Protokół z przeprowadzonego opiniowania projektu Gminnego Programu Rewitalizacji dla Gminy Starachowice na lata

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Wielkość: px
Rozpocząć pokaz od strony:

Download "Protokół z przeprowadzonego opiniowania projektu Gminnego Programu Rewitalizacji dla Gminy Starachowice na lata"

Transkrypt

1 Protokół z przeprowadzonego opiniowania projektu Gminnego Programu Rewitalizacji dla Gminy Starachowice na lata Starachowice, dnia r. Prezydent Miasta Starachowice zgodnie z Art. 17 ust. 2. pkt 4) Ustawy o rewitalizacji z dnia 9 października 2015 r. w dniach 2 i 3 lutego 2017 r. wystąpił do właściwych podmiotów o zaopiniowanie projektu Gminnego Programu Rewitalizacji dla Gminy Starachowice na lata Zgodnie z ww. Ustawą, Prezydent wyznaczył termin 14 dni do odniesienia się do zapisów GPR. Szczegółowe informacje zostały przedstawione w poniższej tabeli. Podmiot, do którego Lp. przekazano projekt GPR 1. Zarząd właściwego powiatu zgodności ze strategią rozwoju powiatu 2. Zarząd właściwego województwa zgodności z planem zagospodarowania przestrzennego województwa i strategią rozwoju województwa 3. Właściwego wojewodę zgodności z zadaniami rządowymi służącymi realizacji celu publicznego określonego w art. 6 ustawy z dnia 21 sierpnia 1997 r. o gospodarce nieruchomościami Nazwa instytucji i adres Urząd Marszałkowski Świętokrzyskiego al. IX Wieków Kielc 3 Świętokrzyski Urząd Wojewódzki al. IX Wieków Kielc 3, Data przekazania Opinia instytucji/uwagi (na podstawie Art. 18, ust. 3 Urząd Marszałkowski WŚ, pismem z dnia r. poinformował, iż zaopiniowane projektu GPR nastąpi do r. Pismem z dnia r. UM WŚ zaopiniował projekt GPR pozytywnie z rekomendacją uwzględnienia w GPR powiązań z Planem Zagospodarowania Przestrzennego WŚ oraz Strategią Rozwoju WŚ do 2020 r.

2 4. Właściwe organy wojskowe, ochrony granic oraz bezpieczeństwa państwa wymagań bezpieczeństwa i obronności 5. Właściwy komendant powiatowy Państwowej Straży Pożarnej ochrony przeciwpożarowej 6. Właściwy państwowy wojewódzki inspektor sanitarny 7. Właściwa gminna komisja urbanistycznoarchitektoniczna 8. Operatorzy sieci uzbrojenia terenu, w tym zarządców dróg oraz linii i terenów kolejowych Placówka Straży Granicznej w Kielcach ul. Kusocińskiego 51 (budynek 95) Kielce Wojewódzki Sztab Wojskowy w Kielcach ul. Wojska Polskiego 251, Kielce Komenda Powiatowa Straży Pożarnej, al. Armii Krajowej 29, Świętokrzyski Państwowy Wojewódzki Inspektor Sanitarny, ul. Jagiellońska Kielce Gminna Komisja Urbanistyczno- Architektoniczna, ul. Radomska 45, Generalna Dyrekcja Dróg Krajowych i Autostrad Oddział w Kielcach ul. Paderewskiego 43/ Kielce r.) r.) r.) Komisja rekomenduje do uwzględnienia w GPR informacji o poprzednim Lokalnym Programie Rewitalizacji, opracowaniach dot. Doliny rzeki Kamiennej, konsultacjach społecznych oraz uwagi techniczne i redakcyjne r.)

3 9. Właściwy regionalny dyrektor ochrony środowiska form ochrony przyrody Świętokrzyski Zarząd Dróg Wojewódzkich w Kielcach ul. Jagiellońska Kielce Zarząd Dróg Powiatowych w Starachowicach ul. Ostrowiecka 15 Polskie Koleje Państwowe S.A. ul. Szczęśliwicka 62, Warszawa Polska Spółka Gazownictwa Sp. z o.o. w Kielcach, Ul. Loefflera Kielce Zakład Energetyki Cieplnej Sp. z o.o. ul. Na Szlakowisku 8 Przedsiębiorstwo Wodociągów i Kanalizacji Sp. z o.o. Ul. Iglasta 5 PGE Zeork S.A. Rejonowy Zakład Energetyczny ul. Rejowska Skarżysko- Kamienna Regionalna Dyrekcja Ochrony Środowiska ul. Karola Szymanowskiego Kielce r.) Rekomendowane jest wpisanie do GPR form ochrony przyrody na obszarze rewitalizacji oraz odpowiednie zapisy w kwestii chronionych gatunków zwierząt przy realizacji przedsięwzięć.

4 10. Właściwy wojewódzki konserwator zabytków form ochrony zabytków 11. Właściwy organ administracji geologicznej zagospodarowania terenów osuwisk Wojewódzki Urząd Ochrony Zabytków ul. Zamkowa Kielce Geolog Świętokrzyskiego Aleja IX Wieków Kielc 3 w Starachowicach, Wydział Nieruchomości, Rolnictwa, Leśnictwa i Ochrony Środowiska, Wydział Geodezji, Kartografii i Katastru r.) Geolog Świętokrzyskiego w dniu r. przekazał do zaopiniowania projekt GPR zagospodarowania osuwisk do Starosty Starachowickiego na podstawie Ustawy z dnia 27 kwietnia 2001 r. Prawo ochrony środowiska oraz Ustawy z dnia 27 marca 2003 r. o planowaniu i zagospodarowaniu przestrzennym (pismem Geologa WŚ z dnia ) Pozytywna W odpowiedzi na zawiadomienie Marszałka Świętokrzyskiego z dnia r., Starosta Starachowicki pozytywnie zaopiniował projekt GPR pod warunkiem uwzględniania w Programie informacji o udokumentowanych osuwiskach.

5 12. Właściwy dyrektor regionalnego zarządu gospodarki wodnej zagospodarowania obszarów szczególnego zagrożenia powodzią 13. Państwowe Gospodarstwo Leśne Lasy Państwowe nieruchomości Skarbu Państwa będących w trwałym zarządzie tego gospodarstwa 14. Inne podmioty niewymienione w Ustawie o rewitalizacji Regionalne Zarządy Gospodarki Wodnej w Warszawie, Zarząd Zlewni w Ostrowcu Świętokrzyskim, ul. Sienkiewicza 57, Ostrowiec Świętokrzyski Regionalna Dyrekcja Lasów Państwowych ul. 25 czerwca Radom Nadleśnictwo Starachowice ul. Rotmistrza Witolda Pileckiego 14d Świętokrzyski Zarząd Melioracji i Urządzeń Wodnych, ul. Witosa Kielce Miejski Zakład Komunikacji Sp. z o.o. ul. Radomska r.)

Sprawozdanie z opiniowania

Sprawozdanie z opiniowania Sprawozdanie z opiniowania 1. Spis treści 1. Spis treści... 2 2. Podstawa prawna... 3 3. Prośba o opinie... 4 4. Otrzymane opinie... 5 2. Podstawa prawna Art. 17. Ustawy o rewitalizacji pkt. 2: 2. Wójt,

Bardziej szczegółowo

Gminna komisja urbanistycznoarchitektoniczna

Gminna komisja urbanistycznoarchitektoniczna WYKAZ OPINII UZYSKANYCH NA PODSTAWIE ART. 11 PKT 5 I 8 USTAWY Z DNIA 27 MARCA 2003 R. O PLANOWANIU I ZAGOSPODAROWANIU PRZESTRZENNYM DO PROJEKTU STUDIUM UWARUNKOWAŃ I KIERUNKÓW ZAGOSPODAROWANIA PRZESTRZENNEGO

Bardziej szczegółowo

Informacja podsumowująca przebieg zaopiniowania

Informacja podsumowująca przebieg zaopiniowania Informacja podsumowująca przebieg zaopiniowania wskazane w art. 17 ust. 2 pkt 4 Ustawy z dnia 9 października 2015 r. o rewitalizacji (Dz. U. z 2015 r. poz. 1777 z późn. zm.) projektu dokumentu Gminnego

Bardziej szczegółowo

Informacja podsumowująca przebieg zaopiniowania

Informacja podsumowująca przebieg zaopiniowania Informacja podsumowująca przebieg zaopiniowania wskazane w art. 17 ust. 2 pkt 4 Ustawy z dnia 9 października 2015 r. o rewitalizacji (Dz. U. z 2015 r. poz. 1777 z późn. zm.) projektu dokumentu Gminnego

Bardziej szczegółowo

O B W I E S Z C Z E N I E Wójta Gminy Bliżyn z dnia r.

O B W I E S Z C Z E N I E Wójta Gminy Bliżyn z dnia r. O B W I E S Z C Z E N I E Wójta Gminy Bliżyn z dnia 10.12.2015 r. o przyjęciu Zmiany Nr 2 Studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego gminy Bliżyn Na podstawie art. 43 ustawy z dnia

Bardziej szczegółowo

Informacja podsumowująca przebieg zaopiniowania

Informacja podsumowująca przebieg zaopiniowania Informacja podsumowująca przebieg zaopiniowania wskazane w art. 17 ust. 2 pkt 4 Ustawy z dnia 9 października 2015 r. o rewitalizacji (Dz. U. z 2015 r. poz. 1777 z późn. zm.) projektu dokumentu Gminnego

Bardziej szczegółowo

UCHWAŁA NR XXI/151/17 RADY GMINY ŁOMAZY z dnia 30 marca 2017 r.

UCHWAŁA NR XXI/151/17 RADY GMINY ŁOMAZY z dnia 30 marca 2017 r. UCHWAŁA NR XXI/151/17 RADY GMINY ŁOMAZY z dnia 30 marca 2017 r. w sprawie uchwalenia Zmiany Studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego Gminy Łomazy Na podstawie art.18 ust.2 pkt 5

Bardziej szczegółowo

OPINIOWANIE GMINNEGO PROGRAMU REWITALIZACJI DLA GMINY MIASTO USTKA NA LATA ORGAN OPINIUJĄCY TREŚĆ UWAGI ODNIESIENIE DO UWAGI

OPINIOWANIE GMINNEGO PROGRAMU REWITALIZACJI DLA GMINY MIASTO USTKA NA LATA ORGAN OPINIUJĄCY TREŚĆ UWAGI ODNIESIENIE DO UWAGI OPINIOWANIE GMINNEGO PROGRAMU REWITALIZACJI DLA GMINY MIASTO USTKA NA LATA 2016-2022 ORGAN OPINIUJĄCY TREŚĆ UWAGI ODNIESIENIE DO UWAGI Zarząd Pomorskiego Województwa Zarząd Melioracji i Urządzeń Wodnych

Bardziej szczegółowo

WYKAZ WNIOSKÓW DO MIEJSCOWEGO PLANU ZAGOSPODAROWANIA PRZESTRZENNEGO

WYKAZ WNIOSKÓW DO MIEJSCOWEGO PLANU ZAGOSPODAROWANIA PRZESTRZENNEGO Lp. 1. Data wpływu wniosku Nazwisko i imię, lub nazwa jednostki organizacyjnej i adres WYKAZ WNIOSKÓW DO MIEJSCOWEGO PLANU ZAGOSPODAROWANIA PRZESTRZENNEGO Treść wniosku Oznaczenie nieruchomości, której

Bardziej szczegółowo

opracowania na środowisko.

opracowania na środowisko. r BIP - Urząd Miasta i Gminy w Ćmielowie Page 1 of1 Zamknij okno i Miasto i Gmina Ćmielów : www.cmielow.p - --.ł-.-.-j-.-.-. j ^'.V.'--L.^.- -L'.- -L -.- -.1 - - I -v.-.-^-.-z',-ji.-.-t.-arfr^.vfffiwfrtwvv.'vffvlwliffffffrv^

Bardziej szczegółowo

OGŁOSZENIE. o przystąpieniu do sporządzenia zmiany Studium Uwarunkowań i Kierunków Zagospodarowania Przestrzennego Gminy Sanok

OGŁOSZENIE. o przystąpieniu do sporządzenia zmiany Studium Uwarunkowań i Kierunków Zagospodarowania Przestrzennego Gminy Sanok OGŁOSZENIE o przystąpieniu do sporządzenia zmiany Studium Uwarunkowań i Kierunków Zagospodarowania Przestrzennego Gminy Sanok Na podstawie art. 11 pkt 1 ustawy z dnia 27 marca 2003r. o planowaniu i zagospodarowaniu

Bardziej szczegółowo

Raport z konsultacji społecznych projektu uchwały w sprawie przyjęcia Gminnego Programu Rewitalizacji Gminy Wielka Wieś

Raport z konsultacji społecznych projektu uchwały w sprawie przyjęcia Gminnego Programu Rewitalizacji Gminy Wielka Wieś Raport z konsultacji społecznych projektu uchwały w sprawie przyjęcia Gminnego Programu Rewitalizacji Gminy Wielka Wieś Wielka Wieś, 27 czerwca 2017 r. 1. WPROWADZENIE Partycypacja społeczna odgrywa istotną

Bardziej szczegółowo

Wałbrzych, dnia r.

Wałbrzych, dnia r. Wałbrzych, dnia 13.10.2016 r. Raport z opiniowania projektu Gminnego Programu Rewitalizacji Miasta Wałbrzycha na lata 2016-2025 (GPR WAŁBRZYCHA) przez organy administracji publicznej i inne podmioty 1.

Bardziej szczegółowo

Notatka dotycząca zaopiniowania projektu Gminnego Programu Rewitalizacji Gminy Miejskiej Rumia na lata z dnia 28 kwietnia 2017 roku

Notatka dotycząca zaopiniowania projektu Gminnego Programu Rewitalizacji Gminy Miejskiej Rumia na lata z dnia 28 kwietnia 2017 roku Notatka dotycząca zaopiniowania projektu Gminnego Programu Rewitalizacji Gminy Miejskiej Rumia na lata 2017-2030 z dnia 28 kwietnia 2017 roku Zgodnie z art. 17, ust.2, pkt 4 ustawy o rewitalizacji z dnia

Bardziej szczegółowo

Rewitalizacja Gmina Chełmek

Rewitalizacja Gmina Chełmek Rewitalizacja Gmina Zgodnie z art. 17 ust. 2 pkt 4 ustawy Projekt Gminnego Programu na lata 2016 2020 poddano opiniowaniu przez poszczególne organy według właściwości rzeczowej. Poniższa tabela przedstawia

Bardziej szczegółowo

Informacja podsumowująca przebieg konsultacji społecznych: opiniowanie projektu gminnego programu rewitalizacji

Informacja podsumowująca przebieg konsultacji społecznych: opiniowanie projektu gminnego programu rewitalizacji Walim, 30.11.2016 r. Informacja podsumowująca przebieg konsultacji społecznych: opiniowanie projektu gminnego programu rewitalizacji Na podstawie art. 17 ust. 2 pkt. 4 lit. a ustawy z dnia 9 października

Bardziej szczegółowo

STRACHOCINA 11-ELEKTROWNIA WIATROWA STRACHOCINA-HALNY

STRACHOCINA 11-ELEKTROWNIA WIATROWA STRACHOCINA-HALNY OGŁOSZENIE elektrowni wiatrowych Wnioski należy składać na piśmie w Urzędzie Gminy w Sanoku w terminie do 31 sierpnia 2009r. Wniosek powinien zawierać nazwisko, imię, nazwę i adres wnioskodawcy, przedmiot

Bardziej szczegółowo

WYKAZ UZGODNIEŃ (OPINII) UZYSKANYCH DO PROJEKTU ZMIANY STUDIUM UWARUNKOWAŃ I KIERUNKÓW ZAGOSPODAROWANIA PRZESTRZENNEGO GMINY OLSZTYN

WYKAZ UZGODNIEŃ (OPINII) UZYSKANYCH DO PROJEKTU ZMIANY STUDIUM UWARUNKOWAŃ I KIERUNKÓW ZAGOSPODAROWANIA PRZESTRZENNEGO GMINY OLSZTYN WYKAZ UZGODNIEŃ (OPINII) UZYSKANYCH DO PROJEKTU ZMIANY STUDIUM UWARUNKOWAŃ I KIERUNKÓW ZAGOSPODAROWANIA PRZESTRZENNEGO GMINY OLSZTYN Organ uzgadniający (opiniujący) organu uzgadniającego (opiniującego)

Bardziej szczegółowo

Rewitalizacja Gmina Poronin

Rewitalizacja Gmina Poronin Rewitalizacja Gmina Poronin Zgodnie z art. 17 ust. 2 pkt 4 ustawy z dnia 9 października 2015r. o rewitalizacji Projekt Gminnego Programu rewitalizacji Gminy Poronin na lata 2016 2023 poddano opiniowaniu

Bardziej szczegółowo

USTAWA z dnia 25 czerwca 2010 r.

USTAWA z dnia 25 czerwca 2010 r. Kancelaria Sejmu s. 1/7 USTAWA z dnia 25 czerwca 2010 r. o zmianie ustawy o planowaniu i zagospodarowaniu przestrzennym, ustawy o Państwowej Inspekcji Sanitarnej oraz ustawy o ochronie zabytków i opiece

Bardziej szczegółowo

WYKAZ UZGODNIEŃ (OPINII) UZYSKANYCH DO PROJEKTU ZMIANY STUDIUM UWARUNKOWAŃ I KIERUNKÓW ZAGOSPODAROWANIA PRZESTRZENNEGO GMINY OLSZTYN

WYKAZ UZGODNIEŃ (OPINII) UZYSKANYCH DO PROJEKTU ZMIANY STUDIUM UWARUNKOWAŃ I KIERUNKÓW ZAGOSPODAROWANIA PRZESTRZENNEGO GMINY OLSZTYN WYKAZ UZGODNIEŃ (OPINII) UZYSKANYCH DO PROJEKTU ZMIANY STUDIUM UWARUNKOWAŃ I KIERUNKÓW ZAGOSPODAROWANIA PRZESTRZENNEGO GMINY OLSZTYN Organ uzgadniający (opiniujący) organu uzgadniającego (opiniującego)

Bardziej szczegółowo

Instytucje ochrony środowiska w Polsce. Stanowienie prawa i ustawy Polityka ekologiczna państwa Instytucje ochrony środowiska Organizacje pozarządowe

Instytucje ochrony środowiska w Polsce. Stanowienie prawa i ustawy Polityka ekologiczna państwa Instytucje ochrony środowiska Organizacje pozarządowe Instytucje ochrony środowiska w Polsce Stanowienie prawa i ustawy Polityka ekologiczna państwa Instytucje ochrony środowiska Organizacje pozarządowe Organizacje i instytucje związane z ochroną środowiska

Bardziej szczegółowo

USTAWA. z dnia 10 kwietnia 2003 r.

USTAWA. z dnia 10 kwietnia 2003 r. Dz.U.03.80.721 Dz.U.03.217.2124 Dz.U.05.113.954 Dz.U.05.267.2251 Dz.U.06.220.1601 Dz.U.07.23.136 Dz.U.07.112.767 Dz.U.08.154.958 USTAWA z dnia 10 kwietnia 2003 r. o szczególnych zasadach przygotowania

Bardziej szczegółowo

WYKAZ WYDZIAŁÓW WSPÓŁDZIAŁAJ

WYKAZ WYDZIAŁÓW WSPÓŁDZIAŁAJ Załącznik Nr 6 do Regulaminu Organizacyjnego Małopolskiego Urzędu Wojewódzkiego WYKAZ WYDZIAŁÓW WSPÓŁDZIAŁAJĄCYCH Z ORGANAMI ADMINISTRACJI NIEZESPOLONEJ, POWSZECHNYMI JEDNOSTKAMI ORGANIZACYJNYMI PROKURATURY

Bardziej szczegółowo

Studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego Gminy Iwanowice

Studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego Gminy Iwanowice Studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego Gminy Iwanowice WYKAZ UZGODNIEŃ I OPINII UZYSKANYCH NA PODSTAWIE ART. 11 PKT 5 i 8 USTAWY Z DNIA 27 MARCA 2003 R. O PLANOWANIU I ZAGOSPODAROWANIU

Bardziej szczegółowo

Protokół 34/2013 z posiedzenia Komisji Rolnictwa Ochrony Środowiska i Planu Miejscowego Rady Miejskiej w Strykowie odbytego w dniu 18 lutego 2013 roku

Protokół 34/2013 z posiedzenia Komisji Rolnictwa Ochrony Środowiska i Planu Miejscowego Rady Miejskiej w Strykowie odbytego w dniu 18 lutego 2013 roku Protokół 34/2013 z posiedzenia Komisji Rolnictwa Ochrony Środowiska i Planu Miejscowego Rady Miejskiej w Strykowie odbytego w dniu 18 lutego 2013 roku W posiedzeniu uczestniczyli członkowie Komisji oraz

Bardziej szczegółowo

KD-PPB.101 Strona Strona 1 z 6

KD-PPB.101 Strona Strona 1 z 6 KD-PPB.101 Strona Strona 1 z 6 5.07.011r. Wymagane dokumenty i miejsce składania Wniosek o opracowanie studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania gminy i miasta Nisko, zawierający: wyrys z mapy ewidencyjnej

Bardziej szczegółowo

SYSTEM ZARZĄDZANIA JAKOŚCIĄ

SYSTEM ZARZĄDZANIA JAKOŚCIĄ Opracował: Elżbieta Kasperska Biuro Przestrzennego w Lublinie SYSTEM ZARZĄDZANIA JAKOŚCIĄ Sprawdził(a): Ewa Banak wg normy PN-EN ISO 9001:2001 Zatwierdził(a) Pełnomocnik d/s Jakości Ewa Wójtowicz Dyrektor

Bardziej szczegółowo

Plan finansowy wydatków budżetu państwa, które w 2007 roku nie wygasają z upływem roku budżetowego

Plan finansowy wydatków budżetu państwa, które w 2007 roku nie wygasają z upływem roku budżetowego Plan finansowy wydatków budżetu państwa, które w 2007 roku nie wygasają z upływem roku budżetowego Załącznik nr 2 Część Dział Rozdział Treść Poz. Plan OGÓŁEM BUDŻETY URZĘDÓW NACZELNYCH, JEDNOSTEK CENTRALNYCH

Bardziej szczegółowo

Otoczenie prawne wykonawstwa geodezyjnego

Otoczenie prawne wykonawstwa geodezyjnego URZĄD MARSZAŁKOWSKI W ŁODZI Departament Geodezji i Kartografii ZARZĄD ODDZIAŁU SGP W ŁODZI Zmiany przepisów prawa obowiązujących geodetów, wykonawców i pracowników administracji geodezyjnej Otoczenie prawne

Bardziej szczegółowo

(puste) ZESPÓŁ OPIEKI ZDROWOTNEJ - BUSKO-ZDRÓJ BOHATERÓW WARSZAWY 67 Izba przyjęć Całodobowo 413782401 wew 229 CZERWONA GÓRA 10

(puste) ZESPÓŁ OPIEKI ZDROWOTNEJ - BUSKO-ZDRÓJ BOHATERÓW WARSZAWY 67 Izba przyjęć Całodobowo 413782401 wew 229 CZERWONA GÓRA 10 Wykaz placówek Miejscowość Nazwa Adres Typ / godziny pracy Nr Telefonu BUSKO-ZDRÓJ PARTYZANTÓW 4 413782657 ZESPÓŁ OPIEKI ZDROWOTNEJ - BUSKO-ZDRÓJ BOHATERÓW WARSZAWY 67 Izba przyjęć 413782401 wew 229 CHĘCINY

Bardziej szczegółowo

Załącznik nr 2 (tabela nr 1) do Uchwały Nr.. Rady Powiatu Kędzierzyńsko - Kozielskiego z dnia r. PLAN WYDATKÓW BIEŻĄCYCH POWIATU NA 2016 ROK

Załącznik nr 2 (tabela nr 1) do Uchwały Nr.. Rady Powiatu Kędzierzyńsko - Kozielskiego z dnia r. PLAN WYDATKÓW BIEŻĄCYCH POWIATU NA 2016 ROK Załącznik nr 2 (tabela nr 1) do Uchwały Nr.. Rady Powiatu Kędzierzyńsko - Kozielskiego z dnia... 2015r. PLAN WYDATKÓW BIEŻĄCYCH POWIATU NA 2016 ROK w złotych Plan na Dział Rozdział Treść 2016 rok 1 2 3

Bardziej szczegółowo

Zatrudnienie i wynagrodzenia w służbie cywilnej w 2014 r.

Zatrudnienie i wynagrodzenia w służbie cywilnej w 2014 r. Zatrudnienie i wynagrodzenia w służbie cywilnej w 2014 r. Służba cywilna w liczbach w 2014 r. Przeciętne zatrudnienie : 120 412 etatów (spadek o 964 et., tj. o 0,8% r/r) Zatrudnienie na koniec roku: 120

Bardziej szczegółowo

Gminnego Programu Rewitalizacji Gminy Żegocina na lata

Gminnego Programu Rewitalizacji Gminy Żegocina na lata Gminny Program Rewitalizacji na lata 2016-2020 Raport z konsultacji społecznych projektu Gminnego Programu Rewitalizacji na lata 2016-2020, 25 maj 2017 roku 1 S t r o n a Gminny Program Rewitalizacji na

Bardziej szczegółowo

http://www.geoportal.gov.pl 1011 zbiorów i usług danych przestrzennych wpisanych do EZiUDP www.radaiip.gov.pl 12 13 14 Geoportal KSZBDOT SDI Generalizacja UMM Systemy Informacyjne GUGiK EMUiA SZNMT SZPRG

Bardziej szczegółowo

UCHWAŁA Nr XXVIII/195/2013 RADY GMINY MACIEJOWICE z dnia 26 kwietnia 2013r.

UCHWAŁA Nr XXVIII/195/2013 RADY GMINY MACIEJOWICE z dnia 26 kwietnia 2013r. UCHWAŁA Nr XXVIII/195/2013 RADY GMINY MACIEJOWICE z dnia 26 kwietnia 2013r. w sprawie uchwalenia Studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego Gminy Maciejowice Na podstawie art. 7 ust.

Bardziej szczegółowo

Lokalna administracja gospodarcza. PPwG 2017

Lokalna administracja gospodarcza. PPwG 2017 Lokalna administracja gospodarcza PPwG 2017 Struktury lokalnej administracji Administracja rządowa wojewoda administracja zespolona (służby, inspekcje i straże podległe wojewodzie) organy administracji

Bardziej szczegółowo

PLAN WYDATKÓW NA 2016 ROK

PLAN WYDATKÓW NA 2016 ROK Załącznik Nr 2 do Uchwały Budżetowej Nr. Rady Miasta Nowego Sącza "Projekt" z dnia... Dz Rozdz (w złotych) Przew. wyk. Plan na wskaźn wsk. struk. wsk. struk. 2015 rok 2016 rok procent 2015 2016 010 Rolnictwo

Bardziej szczegółowo

administracji rządowej oraz inne zadania zlecone ustawami realizowane przez powiat

administracji rządowej oraz inne zadania zlecone ustawami realizowane przez powiat Załącznik Nr 5 do Uchwały Rady Powiatu w Miechowie Nr XXVIII/229/2010 z dnia 23.02.2010r PLAN DOCHODÓW I WYDATKÓW NA ROK 2010 NA ZADANIA ZLECONE Z ZAKRESU ADMINISTRACJI RZĄDOWEJ ORAZ INNYCH ZADAŃ ZLECONYCH

Bardziej szczegółowo

Dochody budżetu powiatu na rok 2016

Dochody budżetu powiatu na rok 2016 Załącznik nr 1 do Uchwały budżetowej na 2016 rok Dochody budżetu powiatu na rok 2016 Dział Rozdział Paragraf Treść Wartość 010 Rolnictwo i łowiectwo 50 000,00 01005 Prace geodezyjno-urządzeniowe na potrzeby

Bardziej szczegółowo

MIEJSCOWY PLAN ZAGOSPODAROWANIA PRZESTRZENNEGO DLA CZĘŚCI OBSZARU ZLOKALIZOWANEGO PRZY UL. SOSNOWEJ, LEŚNEJ I MIŁEJ W GOLUBIU-DOBRZYNIU.

MIEJSCOWY PLAN ZAGOSPODAROWANIA PRZESTRZENNEGO DLA CZĘŚCI OBSZARU ZLOKALIZOWANEGO PRZY UL. SOSNOWEJ, LEŚNEJ I MIŁEJ W GOLUBIU-DOBRZYNIU. MIEJSCOWY PLAN ZAGOSPODAROWANIA PRZESTRZENNEGO DLA CZĘŚCI OBSZARU ZLOKALIZOWANEGO PRZY UL. SOSNOWEJ, LEŚNEJ I MIŁEJ W GOLUBIU-DOBRZYNIU. Ustawa z dnia 27 marca 2003 r. o planowaniu i zagospodarowaniu przestrzennym

Bardziej szczegółowo

Plan kontroli jednostek organizacyjnych Państwowej Straży Pożarnej województwa świętokrzyskiego na rok 2015.

Plan kontroli jednostek organizacyjnych Państwowej Straży Pożarnej województwa świętokrzyskiego na rok 2015. Kielce, dnia 5 grudnia 2014 r. Lp. Plan kontroli jednostek organizacyjnych Państwowej Straży Pożarnej województwa świętokrzyskiego na rok 2015. Temat kontroli Nazwa podmiotu kontrolowanego Przewidywany

Bardziej szczegółowo

ZARZĄDZENIE NR 39/2014 STAROSTY PROSZOWICKIEGO. z dnia 20 sierpnia 2014 r.

ZARZĄDZENIE NR 39/2014 STAROSTY PROSZOWICKIEGO. z dnia 20 sierpnia 2014 r. ZARZĄDZENIE NR 39/2014 STAROSTY PROSZOWICKIEGO w sprawie organizacji narad koordynacyjnych oraz zasad i trybu uzgadniania na nich sytuowania projektowanych sieci uzbrojenia terenu Na podstawie 31 ust 3

Bardziej szczegółowo

Karta informacyjna. Lp.

Karta informacyjna. Lp. 1 Numer karty/rok 1/2011 2 Rodzaj Polityki, strategie, plany lub programy Plan Urządzenia Lasu Nadleśnictwo Skarżysko na okres 01.01.2008-31.12.2017 5 Zakres przedmiotowy opis Opisanie ogólne wraz z programem

Bardziej szczegółowo

Interpretacja firmy GEOBID dotycząca zasad zaliczania gruntów do grup i podgrup rejestrowych przy sporządzaniu wykazów gruntów

Interpretacja firmy GEOBID dotycząca zasad zaliczania gruntów do grup i podgrup rejestrowych przy sporządzaniu wykazów gruntów Interpretacja firmy GEOBID dotycząca zasad zaliczania gruntów do grup i podgrup rejestrowych przy sporządzaniu wykazów gruntów Grupa Podgrupa RWD RP Właściciel STI RWD RWD Władający STI RWD RUA Uprawniony

Bardziej szczegółowo

WYDATKI BUDŻETU MIASTA PŁOCKA NA 2016 ROK WYDATKI GMINY

WYDATKI BUDŻETU MIASTA PŁOCKA NA 2016 ROK WYDATKI GMINY Załącznik nr 2 do Uchwały Budżetowej Miasta Płocka na rok 2016 Nr...Rady Miasta Płocka z dnia...... roku WYDATKI BUDŻETU MIASTA PŁOCKA NA 2016 ROK Dział Rozdział Nazwa działu i rozdziału WYDATKI GMINY

Bardziej szczegółowo

KD-PPB.102 Strona Strona 1 z 7

KD-PPB.102 Strona Strona 1 z 7 KD-PPB.10 Strona Strona 1 z 7 Wymagane dokumenty i miejsce składania Wniosek o opracowanie miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego, zawierający: wyrys z mapy ewidencyjnej z oznaczeniem wnioskowanego

Bardziej szczegółowo

WYDATKI OGÓŁEM WEDŁUG DZIAŁÓW I ROZDZIAŁÓW

WYDATKI OGÓŁEM WEDŁUG DZIAŁÓW I ROZDZIAŁÓW Tabela nr 7 WYDATKI OGÓŁEM WEDŁUG DZIAŁÓW I ROZDZIAŁÓW WYDATKI OGÓŁEM 7 47 79 856 69 55 4 584 A. WYDATKI NA ZADANIA GMINY ZADANIA WŁASNE 9 74 7 6 74 669 4 54 86 4 9 55 9 7 4 54 ROLNICTWO I ŁOWIECTWO 9

Bardziej szczegółowo

Urząd Miasta w Ostrowcu Świętokrzyskim

Urząd Miasta w Ostrowcu Świętokrzyskim Urząd Miasta w Ostrowcu Świętokrzyskim P 8 K 54 Wersja III KARTA STANOWISKOWA w sprawie: UDZIELENIA ZEZWOLENIA NA USUNIĘCIE DRZEW LUB KRZEWÓW 1. Od czego mam zacząć? naleŝy w Biurze Obsługi Interesanta

Bardziej szczegółowo

Podajemy treść tego rozporządzenia, zamieszczonego przez Urząd Zamówień Publicznych na swej stronie internetowej.

Podajemy treść tego rozporządzenia, zamieszczonego przez Urząd Zamówień Publicznych na swej stronie internetowej. Nowe obowiązki dla zamawiających będących centralnymi organami rządowymi, wynikające z rozporządz Rozporządzenie weszło w życie 4 marca br. Podajemy treść tego rozporządzenia, zamieszczonego przez Urząd

Bardziej szczegółowo

WÓJT GMINY ŁAZISKA PROGRAM OCHRONY ŚRODOWISKA DLA GMINY ŁAZISKA

WÓJT GMINY ŁAZISKA PROGRAM OCHRONY ŚRODOWISKA DLA GMINY ŁAZISKA WÓJT GMINY ŁAZISKA PROGRAM OCHRONY ŚRODOWISKA DLA GMINY ŁAZISKA (2004-2015) Łaziska 2004 Autorzy opracowania: dr Witold Wołoszyn mgr Tomasz Furtak Ważniejsze skróty użyte w tekście ARiMR - Agencja Restrukturyzacji

Bardziej szczegółowo

STAROSTWO POWIATOWE W KOLBUSZOWEJ REGULAMIN FUNKCJONOWANIA POWIATOWEGO CENTRUM ZARZĄDZANIA KRYZYSOWEGO

STAROSTWO POWIATOWE W KOLBUSZOWEJ REGULAMIN FUNKCJONOWANIA POWIATOWEGO CENTRUM ZARZĄDZANIA KRYZYSOWEGO STAROSTWO POWIATOWE W KOLBUSZOWEJ REGULAMIN FUNKCJONOWANIA POWIATOWEGO CENTRUM ZARZĄDZANIA KRYZYSOWEGO WSTĘP. Siedzibą Powiatowego Centrum Zarządzania Kryzysowego są pomieszczenia Starostwa Powiatowego

Bardziej szczegółowo

L.p. Złożoność Powiat Gmina Typ szkoły / placówki Nazwa szkoły / placówki Organ prowadzący Telefon Specyfika szkoły

L.p. Złożoność Powiat Gmina Typ szkoły / placówki Nazwa szkoły / placówki Organ prowadzący Telefon Specyfika szkoły L.p. Złożoność Powiat Gmina Typ szkoły / placówki Nazwa szkoły / placówki Organ prowadzący Telefon Specyfika szkoły 1 OK Z buski Busko-Zdrój Branżowa szkoła I stopnia BRANŻOWA SZKOŁA I STOPNIA NR 2 W BUSKU-

Bardziej szczegółowo

CZĘŚĆ I - USTALENIA PROTOKOŁU

CZĘŚĆ I - USTALENIA PROTOKOŁU WOJEWÓDZKI INSPEKTORAT NADZORU BUDOWLANEGO W KIELCACH 25-516 Kielce, Al. IX Wieków Kielc 3 Znak: WINB-WIK.7731.3.2011 Data rozpoczęcia kontroli: 05.04.2011r. Data zakończenia kontroli: 07.04.2011r. CZĘŚĆ

Bardziej szczegółowo

USTAWA. z dnia 10 kwietnia 2003 r. o szczególnych zasadach przygotowania i realizacji inwestycji w zakresie dróg publicznych (1) Rozdział 1

USTAWA. z dnia 10 kwietnia 2003 r. o szczególnych zasadach przygotowania i realizacji inwestycji w zakresie dróg publicznych (1) Rozdział 1 zmiany: 2004-01-01 Dz.U.2003.217.2124 art. 13 2005-07-28 Dz.U.2005.113.954 art. 7 2006-01-01 Dz.U.2005.267.2251 art. 9 2006-12-16 Dz.U.2006.220.1601 art. 1 2007-01-01 Dz.U.2006.220.1601 art. 1 2007-02-27

Bardziej szczegółowo

ZARZĄDZENIE NR 4/2015 STAROSTY BUSKIEGO. z dnia 26 stycznia 2015 r.

ZARZĄDZENIE NR 4/2015 STAROSTY BUSKIEGO. z dnia 26 stycznia 2015 r. ZARZĄDZENIE NR 4/2015 STAROSTY BUSKIEGO w sprawie organizacji narad koordynacyjnych oraz zasad i trybu uzgadniania na nich sytuowania projektowanych sieci uzbrojenia terenu. Na podstawie art. 7d pkt 2

Bardziej szczegółowo

Uchwała Nr... Rady Powiatu w Opatowie z dnia...

Uchwała Nr... Rady Powiatu w Opatowie z dnia... Uchwała Nr... Rady Powiatu w Opatowie z dnia... projekt w sprawie wyrażenia zgody na zbycie oraz zwolnienia z obowiązku zbycia nieruchomości będącej własnością Powiatu Opatowskiego przekazanej w bezpłatne

Bardziej szczegółowo

O B W I E S Z C Z E N I E

O B W I E S Z C Z E N I E WOJEWODA ŚWIĘTOKRZYSKI Kielce, 03.06.2011r. Znak: IG.III.7820.6.2011 O B W I E S Z C Z E N I E Na podstawie art. 11d ust. 5 i 6 ustawy z dnia 10 kwietnia 2003 r. o szczególnych zasadach przygotowania i

Bardziej szczegółowo

USTAWA z dnia 10 kwietnia 2003 r. o szczególnych zasadach przygotowania i realizacji inwestycji w zakresie dróg publicznych(1)

USTAWA z dnia 10 kwietnia 2003 r. o szczególnych zasadach przygotowania i realizacji inwestycji w zakresie dróg publicznych(1) Dz.U.03.80.721 2004.01.01 zm. Dz.U.03.217.2124 art. 13 2005.07.28 zm. Dz.U.05.113.954 art. 7 2006.01.01 zm. Dz.U.05.267.2251 art. 9 2006.12.16 zm. Dz.U.06.220.1601 art. 1 2007.01.01 zm. Dz.U.06.220.1601

Bardziej szczegółowo

WYDATKI BIEŻĄCE BUDŻETU MIASTA PŁOCKA NA 2016 ROK

WYDATKI BIEŻĄCE BUDŻETU MIASTA PŁOCKA NA 2016 ROK Załącznik nr 2a do Uchwały Budżetowej Miasta Płocka rok 2016 Nr...Rady Miasta Płocka z dnia...... roku WYDATKI BIEŻĄCE BUDŻETU MIASTA PŁOCKA NA 2016 ROK Dział Rozdział Nazwa działu i rozdziału Ogółem wygrodzenia

Bardziej szczegółowo

(druk nr 1038) Objaśnienie oznaczeń: [] kursywa tekst usunięty przez Sejm <> druk pogrubiony tekst wstawiony przez Sejm

(druk nr 1038) Objaśnienie oznaczeń: [] kursywa tekst usunięty przez Sejm <> druk pogrubiony tekst wstawiony przez Sejm BIURO LEGISLACYJNE/ Materiał porównawczy M A T E R I A Ł P O R Ó W N AW C Z Y do ustawy z dnia 5 sierpnia 2015 r. o zmianie ustawy o szczególnych zasadach przygotowania i realizacji inwestycji w zakresie

Bardziej szczegółowo

PRZYPADKI UŻYCIA DOKUMENTÓW PLANISTYCZNYCH SFORMALIZOWANE

PRZYPADKI UŻYCIA DOKUMENTÓW PLANISTYCZNYCH SFORMALIZOWANE Przyspieszenie wzrostu konkurencyjności województwa mazowieckiego, przez budowanie społeczeństwa informacyjnego i gospodarki opartej na wiedzy poprzez stworzenie zintegrowanych baz wiedzy o Mazowszu Włodzimierz

Bardziej szczegółowo

MOŻLIWOŚCI SEKTORA LEŚNO-DRZEWNEGO W ROZWOJU REGIONALNYM

MOŻLIWOŚCI SEKTORA LEŚNO-DRZEWNEGO W ROZWOJU REGIONALNYM MOŻLIWOŚCI SEKTORA LEŚNO-DRZEWNEGO W ROZWOJU REGIONALNYM Dr inż. Anna Żornaczuk-Łuba Zastępca dyrektora Departamentu Leśnictwa i Ochrony Przyrody Ministerstwo Środowiska Polanica Zdrój 23 maja 2014 r.

Bardziej szczegółowo

W KATOWICACH 40-032 Katowice ul Jagiellońska 25 tel. (032) 20 77 777 KARTA INFORMACYJNA

W KATOWICACH 40-032 Katowice ul Jagiellońska 25 tel. (032) 20 77 777 KARTA INFORMACYJNA Wydział: Polityki Społecznej ŚLĄSKI URZĄD WOJEWÓDZKI W KATOWICACH 40-032 Katowice ul Jagiellońska 25 tel. (032) 20 77 777 KARTA INFORMACYJNA Sprawa: Wydawanie zezwolenia na prowadzenie placówki opiekuńczo-wychowawczej,

Bardziej szczegółowo

Miejsce samorządu terytorialnego w systemie administracji publicznej 23

Miejsce samorządu terytorialnego w systemie administracji publicznej 23 Spis treści Wstęp 13 Wykaz zastosowanych skrótów 18 CZĘŚĆ I Rozdział 1 Miejsce samorządu terytorialnego w systemie administracji publicznej 23 1.1. Prawne uwarunkowania funkcjonowania samorządu terytorialnego

Bardziej szczegółowo

PROTOKÓŁ Nr 2/2015 posiedzenia Komisji Ochrony Środowiska, Rolnictwa i Leśnictwa Rady Powiatu Nowosądeckiego w dniu 25 lutego 2015 r.

PROTOKÓŁ Nr 2/2015 posiedzenia Komisji Ochrony Środowiska, Rolnictwa i Leśnictwa Rady Powiatu Nowosądeckiego w dniu 25 lutego 2015 r. PROTOKÓŁ Nr 2/2015 posiedzenia Komisji Ochrony Środowiska, Rolnictwa i Leśnictwa Rady Powiatu Nowosądeckiego w dniu 25 lutego 2015 r. Realizowany porządek obrad: 1. Otwarcie posiedzenia i przyjęcie porządku

Bardziej szczegółowo

PLAN POSIEDZEŃ SEJMIKU WOJEWÓDZTWA LUBUSKIEGO NA ROK 2017

PLAN POSIEDZEŃ SEJMIKU WOJEWÓDZTWA LUBUSKIEGO NA ROK 2017 PLAN POSIEDZEŃ SEJMIKU WOJEWÓDZTWA LUBUSKIEGO NA ROK 2017 Załącznik do uchwały nr XXVI/393/16 Sejmiku Lubuskiego z dnia 19 grudnia 2016 roku Termin Temat posiedzenia Materiał przygotowuje Komisja opiniująca

Bardziej szczegółowo

1) Ustawa z dnia 21 listopada 1967 r. o powszechnym obowiązku obrony Rzeczypospolitej Polskiej (Dz. U. z t.j. z późn. zm.

1) Ustawa z dnia 21 listopada 1967 r. o powszechnym obowiązku obrony Rzeczypospolitej Polskiej (Dz. U. z t.j. z późn. zm. CZĘŚĆ I Opisowa 1. Dokumenty odniesienia: 1) Ustawa z dnia 21 listopada 1967 r. o powszechnym obowiązku obrony Rzeczypospolitej Polskiej (Dz. U. z 2016.1534 t.j. z późn. zm.); 2) Rozporządzenie Rady Ministrów

Bardziej szczegółowo

Pomóż nam wydać zł!

Pomóż nam wydać zł! Pomóż nam wydać 2 000 000 zł! Słupsk, maj 2014 r. www.slupsk.pl dialog.slupsk.eu 1 Co to jest budżet obywatelski? Budżet obywatelski to specjalnie wydzielona kwota z budżetu naszego miasta, o wydaniu której

Bardziej szczegółowo

Wniosek o wydanie decyzji o warunkach zabudowy

Wniosek o wydanie decyzji o warunkach zabudowy Izabelin, dnia. Wnioskodawca: pełna nazwa, imię, nazwisko adres telefon kontaktowy, ew. fax Urząd Gminy Izabelin ul. 3 Maja 42 05-080 Izabelin Wniosek o wydanie decyzji o warunkach zabudowy dla inwestycji

Bardziej szczegółowo

ZARZĄDZENIE 0050/184/11 PREZYDENTA MIASTA TYCHY z dnia 8 września 2011 r. w sprawie powołania i organizacji Miejskiego Zespołu Zarządzania Kryzysowego

ZARZĄDZENIE 0050/184/11 PREZYDENTA MIASTA TYCHY z dnia 8 września 2011 r. w sprawie powołania i organizacji Miejskiego Zespołu Zarządzania Kryzysowego ZARZĄDZENIE 0050/184/11 PREZYDENTA MIASTA TYCHY z dnia 8 września 2011 r. w sprawie powołania i organizacji Miejskiego Zespołu Zarządzania Kryzysowego Na podstawie,art.30 ust.1 ustawy z dnia 8 czerwca

Bardziej szczegółowo

WODGiK Katowice, ul. Graniczna 29

WODGiK Katowice, ul. Graniczna 29 WODGiK Katowice, ul. Graniczna 29 www.wodgik.katowice.pl Służba Geodezyjna i Kartograficzna Główny Geodeta Kraju GUGiK Centralny Ośrodek Dokumentacji Geodezyjnej i Kartograficznej w Warszawie Wojewoda

Bardziej szczegółowo

USTAWA z dnia 25 lipca 2008 r.

USTAWA z dnia 25 lipca 2008 r. Kancelaria Sejmu s. 1/1 USTAWA z dnia 25 lipca 2008 r. Opracowano na podstawie: Dz. U. z 2008 r. Nr 154, poz. 958. o zmianie ustawy o szczególnych zasadach przygotowania i realizacji inwestycji w zakresie

Bardziej szczegółowo

UCHWAŁA NR XLI/281/2013 RADY POWIATU GNIEŹNIEŃSKIEGO z dnia 27 września 2013 r.

UCHWAŁA NR XLI/281/2013 RADY POWIATU GNIEŹNIEŃSKIEGO z dnia 27 września 2013 r. UCHWAŁA NR XLI/281/2013 RADY POWIATU GNIEŹNIEŃSKIEGO z dnia 27 września 2013 r. w sprawie: zmiany budżetu Powiatu Gnieźnieńskiego na rok 2013. Na podstawie: art. 12 pkt 5, 8 lit. d i 9 oraz art. 51 ustawy

Bardziej szczegółowo

Wydatki na zadania powiatowe

Wydatki na zadania powiatowe Załącznik Nr 4.2 Wydatki na zadania powiatowe plan roku 2007 Wydatki razem 205 803 209 Wydatki bieżące 154 320 435 wynagrodzenia i pochodne 98 792 490 dotacje 21 697 025 Wydatki majątkowe 51 482 774 Wydatki

Bardziej szczegółowo

WYKONANIE PLANU DOCHODÓW I PRZYCHODÓW BUDŻETU POWIATU KRAPKOWICKIEGO W 2014 ROKU Część 1

WYKONANIE PLANU DOCHODÓW I PRZYCHODÓW BUDŻETU POWIATU KRAPKOWICKIEGO W 2014 ROKU Część 1 Dział Rozdział Paragraf Wyszczególnienie DOTACJE CELOWE W RAMACH PROGRAMÓW FINANSOWANYCH Z UDZIAŁEM ŚRODKÓW Z BUDŻETU UNII EUROPEJSKIEJ Plan na dzień 01.01.2014 r. Plan po zmianach Wykonanie % wykonania

Bardziej szczegółowo

Plan wydatków budżetowych miasta Zamość na 2015 rok

Plan wydatków budżetowych miasta Zamość na 2015 rok Załącznik Nr 2 do Uchwały Nr III/13 /2014 Rady Miasta Zamość z dnia 29 grudnia 2014 r. miasta Zamość Dział Wydatki budżetowe - ogółem 318 362 154,00 Wydatki bieżące 277 533 813,00 Wydatki majątkowe 40

Bardziej szczegółowo

2.3. DOCHODY BUDŻETU MIASTA SŁUPSKA W PODZIALE NA DOCHODY BIEŻĄCE I MAJĄTKOWE

2.3. DOCHODY BUDŻETU MIASTA SŁUPSKA W PODZIALE NA DOCHODY BIEŻĄCE I MAJĄTKOWE 2.3. DOCHODY BUDŻETU MIASTA SŁUPSKA W PODZIALE NA DOCHODY BIEŻĄCE I MAJĄTKOWE 2.3.1. DOCHODY GMINY MIASTO SŁUPSK Plan z tego: po zmianach w tym: w tym: Lp. Dz. Rozdz. N a z w a Wykonanie dochody środki

Bardziej szczegółowo

LKI /2013 P/13/154 WYSTĄPIENIE POKONTROLNE

LKI /2013 P/13/154 WYSTĄPIENIE POKONTROLNE LKI 4010-03-01/2013 P/13/154 WYSTĄPIENIE POKONTROLNE I. Dane identyfikacyjne kontroli Numer i tytuł kontroli Okres objęty kontrolą Jednostka przeprowadzająca kontrolę Kontroler P/13/154 Funkcjonowanie

Bardziej szczegółowo

WYDATKI BUDŻETU MIASTA NA 2016 ROK. Ogółem wydatki bieżące ( ) Ogółem wydatki majątkowe (13+14) Świadczenia na rzecz osób fizycznych

WYDATKI BUDŻETU MIASTA NA 2016 ROK. Ogółem wydatki bieżące ( ) Ogółem wydatki majątkowe (13+14) Świadczenia na rzecz osób fizycznych Tabela Nr 2 do Uchwały budżetowej RM Nr 154/2015 z dnia 17 grudnia 2015 r. WYDATKI BUDŻETU MIASTA NA 2016 ROK Dział Rozdz. Nazwa Ogółem wydatki bieżące (5+8+9+10+11) Ogółem wydatki majątkowe (13+14) z

Bardziej szczegółowo

Uchwała Nr XIII/68/2015 Rady Miasta Ostrowca Świętokrzyskiego z dnia 29 kwietnia 2015 r.

Uchwała Nr XIII/68/2015 Rady Miasta Ostrowca Świętokrzyskiego z dnia 29 kwietnia 2015 r. Uchwała Nr XIII/68/2015 Rady Miasta Ostrowca Świętokrzyskiego z dnia 29 kwietnia 2015 r. w sprawie porozumienia o współpracy w celu przygotowania i przeprowadzenia postępowania o udzielenie zamówienia

Bardziej szczegółowo

Cykl szkoleń w ramach projektu: Współpraca strażaków bez granic

Cykl szkoleń w ramach projektu: Współpraca strażaków bez granic Cykl szkoleń w ramach projektu: Współpraca strażaków bez granic Prezentacja nr 1 Powódź odpowiedzialność prawna i zadania Opracował: kpt. mgr inż. Mateusz Caputa 1.Ustawa o ochronie przeciwpożarowej z

Bardziej szczegółowo

Wydatki budżetu na 2016r. zał. nr 2 do URG Nr XVI /101/2015 z dn. 30 grudnia 2015 r.

Wydatki budżetu na 2016r. zał. nr 2 do URG Nr XVI /101/2015 z dn. 30 grudnia 2015 r. budżetu na 0r. zał. nr do URG Nr XVI /0/0 z dn. 0 grudnia 0 r. Dział Rozdział Nazwa Plan związane zadania 0 inwestycyjne 00 Rolnictwo i łowiectwo 0 0 0 0 0 0 00 0 00 000 Infrastruktura wodociągowa i sanitacyjna

Bardziej szczegółowo

Białystok, dnia 5 czerwca 2013 r. Poz. 2439 UCHWAŁA NR 151/2181/2013 ZARZĄDU WOJEWÓDZTWA PODLASKIEGO. z dnia 26 marca 2013 r.

Białystok, dnia 5 czerwca 2013 r. Poz. 2439 UCHWAŁA NR 151/2181/2013 ZARZĄDU WOJEWÓDZTWA PODLASKIEGO. z dnia 26 marca 2013 r. DZIENNIK URZĘDOWY WOJEWÓDZTWA PODLASKIEGO Białystok, dnia 5 czerwca 2013 r. Poz. 2439 UCHWAŁA NR 151/2181/2013 ZARZĄDU WOJEWÓDZTWA PODLASKIEGO z dnia 26 marca 2013 r. w sprawie przedstawienia rocznego

Bardziej szczegółowo

Uspołecznienie procesu sporządzania Planu Zadań Ochronnych

Uspołecznienie procesu sporządzania Planu Zadań Ochronnych Uspołecznienie procesu sporządzania Planu Zadań Ochronnych projekt nr POIS.05.03.00-00-275/10 współfinansowany ze środków Programu Operacyjnego Infrastruktura i Środowisko w ramach działania 5.3 priorytetu

Bardziej szczegółowo

Informacja podsumowująca przebieg wszystkich konsultacji społecznych przeprowadzonych w ramach opracowywania

Informacja podsumowująca przebieg wszystkich konsultacji społecznych przeprowadzonych w ramach opracowywania Maków Mazowiecki, 26.10.2016 r. Informacja podsumowująca przebieg wszystkich konsultacji społecznych przeprowadzonych w ramach opracowywania Gminnego Programu Rewitalizacji dla Miasta Maków Mazowiecki

Bardziej szczegółowo

~~Olru( uj' ~'1INISTERSTYVO ENERGII. Departament Energetyki Warszawa,..J (; lipca 2016 r. DE-II-024/1/16

~~Olru( uj' ~'1INISTERSTYVO ENERGII. Departament Energetyki Warszawa,..J (; lipca 2016 r. DE-II-024/1/16 ~'1INISTERSTYVO ENERGII Departament Energetyki Warszawa,..J (; lipca 2016 r. DE-II-024/1/16 g o uj' 'J. ~~Olru(, Pan Zbigniew Rekas Zastępca Prezesa Regionalnej Izby Obrachunkowej w Kielcach Szanowny Panie

Bardziej szczegółowo

D E C Y Z J A Nr 16/2010

D E C Y Z J A Nr 16/2010 Opole, dnia '22grudnia 2010 r. WOJEWODA OPOLSKI PS.II.AN.9141/9/2010 D E C Y Z J A Nr 16/2010 Na podstawie art. 80 a ust.1 pkt 1, ust. 2, 3 pkt 1, 2, 3 lit. a, b, c i ust. 4 ustawy z dnia 12 marca 2004

Bardziej szczegółowo

Zatrudnienie i wynagrodzenia w służbie cywilnej w 2014 r.

Zatrudnienie i wynagrodzenia w służbie cywilnej w 2014 r. Zatrudnienie i wynagrodzenia w służbie cywilnej w 2014 r. Wykres 1. Dynamika poziomu zatrudnienia przeciętnego w korpusie służby cywilnej według kategorii urzędów w latach 2013 2014 (w etatach) 45 000

Bardziej szczegółowo

Działanie 2.2Lista rankingowa projektów po ocenie merytoryczno-technicznej w części A i B

Działanie 2.2Lista rankingowa projektów po ocenie merytoryczno-technicznej w części A i B 1 Świętokrzyskie Centrum Onkologii ul. Artwińskiego 3, 25-734 Kielce e - Zdrowie w Województwie Świętokrzyskim, rozbudowa i wdrażanie systemów informatycznych w jednostkach służby zdrowia - etap I 21 835

Bardziej szczegółowo

STUDIUM UWARUNKOWAŃ I KIERUNKÓW ZAGOSPODAROWANIA PRZESTRZENNEGO

STUDIUM UWARUNKOWAŃ I KIERUNKÓW ZAGOSPODAROWANIA PRZESTRZENNEGO STUDIUM UWARUNKOWAŃ I KIERUNKÓW ZAGOSPODAROWANIA PRZESTRZENNEGO GMINA ZBROSŁAWICE -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bardziej szczegółowo

Priorytet 1: Ochrona Środowiska. Analiza SWOT

Priorytet 1: Ochrona Środowiska. Analiza SWOT Priorytet 1: Ochrona Środowiska 36 Analiza SWOT MOCNE STRONY 1. Urozmaicona rzeźba terenu, duże walory krajobrazowe. 2. Wzrastający wskaźnik lesistości. 3. Brak uciążliwego dla środowiska przemysłu. 4.

Bardziej szczegółowo

Plan finansowy na rok 2016 zadań zleconych z zakresu administracji rządowej oraz innych zadań zleconych ustawami

Plan finansowy na rok 2016 zadań zleconych z zakresu administracji rządowej oraz innych zadań zleconych ustawami Plan finansowy na rok 2016 zadań zleconych z zakresu administracji rządowej oraz innych zadań zleconych ustawami Załącznik do uchwały nr 168/2016 Zarządu Powiatu z dnia 21.01.2016 r. Dział Rozdział Wyszczególnienie

Bardziej szczegółowo

SPIS ZAWARTOŚCI PROJEKTU ZAGOSPODAROWANIA TERENU

SPIS ZAWARTOŚCI PROJEKTU ZAGOSPODAROWANIA TERENU 7 Gdańsk, marzec 2016 r. SPIS ZAWARTOŚCI PROJEKTU ZAGOSPODAROWANIA TERENU Numery ewidencyjne działek, na których obiekt jest usytuowany... 9 11 Uprawnienia budowlane i zaświadczenia o przynależności do

Bardziej szczegółowo

Leśnicy. Służba Leśna, Parków Narodowych i Parków Krajobrazowych

Leśnicy. Służba Leśna, Parków Narodowych i Parków Krajobrazowych 1 z 6 2014-02-16 08:54 Leśnicy Służba Leśna, Parków Narodowych i Parków Krajobrazowych dystynkcje Rozporządzenie Ministra Ochrony Środowiska, zasobów naturalnych i leśnictwa z dnia 24 grudnia 1998 r. Rozporządzenie

Bardziej szczegółowo

Wniosek o wydanie decyzji o ustaleniu lokalizacji inwestycji celu publicznego lub o wydanie decyzji o warunkach zabudowy

Wniosek o wydanie decyzji o ustaleniu lokalizacji inwestycji celu publicznego lub o wydanie decyzji o warunkach zabudowy PROSIMY WYPEŁNIAĆ DRUKOWANYMI LITERAMI UiA/02/01/W Miejscowość, data Imię i nazwisko / Nazwa wnioskodawcy Adres zamieszkania Proszę o: Wniosek o wydanie decyzji o ustaleniu lokalizacji inwestycji celu

Bardziej szczegółowo

Protokół nr 9/2015. posiedzenia Komisji Społecznej Rady Miejskiej w Stargardzie Szczecińskim odbytego w dniu 22 czerwca 2015 roku.

Protokół nr 9/2015. posiedzenia Komisji Społecznej Rady Miejskiej w Stargardzie Szczecińskim odbytego w dniu 22 czerwca 2015 roku. Protokół nr 9/2015 posiedzenia Komisji Społecznej Rady Miejskiej w Stargardzie Szczecińskim odbytego w dniu 22 czerwca 2015 roku. Członkowie Komisji zebrali się w sali posiedzeń Komisji, w Ratuszu, Rynek

Bardziej szczegółowo

Zakład Podstawowej Opieki Zdrowotnej Zakład Podstawowej Opieki Zdrowotnej NZOZ Przychodnia Rodzinna Gminny Zakład Opieki Zdrowotnej

Zakład Podstawowej Opieki Zdrowotnej Zakład Podstawowej Opieki Zdrowotnej NZOZ Przychodnia Rodzinna Gminny Zakład Opieki Zdrowotnej Wykaz Zakładów Opieki Zdrowotnej, które przystąpiły do Świętokrzyskiego Programu Szpitale i Przychodnie Przyjazne Kombatantom w województwie świętokrzyskim Placówki prowadzone przez Samorząd Województwa:

Bardziej szczegółowo

ZARZĄDZENIE NR 438/2015 PREZYDENTA MIASTA KIELCE. z dnia 20 listopada 2015 r.

ZARZĄDZENIE NR 438/2015 PREZYDENTA MIASTA KIELCE. z dnia 20 listopada 2015 r. ZARZĄDZENIE NR 48/5 PREZYDENTA MIASTA KIELCE z dnia listopada 5 r. w sprawie zmian w planie dochodów i wydatków budżetu Miasta Kielce na 5 r. Na podstawie art. ust. 4, art. 7 ust. pkt i, art. 57 pkt i,

Bardziej szczegółowo

WYDATKI BUDŻETU MIASTA PŁOCKA NA 2015 ROK WYDATKI GMINY

WYDATKI BUDŻETU MIASTA PŁOCKA NA 2015 ROK WYDATKI GMINY Załącznik nr 2 do Uchwały Budżetowej Miasta Płocka na rok 2015 Nr 40/IV/2015 Rady Miasta Płocka z dnia 27 stycznia 2015 roku WYDATKI BUDŻETU MIASTA PŁOCKA NA 2015 ROK Dział Rozdział Nazwa działu i rozdziału

Bardziej szczegółowo