Badanie społeczne pn. Opinie użytkowników karty PEKA na temat korzystania przez nich z transportu zbiorowego z użyciem karty PEKA

Wielkość: px
Rozpocząć pokaz od strony:

Download "Badanie społeczne pn. Opinie użytkowników karty PEKA na temat korzystania przez nich z transportu zbiorowego z użyciem karty PEKA"

Transkrypt

1 Badanie społeczne pn. Opinie użytkowników karty PEKA na temat korzystania przez nich z transportu zbiorowego z użyciem karty PEKA

2 Metodologia Metoda Technika badania Standaryzowany wywiad kwestionariuszowy Wywiad bezpośredni (PAPI) Termin badania Listopad 2014 Miejsce realizacji Definicja próby Poznań (środki komunikacji miejskiej) W badaniu zastosowano kwotowy dobór próby. Kryteria podziału populacji na poszczególne kwoty dotyczyły następujących zmiennych: środki komunikacji miejskiej, z których korzystają mieszkańcy (tramwaj, autobus, autobus podmiejski); dni tygodnia, w których mieszkańcy korzystają z komunikacji miejskiej; pory dnia, w których mieszkańcy korzystają z komunikacji miejskiej (środek dnia, popołudnie, wieczór). Dobór próby Kwotowy Wielkość próby 806 2

3 Charakterystyka badanej populacji Częstotliwość korzystania z transportu miejskiego: 4,7% 1,7% Regularnie - codziennie lub prawie codziennie 17,1% 2-4 razy w tygodniu Sporadycznie - maksymalnie raz w tygodniu 76,4% Okazjonalnie - kilka razy w miesiącu lub rzadziej 3

4 Użytkowanie karty PEKA Odsetek objętych badaniem użytkowników karty PEKA wykorzystujących poszczególne rodzaje biletów: 15,6% Bilet okresowy tportmonetka 27,2% 57,2% Obydwie funkcjonalności Pytanie 6. Z jakiego rodzaju biletu zapisanego na PEKA Pan/i korzysta/korzystał/a Pan/i w okresie posiadania karty? 4

5 Użytkowanie karty PEKA Odsetek objętych badaniem użytkowników karty PEKA wykorzystujących poszczególne funkcjonalności karty PEKA: Bilet okresowy 70,6% 2,2% 27,2% tportmonetka w komunikacji miejskiej 23,7% 19,1% 57,2% tportmonetka w Strefie Płatnego Parkowania 4,2% 0,9% 94,9% bony posiłkowe MOPR 0,5% 99,5% Często program lojalnościowy identyfikator biblioteczny w Bibliotece Raczyńskich 0,4% 0,1% 0,2% 1,2% 99,5% 98,5% Sporadycznie Wcale e-portmonetka bankowa 0,4% 99,6% identyfikacja przy wypożyczaniu roweru Next Bike 98,5% Pytanie 7. Z jakich funkcjonalności karty PEKA Pan/Pani korzysta? 5

6 Ogólna ocena korzystania z transportu zbiorowego z użyciem karty PEKA Odsetek respondentów deklarujących zadowolenie z korzystania z transportu miejskiego z użyciem karty PEKA 33,5% 0,9% 3,7% 8,9% Bardzo niezadowolony Raczej niezadowolony/a 53,0% Ani zadowolony/a, ani niezadowolony/a Raczej zadowolony/a Bardzo zadowolony/a Pytanie 8. Czy i na ile jest Pan/i obecnie zadowolona z korzystania z transportu miejskiego za pomocą karty PEKA? 6

7 Ocena poszczególnych elementów/funkcjonalności karty PEKA Odsetek respondentów deklarujących zadowolenie z poszczególnych aspektów związanych z korzystaniem z transportu zbiorowego za pomocą karty PEKA Złożenie wniosku o kartę PEKA; N-8031,7% 5,0% 13,7% 55,2% 24,4% Czas oczekiwania na kartę; N-8063,3% 7,1% 19,9% 46,3% 23,4% Ilość i dostępność miejsc odbioru karty; N-805 5,7% 17,6% 50,2% 24,8% 1,6% Dostępności i czytelności informacji o zasadach wydawania i korzystania z karty ; N-804 6,7% 1,2% 16,9% 52,5% 22,6% Ilości punktów i możliwości doładowania biletu okresowego i tportmonetki ; N-762 4,7% 1,2% 15,9% 52,5% 25,7% Bardzo niezadowolony (1) Raczej niezadowolony/a (2) Ani zadowolony/a, ani niezadowolony/a (3) Raczej zadowolony/a (4) Bardzo zadowolony/a (5) Pytanie 12. Czy i na ile jest Pan/i zadowolony/a z następujących aspektów związanych z korzystaniem z transportu zbiorowego za pomocą karty PEKA? N-liczba osób korzystających z danego aspektu funkcjonowania PEKA 7

8 Ocena poszczególnych elementów/funkcjonalności karty PEKA Odsetek respondentów deklarujących zadowolenie z poszczególnych aspektów związanych z korzystaniem z transportu zbiorowego za pomocą karty PEKA Łatwości doładowania karty w biletomatach; N- 1,3% 8,4% ,0% 47,8% 23,5% Łatwości doładowania karty w punktach ZTM; N- 724 Łatwości doładowania karty w innych punktach, np. kioskach, sklepach; N-651 1,1% 0,5% 7,6% 2,8% 15,4% 15,5% 47,8% 54,2% 28,0% 27,2% Łatwości doładowania karty przez internet; N-4822,1% 10,6% 3,3% Łatwości obsługi czytnika kart PEKA w środkach 2,5% 15,3% transportu; N-706 0,6% Prawidłowego funkcjonowania czytnika kart PEKA; N-703 6,7% 1,3% 19,3% 42,3% 54,7% 52,6% 41,7% 26,9% 20,1% Zasad składania reklamacji; N ,6% 20,9% 51,2% 13,0% 3,3% Bardzo niezadowolony (1) Raczej niezadowolony/a (2) Ani zadowolony/a, ani niezadowolony/a (3) Raczej zadowolony/a (4) Bardzo zadowolony/a (5) Pytanie 12. Czy i na ile jest Pan/i zadowolony/a z następujących aspektów związanych z korzystaniem z transportu zbiorowego za pomocą karty PEKA? N-liczba osób korzystających z danego aspektu funkcjonowania PEKA 8

9 Ocena poszczególnych elementów/funkcjonalności karty PEKA Ocena możliwości płacenia faktycznie przejechaną liczbę przystanków za pomocą tportmonetki 4,0% 35,4% 1,7% 15,1% Zdecydowanie gorszym (1) Raczej gorszym (2) Ani lepszym, ani gorszym (3) Raczej lepszym (4) 43,8% Zdecydowanie lepszym (5) Pytanie 14. Czy uważa Pan/i, że możliwość płacenia za faktycznie przejechaną liczbę przystanków za pomocą tportmonetki jest lepszym, czy gorszym rozwiązaniem niż bilet papierowy? 9

10 Zalety korzystania z transportu zbiorowego z użyciem karty PEKA Zalety z korzystania z transportu zbiorowego za pomocą karty PEKA (odpowiedź spontaniczna użytkowników karty PEKA) Wygoda użytkowania/ łatwość obsługi 29,7% 41,2% 44,5% 49,2% 21,2% 16,5% Oszczędność pieniędzy 32,0% 19,8% Oszczędność czasu 14,8% 13,2% 19,6% 11,9% Ogółem Nowoczesność systemu (proekologiczny, na czasie, o znacznym potencjale i możliwościach) Dostępność punktów sprzedaży 6,1% 5,9% 7,3% 4,8% 3,0% 3,9% 2,3% 0,8% Bilet okresowy (miesięczny, trasowany, itp.) tportmonetka (możliwość płacenia kartą PEKA za przejazdy jed Obydwie funkcjonalności Pytanie 9. Jakie są wg Pana/i największe zalety z korzystania z transportu zbiorowego za pomocą karty PEKA? 10

11 Wady (niedogodności) korzystania z transportu zbiorowego z użyciem karty PEKA Odsetek użytkowników karty PEKA wskazujących na istnienie niedogodności z korzystania z transportu zbiorowego za pomocą karty PEKA 18,0% Tak Nie 82,0% Pytanie 10. Czy występują niedogodności w korzystaniu z transportu zbiorowego za pomocą karty PEKA, które są dla Pana/i NIE do zaakceptowania? 11

12 Wady (niedogodności) korzystania z transportu zbiorowego z użyciem karty PEKA Wady (niedogodności) z korzystania z transportu zbiorowego za pomocą karty PEKA (odpowiedź spontaniczna) N=144 Nieprawidłowości w działaniu systemu PEKA (np. nieprawidłowe działanie czytników, nieprawidłowe naliczanie kwot) 64,6% 57,4% 70,9% 65,7% Niedogodności pozasystemowe - kolejki w Punktach Sprzedaży Biletów / długi czas oczekiwania na kartę PEKA 21,5% 10,9% 20,0% 33,3% Niedogodności wynikające z ustalonych zasad funkcjonowania systemu 5,6% 17,4% 23,6% 25,7% Ogółem Mało czytelny i skomplikowany system dla użytkowników Zbyt drogie przejazdy 6,9% 7,4% 9,1% 2,9% 6,3% 5,6% 10,9% 0,0% Bilet okresowy (miesięczny, trasowany, itp.) tportmonetka (możliwość płacenia kartą PEKA za przejazdy jed Obydwie funkcjonalności Pytanie 11. A jakie to są niedogodności, których Pan/i NIE akceptuje? 12

13 Opinie na temat działania systemu PEKA Opinie na temat działania systemu PEKA: Wprowadzenie karty PEKA jest korzystnym 0,9% 6,7% 15,8% rozwiązaniem dla Poznaniaków 46,2% 30,5% To nowoczesny system do korzystania z transportu zbiorowego 0,5% 5,2% 11,5% 46,4% 36,4% Karta PEKA jest dobrym rozwiązaniem 6,6% 1,0% 18,5% 39,2% 34,7% Działanie kart PEKA pozostawia wiele do życzenia 20,8% 25,4% 27,9% 19,2% 6,6% Zasady korzystania z PEKA są zbyt skomplikowane 31,6% 34,6% 20,3% 9,9% 3,5% To dobrze, że można płacić za bilety 0,4% 13,8% bezgotówkowo 2,2% 43,7% 40,0% Wprowadzenie karty PEKA nic dla mnie nie zmieniło 22,6% 22,5% 14,3% 21,5% 19,2% W ogóle się nie zgadzam (1) Raczej nie zgadzam się (2) Ani zgadzam, ani nie zgadzam (3) Raczej zgadzam się (4) Zdecydowanie zgadzam się (5) Pytanie 13. Czy i na ile zgadza się Pan/i z następującymi stwierdzeniami? 13

14 Problemy występujące w trakcie użytkowania karty PEKA Odsetek respondentów deklarujących wystąpienie problemów z użytkowaniem karty PEKA oraz najczęściej wymieniane kategorie odpowiedzi: Kategoria odpowiedzi % dla N=43 Tak Nie Nieprawidłowe naliczanie trasy/nieprawidłowe obliczanie ceny 46,5% 94,7% 5,3% Czytniki nie działają poprawnie 25,6% Problem z aktywacją biletu kupionego przez Internet 20,9% Problem z doładowaniem 4,7% Mało czytelne opłaty dotyczące przejazdu z osobą towarzyszącą 4,7% Komunikaty w czytnikach pojawiają się szybko i szybko znikają Utrudnione składanie reklamacji (trzeba pamiętać kiedy i jak źle pobrało, w jakim pojeździe) 4,7% 4,7% Pytanie16. Czy obecnie ma Pan/i jakieś problemy z korzystaniem z transportu zbiorowego za pomocą karty PEKA? Pytanie 17. Proszę wymienić jakie to problemy. 14

15

RAPORT Z BADANIA SATYSFAKCJI KLIENTÓW KORZYSTAJĄCYCH Z TRANSPORTU PUBLICZNEGO W POZNANIU I POWIECIE POZNAŃSKIM

RAPORT Z BADANIA SATYSFAKCJI KLIENTÓW KORZYSTAJĄCYCH Z TRANSPORTU PUBLICZNEGO W POZNANIU I POWIECIE POZNAŃSKIM RAPORT Z BADANIA SATYSFAKCJI KLIENTÓW KORZYSTAJĄCYCH Z TRANSPORTU PUBLICZNEGO W POZNANIU I POWIECIE POZNAŃSKIM Wykonano na zlecenie Zarządu Transportu Miejskiego w Poznaniu Poznań, 2015 Charakterystyka

Bardziej szczegółowo

Przynajmnie Kilka razy w Kilka razy w lub prawie. j raz w codziennie. miesiącu

Przynajmnie Kilka razy w Kilka razy w lub prawie. j raz w codziennie. miesiącu GMINA: MIEJSCOWOŚĆ: TYP: Gospodarstwo domowe Przystanek/ autobus/ tramwaj NR RESP.: Dzień dobry. Nazywam się... Jestem pracownikiem. Na zlecenie Zarządu Transportu Miejskiego w Poznaniu przeprowadzam badanie

Bardziej szczegółowo

TARYFA MAJ 2014. Poznań, 25.11.2013

TARYFA MAJ 2014. Poznań, 25.11.2013 TARYFA MAJ 2014 Poznań, 25.11.2013 Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Wielkopolskiego Regionalnego Programu Operacyjnego na lata 2007-2013

Bardziej szczegółowo

Peka ułatwia życie w mieście

Peka ułatwia życie w mieście Peka ułatwia życie w mieście Właśnie kupiłam bilet przez Internet na www.peka.poznan.pl... zapoznaj się z innymi możliwościami systemu PEKA! Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego

Bardziej szczegółowo

PEKA UŁATWIA ŻYCIE W MIEŚCIE. 14 dni do wejścia w życie nowej taryfy biletowej

PEKA UŁATWIA ŻYCIE W MIEŚCIE. 14 dni do wejścia w życie nowej taryfy biletowej PEKA UŁATWIA ŻYCIE W MIEŚCIE 14 dni do wejścia w życie nowej taryfy biletowej Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Wielkopolskiego Regionalnego

Bardziej szczegółowo

Wysokości opłat i ceny biletów za przejazdy lokalnym transportem zbiorowym

Wysokości opłat i ceny biletów za przejazdy lokalnym transportem zbiorowym Wysokości opłat i ceny biletów za przejazdy lokalnym transportem zbiorowym Tabela 1. Opłaty za przejazdy przy użyciu tportmonetki na karcie PEKA. Lp. Liczba przejechanych przystanków podczas jednej podróży

Bardziej szczegółowo

PROPOZYCJA NOWEGO SYSTEMU BILETOWEGO 2014. Poznań, 9.05.2013

PROPOZYCJA NOWEGO SYSTEMU BILETOWEGO 2014. Poznań, 9.05.2013 PROPOZYCJA NOWEGO SYSTEMU BILETOWEGO 2014 Poznań, 9.05.2013 Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Wielkopolskiego Regionalnego Programu Operacyjnego

Bardziej szczegółowo

Raport ze sprzedaży biletów w 2014 roku

Raport ze sprzedaży biletów w 2014 roku Raport ze sprzedaży biletów w 2014 roku Poznań, 20 lutego 2015 Wartość sprzedaży biletów* w latach 2012-2014 W 2014 roku wartość sprzedaży wszystkich biletów była większa o 5,23% od wyniku osiągniętego

Bardziej szczegółowo

ZMIANY W TARYFIE BILETOWEJ ZTM POZNAŃ OD 1 LISTOPADA Poznań, 16 października 2015

ZMIANY W TARYFIE BILETOWEJ ZTM POZNAŃ OD 1 LISTOPADA Poznań, 16 października 2015 ZMIANY W TARYFIE BILETOWEJ ZTM POZNAŃ OD 1 LISTOPADA 2015 Poznań, 16 października 2015 Transport zbiorowy w aglomeracji poznańskiej Miasto Poznań Liczba mieszkańców: 546 0829 () Powierzchnia: 260 km 2

Bardziej szczegółowo

System PEKA Podstawowe informacje

System PEKA Podstawowe informacje Znak sprawy:ztm.kzp.3410-13/14 Załącznik nr 5d do SIWZ System PEKA Podstawowe informacje Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Wielkopolskiego

Bardziej szczegółowo

XVI/176/VII/2015 RADY MIASTA POZNANIA

XVI/176/VII/2015 RADY MIASTA POZNANIA Załącznik nr 2 do uchwały Nr XVI/176/VII/2015 RADY MIASTA POZNANIA z dnia 8 września 2015 r. Wysokość opłat i ceny biletów za przejazdy lokalnym transportem zbiorowym od 1 stycznia 2016 r. Tabela 1. Opłaty

Bardziej szczegółowo

Raport ze sprzedaży biletów w 2014 roku

Raport ze sprzedaży biletów w 2014 roku Raport ze sprzedaży biletów w 2014 roku Poznań, 17 lutego 2015 Wartość sprzedaży* 2012-2014 W 2014 roku wartość sprzedaży wszystkich biletów była większa o 5,23% od wyniku osiągniętego w roku 2013. Jest

Bardziej szczegółowo

JAKOŚĆŻYCIA MIESZKAŃCÓW POZNANIA Prof. dr hab. Ryszard Cichocki Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu

JAKOŚĆŻYCIA MIESZKAŃCÓW POZNANIA Prof. dr hab. Ryszard Cichocki Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu JAKOŚĆŻYCIA MIESZKAŃCÓW POZNANIA 2002-2013 Prof. dr hab. Ryszard Cichocki Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu Jak badamy opinie poznaniaków? Jakich innych danych poszukujemy? Badanie sondażowe

Bardziej szczegółowo

TEKST JEDNOLITY. Wysokości opłat i ceny biletów za przejazdy lokalnym transportem zbiorowym od 1 lipca 2014.

TEKST JEDNOLITY. Wysokości opłat i ceny biletów za przejazdy lokalnym transportem zbiorowym od 1 lipca 2014. TEKST JEDNOLITY Załącznik nr 1 do uchwały Nr LXII/977/VI/2014 RADY MIASTA POZNANIA z dnia 28 stycznia 2014r. wraz z późniejszymi zmianami Wysokości opłat i ceny biletów za przejazdy lokalnym transportem

Bardziej szczegółowo

POZNAŃSKA ELEKTRONICZNA KARTA AGLOMERACYJNA korzyści dla pasażerów, mieszkańców, miasta. Poznań, 9.05.2013

POZNAŃSKA ELEKTRONICZNA KARTA AGLOMERACYJNA korzyści dla pasażerów, mieszkańców, miasta. Poznań, 9.05.2013 POZNAŃSKA ELEKTRONICZNA KARTA AGLOMERACYJNA korzyści dla pasażerów, mieszkańców, miasta Poznań, 9.05.2013 Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w

Bardziej szczegółowo

Bilet Seniora podsumowanie wdrożenia. Poznań, 9 grudnia 2015

Bilet Seniora podsumowanie wdrożenia. Poznań, 9 grudnia 2015 podsumowanie wdrożenia Poznań, 9 grudnia 2015 1 Zmiany w taryfie biletowej 2015 Cel główny: Wzrost liczby pasażerów korzystających z publicznego transportu zbiorowego poprzez wprowadzenie zmian w taryfie

Bardziej szczegółowo

KOM KARTA. Jacek Półrolniczak. Smart City Solutions. Szczecin, 23 maja 2011 rok

KOM KARTA. Jacek Półrolniczak. Smart City Solutions. Szczecin, 23 maja 2011 rok KOM KARTA Jacek Półrolniczak Smart City Solutions Szczecin, 23 maja 2011 rok Przedsięwzięcie Jeden z pierwszych w Polsce tak dużych projektów PPP, a zarazem skomplikowane przedsięwzięcie formalno-prawne

Bardziej szczegółowo

Badanie preferencji komunikacyjnych mieszkańców Mławy

Badanie preferencji komunikacyjnych mieszkańców Mławy Badanie preferencji komunikacyjnych mieszkańców Mławy Wnioski i rekomendacje 2 Konstatacje i wnioski (1 ) Z komunikacji miejskiej najczęściej korzystają osoby posiadające ograniczone zasoby finansowe.

Bardziej szczegółowo

NIE CZEKAJ! ZACZNIJ ROK

NIE CZEKAJ! ZACZNIJ ROK 6 646 33 44 kontakt@peka.poznan.pl www.peka.poznan.pl NIE CZEKAJ! ZACZNIJ ROK SZKOLNY Z KARTĄ PEKA Odebrałem O de właśnie kartę PEKA Junior Junio i teraz swobodnie kursuję w autobusach i tramwajach Projekt

Bardziej szczegółowo

FORMULARZ F1 ZAMÓWIENIA INFORMACJI I GADŻETÓW PRZEZ RESPONDENTA

FORMULARZ F1 ZAMÓWIENIA INFORMACJI I GADŻETÓW PRZEZ RESPONDENTA FORMULARZ F1 ZAMÓWIENIA INFORMACJI I GADŻETÓW PRZEZ RESPONDENTA Proszę wskazać rodzaj informacji, którą chciałaby Pani/Pan zamówić. Rozkłady jazdy linii autobusowych lub tramwajowych dla konkretnych przystanków.

Bardziej szczegółowo

Opinie na temat współczesnych sposobów płatności bezgotówkowych. Marek Lekki

Opinie na temat współczesnych sposobów płatności bezgotówkowych. Marek Lekki Opinie na temat współczesnych sposobów płatności bezgotówkowych Marek Lekki Informacje o badaniu Badanie zostało przeprowadzone metodą wywiadów internetowych (CAWI) wśród osób posiadających internetowe

Bardziej szczegółowo

Jak kupić bilet na przystanku i w autobusie lub tramwaju?

Jak kupić bilet na przystanku i w autobusie lub tramwaju? Jak kupić bilet na przystanku i w autobusie lub tramwaju? Biletomaty stacjonarny Gotówka monety od 10gr do 5zł banknoty od10zł do 200zł Karta bankomatowa URBANcard Biletomaty mobilne Karta bankomatowa

Bardziej szczegółowo

Sprzedaż Biletów w 2015 roku. Poznań, 11 marca 2016 r.

Sprzedaż Biletów w 2015 roku. Poznań, 11 marca 2016 r. Sprzedaż Biletów w 2015 roku Poznań, 11 marca 2016 r. 187 385 594,42 186 768 590,36 Wartość sprzedaży biletów Charakterystyka systemu PEKA Wartość sprzedaży biletów w 2015 roku łącznie wyniosła 186 768

Bardziej szczegółowo

Nie czekaj! Zacznij rok szkolny z kartą PEKA

Nie czekaj! Zacznij rok szkolny z kartą PEKA Nie czekaj! Zacznij rok szkolny z kartą PEKA Odebrałem właśnie kartę PEKA Junior i teraz rządzę w autobusach i tramwajach Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju

Bardziej szczegółowo

Wyniki pomiarów podróży różnymi środkami komunikacji w Rzeszowie. www.knd.prz.edu.pl

Wyniki pomiarów podróży różnymi środkami komunikacji w Rzeszowie. www.knd.prz.edu.pl Wyniki pomiarów podróży różnymi środkami komunikacji w Rzeszowie www.knd.prz.edu.pl Rowerem po Rzeszowie Wykorzystanie infrastruktury sieci stacji rowerowych Jak to działa 1. Należy się zarejestrować na

Bardziej szczegółowo

Badanie ankietowe: Postawy mieszkańców województwa śląskiego wobec transportu zbiorowego i indywidualnego

Badanie ankietowe: Postawy mieszkańców województwa śląskiego wobec transportu zbiorowego i indywidualnego Badanie ankietowe: Postawy mieszkańców województwa śląskiego wobec transportu zbiorowego i indywidualnego W listopadzie 2011 r. na zlecenie Urzędu Marszałkowskiego Województwa Śląskiego zostało przeprowadzone

Bardziej szczegółowo

OCENA SATYSFAKCJI I POZIOMU OBSŁUGI KIBICÓW W CZASIE TURNIEJU W MIASTACH GOSPODARZACH UEFA EURO WARSZAWA

OCENA SATYSFAKCJI I POZIOMU OBSŁUGI KIBICÓW W CZASIE TURNIEJU W MIASTACH GOSPODARZACH UEFA EURO WARSZAWA OCENA SATYSFAKCJI I POZIOMU OBSŁUGI KIBICÓW W CZASIE TURNIEJU W MIASTACH GOSPODARZACH UEFA EURO 2012 - WARSZAWA Urząd m.st. Warszawy Warszawa, 20 czerwca 2012 r. Informacja o badaniu Cel badania: Ocena

Bardziej szczegółowo

Pierwszy rok działania systemu PEKA. Poznań, 26 czerwca 2015

Pierwszy rok działania systemu PEKA. Poznań, 26 czerwca 2015 Pierwszy rok działania systemu PEK Poznań, 26 czerwca 2015 System PEK w PTZ Poznania i glomeracji Rokietnica Suchy Las Czerwonak POZNŃ Luboń Komorniki Gminy, dla których organizatorem jest Miasto Poznań

Bardziej szczegółowo

Preferowane cechy komunikacji zbiorowej określone na podstawie ankiety przeprowadzonej w maju 2015r. Metodologia badania:

Preferowane cechy komunikacji zbiorowej określone na podstawie ankiety przeprowadzonej w maju 2015r. Metodologia badania: Preferowane cechy komunikacji zbiorowej określone na podstawie ankiety przeprowadzonej w maju 2015r. Metodologia badania: Ankieta przeprowadzona była w dniach od 12.05.2015 r. do 22.05.2015 r. wśród osób

Bardziej szczegółowo

Instytut Badania Opinii HOMO HOMINI BADANIE OPINII PUBLICZNEJ PRZEPROWADZONE NA ZLECENIE BZWBK JAK POLACY KORZYSTAJĄ Z KART PŁATNICZYCH?

Instytut Badania Opinii HOMO HOMINI BADANIE OPINII PUBLICZNEJ PRZEPROWADZONE NA ZLECENIE BZWBK JAK POLACY KORZYSTAJĄ Z KART PŁATNICZYCH? BADANIE OPINII PUBLICZNEJ JAK POLACY KORZYSTAJĄ Z KART PŁATNICZYCH? CZERWIEC 2010 Instytut Badania Opinii HOMO HOMINI BADANIE OPINII PUBLICZNEJ PRZEPROWADZONE NA ZLECENIE BZWBK JAK POLACY KORZYSTAJĄ Z

Bardziej szczegółowo

RAPORT Z BADANIA SATYSFAKCJI KLIENTÓW KORZYSTAJĄCYCH Z USŁUG ŚWIADCZONYCH PRZEZ URZĄD MIASTA RZESZOWA

RAPORT Z BADANIA SATYSFAKCJI KLIENTÓW KORZYSTAJĄCYCH Z USŁUG ŚWIADCZONYCH PRZEZ URZĄD MIASTA RZESZOWA RAPORT Z BADANIA SATYSFAKCJI KLIENTÓW KORZYSTAJĄCYCH Z USŁUG ŚWIADCZONYCH PRZEZ URZĄD MIASTA RZESZOWA Rzeszów, sierpień 2016 r. Spis treści 1 PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA ORAZ CEL BADAŃ... 3 2 METODOLOGIA... 5

Bardziej szczegółowo

Komunikacja i Transport w Mieście

Komunikacja i Transport w Mieście Komunikacja i Transport w Mieście Kolej częścią komunikacji miejskiej - Integracja taryfowa Łódzkiej Kolei Aglomeracyjnej Łódź, 1 czerwiec 2017r. Standard obsługi pasażerów kolei 1. Jakość i komplementarność

Bardziej szczegółowo

Wyniki badań jakości usług świadczonych przez Koleje Wielkopolskie 2013/2014

Wyniki badań jakości usług świadczonych przez Koleje Wielkopolskie 2013/2014 Wyniki badań jakości usług świadczonych przez Koleje Wielkopolskie 2013/2014 Zakres prowadzonych badań W marcu 2014 roku przeprowadzone zostały wśród pasażerów badania jakości usług świadczonych przez

Bardziej szczegółowo

Katarzyna Hebel Olgierd Wyszomirski

Katarzyna Hebel Olgierd Wyszomirski Katarzyna Hebel Olgierd Wyszomirski Uniwersytet Gdański Zarząd Komunikacji Miejskiej w Gdyni DETERMINANTY WYBORU SPOSOBU PODRÓŻY PRZEZ MIESZKAŃCÓW GDYNI W ŚWIETLE BADAŃ Z 2013 ROKU Metodologia badawcza

Bardziej szczegółowo

1. Kto musi posiadać e-bilet? E-bilet powinien posiadać pasażer, który podróżuje autobusem.

1. Kto musi posiadać e-bilet? E-bilet powinien posiadać pasażer, który podróżuje autobusem. Pasażerowie pytają: 1. Kto musi posiadać e-bilet? E-bilet powinien posiadać pasażer, który podróżuje autobusem. 2. Jak wyrobić e-bilet? W celu uzyskania e-biletu należy pobrać wniosek, wypełnić go, następnie

Bardziej szczegółowo

Pierwszy rok działania systemu PEKA. Poznań, 25 czerwca 2015

Pierwszy rok działania systemu PEKA. Poznań, 25 czerwca 2015 Pierwszy rok działania systemu PEK Poznań, 25 czerwca 2015 System PEK w PTZ Poznania i glomeracji Rokietnica Suchy Las Czerwonak POZNŃ Luboń Komorniki Gminy, dla których organizatorem jest Miasto Poznań

Bardziej szczegółowo

BADANIE PREFERENCJI KOMUNIKACYJNYCH MIESZKAŃCÓW RZESZOWSKIEGO OBSZARU FUNKCJONALNEGO

BADANIE PREFERENCJI KOMUNIKACYJNYCH MIESZKAŃCÓW RZESZOWSKIEGO OBSZARU FUNKCJONALNEGO Załącznik nr 11 do Studium rozwoju transportu publicznego Rzeszowskiego Obszaru Funkcjonalnego BADANIE PREFERENCJI KOMUNIKACYJNYCH MIESZKAŃCÓW RZESZOWSKIEGO OBSZARU FUNKCJONALNEGO RAPORT CZĄSTKOWY GMINA

Bardziej szczegółowo

RAPORT Z BADANIA SATYSFAKCJI KLIENTÓW KORZYSTAJĄCYCH Z TRANSPORTU PUBLICZNEGO W POZNANIU I POWIECIE POZNAŃSKIM

RAPORT Z BADANIA SATYSFAKCJI KLIENTÓW KORZYSTAJĄCYCH Z TRANSPORTU PUBLICZNEGO W POZNANIU I POWIECIE POZNAŃSKIM CENTRUM BADAŃ STOSOWANYCH ULTEX ANKIETER Sp. z o. o. 60-592 Poznań, ul. Swojska 21A Tel. 61 862 17 97, fax. 61 862 17 09 NIP 779 20 12 814 REGON 631166870 RAPORT Z BADANIA SATYSFAKCJI KLIENTÓW KORZYSTAJĄCYCH

Bardziej szczegółowo

Badania marketingowe popytu jako podstawa rozliczeń w ramach umów o powierzenie organizacji komunikacji miejskiej. dr hab.

Badania marketingowe popytu jako podstawa rozliczeń w ramach umów o powierzenie organizacji komunikacji miejskiej. dr hab. Badania marketingowe popytu jako podstawa rozliczeń w ramach umów o powierzenie organizacji komunikacji miejskiej dr hab. Krzysztof Grzelec Pozyskiwanie danych o popycie i jego strukturze dane statystyczne

Bardziej szczegółowo

Od 10 sierpnia papierowe bilety jednorazowe są nieważne

Od 10 sierpnia papierowe bilety jednorazowe są nieważne Od 10 sierpnia papierowe bilety jednorazowe są nieważne jak będzie wyglądała komunikacja miejska MZK po 1 października 2015 roku... ZAKUP PAPIEROWYCH BILETÓW OKRESOWYCH Bilety okresowe w formie papierowej

Bardziej szczegółowo

Bankowość mobilna w oczach %&'(')#*+,- Polaków./&'01-%2$013/./& 2-#1*0'#41+/)2'+#'#$'& *3-%-2+-)51'.-# Warszawa, 6*&+-)17$0*4189:;<:=;88&:

Bankowość mobilna w oczach %&'(')#*+,- Polaków./&'01-%2$013/./& 2-#1*0'#41+/)2'+#'#$'& *3-%-2+-)51'.-# Warszawa, 6*&+-)17$0*4189:;<:=;88&: Bankowość!"#$ mobilna w oczach %&'(')#*+,- Polaków./&'01-%2$013/./& 2-#1*0'#41+/)2'+#'#$'& *3-%-2+-)51'.-# Warszawa, 6*&+-)17$0*4189:;

Bardziej szczegółowo

DZIENNIK USTAW RZECZYPOSPOLITEJ POLSKIEJ

DZIENNIK USTAW RZECZYPOSPOLITEJ POLSKIEJ DZIENNIK USTAW RZECZYPOSPOLITEJ POLSKIEJ Warszawa, dnia 16 września 2015 r. Poz. 1406 ROZPORZĄDZENIE MINISTRA INFRASTRUKTURY I ROZWOJU 1) z dnia 27 sierpnia 2015 r. w sprawie wnoszenia i rozliczania opłat

Bardziej szczegółowo

BADANIE PREFERENCJI KOMUNIKACYJNYCH MIESZKAŃCÓW RZESZOWSKIEGO OBSZARU FUNKCJONALNEGO

BADANIE PREFERENCJI KOMUNIKACYJNYCH MIESZKAŃCÓW RZESZOWSKIEGO OBSZARU FUNKCJONALNEGO Załącznik nr 10 do Studium rozwoju transportu publicznego Rzeszowskiego Obszaru Funkcjonalnego BADANIE PREFERENCJI KOMUNIKACYJNYCH MIESZKAŃCÓW RZESZOWSKIEGO OBSZARU FUNKCJONALNEGO RAPORT CZĄSTKOWY GMINA

Bardziej szczegółowo

PRZEWODNIK PO KOMUNIKACJI MIEJSKIEJ

PRZEWODNIK PO KOMUNIKACJI MIEJSKIEJ PRZEWODNIK PO KOMUNIKACJI MIEJSKIEJ Miejski Zakład Komunikacji w Pile jako przewoźnik stawia sobie za cel satysfakcję przewożonych pasażerów. Naszym zadaniem jest wykonanie usługi w najbardziej profesjonalny

Bardziej szczegółowo

BADANIE ZACHOWAŃ TRANSPORTOWYCH GOM 2014 DZIENNICZEK PODRÓŻY. SR 3 CZ 4 PYTANIA PODSTAWOWE: 1.[ ] kobieta 2. [ ]

BADANIE ZACHOWAŃ TRANSPORTOWYCH GOM 2014 DZIENNICZEK PODRÓŻY. SR 3 CZ 4 PYTANIA PODSTAWOWE: 1.[ ] kobieta 2. [ ] NUMER WIĄZKI ADRES GOSPODARSTWA BADANIE ZACHOWAŃ TRANSPORTOWYCH GOM 2014 DZIENNICZEK PODRÓŻY NUMER GOSP. W WIĄZCE RESPONDENTA (wg tab. skład gosp.) IMIĘ LUB INICJAŁY RESPONDENTA: DD-MM-RRRR DATA WYWIADU

Bardziej szczegółowo

KOBIETY NA RYNKU PRACY

KOBIETY NA RYNKU PRACY KOBIETY NA RYNKU PRACY WOJEWÓDZTWA MAZOWIECKIEGO Prezentacja wybranych wyników badań i prognoz przeprowadzonych w 2010 roku w ramach projektu Równościowa polityka zatrudnienia szansą kobiet na rynku pracy

Bardziej szczegółowo

RAPORT Z BADANIA SATYSFAKCJI KLIENTÓW IZBY CELNEJ W KRAKOWIE

RAPORT Z BADANIA SATYSFAKCJI KLIENTÓW IZBY CELNEJ W KRAKOWIE Nazwa Jednostki RAPORT Z BADANIA SATYSFAKCJI KLIENTÓW IZBY CELNEJ W KRAKOWIE Kraków 2015 r. Al. Krasińskiego 11B, 31-111 Kraków tel.: +48 12 62 90 205 fax: +48 12 421 67 57 http://krakow.ic.gov.pl/ http://www.krakow.scelna.gov.pl/

Bardziej szczegółowo

RAPORT Z BADANIA OPINII MIESZKAŃCÓW NA TEMAT UKŁADU KOMUNIKACYJNEGO REJONU OSIEDLA ODRODZENIA, OSIEDLA BAŻANTOWO ORAZ KOSTUCHNY

RAPORT Z BADANIA OPINII MIESZKAŃCÓW NA TEMAT UKŁADU KOMUNIKACYJNEGO REJONU OSIEDLA ODRODZENIA, OSIEDLA BAŻANTOWO ORAZ KOSTUCHNY 40-240 Katowice ul. 1 Maja 88 Tel.: (0 32) 461 31 40 do 48 Fax: (0 32) 251 66 61 e-mail: consul@buscon.pl RAPORT Z BADANIA OPINII MIESZKAŃCÓW NA TEMAT UKŁADU KOMUNIKACYJNEGO REJONU OSIEDLA ODRODZENIA,

Bardziej szczegółowo

BADANIE PREFERENCJI KOMUNIKACYJNYCH MIESZKAŃCÓW RZESZOWSKIEGO OBSZARU FUNKCJONALNEGO

BADANIE PREFERENCJI KOMUNIKACYJNYCH MIESZKAŃCÓW RZESZOWSKIEGO OBSZARU FUNKCJONALNEGO Załącznik nr 3 do Studium rozwoju transportu publicznego Rzeszowskiego Obszaru Funkcjonalnego BADANIE PREFERENCJI KOMUNIKACYJNYCH MIESZKAŃCÓW RZESZOWSKIEGO OBSZARU FUNKCJONALNEGO RAPORT CZĄSTKOWY GMINA

Bardziej szczegółowo

REGULAMIN. sprzedaży biletów elektronicznych jednorazowych i okresowych MZK Sp. z o.o. w Opolu za pomocą telefonu komórkowego

REGULAMIN. sprzedaży biletów elektronicznych jednorazowych i okresowych MZK Sp. z o.o. w Opolu za pomocą telefonu komórkowego REGULAMIN sprzedaży biletów elektronicznych jednorazowych i okresowych MZK Sp. z o.o. w Opolu za pomocą telefonu komórkowego Użyte w niniejszym Regulaminie definicje oznaczają: 1. System System sprzedaży

Bardziej szczegółowo

System Doładowania e-karty przez Internet (SDK) Podręcznik użytkownika

System Doładowania e-karty przez Internet (SDK) Podręcznik użytkownika System Doładowania e-karty przez Internet (SDK) Podręcznik użytkownika Strona 1 z 9 1 Portal użytkowników. Portal SDK to system umożliwiający użytkownikom tarnowskiej karty miejskiej uzyskanie informacji

Bardziej szczegółowo

MINIPRZEWODNIK BILETOWY KOMUNIKACJI MIEJSKIEJ WROCŁAWIA

MINIPRZEWODNIK BILETOWY KOMUNIKACJI MIEJSKIEJ WROCŁAWIA MINIPRZEWODNIK BILETOWY KOMUNIKACJI MIEJSKIEJ WROCŁAWIA 1 sierpnia 2008 r. wprowadzona została nowa taryfa biletowa MPK we Wrocławiu. Wiemy, co myślicie kolejne podwyżki!. Tym razem jednak nie jest to

Bardziej szczegółowo

Wójt Gminy Czernica. Wyniki konsultacji społecznych. w sprawie gminnych przewozów pasażerskich. na liniach komunikacyjnych 845 i 855

Wójt Gminy Czernica. Wyniki konsultacji społecznych. w sprawie gminnych przewozów pasażerskich. na liniach komunikacyjnych 845 i 855 Wójt Gminy Czernica Wyniki konsultacji społecznych w sprawie gminnych przewozów pasażerskich na liniach komunikacyjnych 845 i 855 przebiegających przez teren Gminy Czernica Czernica 14 czerwca 216 r. Pyt.

Bardziej szczegółowo

PR i Internet. Dzień pod patronatem. Kuba Antoszewski PR Manager, MillwardBrown SMG/KRC. Badania wśród członków społeczności InternetPR

PR i Internet. Dzień pod patronatem. Kuba Antoszewski PR Manager, MillwardBrown SMG/KRC. Badania wśród członków społeczności InternetPR KONGRES PR, Rzeszów 2007 Badania wśród członków społeczności InternetPR Kuba Antoszewski PR Manager, MillwardBrown SMG/KRC Dzień pod patronatem Wprowadzenie 1. Cel badań: opinie o roli Internetu w działaniach

Bardziej szczegółowo

IIIII ELS na polskich uczelniach

IIIII ELS na polskich uczelniach IIIII ELS na polskich uczelniach Funkcjonalność i wdroŝenia Michal Grochowski Sales Director IAM ebanking & ecommerce 26.03.2010 Agenda Gemalto Elektroniczne Legitymacje Studenckie Ogólnopolskie badanie

Bardziej szczegółowo

INSTRUKCJA UŻYTKOWNIKA IMKA

INSTRUKCJA UŻYTKOWNIKA IMKA MAŁOPOLSKA KARTA AGLOMERACYJNA SYSTEM ZARZĄDZANIA TRANSPORTEM ZBIOROWYM W WOJEWÓDZTWIE MAŁOPOLSKIM CZĘŚĆ I BUDOWA SYSTEMU ZARZĄDZANIA TRANSPORTEM ZBIOROWYM NA TERENIE WOJEWÓDZTWA MAŁOPOLSKIEGO INSTRUKCJA

Bardziej szczegółowo

Badanie postaw i opinii mieszkańców. Warszawy

Badanie postaw i opinii mieszkańców. Warszawy Badanie postaw, potrzeb i opinii mieszkańców Badanie postaw i opinii mieszkańców Warszawy Warszawy Nota metodologiczna Czas realizacji badania: 5-7 września 2016 roku Miejsce realizacji: Warszawa Próba:

Bardziej szczegółowo

Projekt Śląska Karta Usług Publicznych. Katowice, kwiecień 2016 r.

Projekt Śląska Karta Usług Publicznych. Katowice, kwiecień 2016 r. Projekt Śląska Karta Usług Publicznych Katowice, kwiecień 2016 r. Czym jest ŚKUP? Śląska Karta Usług Publicznych to informatyczny system umożliwiający realizację płatności za usługi publiczne drogą elektroniczną

Bardziej szczegółowo

II. INFORMACJE OGÓLNE

II. INFORMACJE OGÓLNE REGULAMIN KARTY KOMUNIKACJI MIEJSKIEJ Regulamin Karty Komunikacji Miejskiej zawiera podstawowe informacje o Karcie oraz zasadach jej uzyskania, użytkowania, doładowania i kontroli. Karta Komunikacji Miejskiej

Bardziej szczegółowo

Narodowe Centrum Nauki. Wyniki badania ankietowego wnioskodawców pierwszych konkursów NCN z 2011 r. OPUS 1, PRELUDIUM 1, SONATA 1, HARMONIA 1

Narodowe Centrum Nauki. Wyniki badania ankietowego wnioskodawców pierwszych konkursów NCN z 2011 r. OPUS 1, PRELUDIUM 1, SONATA 1, HARMONIA 1 Narodowe Centrum Nauki Wyniki badania ankietowego wnioskodawców pierwszych konkursów NCN z 2011 r. OPUS 1, PRELUDIUM 1, SONATA 1, HARMONIA 1 PLAN PREZENTACJI 1. Zakres i realizacja badania wśród wnioskodawców

Bardziej szczegółowo

Wyniki badania opinii na temat zmiany kont bankowych. na zlecenie

Wyniki badania opinii na temat zmiany kont bankowych. na zlecenie Wyniki badania opinii na temat zmiany kont bankowych na zlecenie PRÓBA Badanie realizowane w ramach cyklicznego badania opinii o polskim sektorze bankowym Bankometr REALIZACJA TERENOWA Wykonawca: ANALIZA

Bardziej szczegółowo

BEZROBOCIE KOBIET W WOJEWÓDZTWIE MAZOWIECKIM. Agnieszka Cybulska Michał Feliksiak. Warszawa, listopad 2010

BEZROBOCIE KOBIET W WOJEWÓDZTWIE MAZOWIECKIM. Agnieszka Cybulska Michał Feliksiak. Warszawa, listopad 2010 BEZROBOCIE KOBIET W WOJEWÓDZTWIE MAZOWIECKIM Warszawa, listopad 2010 Agnieszka Cybulska Michał Feliksiak 1 Bezrobotne według definicji bezrobocia Odsetek wśród ogółu badanych: 13 9 7 N = 378 N = 263 N

Bardziej szczegółowo

OCENA PROCESU INTEGRACJI PUBLICZNEGO TRANSPORTU ZBIOROWEGO NA TERENIE AGLOMERACJI POZNAŃSKIEJ

OCENA PROCESU INTEGRACJI PUBLICZNEGO TRANSPORTU ZBIOROWEGO NA TERENIE AGLOMERACJI POZNAŃSKIEJ Katarzyna STAŃKO OCENA PROCESU INTEGRACJI PUBLICZNEGO TRANSPORTU ZBIOROWEGO NA TERENIE AGLOMERACJI POZNAŃSKIEJ Jednym z elementów kształtowania zrównoważonego rozwoju miejskiego systemu transportowego

Bardziej szczegółowo

OCHRONY PASAŻERÓW USŁUG LOTNICZYCH

OCHRONY PASAŻERÓW USŁUG LOTNICZYCH Celem zwiększenia OCHRONY PASAŻERÓW USŁUG LOTNICZYCH i umożliwienie skutecznego korzystania z przysługujących im PRAW prosimy o krótką rozmowę, w trakcie której zadamy kilka pytań: JAK CZĘSTO ODBYWA PAN/PANI

Bardziej szczegółowo

STRESZCZENIE MARKET RESEARCH WORLD

STRESZCZENIE MARKET RESEARCH WORLD 2013 STRESZCZENIE MARKET RESEARCH WORLD S t r o n a 2 Badanie współfinansowane ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego Projekt systemowy Opolskie Obserwatorium Rynku Pracy

Bardziej szczegółowo

CENTRUM BADANIA OPINII SPOŁECZNEJ

CENTRUM BADANIA OPINII SPOŁECZNEJ CENTRUM BADANIA OPINII SPOŁECZNEJ SEKRETARIAT OŚRODEK INFORMACJI 629-35 - 69, 628-37 - 04 693-46 - 92, 625-76 - 23 UL. ŻURAWIA 4A, SKR. PT.24 00-503 W A R S Z A W A TELEFAX 629-40 - 89 INTERNET http://www.cbos.pl

Bardziej szczegółowo

BADANIE NA TEMAT SYSTEMU SPRZEDAŻY BEZPOŚREDNIEJ

BADANIE NA TEMAT SYSTEMU SPRZEDAŻY BEZPOŚREDNIEJ BADANIE NA TEMAT SYSTEMU SPRZEDAŻY BEZPOŚREDNIEJ PRÓBA Raport z badania dla : REALIZACJA TERENOWA Wykonawca: ANALIZA Warszawa, 17 luty 2011r. WIEDZA Instytut Homo Homini Sp. z o.o. ul. Świętokrzyska 36/5

Bardziej szczegółowo

KIERUNKI I FORMY TRANSFORMACJI CZYTELNICTWA Prezentacja wyników Badania Założycielskiego

KIERUNKI I FORMY TRANSFORMACJI CZYTELNICTWA Prezentacja wyników Badania Założycielskiego KIERUNKI I FORMY TRANSFORMACJI CZYTELNICTWA Prezentacja wyników Badania Założycielskiego 1 Jak często i w jakim celu czytamy? Jak często czyta Pan(i): aby być na bieżąco z aktualnymi wydarzeniami 40% 30%

Bardziej szczegółowo

Regulamin Programu Premiowego Poznańskiej Elektronicznej Karty Aglomeracyjnej. 1 Definicje

Regulamin Programu Premiowego Poznańskiej Elektronicznej Karty Aglomeracyjnej. 1 Definicje Załącznik Nr 1 do Zarządzenia Nr 850/2015/P Prezydenta Miasta Poznania z dnia.14.12.2015r. Regulamin Programu Premiowego Poznańskiej Elektronicznej Karty Aglomeracyjnej 1 Definicje Terminy użyte w niniejszym

Bardziej szczegółowo

Badanie społeczne w zakresie postaw i potrzeb obywateli dotyczących monitoringu wizyjnego RAPORT. Przygotowany dla:

Badanie społeczne w zakresie postaw i potrzeb obywateli dotyczących monitoringu wizyjnego RAPORT. Przygotowany dla: Badanie społeczne w zakresie postaw i potrzeb obywateli dotyczących monitoringu wizyjnego RAPORT Przygotowany dla: Spis treści METODOLOGIA... 3 GŁÓWNA WNIOSKI... 5 WYNIKI BADANIA... 7 2 METODOLOGIA Metodologia

Bardziej szczegółowo

Jak często podróżuje Pan/Pani koleją?

Jak często podróżuje Pan/Pani koleją? (wyniki na podstawie ankiety UTK przeprowadzonej lipca 0 r. na dworcu Warszawa Wschodnia; badanych 0 osób) Jak często podróżuje Pan/Pani koleją? Jak często podróżuje Pan/Pani koleją? % 8% 8% codziennie

Bardziej szczegółowo

CENTRUM BADANIA OPINII SPOŁECZNEJ

CENTRUM BADANIA OPINII SPOŁECZNEJ CBOS CENTRUM BADANIA OPINII SPOŁECZNEJ SEKRETARIAT 629-35-69, 628-37-04 UL. ŻURAWIA, SKR. PT. 24 INTERNET http://www.cbos.pl OŚRODEK INFORMACJI 693-46-92, 625-76-23 00-503 WARSZAWA E-mail: sekretariat@cbos.pl

Bardziej szczegółowo

INDYWIDUALNE KONTO ZABEZPIECZENIA EMERYTALNEGO (IKZE)

INDYWIDUALNE KONTO ZABEZPIECZENIA EMERYTALNEGO (IKZE) INDYWIDUALNE KONTO ZABEZPIECZENIA EMERYTALNEGO (IKZE) P R E Z E N T A C J A W Y N I K Ó W Z B A D A N I A T Y P U O M N I B U S D L A K O M I T E T U O B Y W AT E L S K I E J I N I C J AT Y W Y U S TA

Bardziej szczegółowo

roboczych po zaksięgowaniu wpłaty z odliczeniem dni świątecznych i dni wolnych od pracy (świąt, sobót i niedziel) 5) Klient korzystający z Systemu

roboczych po zaksięgowaniu wpłaty z odliczeniem dni świątecznych i dni wolnych od pracy (świąt, sobót i niedziel) 5) Klient korzystający z Systemu Regulamin sprzedaży za pośrednictwem Internetu biletów na imprezy organizowane przez Nail Center s.c.beata Drąg, Liliana Witwicka W treści niniejszego Regulaminu pojęcia mają następujące znaczenie: 1)

Bardziej szczegółowo

Regulamin. 1 Zakres stosowania. 2 Definicje zawarte w Regulaminie

Regulamin. 1 Zakres stosowania. 2 Definicje zawarte w Regulaminie Regulamin Regulamin KUP BILET ON LINE Przedsiębiorstwa Komunikacji Samochodowej w Elblągu Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością (dalej zwana PKS Elbląg lub Przewoźnikiem). Przedsiębiorstwo Komunikacji

Bardziej szczegółowo

KONCEPCJA ORGANIZACJI KOMUNIKACJI MIEJSKIEJ ORAZ WPROWADZENIA STREFY PŁATNEGO PARKOWANIA. Mińsk Mazowiecki, 9 czerwca 2016 r.

KONCEPCJA ORGANIZACJI KOMUNIKACJI MIEJSKIEJ ORAZ WPROWADZENIA STREFY PŁATNEGO PARKOWANIA. Mińsk Mazowiecki, 9 czerwca 2016 r. KONCEPCJA ORGANIZACJI KOMUNIKACJI MIEJSKIEJ ORAZ WPROWADZENIA STREFY PŁATNEGO PARKOWANIA Mińsk Mazowiecki, 9 czerwca 2016 r. PLANOWANE LINIE CHARAKTERYSTYKA LINII: Trzy linie autobusowe M1, M2, M3 Regularny

Bardziej szczegółowo

Polacy na zakupach w internecie

Polacy na zakupach w internecie Ogólna charakterystyka zakupów przez Internet 1 Polacy na zakupach w internecie URZĄD OCHRONY KONKURENCJI I KONSUMENTÓW 2 Ogólna charakterystyka zakupów przez Internet Badanie Polacy na zakupach w internecie

Bardziej szczegółowo

Regulamin. internetowej rezerwacji i sprzedaży biletów oraz skipassów Polskich Kolei Linowych SA. (wersja obowiązująca od dnia 4 grudnia 2014 r.

Regulamin. internetowej rezerwacji i sprzedaży biletów oraz skipassów Polskich Kolei Linowych SA. (wersja obowiązująca od dnia 4 grudnia 2014 r. Regulamin internetowej rezerwacji i sprzedaży biletów oraz skipassów Polskich Kolei Linowych SA (wersja obowiązująca od dnia 4 grudnia 2014 r.) 1. [postanowienia wstępne] 1. Rezerwacja i sprzedaż biletów

Bardziej szczegółowo

KONFERENCJA PROBLEMOWA KIERUNKI ROZWOJU SYSTEMU TRANSPORTOWEGO LUBLINA

KONFERENCJA PROBLEMOWA KIERUNKI ROZWOJU SYSTEMU TRANSPORTOWEGO LUBLINA URZĄD MIASTA LUBLIN DEPARTAMENT INWESTYCJI I ROZWOJU, WYDZIAŁ PLANOWANIA BIURO PROJEKTOWO-KONSULTINGOWE TRANSEKO KONFERENCJA PROBLEMOWA KIERUNKI ROZWOJU SYSTEMU TRANSPORTOWEGO LUBLINA dr inż. PIOTR SZAGAŁA

Bardziej szczegółowo

Analiza ankiety dotyczącej funkcjonowania autobusu linii 252

Analiza ankiety dotyczącej funkcjonowania autobusu linii 252 Analiza ankiety dotyczącej funkcjonowania autobusu linii 252 I. Cel ankiety Rada Dzielnicy Mały Kack chcąc poznać opinię mieszkańców dotyczącą autobusu linii 252 przeprowadziła ankietę. Linia ta łączy

Bardziej szczegółowo

ZNAJOMOŚĆ I WIEDZA NA TEMAT SPOŁECZNEJ ODPOWIEDZIALNOŚCI BIZNESU WŚRÓD STUDENTÓW UCZELNI WYŻSZYCH WOJEWÓDZTWA ZACHODNIOPOMORSKIEGO

ZNAJOMOŚĆ I WIEDZA NA TEMAT SPOŁECZNEJ ODPOWIEDZIALNOŚCI BIZNESU WŚRÓD STUDENTÓW UCZELNI WYŻSZYCH WOJEWÓDZTWA ZACHODNIOPOMORSKIEGO ZNAJOMOŚĆ I WIEDZA NA TEMAT SPOŁECZNEJ ODPOWIEDZIALNOŚCI BIZNESU WŚRÓD STUDENTÓW UCZELNI WYŻSZYCH WOJEWÓDZTWA ZACHODNIOPOMORSKIEGO P R E Z E N TA C J A W Y N I K Ó W Spis treści Informacje o badaniu Znajomość

Bardziej szczegółowo

REGULAMIN ZWROTU KOSZTÓW DOJAZDU UCZESTNIKOM/UCZESTNICZKOM PROJEKTU

REGULAMIN ZWROTU KOSZTÓW DOJAZDU UCZESTNIKOM/UCZESTNICZKOM PROJEKTU REGULAMIN ZWROTU KOSZTÓW DOJAZDU UCZESTNIKOM/UCZESTNICZKOM PROJEKTU Podniesienie kompetencji TIK oraz językowych osób niepełnosprawnych z Wielkopolski 1 Informacje ogólne 1. W Projekcie Podniesienie kompetencji

Bardziej szczegółowo

REGULAMIN ZWROTU KOSZTÓW DOJAZDÓW Uczestników/Uczestniczek (osób fizycznych), w ramach projektu Spółdzielnie socjalne nowej ery.

REGULAMIN ZWROTU KOSZTÓW DOJAZDÓW Uczestników/Uczestniczek (osób fizycznych), w ramach projektu Spółdzielnie socjalne nowej ery. REGULAMIN ZWROTU KOSZTÓW DOJAZDÓW Uczestników/Uczestniczek (osób fizycznych), w ramach projektu Spółdzielnie socjalne nowej ery Szkolenia 1. Regulamin określa zasady i warunki zwrotu kosztów dojazdu do

Bardziej szczegółowo

INSTRUKCJA UŻYTKOWANIA KASOWNIKÓW DWUFUNKCYJNYCH (KRG-8)

INSTRUKCJA UŻYTKOWANIA KASOWNIKÓW DWUFUNKCYJNYCH (KRG-8) INSTRUKCJA UŻYTKOWANIA KASOWNIKÓW DWUFUNKCYJNYCH (KRG-8) 1. EKRAN STARTOWY: Po włączeniu zasilania na kasownikach pojawi się ekran: 2. SPRAWDZENIE ZAWARTOŚCI KARTY BILETU ELEKTRONICZNEGO (KBE) 2.1. Przyłożenie

Bardziej szczegółowo

Wnioski płynące z wyników badania Polska wieś i rolnictwo 2012 dla nowego okresu programowania rozwoju obszarów wiejskich grudnia 2012r.

Wnioski płynące z wyników badania Polska wieś i rolnictwo 2012 dla nowego okresu programowania rozwoju obszarów wiejskich grudnia 2012r. Wnioski płynące z wyników badania Polska wieś i rolnictwo 2012 dla nowego okresu programowania rozwoju obszarów wiejskich 10 11 grudnia 2012r. Informacje ogólne 42% 1 3 tak kieruję gospodarstwem rolnym

Bardziej szczegółowo

RAPORT Z BADANIA WIZERUNKU FUNDUSZY INWESTYCYJNYCH. Maj 2015

RAPORT Z BADANIA WIZERUNKU FUNDUSZY INWESTYCYJNYCH. Maj 2015 RAPORT Z BADANIA WIZERUNKU FUNDUSZY INWESTYCYJNYCH Maj 2015 INFORMACJE O BADANIU 2 Informacje o badaniu Głównym celem badania było poznanie ogólnego wizerunku branży funduszy inwestycyjnych. Badanie obejmowało

Bardziej szczegółowo

Smart Student. Wdrożenia karty studenckiej Korzyści dla studentów i uczelni

Smart Student. Wdrożenia karty studenckiej Korzyści dla studentów i uczelni Smart Student Wdrożenia karty studenckiej Korzyści dla studentów i uczelni Plan wystąpienia MCPLS - Międzyuczelniane Centrum Personalizacji Legitymacji Studenckiej ELS/ELD Elektroniczna Legitymacja Studencka/Doktorancka

Bardziej szczegółowo

1. CZYM JEST SUWALSKA KARTA MIEJSKA?

1. CZYM JEST SUWALSKA KARTA MIEJSKA? 1. CZYM JEST SUWALSKA KARTA MIEJSKA? Suwalska Karta Miejska jest jedynym nośnikiem biletów okresowych komunikacji miejskiej i zastępuje będące dotychczas w obiegu tradycyjne bilety miesięczne i dekadowe.

Bardziej szczegółowo

ROLA SYSTEMU Park & Ride w WARSZAWIE

ROLA SYSTEMU Park & Ride w WARSZAWIE ROLA SYSTEMU Park & Ride w WARSZAWIE LESZEK CISŁO BIURO DROGOWNICTWA I KOMUNIKACJI URZĘDU M.ST. WARSZAWY 17 MARCA 2011 KORZYŚCI SYSTEMU oszczędności czasu i pieniędzy użytkowników systemu, zwiększenie

Bardziej szczegółowo

Projekt Prawa pacjenta Twoje prawa

Projekt Prawa pacjenta Twoje prawa Projekt Prawa pacjenta Twoje prawa Wyniki badania świadomości istnienia praw pacjenta wśród społeczeństwa polskiego w roku 2013 oraz analiza porównawcza z wynikami badania z 2008 r. Oba badania przeprowadził

Bardziej szczegółowo

Proszę powiedzieć, czy mając możliwość wyboru miejsca zamieszkania wolał(a)by Pan(i) mieszkać w Warszawie, czy może gdzieś indziej?

Proszę powiedzieć, czy mając możliwość wyboru miejsca zamieszkania wolał(a)by Pan(i) mieszkać w Warszawie, czy może gdzieś indziej? Kiedy myśli Pan(i) o Warszawie jak o mieście, w którym żyje Pan(i) na co dzień, to czy towarzyszą Panu(i) wówczas pozytywne, czy też negatywne odczucia? zdecydowanie pozytywne 42% raczej pozytywne 51%

Bardziej szczegółowo

I N S T R U K C J A. zakupu biletów przez telefon komórkowy w systemie SkyCash oraz ich kontroli 1. ŚCIĄGNIĘCIE APLIKACJI

I N S T R U K C J A. zakupu biletów przez telefon komórkowy w systemie SkyCash oraz ich kontroli 1. ŚCIĄGNIĘCIE APLIKACJI I N S T R U K C J A zakupu biletów przez telefon komórkowy w systemie SkyCash oraz ich kontroli 1 2 3 4 5 ŚCIĄGNIĘCIE APLIKACJI- REJESTRACJA - DOŁADOWANIE KONTA - ZAKUP BILETU - KONTROLA BILETU 1. ŚCIĄGNIĘCIE

Bardziej szczegółowo

THE ISSUE Głos Regionów

THE ISSUE Głos Regionów THE ISSUE Głos Regionów Finansowanie stacji Veturilo ze środków prywatnych Rower publiczny cieszy się w Warszawie olbrzymim zainteresowaniem. Powiększająca się liczba użytkowników i ilość wypożyczeń zachęcają

Bardziej szczegółowo

NajwyŜsza Izba Kontroli Delegatura w Kielcach

NajwyŜsza Izba Kontroli Delegatura w Kielcach NajwyŜsza Izba Kontroli Delegatura w Kielcach Kielce, dnia lipca 2009 r. LKI-410-08-6/2009 Pan Stanisław Misztal Usługi przewozowe osobowe i towarowe Rykoszyn 82a 26-065 Piekoszów WYSTĄPIENIE POKONTROLNE

Bardziej szczegółowo

Wnioski z raportu ewaluacji końcowej VI edycji projektu Żyj finansowo! czyli jak zarządzać finansami w życiu osobistym

Wnioski z raportu ewaluacji końcowej VI edycji projektu Żyj finansowo! czyli jak zarządzać finansami w życiu osobistym Wnioski z raportu ewaluacji końcowej VI edycji projektu Żyj finansowo! czyli jak zarządzać finansami w życiu osobistym zrealizowanego w roku szkolnym 2013/2014 1 Wnioski Celem badania ewaluacyjnego jest

Bardziej szczegółowo

Praktyczne aspekty wdrażania. ania systemów kartowych w administracji publicznej

Praktyczne aspekty wdrażania. ania systemów kartowych w administracji publicznej Praktyczne aspekty wdrażania ania systemów kartowych w administracji publicznej 9 Konferencja Miasta w Internecie Zakopane, Listopad 2005 Slajd 1 Agenda Karta Mieszkańca - funkcje i usługi Projekty kartowe

Bardziej szczegółowo

Warszawa, październik 2013 BS/138/2013 WIEŚ POLSKA CHARAKTERYSTYKA LUDNOŚCI ROLNICZEJ

Warszawa, październik 2013 BS/138/2013 WIEŚ POLSKA CHARAKTERYSTYKA LUDNOŚCI ROLNICZEJ Warszawa, październik 2013 BS/138/2013 WIEŚ POLSKA CHARAKTERYSTYKA LUDNOŚCI ROLNICZEJ Znak jakości przyznany przez Organizację Firm Badania Opinii i Rynku 11 stycznia 2013 roku Fundacja Centrum Badania

Bardziej szczegółowo

Wizerunek polskiego sektora bankowego

Wizerunek polskiego sektora bankowego Wizerunek polskiego sektora bankowego Edycja TNS Polska dla Związku Banków Polskich TRI*M Reputation Index - Banki opinia publiczna Banki - przedsiębiorcy 1 Mikro 27 Średnie 7 Małe 0 (+2) SKOK-i 7 (+)

Bardziej szczegółowo

Barometr Warszawski. Czy, ogólnie rzecz biorąc, interesuje się Pan(i) działaniami władz miasta?

Barometr Warszawski. Czy, ogólnie rzecz biorąc, interesuje się Pan(i) działaniami władz miasta? Czy, ogólnie rzecz biorąc, interesuje się Pan(i) działaniami władz miasta? bardzo się interesuję specjalnie śledzę wiadomości na ten temat 14% trochę się interesuję 43% mało się interesuję 29% w ogóle

Bardziej szczegółowo

Finansowy Barometr ING

Finansowy Barometr ING Finansowy Barometr ING Międzynarodowe badanie ING na temat postaw i zachowań konsumentów wobec bankowości płatności mobilnych Wybrane wyniki badania przeprowadzonego dla Grupy ING przez IPSOS O badaniu

Bardziej szczegółowo