nawylot.pl Recenzje filmów, książek, gier i miejsc wartych odwiedzenia

Wielkość: px
Rozpocząć pokaz od strony:

Download "nawylot.pl Recenzje filmów, książek, gier i miejsc wartych odwiedzenia"

Transkrypt

1 Tomi24 C hłopic kie go 17/19 lok War sza wa re da kcj na wylot.pl nawylot.pl Recenzje filmów, książek, gier i miejsc wartych odwiedzenia 2015r wydanie I Ważne tematy: Kacper Śledziński Odwaga straceńców. Polscy bohaterowie wojny podwodnej Murderball gra o życie Zawód bezdomny 100% satysfakcji Komputery drukarki skanery oprogramowanie materiały eksploatacyjne Warszawa Praga tel Odwaga straceńców. Polscy bohaterowie wojny podwodnej Serwis PC Oferujemy Państwu pełen serwis sprzętu komputerowego i biurowego. Działamy 24 godziny na dobę przez 7 dni w tygodniu W tym numerze: Zawód bezdomny 2 2 Po bestsellerze "Cichociemni" Kacper Śledziński przygotował kolejne opracowania o nieznanych, szerszemu gronu, kartach wojennej historii naszego państwa. Ponownie zmierzył się z zapomnianymi bohaterów sylwetkami kampanii wrześniowej i całej II wojny światowej. Marynarze "strasznych bliźniaków" oraz innych okrętów wojennych z czasów wojny otrzymują należny im szacunek i miejsce w szeregu zasłużonych... Więcej na str. 2 Data wydania 10 marca 2015 Kacper Śledziński Odwaga straceńców. Polscy bohaterowie wojny podwodnej. 55 x Włodzimierz Wysocki Pokaż na co Cię stać! 3 2 Zatrzymane w kadrze... Mario Puzo Sycylijczyk 4 Hotel Pod sosnami w Osiecku 5 Murderball gra o życie 5-6 1

2 NAWYLOT.PL RECENZJE FILMÓW, KSIĄŻEK, GIER I MIEJSC WARTYCH OD WIEDZENIA 2015R WYDANIE I Kacper Śledziński Odwaga straceńców. Polscy bohaterowie wojny podwodnej. P o b e s t s e l l e r z e "Cichociemni" Kacper Śledziński przygotował kolejne opracowania o nieznanych, szerszemu gronu, kartach wojennej historii naszego państwa. Ponownie zmierzył się z zapomnianymi sylwetkami bohaterów kampanii wrześniowej i całej II wojny światowej. Marynarze "strasznych bliźniaków" oraz innych okrętów wojennych z czasów wojny otrzymują należny im szacunek i miejsce w szeregu zasłużonych. "Odwaga straceńców. Polscy bohaterowie wojny podwodnej" to opowieść o ludziach świetnie wyszkolonych, pełnych zapału do walki, którzy w pierwszych dniach września 1939r stanęli z honorem na drodze niemieckiej Kriegsmarine. Niezwykła epicka opowieść o podwodniakach, ich losach, wyborach, szalonych, wydawałoby się niemożliwych do wykonania, akcjach bojowych. Zawód bezdomny. Spotykamy ich na ulicy, w parku, na dworcu. Jeżdżą środkami komunikacji miejskiej, przesiadują na poczcie, w sklepie lub na klatce schodowej. Zwracamy na nich uwagę gdy hałasują przebierając śmieci w śmietniku lub gdy stają na naszej drodze do pracy, domu czy sklepu. Proszą o parę złotych na chleb lub bułkę. Czasem pomagają zaparkować, Głównymi bohaterami książki są załogi okrętów ORP "Wilk", który przez 11 dni konsekwentnie stawiał opór niemieckiemu najeźdźcy a następnie przedostał się przez strzeżone cieśniny duńskie do Wielkiej Brytanii, aby tam dalej walczyć z hitlerowskimi Niemcami, ORP "Orzeł", znany wszystkim z brawurowej ucieczki z Tallina gdzie po internowaniu pozbawiono go map i broni oraz ORP "Dzik", bliźniak ORP "Orzeł", który dołączył do Marynarki Wojennej RP w 1942 i działał głównie na morzu śródziemnym. Na uwagę zasługuje fakt, iż ORP Sokół i ORP Dzik nazywane strasznymi bliźniakami przez wiele miesięcy siały postrach, wśród wrogich załóg, na wodach Morza Śródziemnego. Zatopiły i uszkodziły ponad dwadzieścia okrętów należących do państw Osi. Ta książka oddaje hołd Polskim Podwodniakom, z których nie wszyscy powrócili do swoich macierzystych portów. proponując potem popilnowanie samochodu. Jedni mówią wprost że pieniądze potrzebne im są na alkohol, inni mówią że kupią za to chleb lub zupę. Zbierają złom, makulaturę lub butelki. Robią to pojedynczo lub parami, rzadko w większych grupach. Szczęśliwcy posiadają stary Szukasz dobrego i sprawdzonego fotografika? Chcesz uwiecznić najszczęśliwsze chwile swojego życia? Pisz na adres: FOTO USŁUGI FOTOGRAFICZNE Być bezdomnym dla jednych to przekleństwo, dla innych t o o p ł a c a l n a p r o f e s j a. Pracownia Protetyczna Boremlowska 1b Pogotowie protetyczne Od 8:00 do 22:00 Warszawa Grochów Tel:

3 2015R WYDANIE I NAWYLOT.PL RECENZJE FILMÓW, KSIĄŻEK, GIER I MIEJSC WARTYCH OD WIEDZENIA 55 x Włodzimierz Wysocki. Potrójny album z utworami Włodzimierza Wysockiego, który swoimi piosenkami próbował wyśpiewać życiowe prawdy, nie zawsze najprostsze i najłatwiejsze, w wykonaniu największych gwiazd polskiej estrady. Wśród 55 piosenek, których treści, choć powstawały ponad lat temu, są nadal aktualne, znajdziemy między innymi kultowe Konie narowiste w n i e s a mo w i ty m wykonaniu Mirosława Czyżykie- 55 x Włodzimierz Wysocki wicza. Ponadto znajdziemy tam też Skoczek wzwyż w interpretacji Mariana Opani, piosenkę, która swego czasu została uznana za najbardziej antykomunistyczny utwór Wysockiego oraz piosenkę Moskwa, Odessa śpiewaną przez Adama Nowaka a napisaną na zamówienie Aerofłotu. Omawiając ten trójpak nie można pominąć świetnego wykonania utworu Łaźnia przez Wiktora Z b o r o w s k i e g o, Taganka przez Aleksandra Domagarowa i Pawła Kukiza oraz Ballada o dzieciństwie w wykonaniu Mirosława Baki, Artura Barcisia, Mirosława Czyżykiewicza, Mariusza Kiljana, Beatę Lerach, Adama Nowaka, Annę Ozner, Magdalenę Piotrowską, Margitę Śliwowską i Artura Żmijewskiego. Osoby, które znają artystyczny dorobek Włodzimierza Wysockiego będą w pełni usatysfakcjonowani, zarówno wybranymi do tego zestawu piosenkami, jak i ich świetnym wykonaniem. Pozostali mają niepowtarzalną okazję poznać twórczość rosyjskiego pieśniarza, poety i aktora. Pokaż na co Cię stać! Projekt Pokaż na co Cię projekt dla Niepełnosprawnych na Mazowszu realizowany jest przez firmę European Training & Consulting Center w partnerstwie z firmą Tomi24 Tomasz Tomczak w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki, priorytet VII, Promocja integracji społecznej, działanie 7.4 Niepełnosprawni na rynku pracy. Głównym celem projektu jest zwiększenie aktywności zawodowej osób, z województwa mazowieckiego, w wieku do 16 do 64 roku życia, posiadających orzeczenie o niepełnosprawności i niepracujących. Projekt zakłada przeszkolenie czterdziestu ośmiu osób w ciągu trzynastu miesięcy. W ramach aktywizacji zamierzamy podnieść kwalifikacje niepełnosprawnych mieszkańców w trzech atrakcyjnych zawodach: Specjalista ds. sprzedaży w Internecie, Specjalista ds. promocji i marketingu w Internecie, Pracownik biurowy z elementami systemu SOD. Wszystkie szkolenia kończą się egzaminem sprawdzającym nabyte umiejętności oraz otrzymaniem certyfikatu potwierdzającym udział w projekcie. Po zakończeniu szkoleń na każdego uczestnika będzie czekał 3 miesięczny płatny staż zawodowy, a dla najbardziej zmotywowanych praca. Zawody, które wybraliśmy otwierają szereg możliwości oraz są na tyle elastyczne, że można je wykonywać z każdego miejsca, wystarczy tylko komputer i dostęp do Internetu. Zawody ujęte w naszym projekcie są obecnie poszukiwane i przyszłościowe. Ponadto wszystkim uczestnikom projektu zapewniamy szkolenia z zakresu treningu umiejętności społecznych Aktywne poszukiwanie pracy, Autoprezentacja oraz Radzenie sobie ze stresem. Odpowiednia postawa, autoprezentacja na rynku pracy, pozytywne podejście to często połowa sukcesu. Nasi trenerzy pomogą zmierzyć się ze stresem, wskażą metody szukania pracy, efektywnie przygotują do rozmowy kwalifikacyjnej. Ponadto każdy z uczestników będzie miał możliwość indywidualnych spotkań z doradcą zawodowym i z psychologiem. Więcej informacji można znaleźć na stronie internetowej projektu 3

4 NAWYLOT.PL RECENZJE FILMÓW, KSIĄŻEK, GIER I MIEJSC WARTYCH OD WIEDZENIA Mario Puzo Sycylijczyk. 2015R WYDANIE I "Sycylijczyk", powieść, która uznawana jest przez wielu za kontynuację Ojca Chrzestnego tak naprawdę jest oddzielną historią, w którą autor wplótł postać Michaela Corleone. Przez ten mały zabieg, Puzo, powiązał Sycylijczyka z Rodziną Corleone i sprawił, że jest ona postrzegana, jako druga część książki o rodzinie Dona Vito. Puzo, po mistrzowsku, zadbał o wszystkie szczegóły. Wykorzystał ucieczkę Michaela na Sycylię i późniejszy jego powrót do Ameryki wpisując epizod z poleceniem Dona, aby młody Corleone pomógł miejs c o w e m u b o h a t e r o w i, Giulianiemu, przedostać się do Stanów Zjednoczonych. Głównym tematem książki są przygody legendarnego bandyty Tiuriego, który zabierał bogatym i dawał biednych, robiąc sobie przy tym śmiertelnych wrogów z miejscowych mafiosów. Obraz Sycylijskiego społeczeństwa, którego prawa i zasady współżycia kształtowała mafia a współpraca z policją była haniebnym i niegodnym Sycylijczyka postępowaniem. Autor książki, po raz kolejny, postarał się, aby czytelnik nie mógł się oderwać od jej kart dopóki nie doczyta do ostatniego zdania. Swoisty klimat przesiąkniętej mafią Sycylii i ciągła akcja spowodują, że fani rodziny z Long Island znajdą tu wszystko, co tak pokochali w Ojcu Chrzestnym. YouTube Zobacz nasz kanał na youtube.com Tel Budowa stron Internetowych PHP, Flash, CSS, HTML Systemy CMS Zobacz naszą pełną ofertę na stronie Szkolenia i staże dla ON BEZPŁATNE Ul. Obozowa Warszawa tel Tel Ekspresowa naprawa protez. 27h/7dni w tygodniu Ul. Boremlowska 1b Warszawa Na wakacje - Chorwacki Nin. Chorwackie plaże co roku przyciągają wielu turystów, głównie w Polski, Rosji, Słowenii, Czech i Słowacji. Nie brakuje też Austriaków, Niemców i Francuzów. Wszystkich przyciąga ciepła woda morza Adriatyckiego i piękna pogoda. Klimat śródziemnomorski i gościnni ludzie, to podstawa udanego urlopu. Wśród ogromnej ilości nadmorskich miejscowości znaleźć możemy miasteczko Nin, położone zaledwie 15 kilometrów od Zadaru i jest najstarszym miastem królewskim w Chorwacji. Jego starówka znajduje się na wyspie o średnicy zaledwie 500 metrów, która połączona jest z resztą miasteczka, dwoma mostami. Więcej na 4

5 2015R WYDANIE I NAWYLOT.PL RECENZJE FILMÓW, KSIĄŻEK, GIER I MIEJSC WARTYCH OD WIEDZENIA Feliks Waszczykowski, Janusz Kłopotowski Batalion Dworek Armii Krajowej Puszcza Mariańska Książka "Batalion Dworek Armii Krajowej - Puszcza Mariańska " została napisana przez dwóch członków Armii Krajowej, Feliksa Waszczykowskiego ps. Wrzos i Janusza Kłopotowskiego ps. Pies a wydana, niestety w niewielkim nakładzie, przez wydawnictwo Hamal w 2005 roku. Głównym tematem książki są szczegółowe opracowania działań żołnierzy Armii Krajowej z Obwód Skierniewice AK (jednostki terytorialnej Służby Zwycięstwu Polski, Związku Walki Zbrojnej, a następnie Armii Krajowej), Obwodu Sroka, który obejmował swoim działaniem powiat Skierniewicki. Autorzy skrupulatnie, opierając się na własnych przeżyciach, wspomnieniach świadków oraz w oparciu o zebrane dokumenty, opisali strukturę Obwodu, najważniejsze akcje dywersyjne oraz codzienne życie w okupowanej Polsce. Książka zawiera wiele przedruków dokumentów, raportów, ogłoszeń i zdjęć z tamtych trudnych czasów. Dodatkowo, autorzy zadbali o zamieszczenie podstawowych informacji na temat wszystkich uczestników walk w rejonach Puszczy Mariańskiej. nawylot POLECA Hotel Pod sosnami w Osiecku. Hotel "Pod Sosnami" położony jest na granicy Mazowieckiego Parku Krajobrazowego nad czystą wodą, otoczony pięknym sosnowym lasem, niecałe 50 km od centrum stolicy. Dysponuje 25 pokojami i dziesięcioma domkami w lesie, w sumie 110 miejscami hotelowymi. Obiekt funkcjonuje przez okrągły rok, zapewnia gościom sporo atrakcji (przejażdżki saniami lub wozami, jazdy konne, pyszną kuchnię, grill i ogniska). Wszystkie usługi świadczone są na wysokim poziomie w rozsądnych cenach. Więcej można się dowiedzieć ze strony intern e t o w e j h o t e l u Nocleg już od 60zł Murderball gra o życie. Rugby na wózkach, nazwa oficjalnie przyjęta pod koniec lat 80 XX wieku, to połączenie koszykówki na wózkach i gry w hokeja na lodzie. Powstała w 1977 roku w Kanadzie i stała się popularna na całym świecie. Również w Polsce mamy ligę tej nietypowej dyscypliny sportowej, która wcześniej nazywana była "Murderball" - mordercza piłka. "Murderball" to dokument o młodych niepełnosprawnych mężczyznach - zawodnikach rugby, ludziach, którzy ciężko trenują i walczą o mistrzostwo ligi. Film o ogromnych emocjach, radościach i rozczarowaniach zawodników "morderczej piłki". "Quad rugby", to brutalny i full contactowy sport dla twardych ludzi poruszających się na specjalnych opancerzonych wózkach. 5

6 TOMI24 CHŁOPICKIEGO 17/19 L OK WARSZAWA Tel: NIP mamy wiele do zaoferowania Jesteśmy w sieci Firma Tomi24 to pełen serwis sprzętu biurowego i komputerowego takiego jak drukarki, faksy, skanery, komputery stacjonarne, laptopy, monitory, rzutniki, projektory. Dysponujemy bogatym doświadczeniem zdobytym na przestrzeni ponad dziesięciu lat. Nasi serwisanci są w stałym kontakcie z producentami sprzętu i mają dostęp do najnowszych rozwiązań informatycznych oferowanych na europejskim rynku. Oferujemy pomoc bezpośrednio w Państwa firmie lub w razie konieczności wykonania poważniejszej naprawy w siedzibie naszej firmy. Nasi serwisanci pomogą w dostosowaniu komputera i wyborze właściwego oprogramowania do indywidualnych potrzeb Tomi24 oferuje dostawy sprzętu i oprogramowania w ramach stałych umów handlowych i na zamówienia indywidualne firm, instytucji i osób prywatnych. W naszej ofercie znajdziecie Państwo produkty wszystkich polskich dystrybutorów - oprogramowanie, urządzenia teleinformatyczne, laptopy, monitory, drukarki, faksy, skanery, projektory, ekrany, sprzęt nagłaśniający, TV, DVD, komputery i materiały eksploatacyjne oraz części komputerowe. Prowadzimy sprzedaż na terenie całego kraju. Zamówione towary dostarczane są w sposób ustalony z zamawiającym - za pośrednictwem firmy kurierskiej obsługującej zamawiającego lub przez naszego kuriera. Towary wysyłane przez naszych kurierów są dostarczane w ciągu ok. jednego dnia roboczego (Warszawa). Na życzenie klienta nasz serwis bezpłatnie lub za niewielką dopłatą zainstaluje i skonfiguruje zamówiony produkt. Murderball gra o życie cd.. Film jest dziełem dwóch filmowców Henry'ego Alexa Rubina i Dana Adama Shapiro, którzy zdecydowali się obalić tym dokumentem stereotyp o sporcie i niepełnosprawności. Pokazują, że ludzie niepełnosprawni nie mogą i nie chcą być wykluczeni ze sportu. Bohaterowie filmu tworzą wyjątkową rodzinę ludzi z podobnymi problemami. Ich niepełnosprawności to efekt wypadków, chorób, ale też głupiej brawury. Wszyscy oni przeżywają chwile załamania i zwątpienia, aby w końcu popaść w depresję. Dzięki grze w "Murderball" odzyskują równowagę, chęć do życia i znajdują pasję, której oddają się w całości. Ci młodzi ludzie mają żony, dziewczyny, rodziny i przyjaciół, którzy ich wspierają i stoją przy ich boku podczas ich tryumfów i porażek. Film "Murderball" porusza, skłania do myślenia i nie pozwala zapomnieć o grze o życie, jaką każdy z nas prowadzi. Ten film musicie zobaczyć. Redakcja nawylot.pl 6

4 5 października 2014 Ośrodek Sportowy w Katowicach - Szopienicach Międzynarodowy Turniej Rugby na Wózkach ZOSTAŃ NASZYM WOLONTARIUSZEM

4 5 października 2014 Ośrodek Sportowy w Katowicach - Szopienicach Międzynarodowy Turniej Rugby na Wózkach ZOSTAŃ NASZYM WOLONTARIUSZEM 4 5 października 2014 Ośrodek Sportowy w Katowicach - Szopienicach Międzynarodowy Turniej Rugby na Wózkach ZOSTAŃ NASZYM WOLONTARIUSZEM Szanowni wolontariusze w związku z organizacją Turnieju Rugby na

Bardziej szczegółowo

CHORWACJA HOTEL DUBRAVKA *** nasza propozycja na Lato 2016

CHORWACJA HOTEL DUBRAVKA *** nasza propozycja na Lato 2016 CHORWACJA HOTEL DUBRAVKA *** nasza propozycja na Lato 2016 Hotel Dubravka *** Hotel Dubravka *** Atuty oferty Atrakcyjna oferta cenowa hotelu. Położony tuż przy złocistej plaży z długim wybrzeżem oraz

Bardziej szczegółowo

Innowacyjny na skalę światową system kart rabatowych

Innowacyjny na skalę światową system kart rabatowych Innowacyjny na skalę światową system kart rabatowych Rabaty godne sukcesu Prowadzenie biznesu bez reklamy jest jak puszczanie oka do dziewczyny po ciemku. Prowadzenie biznesu bez reklamy jest jak puszczanie

Bardziej szczegółowo

Zakład Doskonalenia Zawodowego w Warszawie

Zakład Doskonalenia Zawodowego w Warszawie Zakład Doskonalenia Zawodowego w Warszawie Realizator Projektów Zakład Doskonalenia Zawodowego w Warszawie - stowarzyszenie oświatowe o wieloletniej tradycji sięgającej połowy XIX wieku Działamy na rynku

Bardziej szczegółowo

Innowacyjny na skalę światową system kart rabatowych

Innowacyjny na skalę światową system kart rabatowych Innowacyjny na skalę światową system kart rabatowych Odkryj rozrywkowy potencjał rabatów Prowadzenie biznesu bez reklamy jest jak puszczanie oka do dziewczyny po ciemku. Prowadzenie biznesu bez reklamy

Bardziej szczegółowo

Innowacyjny na skalę światową system kart rabatowych

Innowacyjny na skalę światową system kart rabatowych Innowacyjny na skalę światową system kart rabatowych Najbardziej rozwojowe rabaty Prowadzenie biznesu bez reklamy jest jak puszczanie oka do dziewczyny po ciemku. Prowadzenie biznesu bez reklamy jest jak

Bardziej szczegółowo

Liczy się tu i teraz!

Liczy się tu i teraz! Liczy się tu i teraz! 1. Musimy kupować, ale nie musimy sprzedawać. 2. Wszyscy chcemy żyć lepiej tzn. mieć więcej wolnego czasu i więcej pieniędzy. 3. Co powoduje, że nasz pomysł jest lepszy niż? a) brak

Bardziej szczegółowo

Innowacyjny na skalę światową system kart rabatowych

Innowacyjny na skalę światową system kart rabatowych Innowacyjny na skalę światową system kart rabatowych Każdy ma prawo do rabatu Prowadzenie biznesu bez reklamy jest jak puszczanie oka do dziewczyny po ciemku. Prowadzenie biznesu bez reklamy jest jak puszczanie

Bardziej szczegółowo

CallShop. Usługi. Oferta dla firm PostPaid. tel. (12) 350 63 70

CallShop. Usługi. Oferta dla firm PostPaid. tel. (12) 350 63 70 PostPaid Uruchom z nami swój własny Usługa Call-Shop, dająca możliwość korzystania z telefonii internetowej w miejscach publicznych, staje się coraz bardziej popularna. Call-Shop nie jest nowym pomysłem,

Bardziej szczegółowo

sprawdź korzyści płynące ze współpracy z nami

sprawdź korzyści płynące ze współpracy z nami outsourcing IT Analizy przedsiębiorstw, które zdecydowały się na przeprowadzenie outsourcingu wykazują, iż w następstwie odnotowano obniżkę kosztów uzyskania danej usługi, poprawę jej jakości, restrukturyzację

Bardziej szczegółowo

Komunikaty, wydarzenia i artykuły firmowe w Serwisach branżowych xtech.pl

Komunikaty, wydarzenia i artykuły firmowe w Serwisach branżowych xtech.pl Komunikaty, wydarzenia i artykuły firmowe w Serwisach branżowych xtech.pl Spis treści: Użytkownicy Serwisów xtech.pl... 3 Promowanie komunikatów i wydarzeń firmowych... 4 Artykuły... 5 Kontakt:... 6 4

Bardziej szczegółowo

AKADEMIA DLA MŁODYCH PRZEWODNIK TRENERA. PRACA ŻYCIE UMIEJĘTNOŚCI

AKADEMIA DLA MŁODYCH PRZEWODNIK TRENERA.  PRACA ŻYCIE UMIEJĘTNOŚCI PRACA ŻYCIE UMIEJĘTNOŚCI www.akademiadlamlodych.pl PODRĘCZNIK WPROWADZENIE Akademia dla Młodych to nowa inicjatywa mająca na celu wspieranie ludzi młodych w rozwijaniu umiejętności niezbędnych w ich miejscu

Bardziej szczegółowo

Musimy kupować, ale nie musimy sprzedawać.

Musimy kupować, ale nie musimy sprzedawać. Musimy kupować, ale nie musimy sprzedawać. Wszyscy chcemy żyć lepiej tzn. mieć więcej wolnego czasu i więcej pieniędzy. Co powoduje, że nasz pomysł jest lepszy niż? * brak kosztu związanego z rejestracją

Bardziej szczegółowo

Twój Salon Kosmetyczny na. Twój doradca w internecie

Twój Salon Kosmetyczny na. Twój doradca w internecie Twój Salon Kosmetyczny na Twój doradca w internecie Czy prowadzisz już fanpage na Facebook Swojego salonu? TAK NIE Sprawdź na kolejnych slajdach czy wszystkie elementy są przez ciebie dobrze przygotowanie

Bardziej szczegółowo

OFERTA CZARTERÓW JACHTÓW POLCONN CSS

OFERTA CZARTERÓW JACHTÓW POLCONN CSS OFERTA CZARTERÓW JACHTÓW POLCONN CSS Szanowni Państwo, Firma Polconn CSS specjalizuje się w organizacji wakacji pod żaglami o najwyższym standardzie, w najbardziej atrakcyjnych rejonach świata. Naszym

Bardziej szczegółowo

Propozycja menu 2. 147 zł/os 167 zł/os 170 zł/os. 157 zł/os 177 zł/os 180 zł/os. 167 zł/os 187 zł/os 190 zł/os

Propozycja menu 2. 147 zł/os 167 zł/os 170 zł/os. 157 zł/os 177 zł/os 180 zł/os. 167 zł/os 187 zł/os 190 zł/os Przyjęcia weselne 2013 Zapraszamy Państwa do Dworku Grzebienisko oddalonego zaledwie 30 km od Poznania. Proponujemy Państwu zorganizowanie niezapomnianego przyjęcia weselnego dla maksymalnie 80. Przyjęcia

Bardziej szczegółowo

Oferta firmy. obsługa informatyczna przedsiębiorstw wdrożenia oprogramowania marketing internetowy

Oferta firmy. obsługa informatyczna przedsiębiorstw wdrożenia oprogramowania marketing internetowy Oferta firmy obsługa informatyczna przedsiębiorstw wdrożenia oprogramowania marketing internetowy Informacje ogólne Firma Komspec powstała w 2009 roku. Oferujemy szeroki zakres usług informatycznych, od

Bardziej szczegółowo

Polska na urlop oraz Polska Pełna Przygód to nasze wakacyjne propozycje dla Was

Polska na urlop oraz Polska Pełna Przygód to nasze wakacyjne propozycje dla Was Polska na urlop oraz Polska Pełna Przygód to nasze wakacyjne propozycje dla Was Nie tylko człowiek internetem żyje, miło mieć pod ręka ciekawą książkę. Od wydawnictwa Burda Książki otrzymaliśmy dwie ciekawe

Bardziej szczegółowo

O FIRMIE. Serdecznie zapraszamy!!! Bartosz Obracaj. Wojciech Obracaj

O FIRMIE. Serdecznie zapraszamy!!! Bartosz Obracaj. Wojciech Obracaj O FIRMIE Firma Polconn - Complete Sailing Service to przedsięwzięcie bazujące na naszym wieloletnim doświadczeniu żeglarskim, skierowane do wszystkich pasjonatów tego sportu, zarówno osób prywatnych jak

Bardziej szczegółowo

Sąsiedzi-przyjaciele i był. Program etwinning

Sąsiedzi-przyjaciele i był. Program etwinning sasiedzi:gimnazjum 2009-11-15 23:52 Page 63 Sąsiedzi - przyjaciele Program etwinning Logo szkoły w Prostejovie Uczniowie Gimnazjum nr 1 w Koluszkach nawiązują międzynarodową współpracę z rówieśnikami nie

Bardziej szczegółowo

Podsumowanie projektu. Dobry zawód otwiera drzwi do Europy PL01-KA

Podsumowanie projektu. Dobry zawód otwiera drzwi do Europy PL01-KA Podsumowanie projektu Dobry zawód otwiera drzwi do Europy 2014-1-PL01-KA102-000428 Udział w projekcie zapewnił nam połączenie szkolnej teorii z praktyką, podczas pracy w firmach londyńskich poznanie zawodów

Bardziej szczegółowo

Copyright 2015 Monika Górska

Copyright 2015 Monika Górska 1 To jest moje ukochane narzędzie, którym posługuję się na co dzień w Fabryce Opowieści, kiedy pomagam swoim klientom - przede wszystkim przedsiębiorcom, właścicielom firm, ekspertom i trenerom - w taki

Bardziej szczegółowo

KROŚNIEŃSKI INFORMATOR TURYSTYCZNY

KROŚNIEŃSKI INFORMATOR TURYSTYCZNY KROŚNIEŃSKI INFORMATOR TURYSTYCZNY BAZA HOTELOWA Hotel Stary Młyn Szklarka Radnica 2, Krosno Odrzańskie Tel. (068) 383 17 78 Fax. (068) 383 17 60 email: starymlyn@home.eu Rodzaje pokoi i ceny: 95 zł pokój

Bardziej szczegółowo

ZDANIA ZŁOŻONE PODRZĘDNIE PRZYDAWKOWE A2/B1. Odmiana zaimka który. męski żeński nijaki męskoosobowy

ZDANIA ZŁOŻONE PODRZĘDNIE PRZYDAWKOWE A2/B1. Odmiana zaimka który. męski żeński nijaki męskoosobowy ZDANIA ZŁOŻONE PODRZĘDNIE PRZYDAWKOWE A2/B1 Odmiana zaimka który liczba pojedyncza liczba mnoga męski żeński nijaki męskoosobowy niemęskoosobowy Mian. który która które którzy które Dop. którego której

Bardziej szczegółowo

Projekt systemowy pt.: Aktywna rodzina w Gminie Orla Sprawozdanie z przebiegu realizacji projektu w okresie lipiec sierpień 2013 r.

Projekt systemowy pt.: Aktywna rodzina w Gminie Orla Sprawozdanie z przebiegu realizacji projektu w okresie lipiec sierpień 2013 r. Projekt systemowy pt.: Aktywna rodzina w Gminie Orla Sprawozdanie z przebiegu realizacji projektu w okresie lipiec sierpień 2013 r. 1 lipca 2013 roku Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej kolejny raz rozpoczął

Bardziej szczegółowo

Podsumowanie projektu

Podsumowanie projektu Podsumowanie projektu ESF01-2013 1 PL1 LEO01 37042 Uczniowie z Malborka wybierają zawody z przyszłością Prezentacja: Michalina Mościszko Projekt: Staże i praktyki zagraniczne dla osób kształcących się

Bardziej szczegółowo

Oferta Instytutu Kształcenia Ustawicznego Nauczycieli BD Center

Oferta Instytutu Kształcenia Ustawicznego Nauczycieli BD Center Oferta Instytutu Kształcenia Ustawicznego Nauczycieli BD Center Instytut Kształcenia Ustawicznego Nauczycieli BD Center Głównym celem szkoleń realizowanych przez BD Center w ramach Instytutu Kształcenia

Bardziej szczegółowo

Załącznik nr PROFIL I PROFIL II PROFIL III USŁUGI i INSTRUMENTY RYNKU PRACY. PROGRAM pośrednictwo pracy

Załącznik nr PROFIL I PROFIL II PROFIL III USŁUGI i INSTRUMENTY RYNKU PRACY. PROGRAM pośrednictwo pracy Załącznik nr PROFIL I PROFIL II PROFIL III USŁUGI i INSTRUMENTY RYNKU PRACY PROGRAM pośrednictwo AKTYWIZACJA I INTEGRACJA poradnictwo zawodowe szkolenia USŁUGI i INSTRUMENTY RYNKU PRACY pośrednictwo ----------------------------------------------------

Bardziej szczegółowo

BearingNet Lista Firm Zawartość

BearingNet Lista Firm Zawartość Zawartość Wprowadzenie... 2 Lista firm... 2 Poszukiwanie marki... 3 Mapa... 4 Lista danych każdej z firm... 5 Adres firmy... 6 Z kim należy się skontaktować w danej firmie?... 6 Adres pocztowy:... 6 Kontakt

Bardziej szczegółowo

KIM JESTEŚMY OFERTA ZIMA 2015

KIM JESTEŚMY OFERTA ZIMA 2015 KIM JESTEŚMY BizLiga organizuje profesjonalne rozgrywki dla firm i instytucji. Kompleksowa organizacja rozgrywek sportowych i imprez dla biznesu obejmuje m.in.: ligi dla firm, rozgrywki wewnętrzne dla

Bardziej szczegółowo

Usługa Outsourcing u IT

Usługa Outsourcing u IT Usługa Outsourcing u IT Kilka słów o działalności firmy PHU Pejotex Przemysław Jewiak Tel. 511-766-420 Mail: biuro.pejotex@gmail.com Biuro: 25-557 Kielce ul. Turystyczna 11/7 NIP: 661-210-90-79 REGON:

Bardziej szczegółowo

2014 rok Rok Pamięci Narodowej

2014 rok Rok Pamięci Narodowej 2014 rok Rok Pamięci Narodowej I. 100 rocznica wybuchu I wojny światowej I wojna światowa konflikt zbrojny trwający od 28 lipca 1914 do 11 listopada 1918 pomiędzy ententą, tj. Wielką Brytania, Francją,

Bardziej szczegółowo

Akademia Aktywizacji Zawodowej Osób z Niepełnosprawnością

Akademia Aktywizacji Zawodowej Osób z Niepełnosprawnością Projekt: Akademia Aktywizacji Zawodowej Osób z Niepełnosprawnością Działalność Fundacji Razem osiągniemy sukces Razem zadbamy o Twój rozwój Razem uwolnimy Twój potencjał Razem znajdziemy pracę dla Ciebie

Bardziej szczegółowo

OFERTA organizacji przyjęcia okolicznościowego Chrzciny

OFERTA organizacji przyjęcia okolicznościowego Chrzciny OFERTA organizacji przyjęcia okolicznościowego Chrzciny Szanowni Państwo! Przyjęcie organizacji chrzcin to bardzo ważny dzień w życiu. Jest to wyjątkowy czas zarówno dla dzieci oraz ich rodziców. Te szczególne

Bardziej szczegółowo

Fundacja NORMALNA PRZYSZŁOŚĆ

Fundacja NORMALNA PRZYSZŁOŚĆ Sprawozdanie merytoryczne z działalności Fundacji Normalna Przyszłość za okres 01 stycznia 31 grudnia 2012 roku Nazwa Organizacji: Fundacja Normalna Przyszłość Siedziba i adres Organizacji:, 04-028 Warszawa

Bardziej szczegółowo

SPRAWOZDANIE Z POBYTU W HISZPANII (PROGRAMU ERASMUS+)

SPRAWOZDANIE Z POBYTU W HISZPANII (PROGRAMU ERASMUS+) SPRAWOZDANIE Z POBYTU W HISZPANII (PROGRAMU ERASMUS+) Jeżeli jesteś żądny przygód nie boisz się nowych znajmości program ezamus+ jest właśnie dla Ciebie. Wyjazd na erazmusa sam czy ze znajomym sprawdzi

Bardziej szczegółowo

Trzebinia - Moja mała ojczyzna Szczepan Matan

Trzebinia - Moja mała ojczyzna Szczepan Matan Trzebinia - Moja mała ojczyzna Szczepan Matan Na świecie żyło wielu ludzi, których losy uznano za bardzo ciekawe i zamieszczono w pięknie wydanych książkach. Zdarzało się też to w gminie Trzebina, gdzie

Bardziej szczegółowo

Szanowni Państwo. Oferujemy warsztaty:

Szanowni Państwo. Oferujemy warsztaty: Szanowni Państwo Katarzyna Kudyba Centrum Szkoleń Profilaktycznych EDUKATOR z Krakowa oferuje Państwu przeprowadzenie warsztatów profilaktycznych przeznaczonych dla Uczniów szkoły gimnazjalnej. Trenerzy

Bardziej szczegółowo

Kartka dla Powstańca. BohaterON umożliwi każdemu Polakowi wysłanie kartki do wybranego Powstańca, przypominając, że pamiętamy...

Kartka dla Powstańca. BohaterON umożliwi każdemu Polakowi wysłanie kartki do wybranego Powstańca, przypominając, że pamiętamy... Powstanie Warszawskie zapisało się na kartach historii jako jedno z najważniejszych wydarzeń kształtujących polską tożsamość. Było ono uosobieniem naszych kluczowych wartości, takich jak patriotyzm, wolność

Bardziej szczegółowo

Oferta PROMOCYJNA na organizację Zielonych Szkół oraz imprez integracyjnych i sportowych dla dzieci i młodzieży. 50 zł za dobę ZAPRASZAMY NAD MORZE

Oferta PROMOCYJNA na organizację Zielonych Szkół oraz imprez integracyjnych i sportowych dla dzieci i młodzieży. 50 zł za dobę ZAPRASZAMY NAD MORZE Oferta PROMOCYJNA na organizację Zielonych Szkół oraz imprez integracyjnych i sportowych dla dzieci i młodzieży 50 zł za dobę ZAPRASZAMY NAD MORZE OPIEKUNOWIE OTRZYMAJĄ ZAKWATEROWANIE W APARTAMENTACH DE

Bardziej szczegółowo

Fundacja NORMALNA PRZYSZŁOŚĆ

Fundacja NORMALNA PRZYSZŁOŚĆ KRS Sprawozdanie merytoryczne z działalności Fundacji Normalna Przyszłość za okres 01 stycznia 31 grudnia 2014 roku Nazwa Organizacji: Fundacja Normalna Przyszłość Siedziba i adres Organizacji:, 04-028

Bardziej szczegółowo

Stań w obronie legendarnego Camelot! Jednak uważaj, wśród Rycerzy Okrągłego Stołu czai się zdrajca! Cienie nad Camelot to ze wszech miar niezwykła gra wymagająca od graczy z jednej strony pełnej współpracy

Bardziej szczegółowo

Można rozpatrywać dwa sposoby zapewnienia obsługi informatycznej firmy:

Można rozpatrywać dwa sposoby zapewnienia obsługi informatycznej firmy: Oferta firmy W swojej codziennej pracy pomagamy firmom w kompleksowej obsłudze informatycznej. Jesteśmy dynamicznym, młodym zespołem techników i informatyków. Nasza oferta oparta jest na sprawdzonych i

Bardziej szczegółowo

Wolontariat Młodzieżowy

Wolontariat Młodzieżowy Wolontariat Młodzieżowy Wolontariat Młodzieżowy działa przy Stowarzyszeniu Wzajemnej Pomocy Agape - organizacji pożytku publicznego - od lutego 2010 roku. Jesteśmy uczniami szkół gimnazjalnych oraz średnich.

Bardziej szczegółowo

Wsparcie osób niepełnosprawnych ruchowo na rynku pracy III

Wsparcie osób niepełnosprawnych ruchowo na rynku pracy III Projekt współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego Wsparcie osób niepełnosprawnych ruchowo na rynku pracy III Projekt realizowany w ramach Programu Operacyjnego

Bardziej szczegółowo

FUNDACJA SŁAWEK. Mienia. Warszawa

FUNDACJA SŁAWEK. Mienia. Warszawa FUNDACJA SŁAWEK S Mienia Warszawa KOALICJA POWRÓT DO WOLNOŚCI Polskie Stowarzyszenie Edukacji Prawnej Fundacja Sławek Okręgowy Inspektorat Służby Więziennej Warszawa Stowarzyszenie Pomocy Społecznej, Rehabilitacji

Bardziej szczegółowo

LEŚNY OŚRODEK SZKOLENIOWY

LEŚNY OŚRODEK SZKOLENIOWY LEŚNY OŚRODEK SZKOLENIOWY Jeden z najlepiej przygotowanych obiektów w okolicach Poznania do przyjmowania dużych grup gości. Idealnie nadaje się do planowania różnego rodzaju szkoleń, spotkań, zjazdów,

Bardziej szczegółowo

Mieszkańcy gmin, gdzie wskaźnik korzystania ze świadczeń pomocy społ. z tytułu bezrobocia jest wyŝszy od średniej województwa

Mieszkańcy gmin, gdzie wskaźnik korzystania ze świadczeń pomocy społ. z tytułu bezrobocia jest wyŝszy od średniej województwa GRUPA DOCELOWA osoby nieaktywne zawodowo w wieku 15-64 lata osoby niepełnosprawne minimum 40% uczestniczek i uczestników osoby pow. 45 r. Ŝycia Mieszkańcy gmin, gdzie wskaźnik korzystania ze świadczeń

Bardziej szczegółowo

novotel.com accorhotels.com ŁÓDŹ CENTRUM POLSKA 1/7

novotel.com accorhotels.com ŁÓDŹ CENTRUM POLSKA 1/7 novotel.com accorhotels.com ŁÓDŹ CENTRUM POLSKA 1/7 PROFESJONALNE SPOTKANIA W HOTELU NOVOTEL ŁÓDŹ CENTRUM Novotel łódź centrum to hotel położony w sercu miasta, w bezpośrednim sąsiedztwie słynnej ulicy

Bardziej szczegółowo

KIM JESTEŚMY. BizLiga organizuje profesjonalne rozgrywki dla firm i instytucji.

KIM JESTEŚMY. BizLiga organizuje profesjonalne rozgrywki dla firm i instytucji. KIM JESTEŚMY BizLiga organizuje profesjonalne rozgrywki dla firm i instytucji. Kompleksowa organizacja rozgrywek sportowych i imprez dla biznesu obejmuje m.in.: ligi dla firm, rozgrywki wewnętrzne dla

Bardziej szczegółowo

Julia Mnich 37-560 Pruchnik, Kramarzówka 311 a tel. (016) 622 64 06, (016) 621 17 61

Julia Mnich 37-560 Pruchnik, Kramarzówka 311 a tel. (016) 622 64 06, (016) 621 17 61 Julia Mnich 37-560 Pruchnik, Kramarzówka 311 a tel. (016) 622 64 06, (016) 621 17 61 Posesja usytuowana w malowniczej okolicy. Do dyspozycji gości 5 pokoi z łazienkami. W pobliżu tarasy rowerowe. Gospodyni

Bardziej szczegółowo

ZOSTAŃ NASZYM PARTNEREM

ZOSTAŃ NASZYM PARTNEREM Turniej Rugby na Wózkach o Puchar Drużyny Jeźdźców 4-5 Października Katowice Ośrodek Sportowy Szopienice TEAMWORK MAKES THE DREAM WORK ZOSTAŃ NASZYM PARTNEREM Szanowni Państwo, mamy przyjemność zaprosić

Bardziej szczegółowo

1. Właścicielem sklepu internetowego dostępnego na stronie internetowej www.krainadziecka.com.pl

1. Właścicielem sklepu internetowego dostępnego na stronie internetowej www.krainadziecka.com.pl Regulamin I. Warunki ogólne 1. Właścicielem sklepu internetowego dostępnego na stronie internetowej www.krainadziecka.com.pl jest : Woźniak Radosław FIRMA HANDLOWO USŁUGOWA "IGA" z siedzibą w Katowicach

Bardziej szczegółowo

Szanowni Państwo ZAPRASZAMY. do zapoznania się z ofertą

Szanowni Państwo ZAPRASZAMY. do zapoznania się z ofertą Szanowni Państwo Mamy przyjemność zaprosić Państwa do HOTELU ATENA wedding, business & Spa ***, który oferuje doskonałe warunki do organizacji konferencji, szkoleń, bankietów i spotkań firmowych. ZAPRASZAMY

Bardziej szczegółowo

JAK ŁATWO POLECAĆ FM INNYM? Prezentacja podstawowa

JAK ŁATWO POLECAĆ FM INNYM? Prezentacja podstawowa JAK ŁATWO POLECAĆ FM INNYM? Prezentacja podstawowa CZY ZNASZ WSZYSTKIE KORZYŚCI Z BYCIA W FM? MOŻESZ W ŁATWY SPOSÓB ZAOSZCZĘDZIĆ PIENIĄDZE I MIEĆ DOSTĘP DO WYSOKIEJ JAKOŚCI PRODUKTÓW! MOŻESZ W ŁATWY SPOSÓB

Bardziej szczegółowo

Paweł Kowalski ZJEDZ KONKURENCJĘ. Jak maksymalizować zyski i pisać skuteczne teksty sprzedażowe

Paweł Kowalski ZJEDZ KONKURENCJĘ. Jak maksymalizować zyski i pisać skuteczne teksty sprzedażowe Paweł Kowalski ZJEDZ KONKURENCJĘ Jak maksymalizować zyski i pisać skuteczne teksty sprzedażowe Copyright by Paweł Kowalski & e-bookowo Projekt okładki: Paweł Kowalski ISBN 978-83-7859-269-3 Wydawca: Wydawnictwo

Bardziej szczegółowo

Igor Siódmiak. Moim wychowawcą był Pan Łukasz Kwiatkowski. Lekcji w-f uczył mnie Pan Jacek Lesiuk, więc chętnie uczęszczałem na te lekcje.

Igor Siódmiak. Moim wychowawcą był Pan Łukasz Kwiatkowski. Lekcji w-f uczył mnie Pan Jacek Lesiuk, więc chętnie uczęszczałem na te lekcje. Igor Siódmiak Jak wspominasz szkołę? Szkołę wspominam bardzo dobrze, miałem bardzo zgraną klasę. Panowała w niej bardzo miłą atmosfera. Z nauczycielami zawsze można było porozmawiać. Kto był Twoim wychowawcą?

Bardziej szczegółowo

Dokument zawiera opis czterech projektów zrealizowanych/realizowanych w ramach. Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki:

Dokument zawiera opis czterech projektów zrealizowanych/realizowanych w ramach. Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki: Człowiek - najlepsza inwestycja Projekty współfinansowane ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego Dokument zawiera opis czterech projektów zrealizowanych/realizowanych

Bardziej szczegółowo

Tak, CHCĘ! 70 pkt. KONSUMUJ POLECAJ. PREMIA START Minimum formalności ZARABIAJ. Produkty na własne potrzeby. Nie musisz sprzedawać

Tak, CHCĘ! 70 pkt. KONSUMUJ POLECAJ. PREMIA START Minimum formalności ZARABIAJ. Produkty na własne potrzeby. Nie musisz sprzedawać Tak, CHCĘ! KONSUMUJ 70 pkt. Produkty na własne potrzeby POLECAJ Nie musisz sprzedawać ZARABIAJ PREMIA START Minimum formalności To fantastycznie! Pierwszym krokiem jest rejestracja w systemie Akuna, czyli

Bardziej szczegółowo

Obóz odbywał się od 6 do 28 lipca i z naszej szkoły pojechały na niego dwie uczennice. 5.07.2011 r. (wtorek)

Obóz odbywał się od 6 do 28 lipca i z naszej szkoły pojechały na niego dwie uczennice. 5.07.2011 r. (wtorek) Moscovia letni obóz językowy dla ludzi niemalże z całego świata. Wyjazd daje możliwość nauki j. rosyjskiego w praktyce, a także poznania ludzi z różnych stron świata. Obóz odbywał się od 6 do 28 lipca

Bardziej szczegółowo

MŁODZIEŻOWA ENCYKLOPEDIA INTERNETOWA BOHATERÓW KRAJNY POD REDAKCJĄ MICHAŁA KOKOWSKIEGO

MŁODZIEŻOWA ENCYKLOPEDIA INTERNETOWA BOHATERÓW KRAJNY POD REDAKCJĄ MICHAŁA KOKOWSKIEGO MŁODZIEŻOWA ENCYKLOPEDIA INTERNETOWA BOHATERÓW KRAJNY POD REDAKCJĄ MICHAŁA KOKOWSKIEGO WARSZAWA KRAKÓW: INSTYTUT HISTORII NAUKI PAN, 2015 ISBN 978-83-86062-23-2 Życiorys Bolesław Szymon Romanowski urodził

Bardziej szczegółowo

Dni i godziny pracy: poniedziałek:.., wtorek:.., środa, czwartek.., piątek:.., sobota:.., niedziela:.., dodatkowe uwagi:

Dni i godziny pracy: poniedziałek:.., wtorek:.., środa, czwartek.., piątek:.., sobota:.., niedziela:.., dodatkowe uwagi: CHCEMY PRZYCIĄGNĄĆ TURYSTÓW DO NASZEGO REGIONU POMÓŻ NAM WYPEŁNIJ ANKIETĘ SKORZYSTAMY NA TYM WSZYSCY WERSJA ELEKTRONICZNA ANKIETY (edytowalna) do pobrania bezpośrednio pod adresem www.lotmz.org DANE PODMIOTU.

Bardziej szczegółowo

Interesuje się motoryzacją, a pasją zaraził się od taty. Od lat bierze udział w wyścigach motocyklowych, a w przyszłości chciałby jeździć w

Interesuje się motoryzacją, a pasją zaraził się od taty. Od lat bierze udział w wyścigach motocyklowych, a w przyszłości chciałby jeździć w KLASA 1A Interesuje się motoryzacją, a pasją zaraził się od taty. Od lat bierze udział w wyścigach motocyklowych, a w przyszłości chciałby jeździć w zagranicznym klubie lub pracować w dziedzinie motoryzacji.

Bardziej szczegółowo

TEMATY PROJEKTÓW EDUKACYJNYCH dla KLASY 2 GA rok szkolny 2o16/2o O reklamie słów kilka (stereotypy, manipulacja, reklama społeczna).

TEMATY PROJEKTÓW EDUKACYJNYCH dla KLASY 2 GA rok szkolny 2o16/2o O reklamie słów kilka (stereotypy, manipulacja, reklama społeczna). TEMATY PROJEKTÓW EDUKACYJNYCH dla KLASY 2 GA rok szkolny 2o16/2o17 JĘZYK POLSKI: 1. O reklamie słów kilka (stereotypy, manipulacja, reklama społeczna). 2. Miłość niejedno ma imię. Nie jedno, więc ile?

Bardziej szczegółowo

omnia.pl, ul. Kraszewskiego 62A, 37-500 Jarosław, tel. +48 16 621 58 10 www.omnia.pl kontakt@omnia.pl

omnia.pl, ul. Kraszewskiego 62A, 37-500 Jarosław, tel. +48 16 621 58 10 www.omnia.pl kontakt@omnia.pl .firma Dostarczamy profesjonalne usługi oparte o nowoczesne technologie internetowe Na wstępie Wszystko dla naszych Klientów Jesteśmy świadomi, że strona internetowa to niezastąpione źródło informacji,

Bardziej szczegółowo

Ronny Everaerts. Licencje. Przebieg Pracy. Kursy

Ronny Everaerts. Licencje. Przebieg Pracy. Kursy Zastanawiałeś się kiedyś nad tym w jaki sposób największe akademie piłkarskie świata tak świetnie szkolą piłkarzy? W jaki sposób udaje się im wprowadzać w profesjonalny futbol tak wielu zawodników? Co

Bardziej szczegółowo

Fundacja NORMALNA PRZYSZŁOŚĆ

Fundacja NORMALNA PRZYSZŁOŚĆ Sprawozdanie merytoryczne z działalności Fundacji Normalna Przyszłość za okres 01 stycznia 31 grudnia 2013 roku Nazwa Organizacji: Fundacja Normalna Przyszłość Siedziba i adres Organizacji:, 04-028 Warszawa

Bardziej szczegółowo

REGULAMIN SKLEPU PODMIOTY ODPOWIEDZIALNE

REGULAMIN SKLEPU PODMIOTY ODPOWIEDZIALNE REGULAMIN SKLEPU I. PODMIOTY ODPOWIEDZIALNE 1. Sklep internetowy drabiny-nowak.poznan.pl jest własnością P.H.U. NOWAK sp. z o.o. prowadzącej działalność gospodarczą pod firmą P.H.U. NOWAK sp. z o.o. z

Bardziej szczegółowo

I. 1) NAZWA I ADRES: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej, ul. Turystyczna 15, 84-223 Linia, woj. pomorskie,

I. 1) NAZWA I ADRES: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej, ul. Turystyczna 15, 84-223 Linia, woj. pomorskie, 1 z 5 2011-11-04 14:20 Adres strony internetowej, na której Zamawiający udostępnia Specyfikację Istotnych Warunków Zamówienia: bip.gminalinia.com.pl/jednostki-organizacyjne-i-gdk,ogloszenie-o-wszczeciu-postepowania.html

Bardziej szczegółowo

Włącznik kompleksowe wsparcie młodzieży tczewskiej we wchodzeniu na rynek pracy

Włącznik kompleksowe wsparcie młodzieży tczewskiej we wchodzeniu na rynek pracy Włącznik kompleksowe wsparcie młodzieży tczewskiej we wchodzeniu na rynek pracy Szkolenie współfinansowane ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego Finansowanie Priorytet

Bardziej szczegółowo

Palcem po mapie Interaktywnej

Palcem po mapie Interaktywnej Palcem po mapie Interaktywnej Czego i jak szuka w Internecie turysta? Jak zamienić turystę interaktywnego na prawdziwego, niekoniecznie przez własną stronę internetową? POT prezentacja wewnętrzna Prawda

Bardziej szczegółowo

ZIELONE SZKOŁY 2013 CENTRUM AKTYWNEGO WYPOCZYNKU BOREK

ZIELONE SZKOŁY 2013 CENTRUM AKTYWNEGO WYPOCZYNKU BOREK ZIELONE SZKOŁY 2013 CENTRUM AKTYWNEGO WYPOCZYNKU BOREK Doskonałe zaplecze i ciekawy program, który dostarczy uczestnikom wielu niezapomnianych wrażeń. Oferta zielonych szkół przygotowana została z myślą

Bardziej szczegółowo

Mercedes-Benz MobiloVan. Siła napędowa Twojego biznesu

Mercedes-Benz MobiloVan. Siła napędowa Twojego biznesu Mercedes-Benz MobiloVan Siła napędowa Twojego biznesu Wciąż w drodze. Nawet przez 30 lat Zielone światło dla Citana, Sprintera i Vito: połączenie Mercedes-Benz MobiloVan i regularnych przeglądów w Autoryzowanym

Bardziej szczegółowo

www.rescueit.pl www.rescuetree.pl

www.rescueit.pl www.rescuetree.pl O NAS RescueIT to młodą firma skupiająca wokół siebie specjalistów z ogromną praktyką w branży IT. Oferujemy usługi informatyczne dla małych i średnich przedsiębiorstw na terenie Warszawy i okolic. Zajmujemy

Bardziej szczegółowo

Serdecznie zapraszamy do odwiedzenia pięknego hotelu Pałac Lucja w Zakrzowie (www.pałaclucja.pl).

Serdecznie zapraszamy do odwiedzenia pięknego hotelu Pałac Lucja w Zakrzowie (www.pałaclucja.pl). Serdecznie zapraszamy do odwiedzenia pięknego hotelu Pałac Lucja w Zakrzowie (www.pałaclucja.pl). Nasz hotel to idealne miejsce na organizację m.in.: spotkań biznesowych, konferencji, szkoleń oraz imprez

Bardziej szczegółowo

II Edycja realizacji Projektu Systemowego Aktywizacja społeczno-zawodowa bezrobotnych w gminie Płoniawy-Bramura

II Edycja realizacji Projektu Systemowego Aktywizacja społeczno-zawodowa bezrobotnych w gminie Płoniawy-Bramura II Edycja realizacji Projektu Systemowego Aktywizacja społeczno-zawodowa bezrobotnych w gminie Płoniawy-Bramura Projekt współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego

Bardziej szczegółowo

ZAPYTANIE OFERTOWE nr 1 dot. zorganizowania i realizacji szkolenia zawodowego pt. Pracownik administracyjno biurowy z obsługą komputera

ZAPYTANIE OFERTOWE nr 1 dot. zorganizowania i realizacji szkolenia zawodowego pt. Pracownik administracyjno biurowy z obsługą komputera Zamość, dnia 11.02.2015r. MC.VII.EFS.3329/1/2015 ZAPYTANIE OFERTOWE nr 1 dot. zorganizowania i realizacji szkolenia zawodowego pt. Pracownik administracyjno biurowy z obsługą komputera w ramach projektu

Bardziej szczegółowo

2014-08-03 Harcerze ze Świnoujskiego ZHR na Zlocie Jutro Powstanie (31 lipca 3 sierpnia 2014 r.)

2014-08-03 Harcerze ze Świnoujskiego ZHR na Zlocie Jutro Powstanie (31 lipca 3 sierpnia 2014 r.) 2014-08-03 Harcerze ze Świnoujskiego ZHR na Zlocie Jutro Powstanie (31 lipca 3 sierpnia 2014 r.) W dniach 31 lipca - 3 sierpnia ponad 2000 harcerek i harcerzy zrzeszonych w Związku Harcerstwa Rzeczypospolitej

Bardziej szczegółowo

Opis przedmiotu zamówienia

Opis przedmiotu zamówienia Opis przedmiotu zamówienia Załącznik Nr 1 do SIWZ I. Przedmiotem zamówienia jest usługa polegająca na: 1. Część I - zorganizowaniu dwóch 3 dniowych wyjazdowych szkoleń pod nazwą Mediacje i negocjacje w

Bardziej szczegółowo

PROJEKT REALIZOWANY W NOWYM SĄCZU W OKRESIE OD DNIA 01.01.2015 ROKU DO DNIA 31.12.2015 ROKU

PROJEKT REALIZOWANY W NOWYM SĄCZU W OKRESIE OD DNIA 01.01.2015 ROKU DO DNIA 31.12.2015 ROKU Załącznik Nr 1 do Uchwały Nr Rady Miasta Nowego Sącza z dnia PROJEKT SOCJALNY SĄDECKA POMOCNA DŁOŃ PROJEKT REALIZOWANY W NOWYM SĄCZU W OKRESIE OD DNIA 01.01.2015 ROKU DO DNIA 31.12.2015 ROKU PROJEKTODAWCA

Bardziej szczegółowo

GSMONLINE.PL. Test usługi MyBox w T-Mobile 2013-11-24. Przez

GSMONLINE.PL. Test usługi MyBox w T-Mobile 2013-11-24. Przez GSMONLINE.PL Test usługi MyBox w T-Mobile 2013-11-24 Przez ostatnie parę dni testowaliśmy usługę MyBox dostępną dla klientów sieci T-Mobile. MyBox to sklep z aplikacjami dla osób, które mają smartfon z

Bardziej szczegółowo

Uczniowie z Malborka wybierają zawody z przyszłością

Uczniowie z Malborka wybierają zawody z przyszłością Projekt numer: ESF01-2013 1 PL1 LEO01 37042 Uczniowie z Malborka wybierają zawody z przyszłością Projekt: Staże i praktyki zagraniczne dla osób kształcących się i szkolących zawodowo, realizowany przez

Bardziej szczegółowo

FILM - W INFORMACJI TURYSTYCZNEJ (A2 / B1)

FILM - W INFORMACJI TURYSTYCZNEJ (A2 / B1) FILM - W INFORMACJI TURYSTYCZNEJ (A2 / B1) Turysta: Dzień dobry! Kobieta: Dzień dobry panu. Słucham? Turysta: Jestem pierwszy raz w Krakowie i nie mam noclegu. Czy mogłaby mi Pani polecić jakiś hotel?

Bardziej szczegółowo

Podnoszę swoje kwalifikacje

Podnoszę swoje kwalifikacje Podnoszę swoje kwalifikacje Dorota Marszałek Podejmując działania edukacyjne musisz brać pod uwagę fakt, iż współczesny rynek pracy wymaga ciągłego dokształcania i rozwoju od wszystkich poszukujących pracy,

Bardziej szczegółowo

Skwer przed kinem Muranów - startujemy

Skwer przed kinem Muranów - startujemy 27 IX 2014 RAJD OCHOTY ŚLADAMI POWSTANIA WARSZAWSKIEGO W 75. ROCZNICĘ UTWORZENIA POLSKIEGO PAŃSTWA PODZIEMNEGO W sobotę, 27 września 2014 roku na terenie Śródmieścia odbył się Rajd Ochoty Śladami Powstania

Bardziej szczegółowo

INFORMACJA O REALIZACJI PROJEKTU SYSTEMOWEGO pt. Program aktywizacji społeczno-zawodowej bezrobotnych w gminie Budry w 2010 roku

INFORMACJA O REALIZACJI PROJEKTU SYSTEMOWEGO pt. Program aktywizacji społeczno-zawodowej bezrobotnych w gminie Budry w 2010 roku INFORMACJA O REALIZACJI PROJEKTU SYSTEMOWEGO pt. Program aktywizacji społeczno-zawodowej bezrobotnych w gminie Budry w 2010 roku W 2010r. Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Budrach przystąpił po raz trzeci

Bardziej szczegółowo

CAZ /12 Załącznik nr 1

CAZ /12 Załącznik nr 1 CAZ -554-3/12 Załącznik nr 1 SZCZEGÓŁOWY OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA NA USŁUGĘ ZORGANIZOWANIA I PRZEPROWADZENIA SZKOLENIA Z ZAKRESU TWORZENIA I WYKORZYSTYWANIA PLATFORMY E-BIZNESOWEJ SKLEP INTERNETOWY DLA

Bardziej szczegółowo

W przypadku przyjęcia weselnego do dyspozycji gości oddajemy. W dniu wesela cały obiekt (dworek oraz park) pozostają na wyłączność gości weselnych.

W przypadku przyjęcia weselnego do dyspozycji gości oddajemy. W dniu wesela cały obiekt (dworek oraz park) pozostają na wyłączność gości weselnych. Oferta weselna 2015-2016 Zapraszamy Państwa do Dworku Grzebienisko oddalonego zaledwie 30 km od centrum Poznania. Proponujemy Państwu zorganizowanie niezapomnianego przyjęcia weselnego w kameralnym i romantycznym

Bardziej szczegółowo

Działający siedem dni w tygodniu, przez 24h na dobę sklep internetowy stanie się skutecznym

Działający siedem dni w tygodniu, przez 24h na dobę sklep internetowy stanie się skutecznym Sklepy internetowe Działający siedem dni w tygodniu, przez 24h na dobę sklep internetowy stanie się skutecznym sposobem sprzedaży Twoich produktów - według badań GUS około 33% internautów korzysta z Internetu

Bardziej szczegółowo

DŁUGI WEEKEND BOŻE CIAŁO Z KURSEM WINDSURFING NAD JEZIOREM SUDETY. Szkolenie windsurfing z kompletnym sprzętem i piankami w super cenie 300 zł. / os.

DŁUGI WEEKEND BOŻE CIAŁO Z KURSEM WINDSURFING NAD JEZIOREM SUDETY. Szkolenie windsurfing z kompletnym sprzętem i piankami w super cenie 300 zł. / os. S t r o n a 1 DŁUGI WEEKEND BOŻE CIAŁO Z KURSEM WINDSURFING NAD JEZIOREM SUDETY. Połącz góry i wodę. Zapraszamy w Sudety Środkowe na 4 dni urlopu z profesjonalnym kursem windsurfing, można również skorzystać

Bardziej szczegółowo

Jaki sposób płatności wybrać dla swojego sklepu internetowego? biznes

Jaki sposób płatności wybrać dla swojego sklepu internetowego? biznes biznes www.pigulkiwiedzy.tv 9. Przelew bankowy Zalety: 3. 4. Wpłaty przekazywane są bezpośrednio na rachunek bankowy sklepu. Za przyjmowanie wpłat nie są pobierane opłaty od właściciela sklepu. Wpłata

Bardziej szczegółowo

przedmiotów ortopedycznych i środków pomocniczych Tekst łatwy do czytania foto: Anna Olszak Dofinansowanie zakupu

przedmiotów ortopedycznych i środków pomocniczych Tekst łatwy do czytania foto: Anna Olszak Dofinansowanie zakupu przedmiotów ortopedycznych i środków pomocniczych Tekst łatwy do czytania foto: Anna Olszak Dofinansowanie zakupu Przedmioty ortopedyczne to sprzęty, które pomagają osobie niepełnosprawnej lub chorej w

Bardziej szczegółowo

Akcja Rodacy Bohaterom we Lwowie Marzec 2012

Akcja Rodacy Bohaterom we Lwowie Marzec 2012 Akcja Rodacy Bohaterom we Lwowie Marzec 2012 Na koniec marca 2012 kolejny raz odwiedziliśmy naszych przyjaciół ze Lwowa. Tym razem jednak paczki nie wyruszyły z naszego biura. Miejscem zbiórki była stolica

Bardziej szczegółowo

Powiat Kościerski Powiatowe Centrum Pomocy Rodzinie DROGA DO KARIERY

Powiat Kościerski Powiatowe Centrum Pomocy Rodzinie DROGA DO KARIERY DROGA DO KARIERY Priorytet: VI Rynek pracy otwarty dla wszystkich Działanie: 6.1 Poprawa dostępu do zatrudnienia oraz wspieranie aktywności zawodowej w regionie Poddziałanie: 6.1.1. Wsparcie osób pozostających

Bardziej szczegółowo

REGULAMIN PROJEKTU. Aktywni od nowa. nr WND-POKL.07.02.01-08-007/12-00. Przepisy ogólne

REGULAMIN PROJEKTU. Aktywni od nowa. nr WND-POKL.07.02.01-08-007/12-00. Przepisy ogólne REGULAMIN PROJEKTU Aktywni od nowa nr WND-POKL.07.02.01-08-007/12-00 1 Przepisy ogólne 1. Regulamin określa zasady udziału w bezpłatnych szkoleniach realizowanych w ramach projektu nr WND-POKL.07.02.01-08-007/12-00

Bardziej szczegółowo

Zapraszamy na wyprawę do omanu.

Zapraszamy na wyprawę do omanu. Zapraszamy na wyprawę do omanu. Oman (Sułtanat Omanu) to państwo leżące na Półwyspie Arabskim, nad Zatoką Omańską i Morzem Arabskim. Państwa z nim graniczące to Jemen, Arabia Saudyjska oraz Zjednoczone

Bardziej szczegółowo

Cavalese, Włochy 27.02. 05.03.2016

Cavalese, Włochy 27.02. 05.03.2016 Cavalese, Włochy 27.02. 05.03.2016 Zapraszamy Państwa serdecznie na wyjazd narciarski z Fabryką Sportu. Miejsce: Castello Di Fiemme /Cavalese /Val Di Fiemme/Dolomity/Włochy Termin: 27.02.2016 05.03.2016

Bardziej szczegółowo

O FIRMIE. Serdecznie zapraszamy!!! Bartosz Obracaj. Wojciech Obracaj

O FIRMIE. Serdecznie zapraszamy!!! Bartosz Obracaj. Wojciech Obracaj O FIRMIE Firma Polconn - Complete Sailing Service to przedsięwzięcie bazujące na naszym wieloletnim doświadczeniu w pracy w żeglarstwie, skierowane do wszystkich pasjonatów tego sportu, zarówno osób prywatnych

Bardziej szczegółowo

Warszawa, dnia 2011/05/04. Zamawiający: Obserwcatorium Astronomiczne UW Al. Ujazdowskie 4, Warszawa tel: fax:

Warszawa, dnia 2011/05/04. Zamawiający: Obserwcatorium Astronomiczne UW Al. Ujazdowskie 4, Warszawa tel: fax: Warszawa, dnia 2011/05/04 Zamawiający: Obserwcatorium Astronomiczne UW Al. Ujazdowskie 4, 00-478 Warszawa tel: 22 553 05 07 fax: 22 629 49 67 MODYFIKACJA TREŚCI SPECYFIKACJI ISTOTNYCH WARUNKÓW ZAMÓWIENIA

Bardziej szczegółowo

ZAPROSZENIE DO SKŁADANIA OFERT nr POKL 1/2014

ZAPROSZENIE DO SKŁADANIA OFERT nr POKL 1/2014 ZAPROSZENIE DO SKŁADANIA OFERT nr POKL 1/2014 W związku z realizacją projektu,,wojcieszków Aktywna integracja w ramach Podziałania 7.1.1: Rozwój i upowszechnianie aktywnej integracji przez ośrodki pomocy

Bardziej szczegółowo