PUBLIKACJE PRACOWNIKÓW INP W 2009 ROKU. Publikacje w recenzowanym czasopiśmie polskim (o zasięgu krajowym)

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Wielkość: px
Rozpocząć pokaz od strony:

Download "PUBLIKACJE PRACOWNIKÓW INP W 2009 ROKU. Publikacje w recenzowanym czasopiśmie polskim (o zasięgu krajowym)"

Transkrypt

1 PUBLIKACJE PRACOWNIKÓW INP W 2009 ROKU Publikacje w recenzowanym czasopiśmie polskim (o zasięgu krajowym) Tytuł artykułu, rok, tom, strony Czasopismo Błuszkowski Łukasz Paradygmat społecznej odpowiedzialności przedsiębiorstw, nr 13, s Brzozowski Wojciech Irvinga Kristola krytyka demokracji, nr 13, s Chwedoruk Rafał Andras Bozoki, Miklos Suekoesd, Anarchism in Hungary. Theory, History, Legacies, nr 13, s Ćwiek-Karpowicz Jarosław Stanisław Bieleń, Tożsamość międzynarodowa Federacji Rosyjskiej, nr 13, s Godlewski Tomasz ART. KONFERENCYJNY: Nauka o polityce badanie i kształcenie sprawozdanie z Pierwszej Krajowej Konferencji Uniwersyteckich Ośrodków Politologicznych, nr 13, s

2 Krupa Radosław Terroryzm a międzynarodowe prawo humanitarne, nr 13, s Pieliński Krzysztof Imaginacyjny konserwatyzm Benjamina Disraelego, nr 13, s Wierzbicki Andrzej ART. KONFERENCYJNY: Polska Rosja w dobie globalizacji. Polityka kultura społeczeństwo sprawozdanie z polsko-rosyjskiego seminarium naukowego, nr 13, s Wojtas Kinga Słowacka partia Smer źródła sukcesu, nr 13, s Zasady prawidłowej legislacji, nr 13, s Ryszard Chruściak, Konstytucjonalizacja wolności mediów, wolności wypowiedzi oraz Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji. Kształtowanie przepisów konstytucyjnych i ustawowych, nr 13, s Ziółkowski Jacek Jan Garlicki (red.), Społeczne uwarunkowania procesu transformacji systemowej w Polsce, nr 13, s

3 MONOGRAFIE NAUKOWE, PODRĘCZNIKI AKADEMICKIE Autorstwo monografii lub podręcznika akademickiego w języku angielskim Bodio Tadeusz, Mołdawa Tadeusz Constitutional Reforms in Central Asian States, Warszawa 2009, ss. 332 Autorstwo monografii lub podręcznika akademickiego w języku polskim lub innym nie angielskim Gortat Radzisława Kirgistan. Natura zmiany systemowej ( ), Warszawa 2009, ss. 266 Kozłowski Krzysztof Rewolucja Tulipanów w Kirgistanie. Geneza, przebieg, następstwa, Warszawa 2009, ss. 279 Malinowska Izabela Ochrona praw i wolności w Polsce, Warszawa 2009, ss. 396 Skrzypek Anna System polityczny Republiki Malty, Warszawa 2009, ss. 190

4 Ryszard Chruściak Prace konstytucyjne w latach , Warszawa 2009, ss. 400 Wydawnictwo Sejmowe Szymanek Jarosław Arbitraż polityczny głowy państwa, Warszawa 2009, ss. 469 Siemiątkowski Zbigniew Wywiad a władza. Wywiad cywilny w systemie sprawowania władzy politycznej PRL, Warszawa 2009, ss. 420 Wydawnictwo ASPRA-JR, Szustakiewicz Przemysław Organy pomocy prawnej, Warszawa 2009, ss. 296 Wydawnictwo Difin Autorstwo rozdziału w monografii lub podręczniku akademickim w języku polskim lub innym nie angielskim Bokszczanin Izolda Instytucja premiera w systemie politycznym V Republiki Francuskiej, [w:] Błuszkowski Jan, (red.), Wielowymiarowość systemów politycznych, Warszawa 2009, Brzeziński Michał Pojęcie stanu nadzwyczajnego, [w:] Błuszkowski Jan, (red.), Wielowymiarowość systemów politycznych, Warszawa 2009, Szymanek Jarosław Prymat polityki nad prawem. Uwagi na tle praktyki tworzenia i stosowania prawa, [w:]

5 Błuszkowski Jan, (red.), Wielowymiarowość systemów politycznych, Warszawa 2009, Wybory prezydenckie 2005 roku - uwarunkowania finansowe, [w:] Błuszkowski Jan, (red.), Wielowymiarowość systemów politycznych, Warszawa 2009, Redakcja monografii lub podręcznika akademickiego Błuszkowski Jan, Brzeziński Michał, Sulowski Stanisław Wielowymiarowość systemów politycznych, Warszawa 2009, ss. 179 Bezpieczeństwo wewnętrzne państwa, Warszawa 2009, ss. 365

OBLICZA POLITYKI. pod redakcją Jana Błuszkowskiego i Jacka Zaleśnego INSTYTUT NAUK POLITYCZNYCH UNIWERSYTETU WARSZAWSKIEGO WARSZAWA 2009 V0L

OBLICZA POLITYKI. pod redakcją Jana Błuszkowskiego i Jacka Zaleśnego INSTYTUT NAUK POLITYCZNYCH UNIWERSYTETU WARSZAWSKIEGO WARSZAWA 2009 V0L SUB Hamburg II A/526037 OBLICZA POLITYKI pod redakcją Jana Błuszkowskiego i Jacka Zaleśnego 13 WARSZAWA 2009 V0L INSTYTUT NAUK POLITYCZNYCH UNIWERSYTETU WARSZAWSKIEGO V0L13 Spis treści Wprowadzenie 9 STUDIA

Bardziej szczegółowo

Uchwała nr 227 Rady Wydziału Dziennikarstwa i Nauk Politycznych z dnia 30 listopada 2011 roku

Uchwała nr 227 Rady Wydziału Dziennikarstwa i Nauk Politycznych z dnia 30 listopada 2011 roku Uchwała nr 227 Na podstawie Regulaminu Wydziału Dziennikarstwa i Nauk politycznych w sprawie przyznania nagrody WDiNP im. Prof. dr hab. Franciszka Ryszki, Rada Wydziału podjęła uchwałę w sprawie przyznania

Bardziej szczegółowo

PUBLIKACJE PRACOWNIKÓW INP W 2009 ROKU. Publikacje w recenzowanym czasopiśmie zagranicznym lub czasopiśmie polskim w języku innym niż polski

PUBLIKACJE PRACOWNIKÓW INP W 2009 ROKU. Publikacje w recenzowanym czasopiśmie zagranicznym lub czasopiśmie polskim w języku innym niż polski PUBLIKACJE PRACOWNIKÓW INP W 2009 ROKU Publikacje w recenzowanym czasopiśmie zagranicznym lub czasopiśmie polskim w języku innym niż polski Autor (autorzy) Tytuł artykułu, rok, tom, strony Czasopismo Filipowicz

Bardziej szczegółowo

Informacja o autorach artykułów naukowych. Studia Iuridica Lublinensia 22,

Informacja o autorach artykułów naukowych. Studia Iuridica Lublinensia 22, Informacja o autorach artykułów naukowych Studia Iuridica Lublinensia 22, 731-734 2014 Informacja o autorach Studia Iuridica Lublinensia 2014, nr 22 Bałaban Andrzej, profesor dr hab. profesor zwyczajny

Bardziej szczegółowo

Osoba fizyczna Numer i seria mandatu Data nałożenia mandatu Kwota umorzenia

Osoba fizyczna Numer i seria mandatu Data nałożenia mandatu Kwota umorzenia Informacja o dokonanych umorzeniach należności Skarbu Państwa z tytułu grzywien nałożonych w formie mandatów karnych kredytowanych w I kwartale 2011 r. Umorzeń dokonano na podstawie: art. 64 ust. 1 w związku

Bardziej szczegółowo

GRUPA 1 - POZIOM A1 GRUPA 2 - POZIOM A1

GRUPA 1 - POZIOM A1 GRUPA 2 - POZIOM A1 GRUPA 1 - POZIOM A1 TRYB: poniedziałek, środa 18:15-19:45 1 Jarosław P. 29 2 Justyna T. 37 3 Domicela Arycja K. 47 4 Ryszard Tomasz N. 51 5 Hanna G. 61 GRUPA 2 - POZIOM A1 TERMIN PIERWSZYCH ZAJĘĆ: 19.04.2013r.

Bardziej szczegółowo

WYZWANIA DLA BEZPIECZEŃSTWA POLSKI

WYZWANIA DLA BEZPIECZEŃSTWA POLSKI WYZWANIA DLA BEZPIECZEŃSTWA POLSKI Poznań, 15.01.2014 Konferencja zorganizowana w ramach: Pierwszego Ogólnopolskiego Forum Studiów nad Bezpieczeństwem Patronat honorowy: Minister Obrony Narodowej Tomasz

Bardziej szczegółowo

STUDIA POLITOLOGICZNE

STUDIA POLITOLOGICZNE STUDIA POLITOLOGICZNE SUB Hamburg A/607617 ^ZAGADNIENIA POLITYCZNE PRZESTRZENI WSCHODNIOEUROPEJSKIEJ pod redakcją Stanisława Sulowskiego i Jacka Zaleśnego WARSZAWA 2013 V0L. INSTYTUT NAUK POLITYCZNYCH

Bardziej szczegółowo

SYLABUS. politologia studia I stopnia stacjonarne

SYLABUS. politologia studia I stopnia stacjonarne Rzeszów, 1 październik 2014 r. SYLABUS Nazwa przedmiotu Nazwa jednostki prowadzącej przedmiot Kod przedmiotu Studia Kierunek studiów Poziom kształcenia Forma studiów Marketing polityczny Wydział Socjologiczno-Historyczny

Bardziej szczegółowo

DEMOKRACJA WSPÓŁCZESNA WYMIAR POLSKI I MIĘDZYNARODOWY

DEMOKRACJA WSPÓŁCZESNA WYMIAR POLSKI I MIĘDZYNARODOWY KATEDRA NAUK POLITYCZNYCH i KATEDRA GOSPODARKI I ADMINISTRACJI PUBLICZNEJ wraz z Fundacją Gospodarki i Administracji Publicznej oraz Instytutem Ekonomii Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej w Nowym Sączu

Bardziej szczegółowo

PUBLIKACJE PRACOWNIKÓW INP W 2006 ROKU

PUBLIKACJE PRACOWNIKÓW INP W 2006 ROKU PUBLIKACJE PRACOWNIKÓW INP W 2006 ROKU Publikacje w innym recenzowanym czasopiśmie zagranicznym lub czasopiśmie polskim (o zasięgu co najmniej krajowym) Tytuł artykułu, rok, tom, strony Czasopismo Brzozowski

Bardziej szczegółowo

WYNIKI UCZESTNIKÓW ZAWODÓW XXVIII Narciarskich Mistrzostw Adwokatury Krynica Zdrój 2011

WYNIKI UCZESTNIKÓW ZAWODÓW XXVIII Narciarskich Mistrzostw Adwokatury Krynica Zdrój 2011 WYNIKI UCZESTNIKÓW ZAWODÓW XXVIII Narciarskich Mistrzostw Adwokatury - Biegi Narciarskie Bieg Narciarski - Kobiety Miejsce Nazwisko i imię Region Czas Kobiety 76_ 1 Kita Katarzyna Kielce 17:16.750 2 Ratymirska

Bardziej szczegółowo

SUB Hamburg A/543469. Rada Europy. a przemiany demokratyczne w państwach Europy Środkowej i Wschodniej w latach 1989-2009

SUB Hamburg A/543469. Rada Europy. a przemiany demokratyczne w państwach Europy Środkowej i Wschodniej w latach 1989-2009 SUB Hamburg A/543469 Rada Europy a przemiany demokratyczne w państwach Europy Środkowej i Wschodniej w latach 1989-2009 Redakcja naukowa Jerzy Jaskiernia Wprowadzenie Część I: Rada Europy jako organizacja

Bardziej szczegółowo

Lp. Typ szkoły Klasa Zajęcia edukacyjne Autor - Tytuł podręcznika Wydawnictwo Numer dopuszczenia

Lp. Typ szkoły Klasa Zajęcia edukacyjne Autor - Tytuł podręcznika Wydawnictwo Numer dopuszczenia Tarnów, dnia 25 czerwca 2015 r. Szkolny zestaw podręczników przeznaczonych do kształcenia zawodowego rok szkolny 2015/2016 elektryk,,, i Lp. Typ szkoły Klasa Zajęcia edukacyjne Autor - Tytuł podręcznika

Bardziej szczegółowo

WROCŁAWSKIE STUDIA POLITOLOGICZNE 18/2015

WROCŁAWSKIE STUDIA POLITOLOGICZNE 18/2015 WROCŁAWSKIE STUDIA POLITOLOGICZNE 18/2015 Rada Naukowa Andrzej Antoszewski (Uniwersytet Wrocławski) Wiesław Bokajło (Uniwersytet Wrocławski) Nebojša Blanuša (Uniwersytet w Zagrzebiu) Zbigniew Czachór (UAM

Bardziej szczegółowo

Spis treści. Wprowadzenie... 7

Spis treści. Wprowadzenie... 7 Spis treści Wprowadzenie.... 7 CZĘŚĆ I ARTYKUŁY I ROZPRAWY Bogdan Szlachta Problemy teoretyczne (w tym aksjologiczne) znajdowane w preambule do Konstytucji Rzeczypospolitej Polskiej z 1997 roku (uwagi

Bardziej szczegółowo

dr Marta Kluzek Zestawienie dorobku naukowego

dr Marta Kluzek Zestawienie dorobku naukowego dr Marta Kluzek Zestawienie dorobku naukowego 2011 Tytuł oryginału: Podział państw Unii Europejskiej według zróżnicowania czynników tworzących klimat inwestycyjny. Autorzy: Kluzek Marta. Źródło: W : Zarządzanie

Bardziej szczegółowo

Konwersatorium Euro-Atlantycka przestrzeń bezpieczeństwa. Bezpieczeństwo narodowe II stopnia. Rok akademicki 2015/2016. Semestr I

Konwersatorium Euro-Atlantycka przestrzeń bezpieczeństwa. Bezpieczeństwo narodowe II stopnia. Rok akademicki 2015/2016. Semestr I Dr hab. Andrzej Podraza, prof. KUL Konwersatorium Euro-Atlantycka przestrzeń bezpieczeństwa Bezpieczeństwo narodowe II stopnia Rok akademicki 2015/2016 Semestr I 1. Realizm w stosunkach międzynarodowych

Bardziej szczegółowo

Punktacja publikacji naukowych

Punktacja publikacji naukowych Punktacja publikacji naukowych Uwagi ogólne Przedstawiona punktacja dotyczy nauk humanistycznych i społecznych. Informacje przygotowano na podstawie Rozporządzenia Ministra Nauki i Szkolnictwa Wyższego

Bardziej szczegółowo

SZKOLNY ZESTAW PROGRAMÓW NAUCZANIA

SZKOLNY ZESTAW PROGRAMÓW NAUCZANIA Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 9 im. Komisji Edukacji Narodowej w Łodzi SZKOLNY ZESTAW PROGRAMÓW NAUCZANIA Rok szkolny 2015/2016 Szkolny zestaw programów nauczania obowiązujących w roku szkolnym 2015/2016

Bardziej szczegółowo

Część I Przywództwo polityczne - teoria, metodologia i wyzwania badawcze

Część I Przywództwo polityczne - teoria, metodologia i wyzwania badawcze Wawrzyniec Konarski (Szkoła Wyższa Psychologii Społecznej w Warszawie, Uniwersytet Jagielloński) Agnieszka Burska (Szkoła Wyższa Psychologii Społecznej w Warszawie) Szymon Bachrynowski (Szkoła Wyższa Psychologii

Bardziej szczegółowo

A 389895. Stosunki gospodarcze. Polska Rosja. w warunkach integracji z Uniq Europejską. praca zbiorowa pod redakcją Pawła Bożyka

A 389895. Stosunki gospodarcze. Polska Rosja. w warunkach integracji z Uniq Europejską. praca zbiorowa pod redakcją Pawła Bożyka A 389895 Stosunki gospodarcze Polska Rosja w warunkach integracji z Uniq Europejską praca zbiorowa pod redakcją Pawła Bożyka SZKOŁA GŁÓWNA HANDLOWA W WARSZAWIE Warszawa 2004 SPIS TREŚCI WSTĘP 11 Część

Bardziej szczegółowo

LISTA PODRĘCZNIKÓW DO KLASY PIERWSZEJ TECHNIK EKONOMISTA W ROKU SZKOLNYM 2015/2016

LISTA PODRĘCZNIKÓW DO KLASY PIERWSZEJ TECHNIK EKONOMISTA W ROKU SZKOLNYM 2015/2016 Podręczniki zaznaczone * będą do nabycia także na szkolnym kiermaszu książek na początku września. Podręczniki do języków obcych najlepiej kupić we wrześniu br. w związku z ostatecznym przydziałem do grup

Bardziej szczegółowo

Lista zwycięzców za okres r.

Lista zwycięzców za okres r. Lista zwycięzców za okres 4.08.2014 10.08.2014 r. MIECZYSŁAW S. PIOTR W. ANASTAZJA B. STEFAN J. IRENA K. JERZY K. HELENA R. KAZIMIERZ C. JERZY G. ZOFIA M. EDWARD B. EWA S.P. MIECZYSŁAW D. GRZEGORZ K. JOLANTA

Bardziej szczegółowo

SYLABUS. politologia studia I stopnia

SYLABUS. politologia studia I stopnia Rzeszów, 1 październik 2014 r. SYLABUS Nazwa przedmiotu Nazwa jednostki prowadzącej przedmiot Kod przedmiotu Studia Kierunek studiów Poziom kształcenia Forma studiów Rodzaj przedmiotu Rok i semestr studiów

Bardziej szczegółowo

Budowanie marki narodowej - teoria i praktyka dr Krzysztof Kasprzyk 13.15-14.45 konwersatorium

Budowanie marki narodowej - teoria i praktyka dr Krzysztof Kasprzyk 13.15-14.45 konwersatorium PONIEDZIAŁEK Nazwa przedmiotu wykładowca godzina rodzaj zajęć Budowanie marki narodowej - teoria i praktyka dr Krzysztof Kasprzyk 13.15-14.45 konwersatorium Media w stosunkach międzynarodowych amb. Grzegorz

Bardziej szczegółowo

ZASADY PRZEPROWADZANIA OKRESOWEJ OCENY NAUCZYCIELI AKADEMICKICH W UNIWERSYTECIE EKONOMICZNYM WE WROCŁAWIU I. ZAŁOŻENIA OGÓLNE

ZASADY PRZEPROWADZANIA OKRESOWEJ OCENY NAUCZYCIELI AKADEMICKICH W UNIWERSYTECIE EKONOMICZNYM WE WROCŁAWIU I. ZAŁOŻENIA OGÓLNE Załącznik nr 1 do Zarządzenia Rektora nr 49/2011 z dnia 26 października 2011 r. ZASADY PRZEPROWADZANIA OKRESOWEJ OCENY NAUCZYCIELI AKADEMICKICH W UNIWERSYTECIE EKONOMICZNYM WE WROCŁAWIU I. ZAŁOŻENIA OGÓLNE

Bardziej szczegółowo

Jarosław Szymanek Système politique de la France contemporaine. Le point de vue polonais... 11

Jarosław Szymanek Système politique de la France contemporaine. Le point de vue polonais... 11 Spis treści Wstęp... 9 Système politique de la France contemporaine. Le point de vue polonais... 11 Filozofia ustroju politycznego w konstytucji V Republiki Francuskiej... 25 Mateusz Stempak Ustrój Francji

Bardziej szczegółowo

Mistrzostwo Oddziału kat.a z "50"

Mistrzostwo Oddziału kat.a z 50 Mistrzostwo Oddziału kat.a z "50" 1 FILIPEK Stefan - WOLSZON Zygmunt 424,05 2 TAZBIR Marcin 500,78 3 ANDRZEJCZAK Stefan 515,92 4 WITTSTOCK Wiktor 537,00 5 RACHUNEK Stanisław 660,33 6 ZAPADKA Roman 733,74

Bardziej szczegółowo

Ogólnopolska konferencja naukowa

Ogólnopolska konferencja naukowa Ogólnopolska konferencja naukowa Nadzorcy. Ludzie i struktury władzy odpowiedzialni za działania wobec środowisk twórczych, naukowych i dziennikarskich Szczecin, ul. P. Skargi 14 (siedziba OBEP IPN Szczecin)

Bardziej szczegółowo

szkół ponadgimazjalnych. Zakres z o.o. podstawowy ucznia dla szkół

szkół ponadgimazjalnych. Zakres z o.o. podstawowy ucznia dla szkół Dokument umieszczono w zakładce i w szkole w dniu 15 czerwca 2015r. Podręczniki dla uczniów klasy I w II Liceum Ogólnokształcącym im. Króla Jana III Sobieskiego w Grudziądzu, na rok szkolny 2015/2016 Lp.

Bardziej szczegółowo

Uniwersytet Łódzki Wydział Studiów Międzynarodowych i Politologicznych Katedra Studiów Brytyjskich i Krajów Wspólnoty Brytyjskiej

Uniwersytet Łódzki Wydział Studiów Międzynarodowych i Politologicznych Katedra Studiów Brytyjskich i Krajów Wspólnoty Brytyjskiej Uniwersytet Łódzki Wydział Studiów Międzynarodowych i Politologicznych Katedra Studiów Brytyjskich i Krajów Wspólnoty Brytyjskiej zaprasza do udziału w Interdyscyplinarnej Konferencji Naukowej Wolność

Bardziej szczegółowo

SYLABUS WYDZIAŁ SOCJOLOGICZNO HISTORYCZNY INSTYTUT NAUK O POLITYCE

SYLABUS WYDZIAŁ SOCJOLOGICZNO HISTORYCZNY INSTYTUT NAUK O POLITYCE SYLABUS DOTYCZY CYKLU KSZTAŁCENIA 2014-2017 1.1. PODSTAWOWE INFORMACJE O PRZEDMIOCIE/MODULE Nazwa przedmiotu/ modułu Kod przedmiotu/ modułu* Wydział (nazwa jednostki prowadzącej kierunek) Nazwa jednostki

Bardziej szczegółowo

5-15 pkt. 5-15 pkt. 24-30 pkt. Monografia: współautorstwo Należy podać autora/redaktora, wydawcę, numer ISBN, nakład, rok wydania, objętość. 70% pkt.

5-15 pkt. 5-15 pkt. 24-30 pkt. Monografia: współautorstwo Należy podać autora/redaktora, wydawcę, numer ISBN, nakład, rok wydania, objętość. 70% pkt. Szczegółowe kryteria punktacji postępów w nauce doktorantów Studiów Doktoranckich z zakresu sztuk plastycznych w dyscyplinie Konserwacja Dzieł Sztuki Wydział Sztuk Pięknych Uniwersytetu Mikołaja Kopernika

Bardziej szczegółowo

Lista zwycięzców 30 zł na start z BZWBK24 mobile

Lista zwycięzców 30 zł na start z BZWBK24 mobile Lista zwycięzców 30 zł na start z BZWBK24 mobile KRYSTYNA S. KRYSTYNA C. EDWARD F. KAROLINA C. WOJCIECH T. JANINA F. FRANCISZKA G. HENRYK H. MIROSŁAW W. JULI BARBARA H. CELINA Ł. STANISŁAW K. HELENA S.

Bardziej szczegółowo

ZESTAW PODRĘCZNIKÓW NA ROK SZKOLNY 2015/2016 dla KLAS PIERWSZYCH

ZESTAW PODRĘCZNIKÓW NA ROK SZKOLNY 2015/2016 dla KLAS PIERWSZYCH ZESTAW PODRĘCZNIKÓW NA ROK SZKOLNY 2015/2016 dla KLAS PIERWSZYCH Klasa I a LO : politechniczno/humanistyczna Grupa I politechniczna (z rozszerzonym językiem obcym, matematyką i fizyką) Grupa II humanistyczna

Bardziej szczegółowo

Problematyka badawcza seminarium. 2. ustroje współczesnych państw Europy Środkowo - Wschodniej oraz Francji, Włoch i

Problematyka badawcza seminarium. 2. ustroje współczesnych państw Europy Środkowo - Wschodniej oraz Francji, Włoch i Prof. dr hab. Ryszard Mojak Zakład Nauk Administracyjnych 1. Polskie prawo konstytucyjne, 2. ustroje współczesnych państw Europy Środkowo - Wschodniej oraz Francji, Włoch i Niemiec, 3. Polskie prawo wyznaniowe,

Bardziej szczegółowo

Karolina Appelt. recenzenci: prof. dr hab. Czesław S. Nosal, prof. dr hab. Władysław Jacek Paluchowski

Karolina Appelt. recenzenci: prof. dr hab. Czesław S. Nosal, prof. dr hab. Władysław Jacek Paluchowski Curriculum vitae Karolina Appelt Magisterium 1999 Doktorat 2004 Psychologia: specjalność: psychologia edukacji Instytut Psychologii, Uniwersytet im. A. Mickiewicza w Poznaniu Dziecięcy schemat nauczyciela

Bardziej szczegółowo

Archiwa Przełomu 1989-1991 w czasach przełomu

Archiwa Przełomu 1989-1991 w czasach przełomu Pod Honorowym Patronatem Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej Bronisława Komorowskiego Archiwa Przełomu 1989-1991 w czasach przełomu Przegląd źródeł ocena stanu zachowania i mapa rozmieszczenia Materiały

Bardziej szczegółowo

Rok: 2011. Rok: 2010. Rok: 2008

Rok: 2011. Rok: 2010. Rok: 2008 Rok: 2011 Tytuł oryginału: Unikanie opodatkowania a struktura własności Źródło: W: Finanse nowe wyzwania teorii i praktyki, Finanse przedsiebiorstw/red. S. Wrzosek, Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego

Bardziej szczegółowo

Porównawcze prawo konstytucyjne Kod przedmiotu

Porównawcze prawo konstytucyjne Kod przedmiotu Porównawcze prawo konstytucyjne - opis przedmiotu Informacje ogólne Nazwa przedmiotu Porównawcze prawo konstytucyjne Kod przedmiotu 10.5-WX-AdP-POK-W-14_pNadGenCHLEX Wydział Kierunek Wydział Prawa i Administracji

Bardziej szczegółowo

Liczba godzin stacjonarne: Wykłady: 30 Ćwiczenia: 0. niestacjonarne: Wykłady: 18 Ćwiczenia: 0. 1 Znajomość podstawowych zasad konstytucyjnych w Polsce

Liczba godzin stacjonarne: Wykłady: 30 Ćwiczenia: 0. niestacjonarne: Wykłady: 18 Ćwiczenia: 0. 1 Znajomość podstawowych zasad konstytucyjnych w Polsce Karta przedmiotu Wydział: Finansów Kierunek: Prawo I. Informacje podstawowe Nazwa przedmiotu Nazwa przedmiotu w j. ang. Język prowadzenia przedmiotu Profil przedmiotu Kategoria przedmiotu Typ studiów EUROPEAN

Bardziej szczegółowo

SPIS TREŚCI. Przedmowa 11 I. ZAGADNIENIA OGÓLNO ADMINISTRACYJNE

SPIS TREŚCI. Przedmowa 11 I. ZAGADNIENIA OGÓLNO ADMINISTRACYJNE Przedmowa 11 I. ZAGADNIENIA OGÓLNO ADMINISTRACYJNE Jacek Czaputowicz, Marcin Sakowicz Administracja publiczna na tle dwóch dekad zmian społeczno-gospodarczych w Polsce 15 Dariusz Kotłowski Znaczenie i

Bardziej szczegółowo

SZKOLNY ZESTAW PROGRAMÓW NAUCZANIA PCKU W WODZISŁAWIU ŚLĄSKIM ROK SZKOLNY 2007/2008

SZKOLNY ZESTAW PROGRAMÓW NAUCZANIA PCKU W WODZISŁAWIU ŚLĄSKIM ROK SZKOLNY 2007/2008 SZKOLNY ZESTAW PROGRAMÓW NAUCZANIA PCKU W WODZISŁAWIU ŚLĄSKIM ROK SZKOLNY 2007/2008 Lp. Przedmiot Nr programu Numer dopuszczenia Program nauczania / wydawnictwo Klasa I Klasa II Klasa III Przeszłość to

Bardziej szczegółowo

SPIS TREŚCI. Część I

SPIS TREŚCI. Część I SPIS TREŚCI Część I ARTYKUŁY Jacek Wojnicki Uniwersytet Warszawski Władza sądownicza w wybranych państwach postjugosłowiańskich (Słowenia, Chorwacja) 11 Radosław Grabowski Uniwersytet Rzeszowski Zasady

Bardziej szczegółowo

Szkolny zestaw podręczników i programów na rok szkolny 2013/14

Szkolny zestaw podręczników i programów na rok szkolny 2013/14 Szkolny zestaw podręczników i programów na rok szkolny 2013/14 przedmiot tytuł podręcznika autor nr dopuszczenia wydawnictwo Tutuł nr programu klasa 1 Nasze razem w szkole. Edukacja w klasie 1. Podręcznik

Bardziej szczegółowo

Recenzent: prof. UW dr hab. Stanisław Sulowski. Projekt okładki Jan Straszewski. Opracowanie redakcyjne Joanna Paszkowska ISBN 978-83-62250-21-9

Recenzent: prof. UW dr hab. Stanisław Sulowski. Projekt okładki Jan Straszewski. Opracowanie redakcyjne Joanna Paszkowska ISBN 978-83-62250-21-9 Recenzent: prof. UW dr hab. Stanisław Sulowski Projekt okładki Jan Straszewski Opracowanie redakcyjne Joanna Paszkowska ISBN 978-83-62250-21-9 Copyright by Wyższa Szkoła Zarządzania i Prawa im. Heleny

Bardziej szczegółowo

wykorzystaniem powietrznego systemu wczesnego wykrywania i naprowadzania. Swój rozwój naukowy kontynuował w AON, gdzie

wykorzystaniem powietrznego systemu wczesnego wykrywania i naprowadzania. Swój rozwój naukowy kontynuował w AON, gdzie Imię i nazwisko: Jan Rajchel Stopień/tytuł naukowy: dr hab. Sylwetka naukowa: Pan dr hab. Jan RAJCHEL jest absolwentem Wyższej Oficerskiej Szkoły Lotniczej w Dęblinie (obecnie Wyższa Szkoła Oficerska Sił

Bardziej szczegółowo

Modele inżynierii teleinformatyki 9 (Wybrane zastosowania)

Modele inżynierii teleinformatyki 9 (Wybrane zastosowania) POLITECHNIKA KOSZALIŃSKA Modele inżynierii teleinformatyki 9 (Wybrane zastosowania) Redakcja Krzysztof Bzdyra KOSZALIN 2014 ISSN 2353-6535 ISBN 978-83-7365-365-8 Przewodniczący Uczelnianej Rady Wydawniczej

Bardziej szczegółowo

AVON Kontra Przemoc - Biegnij w Garwolinie WYNIKI ZAWODÓW POWIAT GARWOLIN

AVON Kontra Przemoc - Biegnij w Garwolinie WYNIKI ZAWODÓW POWIAT GARWOLIN POWIAT 1 218 ROBERT ŚWIECAK ZWOLA PODUCHOWNA POL LKB RUDNIK 80 M30/3 GAR/1 (M)8 00:33:14 00:33:14 18.05 2 38 MARCIN GAŁĄZKA POL 89 M20/6 GAR/2 (M)10 00:33:54 00:33:53 17.71 3 370 ROBERT KOWALSKI POL BIEGAM

Bardziej szczegółowo

PODRĘCZNIKI GIMNAZJUM KLASA I na rok szkolny 2015/2016

PODRĘCZNIKI GIMNAZJUM KLASA I na rok szkolny 2015/2016 PODRĘCZNIKI GIMNAZJUM KLASA I na rok szkolny 2015/2016 Religia Spotkam Twoje Słowo, ks. Paweł Mąkosa, Wydawnictwo Gaudium Lublin do podręcznika Spotkam Twoje Słowo podręczniki bezpłatne Język polski Świat

Bardziej szczegółowo

Administracja publiczna

Administracja publiczna Komentarze Becka Administracja publiczna * Ustrój administracji państwowej centralnej Komentarz Pod redakcją prof. B. Szmulika dr K. Miaskowskiej-Daszkiewicz C H BECK KOMENTARZE BECKA Administracja publiczna,

Bardziej szczegółowo

prawnym. Wybrane zagadnienia, pod red. E. Kozerskiej, P. Sadowskiego, A. Szymańskiego, Toruń 2010, s. 403-416,

prawnym. Wybrane zagadnienia, pod red. E. Kozerskiej, P. Sadowskiego, A. Szymańskiego, Toruń 2010, s. 403-416, Dr Anna Frankiewicz PUBLIKACJE: MONOGRAFIE, REDAKCJE I ROZDZIAŁY W MONOGRAFIACH 1. Czy Prezydent Rzeczypospolitej Polskiej jest organem przedstawicielskim narodu, [w:] W służbie dobru wspólnemu. Księga

Bardziej szczegółowo

Rozdział 1 Nazwa i przedmiot prawa konstytucyjnego 1.Nazwa 2.Przedmiot prawa konstytucyjnego i jego miejsce w systemie prawa

Rozdział 1 Nazwa i przedmiot prawa konstytucyjnego 1.Nazwa 2.Przedmiot prawa konstytucyjnego i jego miejsce w systemie prawa POLSKIE PRAWO KONSTYTUCYJNE Red.: Dariusz Górecki Wykaz skrótów Wstęp Rozdział 1 Nazwa i przedmiot prawa konstytucyjnego 1.Nazwa 2.Przedmiot prawa konstytucyjnego i jego miejsce w systemie prawa Rozdział

Bardziej szczegółowo

Zawody Grupy Powszechnej DKS "CZAK" LOK-DZW

Zawody Grupy Powszechnej DKS CZAK LOK-DZW Pistolet Sportowy Jawor 30.03.2014 1. Zając Józef CZAK 91 2. Haraszkiewicz Robert CZAK 87 3. Przgrodzki Marian CZAK 86 4. Bem Jarosław CZAK 85 5. Gajek Marcin CZAK 85 6. Szreder Andrzej CZAK 85 7. Szabliński

Bardziej szczegółowo

Plan wynikowy z wiedzy o społeczeństwie poziom rozszerzony na rok szkolny 2015/2016 dla klasy II a

Plan wynikowy z wiedzy o społeczeństwie poziom rozszerzony na rok szkolny 2015/2016 dla klasy II a Plan wynikowy z wiedzy o społeczeństwie poziom rozszerzony na rok szkolny 2015/2016 dla klasy II a Nauczyciel prowadzący: Jacek Foszczyński Liczba tygodni nauki: 38 Liczba godzin w tygodniu: 3 Liczba godzin

Bardziej szczegółowo

Wykaz podręczników na rok szkolny 2015/2016 dla klas I. Klasa Przedmiot Podręczniki. J. polski. Historia. J. angielski. J. niemiecki. J.

Wykaz podręczników na rok szkolny 2015/2016 dla klas I. Klasa Przedmiot Podręczniki. J. polski. Historia. J. angielski. J. niemiecki. J. Wykaz podręczników na rok szkolny 2015/2016 dla klas I L p. Klasa Przedmiot Podręczniki 1. Klasa matematyczno fizyczna z rozszerzonym programem nauczania matematyki i fizyki (1A) J. polski Historia J.

Bardziej szczegółowo

SYLABUS. Opis poszczególnych przedmiotów. Description of individual course units

SYLABUS. Opis poszczególnych przedmiotów. Description of individual course units SYLABUS KIERUNEK STUDIÓW: prawo, studia stacjonarne STOPIEŃ EDUKACJI: jednolite studia magisterskie Opis poszczególnych przedmiotów Description of individual course units II.B. l Nazwa przedmiotu (course

Bardziej szczegółowo

Z A P R O S Z E N I E

Z A P R O S Z E N I E Z A P R O S Z E N I E Rada Naukowa i Komitet Organizacyjny mają zaszczyt zaprosić na I Seminarium naukowe nt. INFORMACJE NIEJAWNE I DANE OSOBOWE W SYSTEMIE BEZPIECZEŃSTWA PAŃSTWA które odbędzie się 6 czerwca

Bardziej szczegółowo

Wykaz podręczników na rok szkolny 2016/2017 dla klas I. Klasa Przedmiot Podręczniki. J. polski. Historia

Wykaz podręczników na rok szkolny 2016/2017 dla klas I. Klasa Przedmiot Podręczniki. J. polski. Historia Wykaz podręczników na rok szkolny 2016/2017 dla klas I L p. Klasa Przedmiot Podręczniki 1. Klasa matematyczno fizyczna z rozszerzonym programem nauczania matematyki i fizyki (1A) J. polski Historia 1)

Bardziej szczegółowo

Z przyjemnością zawiadamiamy, iż ukazały się:

Z przyjemnością zawiadamiamy, iż ukazały się: Z przyjemnością zawiadamiamy, iż ukazały się: Nakładem Wydawnictwa Wolters Kluwer ukazała się publikacja "SYSTEM PRAWA KARNEGO PROCESOWEGO - TRYBY SZCZEGÓLNE" pod naukową redakcją Pana prof. dra hab. Feliksa

Bardziej szczegółowo

WYKAZ PODRĘCZNIKÓW W KLASACH I - III LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCEGO IM. ADAMA MICKIEWICZA W ŻYCHLINIE NA ROK SZKOLNY 2014/2015

WYKAZ PODRĘCZNIKÓW W KLASACH I - III LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCEGO IM. ADAMA MICKIEWICZA W ŻYCHLINIE NA ROK SZKOLNY 2014/2015 WYKAZ PODRĘCZNIKÓW W KLASACH I - III LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCEGO IM. ADAMA MICKIEWICZA W ŻYCHLINIE NA ROK SZKOLNY 2014/2015 KLASA PRZEDMIOT AUTOR TYTUŁ WYDAWNICTWO, ROK WYDANIA I RELIGIA Red. J. Szpet Moje

Bardziej szczegółowo

PUBLICZNA BIBLIOTEKA PEDAGOGICZNA W KONINIE

PUBLICZNA BIBLIOTEKA PEDAGOGICZNA W KONINIE PUBLICZNA BIBLIOTEKA PEDAGOGICZNA W KONINIE 62-510 Konin, ul. Przemysłowa 7 tel. centr. (63) 242 63 39 (63) 249 30 40 e-mail pbp@pbpkonin.pl www.pbpkonin.pl POMOC SPOŁECZNA Zestawienie literatury dostępnej

Bardziej szczegółowo

OPIS PRZEDMIOTU - SYLABUS. Nazwa jednostki prowadzącej przedmiot WYDZIAŁ SOCJOLOGICZNO HISTORYCZNY KATEDRA POLITOLOGII ZAKŁAD ADMINISTRACJI PUBLICZNEJ

OPIS PRZEDMIOTU - SYLABUS. Nazwa jednostki prowadzącej przedmiot WYDZIAŁ SOCJOLOGICZNO HISTORYCZNY KATEDRA POLITOLOGII ZAKŁAD ADMINISTRACJI PUBLICZNEJ Załącznik nr 1 do Zarządzenia Rektora UR Nr 4/2012 z dnia 20.01.2012r. OPIS PRZEDMIOTU - SYLABUS Nazwa przedmiotu WSPÓŁCZESNE SYSTEMY POLITYCZNE Nazwa jednostki prowadzącej przedmiot WYDZIAŁ SOCJOLOGICZNO

Bardziej szczegółowo

WYKAZ PODRĘCZNIKÓW SZKOLNYCH OBOWIĄZUJĄCYCH W LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCYM IM.KOMISJI EDUKACJI NARODOWEJ OŚRODKA ROZWOJU POLSKIEJ EDUKACJI ZA GRANICĄ

WYKAZ PODRĘCZNIKÓW SZKOLNYCH OBOWIĄZUJĄCYCH W LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCYM IM.KOMISJI EDUKACJI NARODOWEJ OŚRODKA ROZWOJU POLSKIEJ EDUKACJI ZA GRANICĄ WYKAZ PODRĘCZNIKÓW SZKOLNYCH OBOWIĄZUJĄCYCH W LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCYM IM.KOMISJI EDUKACJI NARODOWEJ OŚRODKA ROZWOJU POLSKIEJ EDUKACJI ZA GRANICĄ W ROKU SZKOLNYM 2015/2016 DLA PLANU RAMOWEGO 1 LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE

Bardziej szczegółowo

RELACJA Z KONFERENCJI NAUKOWEJ. W służbie ludziom służby specjalne w Polsce demokratycznej a prawa człowieka i obywatela

RELACJA Z KONFERENCJI NAUKOWEJ. W służbie ludziom służby specjalne w Polsce demokratycznej a prawa człowieka i obywatela RELACJA Z KONFERENCJI NAUKOWEJ W służbie ludziom służby specjalne w Polsce demokratycznej a prawa człowieka i obywatela TERMIN 12.04.2011 MIEJSCE Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego

Bardziej szczegółowo

PROGRAM STUDIÓW PAPIESKI WYDZIAŁ TEO0LOGICZNY W WARSZAWIE BOBOLANUM

PROGRAM STUDIÓW PAPIESKI WYDZIAŁ TEO0LOGICZNY W WARSZAWIE BOBOLANUM 1 PROGRAM STUDIÓW PAPIESKI WYDZIAŁ TEO0LOGICZNY W WARSZAWIE BOBOLANUM Legenda: E egzamin Zal/o zaliczenie z oceną Zal. zaliczenie W wykład K konwersatorium Ćw. ćwiczenia L lektorat STUDIA LICENCJACKIE

Bardziej szczegółowo

Nazwa przedmiotu: Organizacja i Zarządzanie

Nazwa przedmiotu: Organizacja i Zarządzanie Rok akademicki 2014/2015, semestr zimowy Prowadzący: dr hab Piotr Solarz Nazwa przedmiotu: Organizacja i Zarządzanie 1. Organizacja i Zarządzanie w systemie nauk. Podstawowe pojęcia - przedmiot, metody

Bardziej szczegółowo

LISTA PODRĘCZNIKÓW - ROK SZKOLNY 2013/2014

LISTA PODRĘCZNIKÓW - ROK SZKOLNY 2013/2014 LISTA PODRĘCZNIKÓW - ROK SZKOLNY 2013/2014 L.P. Przedmiot Tytuły podręczników Nr dopuszczenia MEN ESOKJ 1 biologia kl.i Biologia zakres podstawowy -seria Odkrywamy na nowo. OPERON 436/2012 1A,1B, 1C, 1D,

Bardziej szczegółowo

Podręczniki dla klas pierwszych Technikum na rok szkoły 2016/2017. Przedmioty ogólnokształcące

Podręczniki dla klas pierwszych Technikum na rok szkoły 2016/2017. Przedmioty ogólnokształcące Podręczniki dla klas pierwszych Technikum na rok szkoły 2016/2017 Przedmioty ogólnokształcące LP. PRZEDMIOT TYTUŁ AUTOR WYDAWNICTWO 1. Język polski Język polski cz.1 Ponad słowami (LO/ TM-B) Anna Równy,

Bardziej szczegółowo

LISTA ZWYCIĘZCÓW W LOSOWANIU Z DNIA 28.08 NAGRODY II STOPNIA

LISTA ZWYCIĘZCÓW W LOSOWANIU Z DNIA 28.08 NAGRODY II STOPNIA 1. Artur A., Warszawa 2. Tadeusz C., Warszawa 3. Bohdan R., Warszawa 4. Donata W., Rakoniewice 5. Grzegorz C., Sopot 6. Sylwia S., Katowice 7. Mieczysław K., Warszawa 8. Ewa K., Wojcieszów 9. Sybilla J.,

Bardziej szczegółowo

Gimnazjum w ZSO Nr 1 w Jeleniej Górze - klasa I - rok szkolny 2014/2015 przedmiot podręcznik Zeszyt ćwiczeń

Gimnazjum w ZSO Nr 1 w Jeleniej Górze - klasa I - rok szkolny 2014/2015 przedmiot podręcznik Zeszyt ćwiczeń Gimnazjum w ZSO Nr 1 w Jeleniej Górze - klasa I - rok szkolny 2014/2015 przedmiot podręcznik Zeszyt ćwiczeń j. polski 1) Klucze do kultury. Klasa 1. Podręcznik do kształcenia literackokulturowego. Barbara

Bardziej szczegółowo

NAZWISKO i IMIĘ Kol. S Nr OBRąCZKI Ko CZAS V[m/min] PKTy COEFI-

NAZWISKO i IMIĘ Kol. S Nr OBRąCZKI Ko CZAS V[m/min] PKTy COEFI- PRANAGAL ZOFIA 472 M PL-0411-14-5117 1 8:55:17 1127.11 13.76 94.40 sek. 1 odl= 113030 m 502 M PL-0411-14-5139 1 8:55:36 1123.56 13.68 100.40 RADOM I 885 M PL-0411-14-5195 1 9:00:42 1069.35 12.67 177.00

Bardziej szczegółowo

WYNIKI ROZGRYWEK SPORTOWYCH W XIV POWIATOWYCH IGRZYSKACH OSÓB NIEPEŁNOSPRAWNYCH - GMINA LUBAWA 2012

WYNIKI ROZGRYWEK SPORTOWYCH W XIV POWIATOWYCH IGRZYSKACH OSÓB NIEPEŁNOSPRAWNYCH - GMINA LUBAWA 2012 Fijewo, dnia 19 czerwca 2012 r. WYNK ROZGRYWEK SPORTOWYCH W XV POWATOWYCH GRZYSKACH OSÓB NEPEŁNOSPRAWNYCH - GMNA LUBAWA 2012 KONKURENCJE NDYWDUALNE: Nazwa konkurencji: Bieg na 60 m chłopców do lat 15 Puszcz

Bardziej szczegółowo

SZKOLNY WYKAZ PODRĘCZNIKÓW DLA UCZNIÓW KLAS PIERWSZYCH

SZKOLNY WYKAZ PODRĘCZNIKÓW DLA UCZNIÓW KLAS PIERWSZYCH Język polski SZKOLNY WYKAZ PODRĘCZNIKÓW DLA UCZNIÓW KLAS PIERWSZYCH rok szkolny 2014/2015 Przeszłość to dziś. Literatura, język, kultura. Klasa I. Część 1. K Mrowcewicz. STENTOR. 498/1/2012. Przeszłość

Bardziej szczegółowo

REGULAMIN II EDYCJI KONKURSU WIEDZY O POLSCE, EUROPIE I ŚWIECIE. Rozdział I Postanowienia ogólne

REGULAMIN II EDYCJI KONKURSU WIEDZY O POLSCE, EUROPIE I ŚWIECIE. Rozdział I Postanowienia ogólne REGULAMIN II EDYCJI KONKURSU WIEDZY O POLSCE, EUROPIE I ŚWIECIE Rozdział I Postanowienia ogólne 1 Wydział Nauk Społecznych, Instytut Nauk Politycznych i Spraw Międzynarodowych Katolickiego Uniwersytetu

Bardziej szczegółowo

Wykaz programów nauczania i podręczników na rok szkolny 2013/2014

Wykaz programów nauczania i podręczników na rok szkolny 2013/2014 Wykaz programów nauczania i podręczników na rok szkolny 2013/2014 dla klas trzecich w Liceum Ogólnokształcącym im. Stefana Żeroskiego w Żyrardowie Wykaz podręczników dopuszczonych do użytku szkolnego,

Bardziej szczegółowo

W centrum uwagi Roczny plan pracy. Liczb a godzi n lekcyj nych. Punkt z NPP

W centrum uwagi Roczny plan pracy. Liczb a godzi n lekcyj nych. Punkt z NPP W centrum uwagi Roczny plan pracy Jednostka tematyczna 1. Życie zbiorowe i jego reguły 2. Socjalizacja i kontrola społeczna Zagadnienia Klasa II I. Społeczeństwo socjologia formy życia społecznego normy

Bardziej szczegółowo

PROJEICTY REGIONALNE I LOKALNE - - UWARUNKOWANIA SPOŁECZNE I GOSPODARCZE. Praca zbiorowa pod redakcją Henryka Brandenburga

PROJEICTY REGIONALNE I LOKALNE - - UWARUNKOWANIA SPOŁECZNE I GOSPODARCZE. Praca zbiorowa pod redakcją Henryka Brandenburga PROJEICTY REGIONALNE I LOKALNE - - UWARUNKOWANIA SPOŁECZNE I GOSPODARCZE Praca zbiorowa pod redakcją Henryka Brandenburga Katowice 2012 SPIS TREŚCI WSTĘP 11 CZĘŚĆ I WSPÓŁPRACA GMIN I POWIATÓW Krzysztof

Bardziej szczegółowo

Obszary badawcze pracowników Instytutu Politologii UKSW

Obszary badawcze pracowników Instytutu Politologii UKSW Obszary badawcze pracowników Instytutu Politologii UKSW Tytuł/Stopień Imię Nazwisko 1. Dr Piotr Bajda 2. Dr Piotr Burgoński 3. Dr Piotr Broda-Wysocki 4. Dr Monika Maria Brzezińska 5. Dr Krzysztof Cebul

Bardziej szczegółowo

Urszula Jagiełło, Renata Janicka Szyszko, Magdalena Steblecka- Jankowska Renata Janicka-Szyszko, Magdalena Steblecka- Jankowska

Urszula Jagiełło, Renata Janicka Szyszko, Magdalena Steblecka- Jankowska Renata Janicka-Szyszko, Magdalena Steblecka- Jankowska Zestaw podręczników technik organizacji reklamy, rok szkolny 2015/2016 Po prawej stronie tabeli odnajdź kolumnę z właściwą klasą, podręczniki dla wybranej klasy oznaczone są X. lp. Przedmiot Tytuł podręcznika

Bardziej szczegółowo

Szkolny Zestaw Podręczników w Gimnazjum nr 2 im. Mikołaja Kopernika w Olecku w roku szkolnym 2012/2013

Szkolny Zestaw Podręczników w Gimnazjum nr 2 im. Mikołaja Kopernika w Olecku w roku szkolnym 2012/2013 Szkolny Zestaw Podręczników w Gimnazjum nr 2 im. Mikołaja Kopernika w Olecku w roku szkolnym 2012/2013 Lp. Przedmiot Klasa Tytuł a wraz z materiałami pomocniczymi (zeszyty ćwiczeń, zbiory zadań ) Autor/autorzy

Bardziej szczegółowo

Szkolny zestaw podręczników dla klas pierwszych. wrzesień 2015 LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE ZAKRES PODSTAWOWY

Szkolny zestaw podręczników dla klas pierwszych. wrzesień 2015 LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE ZAKRES PODSTAWOWY Szkolny zestaw podręczników dla klas pierwszych wrzesień 2015 LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE ZAKRES PODSTAWOWY 1 język polski Ponad słowami. Podręcznik do języka polskiego dla liceum i technikum. 2 język angielski

Bardziej szczegółowo

3 Religie Rola Rzymu Ośrodki kulturowe po upadku Rzymu 4 Schemat społeczeństwa Pojęcia

3 Religie Rola Rzymu Ośrodki kulturowe po upadku Rzymu 4 Schemat społeczeństwa Pojęcia Klasa I ZS Temat Lp. Zakres treści Lekcja organizacyjna 1 Program nauczania System oceniania Źródła wiedzy o przeszłości i teraźniejszości 2 Epoki historyczne Źródła historyczne Dziedzictwo antyku Kształtowanie

Bardziej szczegółowo

Prof. zw. dr hab. Janusz Ostaszewski Dyrektor Instytutu Finansów

Prof. zw. dr hab. Janusz Ostaszewski Dyrektor Instytutu Finansów Prof. zw. dr hab. Dyrektor Instytutu Finansów PUBLIKACJE: Lp. Autor/ red. naukowy Tytuł Wydawnictwo Okładka 2015 1 Kapitał obrotowy netto w przedsiębiorstwie i metody jego pomiaru, w: O nowy ład finansowy

Bardziej szczegółowo

KARTA OCENY JEDNOSTKI NAUKOWEJ

KARTA OCENY JEDNOSTKI NAUKOWEJ Załącznik nr 2 KARTA OCENY JEDNOSTKI NAUKOWEJ Zespół roboczy Komisji Badań na Rzecz... NAZWA JEDNOSTKI...... I. AKTYWNOŚĆ JEDNOSTKI NAUKOWEJ 1. Kadry Stopnie naukowe, tytuły naukowe 1.a Stopień naukowy

Bardziej szczegółowo

WYKŁADY MONOGRAFICZNE NA SEMESTR ZIMOWY 2009/2010 PRAWO

WYKŁADY MONOGRAFICZNE NA SEMESTR ZIMOWY 2009/2010 PRAWO 8 00-8 30 Dr Jacek Sobczak Dr Marek STEFANIUK Dr Przemysław TELENGA Dr Włodzimierz GOGŁOZA 8 30-9 00 Konstytucyjna ochrona praw Prawo antymonop. Prawo przewozowe Komparatystyka prawnicza 9 00-9 30 PS+PW

Bardziej szczegółowo

Urszula Jagiełło, Renata Janicka Szyszko, Magdalena Steblecka-Jankowska. Renata Janicka-Szyszko, Magdalena Steblecka- Jankowska

Urszula Jagiełło, Renata Janicka Szyszko, Magdalena Steblecka-Jankowska. Renata Janicka-Szyszko, Magdalena Steblecka- Jankowska Zestaw podręczników technik ekonomista, rok szkolny 2015/2016 Po prawej stronie tabeli odnajdź kolumnę z właściwą klasą, podręczniki dla wybranej klasy oznaczone są X. lp. Przedmiot Tytuł podręcznika Autor

Bardziej szczegółowo

Siedziba Regionalnego. Komitetu Wyborczego PO. Komitetu Wyborczego PO. Komitetu Wyborczego PO. Komitetu Wyborczego PO. Komitetu Wyborczego PO

Siedziba Regionalnego. Komitetu Wyborczego PO. Komitetu Wyborczego PO. Komitetu Wyborczego PO. Komitetu Wyborczego PO. Komitetu Wyborczego PO Okręg wyborczy Imię i nazwisko Adres do korespondencji 1 Janusz Lewandowski ul. Grunwaldzka 82 80-244 Gdańsk 2 Tadeusz Zwiefka ul. Gdańska 31/6 85-005 Bydgoszcz 3 Krzysztof Lisek ul. Bałtycka 2 10-136

Bardziej szczegółowo

Uchwalony przez Radę Wydziału Prawa i Administracji w dniu 20 marca 2013 r.

Uchwalony przez Radę Wydziału Prawa i Administracji w dniu 20 marca 2013 r. Uchwalony przez Radę Wydziału Prawa i Administracji w dniu 20 marca 2013 r. 1 2 Program kształcenia został przygotowany zgodnie z postanowieniami Uchwały Senatu Uczelni Łazarskiego w Warszawie z dnia 4

Bardziej szczegółowo

Technik informatyk 312[01] Lista zdających egzamin praktyczny. 18.06.2013r. (wtorek) godz.9:00. Pracownia K1

Technik informatyk 312[01] Lista zdających egzamin praktyczny. 18.06.2013r. (wtorek) godz.9:00. Pracownia K1 1 1 Brzeziński Mateusz 2 2 Danis Karol 3 3 Dudzik Rafał Andrzej 4 4 Filipczak Dominik Arkadiusz 5 5 Górecki Tomasz Krzysztof 6 6 Gugała Konrad Jerzy 7 7 Jarek Bartosz 8 10 Kowalik Jakub Grzegorz 9 11 Krajcarz

Bardziej szczegółowo

NAUKI I SZKOLNICTWA WYŻSZEGO z dnia 13 lipca 2012 r. pokazuje

NAUKI I SZKOLNICTWA WYŻSZEGO z dnia 13 lipca 2012 r. pokazuje W roku 2013 osiągnięcia naukowe pracowników Instytutu Filologii Polskiej Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza przeliczano na punkty według zasad zawartych w dokumentach: 1. ROZPORZĄDZENIE MINISTRA NAUKI

Bardziej szczegółowo

Kawa? Proszę! Lista zwycięzców konkursu

Kawa? Proszę! Lista zwycięzców konkursu Kawa? Proszę! Lista zwycięzców konkursu I tura - zgłoszenia z dnia 16 kwietnia 2015 r. 1 Bartosz R 2 Robert F 3 Małgorzata R 4 Michał C Zephirus Warszawa 17 Stycznia 45B 5 Marcin N Zephirus Warszawa 17

Bardziej szczegółowo

SPRAWOZDANIE Z DZIAŁALNOŚCI JEDNOSTKI ZA ROK...

SPRAWOZDANIE Z DZIAŁALNOŚCI JEDNOSTKI ZA ROK... Imię i nazwisko pracownika / doktoranta... SPRAWOZDANIE Z DZIAŁALNOŚCI JEDNOSTKI ZA ROK... Kilka najważniejszych osiągnięć naukowych uszeregowanych w formie rankingu (W przypadku tematu badawczego podać

Bardziej szczegółowo

Protokół z publicznego losowania kandydatów do składów obwodowych komisji do spraw referendum zarządzonego na dzień 06 września 2015 roku

Protokół z publicznego losowania kandydatów do składów obwodowych komisji do spraw referendum zarządzonego na dzień 06 września 2015 roku Protokół z publicznego losowania kandydatów do składów obwodowych komisji do spraw referendum zarządzonego na dzień 06 września 2015 roku Losowanie odbyło się w dniu 12 sierpnia 2015 roku o godz. 11:00

Bardziej szczegółowo

9 ZAWODY PUCHAR PREZESA WKS "ŚLĄSK" W STRZELECTWIE SPORTOWYM

9 ZAWODY PUCHAR PREZESA WKS ŚLĄSK W STRZELECTWIE SPORTOWYM DOLNOŚLĄSKI ZWIĄZEK STRZELECTWA SPORTOWEGO WKS ŚLĄSK WE WROCŁAWIU 9 ZAWODY PUCHAR PREZESA WKS "ŚLĄSK" W STRZELECTWIE SPORTOWYM KOMUNIKAT KLASYFIKACYJNY Wrocław, 02-10-2013 Pistolet centralnego zapłonu

Bardziej szczegółowo

KRYTERIA OCENY OKRESOWEJ NAUCZYCIELI AKADEMICKICH. Akademii Muzycznej im. Stanisława Moniuszki w Gdańsku. w odniesieniu do poszczególnych stanowisk

KRYTERIA OCENY OKRESOWEJ NAUCZYCIELI AKADEMICKICH. Akademii Muzycznej im. Stanisława Moniuszki w Gdańsku. w odniesieniu do poszczególnych stanowisk Załącznik nr 1 do Regulaminu okresowej oceny nauczycieli akademickich Akademii Muzycznej im. Stanisława Moniuszki w Gdańsku KRYTERIA OCENY OKRESOWEJ NAUCZYCIELI AKADEMICKICH Akademii Muzycznej im. Stanisława

Bardziej szczegółowo

Bezpieczeństwo ' polityczne i wojskowe

Bezpieczeństwo ' polityczne i wojskowe AKADEMIA OBRONY NARODOWEJ A 388068 Bezpieczeństwo ' polityczne i wojskowe Redakcja i opracowanie: Andrzej Ciupiński Kazimierz Malak WARSZAWA 2004 SPIS TREŚCI WSTĘP 9 CZĘŚĆ I. NOWE PODEJŚCIE DO POLITYKI

Bardziej szczegółowo

KOMUNIKAT KLASYFIKACYJNY

KOMUNIKAT KLASYFIKACYJNY KS ŚWIT STARACHOWICE KOMUNIKAT KLASYFIKACYJNY KS ŚWIT STARACHOWICE I ŚWIĘTOKRZYSKA LIGA STRZELECKA ORGANIZATOR KLUB SPORTOWY ŚWIT W STARACHOWICACH ul. Strzelnicza 29 27-200 KS ŚWIT STARACHOWICE OBSADA

Bardziej szczegółowo