomowej w Archiwum Prac Dyplomowych przez studenta Procedura rejestrowania pracy dyplomowej w Archiwum Prac Dyplomowych (APD): Promotor Promotor Promotor Recenzent Obrona Dziekanat Student Student Student Dziekanat Krok Kto Zadanie do wykonania Dostarczenie

Bardziej szczegółowo

Sprawdzenie i ocena pracy z wykorzystaniem Archiwum Prac Dyplomowych

Sprawdzenie i ocena pracy z wykorzystaniem Archiwum Prac Dyplomowych Sprawdzenie i ocena pracy z wykorzystaniem Archiwum Prac Dyplomowych Instrukcja dla promotorów Archiwum Prac Dyplomowych (APD) aplikacja systemu USOS wspomagająca obsługę procesu związanego ze złożeniem

Bardziej szczegółowo

Archiwum Prac Dyplomowych

Archiwum Prac Dyplomowych Archiwum Prac Dyplomowych Instrukcja dla promotorów 1. Logowanie do APD Adres internetowy serwisu Archiwum Prac Dyplomowych Uniwersytetu Jagiellońskiego: http://apd.uj.edu.pl Aby zalogować się do serwisu

Bardziej szczegółowo

Sprawdzenie i ocena pracy z wykorzystaniem Archiwum Prac Dyplomowych

Sprawdzenie i ocena pracy z wykorzystaniem Archiwum Prac Dyplomowych Sprawdzenie i ocena pracy z wykorzystaniem Archiwum Prac Dyplomowych Instrukcja dla recenzentów Archiwum Prac Dyplomowych (APD) aplikacja systemu USOS wspomagająca obsługę procesu związanego ze złożeniem

Bardziej szczegółowo

Instrukcja procedowania pracy dyplomowej w systemie APD dla studenta.

Instrukcja procedowania pracy dyplomowej w systemie APD dla studenta. Instrukcja procedowania pracy dyplomowej w systemie APD dla studenta. Spis treści 1. Informacje ogólne... 1 2. Logowanie do systemu APD... 2 3. Krok 1 Student (autor pracy): wpisywanie danych pracy...

Bardziej szczegółowo

Sprawdzenie i ocena pracy z wykorzystaniem Archiwum Prac Dyplomowych

Sprawdzenie i ocena pracy z wykorzystaniem Archiwum Prac Dyplomowych Sprawdzenie i ocena pracy z wykorzystaniem Archiwum Prac Dyplomowych Instrukcja dla promotorów Archiwum Prac Dyplomowych (APD) aplikacja systemu USOS wspomagająca obsługę procesu związanego ze złożeniem

Bardziej szczegółowo

Instrukcja rejestrowania pracy dyplomowej w Archiwum Prac Dyplomowych przez promotora i recenzenta

Instrukcja rejestrowania pracy dyplomowej w Archiwum Prac Dyplomowych przez promotora i recenzenta Procedura rejestrowania pracy dyplomowej w Archiwum Prac Dyplomowych (APD) Promotor Promotor Promotor Recenzent Obrona Dziekanat Student Student Student Dziekanat Krok Kto Zadanie do wykonania Dostarczenie

Bardziej szczegółowo

Instrukcja procedowania pracy dyplomowej w systemie APD dla Promotora.

Instrukcja procedowania pracy dyplomowej w systemie APD dla Promotora. Instrukcja procedowania pracy dyplomowej w systemie APD dla Promotora. Spis treści 1. Informacje ogólne... 1 2. Logowanie do systemu APD... 2 3. Lista prac i zadań Promotora... 3 4. Krok 3 procesu obiegu

Bardziej szczegółowo

Instrukcja rejestrowania pracy dyplomowej w APD - Archiwum Prac Dyplomowych przez studenta

Instrukcja rejestrowania pracy dyplomowej w APD - Archiwum Prac Dyplomowych przez studenta Instrukcja rejestrowania pracy dyplomowej w APD - Archiwum Prac Dyplomowych przez studenta 1. Logowanie do APD - Archiwum Prac Dyplomowych W celu zalogowania się do Archiwum Prac dyplomowych należy wejść

Bardziej szczegółowo

Centrum Systemów Informatycznych ARCHIWUM PRAC DYPLOMOWYCH

Centrum Systemów Informatycznych ARCHIWUM PRAC DYPLOMOWYCH UNIWERSYTET KARDYNAŁA STEFANA WYSZYŃSKIEGO w WARSZAWIE Centrum Systemów Informatycznych ul. Dewajtis 5, 01-815 Warszawa tel. (48) 022 56 18 921, e-mail: csi@uksw.edu.pl ARCHIWUM PRAC DYPLOMOWYCH Instrukcja

Bardziej szczegółowo

INSTRUKCJA DLA STUDENTÓW. Logowanie do systemu

INSTRUKCJA DLA STUDENTÓW. Logowanie do systemu INSTRUKCJA DLA STUDENTÓW Logowanie do systemu 1. Aby skorzystać z systemu APD2 należy wejść na stronę https://apd.uwb.edu.pl lub kliknąć odpowiedni link znajdujący się w systemie USOSweb (do obsługi zalecana

Bardziej szczegółowo

Archiwum Prac Dyplomowych

Archiwum Prac Dyplomowych Archiwum Prac Dyplomowych instrukcja dla opiekunów prac Spis treści 1. Informacje wstępne... 2 1.1. Logowanie... 2 1.2. Poruszanie się po serwisie... 2 2. Archiwizacja pracy w APD zadania opiekuna pracy

Bardziej szczegółowo

Logowanie do Archiwum Prac Dyplomowych

Logowanie do Archiwum Prac Dyplomowych Sprawdzenie i ocena pracy z wykorzystaniem Archiwum Prac Dyplomowych Instrukcja dla promotorów Archiwum Prac Dyplomowych (APD) aplikacja systemu USOS wspomagająca obsługę procesu związanego ze złożeniem

Bardziej szczegółowo

Archiwum Prac dyplomowych

Archiwum Prac dyplomowych Archiwum Prac dyplomowych Instrukcja dodawania pracy do APD (dla studentów) Archiwum Prac Dyplomowych znajduje się pod adresem: http://apd.uwm.edu.pl W celu zalogowania się do systemu należy użyć przycisku

Bardziej szczegółowo

Instrukcja systemu Archiwum Prac Dyplomowych (APD) dla Kierującego pracą i Recenzentów: wystawianie recenzji (Krok 4)

Instrukcja systemu Archiwum Prac Dyplomowych (APD) dla Kierującego pracą i Recenzentów: wystawianie recenzji (Krok 4) Instrukcja systemu Archiwum Prac Dyplomowych (APD) dla Kierującego pracą i Recenzentów: wystawianie recenzji (Krok 4) 1. Informacje ogólne APD to Archiwum Prac Dyplomowych powiązane z systemem USOS i USOSWEB.

Bardziej szczegółowo

DOKUMENTACJA USOS wersja 6.4. W POLITECHNICE RZESZOWSKIEJ. Archiwum Prac Dyplomowych. Instrukcja dla opiekunów i recenzentów

DOKUMENTACJA USOS wersja 6.4. W POLITECHNICE RZESZOWSKIEJ. Archiwum Prac Dyplomowych. Instrukcja dla opiekunów i recenzentów DOKUMENTACJA USOS wersja 6.4. W POLITECHNICE RZESZOWSKIEJ Archiwum Prac Dyplomowych Instrukcja dla opiekunów i recenzentów Do użytku wewnętrznego. Spiis ttreścii 1 Wstęp... 3 2 Wykaz zadań do wykonania

Bardziej szczegółowo

Sprawdzenie i ocena pracy z wykorzystaniem Archiwum Prac Dyplomowych

Sprawdzenie i ocena pracy z wykorzystaniem Archiwum Prac Dyplomowych Sprawdzenie i ocena pracy z wykorzystaniem Archiwum Prac Dyplomowych Instrukcja dla studentów Archiwum Prac Dyplomowych (APD) aplikacja systemu USOS wspomagająca obsługę procesu związanego ze złożeniem

Bardziej szczegółowo

Archiwum Prac Dyplomowych - APD

Archiwum Prac Dyplomowych - APD Archiwum Prac Dyplomowych - APD Instrukcja procedowania pracy dyplomowej w systemie APD na UŁ dla Promotora i Recenzentów Kierujący pracą i recenzenci: wystawianie recenzji (Krok 4), Praca gotowa do obrony

Bardziej szczegółowo

APD. czyli Archiwum Prac Dyplomowych. Instrukcja użytkownika PROMOTOR I RECENZENT

APD. czyli Archiwum Prac Dyplomowych. Instrukcja użytkownika PROMOTOR I RECENZENT APD czyli Archiwum Prac Dyplomowych Instrukcja użytkownika PROMOTOR I RECENZENT CO DAJE APD? ZMIANY I KORZYŚCI W wyniku wprowadzenia aplikacji APD oraz zmiany sposobu przygotowania studenta do obrony,

Bardziej szczegółowo

INSTRUKCJA DLA STUDENTÓW. Logowanie do systemu

INSTRUKCJA DLA STUDENTÓW. Logowanie do systemu INSTRUKCJA DLA STUDENTÓW Logowanie do systemu 1. Aby skorzystać z systemu APD2 należy wejść na stronę https://apd.uwb.edu.pl lub kliknąć odpowiedni link znajdujący się w systemie USOSweb (do obsługi zalecana

Bardziej szczegółowo

INSTRUKCJA DLA STUDENTÓW. Logowanie do systemu

INSTRUKCJA DLA STUDENTÓW. Logowanie do systemu INSTRUKCJA DLA STUDENTÓW Logowanie do systemu 1. Aby skorzystać z systemu APD2 należy wejść na stronę https://apd.uwb.edu.pl lub kliknąć odpowiedni link znajdujący się w systemie USOSweb (do obsługi zalecana

Bardziej szczegółowo

Instrukcja rejestrowania pracy dyplomowej w Archiwum Prac Dyplomowych przez studenta

Instrukcja rejestrowania pracy dyplomowej w Archiwum Prac Dyplomowych przez studenta Procedura rejestrowania pracy dyplomowej w Archiwum Prac Dyplomowych (APD): Promotor Promotor Promotor Recenzent Obrona Dziekanat Student Student Student Dziekanat Krok Kto Zadanie do wykonania Dostarczenie

Bardziej szczegółowo

INSTRUKCJA DLA STUDENTÓW. Logowanie do systemu

INSTRUKCJA DLA STUDENTÓW. Logowanie do systemu INSTRUKCJA DLA STUDENTÓW Logowanie do systemu 1. Aby skorzystać z systemu APD2 należy wejść na stronę https://apd.uwb.edu.pl lub kliknąć odpowiedni link znajdujący się w systemie USOSweb (do obsługi zalecana

Bardziej szczegółowo

Archiwum Prac Dyplomowych

Archiwum Prac Dyplomowych Archiwum Prac Dyplomowych Instrukcja dla recenzentów 1. Logowanie do APD Adres internetowy serwisu Archiwum Prac Dyplomowych Uniwersytetu Jagiellońskiego: http://apd.uj.edu.pl Aby zalogować się do serwisu

Bardziej szczegółowo

ARCHIWUM PRAC DYPLOMOWYCH

ARCHIWUM PRAC DYPLOMOWYCH ARCHIWUM PRAC DYPLOMOWYCH INSTRUKCJA DLA PROMOTORÓW/NAUCZYCIELI Opracował: Remigiusz Ciemiński CENTRUM INFORMATYCZNE UAM Data dokumentu:26.02.2019. Procedura przygotowania pracy do obrony 1 w Archiwum

Bardziej szczegółowo

Archiwum Prac Dyplomowych

Archiwum Prac Dyplomowych Archiwum Prac Dyplomowych instrukcja dla promotorów prac Spis treści 1. Informacje wstępne... 2 1.1. Logowanie... 2 1.2. Poruszanie się po serwisie... 2 2. Archiwizacja pracy w APD zadania promotora pracy

Bardziej szczegółowo

Instrukcja użytkownika NAUCZYCIELA AKADEMICKIEGO SYSTEMU ARCHIWIZACJI PRAC

Instrukcja użytkownika NAUCZYCIELA AKADEMICKIEGO SYSTEMU ARCHIWIZACJI PRAC Instrukcja użytkownika NAUCZYCIELA AKADEMICKIEGO SYSTEMU ARCHIWIZACJI PRAC 1. Logowanie do systemu ASAP Logowanie do systemu ASAP odbywa się na stronie www. asap.pwsz-ns.edu.pl W pola login i hasło znajdujące

Bardziej szczegółowo

Instrukcja Użytkownika (Nauczyciel Akademicki) Akademickiego Systemu Archiwizacji Prac

Instrukcja Użytkownika (Nauczyciel Akademicki) Akademickiego Systemu Archiwizacji Prac Instrukcja Użytkownika (Nauczyciel Akademicki) Akademickiego Systemu Archiwizacji Prac Akademicki System Archiwizacji Prac (ASAP) to nowoczesne, elektroniczne archiwum prac dyplomowych zintegrowane z systemem

Bardziej szczegółowo

Archiwum Prac Dyplomowych

Archiwum Prac Dyplomowych Archiwum Prac Dyplomowych instrukcja dla recenzentów prac Spis treści 1. Informacje wstępne... 2 1.1. Logowanie... 2 1.2. Poruszanie się po serwisie... 2 2. Archiwizacja pracy w APD zadania recenzenta

Bardziej szczegółowo

Archiwum Prac Dyplomowych - APD

Archiwum Prac Dyplomowych - APD Archiwum Prac Dyplomowych - APD Instrukcja procedowania pracy dyplomowej w systemie APD na UŁ dla Promotora i Recenzentów Kierujący pracą i recenzenci: wystawianie recenzji (Krok 4), Praca gotowa do obrony

Bardziej szczegółowo

Instrukcja systemu Archiwum Prac Dyplomowych (APD)

Instrukcja systemu Archiwum Prac Dyplomowych (APD) Instrukcja systemu Archiwum Prac Dyplomowych (APD) dla Studenta Autora pracy 1. Informacje ogólne APD to Archiwum Prac Dyplomowych powiązane z systemem USOS i USOSWEB. Służy do przechowywania i weryfikacji

Bardziej szczegółowo

Instrukcja obsługi dla studenta

Instrukcja obsługi dla studenta Instrukcja obsługi dla studenta Akademicki System Archiwizacji Prac (ASAP) to nowoczesne, elektroniczne archiwum prac dyplomowych zintegrowane z systemem antyplagiatowym Plagiat.pl. Student korzystający

Bardziej szczegółowo

Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy im. Jana i Jędrzeja Śniadeckich w Bydgoszczy

Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy im. Jana i Jędrzeja Śniadeckich w Bydgoszczy Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy im. Jana i Jędrzeja Śniadeckich w Bydgoszczy APD 6.4.0.0-6 Dział Informatyki Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy im. Jana i Jędrzeja Śniadeckich w Bydgoszczy

Bardziej szczegółowo

Instrukcja obsługi dla studenta

Instrukcja obsługi dla studenta Instrukcja obsługi dla studenta Akademicki System Archiwizacji Prac (ASAP) to nowoczesne, elektroniczne archiwum prac dyplomowych zintegrowane z systemem antyplagiatowym Plagiat.pl. Student korzystający

Bardziej szczegółowo

Sprawdzenie i ocena pracy z wykorzystaniem Archiwum Prac Dyplomowych

Sprawdzenie i ocena pracy z wykorzystaniem Archiwum Prac Dyplomowych Sprawdzenie i ocena pracy z wykorzystaniem Archiwum Prac Dyplomowych Instrukcja dla pracowników dziekanatów Archiwum Prac Dyplomowych (APD) aplikacja systemu USOS wspomagająca obsługę procesu związanego

Bardziej szczegółowo

Instrukcja obsługi dla studenta

Instrukcja obsługi dla studenta Instrukcja obsługi dla studenta Akademicki System Archiwizacji Prac (ASAP) to nowoczesne, elektroniczne archiwum prac dyplomowych zintegrowane z systemem antyplagiatowym Plagiat.pl. Student korzystający

Bardziej szczegółowo

Archiwum Prac Dyplomowych - APD

Archiwum Prac Dyplomowych - APD Archiwum Prac Dyplomowych - APD Instrukcja procedowania pracy dyplomowej w systemie APD na UŁ dla Studenta Autor pracy: wpisywanie danych pracy (Krok 1) Autor pracy: przesyłanie plików z pracą (Krok 2)

Bardziej szczegółowo

Instrukcja obsługi dla studenta

Instrukcja obsługi dla studenta Instrukcja obsługi dla studenta Akademicki System Archiwizacji Prac (ASAP) to nowoczesne, elektroniczne archiwum prac dyplomowych zintegrowane z systemem antyplagiatowym Plagiat.pl. Student korzystający

Bardziej szczegółowo

Instrukcja Użytkownika Nauczyciel Akademicki Akademickiego Systemu Archiwizacji Prac w Uniwersytecie Papieskim Jana Pawła II w Krakowie

Instrukcja Użytkownika Nauczyciel Akademicki Akademickiego Systemu Archiwizacji Prac w Uniwersytecie Papieskim Jana Pawła II w Krakowie Instrukcja Użytkownika Nauczyciel Akademicki Akademickiego Systemu Archiwizacji Prac w Uniwersytecie Papieskim Jana Pawła II w Krakowie V. 01. 25.03.14 Akademicki System Archiwizacji Prac (ASAP) to elektroniczne

Bardziej szczegółowo

OBSŁUGA PRACY DYPLOMOWEJ W APD PRZEZ RECENZENTA

OBSŁUGA PRACY DYPLOMOWEJ W APD PRZEZ RECENZENTA Akademia im. Jana Długosza w Częstochowie Dział Rozwoju i Obsługi Dydaktyki Zespół Systemów Informatycznych Obsługi Dydaktyki OBSŁUGA PRACY DYPLOMOWEJ W APD PRZEZ RECENZENTA Instrukcja przedstawia czynności

Bardziej szczegółowo

OBSŁUGA PRACY DYPLOMOWEJ W APD PRZEZ STUDENTA

OBSŁUGA PRACY DYPLOMOWEJ W APD PRZEZ STUDENTA Akademia im. Jana Długosza w Częstochowie Dział Rozwoju i Obsługi Dydaktyki Zespół Systemów Informatycznych Obsługi Dydaktyki OBSŁUGA PRACY DYPLOMOWEJ W APD PRZEZ STUDENTA Instrukcja przedstawia czynności

Bardziej szczegółowo

Archiwum Prac Dyplomowych

Archiwum Prac Dyplomowych Archiwum Prac Dyplomowych Instrukcja dla studentów 1. Logowanie do APD Adres internetowy serwisu Archiwum Prac Dyplomowych Uniwersytetu Jagiellońskiego: http://apd.uj.edu.pl Aby zalogować się do serwisu

Bardziej szczegółowo

Archiwum Prac Dyplomowych Instrukcja dla studentów

Archiwum Prac Dyplomowych Instrukcja dla studentów Archiwum Prac Dyplomowych Instrukcja dla studentów Projekt eprz otwarta platforma e-usług zintegrowana z systemem informatycznym nowej generacji 2 Spis treści 1 Wstęp...4 2 Wykaz zadań do wykonania przez

Bardziej szczegółowo

Instrukcja systemu Archiwum Prac Dyplomowych (APD)

Instrukcja systemu Archiwum Prac Dyplomowych (APD) Instrukcja systemu Archiwum Prac Dyplomowych (APD) dla Opiekuna pracy / Promotora - Kierujący pracą 1. Informacje ogólne APD to Archiwum Prac Dyplomowych powiązane z systemem USOS i USOSWEB. Służy do przechowywania

Bardziej szczegółowo

Instrukcja użytkownika STUDENTA AKADEMICKIEGO SYSTEMU ARCHIWIZACJI PRAC

Instrukcja użytkownika STUDENTA AKADEMICKIEGO SYSTEMU ARCHIWIZACJI PRAC Instrukcja użytkownika STUDENTA AKADEMICKIEGO SYSTEMU ARCHIWIZACJI PRAC Strona 1 z 14 Akademicki System Archiwizacji Prac (ASAP) to nowoczesne, elektroniczne archiwum prac dyplomowych zintegrowane z systemem

Bardziej szczegółowo

Instrukcja użytkownika WYKŁADOWCY AKADEMICKIEGO SYSTEMU ARCHIWIZACJI PRAC

Instrukcja użytkownika WYKŁADOWCY AKADEMICKIEGO SYSTEMU ARCHIWIZACJI PRAC Instrukcja użytkownika WYKŁADOWCY AKADEMICKIEGO SYSTEMU ARCHIWIZACJI PRAC 1. Logowanie do systemu ASAP Logowanie do systemu ASAP odbywa się poprzez zalogowanie się do systemu dziekanatowego (ehms). Po

Bardziej szczegółowo

Instrukcja obsługi dla studenta

Instrukcja obsługi dla studenta Instrukcja obsługi dla studenta Akademicki System Archiwizacji Prac (ASAP) to nowoczesne, elektroniczne archiwum prac dyplomowych zintegrowane z systemem antyplagiatowym Plagiat.pl. Student korzystający

Bardziej szczegółowo

Instrukcja obsługi dla studenta

Instrukcja obsługi dla studenta Instrukcja obsługi dla studenta Akademicki System Archiwizacji Prac (ASAP) to nowoczesne, elektroniczne archiwum prac dyplomowych zintegrowane z systemem antyplagiatowym Plagiat.pl. Student korzystający

Bardziej szczegółowo

Archiwum Prac Dyplomowych

Archiwum Prac Dyplomowych Archiwum Prac Dyplomowych Instrukcja dla promotorów 1. Logowanie do APD Adres internetowy serwisu Archiwum Prac Dyplomowych Uniwersytetu Jagiellońskiego: https://www.apd.uj.edu.pl Aby zalogować się do

Bardziej szczegółowo

Archiwum Prac Dyplomowych - APD

Archiwum Prac Dyplomowych - APD Archiwum Prac Dyplomowych - APD Instrukcja procedowania pracy dyplomowej w systemie APD na UŁ dla Promotora Kierujący pracą: akceptacja danych (Krok 3) Kwiecień 2017 COPYRIGHT@CENTRUM INFORMATYKI UŁ 2017

Bardziej szczegółowo

Archiwum Prac Dyplomowych

Archiwum Prac Dyplomowych Archiwum Prac Dyplomowych Instrukcja dla promotorów 1. Logowanie do APD Adres internetowy serwisu Archiwum Prac Dyplomowych Uniwersytetu Jagiellońskiego: http://apd.uj.edu.pl Aby zalogować się do serwisu

Bardziej szczegółowo

Instrukcja obsługi dla studenta

Instrukcja obsługi dla studenta Instrukcja obsługi dla studenta Akademicki System Archiwizacji Prac (ASAP) to nowoczesne, elektroniczne archiwum prac dyplomowych zintegrowane z systemem antyplagiatowym Plagiat.pl. Student korzystający

Bardziej szczegółowo

Promotor: powiadamia studenta, że pracę wstępnie zaakceptowaną ma przesłać do APD.

Promotor: powiadamia studenta, że pracę wstępnie zaakceptowaną ma przesłać do APD. Promotor: powiadamia studenta, że pracę wstępnie zaakceptowaną ma przesłać do APD. Student: wpisywanie danych pracy i dodawanie pliku z pracą Należy zalogować się na stronie: apd.uni.opole.pl. Kliknięcie

Bardziej szczegółowo

Instrukcja rejestrowania pracy dyplomowej w systemie USOS przez dziekanaty

Instrukcja rejestrowania pracy dyplomowej w systemie USOS przez dziekanaty INSTRUKCJA UŻYTKOWNIKA SYSTEMU USOS OBRONA PRACY DYPLOMOWEJ I WYDRUK DYPLOMU Przygotowanie studenta do obrony pracy magisterskiej/licencjackiej należy zacząć od uzupełnienia dodatkowych informacji do suplementu.

Bardziej szczegółowo

Instrukcja Użytkownika (Studenta) Akademickiego Systemu Archiwizacji Prac

Instrukcja Użytkownika (Studenta) Akademickiego Systemu Archiwizacji Prac Instrukcja Użytkownika (Studenta) Akademickiego Systemu Archiwizacji Prac Akademicki System Archiwizacji Prac (ASAP) to nowoczesne, elektroniczne archiwum prac dyplomowych zintegrowane z systemem antyplagiatowym

Bardziej szczegółowo

Archiwum Prac Dyplomowych

Archiwum Prac Dyplomowych Archiwum Prac Dyplomowych instrukcja dla studentów Spis treści 1. Informacje wstępne... 2 1.1. Logowanie... 2 1.2. Poruszanie się po serwisie... 2 2. Archiwizacja pracy w APD... 3 2.1. Uzupełnianie danych

Bardziej szczegółowo

Archiwum Prac Dyplomowych

Archiwum Prac Dyplomowych Archiwum Prac Dyplomowych Instrukcja dla studentów Obecne zarządzenie Rektora nie wymaga składania prac dyplomowych w formie drukowanej. 1. Logowanie do APD Adres internetowy serwisu Archiwum Prac Dyplomowych

Bardziej szczegółowo

Instrukcja użytkownika OPERATORA Akademickiego Systemu Archiwizacji Prac

Instrukcja użytkownika OPERATORA Akademickiego Systemu Archiwizacji Prac Instrukcja użytkownika OPERATORA Akademickiego Systemu Archiwizacji Prac Akademicki System Archiwizacji Prac (ASAP) to nowoczesne, elektroniczne archiwum prac dyplomowych zintegrowane z systemem antyplagiatowym

Bardziej szczegółowo

Archiwum Prac Dyplomowych

Archiwum Prac Dyplomowych - Wstęp (w skrócie: APD) jest jednym z wielu serwisów internetowych współpracujących z systemem USOS. Aplikacja ta pełni rolę katalogu i repozytorium elektronicznych wersji prac powstających na uczelni.

Bardziej szczegółowo

Instrukcja użytkownika Akademickiego Systemu Archiwizacji Prac dla nauczyciela akademickiego

Instrukcja użytkownika Akademickiego Systemu Archiwizacji Prac dla nauczyciela akademickiego Instrukcja użytkownika Akademickiego Systemu Archiwizacji Prac dla nauczyciela akademickiego Akademicki System Archiwizacji Prac (ASAP) to nowoczesne, elektroniczne archiwum prac dyplomowych zintegrowane

Bardziej szczegółowo

Instrukcja użytkownika STUDENTA AKADEMICKIEGO SYSTEMU ARCHIWIZACJI PRAC

Instrukcja użytkownika STUDENTA AKADEMICKIEGO SYSTEMU ARCHIWIZACJI PRAC Instrukcja użytkownika STUDENTA AKADEMICKIEGO SYSTEMU ARCHIWIZACJI PRAC Akademicki System Archiwizacji Prac (ASAP) to nowoczesne, elektroniczne archiwum prac dyplomowych zintegrowane z systemem antyplagiatowym

Bardziej szczegółowo

Poradnik Użytkowania APD

Poradnik Użytkowania APD Poradnik Użytkowania APD Załącznik do Zarządzenia Archiwizacja pracy składa się z następujących etapów: pierwszy etap Sekcja Studencka, Sekretariaty studiów drugi etap student w APD trzeci etap recenzent

Bardziej szczegółowo

Archiwum Prac. Instrukcja dla promotorów. Adres internetowy serwisu Archiwum Prac Uniwersytetu Jagiellońskiego:

Archiwum Prac. Instrukcja dla promotorów. Adres internetowy serwisu Archiwum Prac Uniwersytetu Jagiellońskiego: Archiwum Prac Instrukcja dla promotorów 1. Logowanie do AP Adres internetowy serwisu Archiwum Prac Uniwersytetu Jagiellońskiego: https://www.ap.uj.edu.pl Aby zalogować się do serwisu AP należy na stronie

Bardziej szczegółowo

Archiwum Prac Dyplomowych

Archiwum Prac Dyplomowych Archiwum Prac Dyplomowych instrukcja dla studentów Spis treści 1. Informacje wstępne... 2 1.1. Logowanie... 2 1.2. Poruszanie się po serwisie... 2 2. Archiwizacja pracy w APD... 3 2.1. Uzupełnianie danych

Bardziej szczegółowo

Archiwum Prac Dyplomowych

Archiwum Prac Dyplomowych Archiwum Prac Dyplomowych instrukcja dla recenzentów prac Spis treści 1. Informacje wstępne... 2 1.1. Logowanie... 2 1.2. Poruszanie się po serwisie... 2 2. Archiwizacja pracy w APD zadania opiekuna pracy

Bardziej szczegółowo

Instrukcja użytkownika OPERATORA Akademickiego Systemu Archiwizacji Prac

Instrukcja użytkownika OPERATORA Akademickiego Systemu Archiwizacji Prac Instrukcja użytkownika OPERATORA Akademickiego Systemu Archiwizacji Prac Akademicki System Archiwizacji Prac (ASAP) to nowoczesne, elektroniczne archiwum prac dyplomowych zintegrowane z systemem antyplagiatowym

Bardziej szczegółowo

INSTRUKCJA DLA PROMOTORÓW. Archiwizacja Pracy Dyplomowej w Systemie APD

INSTRUKCJA DLA PROMOTORÓW. Archiwizacja Pracy Dyplomowej w Systemie APD INSTRUKCJA DLA PROMOTORÓW Archiwizacja Pracy Dyplomowej w Systemie APD Warszawa 19.11.2009 1 UWAGI WSTĘPNE KIEDY ZAMIESZCZAĆ PRACE: Aby zamieścić prace w systemie APD, dziekanat jest zobowiązany do wpisania

Bardziej szczegółowo

Archiwizacja Pracy Dyplomowej w Systemie APD

Archiwizacja Pracy Dyplomowej w Systemie APD I N S T R U K C J A D L A R E C E N Z E N T Ó W Archiwizacja Pracy Dyplomowej w Systemie APD Warszawa 19.11.2009 1 UWAGI WSTĘPNE KIEDY ZAMIESZCZAĆ PRACE: Aby zamieścić prace w systemie APD, dziekanat jest

Bardziej szczegółowo

Archiwum Prac Dyplomowych

Archiwum Prac Dyplomowych - Wstęp (w skrócie: APD) jest jednym z wielu serwisów internetowych współpracujących z systemem USOS. Aplikacja ta pełni rolę katalogu i repozytorium elektronicznych wersji prac powstających na uczelni.

Bardziej szczegółowo

Centrum Systemów Informatycznych. Archiwizacja Pracy Dyplomowej w Systemie APD

Centrum Systemów Informatycznych. Archiwizacja Pracy Dyplomowej w Systemie APD UNIWERSYTET KARDYNAŁA STEFANA WYSZYŃSKIEGO w WARSZAWIE Centrum Systemów Informatycznych ul. Dewajtis 5, 01-815 Warszawa tel. (48) 022 56 18 921, e-mail: csi@uksw.edu.pl Warszawa, dnia: 27.11.2007 INSTRUKCJA

Bardziej szczegółowo

Instrukcja Akademickiego Systemu Archiwizacji Prac dla nauczyciela akademickiego

Instrukcja Akademickiego Systemu Archiwizacji Prac dla nauczyciela akademickiego Instrukcja Akademickiego Systemu Archiwizacji Prac dla nauczyciela akademickiego Akademicki System Archiwizacji Prac (ASAP) to nowoczesne, elektroniczne archiwum prac dyplomowych zintegrowane z systemem

Bardziej szczegółowo

Archiwum Prac Dyplomowych - APD

Archiwum Prac Dyplomowych - APD Archiwum Prac Dyplomowych - APD Instrukcja procedowania pracy dyplomowej w systemie APD na UŁ dla Promotora Kierujący pracą: akceptacja danych (Krok 3) Styczeń 2019 COPYRIGHT@CENTRUM INFORMATYKI UŁ 2019

Bardziej szczegółowo

Archiwum Prac Dyplomowych - APD

Archiwum Prac Dyplomowych - APD Archiwum Prac Dyplomowych - APD Instrukcja systemu APD zakładka MOJE PRACE informacje wspomagające pracę nauczycieli akademickich powiązanych z pracami dyplomowymi w roli Promotora, Recenzenta, Członka

Bardziej szczegółowo

INSTRUKCJA DLA NAUCZYCIELA

INSTRUKCJA DLA NAUCZYCIELA INSTRUKCJA DLA NAUCZYCIELA Akademicki System Archiwizacji Prac (ASAP) to nowoczesne, elektroniczne archiwum prac dyplomowych zintegrowane z systemem antyplagiatowym Plagiat.pl. Zadaniem użytkownika o uprawnieniach

Bardziej szczegółowo

Instrukcja Akademickiego Systemu Archiwizacji Prac dla nauczyciela akademickiego

Instrukcja Akademickiego Systemu Archiwizacji Prac dla nauczyciela akademickiego Instrukcja Akademickiego Systemu Archiwizacji Prac dla nauczyciela akademickiego Akademicki System Archiwizacji Prac (ASAP) to nowoczesne, elektroniczne archiwum prac dyplomowych zintegrowane z systemem

Bardziej szczegółowo

Archiwum Prac Dyplomowych - APD

Archiwum Prac Dyplomowych - APD Archiwum Prac Dyplomowych - APD Instrukcja procedowania pracy dyplomowej w systemie APD na UŁ dla Promotora Kierujący pracą: akceptacja danych (Krok 3) Maj 2017 COPYRIGHT@CENTRUM INFORMATYKI UŁ 2017 1.

Bardziej szczegółowo

Instrukcję przygotowała: mgr Katarzyna Janiak Konin, styczeń 2018 r.

Instrukcję przygotowała: mgr Katarzyna Janiak Konin, styczeń 2018 r. Instrukcję przygotowała: mgr Katarzyna Janiak Konin, styczeń 2018 r. Załącznik nr 3 do zarządzenia Nr 8/2018 Rektora PWSZ w Koninie z dnia 5 marca 2018 r. w sprawie wdrożenia w procesie dyplomowania nowego

Bardziej szczegółowo

Wypełnianie protokołów w USOSweb. Instrukcja dla osób prowadzących zajęcia dydaktyczne.

Wypełnianie protokołów w USOSweb. Instrukcja dla osób prowadzących zajęcia dydaktyczne. Wypełnianie protokołów w USOSweb. Instrukcja dla osób prowadzących zajęcia dydaktyczne. I. Uruchamianie serwisu i logowanie. Po uruchomieniu przeglądarki należy wpisać adres aplikacji www.usosweb.uni.opole.pl

Bardziej szczegółowo

INSTRUKCJA DLA NAUCZYCIELA

INSTRUKCJA DLA NAUCZYCIELA INSTRUKCJA DLA NAUCZYCIELA Akademicki System Archiwizacji Prac (ASAP) to nowoczesne, elektroniczne archiwum prac dyplomowych zintegrowane z systemem antyplagiatowym Plagiat.pl. 1. Logowanie do systemu

Bardziej szczegółowo

Podstawowa instrukcja obsługi STRON stron internetowych serwisu www.smpn.pl zrealizowanych w systemie zarządzania treścią Wordpress.

Podstawowa instrukcja obsługi STRON stron internetowych serwisu www.smpn.pl zrealizowanych w systemie zarządzania treścią Wordpress. Podstawowa instrukcja obsługi STRON stron internetowych serwisu www.smpn.pl zrealizowanych w systemie zarządzania treścią Wordpress. Założenia użytkownik posiada założone konto w systemie z prawami Redaktora.

Bardziej szczegółowo

Archiwum Prac Dyplomowych - APD

Archiwum Prac Dyplomowych - APD Archiwum Prac Dyplomowych - APD Instrukcja procedowania pracy dyplomowej w systemie APD na UŁ dla Promotora Kierujący pracą: akceptacja danych (Krok 3) Czerwiec 2019 COPYRIGHT@CENTRUM INFORMATYKI UŁ 2019

Bardziej szczegółowo

INSTRUKCJA DLA STUDENTA

INSTRUKCJA DLA STUDENTA INSTRUKCJA DLA STUDENTA Akademicki System Archiwizacji Prac (ASAP) to nowoczesne, elektroniczne archiwum prac dyplomowych zintegrowane z systemem antyplagiatowym Plagiat.pl. Student korzystający z systemu

Bardziej szczegółowo