OPINIE STUDENTÓW NA TEMAT WYDARZEŃ ORGANIZOWANYCH PRZEZ CENTRUM KARIER CC

Wielkość: px
Rozpocząć pokaz od strony:

Download "OPINIE STUDENTÓW NA TEMAT WYDARZEŃ ORGANIZOWANYCH PRZEZ CENTRUM KARIER CC"

Transkrypt

1 OPINIE STUDENTÓW NA TEMAT WYDARZEŃ ORGANIZOWANYCH PRZEZ CENTRUM KARIER CC PRAKTYKI W INSTYTUCIE MIKROMAKRO ORGANIZACJA KONFERENCJI 5 ŻYWIOŁÓW mimo mojego doświadczenia zarówno w organizacji eventów jak i bezpośrednich kontaktach biznesowych, możliwość wzięcia udziału w przedsięwzięciu podjętym przez Instytut Mikromakro w kooperacji z Collegium Civitas, była bardzo cennym doświadczeniem. Wszystkim chcącym poszerzać swoje horyzonty polecam korzystanie z takich praktyk. Konferencja poza merytorycznym zakresem, który był niezwykle ciekawy, a każdy z uczestniczących w ramach pomocy organizatorom - także mógł uczestniczyć w konwersatoriach i przysłuchiwać się prelekcjom wysoce wykwalifikowanych zaproszonych Gości. Była to możliwość poznania specyfiki działania renomowanej warszawskiej firmy eventowej (EVENTION) jak również struktury Stadionu Narodowego na którym odbywał się wspomniany event. Zakres obowiązków był nie tylko odpowiedzialny, osobiśćie zajmowałam się rejestracją uczestników, co wymagało niekiedy anglojęzycznej obsługi, jak również informowaniem uczestników o przebiegu i rozmieszczeniu wydarzeń w ramach eventu 5 żywiołów. Jestem zadowolona, było to bardzo cenne doświadczenie, głęboko wierzę w wartość takich praktyk i niewykluczone że nawiązane kontakty przerodzą się w kooperacje przynoszącą także dochody finansowe. Patrycja Szczecińska - studentka kierunku Politologia w Collegium Civitas, specjalność: Zarządzanie Integracją Międzykulturową Uważam, że tego typu praktyki mają ogromne znaczenie, ponieważ obecnie pracodawcy stawiają nacisk na doświadczenie, a także aktywność kandydatów. Większość studentów nie ma możliwości łączenia kariery zawodowej ze studiami, dlatego też po ukończeniu studiów ciężko jest wykazać się jakimkolwiek doświadczeniem zawodowym. Praktyki czy też wolontariat poza możliwością nabycia nowych umiejętności i kolejnym wpisem do CV, dają możliwość poznania nowych ludzi z różnych środowisk. Jest to szansa aby się pokazać i wykazać. Często po bezpłatnych praktykach, kiedy dana osoba się sprawdzi, pojawiają się propozycje pracy. Uważam, że studenci jak najczęściej powinni wykorzystywać takie okazje nawet jeśli wiąże się to z brakiem dochodu, a czasem nawet z poniesieniem pewnych kosztów, ponieważ w przyszłości na pewno się to zwróci z nawiązką. Anna Churzępa studentka kierunku Politologia w Collegium Civitas Bardzo dobrym pomysłem było zaangażowanie Collegium Civitas, do współpracy przy organizacji konferencji, dało to możliwość nie tylko uczestniczenia w wydarzeniu, ale poznania go od strony organizacyjnej. Bardzo się cieszę, że miałem taką możliwość. Jak coś się lubi, to warto zostać wolontariuszem i odbywać tego typu praktyki. Są one pewnym wyzwaniem, w aspekcie szansy. Można się pokazać z dobrej strony, może się okazać że, akurat takiej osoby potrzebują potencjalni pracodawcy i zaproponują dalszą współpracę. Studia są takim czasem, gdzie można zdobywać nie tylko wiedzę, ale i doświadczenie, w tym przypadku bardzo realnie. Myślę sobie, że wszystko poszło dobrze i współpraca ma szansę się dalej rozwijać. Mariusz Paderewski, student Collegium Civitas 1

2 PRAKTYKI W PRZEDSTAWICIELSTWIE KOMISJI EUROPEJSKIEJ W POLSCE "Praktyki w Przedstawicielstwie Komisji Europejskiej w Polsce w Wydziale Prasowym oceniam bardzo wysoko, gdyż dały mi możliwość szybkiego rozwoju, a przede wszystkim zdobycia umiejętności niezbędnych do pracy w dużej organizacji. Do moich głównych zadań należały przede wszystkim tłumaczenia materiałów informacyjnych KE z języka angielskiego na polski (m.in. artykuły komisarzy, komunikaty prasowe), a także monitoring i analiza przekazów medialnych pod kątem informacji o Unii Europejskiej. Podczas miesięcznych praktyk wspierałam również organizację konferencji i seminariów oraz przygotowywałam materiały prasowe zamieszczane na stronie internetowej komisji. Do praktyk w PKE zachęcam wszystkich, którzy pragną poznać ciekawych ludzi, środowisko pracy w dużej organizacji, a co więcej, stać się jej częścią i wnieść istotny wkład w pracę całego zespołu. Miła i przyjazna atmosfera gwarantowana :) Powodzenia!" Paulina Górska, studentka Politologii Collegium Civitas SPOTKANIE Z PRACODAWCĄ - MILLWARD BROWN bardzo mi się podobało. Mam na myśli zarówno zawartość merytoryczną, jak i formułę naszego spotkania oraz osoby prowadzących. W bardzo ciekawy sposób Państwo przedstawili nam swoją firmę, zwłaszcza jej początki, zarysowali rodzaje i specyfikę badań społecznych, przygotowali ciekawe zadania warsztatowe, które potem wnikliwie, z ich udziałem, przeanalizowaliśmy. Bardzo podobało mi się też to, że cała trójka prowadzących znakomicie się uzupełniała, a każda ich wypowiedź była świadectwem gruntownej, praktycznej znajomości tematu i wysokich kompetencji w obszarze szeroko rozumianych badań. Tę moją refleksję pozwoliłam sobie zresztą przekazać Państwu z Millward Brown bezpośrednio po szkoleniu. Podsumowując - dziękuję za świetnie zorganizowane i przygotowane szkolenie, mając nadzieję na kolejne :) Wiesława Pałkowska - studentka kierunku Socjologia w Collegium Civitas PRAKTYKI NA PORTALU UNIAEUROPEJSKA.ORG Uniaeuropejska.org to portal warty polecenia. Każdy praktykant może liczyć na fachową pomoc techniczną i merytoryczną redaktora prowadzącego. Podczas stażu nauczyłam się wielu praktycznych rzeczy takich jak: obrabianie zdjęć, redagowanie tekstów newsowych, analiza badań Eurobarometru i Eurostatu. Dzięki praktykom miałam możliwość doszlifować warsztat dziennikarski a na zakończenie otrzymałam referencje oraz rekomendacje. Dla osób, które lubią pisać, chcą być na bieżąco z wiadomościami z kraju i ze świata jest to idealny sposób na zdobycie cennego doświadczenia zawodowego. Izabela Modzelewska, absolwentka Stosunków Międzynarodowych Collegium Civitas 2

3 FORUM EKONOMICZNE KRYNICA-ZDRÓJ W tym roku byłem po raz trzeci z rzędu na praktykach studenckich w czasie Forum Ekonomicznego w Krynicy Zdrój. Osobiście uważam, iż warto wziąć udział w tym wydarzeniu. Dzięki niemu zdobyłem wiele, niezwykłego doświadczenia, które mam wrażenie, że zaprocentuje w przyszłości. Nauczyłem się pracy w grupie, organizacji czasu, a także planowania i wykonania określonego zadania. Dodatkowo w czasie trwania praktyk zdobyłem wiele ciekawych znajomości oraz dowiedziałem się wielu interesujących informacji ze świata ekonomi, gospodarki, zarządzania, biznesu, ochrony zdrowia, polityki międzynarodowej, Unii Europejskiej. Będąc na Forum Ekonomicznym zobaczyłem na własne oczy jak zachowują się i pracują prezydenci, premierzy, ministrowie, ekonomiści, czy przedsiębiorcy. Jak spędzają czas wolny. Jest, to jedna z niepowtarzalnych okazji na podejście do nich i zamiany paru zdań. Osobiście mogę każdemu polecić udział w praktykach na Forum Ekonomicznym. Szczególnie polecam je osobom, które chcą zobaczyć ekonomię i gospodarką z innej strony. Jeżeli będę tylko mógł będę uczestniczył w FE w przyszłym roku, to zrobię to na pewno. Świadomość, że jest się częścią jedno z największych wydarzeń ekonomiczno-gospodarczych w Europie Środkowo-Wschodniej, która przyciąga ponad 2.5 tyś. osób, jest czymś niesamowitym. Andrzej Faryna, student kierunku Stosunki międzynarodowe w Collegium Civitas PŁATNY STAŻ W INTERACTIVE SOLUTIONS Konkursy są po to, żeby je wygrywać. Jeżeli chcecie, aby Wasze życie było lepsze musicie korzystać z każdej szansy, która pojawia się na Waszej drodze. niezależenie od tego, czy chodzi o życie osobiste, czy karierę. Zasada pozostaje ta sama. Grajcie aby wygrać. Konkurs o staż organizowany w ramach studiów z pracodawcą dla studentów specjalizacji Nowe Media był jedną z takich szans. Każdy z czwórki wygranych miał szansę odbyć płatny staż w jednej z czterech agencji interaktywnych. Zatem oferta była kusząca. Jak wiadomo, nie ma niczego za darmo: aby wygrać należało przejść etap kwalifikacyjny, po którym następował finał, polegający na zaprezentowaniu pomysłu związanego z wybraną dziedziną oraz tematyką pracy magisterskiej. Ciekawe jak zaimponować jury, składającemu się z najważniejszych osób z branży reklamowej. JAK?! Okazało się, że i na to znajdzie się sposób Musicie bowiem pamiętać, że nie takie rzeczy są możliwe. Jest oczywiście wysoce nie wskazane abyście przeceniali swoje siły (zawsze jest ktoś, kto jest po prostu lepszy od Was). Chodzi o to żebyście nie obawiali się podejmowania wyzwań i wytrwali w pokonywaniu ich z podniesioną głową. Prezesi, dyrektorzy, sławy, etc. to ludzie tacy sami jak Wy, którzy dzięki swojej pasji i uporowi doszli na sam szczyt. Nie bójcie się ich UCZCIE SIĘ OD NICH! 3

4 Ja podjęłam wyzwanie i wygrałam, dzięki czemu miałam okazję uczyć się od najlepszych. W miesiąc zdobyłam tyle wiedzy teoretycznej oraz umiejętności praktycznych, że. mój koncept pracy magisterskiej, który uważałam za majstersztyk w erze P.S. (Przed Stażem), wydaje mi się teraz wybitnie naiwny. Kto wie, może dzięki temu, że wzięłam udział w konkursie, wygrałam, odbyłam staż w jednej z czołowych agencji interaktywnych w Polsce, będę w stanie napisać coś więcej niż tylko przeciętna pracę magisterską. Może dzięki zdobyciu nowej perspektywy uda mi się stworzyć coś, co przyczyni się do rozwoju branży (oczywiście w rozumieniu globalnym!). Magdalena Czopik, studentka kierunku Politologia w Collegium Civitas PŁATNY STAŻ W Y-CONSULTING Nazywam się Mikołaj Rutkowski i jestem studentem Collegium Civitas na kierunku Politologia ze specjalizacją Nowe Media. Studia te zostały uruchomione w ramach projektu Studia społeczno-polityczne z pracodawcą realizowanego w partnerstwie ze Związkiem Pracodawców Branży Internetowej Interactive Advertising Bureau Polska (IAB Polska). Duży nacisk na wiedzę praktyczną a nie teoretyczną podczas studiów sprawił, iż moim głównym celem na najbliższe miesiące studiowania było odbycie stażu w kierunku Nowych Mediów. Śledząc tablice zorganizowaną przez Centrum Karier z ogłoszeniami praktyk, stażów czy ofert pracy natknąłem się na ogłoszenie stażu, które spełniało moje oczekiwania. Collegium Civitas wraz ze współpracą z firmą Y-Consulting stworzyło 4 miesięczny bezpłatny program stażowy. Stanowisko, które miałem objąć to Stażysta ds. PR i Nowych Mediów. Po wysłaniu CV i listu motywacyjnego zostałem włączony do systemu rekrutacyjnego, który opierał się na kilku procesach min. Case studies, rozmowa rekrutacyjna, rozmowa telefoniczna, wywiad pogłębiony. Po przejściu wszystkich etapów rekrutacji nawiązałem współpracę z firmą Y-Consulting. Y-Consulting jest to firma zajmująca się doradztwem organizacyjnym, szkoleniami i procesami rekrutacyjnymi, diagnozą, employer brandingiem. Firma również analizuje i usprawnia procesy zarządzania zasobami ludzkimi w firmach rozwijających się, wdrażając systemy motywacyjne, modele kompetencyjne i opisy stanowisk pracy (Procesy HR), realizują i zarządzają procesami zwolnień grupowych (Outplacement), diagnozują potencjał zawodowy, planują sukcesje działów w organizacjach, ścieżki rozwoju pracowników, wyposażają kadrę w narzędzia wspomagające pracę z talentami (Zarządzanie Talentami). Jest to nie wielka firma, jednak dzięki wielu koneksjom założycieli firmy Kamila Rajtarskiego oraz Kamili Dudek rozwija się ona bardzo szybko. Kamil Rajtarski oraz Kamila Dudek od samego początku podchodzili do mojego stażu poważnie i profesjonalnie, dlatego też jasność reguł i zasad obowiązujących w Y-Consulting nie były mi obce. Po spotkaniu z całą ekipą z Y-Consulting i przedstawieniu swojej osoby, nie czekając na nic, dostałem parę zadań do wykonania. Oczywiście zadania były adekwatne do stanowiska, które objąłem. Podczas stażu moimi obowiązkami było wsparcie zespołu w zakresie promocji wizerunku firmy, opracowywanie strategii komunikacji w Internecie, prowadzenie działań wizerunkowych w obrębie social media, współpraca przy tworzeniu treści do newslettera i stron internetowych, aktualizacja baz danych i stron WWW, redagowanie i publikacja treści na portalach branżowych, udział w tworzeniu publikacji internetowych. Za wszystkie zadania, które wykonywałem brałem odpowiedzialność. Pełen profesjonalizm w działaniach oraz poważne podejście Kamila i Kamili do pracy stażysty nadawało bardzo dużej wartości mojej pracy oraz poczucia bycia ważnym elementem drużyny Y-Consulting. Głos, pomysł stażysty nigdy nie był ignorowany, zawsze był brany pod uwagę. Wykonując wszystkie powierzone mi zadania, odczuwałem dużą satysfakcję z ciągłego rozwijania swoich umiejętności i zdobywania kwalifikacji w kierunku Nowych Mediów. Staż w Y-Consulting umożliwił mi zdobycie jakże ważnych pierwszych doświadczeń w branży, kształtowanie odpowiedniej postawy zawodowej, zwiększenie świadomości biznesowej, poznanie specyfiki świata biznesu. Stażu w Y-Consulting nauczył mnie zarówno pracy w zespole jak i pracy 4

5 indywidualnej. Po odbyciu stażu wiem, iż każdym problem jest do rozwiązania, a każdy szczegół podczas pracy jest bardzo istotny. Dzięki wielu godzin spędzonych z ekipą Y-Consulting, a przede wszystkim z Kamilem Rajtarskim, uświadomiłem sobie, jakie wartości są istotne w biznesie oraz jak dążyć do określonego celu. Podsumowując, staż w Y-Consulting spełnił jak najbardziej moje oczekiwania, a nawet przewyższył je. Oby wszyscy pracodawcy podchodzili do programów stażowych tak jak to robi firma Y-Consulting. Zachęcam studentów do odbywania wszelkiego rodzaju praktyk i stażów, gdyż jest to jedna z najlepszych form zdobycia doświadczenia w danej branży jeszcze podczas studiowania. Zapewne wszyscy znamy tę złotą sentencje w ofertach pracy Poszukujemy osób z doświadczeniem w danej branży. Taki właśnie staż jest najlepszą opcją na zdobycie niezbędnego doświadczenia przed wymarzoną pracą. Wiadomo, nie każdy chce pracować za darmo przez 4 miesiące, ale jak to mawiał Adam Ostrowski Mieć mniej, żeby mieć więcej. To wymaga poświęceń. DORADZTWO ZAWODOWE Z P. DOMINKĄ MARKOWSKĄ Bardzo wysoko oceniam wsparcie Centrum Karier CC. Kadra Centrum jest zaangażowana w wykonywane działania, wspiera i służy pomocą na każdym etapie poszukiwania pracy. Pracownicy Biura są wrażliwi na konkretne potrzeby (np. tematyka szkoleń), czuje się indywidualne podejście, co bardzo pozytywnie wpływa na własną, osobistą motywację. Szczególnie wysoko oceniam kompetencje Pani Dominiki Markowskiej. Dzięki indywidualnym konsultacjom można przy jej pomocy stworzyć własny profil kompetencyjny. Zadanie jest trudne, trzeba się przecież na poważnie zmierzyć nie tylko z własnymi zaletami, ale przede wszystkim słabościami, czy brakami, jednak dzięki temu wysiłkowi uzyskuje się lepszą świadomość zawodową, konkretyzuje poszukiwania pracy adekwatnej do tego własnego profilu kompetencyjnego. O tym, jak bardzo oszczędza to czas, a także niweluje zniechęcenie spowodowane chaotycznością poszukiwań nie trzeba chyba wspominać. Zbigniew Róg, student kierunku Politologia w Collegium Civitas Z Panią Dominiką Markowską miałam dwa spotkania. Szukałam pracy już od dłuższego czasu, ale wysyłanie CV nie dawało prawie żadnych rezultatów. Za pomocą Pani Dominiki moje CV zostało skorygowane, przedstawione mi zostały różne inne sposoby nawiązania kontaktu z przyszłymi pracodawcami. Od momentu, gdy zaczęłam wysyłać nowe CV - mam spotkania rekrutacyjne w różnych firmach nawet kilka raz w tygodniu. Uważam, że dzięki tej pomocy i konsultacją moje szanse na znalezienie pracy bardzo wzrosły, za co Pani Dominice serdecznie dziękuję! Veranika Los, Specjalizacja: Kultura, Media i Komunikacja Społeczna (studia zaoczne, II stopnia). Chciałbym podzielić się opinią na temat współpracy z p. Dominiką Markowską przy poszukiwaniu pracy. Z Panią Dominiką spotkaliśmy się kilka razy. Pierwsze spotkanie miało charakter zapoznawczy. Przekazałem materiały, którymi do tamtej pory się posługiwałem (przykładowe cv i napisane listy motywacyjne), następnie ruszyliśmy z pracą nad moim cv i przygotowaniem mnie merytorycznie do rozmów kwalifikacyjnych. Nasze spotkania odbywały się co tydzień, gdzie umawialiśmy się na "odrabianie pracy domowej" :), która z mojej strony polegała na przekazaniu materiałów, a Pani Dominiki w przygotowaniu cv. Po utworzeniu dokumentu Pani Dominika przygotowywała mnie do ewentualnych rozmów kwalifikacyjnych przedstawiając ważne i przydatne informacje, pomagała sformułować szablony odpowiedzi na trudne pytania i pomogła w uzyskaniu odpowiedniego nastawienia. Przez cały czas naszej współpracy miałem kontakt mailowy z Panią 5

6 Dominiką, którą zazwyczaj jeszcze tego samego dnia odpisywała na moje wiadomości. Efektem naszej współpracy, która trwała ok. 1,5 miesiąca było zdobycie przeze mnie pracy w agencji social media. Jestem w stanie stwierdzić, że to głównie za sprawą Pani Dominiki dostałem pracę ponieważ pomogła mi w przygotowaniu wszystkich dokumentów (także sprawdzeniu i dodaniu komentarza do dokumentów aplikacyjnych) i dzięki przygotowaniu merytorycznemu. Jestem w stanie uwierzyć, że przy pomocy Pani Dominiki i minimalnego wkładu własnego, każdy znajdzie wymarzoną pracę. Jarosław Bębenek, absolwent Politologii w Collegium Civitas Po spotkaniach z doradcą personalnym Panią Dominiką Markowską chciałabym wyrazić swoją opinię na temat naszej współpracy. Pani Dominika okazała się być bardzo uprzejmą i profesjonalną osobą. Zawsze przygotowaną do rozmowy, dyspozycyjną oraz chętną do pomocy w zakresie couchingu. Jestem bardzo zadowolona z naszych spotkań dlatego też z czystym sumieniem polecam współpracę z Panią Dominiką niezdecydowanym studentom i absolwentom Collegium Civitas. Katarzyna Skonecka, absolwentka Politologii ze specjalizacją dziennikarską w Collegium Civitas. 6

PROGRAM AMBASADORSKI. biznesth228.info

PROGRAM AMBASADORSKI. biznesth228.info PROGRAM AMBASADORSKI biznesth228.info O PROGRAMIE Program Ambasadorski Grupy Trinity stanowi nowatorską propozycję nawiązania relacji naszej Firmy ze środowiskiem akademickim. Nie oczekujemy od Was pomocy

Bardziej szczegółowo

Katedra Marketingu. Wydział Zarządzania. Koło Naukowe Komunikacji Marketingowej PRYZMAT

Katedra Marketingu. Wydział Zarządzania. Koło Naukowe Komunikacji Marketingowej PRYZMAT Katedra Marketingu Wydział Zarządzania Koło Naukowe Komunikacji Marketingowej PRYZMAT Drogi studencie! Dziękujemy, że zainteresowała Cię oferta Katedry Marketingu Wydziału Zarządzania Uniwersytetu Gdańskiego!

Bardziej szczegółowo

Oferta dla III sektora

Oferta dla III sektora Stowarzyszenie Młodych Profesjonalistów Extremum Oferta dla III sektora Stowarzyszenie Młodych Profesjonalistów Extremum ul. Garncarska 2/9, 61-817 Poznań tel. 501 684 242 e-mail: extremum@extremum.org.pl

Bardziej szczegółowo

DOŁĄCZ DO NAS! pracuj w INTERIA.PL

DOŁĄCZ DO NAS! pracuj w INTERIA.PL DOŁĄCZ DO NAS! pracuj w INTERIA.PL O INTERIA.PL nasza firma O INTERIA.PL INTERIA.PL Sp. z o.o. powstała w sierpniu 1999 r. jako wspólne przedsięwzięcie lidera polskiego rynku informatycznego firmy Comarch

Bardziej szczegółowo

CZTERY KROKI DO KARIERY PROGRAM PRAKTYK STUDENCKICH W GRUPIE GUMUŁKA

CZTERY KROKI DO KARIERY PROGRAM PRAKTYK STUDENCKICH W GRUPIE GUMUŁKA CZTERY KROKI DO KARIERY PROGRAM PRAKTYK STUDENCKICH W GRUPIE GUMUŁKA KROK NR 1 Uwierz w swoje możliwości Twoja kariera zawodowa zależy tylko od Ciebie! Nie trać czasu i zdobądź praktyczne umiejętności.

Bardziej szczegółowo

Oferta dla biur karier

Oferta dla biur karier Stowarzyszenie Młodych Profesjonalistów Extremum Oferta dla biur karier Stowarzyszenie Młodych Profesjonalistów Extremum ul. Garncarska 2/9, 61-817 Poznań tel. 501 684 242 e-mail: extremum@extremum.org.pl

Bardziej szczegółowo

PRAKTYKI STUDENCKIE JAK ZNALEŹĆ DOBRYCH KANDYDATÓW?

PRAKTYKI STUDENCKIE JAK ZNALEŹĆ DOBRYCH KANDYDATÓW? PRAKTYKI STUDENCKIE JAK ZNALEŹĆ DOBRYCH KANDYDATÓW? www.nauka.gov.pl/praktyki SPIS TREŚCI 1. CZYM SĄ STUDENCKIE PRAKTYKI ZAWODOWE 2. CO ZYSKUJE PRACODAWCA 3. GDZIE SZUKAĆ STUDENTÓW NA PRAKTYKI 3.1 Portal

Bardziej szczegółowo

Biuro Karier Politechniki Łódzkiej. Łódź, 2013 r.

Biuro Karier Politechniki Łódzkiej. Łódź, 2013 r. Biuro Karier Politechniki Łódzkiej Łódź, 2013 r. Usługi Biura Karier PŁ Na stronie pojawia się codziennie kilkanaście nowych ofert pracy, staży oraz praktyk. Wizyta w Biurze Karier pomoże Wam w napisaniu

Bardziej szczegółowo

OSOBISTY PLANER KARIERY

OSOBISTY PLANER KARIERY OSOBISTY PLANER KARIERY Załącznik nr 16 Ćwiczenia Ćwiczenie 8 Schemat indywidualnego Planu Działania Kim jestem? Moje zainteresowania i zdolności: Zainteresowania (krótki opis): Zdolności, preferencje

Bardziej szczegółowo

Jak zaprzyjaźnić się z rynkiem pracy?

Jak zaprzyjaźnić się z rynkiem pracy? Jaworzno, 20 października 2014r. Jak zaprzyjaźnić się z rynkiem pracy? Profil pracownika banku Marta Gałecka Dyrektor Placówki Bankowej Credit Agricole Bank Polska SA w Jaworznie Tel. 512 191 559 CA BP

Bardziej szczegółowo

Wyniki badao kariery i planów zawodowych studentów Wyższej Szkoły Ekonomiczno-Humanistycznej. w badaniu wzięło udział 104 studentów WSEH

Wyniki badao kariery i planów zawodowych studentów Wyższej Szkoły Ekonomiczno-Humanistycznej. w badaniu wzięło udział 104 studentów WSEH Wyniki badao kariery i planów zawodowych studentów Wyższej Szkoły Ekonomiczno-Humanistycznej w badaniu wzięło udział 104 studentów WSEH Zakres badao: 1) kariera i wyobrażenie wymarzonej pracy 2) plany

Bardziej szczegółowo

Programu lojalnościowego dla absolwentów UPJPII w związku z monitorowaniem ich losów zawodowych

Programu lojalnościowego dla absolwentów UPJPII w związku z monitorowaniem ich losów zawodowych Załącznik nr 4 do Uchwały nr 29/2013 Senatu UPJPII z dnia 17 czerwca 2013 r. Programu lojalnościowego dla absolwentów UPJPII w związku z monitorowaniem ich losów zawodowych Dla Uniwersytetu Papieskiego

Bardziej szczegółowo

Oferta dla uczelni. Stowarzyszenie Młodych Profesjonalistów Extremum. www.extremum.org.pl

Oferta dla uczelni. Stowarzyszenie Młodych Profesjonalistów Extremum. www.extremum.org.pl Stowarzyszenie Młodych Profesjonalistów Extremum Oferta dla uczelni Stowarzyszenie Młodych Profesjonalistów Extremum ul. Garncarska 2/9, 61-817 Poznań tel. 501 684 242 e-mail: extremum@extremum.org.pl

Bardziej szczegółowo

DORADZTWO PERSONALNE W NOWOCZESNYCH SPOSOBACH REKRUTACJI I SELEKCJI

DORADZTWO PERSONALNE W NOWOCZESNYCH SPOSOBACH REKRUTACJI I SELEKCJI DORADZTWO PERSONALNE W NOWOCZESNYCH SPOSOBACH REKRUTACJI I SELEKCJI Każdy z nas znajduje się w sytuacji poszukiwania pracy i zastanawia się wtedy, na jakiej podstawie zostajemy przyjęci na dane stanowisko

Bardziej szczegółowo

PRAKTYKI LETNIE DLA STUDENTÓW

PRAKTYKI LETNIE DLA STUDENTÓW Emmerson Realty S.A. to jedna z największych i najbardziej znanych polskich firm działających na rynku nieruchomości. Podstawowe segmenty działalności grupy kapitałowej to: nieruchomości mieszkaniowe i

Bardziej szczegółowo

Kompetencje społeczne na plus na przykładzie programu Wolontariusz + Ewa Zadykowicz asystent prorektora ds. studenckich i kształcenia

Kompetencje społeczne na plus na przykładzie programu Wolontariusz + Ewa Zadykowicz asystent prorektora ds. studenckich i kształcenia Kompetencje społeczne na plus na przykładzie programu Wolontariusz + Ewa Zadykowicz asystent prorektora ds. studenckich i kształcenia Ogólnopolskie Seminarium Projakościowe "INSPIRACJE" Uniwersytet Jagielloński,

Bardziej szczegółowo

Jak zdobyć atrakcyjną pracę?

Jak zdobyć atrakcyjną pracę? Jak zdobyć atrakcyjną pracę? Cena szkolenia: za darmo Często spotykam kobiety, które mają swoje marzenia, mnóstwo pomysłów, energii i chęci realizacji swoich aspiracji w życiu zawodowym. Niestety w zderzeniu

Bardziej szczegółowo

Informacje ogólne Cele praktyk

Informacje ogólne Cele praktyk PRAKTYKI ZAWODOWE Informacje ogólne 1. Instytut Socjologii organizuje w ramach programu kształcenia praktyki stanowiące integralną część studiów, działając na podstawie ustawy z dnia 27 lipca 2005 r. Prawo

Bardziej szczegółowo

Targi pracy skuteczne narzędzie budujące wizerunek pracodawcy

Targi pracy skuteczne narzędzie budujące wizerunek pracodawcy Targi pracy skuteczne narzędzie budujące wizerunek pracodawcy Raport maj 2015 Targi Praca.pl kierowane były zarówno do studentów i osób bez większego doświadczenia zawodowego, jak i do profesjonalistów.

Bardziej szczegółowo

Akademickie Centrum Kariery zaprasza do udziału w bezpłatnych szkoleniach prowadzonych w ramach 27 edycji Akademii Kariery.

Akademickie Centrum Kariery zaprasza do udziału w bezpłatnych szkoleniach prowadzonych w ramach 27 edycji Akademii Kariery. Akademia Kariery - 27 edycja cyklu szkoleniowego (8-12.04.2013) Akademickie Centrum Kariery zaprasza do udziału w bezpłatnych szkoleniach prowadzonych w ramach 27 edycji Akademii Kariery. Szkolenia prowadzone

Bardziej szczegółowo

WYŻSZA SZKOŁA BEZPIECZEŃSTWA z siedzibą w Poznaniu PROGRAM KSZTAŁCENIA. PEDAGOGIKA / Pedagogika doradztwo zawodowe i personalne z przedsiębiorczością

WYŻSZA SZKOŁA BEZPIECZEŃSTWA z siedzibą w Poznaniu PROGRAM KSZTAŁCENIA. PEDAGOGIKA / Pedagogika doradztwo zawodowe i personalne z przedsiębiorczością PROGRAM KSZTAŁCENIA Kierunek Obszar/obszary kształcenia, w których umiejscowiony jest kierunek studiów PEDAGOGIKA / Pedagogika doradztwo zawodowe i personalne z przedsiębiorczością NAUKI SPOŁECZNE Forma

Bardziej szczegółowo

Program Rozwoju Ygreków Brief

Program Rozwoju Ygreków Brief Program Rozwoju Ygreków Brief Członek Koalicji na rzecz Przyjaznej Rekrutacji 2015 Zawarte w niniejszym dokumencie informacje są POUFNE i przeznaczone tylko dla oznaczonego adresata. Rozpowszechnianie,

Bardziej szczegółowo

PRAKTYCZNE ELEMENTY KSZTAŁCENIA ODPOWIEDZIĄ NA POTRZEBY RYNKU PRACY PROGRAM ROZWOJU WYDZIAŁU ZARZĄDZANIA UNIWERSYTETU ŁÓDZKIEGO

PRAKTYCZNE ELEMENTY KSZTAŁCENIA ODPOWIEDZIĄ NA POTRZEBY RYNKU PRACY PROGRAM ROZWOJU WYDZIAŁU ZARZĄDZANIA UNIWERSYTETU ŁÓDZKIEGO Uniwersytet DZKI w w w. w z. u n i. l o d z. p l Zaproszenie do współpracy w ramach realizacji projektu pt.: PRAKTYCZNE ELEMENTY KSZTAŁCENIA ODPOWIEDZIĄ NA POTRZEBY RYNKU PRACY PROGRAM ROZWOJU WYDZIAŁU

Bardziej szczegółowo

Socjologia. jest nauką, która pozwala zrozumieć, wyjaśnić i przewidzieć procesy jakie mają miejsce we współczesnym świecie.

Socjologia. jest nauką, która pozwala zrozumieć, wyjaśnić i przewidzieć procesy jakie mają miejsce we współczesnym świecie. SOCJOLOGIA Socjologia jest nauką, która pozwala zrozumieć, wyjaśnić i przewidzieć procesy jakie mają miejsce we współczesnym świecie. BO Z NAMI NIE BĘDZIESZ SIĘ NUDZIŁ Socjologia dostarcza wiedzy, bez

Bardziej szczegółowo

Ankieta dla pracodawców

Ankieta dla pracodawców Ankieta dla pracodawców Celem ankiety jest zasięgnięcie opinii pracodawców na temat kompetencji, jakimi odznaczają się studenci odbywający praktykę zawodową (część A) oraz oczekiwań pracodawców wobec absolwenta

Bardziej szczegółowo

DORADZTWO ZAWODOWE. Strona1. Doradztwo zawodowe

DORADZTWO ZAWODOWE. Strona1. Doradztwo zawodowe Strona1 DORADZTWO ZAWODOWE Moduł 1: Diagnoza zawodowa Pierwsze spotkanie poświęcone jest określeniu problemu z jakim zmaga się klient, oraz zaproponowaniu sposobu jego rozwiązania. Jeśli klient jest zainteresowany

Bardziej szczegółowo

Opowiadam o marketingu i społecznościach. Social Media w służbie rekrutacji Propozycja szkolenia

Opowiadam o marketingu i społecznościach. Social Media w służbie rekrutacji Propozycja szkolenia Social Media w służbie rekrutacji Propozycja szkolenia Ponad 80% kandydatów posiada swój profil w mediach społecznościowych i jednocześnie osoby te są świadome możliwości wykorzystywania social media do

Bardziej szczegółowo

Kwestionariusz dla :

Kwestionariusz dla : Wsparcie Przedsiębiorczości Społecznej w Europie Kwestionariusz dla : osób prowadzących przedsiębiorstwa społeczne ekspertów/trenerów z obszaru ekonomii społecznej, przedsiębiorczości i zarządzania osób

Bardziej szczegółowo

Podstawowe obszary, jakie wchodzą w zakres kształcenia, są następujące:

Podstawowe obszary, jakie wchodzą w zakres kształcenia, są następujące: PROGRAM NAUCZANIA NA KIERUNKU: Komunikacja wizerunkowa (reklama, public relations, branding) SPECJALNOŚĆ: public relations FORMA STUDIÓW : niestacjonarne POZIOM KSZTAŁCENIA : II stopnia PROGRAM OBOWIĄZUJĄCY

Bardziej szczegółowo

PRAKTYKI LETNIE DLA STUDENTÓW

PRAKTYKI LETNIE DLA STUDENTÓW Emmerson S.A. to jedna z największych i najbardziej znanych polskich firm działających na rynku nieruchomości. Podstawowe segmenty działalności grupy kapitałowej Emmerson S.A. to: nieruchomości mieszkaniowe

Bardziej szczegółowo

Wyniki sondażu pracodawców

Wyniki sondażu pracodawców Jakiego pracownika szukają pracodawcy, czego oczekują kandydaci - wyniki sondażu przeprowadzonego w ramach trzeciej edycji Akademickich Targów Pracy Trójmiasto W środę 19 października 2016 r. na Wydziale

Bardziej szczegółowo

Czy studenci i absolwenci są gotowi stawiać pierwsze kroki na wymagającym rynku pracy? Prezentacja wyników ogólnopolskiego badania

Czy studenci i absolwenci są gotowi stawiać pierwsze kroki na wymagającym rynku pracy? Prezentacja wyników ogólnopolskiego badania Czy studenci i absolwenci są gotowi stawiać pierwsze kroki na wymagającym rynku pracy? Prezentacja wyników ogólnopolskiego badania Warszawa, 19 maja 2010 2 Badanie ogólnopolskie O badaniu Współpraca Deloitte

Bardziej szczegółowo

Staż. Sprawdź, zanim pójdziesz! Raport z wyników badania opinii studentów zrealizowanego w ramach kampanii społecznej

Staż. Sprawdź, zanim pójdziesz! Raport z wyników badania opinii studentów zrealizowanego w ramach kampanii społecznej Raport z wyników badania opinii studentów zrealizowanego w ramach kampanii społecznej Staż. Sprawdź, zanim pójdziesz! 2 Spis Treści str. 3 4 5 6 11 12 13 18 20 22 23 24 25 rozdział Wprowadzenie Oferta

Bardziej szczegółowo

kierunek PEDAGOGIKA specjalność: PORADNICTWO ZAWODOWE I COACHING KARIERY (studia 2-letnie magisterskie)

kierunek PEDAGOGIKA specjalność: PORADNICTWO ZAWODOWE I COACHING KARIERY (studia 2-letnie magisterskie) kierunek PEDAGOGIKA specjalność: PORADNICTWO ZAWODOWE I COACHING KARIERY (studia 2-letnie magisterskie) Studia na specjalności Poradnictwo zawodowe i coaching kariery umożliwiają zdobycie interdyscyplinarnej

Bardziej szczegółowo

Menedżer Fitness & Wellness

Menedżer Fitness & Wellness Menedżer Fitness & Wellness Studia Podyplomowe Zostań pierwszym w Polsce Dyplomowanym Menedżerem Fitness & Wellness. Kreowanie standardów zarządzania sportem poprzez edukowanie i podnoszenie kwalifikacji

Bardziej szczegółowo

REGULAMIN PRAKTYKI ZAWODOWEJ W INSTYTUCJACH DORADCZYCH, POMOCOWYCH I DZIAŁACH PERSONALNYCH DLA STUDENTÓW DORADZTWA ZAWODOWEGO I PERSONALNEGO

REGULAMIN PRAKTYKI ZAWODOWEJ W INSTYTUCJACH DORADCZYCH, POMOCOWYCH I DZIAŁACH PERSONALNYCH DLA STUDENTÓW DORADZTWA ZAWODOWEGO I PERSONALNEGO REGULAMIN PRAKTYKI ZAWODOWEJ W INSTYTUCJACH DORADCZYCH, POMOCOWYCH I DZIAŁACH PERSONALNYCH DLA STUDENTÓW DORADZTWA ZAWODOWEGO I PERSONALNEGO (Opracowano na podstawie programu opracowanego przez Pełnomocnik

Bardziej szczegółowo

Dlaczego warto studiować w Instytucie Polityki Społecznej

Dlaczego warto studiować w Instytucie Polityki Społecznej Dlaczego warto studiować w Instytucie Polityki Społecznej.? profesjonalna kadra Pracownicy Instytutu Polityki Społecznej to wykwalifikowana kadra i uznani naukowcy (z wielu dziedzin, bo nasze studia mają

Bardziej szczegółowo

Nazwa kierunku Gospodarka nieruchomościami. Wydział Wydział Nauk Ekonomicznych i Zarządzania

Nazwa kierunku Gospodarka nieruchomościami. Wydział Wydział Nauk Ekonomicznych i Zarządzania Nazwa kierunku Gospodarka nieruchomościami Tryb studiów stacjonarne Profil studiów praktyczny Wydział Wydział Nauk Ekonomicznych i Zarządzania Opis kierunku Gospodarka nieruchomościami jest kierunkiem

Bardziej szczegółowo

DZIENNIK PRAKTYK. kierunek: filologia polska specjalność: concierge reklama i public relations

DZIENNIK PRAKTYK. kierunek: filologia polska specjalność: concierge reklama i public relations DZIENNIK PRAKTYK kierunek: filologia polska specjalność: concierge reklama i public relations 1. Imię i nazwisko:... 2. Rok i tryb studiów: I rok/ 2 st. studia stacjonarne 3. Miejsce odbywania praktyki

Bardziej szczegółowo

Biuro Karier Uniwersytetu Jagiellońskiego Newsletter 11/2010

Biuro Karier Uniwersytetu Jagiellońskiego Newsletter 11/2010 Biuro Karier Uniwersytetu Jagiellońskiego Newsletter 11/2010 Badanie dotyczące edukacji i kariery zawodowej - cenne nagrody!!! Szanowna Studentko, Szanowny Studencie! Zapraszamy do wzięcia udziału w badaniu

Bardziej szczegółowo

Raport ewaluacyjny z I edycji praktyk organizowanych w 2011r w ramach projektu Edukacja dla rynku pracy.

Raport ewaluacyjny z I edycji praktyk organizowanych w 2011r w ramach projektu Edukacja dla rynku pracy. Raport ewaluacyjny z I edycji praktyk organizowanych w 2011r w ramach projektu Edukacja dla rynku pracy. Kielce, marzec 2012 Spis treści 1.Informacja o projekcie... 2 1.1. Informacja o praktykach... 3

Bardziej szczegółowo

Waldemar Kwaśny. Prodziekan ds. Studenckich i Kształcenia Wydział Mechaniczny Technologiczny Politechnika Śląska

Waldemar Kwaśny. Prodziekan ds. Studenckich i Kształcenia Wydział Mechaniczny Technologiczny Politechnika Śląska Dobre praktyki w zakresie edukacji dualnej w Polsce edukacja dualna na I stopniu studiów na przykładzie studiów dualnych na kierunku Mechanika i Budowa Maszyn Waldemar Kwaśny Prodziekan ds. Studenckich

Bardziej szczegółowo

Direct Search, Head Hunting - Nowoczesne metody poszukiwania kandydatów na rynku pracy - EDYCJA ROZSZERZONA

Direct Search, Head Hunting - Nowoczesne metody poszukiwania kandydatów na rynku pracy - EDYCJA ROZSZERZONA Direct Search, Head Hunting - Nowoczesne metody na rynku pracy - EDYCJA ROZSZERZONA Informacje o usłudze Numer usługi 2016/08/10/6560/15174 Cena netto 599,00 zł Cena brutto 736,77 zł Cena netto za godzinę

Bardziej szczegółowo

23 sierpnia 2013 Teatr Capitol Warszawa Organizatorzy Stowarzyszenie Profesjonalnych Mówców w Polsce & speakerslair

23 sierpnia 2013 Teatr Capitol Warszawa Organizatorzy Stowarzyszenie Profesjonalnych Mówców w Polsce & speakerslair 23 sierpnia 2013 Teatr Capitol Warszawa Organizatorzy Stowarzyszenie Profesjonalnych Mówców w Polsce & speakerslair 23-08-2013 O nas Organizatorem u jest Stowarzyszenie Profesjonalnych Mówców wraz z firmą

Bardziej szczegółowo

Akademia Aktywizacji Zawodowej Osób z Niepełnosprawnością

Akademia Aktywizacji Zawodowej Osób z Niepełnosprawnością Projekt: Akademia Aktywizacji Zawodowej Osób z Niepełnosprawnością Działalność Fundacji Razem osiągniemy sukces Razem zadbamy o Twój rozwój Razem uwolnimy Twój potencjał Razem znajdziemy pracę dla Ciebie

Bardziej szczegółowo

INSPIRUJEMY DO WIELKOŚCI SZKOŁA TUTORÓW VII EDYCJA: KRAKÓW, WARSZAWA, ŁÓDŹ GDAŃSK, POZNAŃ, KALISZ

INSPIRUJEMY DO WIELKOŚCI SZKOŁA TUTORÓW VII EDYCJA: KRAKÓW, WARSZAWA, ŁÓDŹ GDAŃSK, POZNAŃ, KALISZ INSPIRUJEMY DO WIELKOŚCI SZKOŁA TUTORÓW VII EDYCJA: KRAKÓW, WARSZAWA, ŁÓDŹ GDAŃSK, POZNAŃ, KALISZ CO PROPONUJEMY? Szkoła Tutorów to nowatorski, 64-godzinny program dla nauczycieli, wykładowców akademickich,

Bardziej szczegółowo

Szanowni Państwo! II edycja programu stażowego Kariera na start :

Szanowni Państwo! II edycja programu stażowego Kariera na start : Szanowni Państwo! Dwie edycje programu stażowego Kariera na start już za nami. W związku z tym pragniemy zaprezentować Państwu efekty naszych działań, a także przedstawić kolejne etapy realizacji naszego

Bardziej szczegółowo

Raport ewaluacyjny z praktyk organizowanych w 2012r w ramach projektu Edukacja dla rynku pracy.

Raport ewaluacyjny z praktyk organizowanych w 2012r w ramach projektu Edukacja dla rynku pracy. Raport ewaluacyjny z praktyk organizowanych w 2012r w ramach projektu Edukacja dla rynku pracy. Kielce, marzec 2013 Spis treści 1.Informacja o projekcie... 2 1.1. Informacja o praktykach... 3 1.2 Statystyki

Bardziej szczegółowo

Plan doradztwa zawodowego w Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Żorach w roku szkolnym 2015/2016

Plan doradztwa zawodowego w Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Żorach w roku szkolnym 2015/2016 Plan doradztwa zawodowego w Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Żorach w roku szkolnym 2015/2016 I. Cele ogólne: 1. Systematyczne diagnozowanie zapotrzebowania uczniów na informacje edukacyjne

Bardziej szczegółowo

Szanowni Państwo, Koordynator Festiwalu BOSS

Szanowni Państwo, Koordynator Festiwalu BOSS Szanowni Państwo, w imieniu Fundacji Studenckie Forum Business Centre Club zwracamy się do Państwa z ofertą współpracy przy projekcie Festiwal BOSS. Mamy nadzieję, że poniższa oferta będzie dla Państwa

Bardziej szczegółowo

Przewodnik ABK po stażach i praktykach w WSP TWP. Projekt współfinansowany z Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego

Przewodnik ABK po stażach i praktykach w WSP TWP. Projekt współfinansowany z Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego Przewodnik ABK po stażach i praktykach w WSP TWP Interesują mnie staże i praktyki: SHtraining - firma szkoleniowa Praktyki w dziale rekrutacji Praktyki przy organizacji szkoleń otwartych Polskie Towarzystwo

Bardziej szczegółowo

Profesjonalna pomoc w planowaniu kariery zawodowej i realizowaniu Indywidualnego Planu Działania

Profesjonalna pomoc w planowaniu kariery zawodowej i realizowaniu Indywidualnego Planu Działania Profesjonalna pomoc w planowaniu kariery zawodowej i realizowaniu Indywidualnego Planu Działania Centrum Informacji i Planowania Kariery Zawodowej w Krakowie, Tarnowie i Nowym Sączu Podjęcie pracy PIRAMIDA

Bardziej szczegółowo

STUDIA Z GWARANCJĄ SUKCESU

STUDIA Z GWARANCJĄ SUKCESU Wyższa Szkoła Administracji Publicznej im. Stanisława Staszica w Białymstoku Wyższa Szkoła Administracji Publicznej im. Stanisława Staszica w Białymstoku ul. Ks.Stanisława Suchowolca 6, 15-567 Białystok

Bardziej szczegółowo

List motywacyjny, który Cię wyróżni

List motywacyjny, który Cię wyróżni List motywacyjny, który Cię wyróżni Szukasz pracy i chcesz, żeby pracodawca wybrał właśnie Ciebie? Chcesz dobrze wypaść w jego oczach jeszcze przed rozmową? Chcesz napisać przekonujący list motywacyjny?

Bardziej szczegółowo

KWESTIONARIUSZ ANONIMOWEGO BADANIA INTERNETOWEGO CAWI Z UDZIAŁEM

KWESTIONARIUSZ ANONIMOWEGO BADANIA INTERNETOWEGO CAWI Z UDZIAŁEM ZAŁĄCZNIK NR 2.1 KWESTIONARIUSZ ANONIMOWEGO BADANIA INTERNETOWEGO CAWI Z UDZIAŁEM STUDENTÓW 1. Jak ocenia Pan(i) relacje z uczelnią, na której Pan(i) studiuje? Bardzo dobrze - jestem aktywnie zaangażowany(a)

Bardziej szczegółowo

Ogólnopolski Tydzień Kariery 2016 OFERTA DLA KLAS I

Ogólnopolski Tydzień Kariery 2016 OFERTA DLA KLAS I OFERTA DLA KLAS I WYKŁAD DLA UCZNIÓW Planowanie kariery zawodowej- co już możesz robić dla siebie, aby w przyszłości twoja decyzja edukacyjno-zawodowa była prosta Podczas wykładu poznasz istotne zasady

Bardziej szczegółowo

Program Ambasador Tesco

Program Ambasador Tesco Program Ambasador Tesco SPIS TREŚci Kim jesteśmy?....................................... 3 Czym jest Program Ambasador Tesco?............ 4 Kogo szukamy?...................................... 5 Twoje zadania

Bardziej szczegółowo

MISTRZ I UCZEŃ - model kształcenia praktycznego

MISTRZ I UCZEŃ - model kształcenia praktycznego Spotkanie branżowe dla studentów i pracodawców Kierunek: INFORMATYKA NOWOCZESNE PLATFORMY INFORMATYCZNE COLLEGIUM MAZOVIA Innowacyjna Szkoła Wyższa realizuje projekt współfinansowany ze środków Unii Europejskiej

Bardziej szczegółowo

Zostań mistrzem rozmowy kwalifikacyjnej. Organizator: Partner główny: Partnerzy merytoryczni: Partner warsztatów:

Zostań mistrzem rozmowy kwalifikacyjnej. Organizator: Partner główny: Partnerzy merytoryczni: Partner warsztatów: Zostań mistrzem rozmowy kwalifikacyjnej Młodzi na rynku pracy Projekt: Praca to akcja społeczna Gazety Wyborczej, której celem jest diagnoza i poprawa sytuacji młodych ludzi na rynku pracy W ubiegłym roku

Bardziej szczegółowo

Podsumowanie realizacji projektu systemowego : DOBRY START SZANSĄ NA PRACĘ 2010

Podsumowanie realizacji projektu systemowego : DOBRY START SZANSĄ NA PRACĘ 2010 Podsumowanie realizacji projektu systemowego : DOBRY START SZANSĄ NA PRACĘ 2010 W 2010 roku Ośrodek Pomocy Społecznej w Grybowie realizował projekt systemowy DOBRY START SZANSĄ NA PRACĘ współfinansowany

Bardziej szczegółowo

Pomagamy uczniowi w wyborze dalszej ścieżki edukacyjno - zawodowej.

Pomagamy uczniowi w wyborze dalszej ścieżki edukacyjno - zawodowej. Certyfikat ISO 9001 (od 2002) ŁCDNiKP 824/rz Pomagamy uczniowi w wyborze dalszej ścieżki edukacyjno - zawodowej. Model doradztwa zawodowego lokalne działania globalne rozwiązanie Małgorzata Sienna - Kierownik

Bardziej szczegółowo

WYDZIAŁ NAUK O ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIU

WYDZIAŁ NAUK O ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIU NIE ZW YK KIERUNKI STUDIÓW WE!! KA E I C LE P UP A N J TY CZ NE GO IU D STU PRA K T YC Z NY P R O FIL EN AŁC K SZT WYDZIAŁ NAUK O ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIU IA DI ET E WYDZIAŁ NAUK O ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIU Kształcimy

Bardziej szczegółowo

Łukasz Reszka Wiceprezes Zarządu

Łukasz Reszka Wiceprezes Zarządu Łukasz Reszka Wiceprezes Zarządu Czas na zmiany! Aktywizacja zawodowa osób bezrobotnych w wieku 15 24 lat! Projekt miejsce realizacji Ząbkowice Śląskie projekt realizowany w partnerstwie z Powiatowym Urzędem

Bardziej szczegółowo

SCENARIUSZ WARSZTATÓW NR 7. DLA MŁODZIEŻY GIMNAZJALNEJ

SCENARIUSZ WARSZTATÓW NR 7. DLA MŁODZIEŻY GIMNAZJALNEJ SCENARIUSZ WARSZTATÓW NR 7. DLA MŁODZIEŻY GIMNAZJALNEJ Temat: Jak przygotować cv i list motywacyjny? Cel: Przybliżenie zasad konstruowania cv oraz listu motywacyjnego. Czas przeznaczony na warsztat: 45

Bardziej szczegółowo

REGULAMIN KONKURSU home.pl szuka talentów z Kurierem Szczecińskim 1 Postanowienia ogólne

REGULAMIN KONKURSU home.pl szuka talentów z Kurierem Szczecińskim 1 Postanowienia ogólne REGULAMIN KONKURSU home.pl szuka talentów z Kurierem Szczecińskim 1 Postanowienia ogólne 1. Niniejszy Regulamin Konkursu (zwany dalej: Regulaminem) określa organizację, warunki udziału i przebieg konkursu

Bardziej szczegółowo

Doradztwo zawodowe z elementami coachingu

Doradztwo zawodowe z elementami coachingu Doradztwo zawodowe z elementami coachingu WSB Gdynia - Studia podyplomowe Opis kierunku Doradztwo zawodowe z elementami coachingu - studia w WSB w Gdyni Profesja doradcy zawodowego to możliwość wykonywania

Bardziej szczegółowo

Akademia Magellana Program Praktyk i Staży w Magellan S.A. i Spółkach Zależnych

Akademia Magellana Program Praktyk i Staży w Magellan S.A. i Spółkach Zależnych Akademia Magellana Program Praktyk i Staży w Magellan S.A. i Spółkach Zależnych Skończyłeś studia? A może dopiero je zacząłeś? Być może właśnie teraz zastanawiasz się co studiować? Chcesz skonfrontować

Bardziej szczegółowo

Biuro Karier. Oferta dla studentów

Biuro Karier. Oferta dla studentów Biuro Karier Biuro Karier prowadzi swoją działalność od września 2001 roku, a głównym celem tej jednostki jest promocja oraz aktywizacja zawodowa studentów Uniwersytetu Jagiellońskiego. Główne działania

Bardziej szczegółowo

PISANIE LIST MOTYWACYJNY (B2/C1)

PISANIE LIST MOTYWACYJNY (B2/C1) PISANIE LIST MOTYWACYJNY (B2/C1) 1. Proszę zapoznać się z treścią listu motywacyjnego, a następnie uzupełnić schemat (nazywając jego najważniejsze części). WZÓR LISTU MOTYWACYJNEGO (Na podstawie: http://list.ovh.org/list_infor.pdf)

Bardziej szczegółowo

Studia podyplomowe Rozwój osobisty- studia coachingu

Studia podyplomowe Rozwój osobisty- studia coachingu Załącznik do Uchwały Rady Instytutu INHS w Płocku Nr /16 z dnia 8 września 16 roku Studia podyplomowe Rozwój osobisty- studia coachingu I. WYMAGANIA OGÓLNE Studia zawodowe inżynierskie, licencjackie, magisterskie.

Bardziej szczegółowo

Realizacja projektu od pomysłu do profesjonalnej realizacji

Realizacja projektu od pomysłu do profesjonalnej realizacji Dom Współpracy Polsko-Niemieckiej Realizacja projektu od pomysłu do profesjonalnej realizacji Szkolenie dla multiplikatorów w kontekście pracy przy projektach europejskich oraz polsko-niemieckich Termin:

Bardziej szczegółowo

Praktyki zarządzania talentami w Polsce. Badanie House of Skills, 2015

Praktyki zarządzania talentami w Polsce. Badanie House of Skills, 2015 Praktyki zarządzania talentami w Polsce Badanie House of Skills, 2015 Co badaliśmy? Jakie zmiany dokonały się w ramach zarządzania talentami na polskim rynku w ciągu ostatnich 10 lat? Jakie praktyki i

Bardziej szczegółowo

PRZEWODNIK PO PRAKTYKACH Z AIESEC

PRZEWODNIK PO PRAKTYKACH Z AIESEC PRZEWODNIK PO PRAKTYKACH Z AIESEC Praktyki z AIESEC dają niepowtarzalną możliwość zdobycia doświadczenia zawodowego nie tylko studentom, ale także absolwentom uczelni wyższych. Praktyki AIESEC łączą przyjemne

Bardziej szczegółowo

Interaktywny Instytut Badań Rynkowych

Interaktywny Instytut Badań Rynkowych Interaktywny Instytut Badań Rynkowych Kim jesteśmy? 2 Istniejemy na polskim rynku badań od 2004 roku Jesteśmy częścią międzynarodowej grupy Gemius SA lidera badań internetowych zarówno w Polsce, jak i

Bardziej szczegółowo

Copywriter (staż/praktyka)

Copywriter (staż/praktyka) Copywriter (staż/praktyka) Centralne Biuro Detektywistyki i Obserwacji w związku z dynamicznym rozwojem poszukuje Copywriterów (praktyki), którzy rozbudują portal cbdio.pl Zależy nam na osobach, które

Bardziej szczegółowo

Wyższa Szkoła Promocji. prezentacja studiów magisterskich

Wyższa Szkoła Promocji. prezentacja studiów magisterskich Wyższa Szkoła Promocji prezentacja studiów magisterskich AGENDA z Kim jesteśmy i dokąd zmierzamy z Nasze specjalności z Współpracujemy z Absolwenci o nas z 7 korzyści, dla których warto KIM JESTEŚMY I

Bardziej szczegółowo

Goldenline oraz LinkedIn zakładanie konta i możliwości

Goldenline oraz LinkedIn zakładanie konta i możliwości Goldenline oraz LinkedIn zakładanie konta i możliwości Serwisy społecznościowe zdobyły ogromną popularność wśród polskich internautów. Sam tylko Facebook, który jest najpopularniejszym serwisem tego typu

Bardziej szczegółowo

CASE STUDY. Przykład najlepszych odpowiedzi na. pytania na rozmowie kwalifikacyjnej. 2012 Przemysław Walter Group

CASE STUDY. Przykład najlepszych odpowiedzi na. pytania na rozmowie kwalifikacyjnej. 2012 Przemysław Walter Group CASE STUDY Przykład najlepszych odpowiedzi na pytania na rozmowie kwalifikacyjnej 2012 Przemysław Walter Group Droga Czytelniczko, Drogi Czytelniku Posiadasz pełne prawa do tej publikacji. Możesz rozdawać

Bardziej szczegółowo

Program Coachingu dla młodych osób

Program Coachingu dla młodych osób Program Coachingu dla młodych osób "Dziecku nie wlewaj wiedzy, ale zainspiruj je do działania " Przed rozpoczęciem modułu I wysyłamy do uczestników zajęć kwestionariusz 360 Moduł 1: Samoznanie jako część

Bardziej szczegółowo

APLIKACJA POSTGRADUATE

APLIKACJA POSTGRADUATE Pakiet APLIKACJA POSTGRADUATE Elab oferuje profesjonalne usługi konsultingowe dla osób zainteresowanych studiami w dowolnych krajach na kierunkach anglojęzycznych. Nasi eksperci pomogą Ci bez stresu przejść

Bardziej szczegółowo

Współczesne wyzwania w obszarze planowania i zarządzania karierą zawodową

Współczesne wyzwania w obszarze planowania i zarządzania karierą zawodową Współczesne wyzwania w obszarze planowania i zarządzania karierą zawodową Dr Kinga Hoffmann Katedra Zarządzania Zasobami Ludzkimi Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach Rybnik, 19.10.2015 r. Plan prezentacji

Bardziej szczegółowo

ZASADY PISANIA CV. Co powinno się znaleźć w CV?

ZASADY PISANIA CV. Co powinno się znaleźć w CV? ZASADY PISANIA CV CV to Twoja zawodowa wizytówka. Ma w zwięzły sposób podawać wszystkie podstawowe informacje o Tobie, które mogą być istotne dla przyszłego pracodawcy. Po zapoznaniu się z CV powinien

Bardziej szczegółowo

prezentacja wyników badanie studentów edycja III

prezentacja wyników badanie studentów edycja III prezentacja wyników badanie studentów edycja III Nic nie wzbudza we mnie takiego podziwu, jak praca ludzka. Mogę się jej przyglądać godzinami. J.K.Jerome Niniejsze badanie od początku jego istnienia ma

Bardziej szczegółowo

Spotkanie informacyjne na temat konkursu na dofinansowanie projektów w ramach Poddziałania 4.1.1 Wzmocnienie potencjału dydaktycznego uczelni

Spotkanie informacyjne na temat konkursu na dofinansowanie projektów w ramach Poddziałania 4.1.1 Wzmocnienie potencjału dydaktycznego uczelni Spotkanie informacyjne na temat konkursu na dofinansowanie projektów w ramach Poddziałania 4.1.1 Wzmocnienie potencjału dydaktycznego uczelni Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki ogłoszonego przez Narodowe

Bardziej szczegółowo

Centrum Rozwoju Talentów i Dobre Lekcje. zapraszają uczniów szkół gimnazjalnych i ponadgimnazjalnych na FERIE Z TALENTAMI

Centrum Rozwoju Talentów i Dobre Lekcje. zapraszają uczniów szkół gimnazjalnych i ponadgimnazjalnych na FERIE Z TALENTAMI Centrum Rozwoju Talentów i Dobre Lekcje zapraszają uczniów szkół gimnazjalnych i ponadgimnazjalnych na FERIE Z TALENTAMI otwarte warsztaty i prelekcje 16-20 stycznia 2017 Chcesz poznać swoje talenty i

Bardziej szczegółowo

KWALIFIKACJE ABSOLWENTA: Absolwent specjalności Branding jest przygotowany do realizacji zadań zawodowych w trzech obszarach:

KWALIFIKACJE ABSOLWENTA: Absolwent specjalności Branding jest przygotowany do realizacji zadań zawodowych w trzech obszarach: PLAN STUDIÓW NA KIERUNKU: Komunikacja wizerunkowa (reklama, public relations, branding) Studia niestacjonarne II stopnia (magisterskie) SPECJALNOŚĆ: branding PROGRAM OBOWIĄZUJĄCY OD ROKU AKADEMICKIEGO

Bardziej szczegółowo

Młodzi na rynku pracy 2012. Raport badawczy

Młodzi na rynku pracy 2012. Raport badawczy Młodzi na rynku pracy 2012 Raport badawczy Warszawa, 28 lutego 2012 Nota metodologiczna Badanie zostało zrealizowane w dniach 9-16 lutego 2012 przez portal badawczy StudentsWatch sp. z o.o. na losowej

Bardziej szczegółowo

INSPIRUJEMY DO WIELKOŚCI SZKOŁA TUTORÓW AKADEMICKICH WROCŁAW, WARSZAWA, ŁÓDŹ, KRAKÓW, KATOWICE

INSPIRUJEMY DO WIELKOŚCI SZKOŁA TUTORÓW AKADEMICKICH WROCŁAW, WARSZAWA, ŁÓDŹ, KRAKÓW, KATOWICE INSPIRUJEMY DO WIELKOŚCI SZKOŁA TUTORÓW AKADEMICKICH WROCŁAW, WARSZAWA, ŁÓDŹ, KRAKÓW, KATOWICE CO PROPONUJEMY? Szkoła Tutorów Akademickich to nowatorski, 64-godzinny program dla wykładowców, doktorantów,

Bardziej szczegółowo

Kierunek studiów: STOSUNKI MIĘDZYNARODOWE Specjalność: międzynarodowe stosunki ekonomiczne STUDIA PIERWSZEGO STOPNIA SYLWETKA ABSOLWENTA

Kierunek studiów: STOSUNKI MIĘDZYNARODOWE Specjalność: międzynarodowe stosunki ekonomiczne STUDIA PIERWSZEGO STOPNIA SYLWETKA ABSOLWENTA Specjalność: międzynarodowe stosunki ekonomiczne STUDIA PIERWSZEGO STOPNIA Specjalność międzynarodowe stosunki ekonomiczne skierowana jest do osób, które pragną aktywnie działać na rynkach międzynarodowych,

Bardziej szczegółowo

DZIENNIK PRAKTYK. kierunek: filologia polska specjalność: kultura społeczna i medialna

DZIENNIK PRAKTYK. kierunek: filologia polska specjalność: kultura społeczna i medialna DZIENNIK PRAKTYK kierunek: filologia polska specjalność: kultura społeczna i medialna 1. Imię i nazwisko:... 2. Rok i tryb studiów: I rok/ 2 st. studia stacjonarne 3. Miejsce odbywania praktyki (adres

Bardziej szczegółowo

PRAKTYKI STUDENCKIE JAK ZNALEŹĆ DOBREGO PRACODAWCĘ?

PRAKTYKI STUDENCKIE JAK ZNALEŹĆ DOBREGO PRACODAWCĘ? PRAKTYKI STUDENCKIE JAK ZNALEŹĆ DOBREGO PRACODAWCĘ? www.nauka.gov.pl/praktyki SPIS TREŚCI 1. CZYM SĄ ZAWODOWE PRAKTYKI STUDENCKIE? 2. JAK ZNALEŹĆ PRACODAWCĘ OFERUJĄCEGO DOBRE PRAKTYKI STUDENCKIE? 2.1 Portal

Bardziej szczegółowo

Trener na telefon. Oferta współpracy dla firm szkoleniowych

Trener na telefon. Oferta współpracy dla firm szkoleniowych Trener na telefon Oferta współpracy dla firm szkoleniowych Treco: inspiracja do sukcesu buduje swoją wartość w oparciu o długoletnie doświadczenie wysoce wykwalifikowanej kadry, gruntowną wiedzę i praktyczne

Bardziej szczegółowo

FORUM DOBRYCH PRAKTYK CZYLI JAK ORGANIZOWAĆ PRAKTYKI DOBREJ JAKOŚCI

FORUM DOBRYCH PRAKTYK CZYLI JAK ORGANIZOWAĆ PRAKTYKI DOBREJ JAKOŚCI Projekt współfinansowany przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego FORUM DOBRYCH PRAKTYK CZYLI JAK ORGANIZOWAĆ PRAKTYKI DOBREJ JAKOŚCI Biuro Karier UMK Projekt realizowany w ramach

Bardziej szczegółowo

Wojewódzki Urząd Pracy w Poznaniu Miejsce odbywania zajęć: Poznań, ul. Kościelna 37

Wojewódzki Urząd Pracy w Poznaniu Miejsce odbywania zajęć: Poznań, ul. Kościelna 37 Wojewódzki Urząd Pracy w Poznaniu Miejsce odbywania zajęć: Poznań, ul. Kościelna 37 KWIECIEŃ Jak efektywnie zarządzać czasem i skutecznie realizować swoje cele Termin: 8-9. 4. 2015 r., godz. 9.00 14.00

Bardziej szczegółowo

Artur Skiba, SAZ Przegląd sytuacji na rynku agencji zatrudnienia Overview of the market situation of employment situation

Artur Skiba, SAZ Przegląd sytuacji na rynku agencji zatrudnienia Overview of the market situation of employment situation Artur Skiba, SAZ Przegląd sytuacji na rynku agencji zatrudnienia Overview of the market situation of employment situation 3rd International Recruitment Congress 2015 Od początku istnienia celem SAZ jest

Bardziej szczegółowo

Projekt realizowany przez Stowarzyszenie TRATWA Wrocław

Projekt realizowany przez Stowarzyszenie TRATWA Wrocław Projekt realizowany przez Stowarzyszenie TRATWA Wrocław Celem projektu było: przygotowanie grupy przyszłych liderów społecznych (wykształconych, młodych ludzi) do wejścia na rynek pracy w ramach III sektora

Bardziej szczegółowo

Wykaz zajęć aktywizacyjnych organizowanych w Dziale Poradnictwa i Informacji Zawodowej w Powiatowym Urzędzie Pracy w Rzeszowie w I kwartale 2014 roku

Wykaz zajęć aktywizacyjnych organizowanych w Dziale Poradnictwa i Informacji Zawodowej w Powiatowym Urzędzie Pracy w Rzeszowie w I kwartale 2014 roku Wykaz zajęć aktywizacyjnych organizowanych w Dziale Poradnictwa i Informacji Zawodowej w Powiatowym Urzędzie Pracy w Rzeszowie w I kwartale roku Tematyka zajęć aktywizacyjnych Termin zajęć Termin przyjmowania

Bardziej szczegółowo

Centrum Informacji i Planowania Kariery Zawodowej Wojewódzkiego Urzędu Pracy zaprasza na kolejne warsztaty w Białymstoku, Łomży i Suwałkach.

Centrum Informacji i Planowania Kariery Zawodowej Wojewódzkiego Urzędu Pracy zaprasza na kolejne warsztaty w Białymstoku, Łomży i Suwałkach. Warsztaty dla bezrobotnych Centrum Informacji i Planowania Kariery Zawodowej Wojewódzkiego Urzędu Pracy zaprasza na kolejne warsztaty w Białymstoku, Łomży i Suwałkach. Suwałki 14.03.2007 Pisanie dokumentów

Bardziej szczegółowo

Czynniki decydujące o zatrudnieniu studenta lub absolwenta

Czynniki decydujące o zatrudnieniu studenta lub absolwenta Badanie pracodawców Czynniki decydujące o zatrudnieniu studenta lub absolwenta O badaniu Badanie pracodawców zostało przeprowadzone w maju 2011 roku przez AIESEC POLSKA i. Opinie pracodawców uzyskano podczas

Bardziej szczegółowo

Na stronie internetowej www.job.poznan.pl znajdują się aktualne oferty pracy.

Na stronie internetowej www.job.poznan.pl znajdują się aktualne oferty pracy. Pośrednictwo pracy prowadzone w Powiatowym Urzędzie Pracy w Poznaniu polega na udzielaniu pomocy osobom bezrobotnym i poszukującym pracy w uzyskaniu odpowiedniego zatrudnienia oraz pracodawcom w pozyskiwaniu

Bardziej szczegółowo