ZESTAW B. 1. Do zwierząt chronionych nie należy: a) karp, b) kozica, c) niedźwiedź brunatny.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Wielkość: px
Rozpocząć pokaz od strony:

Download "ZESTAW B. 1. Do zwierząt chronionych nie należy: a) karp, b) kozica, c) niedźwiedź brunatny."

Transkrypt

1 ZESTAW B... IMIĘ NAZWISKO 1. Do zwierząt chronionych nie należy: a) karp, b) kozica, c) niedźwiedź brunatny. 2. Nauka o ochronie środowiska: a) ekologia, b) sozologia, c) antropologia 3. Proces ponownego wykorzystania surowców nosi nazwę: a) recyclingu, b) renowacji, c) redukcji. 4. Wahadłówka to: a) urządzenie do wyciągania podrywki z wody, b) rodzaj błystki do spinningowania, c) metoda wędkowania ze zmianą stanowiska. 5. Która z wymienionych ryb jest rybą rodzimą? a) pstrąg potokowy, b) pstrąg tęczowy, c) pstrąg źródlany.

2 6. Liczba gatunków ryb i minogów, żyjących w wodach śródlądowych naszego kraju objętych prawną ochroną gatunkową jest; a) większa niż 15 b) zawiera się w przedziale c ) jest mniejsza niż Tarło węgorza europejskiego odbywa się w morzu a) Morze Barentsa b) Morze Północne c) Morze Sargassowe 8. Podaj ile wąsów posiada sum a) trzy wąsy b) sześć wąsów c) osiem wąsów 9. U których gatunków ryb występuje płetwa tłuszczowa a) szczupakowate b) sumowate c) łososiowate 10. Podaj która z ryb składa ikrę w muszli małża a) różanka b) jelec c) strzebla 11. Która z ryb ma tzw zęby gardłowe a) troć b) karp c) sandacz 12. Do czego służy rybom linia boczna a) do oddychania b) jako organ zmysłu c) ozdoba w okresie tarła 13. Z jakich urządzeń dozwolone jest wędkowanie w porze dziennej a) hydrotechnicznych b) tam i zapór wodnych służących do piętrzenia wody. c) pomostów wędkarskich,

3 14. Ile metrów powinna wynosić minimalna odległość pomiędzy wędkarzami łowiącymi metodą spinningową z łodzi: a) 50 metrów b) 75 metrów c) 150 metrów 15 Czy wolno stosować dodatkowe zewnętrzne obciążenia linki lub przyponu do połowu ryb metodą muchową? a) tak b) nie c) tak, ale tylko kulą wodną 16 Co to są przynęty sztuczne? a) wykonane z części roślin i zwierząt, a także imitujące owada lub jego stadia rozwojowe b) zbudowane przy pomocy sztucznych materiałów c) ciasta ze sztucznymi barwnikami 17 Czy nadmierne nęcenie może być szkodliwe dla wód? a) nie, ponieważ ryby zjadają cała zanętę b) tak, ponieważ resztki nie zjedzonej zanęty gniją i zatruwają środowisko c) nie, ponieważ są obojętne dla środowiska, nie gniją i nie pochłaniają tlenu 18 Dlaczego ścieki wpływają negatywnie na stan wody i żyjących w niej organizmów? a) ponieważ nie może powstać warstwa lodu b) ponieważ ulegają zatruciu c) ponieważ duszą się 19 Co to są zbiorniki zaporowe? a) jeziora powstałe sztucznie na terenach popowodziowych b) jeziora powstałe w wyniku zbudowania zapór na rzekach c) jeziora powstałe z zatorów wodnych np. zbudowanych przez bobry

4 20 Co należy zrobić w przypadku zauważenia przypadku kłusownictwa? a) zgłosić natychmiast organom ścigania: policji, straży rybackiej b) odejść z tego miejsca w obawie o własne bezpieczeństwo c) podjąć próbę czynnego przeciwdziałania 21 Co należy zrobić ze złowioną i zabraną rybą, która jest oznakowana? a) przesłać do okręgu PZW na terenie, którego została złowiona ryba, znaczek i kilka łusek z grzbietu ryby, z podaniem gatunku, długości i ciężaru oraz miejsca, daty i godziny połowu b) zachować znaczek na pamiątkę c) odnotować połów w rejestrze połowów 22 Co należy zrobić gdy złowimy ryby z widocznymi objawami choroby lub obecności pasożytów? a) wyrzucamy na brzeg lub zakopujemy b) zgłaszamy taki przypadek i oddajemy ryby do rybackiego gospodarza wód w celu podjęcia dalszego postępowania c) wrzucamy z powrotem do wody 23 Co należy zrobić z przeznaczoną do zabrania rybą złowioną pod lodem? a) zważyć i zmierzyć b) natychmiast usunąć haczyk c) uśmiercić 24 W jakiej odległości można wędkować od rozstawionych i oznakowanych sieci i innych rybackich narzędzi połowu? a) Nie mniej niż 100 m b) Nie mniej niż 50 m c) Nie mniej niż 150 m 25 W jakich typach jeziora występuje najwięcej gatunków ryb? a) w leszczowym b) w karasiowym c) w linowo-szczupakowym

5 26Które z wymienionych grup ryb składają ikrę na roślinności podwodnej? a) różanka, kiełb b) szczupak, leszcz, okoń c) brzana, koza 27 Która ryba posiada tylko jeden wąs? a) brzana b) miętus c) lin 28 Która grupa ryb występujących w naszej ichtiofaunie obejmuje największą liczbę gatunków? a) łososiowate b) okoniokształtne c) karpiowate 29 Czy do złowienia żywej ryby jako przynęty wędkarskiej wolno używać podrywki? a) nie b) tak, tylko podczas wędkowania c) tak, tylko z pomostu 30 Czy osoby w wieku do 14 lat mogą wędkować? a) Tak, ale wyłącznie pod opieką osoby uprawnionej do wędkowania b) Nie c) Tak, ale nie w porze nocnej

6 KLUCZ DO ZESTAWU B 1 A, 2 A, 3 A, 4 B, 5 A, 6 A,7 C, 8 B, 9 C, 10 A 11 B, 12 B, 13 C, 14 A, 15 B, 16 A, 17 B, 18 B, 19 B, 20 A, 21 A, 22 B, 23 C, 24 B, 25 B, 26 B, 27 B, 28 C, 29 B, 30 A

ZESTAW A. 2. Niszczenie wysokiego brzegu morskiego prowadzi do powstawania urwistych zboczy zwanych: a) mierzejami, b) klifami, c) depresjami

ZESTAW A. 2. Niszczenie wysokiego brzegu morskiego prowadzi do powstawania urwistych zboczy zwanych: a) mierzejami, b) klifami, c) depresjami ZESTAW A... IMIĘ...... NAZWISKO 1. Topnienie lodowców, podnoszenie się poziomu wód w morzach i oceanach to wynik: a) efektu cieplarnianego, b) kwaśnych deszczy, c) dziury ozonowej 2. Niszczenie wysokiego

Bardziej szczegółowo

POLSKI ZWIĄZEK WĘDKARSKI OKRĘG W GDAŃSKU

POLSKI ZWIĄZEK WĘDKARSKI OKRĘG W GDAŃSKU POLSKI ZWIĄZEK WĘDKARSKI OKRĘG W GDAŃSKU Pytania - Konkurs Wiedzy Wędkarskiej i Ekologicznej PZW - 2018 1 Regulamin Amatorskiego Połowu Ryb PZW jest zbiorem: a zaleceń postępowania etycznego wędkarza,

Bardziej szczegółowo

ZESTAW B. 1. Garbus to: a) wędzisko wygięte podczas holu ryby, b) potoczna nazwa okonia, c) rodzaj sieci rybackiej.

ZESTAW B. 1. Garbus to: a) wędzisko wygięte podczas holu ryby, b) potoczna nazwa okonia, c) rodzaj sieci rybackiej. 1. Garbus to: a) wędzisko wygięte podczas holu ryby, b) potoczna nazwa okonia, c) rodzaj sieci rybackiej. 2. Charakterystyczna cecha świnki to: a) dolny otwór gębowy o zrogowaciałych wargach, b) kolec

Bardziej szczegółowo

ZESTAW D ... 1 Podaj wymiar ochronny dla certy: a. do 35 cm, b. do 30 cm, c. do 25 cm.

ZESTAW D ... 1 Podaj wymiar ochronny dla certy: a. do 35 cm, b. do 30 cm, c. do 25 cm. ZESTAW D... IMIĘ...... NAZWISKO 1 Podaj wymiar ochronny dla certy: a. do 35 cm, b. do 30 cm, c. do 25 cm. 2 Która ryba nie jest chroniona prawem? a. koza, b. piskorz, c. jazgarz. 3. Sprężyna zanętowa to:

Bardziej szczegółowo

ZESTAW C. 1. Do zwierząt chronionych nie należy: a) karp, b) kozica, c) niedźwiedź brunatny. ...

ZESTAW C. 1. Do zwierząt chronionych nie należy: a) karp, b) kozica, c) niedźwiedź brunatny. ... ZESTAW C... IMIĘ...... NAZWISKO 1. Do zwierząt chronionych nie należy: a) karp, b) kozica, c) niedźwiedź brunatny. 2. Sprężyna zanętowa to: a) składnik zanęty gruntowej, b) element zestawu wędki, c) specjalny

Bardziej szczegółowo

KONKURS WIEDZY WĘDKARSKIEJ I EKOLOGICZNEJ 2015 r.

KONKURS WIEDZY WĘDKARSKIEJ I EKOLOGICZNEJ 2015 r. Polski Związek Wędkarski Okręg w Gdańsku KONKURS WIEDZY WĘDKARSKIEJ I EKOLOGICZNEJ 2015 r. 1. Imię i nazwisko (drukowane litery)... 2. Rok urodzenia... 3. Nr telefonu... e-mail:.. 4. Koło PZW, lub nazwa

Bardziej szczegółowo

1.Do zwierząt chronionych nie należy: a) karp, b) kozica, c) niedźwiedź brunatny

1.Do zwierząt chronionych nie należy: a) karp, b) kozica, c) niedźwiedź brunatny 1.Do zwierząt chronionych nie należy: a) karp, b) kozica, c) niedźwiedź brunatny 2.. Jaki jest okres ochronny dla węgorza w Polsce? a) od 1.01 do 30.04. b) od 15. 06 do 15. 07. c) nie ma okresu ochronnego

Bardziej szczegółowo

Halowy Turniej Wędkarski Test wiedzy o wędkarstwie, pytania przygotował Piotr Pik

Halowy Turniej Wędkarski Test wiedzy o wędkarstwie, pytania przygotował Piotr Pik 1 Halowy Turniej Wędkarski Test wiedzy o wędkarstwie, pytania przygotował Piotr Pik 1.W jakim wieku młodzież niezrzeszona w PZW może wędkować pod opieką wędkarza w ramach jego limitu połowu ryb? a/ do

Bardziej szczegółowo

1. Karta Wędkarska jest dokumentem wydawanym przez starostwo powiatowe: a) dożywotnio, b) tylko na określony czas, c) to nie jest dokument

1. Karta Wędkarska jest dokumentem wydawanym przez starostwo powiatowe: a) dożywotnio, b) tylko na określony czas, c) to nie jest dokument 1. Karta Wędkarska jest dokumentem wydawanym przez starostwo powiatowe: a) dożywotnio, b) tylko na określony czas, c) to nie jest dokument 2. W którym roku powstał Polski Związek Wędkarski? a) 1935r. b)

Bardziej szczegółowo

REGULAMIN AMATORSKIEGO POŁOWU RYB NA JEZIORZE PRZECHLEWSKIM W GMINIE PRZECHLEWO

REGULAMIN AMATORSKIEGO POŁOWU RYB NA JEZIORZE PRZECHLEWSKIM W GMINIE PRZECHLEWO REGULAMIN AMATORSKIEGO POŁOWU RYB NA JEZIORZE PRZECHLEWSKIM W GMINIE PRZECHLEWO Wydanie 25 Opracował Bogdan Barton Przechlewo, 13 luty 2016 r. 1 Wstęp 1. Dzierżawcą Jeziora Przechlewskiego wyłonionym w

Bardziej szczegółowo

Zmiany w Regulaminie Amatorskiego Połowu Ryb

Zmiany w Regulaminie Amatorskiego Połowu Ryb Zmiany w Regulaminie Amatorskiego Połowu Ryb Zgodnie z Uchwałą Zarządu Głównego Nr 74 z dnia 28.03. 2015 r. od dnia 1.01.2016 r. obowiązuje nowy Regulamin Amatorskiego Połowu Ryb. II. PRAWA WĘDKUJĄCEGO

Bardziej szczegółowo

Przykładowe pytania i odpowiedzi do egzaminu na Kartę Wędkarską

Przykładowe pytania i odpowiedzi do egzaminu na Kartę Wędkarską Przykładowe pytania i odpowiedzi do egzaminu na Kartę Wędkarską 1. Kto ma obowiązek posiadania karty wędkarskiej w czasie dokonywania amatorskiego połowu ryb? Odpowiedź: Obowiązek posiadania karty wędkarskiej

Bardziej szczegółowo

POLSKI ZWIĄZEK WĘDKARSKI ZARZĄD GŁÓWNY REGULAMIN AMATORSKIEGO POŁOWU RYB

POLSKI ZWIĄZEK WĘDKARSKI ZARZĄD GŁÓWNY REGULAMIN AMATORSKIEGO POŁOWU RYB POLSKI ZWIĄZEK WĘDKARSKI ZARZĄD GŁÓWNY REGULAMIN AMATORSKIEGO POŁOWU RYB 2011 ISBN 83-915232-4-1 SPIS TREŚCI I. Wstęp 4 II. Prawa wędkującego w wodach PZW 5 III. Obowiązki wędkującego w wodach PZW 8 IV.

Bardziej szczegółowo

Regulamin Amatorskiego Połowu Ryb

Regulamin Amatorskiego Połowu Ryb Regulamin Amatorskiego Połowu Ryb Rozdziały I. Wstęp II. Prawa wędkującego w wodach PZW III. Obowiązki wędkującego w wodach PZW IV. Zasady wędkowania V. Dozwolone metody połowu VI. Ochrona ryb VII. Kontrola

Bardziej szczegółowo

Regulamin amatorskiego połowu ryb na jeziorze Wierzchowo w Gminie Szczecinek

Regulamin amatorskiego połowu ryb na jeziorze Wierzchowo w Gminie Szczecinek Załącznik do Zarządzenia Nr 84/2016 Wójt Gminy Szczecinek z dnia 9 czerwca 2016 r. Regulamin amatorskiego połowu ryb na jeziorze Wierzchowo w Gminie Szczecinek SPIS TREŚCI 1. Wstęp. 2. Prawa wędkującego.

Bardziej szczegółowo

Uchwała nr 15/2015 Zarządu Okręgu PZW w Katowicach z dnia r. w sprawie: zatwierdzenia regulaminu łowiska licencyjnego Leśny Dwór nr 230

Uchwała nr 15/2015 Zarządu Okręgu PZW w Katowicach z dnia r. w sprawie: zatwierdzenia regulaminu łowiska licencyjnego Leśny Dwór nr 230 Uchwała nr 15/2015 Zarządu Okręgu PZW w Katowicach z dnia 21.02.2015 r. w sprawie: zatwierdzenia regulaminu łowiska licencyjnego Leśny Dwór nr 230 Na podstawie 46 pkt 15 Statutu PZW z dnia 19.10.2007 r.

Bardziej szczegółowo

Regulamin Amatorskiego Połowu Ryb. Rozdziały

Regulamin Amatorskiego Połowu Ryb. Rozdziały Regulamin Amatorskiego Połowu Ryb Rozdziały I. Wstęp II. Prawa wędkującego w wodach PZW III. Obowiązki wędkującego w wodach PZW IV. Zasady wędkowania V. Dozwolone metody połowu VI. Ochrona ryb VII. Kontrola

Bardziej szczegółowo

REGULAMIN AMATORSKIEGO POŁOWU RYB NA WODACH GOSPODARSTWA RYBACKIEGO BARTOŁTY WIELKIE SEZON 2015/16

REGULAMIN AMATORSKIEGO POŁOWU RYB NA WODACH GOSPODARSTWA RYBACKIEGO BARTOŁTY WIELKIE SEZON 2015/16 REGULAMIN AMATORSKIEGO POŁOWU RYB NA WODACH GOSPODARSTWA RYBACKIEGO BARTOŁTY WIELKIE SEZON 2015/16 1. Wstęp 1. Poniższy regulamin stanowi zbiór zasad wędkowania i ochrony zasobów ichtiofauny na wodach

Bardziej szczegółowo

REGULAMIN AMATORSKIEGO POŁOWU RYB W OBWODZIE RYBACKIM JEZIORO ŻARNOWIECKIE

REGULAMIN AMATORSKIEGO POŁOWU RYB W OBWODZIE RYBACKIM JEZIORO ŻARNOWIECKIE REGULAMIN AMATORSKIEGO POŁOWU RYB W OBWODZIE RYBACKIM JEZIORO ŻARNOWIECKIE 1.WSTĘP Regulamin Amatorskiego Połowu Ryb, zwany dalej Regulaminem, stanowi zbiór przepisów dotyczących zasad uprawiania wędkarstwa

Bardziej szczegółowo

Regulamin amatorskiego połowu ryb 2003

Regulamin amatorskiego połowu ryb 2003 Regulamin amatorskiego połowu ryb 2003 REGULAMIN AMATORSKIEGO POŁOWU RYB 1. WSTĘP Regulamin Amatorskiego Połowu Ryb, zwany dalej Regulaminem, stanowi zbiór przepisów dotyczących zasad uprawiania wędkarstwa

Bardziej szczegółowo

I. WSTĘP II. PRAWA WĘDKUJĄCEGO W WODACH PZW

I. WSTĘP II. PRAWA WĘDKUJĄCEGO W WODACH PZW (ważny od 1.01.2016r.) ROZDZIAŁY: I. WSTĘP II. PRAWA WEDKUJĄCEGO NA WODACH PZW III. OBOWIĄZKI WEDKUJĄCEGO NA WODACH PZW IV. ZASADY WĘDKOWANIA V. DOZWOLONE METODY POŁOWU VI. OCHRONA RYB VII. KONTROLA I

Bardziej szczegółowo

Nowo wstępujący Wędkarz przystępujący do egzaminu na kartę wędkarską wybiera jeden z czterech zestawów pytań, wypełnia go.

Nowo wstępujący Wędkarz przystępujący do egzaminu na kartę wędkarską wybiera jeden z czterech zestawów pytań, wypełnia go. Nowo wstępujący Wędkarz przystępujący do egzaminu na kartę wędkarską wybiera jeden z czterech zestawów pytań, wypełnia go. 11 odpowiedzi prawidłowych z 15 świadczy o zdaniu egzaminu. TEST EGZAMINACYJNY

Bardziej szczegółowo

Regulamin Amatorskiego Połowu Ryb w Gospodarstwie Rybackim Mikołajki

Regulamin Amatorskiego Połowu Ryb w Gospodarstwie Rybackim Mikołajki Regulamin Amatorskiego Połowu Ryb w Gospodarstwie Rybackim Mikołajki I. WSTĘP Regulamin Amatorskiego Połowu Ryb, zwany dalej Regulaminem, stanowi zbiór przepisów dotyczących zasad uprawiania wędkarstwa

Bardziej szczegółowo

2. Zasady wydawania kart wędkarskich regulują przepisy ustawy z dnia 18 kwietnia 1985 r. o rybactwie śródlądowym, z późniejszymi zmianami.

2. Zasady wydawania kart wędkarskich regulują przepisy ustawy z dnia 18 kwietnia 1985 r. o rybactwie śródlądowym, z późniejszymi zmianami. Regulamin Amatorskiego Połowu Ryb Rozdziały I. Wstęp II. Prawa wędkującego w wodach PZW III. Obowiązki wędkującego w wodach PZW IV. Zasady wędkowania V. Dozwolone metody połowu VI. Ochrona ryb VII. Kontrola

Bardziej szczegółowo

REGULAMIN AMATORSKIEGO POŁOWU RYB. Wstęp

REGULAMIN AMATORSKIEGO POŁOWU RYB. Wstęp REGULAMIN AMATORSKIEGO POŁOWU RYB Wstęp Regulamin Amatorskiego Połowu Ryb, zwany dalej Regulaminem, stanowi zbiór przepisów dotyczących zasad uprawiania wędkarstwa i ochrony zasobów ichtiofauny. Postanowienia

Bardziej szczegółowo

VI. VII. VIII I. WSTĘP

VI. VII. VIII I. WSTĘP Regulamin Amatorskiego Połowu Ryb / 2016 Rozdziały I. Wstęp II. Prawa wędkującego w wodach PZW III. Obowiązki wędkującego w wodach PZW IV. Zasady wędkowania V. Dozwolone metody połowu VI. Ochrona ryb VII.

Bardziej szczegółowo

PYTANIA DO TESTU EKOLOGICZNO WĘDKARSKIEGO OLIMPIAD WĘDKARSKICH

PYTANIA DO TESTU EKOLOGICZNO WĘDKARSKIEGO OLIMPIAD WĘDKARSKICH PYTANIA DO TESTU EKOLOGICZNO WĘDKARSKIEGO OLIMPIAD WĘDKARSKICH 1. Topnienie lodowców, podnoszenie się poziomu wód w morzach i oceanach to wynik: a) efektu cieplarnianego, b) kwaśnych deszczy, c) dziury

Bardziej szczegółowo

REGULAMIN AMATORSKIEGO POŁOWU RYB Powidzkiego Gospodarstwa Rybackiego Barrakuda

REGULAMIN AMATORSKIEGO POŁOWU RYB Powidzkiego Gospodarstwa Rybackiego Barrakuda REGULAMIN AMATORSKIEGO POŁOWU RYB Powidzkiego Gospodarstwa Rybackiego Barrakuda 1. WSTĘP Niniejszy regulamin dotyczy zasad uprawiania wędkarstwa na terenie Jeziora Powidzkiego, Jeziora Powidzkiego Małego

Bardziej szczegółowo

Kto jest zwolniony z obowiązku składania egzaminu na kartę wędkarską?

Kto jest zwolniony z obowiązku składania egzaminu na kartę wędkarską? Podstawę finansów OTW stanowią: składki członkowskie (odpowiedź dotacje państwowe dotacje samorządów terytorialnych Kto jest zwolniony z obowiązku składania egzaminu na kartę wędkarską? właściciele i dzierżawcy

Bardziej szczegółowo

Regulamin amatorskiego połowu ryb na jeziorze Wierzchowo w Gminie Szczecinek

Regulamin amatorskiego połowu ryb na jeziorze Wierzchowo w Gminie Szczecinek Załącznik do Zarządzenia Nr 13/2017 Wójta Gminy Szczecinek z dnia 18 stycznia 2017 r. Regulamin amatorskiego połowu ryb na jeziorze Wierzchowo w Gminie Szczecinek SPIS TREŚCI 1. Wstęp 2. Prawa wędkującego

Bardziej szczegółowo

REGULAMIN AMATORSKIEGO POŁOWU RYB W OBWODZIE RYBACKIM JEZIORO ŻARNOWIECKIE

REGULAMIN AMATORSKIEGO POŁOWU RYB W OBWODZIE RYBACKIM JEZIORO ŻARNOWIECKIE REGULAMIN AMATORSKIEGO POŁOWU RYB W OBWODZIE RYBACKIM JEZIORO ŻARNOWIECKIE WSTĘP Regulamin Amatorskiego Połowu Ryb, zwany dalej Regulaminem, stanowi zbiór przepisów dotyczących zasad uprawiania wędkarstwa

Bardziej szczegółowo

Regulamin amatorskiego połowu ryb na jeziorze Lubiąż Gminy Lubniewice. Załącznik Nr 1 do Zarządzenia Nr 53 /2012 z dnia 13 stycznia 2012 r.

Regulamin amatorskiego połowu ryb na jeziorze Lubiąż Gminy Lubniewice. Załącznik Nr 1 do Zarządzenia Nr 53 /2012 z dnia 13 stycznia 2012 r. Regulamin amatorskiego połowu ryb na jeziorze Lubiąż Gminy Lubniewice Załącznik Nr 1 do Zarządzenia Nr 53 /2012 z dnia 13 stycznia 2012 r. SPIS TREŚCI I. Wstęp. II. Prawa wędkującego w wodach Gminy Lubniewice.

Bardziej szczegółowo

REGULAMIN AMATORSKIEGO POŁOWU RYB PZW Obowiązuje od 1 stycznia 2011 roku

REGULAMIN AMATORSKIEGO POŁOWU RYB PZW Obowiązuje od 1 stycznia 2011 roku REGULAMIN AMATORSKIEGO POŁOWU RYB PZW Obowiązuje od 1 stycznia 2011 roku Spis treści: I. Wstęp do Regulaminu II. Prawa wędkującego w wodach PZW III. Obowiązki wędkującego w wodach PZW IV. Zasady wędkowania

Bardziej szczegółowo

UCHWAŁA NR VI/42/2015 RADY GMINY DRAWSKO. z dnia 25 marca 2015 r. w sprawie regulaminu amatorskiego połowu ryb na jeziorze Piast w Kwiejcach.

UCHWAŁA NR VI/42/2015 RADY GMINY DRAWSKO. z dnia 25 marca 2015 r. w sprawie regulaminu amatorskiego połowu ryb na jeziorze Piast w Kwiejcach. UCHWAŁA NR VI/42/2015 RADY GMINY DRAWSKO z dnia 25 marca 2015 r. w sprawie regulaminu amatorskiego połowu ryb na jeziorze Piast w Kwiejcach. Na podstawie art. 40 ust. 2 pkt. 4, art. 41 ust. 1 ustawy z

Bardziej szczegółowo

Wielkopolski Ośrodek Wędkarski RYBAK sp. z o.o.

Wielkopolski Ośrodek Wędkarski RYBAK sp. z o.o. Wielkopolski Ośrodek Wędkarski RYBAK sp. z o.o. 64-400 Międzychód Ul. G. Sikorskiego 16 Tel/fax 095 781 4444 lub 664 880 888 REGULAMIN AMATORSKIEGO POŁOWU RYB WIELKOPOLSKIEGO OŚRODKA WĘDKARSIEGO RYBAK

Bardziej szczegółowo

Regulamin amatorskiego połowu ryb na jeziorze Lubiąż w Gminie Lubniewice

Regulamin amatorskiego połowu ryb na jeziorze Lubiąż w Gminie Lubniewice Regulamin amatorskiego połowu ryb na jeziorze Lubiąż w Gminie Lubniewice Lubniewice, dnia 03.02.2014 r. 1 SPIS TREŚCI I. Wstęp. II. Prawa wędkującego. III. Obowiązki wędkującego. IV. Zasady wędkowania.

Bardziej szczegółowo

1. Topnienie lodowców, podnoszenie się poziomu wód w morzach i oceanach to wynik: a) efektu cieplarnianego, b) kwaśnych deszczy, c) dziury ozonowej.

1. Topnienie lodowców, podnoszenie się poziomu wód w morzach i oceanach to wynik: a) efektu cieplarnianego, b) kwaśnych deszczy, c) dziury ozonowej. 1. Topnienie lodowców, podnoszenie się poziomu wód w morzach i oceanach to wynik: a) efektu cieplarnianego, b) kwaśnych deszczy, c) dziury ozonowej. 2. Jakie gatunki są obce naszej ichtiofaunie? a) peluga,

Bardziej szczegółowo

PYTANIA DO TESTU EKOLOGICZNO WĘDKARSKIEGO OLIMPIAD WĘDKARSKICH

PYTANIA DO TESTU EKOLOGICZNO WĘDKARSKIEGO OLIMPIAD WĘDKARSKICH PYTANIA DO TESTU EKOLOGICZNO WĘDKARSKIEGO OLIMPIAD WĘDKARSKICH 1. Topnienie lodowców, podnoszenie się poziomu wód w morzach i oceanach to wynik: a) efektu cieplarnianego, b) kwaśnych deszczy, c) dziury

Bardziej szczegółowo

str. 2 1 PRAWA WĘDKUJĄCEGO NA WODACH OBWODU RYBACKIEGO JEZIORA ŻARNOWIECKIE NA RZECE PIAŚNICA NR 2

str. 2 1 PRAWA WĘDKUJĄCEGO NA WODACH OBWODU RYBACKIEGO JEZIORA ŻARNOWIECKIE NA RZECE PIAŚNICA NR 2 godzinach od 7 00 do 14 30 ); 2) kasa Przystani w Nadolu, tel. 509 256 161 (w godzinach od 7 30 do 16 30 ); 3) kasa Kompleksu Turystyczno-Rekreacyjnego Kaszubskie Oko w Gniewinie, tel. +48 58 670 66 44

Bardziej szczegółowo

REGULAMIN AMATORSKIEGO POŁOWU RYB STOWARZYSZENIA WĘDKARSKIEGO CUKROWNIK

REGULAMIN AMATORSKIEGO POŁOWU RYB STOWARZYSZENIA WĘDKARSKIEGO CUKROWNIK REGULAMIN AMATORSKIEGO POŁOWU RYB STOWARZYSZENIA WĘDKARSKIEGO CUKROWNIK 1. WSTĘP Regulamin Amatorskiego Połowu Ryb, zwany dalej Regulaminem, stanowi zbiór przepisów dotyczących zasad uprawiania wędkarstwa

Bardziej szczegółowo

OLIMPIADA MŁODZIEśY WĘDKARSKIEJ

OLIMPIADA MŁODZIEśY WĘDKARSKIEJ OLIMPIADA MŁODZIEśY WĘDKARSKIEJ ZAKRES TEMATYCZNY WIEK DO 12 LAT Opracował ; Wacław Tlaga Koło 140 PZW Ciernik Tłuszcz Materiały Ŝródłowe ; 1. O wędkarstwie, ekologii i etyce. Wydawnictwo Ekonomia i Środowisko

Bardziej szczegółowo

Regulamin amatorskiego połowu ryb na jeziorze Lubiąż w Gminie Lubniewice

Regulamin amatorskiego połowu ryb na jeziorze Lubiąż w Gminie Lubniewice Regulamin amatorskiego połowu ryb na jeziorze Lubiąż w Gminie Lubniewice Lubniewice, dnia 09.03.2015 r. 1 SPIS TREŚCI I. Wstęp. II. Prawa wędkującego. III. Obowiązki wędkującego. IV. Zasady wędkowania.

Bardziej szczegółowo

PYTANIA DO TESTU EKOLOGICZNO WĘDKARSKIEGO

PYTANIA DO TESTU EKOLOGICZNO WĘDKARSKIEGO PYTANIA DO TESTU EKOLOGICZNO WĘDKARSKIEGO OLIMPIAD WĘDKARSKICH 2011 Testy na zlecenie Rady ds. Młodzieży opracowała Komisja w składzie: 1. Wolicki Stanisław 2. Ulanowski Andrzej 3. Świeczkowski Janusz

Bardziej szczegółowo

Regulamin łowiska licencyjnego w Kodrębie

Regulamin łowiska licencyjnego w Kodrębie Regulamin łowiska licencyjnego w Kodrębie REGULAMIN AMATORSKIEGO POŁOWU RYB NA ŁOWISKU LICENCYJNYM W KODRĘBIE Gospodarzem łowiska jest uprawniony do prowadzenia gospodarki rybacko wędkarskiej w obwodzie

Bardziej szczegółowo

Regulamin amatorskiego połowu ryb na jeziorze Lubiąż w Gminie Lubniewice

Regulamin amatorskiego połowu ryb na jeziorze Lubiąż w Gminie Lubniewice Załącznik nr 1 do Zarządzenia nr 140/2016 Burmistrza Lubniewic z dnia 31 października 2016 roku Regulamin amatorskiego połowu ryb na jeziorze Lubiąż w Gminie Lubniewice Lubniewice, dnia 31.10.2016 r. 1

Bardziej szczegółowo

REGULAMIN AMATORSKIEGO POŁOWU RYB NA ZBIORNIKU WODNYM MACZUŁY"

REGULAMIN AMATORSKIEGO POŁOWU RYB NA ZBIORNIKU WODNYM MACZUŁY I WSTĘP REGULAMIN AMATORSKIEGO POŁOWU RYB NA ZBIORNIKU WODNYM MACZUŁY" Regulamin Amatorskiego Połowu ryb, zwany dalej Regulaminem, stanowi zbiór przepisów dotyczących zasad uprawniania wędkarstwa i ochrony

Bardziej szczegółowo

Uchwała nr 6/2017 Prezydium Zarządu Okręgu PZW w Katowicach z dnia r.

Uchwała nr 6/2017 Prezydium Zarządu Okręgu PZW w Katowicach z dnia r. Uchwała nr 6/2017 Prezydium Zarządu Okręgu PZW w Katowicach z dnia 19.01.2017 r. w sprawie: zatwierdzenia regulaminu łowiska licencyjnego nr 416 Zacisze Na podstawie 46 pkt 15 Statutu PZW z dnia 19.10.2007

Bardziej szczegółowo

Wzorcowy zestaw pytań dla komisji egzaminacyjnych na kartę wędkarską

Wzorcowy zestaw pytań dla komisji egzaminacyjnych na kartę wędkarską Wzorcowy zestaw pytań dla komisji egzaminacyjnych na kartę wędkarską Komisje egzaminacyjne powołane przez PZW prowadzą egzaminy na kartę wędkarską w oparciu o przepisy zawarte w: Ustawie o rybactwie śródlądowym,

Bardziej szczegółowo

REGULAMIN AMATORSKIEGO POŁOWU RYB NA ZBIORNIKU WODNYM MACZUŁY"

REGULAMIN AMATORSKIEGO POŁOWU RYB NA ZBIORNIKU WODNYM MACZUŁY REGULAMIN AMATORSKIEGO POŁOWU RYB NA ZBIORNIKU WODNYM MACZUŁY" I WSTĘP Regulamin Amatorskiego Połowu ryb, zwany dalej Regulaminem, stanowi zbiór przepisów dotyczących zasad uprawniania wędkarstwa i ochrony

Bardziej szczegółowo

Uchwała nr 72/2015 Prezydium Zarządu Okręgu PZW w Katowicach z dnia 25.11.2015 r.

Uchwała nr 72/2015 Prezydium Zarządu Okręgu PZW w Katowicach z dnia 25.11.2015 r. Uchwała nr 72/2015 w Katowicach z dnia 25.11.2015 r. w sprawie: składek i opłat, regulaminu, zezwolenia i rejestru połowu ryb łowiska specjalnego Czarna Przemsza Na podstawie 47 pkt 1 w zw. z 46 pkt 15

Bardziej szczegółowo

POLSKI ZWIĄZEK WĘDKARSKI OKRĘG W ZIELONEJ GÓRZE REGULAMIN AMATORSKIEGO POŁOWU RYB 2014

POLSKI ZWIĄZEK WĘDKARSKI OKRĘG W ZIELONEJ GÓRZE REGULAMIN AMATORSKIEGO POŁOWU RYB 2014 POLSKI ZWIĄZEK WĘDKARSKI OKRĘG W ZIELONEJ GÓRZE REGULAMIN AMATORSKIEGO POŁOWU RYB 2014 SPIS TREŚCI I. Wstęp II. Prawa wędkującego w wodach PZW III. Obowiązki wędkującego w wodach PZW IV. Zasady wędkowania

Bardziej szczegółowo

Regulamin udostępnienia wód Drawieńskiego Parku Narodowego do amatorskiego połowu ryb

Regulamin udostępnienia wód Drawieńskiego Parku Narodowego do amatorskiego połowu ryb Regulamin udostępnienia wód Drawieńskiego Parku Narodowego do A. Wody w obszarze DPN traktowane są jako wody specjalne. B. Dokumentem uprawniającym do zwanego wędkowaniem, w wodach DPN, jest wyłącznie

Bardziej szczegółowo

I. Zbiorcze zasady obowiązujące na wydzielonych zbiornikach wodnych.

I. Zbiorcze zasady obowiązujące na wydzielonych zbiornikach wodnych. I. Zbiorcze zasady obowiązujące na wydzielonych zbiornikach wodnych. 1. Kierując się dobrem zagospodarowania i ochrony wód Związku, został opracowany niniejszy Regulamin określający zasady wędkowania na

Bardziej szczegółowo

Połowy wędkarskie na wodach użytkowanych przez Okręg Polskiego Związku Wędkarskiego w Jeleniej Górze

Połowy wędkarskie na wodach użytkowanych przez Okręg Polskiego Związku Wędkarskiego w Jeleniej Górze Połowy wędkarskie na wodach użytkowanych przez Okręg Polskiego Związku Wędkarskiego w Jeleniej Górze SEZON 2013 Podstawę niniejszego raportu stanowiło 7851 rejestrów amatorskiego połowu ryb złożonych przez

Bardziej szczegółowo

Podstawowe warunki uprawiania amatorskiego połowu ryb w obwodzie rybackim Parsęta 1 i innych administrowanych przez Związek Miast i

Podstawowe warunki uprawiania amatorskiego połowu ryb w obwodzie rybackim Parsęta 1 i innych administrowanych przez Związek Miast i Podstawowe warunki uprawiania amatorskiego połowu ryb w obwodzie rybackim Parsęta 1 i innych administrowanych przez Związek Miast i Gmin Dorzecza Parsęty I. WARUNKI OGÓLNE 1. Prawo do wędkowania w wodach

Bardziej szczegółowo

REGULAMIN AMATORSKIEGO POŁOWU RYB 1. WSTĘP

REGULAMIN AMATORSKIEGO POŁOWU RYB 1. WSTĘP REGULAMIN AMATORSKIEGO POŁOWU RYB 1. WSTĘP Regulamin Amatorskiego Połowu Ryb, zwany dalej Regulaminem, stanowi zbiór przepisów dotyczących zasad uprawiania wędkarstwa i ochrony zasobów ichtiofauny. Postanowienia

Bardziej szczegółowo

Regulamin Amatorskiego Połowu Ryb. Rozdziały

Regulamin Amatorskiego Połowu Ryb. Rozdziały Regulamin Amatorskiego Połowu Ryb Rozdziały I. Wstęp II. Prawa wędkującego w wodach PZW III. Obowiązki wędkującego w wodach PZW IV. Zasady wędkowania V. Dozwolone metody połowu VI. Ochrona ryb VII. Kontrola

Bardziej szczegółowo

Polski Związek Wędkarski. Regulamin amatorskiego połowu ryb na terenie działania Okręgu PZW w Gorzowie Wlkp. Gorzów Wielkopolski 2015 r.

Polski Związek Wędkarski. Regulamin amatorskiego połowu ryb na terenie działania Okręgu PZW w Gorzowie Wlkp. Gorzów Wielkopolski 2015 r. Polski Związek Wędkarski Regulamin amatorskiego połowu ryb na terenie działania Okręgu PZW w Gorzowie Wlkp. Gorzów Wielkopolski 2015 r. 2 SPIS TREŚCI I. WSTĘP... 3 II. PRAWA WĘDKUJĄCEGO W WODACH PZW...

Bardziej szczegółowo

Uchwała nr 19/2017 Zarządu Okręgu PZW w Katowicach z dnia r. w sprawie: zatwierdzenia regulaminu łowiska licencyjnego nr 541 Olszyce

Uchwała nr 19/2017 Zarządu Okręgu PZW w Katowicach z dnia r. w sprawie: zatwierdzenia regulaminu łowiska licencyjnego nr 541 Olszyce Uchwała nr 19/2017 w sprawie: zatwierdzenia regulaminu łowiska licencyjnego nr 541 Olszyce Na podstawie 46 pkt 15 Statutu PZW z dnia 19.10.2007 r. oraz uchwały nr 22 Prezydium Zarządu Głównego z dnia 01.07.2006

Bardziej szczegółowo

Kraków, dnia 27 marca 2015 r. Poz UCHWAŁA NR V/48/2015 RADY MIEJSKIEJ W STARYM SĄCZU. z dnia 23 marca 2015 roku

Kraków, dnia 27 marca 2015 r. Poz UCHWAŁA NR V/48/2015 RADY MIEJSKIEJ W STARYM SĄCZU. z dnia 23 marca 2015 roku DZIENNIK URZĘDOWY WOJEWÓDZTWA MAŁOPOLSKIEGO Kraków, dnia 27 marca 2015 r. Poz. 1800 UCHWAŁA NR V/48/2015 RADY MIEJSKIEJ W STARYM SĄCZU z dnia 23 marca 2015 roku w sprawie przyjęcia Regulaminu amatorskiego

Bardziej szczegółowo

Połowy wędkarskie na wodach użytkowanych przez Okręg Polskiego Związku Wędkarskiego w Jeleniej Górze

Połowy wędkarskie na wodach użytkowanych przez Okręg Polskiego Związku Wędkarskiego w Jeleniej Górze Połowy wędkarskie na wodach użytkowanych przez Okręg Polskiego Związku Wędkarskiego w Jeleniej Górze SEZON 2011 Podstawę niniejszego raportu stanowiło 6578 rejestrów amatorskiego połowu ryb złożonych przez

Bardziej szczegółowo

Uchwała nr 10/2015 Prezydium Zarządu Okręgu PZW w Katowicach z dnia 22.01.2015 r. w sprawie: utworzenia i zatwierdzenia łowiska licencyjnego LIGA

Uchwała nr 10/2015 Prezydium Zarządu Okręgu PZW w Katowicach z dnia 22.01.2015 r. w sprawie: utworzenia i zatwierdzenia łowiska licencyjnego LIGA Uchwała nr 10/2015 Prezydium Zarządu Okręgu PZW w Katowicach z dnia 22.01.2015 r. w sprawie: utworzenia i zatwierdzenia łowiska licencyjnego LIGA Na podstawie 47 ust. 1 w związku z 46 pkt 10 i 15 Statutu

Bardziej szczegółowo

Uchwała nr 16/2017 Zarządu Okręgu PZW w Katowicach z dnia r. w sprawie: zatwierdzenia regulaminu łowiska licencyjnego nr 517 Michalik

Uchwała nr 16/2017 Zarządu Okręgu PZW w Katowicach z dnia r. w sprawie: zatwierdzenia regulaminu łowiska licencyjnego nr 517 Michalik Uchwała nr 16/2017 w sprawie: zatwierdzenia regulaminu łowiska licencyjnego nr 517 Michalik Na podstawie 46 pkt 15 Statutu PZW z dnia 19.10.2007 r. oraz uchwały nr 22 Prezydium Zarządu Głównego z dnia

Bardziej szczegółowo

Zasady udostępniania do amatorskiego połowu ryb na terenie Dużego Stawu w widłach Dunajca i Popradu

Zasady udostępniania do amatorskiego połowu ryb na terenie Dużego Stawu w widłach Dunajca i Popradu Zasady udostępniania do amatorskiego połowu ryb na terenie Dużego Stawu w widłach Dunajca i Popradu (wersja uaktualniona) 1 1.Udostępnia się do amatorskiego połowu ryb Duży Staw należący do kompleksu stawów

Bardziej szczegółowo

Regulamin amatorskiego połowu ryb na jeziorze Wierzchowo w Gminie Szczecinek

Regulamin amatorskiego połowu ryb na jeziorze Wierzchowo w Gminie Szczecinek Załącznik do Zarządzenia Nr 83/2016 Wójt Gminy Szczecinek z dnia 7 czerwca 2016 r. Regulamin amatorskiego połowu ryb na jeziorze Wierzchowo w Gminie Szczecinek SPIS TREŚCI 1. Wstęp. 2. Prawa wędkującego.

Bardziej szczegółowo

Kraków, dnia 3 lipca 2014 r. Poz. 3639 UCHWAŁA NR XLVII/628/2014 RADY MIEJSKIEJ W STARYM SĄCZU. z dnia 4 czerwca 2014 r.

Kraków, dnia 3 lipca 2014 r. Poz. 3639 UCHWAŁA NR XLVII/628/2014 RADY MIEJSKIEJ W STARYM SĄCZU. z dnia 4 czerwca 2014 r. DZIENNIK URZĘDOWY WOJEWÓDZTWA MAŁOPOLSKIEGO Kraków, dnia 3 lipca 2014 r. Poz. 3639 UCHWAŁA NR XLVII/628/2014 RADY MIEJSKIEJ W STARYM SĄCZU z dnia 4 czerwca 2014 r. w sprawie przyjęcia Regulaminu amatorskiego

Bardziej szczegółowo

Uchwała nr 9/2017 Prezydium Zarządu Okręgu PZW w Katowicach z dnia r.

Uchwała nr 9/2017 Prezydium Zarządu Okręgu PZW w Katowicach z dnia r. Uchwała nr 9/2017 Prezydium Zarządu Okręgu PZW w Katowicach z dnia 19.01.2017 r. w sprawie: zatwierdzenia regulaminu łowiska licencyjnego nr 741 14 - ka. Na podstawie 46 pkt 15 Statutu PZW z dnia 19.10.2007

Bardziej szczegółowo

Uchwała nr 10/2017 Zarządu Okręgu PZW w Katowicach z dnia r.

Uchwała nr 10/2017 Zarządu Okręgu PZW w Katowicach z dnia r. Uchwała nr 10/2017 Zarządu Okręgu PZW w Katowicach z dnia 20.02.2017 r. w sprawie: zatwierdzenia regulaminu łowiska licencyjnego Korzeniec składającego się ze stawu Pilok nr 526 i zbiorników Zalew nr 1

Bardziej szczegółowo

Ochrona ryb na terenie PZW Bydgoszcz w 2016 r.

Ochrona ryb na terenie PZW Bydgoszcz w 2016 r. Ochrona ryb na terenie PZW Bydgoszcz w 2016 r. NAZWA GATUNKOWA WYMIAR OCHRONNY OKRES OCHRONNY LIMIT DOBOWY *(1) AMUR BRZANA stycznia do 3 sztuki do 40 cm 30 czerwca stycznia do 5 sztuk CERTA do 30 cm 30

Bardziej szczegółowo

w sprawie: zatwierdzenie regulaminu łowiska licencyjnego Malinka nr 216

w sprawie: zatwierdzenie regulaminu łowiska licencyjnego Malinka nr 216 Uchwała nr 14/2015 w sprawie: zatwierdzenie regulaminu łowiska licencyjnego Malinka nr 216 Na podstawie 46 pkt 10 i 15 Statutu PZW z dnia 19.10.2007 r. oraz uchwały nr 22 Prezydium Zarządu Głównego z dnia

Bardziej szczegółowo

Uchwała nr 44/2015 Zarządu Okręgu PZW w Katowicach z dnia r. w sprawie: zatwierdzenia regulaminu łowiska licencyjnego Dzibice nr 108

Uchwała nr 44/2015 Zarządu Okręgu PZW w Katowicach z dnia r. w sprawie: zatwierdzenia regulaminu łowiska licencyjnego Dzibice nr 108 Uchwała nr 44/2015 w sprawie: zatwierdzenia regulaminu łowiska licencyjnego Dzibice nr 108 Na podstawie 46 pkt 15 Statutu PZW z dnia 19.10.2007 r. oraz uchwały nr 22 Prezydium Zarządu Głównego z dnia 01.07.2006

Bardziej szczegółowo

Pytania obowiązują od 2018 r.

Pytania obowiązują od 2018 r. Pytania obowiązujące na Ogólnopolskich Olimpiadach Młodzieży w Sportach Wędkarskich organizowanych na zlecenie Rady ds. Młodzieży ZG PZW Pytania obowiązują od 2018 r. Rada ds. Młodzieży ZG PZW, grudzień

Bardziej szczegółowo

Uchwała nr 1/10/14 i uchwała nr 2/10/14 ZO PZW Krosno z dnia 29 października 2014 w sprawie składek i zasad wędkowania na 2015 rok

Uchwała nr 1/10/14 i uchwała nr 2/10/14 ZO PZW Krosno z dnia 29 października 2014 w sprawie składek i zasad wędkowania na 2015 rok Okręg PZW Krosno http://www.pzw.org.pl/pzwkrosno Składki Uchwała nr 1/10/14 i uchwała nr 2/10/14 ZO PZW Krosno z dnia 29 października 2014 w sprawie składek i zasad wędkowania na 2015 rok Składki 2014

Bardziej szczegółowo

Uchwała nr 70/2015 Prezydium Zarządu Okręgu PZW w Katowicach z dnia r.

Uchwała nr 70/2015 Prezydium Zarządu Okręgu PZW w Katowicach z dnia r. Uchwała nr 70/2015 Prezydium Zarządu Okręgu PZW w Katowicach z dnia 25.11.2015 r. w sprawie: zatwierdzenia regulaminu łowiska licencyjnego Herkules nr 113 Na podstawie 47 ust. 1 w związku z 46 pkt 15 Statutu

Bardziej szczegółowo

Ichtiofauna jezior lobeliowych stan poznania i zagrożenia

Ichtiofauna jezior lobeliowych stan poznania i zagrożenia Projekt jest finansowany ze środków Mechanizmu Finansowego Europejskiego Obszaru Gospodarczego 2009 2014 w ramach Funduszu Małych Grantów dla Programu Operacyjnego PL02 Ochrona Różnorodności Biologicznej

Bardziej szczegółowo

Imię. Okręg Polskiego Związku Wędkarskiego w TARNOWIE ul. Ochronek TARNÓW. Nazwisko. Nr karty wędkarskiej.

Imię. Okręg Polskiego Związku Wędkarskiego w TARNOWIE ul. Ochronek TARNÓW. Nazwisko. Nr karty wędkarskiej. Okręg Polskiego Związku Wędkarskiego w TARNOWIE ul. Ochronek 24 33-100 TARNÓW ZEZWOLENIE 1-DNIOWE Na amatorski połów ryb wędką Dla członków PZW WAŻNE ( wpisać datę: dzień, miesiąc, rok słownie ) Wygenerowane

Bardziej szczegółowo

ZARZĄDZENIE Nr 207/2013 BURMISTRZA STAREGO SĄCZA z dnia r.

ZARZĄDZENIE Nr 207/2013 BURMISTRZA STAREGO SĄCZA z dnia r. ZARZĄDZENIE Nr 207/2013 BURMISTRZA STAREGO SĄCZA z dnia 13.09.2013 r. w sprawie ustalenia zasad udostępniania do amatorskiego połowu ryb Dużego Stawu w widłach Dunajca i Popradu. Na podstawie art.. 30

Bardziej szczegółowo

Połowy wędkarskie w wodach użytkowanych przez Okręg Polskiego Związku Wędkarskiego w Jeleniej Górze

Połowy wędkarskie w wodach użytkowanych przez Okręg Polskiego Związku Wędkarskiego w Jeleniej Górze Połowy wędkarskie w wodach użytkowanych przez Okręg Polskiego Związku Wędkarskiego w Jeleniej Górze SEZON 2015 1 Opracowanie opiera się na analizie 7 841 rejestrów połowów, zamieszczonych w zezwoleniach

Bardziej szczegółowo

Polski Związek Wędkarski. Regulamin amatorskiego połowu ryb na terenie działania Okręgu PZW w Gorzowie Wlkp. Gorzów Wielkopolski 2014 r.

Polski Związek Wędkarski. Regulamin amatorskiego połowu ryb na terenie działania Okręgu PZW w Gorzowie Wlkp. Gorzów Wielkopolski 2014 r. Polski Związek Wędkarski Regulamin amatorskiego połowu ryb na terenie działania Okręgu PZW w Gorzowie Wlkp. Gorzów Wielkopolski 2014 r. 2 SPIS TREŚCI I. WSTĘP... 3 II. PRAWA WĘDKUJĄCEGO W WODACH PZW...

Bardziej szczegółowo

UCHWAŁA NR... RADY GMINY BOGORIA. z dnia 27 sierpnia 2015 r. w sprawie regulaminu amatorskiego połowu ryb na zalewie Buczyna w Bogorii.

UCHWAŁA NR... RADY GMINY BOGORIA. z dnia 27 sierpnia 2015 r. w sprawie regulaminu amatorskiego połowu ryb na zalewie Buczyna w Bogorii. Projekt UCHWAŁA NR... RADY GMINY BOGORIA z dnia 27 sierpnia 2015 r. w sprawie regulaminu amatorskiego połowu ryb na zalewie Buczyna w Bogorii. Na podstawie art. 40 ust. 2 pkt. 4, art. 41 ust. 1 ustawy

Bardziej szczegółowo

Polski Związek Wędkarski. Regulamin amatorskiego połowu ryb na terenie działania Okręgu PZW w Gorzowie Wlkp. Gorzów Wielkopolski 2015 r.

Polski Związek Wędkarski. Regulamin amatorskiego połowu ryb na terenie działania Okręgu PZW w Gorzowie Wlkp. Gorzów Wielkopolski 2015 r. Polski Związek Wędkarski Regulamin amatorskiego połowu ryb na terenie działania Okręgu PZW w Gorzowie Wlkp. Gorzów Wielkopolski 2015 r. 2 SPIS TREŚCI I. WSTĘP... 3 II. PRAWA WĘDKUJĄCEGO W WODACH PZW...

Bardziej szczegółowo

Uchwała nr 5/2017 Prezydium Zarządu Okręgu PZW w Katowicach z dnia r.

Uchwała nr 5/2017 Prezydium Zarządu Okręgu PZW w Katowicach z dnia r. Uchwała nr 5/2017 Prezydium Zarządu Okręgu PZW w Katowicach z dnia 19.01.2017 r. w sprawie: zatwierdzenia regulaminu łowiska licencyjnego nr 813 Zalew Pniowiec. Na podstawie 46 pkt 15 Statutu PZW z dnia

Bardziej szczegółowo

Konferencja podsumowująca PROGRAM KOMPLEKSOWEJ OCHRONY JEZIOR LOBELIOWYCH W POLSCE ETAP I. PODSTAWY, MODELOWE ROZWIĄZANIA

Konferencja podsumowująca PROGRAM KOMPLEKSOWEJ OCHRONY JEZIOR LOBELIOWYCH W POLSCE ETAP I. PODSTAWY, MODELOWE ROZWIĄZANIA Konferencja podsumowująca PROGRAM KOMPLEKSOWEJ OCHRONY JEZIOR LOBELIOWYCH W POLSCE ETAP I. PODSTAWY, MODELOWE ROZWIĄZANIA Gdańsk, 16.12.2016r. Projekt finansowany ze środków Mechanizmu Finansowego Europejskiego

Bardziej szczegółowo

Uchwała nr 6/2015 Prezydium Zarządu Okręgu PZW w Katowicach z dnia r.

Uchwała nr 6/2015 Prezydium Zarządu Okręgu PZW w Katowicach z dnia r. Uchwała nr 6/2015 Prezydium Zarządu Okręgu PZW w Katowicach z dnia 22.01.2015 r. w sprawie: zatwierdzenia regulaminu łowiska licencyjnego w Sławkowie nr 203 Na podstawie 47 ust. 1 w związku z 46 pkt 10

Bardziej szczegółowo

Regulamin amatorskiego połowu ryb na terenie działania Okręgu PZW w Gorzowie Wlkp.

Regulamin amatorskiego połowu ryb na terenie działania Okręgu PZW w Gorzowie Wlkp. Polski Związek Wędkarski Regulamin amatorskiego połowu ryb na terenie działania Okręgu PZW w Gorzowie Wlkp. Gorzów Wlkp. 2010 r. 2 SPIS TREŚCI str. 1. Wstęp 3 2. Prawa wędkującego w wodach PZW. 3 3. Obowiązki

Bardziej szczegółowo

2. Zasady wydawania kart wędkarskich regulują przepisy ustawy z dnia 18 kwietnia 1985 r. o rybactwie śródlądowym, z późniejszymi zmianami.

2. Zasady wydawania kart wędkarskich regulują przepisy ustawy z dnia 18 kwietnia 1985 r. o rybactwie śródlądowym, z późniejszymi zmianami. Regulamin Amatorskiego Połowu Ryb Rozdziały I. Wstęp II. Prawa wędkującego w wodach PZW III. Obowiązki wędkującego w wodach PZW IV. Zasady wędkowania V. Dozwolone metody połowu VI. Ochrona ryb VII. Kontrola

Bardziej szczegółowo

I. Postanowienia ogólne

I. Postanowienia ogólne REGULAMIN POŁOWU, OCHRONY RYB ORAZ UŻYTKOWANIA ŁOWISK STOWARZYSZENIE KOŁO WĘDKARSKIE ZŁOTY KARAŚ z siedzibą w Białej Rawskiej http://zlotykaras.jimdo.com/ 2016 I. Postanowienia ogólne 1. Regulamin dotyczy

Bardziej szczegółowo

Regulamin niniejszy określa zasady wykonywania amatorskiego połowu

Regulamin niniejszy określa zasady wykonywania amatorskiego połowu rskiego Połowu Ryb Regulamin Amato obowiązujący na wodach Przedsiębiorstwa Rybackiego Sp. z o.o. Szczecinku w I. Postanowienia ogólne. 1. Regulamin niniejszy określa zasady wykonywania amatorskiego połowu

Bardziej szczegółowo

Uchwała nr 13/2017 Zarządu Okręgu PZW w Katowicach z dnia r.

Uchwała nr 13/2017 Zarządu Okręgu PZW w Katowicach z dnia r. Uchwała nr 13/2017 w sprawie: zatwierdzenia regulaminu łowiska licencyjnego nr 133 Staw CMC Zawiercie Na podstawie 46 pkt 15 Statutu PZW z dnia 19.10.2007 r. oraz uchwały nr 22 Prezydium Zarządu Głównego

Bardziej szczegółowo

Granice obwodu Obwód rybacki obejmuje wody: b) rzeki Szkotówka na odcinku od przepustu pod drogą Szkotowo - Rączki do jej ujścia do rzeki Wkra,

Granice obwodu Obwód rybacki obejmuje wody: b) rzeki Szkotówka na odcinku od przepustu pod drogą Szkotowo - Rączki do jej ujścia do rzeki Wkra, Okręg Ciechanowski Wykaz wód I. Wody nizinne 1. Rzeki, zbiorniki zaporowe, jeziora w obwodach rybackich Nazwa obwodu a) rzeki Wkra (Nida) od źródeł do jej ujścia do rzeki Narew, b) rzeki Szkotówka na odcinku

Bardziej szczegółowo

REGULAMIN ZAWODÓW SPINNINGOWYCH ZALICZONYCH DO GRAND PRIX OKRĘGU GORZOWSKIEGO od 2017

REGULAMIN ZAWODÓW SPINNINGOWYCH ZALICZONYCH DO GRAND PRIX OKRĘGU GORZOWSKIEGO od 2017 REGULAMIN ZAWODÓW SPINNINGOWYCH ZALICZONYCH DO GRAND PRIX OKRĘGU GORZOWSKIEGO od 2017 1. Zawody spinningowe na zlecenie Zarządu Okręgu przeprowadzają Kluby Wędkarstwa Sportowego oraz Koła PZW działające

Bardziej szczegółowo

Regulamin amatorskiego połowu ryb na terenie działania Okręgu PZW w Gorzowie Wlkp.

Regulamin amatorskiego połowu ryb na terenie działania Okręgu PZW w Gorzowie Wlkp. Polski Związek Wędkarski Regulamin amatorskiego połowu ryb na terenie działania Okręgu PZW w Gorzowie Wlkp. Gorzów Wlkp. 2016 r. 2 SPIS TREŚCI str. I. Wstęp 3 II. Prawa wędkującego w wodach PZW. 4 III.

Bardziej szczegółowo

Traci moc uchwała nr 27/2014 ZO PZW w Katowicach z dnia r.

Traci moc uchwała nr 27/2014 ZO PZW w Katowicach z dnia r. Uchwała nr 63/2015 w sprawie: zmiany gospodarza łowiska licencyjnego Górnik nr 808 oraz zatwierdzenia jego regulaminu Na podstawie 46 pkt 10 i 15 Statutu PZW z dnia 19.10.2007 r. Zarząd Okręgu PZW w Katowicach

Bardziej szczegółowo

Regulamin amatorskiego połowu ryb na terenie działania Okręgu PZW w Gorzowie Wlkp.

Regulamin amatorskiego połowu ryb na terenie działania Okręgu PZW w Gorzowie Wlkp. Polski Związek Wędkarski Regulamin amatorskiego połowu ryb na terenie działania Okręgu PZW w Gorzowie Wlkp. Gorzów Wlkp. 2017 r. 2 SPIS TREŚCI str. I. Wstęp 3 II. Prawa wędkującego w wodach PZW. 4 III.

Bardziej szczegółowo

Uchwała nr 45/2015 Zarządu Okręgu PZW w Katowicach z dnia r.

Uchwała nr 45/2015 Zarządu Okręgu PZW w Katowicach z dnia r. Uchwała nr 45/2015 w sprawie: zmiany nazwy i numeru łowiska oraz zatwierdzenia regulaminu łowiska licencyjnego Ciągowice nr 104 Na podstawie 46 pkt 15 Statutu PZW z dnia 19.10.2007 r. oraz uchwały nr 22

Bardziej szczegółowo

Uchwała nr 10/2017 Prezydium Zarządu Okręgu PZW w Katowicach z dnia r.

Uchwała nr 10/2017 Prezydium Zarządu Okręgu PZW w Katowicach z dnia r. Uchwała nr 10/2017 Prezydium Zarządu Okręgu PZW w Katowicach z dnia 19.01.2017 r. w sprawie: zatwierdzenia regulaminu łowisk licencyjnych nr 737 Moczury i nr 738 Zacisze Na podstawie 46 pkt 15 Statutu

Bardziej szczegółowo

Uchwała nr 18/2017 Zarządu Okręgu PZW w Katowicach z dnia r.

Uchwała nr 18/2017 Zarządu Okręgu PZW w Katowicach z dnia r. Uchwała nr 18/2017 w sprawie: ustalenia gospodarza i zatwierdzenia regulaminu łowiska licencyjnego nr 709 Kamieniec Na podstawie 46 pkt 15 Statutu PZW z dnia 19.10.2007 r. oraz uchwały nr 22 Prezydium

Bardziej szczegółowo

Uchwała nr 68/2014 Prezydium Zarządu Okręgu PZW w Katowicach z dnia r.

Uchwała nr 68/2014 Prezydium Zarządu Okręgu PZW w Katowicach z dnia r. Uchwała nr 68/2014 Prezydium Zarządu Okręgu PZW w Katowicach w sprawie: zatwierdzenia regulaminu łowiska specjalnego Młyńszczok nr 643 Na podstawie 47 ust. 1 w związku z 46 pkt 10 i 15 Statutu PZW z dnia

Bardziej szczegółowo

Opracowanie Rejestracji Połowów za rok 2015

Opracowanie Rejestracji Połowów za rok 2015 Opracowanie Rejestracji Połowów za rok 2015 Pokrycie W sumie zdano 3827 rejestrów z czego: wypełnione 3355 Puste 558 Stanowiło to ok 62% wydanych rejestrów. Presja W sumie wędkarze byli nad wodą 58411

Bardziej szczegółowo