GOPS Nowa Wieś Lęborska, r.

Wielkość: px
Rozpocząć pokaz od strony:

Download "GOPS Nowa Wieś Lęborska, r."

Transkrypt

1 GOPS Nowa Wieś Lęborska, r. DO WSZYSTKICH WYKONAWCÓW Dotyczy: postępowania o udzielenie zamówienia publicznego prowadzonego w trybie propozycji cenowej na świadczenie usług w formie zapewnienia schronienia dla osób bezdomnych z terenu gminy Nowa Wieś Lęborska Klauzula informacyjna z art. 3 RODO związana z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego pn.: świadczenie usług w formie zapewnienia schronienia dla osób bezdomnych z terenu gminy Nowa Wieś Lęborska Zgodnie z art. 3 ust. i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 206/679 z dnia 27 kwietnia 206 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 9 z , str. ), dalej RODO, informuję, że: administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Nowej Wsi Lęborskiej, Nowa Wieś Lęborska, ul. Młynarska, mail: tel ; inspektorem ochrony danych osobowych w Gminnym Ośrodku Pomocy Społecznej w Nowej Wsi Lęborskiej jest Pan Piotr Szumko, mail: tel ; Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. lit. c RODO w celu związanym z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego o sygnaturze ZP.EM pn.: świadczenie usług w formie zapewnienia schronienia dla osób bezdomnych z terenu gminy Nowa Wieś Lęborska, prowadzonym w trybie propozycji cenowej; odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 8 oraz art. 96 ust. 3 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych (tekst jednolity Dz. U. z 207 r., poz. 579 z późn. zm.), dalej ustawa Pzp ; Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane, zgodnie z art. 97 ust. ustawy Pzp, przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy; obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy Pzp, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy Pzp; w odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO; posiada Pani/Pan:

2 na podstawie art. 5 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących; na podstawie art. 6 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych ** ; na podstawie art. 8 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 8 ust. 2 RODO ***; prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO; nie przysługuje Pani/Panu: w związku z art. 7 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych; prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO; na podstawie art. 2 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. lit. c RODO. Ponadto pragnę poinformować, iż również wykonawca, podwykonawca, podmiot trzeci będzie musiał podczas pozyskiwania danych osobowych na potrzeby konkretnego postępowania o udzielenie zamówienia wypełnić obowiązek informacyjny wynikający z art. 3 RODO względem osób fizycznych, których dane osobowe dotyczą, i od których dane te bezpośrednio pozyskał. Kierownik Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Nowej Wsi Lęborskiej mgr Elżbieta Kowalczyk * Wyjaśnienie: informacja w tym zakresie jest wymagana, jeżeli w odniesieniu do danego administratora lub podmiotu przetwarzającego istnieje obowiązek wyznaczenia inspektora ochrony danych osobowych. 2

3 ** Wyjaśnienie: skorzystanie z prawa do sprostowania nie może skutkować zmianą wyniku postępowania o udzielenie zamówienia publicznego ani zmianą postanowień umowy w zakresie niezgodnym z ustawą Pzp oraz nie może naruszać integralności protokołu oraz jego załączników. *** Wyjaśnienie: prawo do ograniczenia przetwarzania nie ma zastosowania w odniesieniu do przechowywania, w celu zapewnienia korzystania ze środków ochrony prawnej lub w celu ochrony praw innej osoby fizycznej lub prawnej, lub z uwagi na ważne względy interesu publicznego Unii Europejskiej lub państwa członkowskiego. Obowiązek informacyjny wynikający z art. 3 RODO w przypadku zbierania danych osobowych bezpośrednio od osoby fizycznej, której dane dotyczą, w celu związanym z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego. Wprowadzenie Zaproponowane zapisy klauzuli informacyjnej uwzględniają regulacje zawarte w art. 3 rozporządzenia RODO ), którego przepisy bezpośrednio obowiązują we wszystkich państwach członkowskich UE z dniem 25 maja 208 r. oraz mają odpowiednie zastosowanie na gruncie Prawa zamówień publicznych. Wyjaśnić w tym miejscu należy, że w zamówieniach publicznych administratorem danych osobowych obowiązanym do spełnienia obowiązku informacyjnego z art. 3 RODO będzie w szczególności: Zamawiający - względem osób fizycznych, od których dane osobowe bezpośrednio pozyskał. Dotyczy to w szczególności: wykonawcy będącego osobą fizyczną, wykonawcy będącego osobą fizyczną, prowadzącą jednoosobową działalność gospodarczą pełnomocnika wykonawcy będącego osobą fizyczną (np. dane osobowe zamieszczone w pełnomocnictwie), członka organu zarządzającego wykonawcy, będącego osobą fizyczną (np. dane osobowe zamieszczone w informacji z KRK), osoby fizycznej skierowanej do przygotowania i przeprowadzenia postępowania o udzielenie zamówienia publicznego; Wykonawca - względem osób fizycznych, od których dane osobowe bezpośrednio pozyskał. Dotyczy to w szczególności: osoby fizycznej skierowanej do realizacji zamówienia, podwykonawcy/podmiotu trzeciego będącego osobą fizyczną, podwykonawcy/podmiotu trzeciego będącego osobą fizyczną, prowadzącą jednoosobową działalność gospodarczą, pełnomocnika podwykonawcy/podmiotu trzeciego będącego osobą fizyczną (np. dane osobowe zamieszczone w pełnomocnictwie), członka organu zarządzającego podwykonawcy/podmiotu trzeciego, będącego osobą fizyczną (np. dane osobowe zamieszczone w informacji z KRK); Podwykonawca/podmiot trzeci - względem osób fizycznych, od których dane osobowe bezpośrednio pozyskał.

4 Dotyczy to w szczególności osoby fizycznej skierowanej do realizacji zamówienia. ) rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 206/679 z dnia 27 kwietnia 206 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 9 z , str. ). Przyjmuje się, że obowiązek informacyjny z art. 3 RODO powinien być wykonany wraz ze zbieraniem (tj. podczas pozyskiwania) danych osobowych, a informacja powinna dotrzeć w sposób zindywidualizowany do osoby, której dane osobowe dotyczą. Mając na względzie specyfikę zamówień publicznych, uznać należy, że zamawiający będzie mógł zawrzeć klauzulę informacyjną z art. 3 RODO w ogłoszeniu o zamówieniu lub w specyfikacji istotnych warunków zamówienia. Potencjalny wykonawca będący osobą fizyczną, będzie musiał bowiem już na początku postępowania zapoznać się z treścią ogłoszenia o zamówieniu (dotyczy przetargu nieograniczonego oraz trybów dwuetapowych) lub specyfikacji istotnych warunków zamówienia (dotyczy w szczególności przetargu nieograniczonego), aby móc uczestniczyć w danym postępowaniu. W pozostałych trybach udzielania zamówień, w których postępowanie nie jest wszczynane w drodze ogłoszenia o zamówieniu lub brak jest specyfikacji istotnych warunków zamówienia, klauzula informacyjna z art. 3 RODO powinna być przekazywana podczas pozyskiwania danych osobowych, a więc w praktyce wraz z pierwszą korespondencją kierowaną do wykonawcy będącego osobą fizyczną, w tym prowadzącego jednoosobową działalność gospodarczą. Podkreślenia wymaga, że również wykonawca, podwykonawca, podmiot trzeci będzie musiał podczas pozyskiwania danych osobowych na potrzeby konkretnego postępowania o udzielenie zamówienia wypełnić obowiązek informacyjny wynikający z art. 3 RODO względem osób fizycznych, których dane osobowe dotyczą, i od których dane te bezpośrednio pozyskał. Mając na względzie treść art. 2 RODO, informacje, o których mowa w art. 3 RODO, muszą być zamieszczone w łatwo dostępnej formie i opisane zwięzłym, przejrzystym, zrozumiałym, jasnym i prostym językiem. Należy zauważyć, że obowiązek informacyjny wynikający z art. 3 RODO nie będzie miał zastosowania, gdy i w zakresie, w jakim osoba, której dane dotyczą, dysponuje już tymi informacjami. Na marginesie wyjaśnienia wymaga, że co do zasady zamawiający, przetwarzając dane osobowe, które pośrednio pozyskał w celu związanym z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego, nie będzie obowiązany do wypełniania obowiązku informacyjnego, mając na względzie treść włączeń zawartych w art. 4 ust. 5 RODO. Zamieszczone poniżej zapisy klauzuli informacyjnej z art. 3 RODO mają charakter przykładowy i należy je traktować jako materiał pomocniczy, który może być przydatny w związku z procesem udzielania zamówień. Przy ich tworzeniu przyjęto założenie, że klauzula informacyjna może być wykorzystywana przez zamawiających w postępowaniach o udzielenie zamówienia publicznego, 2

5 w których przetwarzanie jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze, a więc na podstawie prawnej określonej w art. 6 ust. lit. c RODO.

Załącznik nr 6. Wzór oświadczenia wymaganego od wykonawcy w zakresie wypełnienia obowiązków informacyjnych wynikających z RODO

Załącznik nr 6. Wzór oświadczenia wymaganego od wykonawcy w zakresie wypełnienia obowiązków informacyjnych wynikających z RODO Załącznik nr 6 Wzór oświadczenia wymaganego od wykonawcy w zakresie wypełnienia obowiązków informacyjnych wynikających z RODO Wprowadzenie Wykonawca ubiegając się o udzielenie zamówienia publicznego jest

Bardziej szczegółowo

w zakresie usługi szkoleniowej nt. Prawo zamówień publicznych w kontekście perspektywy finansowej w ramach PO WER i RPO

w zakresie usługi szkoleniowej nt. Prawo zamówień publicznych w kontekście perspektywy finansowej w ramach PO WER i RPO Numer sprawy WO-ZP.2310.9.2018 Do udostępnienia na stronie internetowej Zamawiającego w zakresie usługi szkoleniowej nt. Prawo zamówień publicznych w kontekście perspektywy finansowej 2014-2020 w ramach

Bardziej szczegółowo

Modyfikacja treści SIWZ

Modyfikacja treści SIWZ Projekt Łódzki Tramwaj Metropolitalny: etap Pabianice - Ksawerów współfinansowany przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego

Bardziej szczegółowo

Oznaczenie sprawy 14/V/2018

Oznaczenie sprawy 14/V/2018 Rozbudowa systemu monitoringu wizyjnego - budowa sieci światłowodowej na terenie Miasta Krakowa w formule zaprojektuj i wybuduj Nazwa oraz adres Zamawiającego: Zarząd Infrastruktury Komunalnej i Transportu

Bardziej szczegółowo

Załącznik nr 1 WZÓR OFERTY W ODPOWIEDZI NA ZAPYTANIE OFERTOWE nr 2/KZ/2018

Załącznik nr 1 WZÓR OFERTY W ODPOWIEDZI NA ZAPYTANIE OFERTOWE nr 2/KZ/2018 DANE OFERETNA Imię i nazwisko/nazwa: Załącznik nr 1 WZÓR OFERTY W ODPOWIEDZI NA ZAPYTANIE OFERTOWE nr 2/KZ/2018 Adres: Telefon: Nip: E-mail: Regon: Specjalista ds. zamówień publicznych Cena brutto za realizację

Bardziej szczegółowo

zamówienie na Budowę sieci kanalizacji deszczowej w rejonie ulic Józefa Pankiewicza i Edmunda Bojanowskiego w Lesznie

zamówienie na Budowę sieci kanalizacji deszczowej w rejonie ulic Józefa Pankiewicza i Edmunda Bojanowskiego w Lesznie Biuletyn Informacji Publicznej Urzędu Miasta Leszna http://bip.leszno.pl/przetarg/4840/mzd-271-23-2018 MZD.271.23.2018 Szczegóły zamówienie na Budowę sieci kanalizacji deszczowej w rejonie ulic Józefa

Bardziej szczegółowo

Sukcesywną dostawę druków na potrzeby Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Łodzi. Numer sprawy: 79 / Opis przedmiotu zamówienia

Sukcesywną dostawę druków na potrzeby Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Łodzi. Numer sprawy: 79 / Opis przedmiotu zamówienia Załącznik nr 2 do Regulaminu udzielania zamówień publicznych o wartości szacunkowej nieprzekraczającej wyrażonej w złotych równowartości kwoty 30 000 euro Łódź, dnia 07.02.2019 Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej

Bardziej szczegółowo

SZCZEGÓŁOWE WARUNKI KONKURSU OFERT. na zakup i dostawę morcelatora do zabiegów laparoskopowych 33/ZA/18

SZCZEGÓŁOWE WARUNKI KONKURSU OFERT. na zakup i dostawę morcelatora do zabiegów laparoskopowych 33/ZA/18 SZCZEGÓŁOWE WARUNKI KONKURSU OFERT na zakup i dostawę morcelatora do zabiegów laparoskopowych 33/ZA/18 Zatwierdzam: Świętochłowice, dnia 15.11.2018 r. Rozdział I. Określenie przedmiotu zamówienia Przedmiotem

Bardziej szczegółowo

ZAPYTANIE OFERTOWE TECHNICZNE ASPEKTY DZIAŁALNOŚCI, BEZPIECZEŃSTWO DROGOWE

ZAPYTANIE OFERTOWE TECHNICZNE ASPEKTY DZIAŁALNOŚCI, BEZPIECZEŃSTWO DROGOWE ZAPYTANIE OFERTOWE Pomorski Ośrodek Ruchu Drogowego w Gdańsku (zwany dalej PORD lub Zamawiający) zwraca się z zapytaniem ofertowym pn.: Przeprowadzenie zajęć na kursie dla osób ubiegających się o certyfikat

Bardziej szczegółowo

Ogólne warunki umowy

Ogólne warunki umowy 13. Płatność za przedmiot umowy zostanie dokonana na rachunek wskazany przez Wykonawcę, w terminie 30 dni od daty otrzymania przez Zamawiającego prawidłowo wystawionej faktury. 14. W przypadku opóźnienia

Bardziej szczegółowo

ZAPYTANIE OFERTOWE. uprawnienia instruktora techniki jazdy w zakresie co najmniej kat. B lub C,

ZAPYTANIE OFERTOWE. uprawnienia instruktora techniki jazdy w zakresie co najmniej kat. B lub C, ZAPYTANIE OFERTOWE Pomorski Ośrodek Ruchu Drogowego w Gdańsku, Ośrodek Doskonalenia Techniki Jazdy Autodrom Pomorze w Pszczółkach (zwanym dalej ODTJ) zwraca się z zapytaniem ofertowym pn.: Świadczenie

Bardziej szczegółowo

ZMIANA DO SIWZ NR 1. oraz zamieszczając klauzulę informacyjną zgodnie z art. 13 RODO o treści j.n. Klauzula informacyjna zgodnie z art.

ZMIANA DO SIWZ NR 1. oraz zamieszczając klauzulę informacyjną zgodnie z art. 13 RODO o treści j.n. Klauzula informacyjna zgodnie z art. Zarząd Dróg Wojewódzkich w Zielonej Górze al. Niepodległości 32 65-042 Zielona Góra tel. 68 328 03 00, fax. 68 328 03 32 e-mail: zdw@zdw.zgora.pl Zielona Góra, 29.05.2018 r. ZDW-ZG-WZA-3310-55/2018 ZMIANA

Bardziej szczegółowo

W trosce o bagna i ludzi

W trosce o bagna i ludzi W trosce o bagna i ludzi Osowiec-Twierdza 8 19-110 Goniądz tel. (0 85) 738 30 00 fax. (0 85) 738 30 21 www.biebrza.org.pl e-mail: sekretariat@biebrza.org.pl Załącznik nr 1 do SIWZ Nr referencyjny Zamówienia:

Bardziej szczegółowo

ZAPYTANIE OFERTOWE. (postępowanie nie podlega ustawie Prawo zamówień publicznych)

ZAPYTANIE OFERTOWE. (postępowanie nie podlega ustawie Prawo zamówień publicznych) ZAPYTANIE OFERTOWE (postępowanie nie podlega ustawie Prawo zamówień publicznych) Pomorski Ośrodek Ruchu Drogowego w Gdańsku (zwany dalej Zamawiającym) zwraca się z zapytaniem ofertowym na świadczenie usługi

Bardziej szczegółowo

Projekt Politechnika Świętokrzyska nowoczesną uczelnią w europejskiej przestrzeni gospodarczej POWR Z202/17 O F E R T A

Projekt Politechnika Świętokrzyska nowoczesną uczelnią w europejskiej przestrzeni gospodarczej POWR Z202/17 O F E R T A Załącznik nr 2 Politechnika Świętokrzyska Al. Tysiąclecia Państwa Polskiego nr 7 O F E R T A na usługę udzielenia wsparcia kadrze zarządzającej Politechniki Świętokrzyskiej w procesie dostosowania Uczelni

Bardziej szczegółowo

W trosce o bagna i ludzi

W trosce o bagna i ludzi W trosce o bagna i ludzi Osowiec-Twierdza 8 19-110 Goniądz tel. (0 85) 738 30 00 fax. (0 85) 738 30 21 www.biebrza.org.pl e-mail: sekretariat@biebrza.org.pl Załącznik nr 1 do SIWZ Nr referencyjny Zamówienia:

Bardziej szczegółowo

F2 do SIWZ). W okresie gwarancji Zamawiający nie będzie zobowiązany do zapewnienia oryginalnego opakowania producenta sprzętu.

F2 do SIWZ). W okresie gwarancji Zamawiający nie będzie zobowiązany do zapewnienia oryginalnego opakowania producenta sprzętu. AD/ZP/54/18 Poznań, 24.08.2018r Dotyczy: przetargu nieograniczonego na sprzedaż i dostawę fabrycznie nowego sprzętu komputerowego i oprogramowania dla projektu Czas zawodowców BIS zawodowa Wielkopolska.

Bardziej szczegółowo

ZAPYTANIE OFERTOWE. (postępowanie nie podlega ustawie Prawo zamówień publicznych)

ZAPYTANIE OFERTOWE. (postępowanie nie podlega ustawie Prawo zamówień publicznych) ZAPYTANIE OFERTOWE (postępowanie nie podlega ustawie Prawo zamówień publicznych) Pomorski Ośrodek Ruchu Drogowego w Gdańsku (zwany dalej PORD lub Zamawiający) zwraca się z zapytaniem ofertowym na świadczenie

Bardziej szczegółowo

ZMIANA DO SIWZ NR 1 - PRZEDŁUŻENIE TERMINU SKŁADANIA I OTWARCIA OFERT

ZMIANA DO SIWZ NR 1 - PRZEDŁUŻENIE TERMINU SKŁADANIA I OTWARCIA OFERT Zarząd Dróg Wojewódzkich w Zielonej Górze al. Niepodległości 32 65-042 Zielona Góra tel. 68 328 03 00, fax. 68 328 03 32 e-mail: zdw@zdw.zgora.pl Zielona Góra, 29.05.2018 r. ZDW-ZG-WZA-3310-54/2018 ZMIANA

Bardziej szczegółowo

Politechnika Świętokrzyska Al. Tysiąclecia Państwa Polskiego nr 7 O F E R T A

Politechnika Świętokrzyska Al. Tysiąclecia Państwa Polskiego nr 7 O F E R T A Załącznik nr 2 Politechnika Świętokrzyska Al. Tysiąclecia Państwa Polskiego nr 7 O F E R T A na dostawę oprogramowania dla Politechniki Świętokrzyskiej (PRZETARG NIEOGRANICZONY) Nazwa i adres Wykonawcy...........

Bardziej szczegółowo

ZMIANA DO SIWZ NR 1. Zamawiający dokonuje zmiany w formularzu ofertowym poprzez dodanie pkt. 18 o treści:

ZMIANA DO SIWZ NR 1. Zamawiający dokonuje zmiany w formularzu ofertowym poprzez dodanie pkt. 18 o treści: Zarząd Dróg Wojewódzkich w Zielonej Górze al. Niepodległości 32 65-042 Zielona Góra tel. 68 328 03 00, fax. 68 328 03 32 e-mail: zdw@zdw.zgora.pl Zielona Góra, 29.05.2018 r. ZDW-ZG-WZA-3310-56/2018 ZMIANA

Bardziej szczegółowo

ZAPYTANIE OFERTOWE. wsparciu specjalistyczną i aktualną wiedzą m.in. w obszarach prawa,

ZAPYTANIE OFERTOWE. wsparciu specjalistyczną i aktualną wiedzą m.in. w obszarach prawa, ZAPYTANIE OFERTOWE Pomorski Ośrodek Ruchu Drogowego w Gdańsku (zwany dalej PORD lub Zamawiający) zwraca się z zapytaniem ofertowym na świadczenie usługi w zakresie pełnienia funkcji Inspektora ochrony

Bardziej szczegółowo

(PRZETARG NIEOGRANICZONY)

(PRZETARG NIEOGRANICZONY) Załącznik nr 2 Politechnika Świętokrzyska Al. Tysiąclecia Państwa Polskiego nr 7 O F E R T A na dostawę oprogramowania STATISTICA pakiet zaawansowany 10 PL dla Politechniki Świętokrzyskiej (PRZETARG NIEOGRANICZONY)

Bardziej szczegółowo

SZPITAL POWIATOWY im. dr Tytusa Chałubińskiego w Zakopanem

SZPITAL POWIATOWY im. dr Tytusa Chałubińskiego w Zakopanem SZPITAL POWIATOWY im. dr Tytusa Chałubińskiego w Zakopanem ul. Kamieniec 10, 34-500 Zakopane tel. (+48 18) 20 120 21, fax (+48 18) 20 153 51 e-mail: zp@szpital-zakopane.pl http://www.szpital-zakopane.pl

Bardziej szczegółowo

PRZEDŁUŻENIE TERMINU SKŁADANIA I OTWARCIA OFERT NR 2 + ZMIANA DO SIWZ NR 3

PRZEDŁUŻENIE TERMINU SKŁADANIA I OTWARCIA OFERT NR 2 + ZMIANA DO SIWZ NR 3 Zarząd Dróg Wojewódzkich w Zielonej Górze al. Niepodległości 32 65-042 Zielona Góra tel. 68 328 03 00, fax. 68 328 03 32 e-mail: zdw@zdw.zgora.pl Zielona Góra, 29.05.2018 r. ZDW-ZG-WZA-3310-40/2018 PRZEDŁUŻENIE

Bardziej szczegółowo

ZAPYTANIE OFERTOWE. (postępowanie nie podlega ustawie Prawo zamówień publicznych)

ZAPYTANIE OFERTOWE. (postępowanie nie podlega ustawie Prawo zamówień publicznych) ZAPYTANIE OFERTOWE (postępowanie nie podlega ustawie Prawo zamówień publicznych) Pomorski Ośrodek Ruchu Drogowego w Gdańsku (zwany dalej PORD lub Zamawiający) zwraca się z zapytaniem ofertowym na świadczenie

Bardziej szczegółowo

a) Dodaje się punkt XXI. DANE OSOBOWE OBOWIĄZEK INFORMACYJNY w brzmieniu:

a) Dodaje się punkt XXI. DANE OSOBOWE OBOWIĄZEK INFORMACYJNY w brzmieniu: DZ 2710-16/18 Dotyczy: Kraków, dnia 29 maja 2018r. Przetargu nieograniczonego na robotę budowlaną polegającą na przebudowie części hali budynku B wraz z malowaniem w Oddziale Krosno Instytutu Nafty i Gazu

Bardziej szczegółowo

ZAPYTANIE OFERTOWE na realizację zadania o wartości szacunkowej poniżej równowartości EURO

ZAPYTANIE OFERTOWE na realizację zadania o wartości szacunkowej poniżej równowartości EURO Zamawiający Starostwo Powiatowe ul. 3 Maja 29 16-300 Augustów Augustów, dnia 06.07.2018 r. OP.272.12.2018 ZAPYTANIE OFERTOWE na realizację zadania o wartości szacunkowej poniżej równowartości 30.000 EURO

Bardziej szczegółowo

Zawiadomienie o wyniku postępowania o udzielenie zamówienia publicznego

Zawiadomienie o wyniku postępowania o udzielenie zamówienia publicznego SAMODZIELNY PUBLICZNY ZAKŁAD OPIEKI ZDROWOTNEJ MINISTERSTWA SPRAW WEWNĘTRZNYCH I ADMINISTRACJI W RZESZOWIE ul. Krakowska 16, 35-111 Rzeszów tel. 17 86 43 312, sek./fax 17 85 32 770 sekretariat@szpitalmsw.rzeszow.pl

Bardziej szczegółowo

Projekt Politechnika Świętokrzyska nowoczesną uczelnią w europejskiej przestrzeni gospodarczej POWR Z202/17 O F E R T A

Projekt Politechnika Świętokrzyska nowoczesną uczelnią w europejskiej przestrzeni gospodarczej POWR Z202/17 O F E R T A Załącznik nr 2 Politechnika Świętokrzyska Al. Tysiąclecia Państwa Polskiego nr 7 O F E R T A na usługę przeprowadzenia certyfikowanego szkolenia zewnętrznego ze sterowania latającymi obiektami bezzałogowymi

Bardziej szczegółowo

Politechnika Świętokrzyska Al. Tysiąclecia Państwa Polskiego nr 7 O F E R T A

Politechnika Świętokrzyska Al. Tysiąclecia Państwa Polskiego nr 7 O F E R T A Załącznik nr 2 Politechnika Świętokrzyska Al. Tysiąclecia Państwa Polskiego nr 7 O F E R T A na dostawę sprzętu komputerowego dla Politechniki Świętokrzyskiej (PRZETARG NIEOGRANICZONY) Nazwa i adres Wykonawcy...........

Bardziej szczegółowo

Z A P R A S Z A. Dźwig osobowy r Społecznej w Łodzi. elektryczny. Usługowo-Handlowo- ul. Kilińskiego 102/102a

Z A P R A S Z A. Dźwig osobowy r Społecznej w Łodzi. elektryczny. Usługowo-Handlowo- ul. Kilińskiego 102/102a Łódź, dnia 23 stycznia 2019 r. Miasto Łódź Miejski Ośrodek Pomocy działając na podstawie art. 4 pkt 8 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 roku Prawo zamówień publicznych (tekst jednolity: Dz.U. z 2018 roku,

Bardziej szczegółowo

Politechnika Świętokrzyska Al. Tysiąclecia Państwa Polskiego nr 7 O F E R T A

Politechnika Świętokrzyska Al. Tysiąclecia Państwa Polskiego nr 7 O F E R T A Załącznik nr 2 Politechnika Świętokrzyska Al. Tysiąclecia Państwa Polskiego nr 7 O F E R T A na pakiet oprogramowania antywirusowego dla komputerów i poczty w sieci uczelnianej dla Politechniki Świętokrzyskiej

Bardziej szczegółowo

POWR K060/16

POWR K060/16 Klauzula informacyjna Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych

Bardziej szczegółowo

Polska-Katowice: Produkty farmaceutyczne 2019/S Ogłoszenie o zamówieniu. Dostawy

Polska-Katowice: Produkty farmaceutyczne 2019/S Ogłoszenie o zamówieniu. Dostawy 1 / 8 Niniejsze ogłoszenie w witrynie : udl?uri=:notice:315637-2019:text:pl:html Polska-Katowice: Produkty farmaceutyczne 2019/S 129-315637 Ogłoszenie o zamówieniu Dostawy Legal Basis: Dyrektywa 2014/24/UE

Bardziej szczegółowo

ZAPYTANIE OFERTOWE. (postępowanie nie podlega ustawie Prawo zamówień publicznych)

ZAPYTANIE OFERTOWE. (postępowanie nie podlega ustawie Prawo zamówień publicznych) ZAPYTANIE OFERTOWE (postępowanie nie podlega ustawie Prawo zamówień publicznych) Pomorski Ośrodek Ruchu Drogowego w Gdańsku (zwany dalej PORD lub Zamawiający) zaprasza do składania ofert na dostawę pelletu

Bardziej szczegółowo

Załącznik nr 1 do SIWZ. ..., dnia... FORMULARZ OFERTOWY. 1. Nazwa Wykonawcy : Nazwa Wykonawcy / Nazwa Lidera i Partnerów Konsorcjum*

Załącznik nr 1 do SIWZ. ..., dnia... FORMULARZ OFERTOWY. 1. Nazwa Wykonawcy : Nazwa Wykonawcy / Nazwa Lidera i Partnerów Konsorcjum* Załącznik nr 1 do SIWZ..., dnia... 1. Nazwa Wykonawcy : FORMULARZ OFERTOWY Nazwa Wykonawcy / Nazwa Lidera i Partnerów Konsorcjum* * wypełnić w przypadku gdy ofertę składa Konsorcjum Adres Wykonawcy 2.

Bardziej szczegółowo

FORMULARZ OFERTY. Gmina Biała, ul. Rynek 10, Biała. [nazwa Zamawiającego]

FORMULARZ OFERTY. Gmina Biała, ul. Rynek 10, Biała. [nazwa Zamawiającego] Dokument dotyczy projektu pn.: Rewitalizacja centrum miasta Biała realizowanego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Opolskiego 2014-2020 (nr umowy o dofinansowanie: RPOP.10.02.00-16-0028/17)

Bardziej szczegółowo

OFERTA część pierwsza/druga zamówienia

OFERTA część pierwsza/druga zamówienia OFERTA część pierwsza/druga zamówienia ZAMAWIAJĄCY: Gmina Gniezno Al. Reymonta 9-11, 62-200 Gniezno W odpowiedzi na publiczne ogłoszenie o zamówieniu, my niżej podpisani przestrzegając ściśle postanowień

Bardziej szczegółowo

ZAPROSZENIE DO ZŁOŻENIA OFERTY

ZAPROSZENIE DO ZŁOŻENIA OFERTY Pałecznica, 06.12.2018 ZAPROSZENIE DO ZŁOŻENIA OFERTY na Wykonanie raportu przedinwestycyjnego jako koncepcji inwestycji pilotażowej pn. Inteligentne pomiary zużycia wody w Gminie Pałecznica ZAPYTANIE

Bardziej szczegółowo

na wykonanie Programu Naprawczego dla Zespołu Opieki Zdrowotnej w Świętochłowicach sp. z o.o. 9/ZA/19

na wykonanie Programu Naprawczego dla Zespołu Opieki Zdrowotnej w Świętochłowicach sp. z o.o. 9/ZA/19 SZCZEGÓŁOWE WARUNKI KONKURSU OFERT na wykonanie Programu Naprawczego dla Zespołu Opieki Zdrowotnej w Świętochłowicach sp. z o.o. 9/ZA/19 Zatwierdzam: Świętochłowice, dnia 29.05.2019 r. Rozdział I. Określenie

Bardziej szczegółowo

Politechnika Świętokrzyska Al. Tysiąclecia Państwa Polskiego nr 7 O F E R T A

Politechnika Świętokrzyska Al. Tysiąclecia Państwa Polskiego nr 7 O F E R T A Załącznik nr 2 Politechnika Świętokrzyska Al. Tysiąclecia Państwa Polskiego nr 7 O F E R T A na dostawę komputerów przenośnych oraz urządzeń wielofunkcyjnych dla Politechniki Świętokrzyskiej (PRZETARG

Bardziej szczegółowo

ZAPYTANIE OFERTOWE. Gliwice, dnia r.

ZAPYTANIE OFERTOWE. Gliwice, dnia r. 4WOG-1200.2712.59.2019 Gliwice, dnia 20.05.2019 r. ZAPYTANIE OFERTOWE 4 Wojskowy Oddział Gospodarczy z siedzibą w Gliwicach, ul. Gen. Andersa 47, 44-121 Gliwice, zwraca się z zapytaniem ofertowym dotyczącym

Bardziej szczegółowo

Z A P Y T A N I E. (postępowanie nie podlega ustawie Prawo zamówień publicznych)

Z A P Y T A N I E. (postępowanie nie podlega ustawie Prawo zamówień publicznych) Z A P Y T A N I E (postępowanie nie podlega ustawie Prawo zamówień publicznych) Pomorski Ośrodek Ruchu Drogowego w Gdańsku (zwany dalej PORD lub Zamawiający) zwraca się z zapytaniem ofertowym pn.: Montaż

Bardziej szczegółowo

Z A P R A S Z A. zakup i dostawę czternastu urządzeń wielofunkcyjnych dla potrzeb Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Łodzi.

Z A P R A S Z A. zakup i dostawę czternastu urządzeń wielofunkcyjnych dla potrzeb Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Łodzi. Łódź, dnia 14.12.2018 roku Miasto Łódź Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Łodzi działając na podstawie art. 4 pkt 8 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 roku Prawo zamówień publicznych (tekst jednolity: Dz.U.

Bardziej szczegółowo

Zaproszenie do składania ofert w postępowaniu:

Zaproszenie do składania ofert w postępowaniu: Zaproszenie do składania ofert w postępowaniu: Dostawa sprzętu komputerowego w projekcie Centrum Usług Społecznościowych i Aktywności Lokalnej SATURN w Czeladzi Projekt współfinansowany przez Unię Europejską

Bardziej szczegółowo

Łyszkowice, r. Dom Pomocy Społecznej im. Adama Chmielowskiego Łyszkowice Koniusza OGŁOSZENIE

Łyszkowice, r. Dom Pomocy Społecznej im. Adama Chmielowskiego Łyszkowice Koniusza OGŁOSZENIE Łyszkowice, 21.01.2019r. Dom Pomocy Społecznej im. Adama Chmielowskiego Łyszkowice 64 32-104 Koniusza OGŁOSZENIE Dom Pomocy Społecznej im. Adama Chmielowskiego w Łyszkowicach, 32-104 Koniusza Łyszkowice

Bardziej szczegółowo

Projekt Politechnika Świętokrzyska nowoczesną uczelnią w europejskiej przestrzeni gospodarczej POWR Z202/17 O F E R T A

Projekt Politechnika Świętokrzyska nowoczesną uczelnią w europejskiej przestrzeni gospodarczej POWR Z202/17 O F E R T A Załącznik nr 2 Politechnika Świętokrzyska Al. Tysiąclecia Państwa Polskiego nr 7 O F E R T A na usługę przeprowadzenia warsztatów szkoleniowych z wykorzystania skaningu laserowego dla Politechniki Świętokrzyskiej

Bardziej szczegółowo

Z A P R A S Z A. zakup i dostawę czterech urządzeń wielofunkcyjnych dla potrzeb Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Łodzi.

Z A P R A S Z A. zakup i dostawę czterech urządzeń wielofunkcyjnych dla potrzeb Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Łodzi. Łódź, dnia 14.12.2018 roku Miasto Łódź Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Łodzi działając na podstawie art. 4 pkt 8 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 roku Prawo zamówień publicznych (tekst jednolity: Dz.U.

Bardziej szczegółowo

OŚWIADCZENIE OFERENTA o braku podstaw do wykluczenia z postępowania. Ja, niżej podpisana/y:... (imię i nazwisko osoby uprawnionej do reprezentowania )

OŚWIADCZENIE OFERENTA o braku podstaw do wykluczenia z postępowania. Ja, niżej podpisana/y:... (imię i nazwisko osoby uprawnionej do reprezentowania ) Załącznik Nr 1 do zapytania Nr 03/11/HL8/2018 z dnia 20.11.2018 roku. Miejscowość,, dnia:.... OŚWIADCZENIE OFERENTA o braku podstaw do wykluczenia z postępowania Ja, niżej podpisana/y:.... (imię i nazwisko

Bardziej szczegółowo

Politechnika Świętokrzyska Al. Tysiąclecia Państwa Polskiego nr 7 O F E R T A

Politechnika Świętokrzyska Al. Tysiąclecia Państwa Polskiego nr 7 O F E R T A Załącznik nr 2 Politechnika Świętokrzyska Al. Tysiąclecia Państwa Polskiego nr 7 O F E R T A na dostawę drukarek 3D dla Politechniki Świętokrzyskiej (PRZETARG NIEOGRANICZONY) Nazwa i adres Wykonawcy...........

Bardziej szczegółowo

Jelenia Góra r. ZAPYTANIE OFERTOWE. Niniejsze zapytanie zostało upublicznione poprzez zamieszczenie na stronie: bip.kpswjg.

Jelenia Góra r. ZAPYTANIE OFERTOWE. Niniejsze zapytanie zostało upublicznione poprzez zamieszczenie na stronie: bip.kpswjg. Projekt pod nazwą Utworzenie i wdrożenie zintegrowanego programu dla KPSW w ramach Programu Operacyjnego Wiedza Edukacja Rozwój 2014-2020 współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego

Bardziej szczegółowo

Polska-Olsztyn: Urządzenia medyczne 2019/S Sprostowanie. Ogłoszenie zmian lub dodatkowych informacji. Dostawy

Polska-Olsztyn: Urządzenia medyczne 2019/S Sprostowanie. Ogłoszenie zmian lub dodatkowych informacji. Dostawy 1 / 7 Niniejsze ogłoszenie w witrynie : udl?uri=:notice:193551-2019:text:pl:html Polska-Olsztyn: Urządzenia medyczne 2019/S 081-193551 Sprostowanie Ogłoszenie zmian lub dodatkowych informacji Dostawy (,

Bardziej szczegółowo

Politechnika Świętokrzyska Al. Tysiąclecia Państwa Polskiego nr 7 O F E R T A

Politechnika Świętokrzyska Al. Tysiąclecia Państwa Polskiego nr 7 O F E R T A Załącznik nr 2 Politechnika Świętokrzyska Al. Tysiąclecia Państwa Polskiego nr 7 O F E R T A na dostawę sprzętu komputerowego dla Politechniki Świętokrzyskiej (PRZETARG NIEOGRANICZONY) Nazwa i adres Wykonawcy...........

Bardziej szczegółowo

REGULAMIN PRZEPROWADZANIA DIALOGU TECHNICZNEGO

REGULAMIN PRZEPROWADZANIA DIALOGU TECHNICZNEGO REGULAMIN PRZEPROWADZANIA DIALOGU TECHNICZNEGO którego przedmiotem jest zakup i wdrożenie oprogramowania przeznaczonego do obsługi wydruku centralnego i podążającego (znak sprawy: BOU-IV.272.5.2019) 1

Bardziej szczegółowo

REGULAMIN PRZEPROWADZANIA DIALOGU TECHNICZNEGO MIEJSKIEGO CENTRUM MEDYCZNEGO GÓRNA W ŁODZI

REGULAMIN PRZEPROWADZANIA DIALOGU TECHNICZNEGO MIEJSKIEGO CENTRUM MEDYCZNEGO GÓRNA W ŁODZI REGULAMIN PRZEPROWADZANIA DIALOGU TECHNICZNEGO MIEJSKIEGO CENTRUM MEDYCZNEGO GÓRNA W ŁODZI 1 Zakres stosowania Regulaminu 1. Regulamin określa zasady prowadzenia przez Zamawiającego tj.: Miejskie Centrum

Bardziej szczegółowo

ZAPYTANIE OFERTOWE. (postępowanie nie podlega ustawie Prawo zamówień publicznych)

ZAPYTANIE OFERTOWE. (postępowanie nie podlega ustawie Prawo zamówień publicznych) ZAPYTANIE OFERTOWE (postępowanie nie podlega ustawie Prawo zamówień publicznych) Pomorski Ośrodek Ruchu Drogowego w Gdańsku (zwany dalej PORD lub Zamawiający) zwraca się z zapytaniem ofertowym na świadczenie

Bardziej szczegółowo

Zamawiający Augustów, dnia r. Starostwo Powiatowe ul. 3 Maja Augustów

Zamawiający Augustów, dnia r. Starostwo Powiatowe ul. 3 Maja Augustów Zamawiający Augustów, dnia 15.01.2019 r. Starostwo Powiatowe ul. 3 Maja 29 16-300 Augustów OP.272.1.2019 ZAPYTANIE OFERTOWE na realizację zadania o wartości szacunkowej poniżej równowartości 30.000 EURO

Bardziej szczegółowo

ZAPYTANIE OFERTOWE ZAKUP I DOSTAWA SPRZĘTU, AKCESORIÓW INFORMATYCZNYCH, DLA JEDNOSTEK/INSTYTUCJI BĘDĄCYCH NA ZAOPATRZENIU 4 WOG GLIWICE

ZAPYTANIE OFERTOWE ZAKUP I DOSTAWA SPRZĘTU, AKCESORIÓW INFORMATYCZNYCH, DLA JEDNOSTEK/INSTYTUCJI BĘDĄCYCH NA ZAOPATRZENIU 4 WOG GLIWICE Gliwice, dnia 05.10.2017 r. ZAPYTANIE OFERTOWE 4 Wojskowy Oddział Gospodarczy z siedzibą w Gliwicach, ul. Gen. Andersa 47, 44-121 Gliwice, zwraca się z zapytaniem ofertowym dotyczącym realizacji zamówienia

Bardziej szczegółowo

Politechnika Świętokrzyska Al. Tysiąclecia Państwa Polskiego nr 7 O F E R T A

Politechnika Świętokrzyska Al. Tysiąclecia Państwa Polskiego nr 7 O F E R T A Załącznik nr 2 Politechnika Świętokrzyska Al. Tysiąclecia Państwa Polskiego nr 7 O F E R T A na zakup i dostawę artykułów papierniczych i biurowych dla Politechniki Świętokrzyskiej (PRZETARG NIEOGRANICZONY)

Bardziej szczegółowo

(PRZETARG NIEOGRANICZONY)

(PRZETARG NIEOGRANICZONY) Załącznik nr 2 Politechnika Świętokrzyska Al. Tysiąclecia Państwa Polskiego nr 7 O F E R T A na dostawę komory do badania karbonatyzacji betonu dla Politechniki Świętokrzyskiej - w ramach realizacji Programu

Bardziej szczegółowo

LANGUAGE: NO_DOC_EXT: SOFTWARE VERSION:

LANGUAGE: NO_DOC_EXT: SOFTWARE VERSION: LANGUAGE: PL CATEGORY: ORIG FORM: F02 VERSION: R2.0.9.S03 SENDER: ENOTICES CUSTOMER: ECAS_nmunkoag NO_DOC_EXT: 2019-030168 SOFTWARE VERSION: 9.10.4 ORGANISATION: ENOTICES COUNTRY: EU PHONE: / E-mail: samodzielnyzoz@wp.pl

Bardziej szczegółowo

LANGUAGE: NO_DOC_EXT: SOFTWARE VERSION:

LANGUAGE: NO_DOC_EXT: SOFTWARE VERSION: LANGUAGE: PL CATEGORY: ORIG FORM: F02 VERSION: R2.0.9.S03 SENDER: ENOTICES CUSTOMER: ECAS_nmunkoag NO_DOC_EXT: 2019-114599 SOFTWARE VERSION: 9.11.2 ORGANISATION: ENOTICES COUNTRY: EU PHONE: / E-mail: samodzielnyzoz@wp.pl

Bardziej szczegółowo

Politechnika Świętokrzyska Al. Tysiąclecia Państwa Polskiego nr 7 O F E R T A

Politechnika Świętokrzyska Al. Tysiąclecia Państwa Polskiego nr 7 O F E R T A Załącznik nr 2 Politechnika Świętokrzyska Al. Tysiąclecia Państwa Polskiego nr 7 O F E R T A na zakup i dostawę materiałów eksploatacyjnych do drukarek, ksero i faksów dla Politechniki Świętokrzyskiej

Bardziej szczegółowo

SZPITAL POWIATOWY im. dr Tytusa Chałubińskiego w Zakopanem

SZPITAL POWIATOWY im. dr Tytusa Chałubińskiego w Zakopanem SZPITAL POWIATOWY im. dr Tytusa Chałubińskiego w Zakopanem ul. Kamieniec 10, 34-500 Zakopane tel. (+48 18) 20 120 21, fax (+48 18) 20 153 51 e-mail: zp@szpital-zakopane.pl http://www.szpital-zakopane.pl

Bardziej szczegółowo

Lp. Nazwa Wykonawcy(ów) Adres(y) Wykonawcy(ów) poniżej 43 mln EUR. - Duże przedsiębiorstwo: 250 i więcej pracowników, obrót roczny powyżej 50 mln EUR

Lp. Nazwa Wykonawcy(ów) Adres(y) Wykonawcy(ów) poniżej 43 mln EUR. - Duże przedsiębiorstwo: 250 i więcej pracowników, obrót roczny powyżej 50 mln EUR Załącznik nr 2 do SIWZ Formularz Ofertowy OFERTA WYKONAWCA: Niniejsza oferta zostaje złożona przez: Lp. Nazwa Wykonawcy(ów) Adres(y) Wykonawcy(ów) OSOBA UPRAWNIONA DO KONTAKTÓW: Imię i nazwisko Adres do

Bardziej szczegółowo

ZP WORD 2/bony/2019 załącznik nr 5

ZP WORD 2/bony/2019 załącznik nr 5 UMOWA DOSTAWY BONÓW TOWAROWYCH PODARUNKOWYCH PAPIEROWYCH PRZEZNACZONYCH DLA PRACOWNIKÓW WOJEWÓDZKIEGO OŚRODKA RUCHU DROGOWEGO W POZNANIU /projekt umowy/ zawarta w dniu 2019 r. w Poznaniu pomiędzy: WOJEWÓDZKIM

Bardziej szczegółowo

Wydział Inżynierii Produkcji

Wydział Inżynierii Produkcji Warszawa, dnia. 21.11.2018 r. ZP/ /2018/WIP-ITW Zaproszenie do złożenia oferty Postępowanie prowadzone w oparciu o art. 4 pkt. 8 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych / Dz. U. 2018

Bardziej szczegółowo

Gmina Racławice - Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Racławicach Racławice Racławice

Gmina Racławice - Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Racławicach Racławice Racławice Gmina Racławice - Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Racławicach Racławice 15 32-222 Racławice znak sprawy: RPO/GOPS/APII.1.2019 ZAPYTANIE OFERTOWE (oznaczane dalej jako ZP) w postępowaniu o wartości szacunkowej

Bardziej szczegółowo

Zespół Szkół Ogólnokształcących w Bobowej

Zespół Szkół Ogólnokształcących w Bobowej ZSO.26.4.201 Bobowa, dnia 02.10.201 r. Zespół Szkół Ogólnokształcących w Bobowej 3-350 Bobowa, ul Długoszowskich 1 ZAPRASZA do złożenia propozycji cenowej - ofertowej dot. zadania pn.: Zakup podręczników

Bardziej szczegółowo

FORMULARZ OFERTOWY. Dane dotyczące Wykonawcy: Nazwa... Siedziba Nr telefonu/fax. NIP... REGON.

FORMULARZ OFERTOWY. Dane dotyczące Wykonawcy: Nazwa... Siedziba Nr telefonu/fax. NIP... REGON. Znak sprawy: /P/09 Załącznik Nr do SIWZ FORMULARZ OFERTOWY Dane dotyczące Wykonawcy: Nazwa. Siedziba......... E-mail.. Nr telefonu/fax NIP... REGON. W odpowiedzi na ogłoszenie o przetargu nieograniczonym,

Bardziej szczegółowo

COUNTRY: PHONE: / NOTIFICATION TECHNICAL: NOTIFICATION PUBLICATION:

COUNTRY: PHONE: / NOTIFICATION TECHNICAL: NOTIFICATION PUBLICATION: LANGUAGE: PL CATEGORY: ORIG FORM: F14 VERSION: R2.0.9.S02 SENDER: ENOTICES CUSTOMER: s NO_DOC_EXT: 2018-081124 SOFTWARE VERSION: 9.6.5 ORGANISATION: ENOTICES COUNTRY: EU PHONE: / E-mail: zamowienia.publiczne@szpital2.rzeszow.pl

Bardziej szczegółowo

Polska-Łódź: Urządzenia medyczne 2019/S Ogłoszenie o zamówieniu. Dostawy

Polska-Łódź: Urządzenia medyczne 2019/S Ogłoszenie o zamówieniu. Dostawy 1 / 15 Niniejsze ogłoszenie w witrynie : udl?uri=:notice:119001-2019:text:pl:html Polska-Łódź: Urządzenia medyczne 2019/S 052-119001 Ogłoszenie o zamówieniu Dostawy Legal Basis: Dyrektywa 2014/24/UE Sekcja

Bardziej szczegółowo

ZAPYTANIE OFERTOWE na wykonanie zamówienia o wartości netto poniżej EURO

ZAPYTANIE OFERTOWE na wykonanie zamówienia o wartości netto poniżej EURO ZAPYTANIE OFERTOWE na wykonanie zamówienia o wartości netto poniżej 30 000 EURO W niniejszym postępowaniu nie stosuje się przepisów ustawy Prawo Zamówień Publicznych na podstawie art. 4 pkt 8 I. Przedmiot

Bardziej szczegółowo

ZAPYTANIE OFERTOWE. Przeprowadzenie kursów języka angielskiego według normy STANAG 6001 dla JW 3946 w Bytomiu

ZAPYTANIE OFERTOWE. Przeprowadzenie kursów języka angielskiego według normy STANAG 6001 dla JW 3946 w Bytomiu Gliwice, dnia 17.08.2018 r. ZAPYTANIE OFERTOWE 4 Wojskowy Oddział Gospodarczy z siedzibą w Gliwicach, ul. Gen. Andersa 47, 44-121 Gliwice, zwraca się z zapytaniem ofertowym dotyczącym realizacji zamówienia

Bardziej szczegółowo

ZAPYTANIE OFERTOWE. Zadanie nr 2 dostawa instrumentów oraz akcesoriów muzycznych

ZAPYTANIE OFERTOWE. Zadanie nr 2 dostawa instrumentów oraz akcesoriów muzycznych Gliwice, dnia 03.04.2019 r. ZAPYTANIE OFERTOWE 4 Wojskowy Oddział Gospodarczy z siedzibą w Gliwicach, ul. Gen. Andersa 47, 44-121 Gliwice, zwraca się z zapytaniem ofertowym dotyczącym realizacji zamówienia

Bardziej szczegółowo

KAG Ciechanów, dnia r. Zapytanie ofertowe

KAG Ciechanów, dnia r. Zapytanie ofertowe PAŃSTWOWA WYŻSZA SZKOŁA ZAWODOWA W CIECHANOWIE ul. Narutowicza 9, 06-400 Ciechanów KAG.262.36.2019 Ciechanów, dnia 12.09.2019 r. Zapytanie ofertowe Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Ciechanowie, ul. Narutowicza

Bardziej szczegółowo

OGŁOSZENIE. (postępowanie nie podlega ustawie Prawo zamówień publicznych)

OGŁOSZENIE. (postępowanie nie podlega ustawie Prawo zamówień publicznych) OGŁOSZENIE (postępowanie nie podlega ustawie Prawo zamówień publicznych) Pomorski Ośrodek Ruchu Drogowego w Gdańsku (dalej zwany PORD lub Zamawiający) zwraca się z zapytaniem ofertowym pod nazwą Wykonanie

Bardziej szczegółowo

ZAPYTANIE OFERTOWE. (postępowanie nie podlega ustawie Prawo zamówień publicznych)

ZAPYTANIE OFERTOWE. (postępowanie nie podlega ustawie Prawo zamówień publicznych) ZAPYTANIE OFERTOWE (postępowanie nie podlega ustawie Prawo zamówień publicznych) Pomorski Ośrodek Ruchu Drogowego w Gdańsku (zwany dalej PORD lub Zamawiający) zwraca się zapytaniem ofertowym pn.: Świadczenie

Bardziej szczegółowo

Ogłoszenie nr N-2019 z dnia r. Jarocin: OGŁOSZENIE O ZMIANIE OGŁOSZENIA OGŁOSZENIE DOTYCZY: Ogłoszenia o zamówieniu INFORMACJE O

Ogłoszenie nr N-2019 z dnia r. Jarocin: OGŁOSZENIE O ZMIANIE OGŁOSZENIA OGŁOSZENIE DOTYCZY: Ogłoszenia o zamówieniu INFORMACJE O Ogłoszenie nr 540027780-N-2019 z dnia 12-02-2019 r. Jarocin: OGŁOSZENIE O ZMIANIE OGŁOSZENIA OGŁOSZENIE DOTYCZY: Ogłoszenia o zamówieniu INFORMACJE O ZMIENIANYM OGŁOSZENIU Numer: 512770-N-2019 Data: 11/02/2019

Bardziej szczegółowo

ZAPYTANIE OFERTOWE. Zamawiający wymaga, aby Wykonawca: przedmiotu zapytania ofertowego:

ZAPYTANIE OFERTOWE. Zamawiający wymaga, aby Wykonawca: przedmiotu zapytania ofertowego: ZAPYTANIE OFERTOWE Pomorski Ośrodek Ruchu Drogowego w Gdańsku (zwany dalej PORD lub Zamawiający) zwraca się z zapytaniem ofertowym na wykonanie roboty budowlanej pn. Zaprojektowanie, dostawa i montaż klimatyzacji

Bardziej szczegółowo

KLAUZULA INFORMACYJNA RODO

KLAUZULA INFORMACYJNA RODO Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Limanowej ul. M. B. Bolesnej 18B, 34 600 Limanowa KLAUZULA INFORMACYJNA RODO Celem wypełnienia obowiązku, wynikającego z art. 13 i art. 14 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego

Bardziej szczegółowo

OGŁOSZENIE O POSTĘPOWANIU PRZETARGOWYM NA PODTSAWIE ART USTAWY KODEKS CYWILNY NA NAPRAWĘ SYSTEMÓW ZABEZPIECZEŃ TECHNICZNYCH

OGŁOSZENIE O POSTĘPOWANIU PRZETARGOWYM NA PODTSAWIE ART USTAWY KODEKS CYWILNY NA NAPRAWĘ SYSTEMÓW ZABEZPIECZEŃ TECHNICZNYCH OGŁOSZENIE O POSTĘPOWANIU PRZETARGOWYM NA PODTSAWIE ART. 70 1 USTAWY KODEKS CYWILNY NA NAPRAWĘ SYSTEMÓW ZABEZPIECZEŃ TECHNICZNYCH 1. Nazwa oraz adres zamawiającego. 1.1 Zamawiającym jest: 1.1.1. Adres

Bardziej szczegółowo

Ogłoszenie o zamówieniu

Ogłoszenie o zamówieniu Nr sprawy: DZP/341/27/19/EFS-R Ogłoszenie o zamówieniu Dotyczy: Projektu Pasja życia, współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa

Bardziej szczegółowo

ZAPROSZENIE DO SKŁADANIA OFERT. ZAPYTANIE OFERTOWE nr RR/2/TIK/2019

ZAPROSZENIE DO SKŁADANIA OFERT. ZAPYTANIE OFERTOWE nr RR/2/TIK/2019 Kielce, dnia 13 lutego 2019 r. Nr sprawy RR/2/TIK/2019 ZAPROSZENIE DO SKŁADANIA OFERT ZAPYTANIE OFERTOWE nr RR/2/TIK/2019 Wybór trenera do przeprowadzenia szkolenia w celu uzyskania przez nauczycieli kompetencji

Bardziej szczegółowo

Dolnośląskie Centrum Transplantacji Komórkowych z Krajowym Bankiem Dawców Szpiku

Dolnośląskie Centrum Transplantacji Komórkowych z Krajowym Bankiem Dawców Szpiku www. dctk. wr oc.pl Dolnośląskie Centrum Transplantacji Komórkowych z Krajowym Bankiem Dawców Szpiku ul. Grabiszyńska 105, 53-439 Wrocław Dział Zamówień Publicznych NIP: 894 27 02 290 tel.: 782 999 706

Bardziej szczegółowo

Inowrocław, dnia 26 lipca 2018 r. ZDP-T/1529/2018 Znak sprawy: Z30/39/2018

Inowrocław, dnia 26 lipca 2018 r. ZDP-T/1529/2018 Znak sprawy: Z30/39/2018 Inowrocław, dnia 26 lipca 2018 r. ZDP-T/1529/2018 Znak sprawy: Z30/39/2018 OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU udzielane na podstawie art. 4 pkt 8 ustawy PZP, którego wartość nie przekracza wyrażonej w złotych równowartości

Bardziej szczegółowo

OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU

OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU Inowrocław, 21 listopada 2018 r. ZDP-T/2295/2018 Znak sprawy: Z30/54/2018 OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU udzielane na podstawie art. 4 pkt 8 ustawy PZP, którego wartość nie przekracza wyrażonej w złotych równowartości

Bardziej szczegółowo

Łódź, dnia Numer wniosku: 316/2019

Łódź, dnia Numer wniosku: 316/2019 Załącznik nr 2 do Regulaminu udzielania zamówień publicznych o wartości szacunkowej nieprzekraczającej wyrażonej w złotych równowartości kwoty 30 000 euro Łódź, dnia 06.06.2019 Numer wniosku: 316/2019

Bardziej szczegółowo

Dolnośląskie Centrum Transplantacji Komórkowych z Krajowym Bankiem Dawców Szpiku

Dolnośląskie Centrum Transplantacji Komórkowych z Krajowym Bankiem Dawców Szpiku www.dctk.wroc.pl Dolnośląskie Centrum Transplantacji Komórkowych z Krajowym Bankiem Dawców Szpiku ul. Grabiszyńska 105, 53-439 Wrocław Dział Zamówień Publicznych NIP: 894 27 02 290 tel.: 782 999 706 REGON:

Bardziej szczegółowo

Z A P Y T A N I E. (postępowanie nie podlega ustawie Prawo zamówień publicznych)

Z A P Y T A N I E. (postępowanie nie podlega ustawie Prawo zamówień publicznych) Z A P Y T A N I E (postępowanie nie podlega ustawie Prawo zamówień publicznych) Pomorski Ośrodek Ruchu Drogowego w Gdańsku (zwany dalej PORD lub Zamawiający) zwraca się z zapytaniem ofertowym dotyczącym

Bardziej szczegółowo

Polska-Lublin: Energia elektryczna, cieplna, słoneczna i jądrowa 2018/S Ogłoszenie o zamówieniu. Dostawy

Polska-Lublin: Energia elektryczna, cieplna, słoneczna i jądrowa 2018/S Ogłoszenie o zamówieniu. Dostawy 1 / 6 Niniejsze ogłoszenie w witrynie TED: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:252479-2018:text:pl:html -Lublin: Energia elektryczna, cieplna, słoneczna i jądrowa 2018/S 111-252479 Ogłoszenie o zamówieniu

Bardziej szczegółowo

W ramach procedury rozeznania rynku (szacowanie wartości zamówienia)

W ramach procedury rozeznania rynku (szacowanie wartości zamówienia) W ramach procedury rozeznania rynku (szacowanie wartości zamówienia) zapraszamy do składania ofert na przeprowadzenie w terminie od 01.02.2019-31.12.2019 łącznie 392 godzin spotkań, diagnozy i konsultacji

Bardziej szczegółowo

Górnośląsko-Zagłębiowska Metropolia ul. Barbary 21A Katowice OGŁOSZENIE O DIALOGU TECHNICZNYM

Górnośląsko-Zagłębiowska Metropolia ul. Barbary 21A Katowice OGŁOSZENIE O DIALOGU TECHNICZNYM Katowice, 04.01.2019 r. Górnośląsko-Zagłębiowska Metropolia ul. Barbary 21A 40-053 Katowice OGŁOSZENIE O DIALOGU TECHNICZNYM związanym z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego na realizację

Bardziej szczegółowo

Politechnika Świętokrzyska Al. Tysiąclecia Państwa Polskiego nr 7 O F E R T A

Politechnika Świętokrzyska Al. Tysiąclecia Państwa Polskiego nr 7 O F E R T A Załącznik nr 2 Politechnika Świętokrzyska Al. Tysiąclecia Państwa Polskiego nr 7 O F E R T A na dostawę sprzętu AGD oraz sprzętu RTV wraz z montażem dla Politechniki Świętokrzyskiej (PRZETARG NIEOGRANICZONY)

Bardziej szczegółowo

Zapytanie ofertowe. III. TERMIN WYKONANIA ZAMÓWIENIA 1. Wymagany termin wykonania zamówienia - sukcesywnie do r.

Zapytanie ofertowe. III. TERMIN WYKONANIA ZAMÓWIENIA 1. Wymagany termin wykonania zamówienia - sukcesywnie do r. Nr sprawy AG. 252.8.2018 Mienia 04.12.2018r Zapytanie ofertowe Dotyczy: Sprzedaży i sukcesywnych dostaw mrożonek do DPS "Jedlina" w 2019 roku. Dom Pomocy Społecznej Jedlina Mienia 300; 05-319 Cegłów działający

Bardziej szczegółowo

OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU NA USŁUGĘ SPOŁECZNĄ ŚWIADCZENIE USŁUG POCZTOWYCH W OBROCIE KRAJOWYM I ZAGRANICZNYM

OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU NA USŁUGĘ SPOŁECZNĄ ŚWIADCZENIE USŁUG POCZTOWYCH W OBROCIE KRAJOWYM I ZAGRANICZNYM OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU NA USŁUGĘ SPOŁECZNĄ ŚWIADCZENIE USŁUG POCZTOWYCH W OBROCIE KRAJOWYM I ZAGRANICZNYM WAG.G.271.2.2018 I. NAZWA ORAZ ADRES ZAMAWIAJĄCEGO Miasto Gniezno ul. Lecha 6 62-200 Gniezno tel:

Bardziej szczegółowo