Polityka prywatności - należy przez to rozumieć niniejszą Politykę prywatności WiFi Spot wraz ze wszelkimi zmianami.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Wielkość: px
Rozpocząć pokaz od strony:

Download "Polityka prywatności - należy przez to rozumieć niniejszą Politykę prywatności WiFi Spot wraz ze wszelkimi zmianami."

Transkrypt

1 POLITYKA PRYWATNOŚCI WiFi-Spot I. Definicje. Ilekroć w niniejszej Polityce prywatności użyte zostają poniższe słowa pisane z dużej litery, rozumie się przez nie: Polityka prywatności - należy przez to rozumieć niniejszą Politykę prywatności WiFi Spot wraz ze wszelkimi zmianami. Urządzenie WiFi-Spot urządzenie korzystające z usług Systemu WiFi-Spot lub Serwisów WiFi-Spot, jakichkolwiek komponentów lub funkcjonalności Systemu WIFi-Spot lub w jakikolwiek inny sposób powiązane funkcjonalnie z Systemem WiFi-Spot, Serwisami WiFi-Spot lub innymi mechanizmami korzystającymi bezpośrednio lub pośrednio z funkcjonalności Systemu WiFi-Spot lub Serwisów WiFi- Spot. Serwisy WiFi-Spot wszystkie serwisy oraz strony internetowe powiązane funkcjonalnie z Systemem WiFi-Spot oraz usługami Systemu WiFi-Spot. System WiFi-Spot aplikacja internetowa pod adresem *.wifi-spot.net lub pracująca pod adresami Partnerów WiFi-Spot, udostępniająca usługi w trybie SaaS (Software as a Service oprogramowanie jako usługa), w tym m.in. usługi zdalnej obsługi punktów hotspot, zdalnego zarządzania stronami startowymi i autoryzacją hotspot oraz zdalnego zarządzania i monitorowania urządzeń sieciowych. WiFi-Spot właściciel i operator Systemu WiFi-Spot, tj. firma CCA, zarejestrowana w CEDiG, posiadająca numer NIP PL , działająca jako operator telekomunikacyjny zarejestrowany w rejestrze Prezesa UKE pod numerem 10118, z adresem biura: CCA, Al. Krakowska 110/114, bud. B-26, Warszawa, Polska. Partner WiFi-Spot podmiot posiadający konto w Systemie WiFi-Spot umożliwiające tworzenie kont dla Klientów Systemu WiFi-Spot i zarządzanie stworzonymi kontami. Konto może udostępniać osobny portal Partnera WiFi-Spot umożliwiający logowanie Klientów Partnera do Systemu WiFi-Spot poprzez adres internetowy Systemu WiFi-Spot lub dedykowany adres internetowy portalu Partnera. Klient Systemu WiFi-Spot podmiot mający zdefiniowane własne konto w Systemie WiFi-Spot oraz mogący korzystać z jakichkolwiek funkcjonalności Systemu WiFi-Spot bezpośrednio lub poprzez portal Partnera WiFi-Spot. Podłączający jakakolwiek osoba podłączająca się do dowolnych Urządzeń WiFi-Spot. Użytkownik WiFi-Spot, Użytkownik Systemu WiFi-Spot każda osoba oraz podmiot korzystająca bezpośrednio lub pośrednio z jakichkolwiek zasobów i/lub funkcjonalności Serwisów WiFi-Spot i/lub Systemu WiFi-Spot, w tym także (lecz nie tylko), każdy Partner WiFi-Spot, Klient Systemu WiFi-Spot oraz Podłączający.

2 Hotspot - punkt dostępu, umożliwiający połączenie urządzenia Podłączającego z Internetem, zazwyczaj przy wykorzystaniu urządzenia (np. Urządzenia WiFi-Spot) podłączonego do sieci Internet, z możliwym wykorzystaniem dodatkowych mechanizmów autoryzacji. Cookies - informacje, wysyłane przez serwis internetowy, podczas korzystania z serwisu, zapisywane na urządzeniu końcowym (komputerze, laptopie, smartfonie), z którego korzystamy podczas przeglądania stron internetowych, w formie plików. Dane wszelkie informacje dotyczące Podłączającego, Użytkownika WiFi-Spot oraz Urządzeń WiFi- Spot i innych urządzeń za pomocą których następuję bezpośrednie lub pośrednie połączenie z Systemem WiFi-Spot, pozyskane przez WiFi-Spot automatycznie lub poprzez dobrowolne ich przekazanie przez Użytkownika WiFi-Spot. Dane Osobowe wszelkie informacje dotyczące zidentyfikowanej lub możliwej do zidentyfikowania osoby fizycznej, o których mowa w art. 6 ust. 1 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych. II. Zakres stosowania Polityki prywatności. 1. Ochrona Danych Użytkowników Systemu WiFi-Spot, w tym w szczególności danych osobowych Użytkowników Systemu WiFi-Spot stanowi najwyższy priorytet firmy WiFi-Spot. 2. Niniejsza Polityka prywatności ma zastosowanie do wszystkich Użytkowników Systemu WiFi-Spot. 3. Każdy właściciel Hotspota pracującego w oparciu o System WiFi-Spot lub w jakikolwiek sposób współpracującego z Systemem WiFi-Spot jak również każdy Klient i Partner WiFi-Spot ma obowiązek informowania Podłączających o niniejszej polityce prywatności oraz udostępniania jej treści, jak również uzyskania zgody Podłączających na jej stosowanie. W przypadku Partnera WiFi- Spot wymaganie to dotyczy także Klientów Systemu WiFi-Spot wykorzystujących funkcje Systemu WiFi-Spot z poziomu konta Partnera WiFi-Spot lub kont Klientów systemu WiFi-Spot zdefiniowanych na koncie Partnera WiFi-Spot. 4. Każdy Użytkownik Systemu WiFi-Spot poprzez podłączenie z Systemem WiFi-Spot automatycznie wyraża zgodę na opisane w niniejszej polityce prywatności zasady gromadzenia, przechowywania, przetwarzania oraz udostępniania Danych przez WiFi-Spot. 5. Wyrażenie zgody, o której mowa w pkt 4 jest dobrowolne, jednak niezbędne do prawidłowej pracy serwisów internetowych WiFi-Spot, Systemu WiFi-Spot oraz Urządzeń WiFi-Spot, a także prawidłowego korzystania przez Podłączających z Urządzeń WiFi-Spot i oferowanych funkcjonalności i usług Systemu i Serwisów WiFi-Spot. 6. Brak wyrażenia zgody uniemożliwia Podłączającemu korzystanie jakichkolwiek z usług Systemu i Serwisów WiFi-Spot. W takim wypadku Podłączający ma obowiązek odłączenia Urządzenia od Urządzeń WiFi-Spot, Serwisów WiFi-Spot oraz Systemu WiFi-Spot. 7. Firma WiFi-Spot nie ponosi odpowiedzialności za zasady zachowania prywatności obowiązujące na serwisach internetowych Użytkowników Systemu WiFi-Spot. Strona 2 z 7

3 III. Dane. 1. Zbieranie danych oraz ich przechowywanie, przetwarzanie i przekazywanie odbywa się z poszanowaniem obowiązujących przepisów prawa polskiego. 2. Krajem gromadzenia, przechowywania, przetwarzania i udostępniania danych przez WiFi-Spot jest Polska. Dane przechowywane są na serwerach i w systemach użytkowanych przez firmę WiFi- Spot. 3. Miejscem świadczenia usług oraz realizacji umów jest siedziba WiFi-Spot. 4. Zakres Danych gromadzonych przez WiFi-Spot w oparciu o System WiFi-Spot: A/ Dane dotyczące realizowanych podłączeń, B/ Dane teletransmisyjne i administracyjne, C/ Dane odnośnie lokalizacji/geolokalizacji, D/ Dane urządzeń Użytkowników Systemu WiFi-Spot, E/ Dane urządzeń znajdujących się w zasięgu sieci WiFi rozgłaszanych przez Urządzenia WiFi-Spot, F/ Dane (w tym Dane Osobowe) pochodzące z internetowych serwisów społecznościowych udostępnione pośrednio oraz bezpośrednio przez Użytkowników WiFi-Spot w wyniku korzystania z Systemu WiFi-Spot zgodnie z politykami prywatności stosownych serwisów społecznościowych, G/ Dane (w tym Dane Osobowe) podane przez Użytkowników WiFi-Spot w procesie korzystania z Serwisów WiFi-Spot. 5. Szczegółowe zasady dotyczące gromadzenia, przechowywania, przetwarzania oraz udostępniania Danych: A/ Dane o urządzeniu, z którego nastąpiło połączenie z Systemem WiFi-Spot w tym: - unikalny adres urządzenia, - dane odnośnie typu i producenta urządzenia, - dane dotyczące systemu operacyjnego urządzenia, używanej przeglądarki, używanego oprogramowania łączącego, parametrów ekranu itp., - dane odnośnie lokalizacji Użytkownika Systemu WiFi-Spot i/lub urządzenia, o ile znajduje się ono w zasięgu sieci Urządzeń WiFi-Spot, B/ Dane o Użytkowniku Systemu WiFi-Spot, w tym: - dane dobrowolnie podane przez Użytkownika Systemu WiFi-Spot w procesie logowania, korzystania lub innej interakcji z Serwisami Internetowymi WiFi-Spot, Systemem WiFi-Spot lub Urządzeniami WiFi-Spot, w tym również dane osobowe; - dane uzyskane z internetowych sieci społecznościowych, na przekazanie których Użytkownik Systemu WiFi-Spot wyraził zgodę lub które upublicznianie są przez internetowe sieci społecznościowe na podstawie innych zgód; Strona 3 z 7

4 - dane wiążące Użytkownika Systemu WiFi-Spot z wykorzystywanymi urządzeniami, za pomocą których Użytkownik podłącza się do Serwisów Internetowych WiFi-Spot, Systemu WiFi-Spot lub Urządzeń WiFi-Spot; C/ Dane z Urządzeń WiFi-Spot przesyłane przez Urządzenia WiFi-Spot do Systemu Wifi-Spot, w tym dane odnośnie udostępnianych przez Urządzenia WiFi-Spot usług, dane odnośnie stanu tych usług, stanu i parametrów pracy i konfiguracji Urządzeń WiFi-Spot; D/ Dane o aktywności Użytkowników Systemu WiFi-Spot w sieci Internet, w tym dane z Urządzeń WiFi-Spot o aktywności Podłączających w sieci Internet, dane teletransmisyjne i dane odnośnie realizowanych połączeń (np. dane Syslog); E/ Dane z sieci afiliacyjnych, reklamowych, partnerskich oraz analitycznych, jak również inne dane umożliwiające analizę zachowań Użytkowników Systemu WiFi-Spot, określenie ich profili, zainteresowań w celu lepszego raportowania oraz dopasowania przedstawianych i publikowanych treści; F/ Metadane oraz dane przetworzone na podstawie innych dostępnych danych; G/ Dane, których zbieranie wymagane jest obowiązującymi przepisami prawa polskiego; 6. Firma WiFi-Spot zastrzega, że Dane mogą być zbierane ze wszystkich Urządzeń WiFi-Spot, a także przetwarzane, porównywane, agregowane oraz uzupełniane o informacje możliwe do uzyskania w oparciu o wszystkie posiadane dane o Użytkowniku WiFi-Spot i urządzeniach Użytkownika WiFi- Spot. IV. Cookies. 1. Serwisy WiFi-Spot oraz System WiFi-Spot wykorzystują tzw. Cookies ( ciasteczka ) w celu prawidłowego zrealizowania funkcjonalności oraz w celach statystycznych. 2. Poza ciasteczkami WiFi-Spot na urządzeniach Podłączających mogą być gromadzone ciasteczka innych podmiotów, w tym Partnerów WiFi-Spot, Klientów WiFi-Spot lub ich firm współpracujących, ciasteczka służące dostarczaniu treści dostosowanych do upodobań Podłączających, a także ciasteczka statystyczne (np. Google Analytics) itp. 3. Użytkownik Systemu WiFi-Spot może wyłączyć na swoim urządzeniu zapisywanie ciasteczek korzystając z ustawień przeglądarki internetowej, jednakże wyłączenie takie równoznaczne jest z uniemożliwieniem prawidłowego działania udostępnianych funkcjonalności i usług. V. Przechowywanie i retencja danych. 1. Dane są gromadzone, przetwarzane i przechowywane w naszych systemach WiFi- Spot i serwisach WiFi-Spot. 2. Dane są zbierane automatycznie. Strona 4 z 7

5 3. Dane mogą być/zostać przetwarzane, kodowane, depersonalizowane, łączone, porównywane, analizowane, raportowane, w szczególności aby uzyskać na ich podstawie szerszą informację o Podłączających się do Systemu WiFi-Spot, ich upodobaniach oraz umożliwiać lepsze dopasowanie przedstawianych treści oraz promocji. 4. Dane osobowe przechowywane są zgodnie ze stosownymi przepisami prawa polskiego, w tym ustawą o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997 r. VI. Zakres wykorzystania gromadzonych danych. 1. Zebrane dane źródłowe i przetworzone firma WiFi-Spot może wykorzystywać m.in. w następujących celach: - w celu poprawy usługi i jej funkcjonalności, - w celach tworzenia raportów i analiz, - w celach statystycznych, - w celu analizy i lepszego poznania zachowań Użytkowników Systemu WiFi-Spot oraz dopasowywania treści wyświetlanych Użytkownikom Systemu WiFi-Spot, - w celach przekazywania zgromadzonych danych i wyników ich analizy podmiotom trzecim, tj. Partnerom i Klientom WiFi-Spot oraz innym podmiotom współpracującym z WiFi-Spot; - w celu wyświetlania oraz wysyłana treści marketingowych. 2. Zasady przekazywania zebranych danych podmiotom trzecim. Dane zebrane w Systemie WiFi-Spot mogą być za odrębna zgodą Użytkownika Systemu Wifi-Spot przekazywane Partnerom WiFi-Spot, Klientom WiFi-Spot oraz podmiotom współpracującym z WiFi-Spot. Powyższe zgody stanowią integralną część regulaminów korzystania z Systemu WiFi-Spot i Serwisów WiFi-Spot. W celu zabezpieczenia interesów Podłączających, formularze treści zgód będą wyodrębnione na serwisach internetowych oraz stronach startowych, przed rozpoczęciem korzystania z serwisu oraz formułowane w taki sposób, aby z ich treści wynikało w jakim celu, w jakim zakresie i przez kogo dane osobowe będą przetwarzane lub przekazywane. Osoba wyrażająca zgodę uprawniona jest do cofnięcia zgody w dowolnym czasie. Oświadczenie o cofnięciu zgody powinno zostać skierowane do podmiotu, od którego wnioskodawca żąda zaprzestania przetwarzania jego Danych Osobowych. Cofnięcie zgody uniemożliwia Użytkownikowi Systemu WiFi-Spot, w tym także Podłączającemu, korzystanie z jakichkolwiek usług Systemu WiFi-Spot. Cofnięcie zgody wywołuje skutek od chwili otrzymania takiego oświadczenia przez firmę WiFi- Spot, zarejestrowania oraz przetworzenia go w serwerach WiFi-Spot. Strona 5 z 7

6 Zebrane dane mogą być wykorzystywane do doboru, wyświetlania oraz wysyłania środkami komunikacji elektronicznej informacji marketingowych Partnerów WiFi-Spot, Klientów WiFi-Spot oraz firm współpracujących z WiFi-Spot przez WiFi-Spot lub bezpośrednio przez te firmy. Podmioty, którym udostępniono Dane mają obowiązek zachowania ścisłej poufności Danych Osobowych, zgodnie z przepisami prawa oraz zgodnie zasadami określonymi w treści niniejszej Polityki Prywatności, na podstawie umów zawartych z WiFi-Spot. VI. Dostęp do Danych. 1. Każda osoba, której Dane Osobowe są przetwarzane i przechowywane w Systemie WiFi-Spot ma prawo do dostępu do nich, żądania ich poprawiania i/lub usuwania swoich Danych Osobowych. 2. Dostęp, poprawianie oraz usuwanie Danych Osobowych zgromadzonych w Systemie WiFi-Spot odbywa się na wniosek wskazujący zakres Danych Osobowych do których dostępu żądna wnioskodawca, lub które mają zostać poprawione lub usunięte i jest równoznaczne z rezygnacją z korzystania z usług i funkcjonalności Systemu WiFi-Spot. 3. Osoba żądająca dokonania powyższych czynności może zostać obciążona kosztami udostępnienia, poprawienia lub usunięcia Danych Osobowych. 4. Od momentu usunięcia Danych Osobowych w Systemie WiFi-Spot dane te są trwale depersonalizowane i przestają być udostępniane. 5. WiFi-Spot ma prawo odmówić usunięcia Danych Osobowych w przypadku, gdy odmowa usunięcia stanowi obowiązek wynikający z przepisów prawa. 6. Usunięcie Danych Osobowych na wniosek Użytkownika Systemu WiFi-Spot uniemożliwia Użytkownikowi Systemu WiFi-Spot korzystanie jakichkolwiek z usług Systemu WiFi-Spot. VII. Bezpieczeństwo danych. W celu ochrony Danych Osobowych firma WiFi-Spot stosuje wszelkie wynikające z obowiązujących przepisów prawa środki bezpieczeństwa, w tym należyte zabezpieczenia umożliwiające przetwarzanie danych osobowych zgodnie z przepisami ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych. Gromadzone Dane Osobowe przechowywane są na zabezpieczonych serwerach a dostęp, do Danych Osobowych mają jedynie upoważnione podmioty związane z WiFi-Spot. Podmioty te są zobowiązane do zachowania uzyskanych Danych Osobowych w ścisłej tajemnicy, z zastrzeżeniem wyjątków przewidzianych w przepisach prawa. Strona 6 z 7

7 VIII. Postanowienia końcowe. 1. Aktualna treść Polityki Prywatności znajduje się pod adresem 2. Jakakolwiek zmiana treści Polityki Prywatności wymaga ogłoszenia na stronie wskazanej w pkt 1 powyżej i obowiązuje od dnia jest udostępnienia na stronie. 3. Wszelkie oświadczenia, w tym wnioski Użytkownicy Systemu WiFi-Spot mogą składać pisemnie na adres siedziby firmy WiFi-Spot lub drogą elektroniczną na następujący adres Ostatnia zmiana: Strona 7 z 7

POLITYKA PRYWATNOŚCI SERWISU SIECI OPIEKI PRAWNEJ. radcadlamnie.pl. z dnia 31 maja 2017

POLITYKA PRYWATNOŚCI SERWISU SIECI OPIEKI PRAWNEJ. radcadlamnie.pl. z dnia 31 maja 2017 POLITYKA PRYWATNOŚCI SERWISU SIECI OPIEKI PRAWNEJ radcadlamnie.pl z dnia 31 maja 2017 Informacje ogólne 1. Operator Sieci Opieki Prawnej radcadlamnie.pl - Fundacja Zmiany Społecznej Studiumplus z siedzibą

Bardziej szczegółowo

POLITYKA PRYWATNOŚCI STRONY INTERNETOWEJ www.mektal.pl P.P.U.H. i T. MEKTAL Obowiązujące od dnia 30.07.2015. 1. Wstęp... 2

POLITYKA PRYWATNOŚCI STRONY INTERNETOWEJ www.mektal.pl P.P.U.H. i T. MEKTAL Obowiązujące od dnia 30.07.2015. 1. Wstęp... 2 POLITYKA PRYWATNOŚCI STRONY INTERNETOWEJ www.mektal.pl P.P.U.H. i T. MEKTAL Obowiązujące od dnia 30.07.2015 Spis treści 1. Wstęp... 2 2. Postanowienia ogólne... 2 3. Dane użytkownika... 3 4. Dane osobowe...

Bardziej szczegółowo

POLITYKA PRYWATNOŚCI. Niniejszy dokument opisuje zasady gromadzenia, przetwarzania i wykorzystywania

POLITYKA PRYWATNOŚCI. Niniejszy dokument opisuje zasady gromadzenia, przetwarzania i wykorzystywania POLITYKA PRYWATNOŚCI Niniejszy dokument opisuje zasady gromadzenia, przetwarzania i wykorzystywania danych osobowych przez RentPlanet Sp. z o.o. zgodnie z: 1. ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie

Bardziej szczegółowo

POLITYKA PRYWATNOŚCI. 1 Dane osobowe. 2 Administrator Danych Osobowych

POLITYKA PRYWATNOŚCI. 1 Dane osobowe. 2 Administrator Danych Osobowych POLITYKA PRYWATNOŚCI 1 Dane osobowe Ilekroć mowa jest o Danych Osobowych, rozumie się to Dane Użytkownika, pozyskane przez Usługodawcę z następujących źródeł:: a. Zapytanie b. Wniosek Pożyczkowy (uzupełniony

Bardziej szczegółowo

POLITYKA PRYWATNOŚCI

POLITYKA PRYWATNOŚCI POLITYKA PRYWATNOŚCI 1. Portal A sp. z o.o. dba o bezpieczeństwo udostępnianych w Portalu danych osobowych, w szczególności przed dostępem osób nieupoważnionych. 2. Portal A sp. z o.o. realizuje politykę

Bardziej szczegółowo

POLITYKA PRYWATNOŚCI 1 2 Administrator Cookies Formularz zapytań Newsletter Serwis Urządzenie Użytkownik

POLITYKA PRYWATNOŚCI 1 2 Administrator Cookies Formularz zapytań Newsletter Serwis Urządzenie Użytkownik POLITYKA PRYWATNOŚCI Poniższy dokument określa Politykę Prywatności stron internetowych www.moto-moto.net.pl i www.kawasaki.moto-moto.net.pl. Administrator szanuje prawo Użytkownika do prywatności oraz

Bardziej szczegółowo

POLITYKA PRYWATNOŚCI Konkurs wiedzy dermatologicznej dla lekarzy

POLITYKA PRYWATNOŚCI Konkurs wiedzy dermatologicznej dla lekarzy POLITYKA PRYWATNOŚCI Konkurs wiedzy dermatologicznej dla lekarzy Organizowanego przez HealthThink public relations Niniejsza Polityka Prywatności określa zasady przechowywania i dostępu do informacji na

Bardziej szczegółowo

Polityka Prywatności. 1. Definicje

Polityka Prywatności. 1. Definicje Polityka Prywatności. 1. Definicje Użyte w niniejszej Polityce Prywatności wyrazy, należy rozumieć w następujący sposób: PRONAR PRONAR sp. z o.o. z siedzibą w Narwi, przy ul. Adama Mickiewicza 103,, wpisana

Bardziej szczegółowo

Polityka prywatności

Polityka prywatności Polityka prywatności Data rozpoczęcia: Data zakończenia: Styczeń 01, 2017 do odwołania Definicje Polityka Polityka ochrony prywatności JDM, określająca zasady przetwarzania i ochrony danych osobowych przekazanych

Bardziej szczegółowo

Polityka prywatności

Polityka prywatności Polityka prywatności Przyjęta do stosowania przez podmiot: Sellus sp. z o.o. z siedzibą w Dąbrowie Górniczej (41-300) przy ulicy Przelotowej 200, wpisaną Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem 0000448173,

Bardziej szczegółowo

POLITYKA PRYWATNOŚCI. I. Postanowienie wstępne.

POLITYKA PRYWATNOŚCI. I. Postanowienie wstępne. POLITYKA PRYWATNOŚCI Portal Nieruchomosci-online.pl przykłada duże znaczenie do ochrony danych osobowych swoich użytkowników. Wyrazem realizacji powyższego podejścia jest chęć wyjaśnienia użytkownikom

Bardziej szczegółowo

1. Gromadzenie danych osobowych i sposób ich wykorzystania

1. Gromadzenie danych osobowych i sposób ich wykorzystania Wstęp Spółka Unique Moments Sp. z o.o. oraz Unique Moments Sp. z o.o. Sp. Komandytowa ceni sobie zaufanie Użytkowników, dlatego też ich dane przechowuje z największą starannością i zachowaniem najwyższych

Bardziej szczegółowo

Instytut-Mikroekologii.pl

Instytut-Mikroekologii.pl POLITYKA PRYWATNOŚCI I PLIKÓW COOKIES Instytut-Mikroekologii.pl Niniejszy dokument reguluje Politykę prywatności i plików cookies serwisu internetowego prowadzonego w domenie Instytut- Mikroekologii.pl

Bardziej szczegółowo

1. Rodzaj przetwarzanych danych / linki do witryn zewnętrznych

1. Rodzaj przetwarzanych danych / linki do witryn zewnętrznych Niniejsza witryna jest obsługiwana przez firmę SANDA Sp. z o.o. i jest zlokalizowana na serwerze stanowiącym własność Domotel Sp. z o.o. z siedzibą w Koluszki. Wszystkie podstrony (mikrowitryny) obsługiwane

Bardziej szczegółowo

REGULAMIN KORZYSTANIA Z SERWISU INTERNETOWEGO Lloyd Properties sp. z o.o.

REGULAMIN KORZYSTANIA Z SERWISU INTERNETOWEGO Lloyd Properties sp. z o.o. REGULAMIN KORZYSTANIA Z SERWISU INTERNETOWEGO Lloyd Properties sp. z o.o. POSTANOWIENIA OGÓLNE 1. Niniejszy "Regulamin korzystania z serwisu internetowego Lloyd Properties sp. z o.o." (zwany dalej Regulaminem

Bardziej szczegółowo

Załącznik nr 1 do Regulaminu - Polityka Prywatności

Załącznik nr 1 do Regulaminu - Polityka Prywatności Załącznik nr 1 do Regulaminu - Polityka Prywatności I. Informacje ogólne 1. Definicje określone Regulaminem zachowują swe znaczenie w niniejszej Polityce Prywatności. 2. Administratorem danych udostępnionych

Bardziej szczegółowo

Polityka prywatności i Cookies serwisu ImCRM

Polityka prywatności i Cookies serwisu ImCRM Polityka prywatności i Cookies serwisu ImCRM 1. Informacje wstępne. 1. Investmag S.C. Boroński Tomasz, Płocha Dariusz, Boroński Krzysztof z siedzibą w Dąbrowie Górniczej, 41-303 Dąbrowa Górnicza, przy

Bardziej szczegółowo

POLITYKA PRYWATNOŚCI

POLITYKA PRYWATNOŚCI POLITYKA PRYWATNOŚCI SPIS TREŚCI 1. DLA TWOJEGO BEZPIECZEŃSTWA... 3 2. DANE OSOBOWE GROMADZONE W SERWISIE... 3 3. BEZPIECZEŃSTWO HASŁA... 4 4. DOSTĘP, ZMIANY I USUNIĘCIE DANYCH OSOBOWYCH... 4 5. WYKORZYSTANIE

Bardziej szczegółowo

1 Postanowienia ogólne

1 Postanowienia ogólne 1 POLITYKA PRYWATNOŚCI Administratorem danych osobowych Klientów będących osobami fizycznymi, w rozumieniu Ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (tj. Dz.U. z 2016.922.), jest Vescom

Bardziej szczegółowo

POLITYKA PRYWATNOŚCI

POLITYKA PRYWATNOŚCI POLITYKA PRYWATNOŚCI Postanowienia ogólne 1. Administratorem danych osobowych Klientów jest HPLM sp. z o.o., ul. Francuska 88A/4, 40-507 Katowice, NIP 7151885661 2. Jeżeli nie zgadzasz się z Polityką Prywatności,

Bardziej szczegółowo

Serwis nie zbiera w sposób automatyczny żadnych danych, z wyjątkiem danych zawartych w plikach cookies podczas samego korzystania z Witryny.

Serwis nie zbiera w sposób automatyczny żadnych danych, z wyjątkiem danych zawartych w plikach cookies podczas samego korzystania z Witryny. POLITYKA PRYWATNOŚCI (POLITYKA COOKIES) SERWISU WWW.EREPETITIO.COM Zawartość 1. Informacje ogólne... 1 2. Jakie dane zbiera Serwis w sposób automatyczny podczas korzystania z Witryny?... 1 3. Logi serwera...

Bardziej szczegółowo

Serwis nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies.

Serwis nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies. Polityka prywatności Niniejsza Polityka prywatności określa zasady gromadzenia, przetwarzania i wykorzystywania danych osobowych pozyskanych od Państwa przez sklep internetowy 7stars.com.pl, prowadzony

Bardziej szczegółowo

POLITYKA PRYWATNOŚCI SERWISU

POLITYKA PRYWATNOŚCI SERWISU POLITYKA PRYWATNOŚCI SERWISU WWW.ONT.COM.PL W celu zapewnienia bezpieczeństwa Użytkownikom oraz wyjaśnienia potrzeby, konieczności i zasad przetwarzania i ochrony danych osobowych oraz innych informacji

Bardziej szczegółowo

Polityka Prywatności serwisu room8.pl

Polityka Prywatności serwisu room8.pl Polityka Prywatności serwisu room8.pl Wstęp Podstawą przetwarzania danych przez Serwis jest zgoda Użytkowników oraz ustawowe upoważnienie do przetwarzania danych niezbędnych do realizacji usług świadczonych

Bardziej szczegółowo

POLITYKA PRYWATNOŚCI ZAKRES ZBIERANYCH DANYCH OSOBOWYCH. Rejestracja do niektórych funkcji Serwisu i zakres zbieranych danych osobowych.

POLITYKA PRYWATNOŚCI ZAKRES ZBIERANYCH DANYCH OSOBOWYCH. Rejestracja do niektórych funkcji Serwisu i zakres zbieranych danych osobowych. POLITYKA PRYWATNOŚCI NUTRICIA Polska Sp. z o. o. z siedzibą w Warszawie, ul. Bobrowiecka 6, 00-728 Warszawa szanując prywatność wszystkich osób odwiedzających nasze witryny internetowe i dbając o ich prawnie

Bardziej szczegółowo

ZASADY KORZYSTANIA Z PLIKÓW COOKIES ORAZ POLITYKA PRYWATNOŚCI W SERWISIE INTERNETOWYM PawłowskiSPORT.pl

ZASADY KORZYSTANIA Z PLIKÓW COOKIES ORAZ POLITYKA PRYWATNOŚCI W SERWISIE INTERNETOWYM PawłowskiSPORT.pl ZASADY KORZYSTANIA Z PLIKÓW COOKIES ORAZ POLITYKA PRYWATNOŚCI W SERWISIE INTERNETOWYM PawłowskiSPORT.pl Niniejsze zasady dotyczą wszystkich Użytkowników strony internetowej funkcjonującej w domenie http://www.pawlowskisport.pl,

Bardziej szczegółowo

Wstęp. Jakie dane przetwarzamy?

Wstęp. Jakie dane przetwarzamy? Wstęp Lunching.pl sp. z o.o. ul. Fabrycza 20A 31 553 Kraków NIP: 6751527515 KRS: 0000586924 Operator aplikacji lunching.pl jest Administratorem danych osobowych (Administrator) gromadzonych i przetwarzanych

Bardziej szczegółowo

Definicje: Użytkownik w rozumieniu Polityki oznacza osobę fizyczną korzystającą z Serwisu.

Definicje: Użytkownik w rozumieniu Polityki oznacza osobę fizyczną korzystającą z Serwisu. Niniejsza Polityka Ochrony Prywatności (dalej Polityka ) określa zasady wykorzystywania plików cookies oraz przetwarzania i ochrony danych osobowych przekazanych przez Użytkownika podczas korzystania z

Bardziej szczegółowo

Polityka Prywatności Konkursu. Lotostory

Polityka Prywatności Konkursu. Lotostory Polityka Prywatności Konkursu Lotostory Pragniemy Państwa zapewnić, iż Grupa LOTOS S.A. z siedzibą w Gdańsku (zwana również LOTOS lub Administratorem) szanuje Internautów (zwanych łącznie Uczestnikami),

Bardziej szczegółowo

Polityka prywatności

Polityka prywatności Polityka prywatności 1. Niniejsza polityka prywatności określa zasady gromadzenia, przetwarzania i wykorzystywania informacji o użytkownikach serwisu www oraz użytkownikach, którzy przekażą swoje dane

Bardziej szczegółowo

Polityka prywatności. Polityka prywatności POLITYKA PRYWATNOŚCI

Polityka prywatności. Polityka prywatności POLITYKA PRYWATNOŚCI Polityka prywatności Polityka prywatności POLITYKA PRYWATNOŚCI Postanowienia ogólne 1. Administratorem danych osobowych Klientów jest Jobhouse Sp. z.o.o. z siedzibą w Gdańsku (zwana dalej Jobhouse) ul.

Bardziej szczegółowo

POLITYKA PRYWATNOŚCI I WYKORZYSTYWANIA COOKIES

POLITYKA PRYWATNOŚCI I WYKORZYSTYWANIA COOKIES 1. Spis treści: POLITYKA PRYWATNOŚCI I WYKORZYSTYWANIA COOKIES www.pozyczkaplus.pl I. Definicje wykorzystane w niniejszym dokumencie......... II. Cel Polityki..... III. Administrator danych osobowych.....

Bardziej szczegółowo

Polityka prywatności

Polityka prywatności Polityka prywatności Administrator Serwisu 1. Właścicielem niniejszego serwisu internetowego zasilenia.faktura.pl, zwanego dalej Serwisem, jest Blue Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Sopocie, 81-717 Sopot,

Bardziej szczegółowo

Polityka Prywatności portalu www.platinuminvestors.eu. 1. Postanowienia ogólne

Polityka Prywatności portalu www.platinuminvestors.eu. 1. Postanowienia ogólne Polityka Prywatności portalu www.platinuminvestors.eu 1. Postanowienia ogólne 1. Niniejsza Polityka Prywatności określa zasady przetwarzania i ochrony danych osobowych Użytkowników Portalu w związku z

Bardziej szczegółowo

Cookie Policy. 1. Informacje ogólne.

Cookie Policy. 1. Informacje ogólne. Cookie Policy 1. Informacje ogólne. 1. Operatorem Serwisu jest Artur Kowalski http://inzynieria.pro 2. Serwis realizuje funkcje pozyskiwania informacji o użytkownikach i ich zachowaniu w następujący sposób:

Bardziej szczegółowo

POLITYKA OCHRONY PRYWATNOŚCI PORTALU BIK

POLITYKA OCHRONY PRYWATNOŚCI PORTALU BIK POLITYKA OCHRONY PRYWATNOŚCI PORTALU BIK 1 Postanowienia ogólne 1. Administratorem danych osobowych Klientów jest Biuro Informacji Kredytowej S.A. z siedzibą w Warszawie (zwane dalej BIK), ul. Zygmunta

Bardziej szczegółowo

Polityka Prywatności

Polityka Prywatności Polityka Prywatności I. INFORMACJE OGÓLNE Niniejsza Polityka Prywatności VikingCo Poland sp. z o.o. (dalej jako: VikingCo Poland lub Usługodawca ) skierowana jest do Użytkowników korzystających z usług

Bardziej szczegółowo

POLITYKA Prywatności. Przetwarzanie i Ochrona Danych Osobowych

POLITYKA Prywatności. Przetwarzanie i Ochrona Danych Osobowych POLITYKA Prywatności Administratorem danych osobowych (w rozumieniu ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych; tekst jedn. Dz.U. z 2002 roku, nr 101, poz. 926 z późn. zm.) w odniesieniu

Bardziej szczegółowo

Jakie dane zbiera Sklep Internetowy w sposób automatyczny podczas korzystania z Witryny?

Jakie dane zbiera Sklep Internetowy w sposób automatyczny podczas korzystania z Witryny? Polityka Prywatności Niniejsza Polityka Prywatności określa zasady gromadzenia, przetwarzania i wykorzystywania danych osobowych pozyskanych od Państwa przez internetowy sklep prowadzony pod adresem www.inofem.pl

Bardziej szczegółowo

POLITYKA PRYWATNOŚCI W SERWISIE WWW.CHWILOWKOMAT.PL ( SERWIS )

POLITYKA PRYWATNOŚCI W SERWISIE WWW.CHWILOWKOMAT.PL ( SERWIS ) POLITYKA PRYWATNOŚCI W SERWISIE WWW.CHWILOWKOMAT.PL ( SERWIS ) Korzystanie z Serwisu wymaga akceptacji niniejszej Polityki Prywatności. POLITYKA PRYWATNOŚCI 1. Spółka Primus Finance Sp. z o.o. z siedzibą

Bardziej szczegółowo

POLITYKA PRYWATNOŚCI. 1 Postanowienia ogólne

POLITYKA PRYWATNOŚCI. 1 Postanowienia ogólne POLITYKA PRYWATNOŚCI 1 Postanowienia ogólne 1. Administratorem danych osobowych zbieranych za pośrednictwem Sklepu Internetowego jest Do&Do Szatkowska Sp. Jawna z siedzibą w Warszawie przy ul. Solec 56/2;

Bardziej szczegółowo

Pojęcia użyte w Polityce Prywatności, niezdefiniowane odrębnie, mają znaczenie nadane im w Regulaminie. 1 Dane osobowe Użytkowników

Pojęcia użyte w Polityce Prywatności, niezdefiniowane odrębnie, mają znaczenie nadane im w Regulaminie. 1 Dane osobowe Użytkowników Podstawową wartością, jaką SalesBee kieruje się w swojej profesjonalnej działalności jest dobro i bezpieczeństwo Klienta. Z tego względu podjęliśmy wszelkie możliwe środki ochrony danych zarówno Twoich,

Bardziej szczegółowo

Polityka Prywatności

Polityka Prywatności Polityka Prywatności 1 Niniejsza Polityka Prywatności, zwana dalej Polityką, określa zasady zbierania, przetwarzania oraz wykorzystywania Danych Osobowych Użytkowników przez SuperGrosz Sp. z o. o. 2 Pojęcia

Bardziej szczegółowo

Polityka prywatności i bezpieczeństwa przetwarzania danych osobowych w zbiorze czas-na-przeglad.pl

Polityka prywatności i bezpieczeństwa przetwarzania danych osobowych w zbiorze czas-na-przeglad.pl Poznań, 24.01.2011 Polityka prywatności i bezpieczeństwa przetwarzania danych osobowych w zbiorze czas-na-przeglad.pl Realizując postanowienia ustawy z dnia 29.08.1997r. o ochronie danych osobowych (Dz.

Bardziej szczegółowo

Polityka prywatności stron BIP Kuratorium Oświaty w Opolu

Polityka prywatności stron BIP Kuratorium Oświaty w Opolu Polityka prywatności stron BIP Kuratorium Oświaty w Opolu Niniejsza Polityka ma na celu poszanowanie prywatności każdego z użytkowników serwisu BIP Kuratorium Oświaty w Opolu. Dokładamy wszelkich starań,

Bardziej szczegółowo

POLITYKA PRYWATNOŚCI

POLITYKA PRYWATNOŚCI POLITYKA PRYWATNOŚCI Niniejszy Serwis internetowy ( Serwis ) stanowi własność MTSOFT Sp. z o.o. o danych rejestrowych wskazanych poniżej (dalej Administrator ). Polityka prywatności określa zasady pozyskiwania,

Bardziej szczegółowo

Zachęcamy do zapoznania się z Polityką Prywatności naszych serwisów www.

Zachęcamy do zapoznania się z Polityką Prywatności naszych serwisów www. Polityka Prywatności Niniejsza Polityka ma na celu poszanowanie prywatności każdego z użytkowników serwisów WWW Wojewódzkiego Inspektoratu Ochrony Roślin i Nasiennictwa w Opolu, zwanego dalej Inspektoratem.

Bardziej szczegółowo

Polityka prywatności serwisu iwisher.pl

Polityka prywatności serwisu iwisher.pl Polityka prywatności serwisu iwisher.pl 1. Postanowienia ogólne 1. Niniejsza Polityka Prywatności określa zasady zbierania, przetwarzania i ochrony danych osobowych Użytkowników w związku z korzystaniem

Bardziej szczegółowo

Czym są pliki cookies?

Czym są pliki cookies? Czym są pliki cookies? Poprzez pliki cookies należy rozumieć dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, przechowywane w urządzeniach końcowych użytkowników przeznaczone do korzystania ze stron

Bardziej szczegółowo

POLITYKA COOKIES W SERWISIE ( SERWIS )

POLITYKA COOKIES W SERWISIE  ( SERWIS ) POLITYKA COOKIES W SERWISIE WWW.HALOPOŻYCZKA.PL ( SERWIS ) Korzystanie z Serwisu wymaga akceptacji niniejszej Polityki Cookies. (I) - POSTANOWIENIA OGÓLNE 1. Na podstawie art. 173 ustawy z dnia 16 lipca

Bardziej szczegółowo

1 Jak zbieramy dane? 1/5

1 Jak zbieramy dane? 1/5 POLITYKA PRYWATNOŚCI 1. Niniejsza Polityka Prywatności określa zasady gromadzenia, przetwarzania i wykorzystywania danych osobowych pozyskanych przez serwis internetowy twojeankiety.pl (zwany dalej: Serwisem

Bardziej szczegółowo

Polityka Prywatności

Polityka Prywatności Polityka Prywatności 1. Polityka Prywatności stanowi integralną część Regulaminu i określa zasady ochrony danych osobowych naszych Użytkowników. 2. Korzystanie z Serwisu oznacza akceptację postanowień

Bardziej szczegółowo

REGULAMIN KORZYSTANIA Z INTERNETOWEGO SYSTEMU OBSŁUGI KLIENTÓW

REGULAMIN KORZYSTANIA Z INTERNETOWEGO SYSTEMU OBSŁUGI KLIENTÓW REGULAMIN KORZYSTANIA Z INTERNETOWEGO SYSTEMU OBSŁUGI KLIENTÓW Przed rejestracją w module ibok należy uważnie przeczytać poniższy regulamin. Rejestrując się klient potwierdza, że zapoznał się z treścią

Bardziej szczegółowo

Zasady Wykorzystywania Plików Cookies

Zasady Wykorzystywania Plików Cookies Zasady Wykorzystywania Plików Cookies Definicje i objaśnienia używanych pojęć Ilekroć w niniejszym zbiorze Zasad wykorzystywania plików Cookies pojawia się któreś z poniższych określeń, należy rozumieć

Bardziej szczegółowo

POLITYKA PRYWATNOŚCI Serwisu interne.st

POLITYKA PRYWATNOŚCI Serwisu interne.st POLITYKA PRYWATNOŚCI Serwisu interne.st Niniejsza Polityka Prywatności określa zasady gromadzenia, przetwarzania i wykorzystywania danych osobowych pozyskanych od Państwa przez Serwis interne.st (dalej

Bardziej szczegółowo

Regulamin świadczenia usług drogą elektroniczną

Regulamin świadczenia usług drogą elektroniczną Regulamin świadczenia usług drogą elektroniczną 1. Postanowienia ogólne 1. Niniejszy regulamin ( Regulamin ) określa warunki korzystania z serwisu internetowego dostępnego pod adresami www.tatra.pl ( Serwis

Bardziej szczegółowo

ZAŁĄCZNIK NR 1 DO REGULAMINU SERWISU ZNANEEKSPERTKI.PL POLITYKA OCHRONY PRYWATNOŚCI

ZAŁĄCZNIK NR 1 DO REGULAMINU SERWISU ZNANEEKSPERTKI.PL POLITYKA OCHRONY PRYWATNOŚCI ZAŁĄCZNIK NR 1 DO REGULAMINU SERWISU ZNANEEKSPERTKI.PL POLITYKA OCHRONY PRYWATNOŚCI Headlines Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością i spółka spółka komandytowa szanuje i troszczy się o prawo do prywatności

Bardziej szczegółowo

REGULAMIN SERWISU WYDAWNICTWA CZELEJ

REGULAMIN SERWISU WYDAWNICTWA CZELEJ REGULAMIN SERWISU WYDAWNICTWA CZELEJ 1. Serwis Wydawnictwa Czelej, zwany dalej Serwisem, adresowany jest w szczególności do Użytkowników zainteresowanych tematyką medyczną. 2. Podmiotem prowadzącym Serwis

Bardziej szczegółowo

POLITYKA PRYWATNOŚCI SERWIS:

POLITYKA PRYWATNOŚCI SERWIS: POLITYKA PRYWATNOŚCI - SERWIS: WWW.HIPOTEKA-GOTOWKA.PL Polityka Prywatności jest zbiorem reguł, które mają na celu poinformowanie Użytkowników tego Serwisu o wszelkich aspektach pozyskiwania, przetwarzania

Bardziej szczegółowo

Stosowanie ciasteczek (cookies)

Stosowanie ciasteczek (cookies) Stosowanie ciasteczek (cookies) Nasza strona używa plików cookies. Informujemy, że poruszając się po stronie wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Istnieje możliwość korzystania ze

Bardziej szczegółowo

Polityka prywatności stron BIP WIJHARS w Opolu

Polityka prywatności stron BIP WIJHARS w Opolu Polityka prywatności stron BIP WIJHARS w Opolu Niniejsza Polityka ma na celu poszanowanie prywatności każdego z użytkowników serwisu BIP Wojewódzkiego Inspektoratu Jakości Handlowej Artykułów Rolno - Spożywczych

Bardziej szczegółowo

Fundacja Ośrodka KARTA z siedzibą w Warszawie, przy ul. Narbutta 29 ( Warszawa),

Fundacja Ośrodka KARTA z siedzibą w Warszawie, przy ul. Narbutta 29 ( Warszawa), POLITYKA COOKIES Ta strona korzysta z ciasteczek, aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. ZGODA POLITYKA PRYWATNOŚCI I. DEFINICJE

Bardziej szczegółowo

POLITYKA PRYWATNOŚCI SKLEPU INTERNETOWEGO ekomajty.pl

POLITYKA PRYWATNOŚCI SKLEPU INTERNETOWEGO ekomajty.pl POLITYKA PRYWATNOŚCI SKLEPU INTERNETOWEGO ekomajty.pl Informacje ogólne Niniejszy dokument określa zasady prywatności w Sklepie internetowym ekomajty.pl (dalej jako Sklep Internetowy ). Administratorem

Bardziej szczegółowo

POLITYKA PRYWATNOŚCI

POLITYKA PRYWATNOŚCI POLITYKA PRYWATNOŚCI Niniejszy dokument określa Politykę Prywatności funkcjonowania stron internetowych: www.law4growth.com i www.law4growth.conrego.pl, w tym Politykę Prywatności Rejestracji Uczestników

Bardziej szczegółowo

Polityka prywatności

Polityka prywatności Polityka prywatności Regulamin Serwisu internetowego www.labalance.com.pl oraz Aplikacji Internetowej www.rejestracja.labalance.com.pl Ilekroć w niniejszym regulaminie jest mowa o: 1 1. Regulaminie rozumie

Bardziej szczegółowo

POLITYKA PRYWATNOŚCI SERWISU ELASTYCZNAPRACA.COM. 1. Informacje ogólne. 2. Zakres działania serwisu. 3. Informacja o plikach cookies.

POLITYKA PRYWATNOŚCI SERWISU ELASTYCZNAPRACA.COM. 1. Informacje ogólne. 2. Zakres działania serwisu. 3. Informacja o plikach cookies. POLITYKA PRYWATNOŚCI SERWISU ELASTYCZNAPRACA.COM 1. Informacje ogólne. 1. Operatorem serwisu http://www.elastycznapraca.com/, zwanym dalej serwisem, jest Fundacja Fundusz Inicjatyw z siedzibą w Lublinie,

Bardziej szczegółowo

Polityka prywatności strony internetowej ibum.pl

Polityka prywatności strony internetowej ibum.pl Polityka prywatności strony internetowej ibum.pl 1. Postanowienia ogólne 1.1. Niniejsza Polityka prywatności określa zasady gromadzenia, przetwarzania i wykorzystywania danych w tym również danych osobowych

Bardziej szczegółowo

Cemarol Sp. z o.o. Polityka prywatności (pliki cookies) 1. Informacje ogólne.

Cemarol Sp. z o.o. Polityka prywatności (pliki cookies) 1. Informacje ogólne. Polityka prywatności (pliki cookies) 1. Informacje ogólne. Cemarol Sp. z o.o. 1. Operatorem Serwisu www.powiat-lebork.com jest Cemarol sp. z o.o. z siedzibą w Kobylnicy (76-251), Kobylnica, ul. Główna

Bardziej szczegółowo

REGULAMIN ŚWIADCZENIA USŁUG DROGĄ ELEKTRONICZNĄ w Stowarzyszeniu Lokalna Grupa Działania Partnerstwo Integracja Turystyka

REGULAMIN ŚWIADCZENIA USŁUG DROGĄ ELEKTRONICZNĄ w Stowarzyszeniu Lokalna Grupa Działania Partnerstwo Integracja Turystyka REGULAMIN ŚWIADCZENIA USŁUG DROGĄ ELEKTRONICZNĄ w Stowarzyszeniu Lokalna Grupa Działania Partnerstwo Integracja Turystyka Dane Usługodawcy: Stowarzyszenie Lokalna Grupa Działania Partnerstwo Integracja

Bardziej szczegółowo

Regulamin Serwisu Aumenta S.A.

Regulamin Serwisu Aumenta S.A. Regulamin Serwisu Aumenta S.A. Rozdział I Definicje Rozdział II Wprowadzenie Rozdział III Zakres i forma oferty Rozdział IV Zasady świadczenia usług Rozdział V Korzystanie z Serwisu Rozdział VI Ochrona

Bardziej szczegółowo

Polityka Prywatności i Cookies

Polityka Prywatności i Cookies Polityka Prywatności i Cookies I. Podstawa Prawna: 1.Prawo telekomunikacyjne Art. 173. I. Przechowywanie informacji lub uzyskiwanie dostępu do informacji już przechowywanej w telekomunikacyjnym urządzeniu

Bardziej szczegółowo

III. Zakres korzystania z Newslettera. Zgoda na otrzymywanie Newsletterów. 1. Newsletter zawiera treści informacyjno-promocyjne.

III. Zakres korzystania z Newslettera. Zgoda na otrzymywanie Newsletterów. 1. Newsletter zawiera treści informacyjno-promocyjne. Regulamin wysyłania/otrzymywania Newslettera udostępnianego przez MIASTOSTRADĘ. I. Postanowienia wstępne. 1. Niniejszy regulamin określa warunki wysyłania treści informacyjno-promocyjnych (Newslettera)

Bardziej szczegółowo

I. Zakres obowiązywania i zgoda na postanowienia

I. Zakres obowiązywania i zgoda na postanowienia Załącznik nr 6. Polityka ochrony prywatności I. Zakres obowiązywania i zgoda na postanowienia Administratorem danych osobowych Użytkowników będących osobami fizycznymi, w rozumieniu Ustawy z dnia 29 sierpnia

Bardziej szczegółowo

Polityka prywatności oraz plików cookies

Polityka prywatności oraz plików cookies Polityka prywatności oraz plików cookies Właściciel serwisu przywiązuje szczególną wagę do poszanowania prywatności użytkowników serwisu. Dane pozyskane w ramach serwisu są szczególnie chronione i zabezpieczone

Bardziej szczegółowo

Regulamin. 4. Za Uczestnika niepełnoletniego występuje i podejmuje decyzje opiekun.

Regulamin. 4. Za Uczestnika niepełnoletniego występuje i podejmuje decyzje opiekun. Regulamin 1. Niniejszy regulamin dotyczy autorskich warsztatów plastycznych, organizowanych i prowadzonych przez Organizatora na rzecz Uczestnika, zwanych dalej: "Warsztatami". 2. Przez Organizatora rozumie

Bardziej szczegółowo

REGULAMIN PORTALU INTERNETOWEGO WWW.BARWINA.EU wraz z REGULAMINEM UDZIELANIA PORAD PRAWNYCH PRZEZ INTERNET z dnia 31 października 2015 r.

REGULAMIN PORTALU INTERNETOWEGO WWW.BARWINA.EU wraz z REGULAMINEM UDZIELANIA PORAD PRAWNYCH PRZEZ INTERNET z dnia 31 października 2015 r. REGULAMIN PORTALU INTERNETOWEGO WWW.BARWINA.EU wraz z REGULAMINEM UDZIELANIA PORAD PRAWNYCH PRZEZ INTERNET z dnia 31 października 2015 r. 1. Postanowienia ogólne 1. Niniejszy regulamin określa zasady funkcjonowania

Bardziej szczegółowo

REGULAMIN ŚWIADCZENIA USŁUG DROGĄ ELEKTRONICZNĄ. Stowarzyszenie Zdrowa Praca. Dane Usługodawcy: Dane osoby odpowiedzialnej: Data:

REGULAMIN ŚWIADCZENIA USŁUG DROGĄ ELEKTRONICZNĄ. Stowarzyszenie Zdrowa Praca. Dane Usługodawcy: Dane osoby odpowiedzialnej: Data: REGULAMIN ŚWIADCZENIA USŁUG DROGĄ ELEKTRONICZNĄ Stowarzyszenie Zdrowa Praca Dane Usługodawcy: Dane osoby odpowiedzialnej: Data: 9 marca 2015 WSTĘP Realizując postanowienia Ustawy z dnia 18 lipca 2002r.

Bardziej szczegółowo

Początek formularza Dół formularza

Początek formularza Dół formularza Polityka prywatności Polityka prywatności www.narzedziak24.pl Początek formularza Dół formularza Podanie danych osobowych, a także zgoda na ich przetwarzanie są całkowicie dobrowolne. Wszelkie przekazane

Bardziej szczegółowo

REGULAMIN ŚWIADCZENIA USŁUG DROGĄ ELEKTRONICZNĄ ORAZ POLITYKA PRYWATNOŚCI

REGULAMIN ŚWIADCZENIA USŁUG DROGĄ ELEKTRONICZNĄ ORAZ POLITYKA PRYWATNOŚCI REGULAMIN ŚWIADCZENIA USŁUG DROGĄ ELEKTRONICZNĄ ORAZ POLITYKA PRYWATNOŚCI Pałac Ciekocinko Hotel Resort & Wellness 1. POSTANOWIENIA OGÓLNE: a) Niniejszy Regulamin oparty jest na ustawie z dnia 18 lipca

Bardziej szczegółowo

POLITYKA PRYWATNOŚCI programu Karta Klienta Mercedes-Benz

POLITYKA PRYWATNOŚCI programu Karta Klienta Mercedes-Benz POLITYKA PRYWATNOŚCI programu Karta Klienta Mercedes-Benz A. Definicje Dla potrzeb niniejszej polityki prywatności znajdują zastosowanie definicje zawarte w pkt. I Regulaminu, programu Karta Klienta Mercedes-Benz

Bardziej szczegółowo

Regulamin publikacji ogłoszeń rekrutacyjnych przez pracagłuchych.pl

Regulamin publikacji ogłoszeń rekrutacyjnych przez pracagłuchych.pl Regulamin publikacji ogłoszeń rekrutacyjnych przez pracagłuchych.pl Definicje 1. Niniejszy Regulamin określa warunki korzystania z internetowej aplikacji pracagłuchych.pl, w szczególności prawa i obowiązki

Bardziej szczegółowo

Polityka Prywatności

Polityka Prywatności Polityka Prywatności 1. Postanowienia ogólne 1. Administrator danych - NetShock.pl sp.j. z siedzibą we Wrocławiu, pl. Solny 14, 50 062 Wrocław, wpisaną do rejestru przedsiębiorców prowadzonego przez Sąd

Bardziej szczegółowo

Wykorzystywanie plików cookies

Wykorzystywanie plików cookies Polityka Niniejsza Polityka dotyczy plików i odnosi się do stron internetowych w domenie *.rkantor.com, zwanej dalej ( Serwisem ), których właścicielem jest Raiffeisen Solutions Sp. z o. o z siedzibą w

Bardziej szczegółowo

POLITYKA COOKIES. Definicje. Rodzaje wykorzystywanych Cookies

POLITYKA COOKIES. Definicje. Rodzaje wykorzystywanych Cookies POLITYKA COOKIES Niniejsza Polityka Cookies określa zasady przechowywania i dostępu do informacji na urządzeniach Użytkownika za pomocą plików Cookies, służących realizacji usług świadczonych drogą elektroniczną

Bardziej szczegółowo

Niniejsza POLITYKA PRYWATNOŚCI określa zasady przechowywania i dostępu do informacji na

Niniejsza POLITYKA PRYWATNOŚCI określa zasady przechowywania i dostępu do informacji na Niniejsza POLITYKA PRYWATNOŚCI określa zasady przechowywania i dostępu do informacji na Urządzeniach Użytkownika za pomocą plików Cookies, służących do realizacji usług świadczonych drogą elektroniczną

Bardziej szczegółowo

Załącznik nr 5. Polityka Prywatności. Część I. Zakres obowiązywania i zgoda na postanowienia

Załącznik nr 5. Polityka Prywatności. Część I. Zakres obowiązywania i zgoda na postanowienia Załącznik nr 5. Polityka Prywatności Część I. Zakres obowiązywania i zgoda na postanowienia Administratorem danych osobowych Użytkowników będących osobami fizycznymi, w rozumieniu Ustawy z dnia 29 sierpnia

Bardziej szczegółowo

Polityka prywatności stron www Regionalnej Dyrekcji Ochrony Środowiska w Opolu zawierająca politykę ochrony plików cookies

Polityka prywatności stron www Regionalnej Dyrekcji Ochrony Środowiska w Opolu zawierająca politykę ochrony plików cookies Polityka prywatności stron www Regionalnej Dyrekcji Ochrony Środowiska w Opolu zawierająca politykę ochrony plików cookies 2 Spis treści Polityka Prywatności... 4 Polityka dotycząca plików cookies... 7

Bardziej szczegółowo

Artykuł 1. DEFINICJE. BIS Paweł Błaszczyk, Halembska 88, Ruda Śląska, NIP , REGON

Artykuł 1. DEFINICJE. BIS Paweł Błaszczyk, Halembska 88, Ruda Śląska, NIP , REGON Artykuł 1. DEFINICJE Terminy użyte w Regulaminie oznaczają: BIS Paweł Błaszczyk, Halembska 88, 41-706 Ruda Śląska, NIP 641-228-09-57, REGON 241244899 PORTAL - prowadzony przez BIS w języku polskim serwis

Bardziej szczegółowo

Polityka ochrony prywatności

Polityka ochrony prywatności Polityka ochrony prywatności 1. Polityka prywatności zostaje wprowadzona na podstawie art. 173 Ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne (Dz. U. 2004 Nr 171, poz. 1800 z późn. zm.) i Ustawy

Bardziej szczegółowo

WSTĘP. Rozdział 1 Postanowienia ogólne. Rozdział 2 Rodzaje i zakres świadczonych usług drogą elektroniczną

WSTĘP. Rozdział 1 Postanowienia ogólne. Rozdział 2 Rodzaje i zakres świadczonych usług drogą elektroniczną WSTĘP Realizując postanowienia Ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. 2002 r. Nr 144 poz. 1204 ze zm.) Krajowy Ośrodek Wspierania Edukacji Zawodowej i Ustawicznej

Bardziej szczegółowo

Regulaminu korzystania z serwisów internetowych i polityka prywatności

Regulaminu korzystania z serwisów internetowych i polityka prywatności Regulaminu korzystania z serwisów internetowych i polityka prywatności 1 Informacje ogólne 1. Właścicielem stron internetowych działający pod adresem www.wegielpultusk.pl jest firma, z siedzibą w Pułtusku

Bardziej szczegółowo

Sklep internetowy wtspartner.pl dokłada wszelkich starań, aby prowadzony serwis ułatwiał każdemu użytkownikowi

Sklep internetowy wtspartner.pl dokłada wszelkich starań, aby prowadzony serwis ułatwiał każdemu użytkownikowi Stosowanie ciasteczek (cookies) Sklep internetowy wtspartner.pl dokłada wszelkich starań, aby prowadzony serwis ułatwiał każdemu użytkownikowi przeglądanie strony i składanie zamówień. Dlatego w trosce

Bardziej szczegółowo

POLITYKA PRYWATNOŚCI

POLITYKA PRYWATNOŚCI POLITYKA PRYWATNOŚCI Informujemy, iż nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookies. Są one używane wyłączenie w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie oraz optymalizacji treści dostępnych

Bardziej szczegółowo

Polityka prywatności serwisu www.aran.com.pl

Polityka prywatności serwisu www.aran.com.pl Przedsiębiorstwo BudowlanoHandlowe Z.Niziński Polityka prywatności serwisu www.aran.com.pl 1. Informacje ogólne. Operatorem Serwisu [adres serwisu, np. www.blink.pl] jest [pełne dane rejestrowe] Serwis

Bardziej szczegółowo

Polityka Prywatności

Polityka Prywatności Polityka Prywatności Niniejsza Polityka Prywatności określa podstawowe zasady ochrony danych osobowych obowiązujące w Blue Media, a także zasady przechowywania i dostępu do informacji przechowywanych na

Bardziej szczegółowo

E-ZAMÓWIENIA Regulamin serwisu normujący składanie e-zamówień za pośrednictwem platformy ezamowienie.mac.pl. 1 POSTANOWIENIA OGÓLNE

E-ZAMÓWIENIA Regulamin serwisu normujący składanie e-zamówień za pośrednictwem platformy ezamowienie.mac.pl. 1 POSTANOWIENIA OGÓLNE E-ZAMÓWIENIA Regulamin serwisu normujący składanie e-zamówień za pośrednictwem platformy ezamowienie.mac.pl. 1 POSTANOWIENIA OGÓLNE 1. Regulamin określa zasady wypełniania i składania e-zamówień wyboru

Bardziej szczegółowo

REGULAMIN ELEKTRONICZNEJ PLATFORMY INFORMACJI. O AKTACH SPRAWY (eas) 1 Informacje ogólne

REGULAMIN ELEKTRONICZNEJ PLATFORMY INFORMACJI. O AKTACH SPRAWY (eas) 1 Informacje ogólne 1 REGULAMIN ELEKTRONICZNEJ PLATFORMY INFORMACJI O AKTACH SPRAWY (eas) 1 Informacje ogólne 1. Niniejszy dokument stanowi regulamin, o którym mowa w przepisie art. 8 ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu

Bardziej szczegółowo

Polityka Prywatności

Polityka Prywatności Polityka Prywatności 1 Niniejsza Polityka Prywatności, zwana dalej Polityką, określa zasady zbierania, przetwarzania oraz wykorzystywania Danych Osobowych Użytkowników przez SuperGrosz Sp. z o. o. 2 Pojęcia

Bardziej szczegółowo

POLITYKA PRYWATNOŚCI Polityka prywatności abcedukacja.pl I. Kto jest administratorem danych osobowych abcedukacja pl?

POLITYKA PRYWATNOŚCI Polityka prywatności abcedukacja.pl I. Kto jest administratorem danych osobowych abcedukacja pl? POLITYKA PRYWATNOŚCI Polityka prywatności abcedukacja.pl Podanie danych osobowych, a także zgoda na ich przetwarzanie są całkowicie dobrowolne. Wszelkie przekazane nam dane osobowe są przetwarzane wyłącznie

Bardziej szczegółowo