24 lipca 2011 psycholog Sonia Geller napisała opinię psychologiczną, którą datowała na 24 marzec 2011.

Wielkość: px
Rozpocząć pokaz od strony:

Download "24 lipca 2011 psycholog Sonia Geller napisała opinię psychologiczną, którą datowała na 24 marzec 2011."

Transkrypt

1 Zawiadomienie o przestępstwie psychologa Soni Geller zatrudnionej w centrum psychoterapii BEN, która napisała antydatowaną opinię psychologiczną potwierdzającą nieprawdę. Zrobiła to dla swojego znajomego: lekarza Greli. 24 lipca 2011 psycholog Sonia Geller napisała opinię psychologiczną, którą datowała na 24 marzec Opinia była pisana w weekend lipiec 2011 (24 lipiec 2011 stał się 24 marca 2011) W tabeli fragmenty, które kopiowała Geller w lipcu zawiadomienie o przestępstwie 21 lipca 2011 (str. 1 II K 810/12 prokuratura Piaseczno) warzyw, wariatek, bezmózgowców Fotografował mnie bez mojej zgody W chwili najgłębszej rozpaczy zdobyłam się na ucieczkę do rodziców. Zaczął mnie nękać agresywnymi smsami i mailami. Pluł mi w twarz, brutalnie ściskał, pokazywał naboje i pytał czy wiem, do czego służą, wyrzucał za drzwi z byle powodu opinia Geller datowana na 24 marzec 2011 (VI Nsm 466/11 Sąd Warszawa Żoliborz) warzyw, wariatek, bezmózgów Zaczął fotografować ją bez jej zgody Pacjentka w akcie ostatecznej rozpaczy uciekła do rodziców, zaczął ją nękać agresywnymi e mailami i sms ami Plucie w twarz, brutalnie ściskanie, pokazywanie nabojów i pytanie jej do czego służą, wyrzucanie jej z mieszkania Nie ma statystycznej możliwości, by w języku polskim losowo powtórzono kombinację słów: warzyw, wariatek, bezmózgów. Ani pluł, brutalnie ściskał, pokazywał naboje i pytał do czego służą. Dokumenty były kopiowane. Dowód 1: opinia Geller datowana na 24 marzec 2011 (VI Nsm 466/11 Warszawa Żoliborz) Dowód 2: zawiadomienie o przestępstwie z dnia 21 lipiec 2011, z którego kopiowała Geller 6 dokumentów potwierdza, że to psycholog Geller KOPIOWAŁA swoją opinię psychologiczną Geller datowała swoją opinię na 24 marzec Opinia Geller nie była wzmiankowana przez Cichocką i Grelę w: lipiec 2011 wniosek III Nsm 290/11 sąd Piaseczno (znęcanie, porażenie) lipiec 2011 wniosek III NSM 291/11 sąd Piaseczno (znęcanie, porażenie) lipiec 2011 zawiadomienie o przestępstwie II K 810/12 prokuratura Piaseczno (znęcanie, porażenie) lipiec 2011 raport kuratora III Nsm 290/11 sąd Piaseczno (znęcanie, porażenie) lipiec 2011 godz wniosek o zabezpieczenie III Nsm 290/11 sąd Piaseczno lipiec 2011 godz wniosek o zabezpieczenie III Nsm 291/11 sąd Piaseczno kopie wszystkich dokumentów na płycie w katalogu: radca prawny cichocka/cichocka brak dokumentacji medycznej 25 lipca 2011 rano.pdf Opinia Geller w oryginale pojawiła się 25 lipca 2011 o godzinie w sądzie Warszawa Żoliborz. 1

2 2

3 Brak pieczątki potwierdzam za zgodność którą Cichocka zawsze używa wskazuje, że dokumenty medyczne i opinię Geller Cichocka otrzymała w drodze pomiędzy Piasecznem a Bemowem. 3

4 4

5 5

6 6

7 W swojej opinii datowanej na 24 marzec 2011 Geller napisała, że wydaje opinię na potrzeby sądu rodzinnego. Dlaczego Geller nie napisała swojej opinii w roku 2009, czyli w okresie terapii córki lekarza Greli? Dlaczego Geller nie napisała swojej opinii w roku 2010, czyli w okresie terapii córki lekarza Greli? Odpowiedź: ani w roku 2009, ani w roku 2010, ani w marcu 2011 nie było sądu rodzinnego dla którego opinię napisała Geller 24 lipca Sąd rodzinny pojawił się 21 lipca Rzekoma przemoc rozpoczęła się w lipcu Geller pisała swoją opinię w weekend lipiec Dopiero w lipcu 2011 dziecko zostało wymeldowane z mieszkania swojego ojca, gdzie było zameldowane. 7

8 Geller pisząc 24 lipca 2011 swoją opinię losowo datowała ją na 24 marzec Marcowe weekendy 2011 dziecko spędzało ze swoimi ojcem, rzekomym przemocowcem. Nie daję się dziecka na weekendy przemocowcowi, a w tym samym czasie pisze opinie na temat zaznawanej przemocy. Przemocy nie raportowano w roku 2008, 2009, 2010, Dowód 3: sms y od klientki Geller (Marii Grela, czyli matki dziecka) do ojca dziecka 8

9 W swojej pisanej na zamówienie opinii Geller pisała: zgłosiła się do mnie po pomoc psychologiczną w grudniu objawy pozwalały jednoznacznie stwierdzić, że od dłuższego czasu jest ofiarą przemocy w rodzinie Maria Grela, czyli klientka Geller od 2 lipca 2009 (t.j. od 5 ciu miesięcy) mieszkała u swoich rodziców, czyli to oni od dłuższego czasu byli sprawcami przemocy w rodzinie. Maria Grela nie uciekała w akcie ostatecznej rozpaczy tylko została zawieziona do domu jej rodziców, bo we wspólnym mieszkaniu była instalacja rolet zewnętrznych we wszystkich oknach Dowód 4: umowa o montaż rolet na dzień 3 lipiec zeznania świadka + zapisy satelit GPS 9

10 W swojej opinii Geller napisała: z trudnością mówiła, bardzo ściszonym głosem Dowód 5: film ukazujący rzekomą ofiarę przemocy w mieszkaniu sprawcy przemocy. Na filmie rzekoma ofiara przemocy siedzi na pompowanej piłce obok sprawcy przemocy macha nogami, wesoło pokrzykuje i biega po mieszkaniu sprawcy przemocy. Nagranie powstało 15 stycznia 2010, czyli na początku terapii Geller ( P z ledwoscia mowila.wmv) Dowód 6: film z września 2009 ( P najstraszniejsza przemoc domowa.wmv) 10

11 Psycholog Sonia Geller powiązana jest z Naczelną Izbą Lekarską. Stąd jej znajomość z lekarzem Grelą i zgoda by tworzyć antydatowany dokument na zamówienie. Zeznania lekarza Greli zorganizowałem dobrego psychologa (str II K 489/12 Legionowo) 11

12 O braku znęcania świadczą: Korespondencja wysyłana do sprawcy o dobranoc kochanie mój przyszły mężu (5 kwiecień 2010) o robuniu wróćcie do domku (15 styczeń 2011) o katalog robuniu wroccie do domku 12

13 13

14 Lista przestępstw ojca dziecka, czyli znęcanie (opinia biegłego sądowego + dowody w katalog: dokument do sadu) 14

15 Lista przestępstw ojca dziecka, czyli znęcanie (opinia biegłego sądowego + dowody w katalog: dokument do sadu) 15

16 Wnioski dowodowe: 1. Wezwać jako świadka psychologa Sonię Geller i zarządać od niej podania numeru telefonu komórkowego którym posługiwała się w roku Zadać jej pytanie KIEDY napisała opinię psychologiczną, którą datowała na 24 marca W marcu 2011 czy w lipcu Sprawdzić połączenia telefonu lekarza Dariusza Greli ( ) w dniach lipiec 2011 na okoliczność wykazania, że kontaktował się z psycholog Geller, która w lipcu 2011 tworzyła dla niego antydatowaną opinię psychologiczną 3. Zarządać dane medyczne Marii Grela PESEL z Centrum Psychoterapii Ben Med (miejsce pracy Geller) ul. Rolna 155, Warszawa, tel na okoliczność od kiedy, do kiedy i na co leczyła się Maria Grela w latach (leczenia psychiatryczne Marii Grela w latach 2006, 2007, 2008 były ukrywane) dowody w katalogu: leczenia psychiatryczne marii grela.pdf 4. Zarządać dane medyczne Marii Grela PESEL ze Szpitala Psychiatrycznego na ulicy Nowowiejskiej w Warszawie ul. Nowowiejska 27, Warszawa na okoliczność od kiedy, do kiedy i na co leczyła się Maria Grela w latach (leczenia psychiatryczne Marii Grela w latach 2006, 2007, 2008 były ukrywane) dowody w katalogu: leczenia psychiatryczne marii grela.pdf W roku 2004 Maria Grela przeżyła gwałt. W roku 2007 przeżyła próbę gwałtu w domu rodzinnym. dowody w katalogu: dwa gwałty Czy w domu lekarza Greli nikt się nie znęcał?: jedno dziecko (Michał) jest głuche a drugie (Maria) urodziło się ważąc 1200 gram (dowody w katalogu: choroby wnuk grela) Proszę nie pisać, że operatorzy przechowują dane tylko przez rok. Tak możecie zbywać Kowalskiego lub Nowaka. Policja ma obowiązek archiwizowania danych, które przez rok przechowują dla niej operatorzy. Policja ma cały rok na zgranie tych danych od operatorów. Pliki tekstowe się łatwo kompresują. Są małe. Brak archiwum to niedopełnienie obowiązków służbowych. (proszę podać imię nazwisko osoby odpowiedzialnej za fakt braku archiwizacji danych przez policję) 16

Radca prawny Cichocka działając w porozumieniu z lekarzem Grelą tworzyła antydatowane dowody sądowe.

Radca prawny Cichocka działając w porozumieniu z lekarzem Grelą tworzyła antydatowane dowody sądowe. Radca prawny Cichocka działając w porozumieniu z lekarzem Grelą tworzyła antydatowane dowody sądowe. Opinia psychologa Sonii Geller (znajoma lekarza Greli) datowana jest na 24 marzec 2011. Dokument Geller

Bardziej szczegółowo

Znajoma Greli. Nie jest biegłym

Znajoma Greli. Nie jest biegłym 22 marzec 2012 (tydzień wcześniej córka lekarza otrzymała zarzuty za napad) Tego dnia lekarz Grela uruchamia pracowników szpitala Attis. Do Legionowa wysyłana jest sekretarka z Attis Gąsiorowska, a interniści

Bardziej szczegółowo

Maria Grela kłamie, że zdobyła się na ucieczkę do rodziców. Dowód Maria Grela została zawieziona do rodziców 2 lipca 2009 roku, co potwierdza GPS

Maria Grela kłamie, że zdobyła się na ucieczkę do rodziców. Dowód Maria Grela została zawieziona do rodziców 2 lipca 2009 roku, co potwierdza GPS Maria Grela kłamie, że zdobyła się na ucieczkę do rodziców. Dowód Maria Grela została zawieziona do rodziców 2 lipca 2009 roku, co potwierdza GPS mojego samochodu. Potem pojechałem po odbiór jej badań

Bardziej szczegółowo

Zawiadomienie o przestępstwach lekarza sądowego Wiesława Czynowskiego. nagrania: http://www.urzednikpolski.pl/?p=22624

Zawiadomienie o przestępstwach lekarza sądowego Wiesława Czynowskiego. nagrania: http://www.urzednikpolski.pl/?p=22624 Zawiadomienie o przestępstwach lekarza sądowego Wiesława Czynowskiego. nagrania: http://www.urzednikpolski.pl/?p=22624 Chirurg Czynowski jest znajomym chirurga Greli. Okazało się to to podczas obdukcji.

Bardziej szczegółowo

Od listopada 2010 półtoraroczny Szymek spędzał weekendy z ojcem.

Od listopada 2010 półtoraroczny Szymek spędzał weekendy z ojcem. Od listopada 2010 półtoraroczny Szymek spędzał weekendy z ojcem. Potwierdzają to sms-y matki dziecka, która pytała co słychać, co zjadł, itp.. oraz zdjęcia i filmy Cykl wizyt przez całe życie dziecka:

Bardziej szczegółowo

Zawiadomienie o przestępstwie SSR Anna Szeląg

Zawiadomienie o przestępstwie SSR Anna Szeląg Zawiadomienie o przestępstwie SSR Anna Szeląg 24 stycznia 2014 SSR Szeląg prowadziła rozprawę II Kp 727/13 (3 Ds. 46/13). Sędzia Szeląg była informowana, że adwokat Marek Nowak, który uprzednio wyznaczony

Bardziej szczegółowo

25 sierpnia 2011 Prokuratura Legionowo robiła przeszukania swoimi Policjantami. Następnego dnia przyjdzie pomoc z Piaseczna.

25 sierpnia 2011 Prokuratura Legionowo robiła przeszukania swoimi Policjantami. Następnego dnia przyjdzie pomoc z Piaseczna. Postanowienie o przeszukaniu nr. 1 mieszkania córki lekarza. Nigdy nie wykonane przez policję Konstancin Jeziorna. Drugie postanowienie również nie zostanie wykonane w ramach pomocy 25 sierpnia 2011 Prokuratura

Bardziej szczegółowo

Policja 7 razy gościła córkę lekarza zamiast przeszukać jej mieszkanie odległe o 100 metrów.

Policja 7 razy gościła córkę lekarza zamiast przeszukać jej mieszkanie odległe o 100 metrów. Policja 7 razy gościła córkę lekarza zamiast przeszukać jej mieszkanie odległe o 100 metrów. Policja Konstancin Jeziorna Podsumowanie pomocy dla Prokuratury i Policji Legionowo w sprawie napadu w Legionowie.

Bardziej szczegółowo

I. Kierowanie na przymusowe leczenie odwykowe osób uzależnionych od alkoholu

I. Kierowanie na przymusowe leczenie odwykowe osób uzależnionych od alkoholu PRZYMUSOWE LECZENIE OSÓB UZALEŻNIONYCH. I. Kierowanie na przymusowe leczenie odwykowe osób uzależnionych od alkoholu Artykuł 21.2. ustawy z dnia 26 października 1982r. o wychowaniu w trzeźwości i przeciwdziałaniu

Bardziej szczegółowo

Dowód: dokument medyczny dziecka z Enel-med (str. 2 enelmed.pdf na płycie)

Dowód: dokument medyczny dziecka z Enel-med (str. 2 enelmed.pdf na płycie) W wyniku napadu (wstrząs psychiczny) u dziecka wystąpił liszaj, który u dzieci występuje bardzo rzadko. Dowód: dokument medyczny dziecka z Enel-med (str. 2 enelmed.pdf na płycie) na skórze pośladka lewego

Bardziej szczegółowo

... Tarnogród, dnia... Imię i nazwisko wnioskodawcy Rodzica Kandydata... Adres do korespondencji

... Tarnogród, dnia... Imię i nazwisko wnioskodawcy Rodzica Kandydata... Adres do korespondencji ... Tarnogród, dnia... Imię i nazwisko wnioskodawcy Rodzica Kandydata...... Adres do korespondencji Pani/Pan... Dyrektor...... nazwa i adres placówki Wniosek o przyjęcie dziecka do Przedszkola Miejskiego

Bardziej szczegółowo

PODANIE O PRZYJĘCIE DO PRYWATNEJ SZKOŁY PODSTAWOWEJ nr 95

PODANIE O PRZYJĘCIE DO PRYWATNEJ SZKOŁY PODSTAWOWEJ nr 95 PODANIE O PRZYJĘCIE DO PRYWATNEJ SZKOŁY PODSTAWOWEJ CZĘŚĆ I. Dane osobowe dziecka i opiekunów Imię dziecka...... Nazwisko dziecka.... Data i miejsce urodzenia. Obywatelstwo... Adres zamieszkania. Dzielnica

Bardziej szczegółowo

I. Postępowanie w przypadku zastania sytuacji przemocy

I. Postępowanie w przypadku zastania sytuacji przemocy PROCEDURA POSTĘPOWANIA INTERWENCYJNEGO W SYTUACJACH ZWIĄZANYCH Z PRZEMOCA W RODZINIE DLA SŁUŻB I INSTYTUCJI REALIZUJĄCYCH ZADANIA WYNIKAJĄCE Z USTAWY O PRZECIWDZIAŁANIU PRZEMOCY W RODZINIE Podejmowanie

Bardziej szczegółowo

WNIOSEK w sprawie wydania orzeczenia o stopniu niepełnosprawności (dla osób powyżej 16 roku życia)

WNIOSEK w sprawie wydania orzeczenia o stopniu niepełnosprawności (dla osób powyżej 16 roku życia) WNIOSEK w sprawie wydania orzeczenia o stopniu niepełnosprawności (dla osób powyżej 16 roku życia) Nr sprawy... Uwaga : WSZYSTKIE PUNKTY FORMULARZA NALEŻY DOKŁADNIE WYPEŁNIĆ DUŻYMI, DRUKOWANYMI LITERAMI,

Bardziej szczegółowo

z dnia.. w sprawie określenia wzoru pouczenia o uprawnieniach i obowiązkach pokrzywdzonego w postępowaniu karnym 1)

z dnia.. w sprawie określenia wzoru pouczenia o uprawnieniach i obowiązkach pokrzywdzonego w postępowaniu karnym 1) Wstępny projekt z dnia 5 czerwca 2014 r. R O Z P O R Z Ą D Z E N I E M I N I S T R A S P R AW I E D L I W O Ś C I z dnia.. w sprawie określenia wzoru pouczenia o uprawnieniach i obowiązkach pokrzywdzonego

Bardziej szczegółowo

WNIOSEK O WYPŁATĘ ŚWIADCZENIA Z TYTUŁU ŚMIERCI, CZASOWEJ NIEZDOLNOŚCI DO PRACY, POBYTU W SZPITALU LEASINGOBIORCÓW, POŻYCZKOBIORCÓW IDEA LEASING

WNIOSEK O WYPŁATĘ ŚWIADCZENIA Z TYTUŁU ŚMIERCI, CZASOWEJ NIEZDOLNOŚCI DO PRACY, POBYTU W SZPITALU LEASINGOBIORCÓW, POŻYCZKOBIORCÓW IDEA LEASING WNIOSEK O WYPŁATĘ ŚWIADCZENIA Z TYTUŁU ŚMIERCI, CZASOWEJ NIEZDOLNOŚCI DO PRACY, POBYTU W SZPITALU LEASINGOBIORCÓW, POŻYCZKOBIORCÓW IDEA LEASING Wypełniony formularz należy przesłać na adres: Sopockie Towarzystwo

Bardziej szczegółowo

Szpital Szaserów pomimo wielokrotnych pisemnych próśb pacjenta nie wysłał swojemu pacjentowi testów psychologicznych MMPI 2 i CAPS.

Szpital Szaserów pomimo wielokrotnych pisemnych próśb pacjenta nie wysłał swojemu pacjentowi testów psychologicznych MMPI 2 i CAPS. Szpital Szaserów pomimo wielokrotnych pisemnych próśb pacjenta nie wysłał swojemu pacjentowi testów psychologicznych MMPI 2 i CAPS. Testy (niekompletne) zostały wysłane dopiero do sądu karnego Legionowo

Bardziej szczegółowo

REGULAMIN Zespołu Interdyscyplinarnego działającego na rzecz przeciwdziałania przemocy w rodzinie na terenie Gminy Sułkowice

REGULAMIN Zespołu Interdyscyplinarnego działającego na rzecz przeciwdziałania przemocy w rodzinie na terenie Gminy Sułkowice REGULAMIN Zespołu Interdyscyplinarnego działającego na rzecz przeciwdziałania przemocy w rodzinie na terenie Gminy Sułkowice 1 Podstawą prawną działania Zespołu Interdyscyplinarnego działającego na rzecz

Bardziej szczegółowo

Miejscowość..., dnia...200...r.

Miejscowość..., dnia...200...r. WNIOSEK w sprawie wydania orzeczenia o stopniu niepełnosprawności Uwaga : wszystkie punkty formularza należy dokładnie wypełnić dużymi drukowanymi literami! Nr sprawy... Miejscowość..., dnia...200...r.

Bardziej szczegółowo

Komunikat Biura Rady Miasta Gdańska. w sprawie zasad przeprowadzenia naboru kandydatów na ławników sądów powszechnych w Gdańsku na kadencję 2016-2019.

Komunikat Biura Rady Miasta Gdańska. w sprawie zasad przeprowadzenia naboru kandydatów na ławników sądów powszechnych w Gdańsku na kadencję 2016-2019. Komunikat Biura Rady Miasta Gdańska w sprawie zasad przeprowadzenia naboru kandydatów na ławników sądów powszechnych w Gdańsku na kadencję 2016-2019. Zgodnie z uchwałą Kolegium Sadu Okręgowego w Gdańsku

Bardziej szczegółowo

stażysta w Prokuraturze Rejonowej w Iławie (1 etat).

stażysta w Prokuraturze Rejonowej w Iławie (1 etat). I K 114/20/13 Elbląg, 2013 06 Prokuratura Okręgowa w Elblągu, ul. Bulwar Zygmunta Augusta 13, 82 300 Elbląg ogłasza konkurs na stanowisko urzędnicze: stażysta w Prokuraturze Rejonowej w Iławie (1 etat).

Bardziej szczegółowo

Wniosek o wydanie orzeczenia o stopniu niepełnosprawności

Wniosek o wydanie orzeczenia o stopniu niepełnosprawności . dnia r. (miejscowość) (miejscowość) (data) Miejsce na adnotacje urzędowe Do Powiatowego Zespołu do Spraw Orzekania o Niepełnosprawności w Suchej Beskidzkiej ZO.71-./14 Wniosek o wydanie orzeczenia o

Bardziej szczegółowo

Czy Rape Crisis Centre oferuje pomoc wyłącznie kobietom, które niedawno padły ofiarą gwałtu?

Czy Rape Crisis Centre oferuje pomoc wyłącznie kobietom, które niedawno padły ofiarą gwałtu? Jakiego rodzaju usługi oferuje Rape Crisis Centre? Rape Crisis Centre oferuje szeroki zakres usług dla kobiet powyżej 13. roku życia, które padły ofiarą gwałtu, napaści lub przemocy seksualnej. Jest to

Bardziej szczegółowo

PRZASNYSKA KOALICJA NA RZECZ PRZECIWDZIAŁANIA PRZEMOCY W RODZINIE

PRZASNYSKA KOALICJA NA RZECZ PRZECIWDZIAŁANIA PRZEMOCY W RODZINIE PRZASNYSKA KOALICJA NA RZECZ PRZECIWDZIAŁANIA PRZEMOCY W RODZINIE Joanna Cieślik Dyrektor Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Przasnyszu Katarzyna Przybysz Starszy Pracownik Socjalny Warszawa, 11 maja

Bardziej szczegółowo

USTAWA. z dnia 15 czerwca 2007 r. o lekarzu sądowym 1) (Dz. U. z dnia 9 lipca 2007 r. z późn. zm.) Rozdział 1. Przepisy ogólne

USTAWA. z dnia 15 czerwca 2007 r. o lekarzu sądowym 1) (Dz. U. z dnia 9 lipca 2007 r. z późn. zm.) Rozdział 1. Przepisy ogólne Dz.U.07.123.849 USTAWA z dnia 15 czerwca 2007 r. o lekarzu sądowym 1) (Dz. U. z dnia 9 lipca 2007 r. z późn. zm.) Rozdział 1 Przepisy ogólne Art. 1. 1. Ustawa określa: 1) warunki oraz tryb nabywania i

Bardziej szczegółowo

Zespół Interdyscyplinarny ds. Przeciwdziałania Przemocy w Rodzinie dla Dzielnicy Bielany m. st. Warszawy

Zespół Interdyscyplinarny ds. Przeciwdziałania Przemocy w Rodzinie dla Dzielnicy Bielany m. st. Warszawy PRAKTYCZNE ASPEKTY REALIZACJI PROCEDURY Zespół Interdyscyplinarny ds. Przeciwdziałania Przemocy w Rodzinie dla Dzielnicy Bielany m. st. Warszawy ZESPÓŁ INTERDYSCYPLINARNY Powołany w dniu 25 października

Bardziej szczegółowo

II- Informacja o złożeniu wniosku o przyjęcie kandydata do publicznych jednostek prowadzących wychowanie przedszkolne 4

II- Informacja o złożeniu wniosku o przyjęcie kandydata do publicznych jednostek prowadzących wychowanie przedszkolne 4 Imię i nazwisko wnioskodawcy- rodzica Załącznik Nr 2,, Wniosek o przyjęcie dziecka do przedszkola Adres do korespondencji w sprawach rekrutacji. Dyrektor Nazwa i adres jednostki do której składany jest

Bardziej szczegółowo

Nr sprawy..., dnia... Powiatowy Zespół do Spraw Orzekania o Niepełnosprawności ul. Wałowa 30, 44-300 Wodzisław Śl.

Nr sprawy..., dnia... Powiatowy Zespół do Spraw Orzekania o Niepełnosprawności ul. Wałowa 30, 44-300 Wodzisław Śl. Nr sprawy....., dnia... Powiatowy Zespół do Spraw Orzekania o Niepełnosprawności ul. Wałowa 30, 44-300 Wodzisław Śl. WNIOSEK O WYDANIE ORZECZENIA O STOPNIU NIEPEŁNOSPRAWNOŚCI Dane wnioskodawcy: Nazwisko

Bardziej szczegółowo

ZAŚWIADCZENIE LEKARSKIE

ZAŚWIADCZENIE LEKARSKIE Załącznik nr Wypełnia lekarz publicznego zakładu opieki zdrowotnej ZAŚWIADCZENIE LEKARSKIE 1. Imię i nazwisko osoby ubiegającej się o skierowanie do domu pomocy społecznej... 2. Wiek... 3. Jest osobą przewlekle

Bardziej szczegółowo

USTAWA z dnia 15 czerwca 2007 r. o lekarzu sądowym 1) Rozdział 1 Przepisy ogólne

USTAWA z dnia 15 czerwca 2007 r. o lekarzu sądowym 1) Rozdział 1 Przepisy ogólne Kancelaria Sejmu s. 1/1 USTAWA z dnia 15 czerwca 2007 r. o lekarzu sądowym 1) Opracowano na podstawie: Dz.U. z 2007 r. Nr 123, poz. 849, z 2008 r, Nr 51, poz. 293. Rozdział 1 Przepisy ogólne Art. 1. 1.

Bardziej szczegółowo

PODANIE O PRZYJĘCIE DO MIĘDZYNARODOWEGO PRZEDSZKOLA MISIA PADDINGTONA

PODANIE O PRZYJĘCIE DO MIĘDZYNARODOWEGO PRZEDSZKOLA MISIA PADDINGTONA PODANIE O PRZYJĘCIE DO MIĘDZYNARODOWEGO PRZEDSZKOLA MISIA PADDINGTONA CZĘŚĆ I. Dane osobowe dziecka i opiekunów Imię dziecka...... Nazwisko dziecka. Data i miejsce urodzenia Obywatelstwo...... Adres zamieszkania...

Bardziej szczegółowo

PROCEDURA NIEBIESKIEJ KARTY

PROCEDURA NIEBIESKIEJ KARTY PROCEDURA NIEBIESKIEJ KARTY ZADANIA POLICJI DZIAŁANIA PREWENCYJNE Podkomisarz Wiesław Kluk Komenda Powiatowa Policji w Mielcu NIEBIESKA KARTA Policja od lat podejmuje czynności w przypadku stosowania przemocy

Bardziej szczegółowo

Zagrożenia w cyberprzestrzeni. Materiał dla rodziców

Zagrożenia w cyberprzestrzeni. Materiał dla rodziców Zagrożenia w cyberprzestrzeni Materiał dla rodziców Internet Obniża się wiek dzieci korzystających z Sieci. Co czwarte dziecko zgłasza, że rodzice nigdy nie interesują się tym, co robi w Internecie. Tylko

Bardziej szczegółowo

Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej Ul. Wojska Polskiego 5A/12 11-700 Mrągowo Mrągowo, dnia 22 października 2014r. Zapytanie ofertowe

Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej Ul. Wojska Polskiego 5A/12 11-700 Mrągowo Mrągowo, dnia 22 października 2014r. Zapytanie ofertowe Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej Ul. Wojska Polskiego 5A/12 Mrągowo, dnia 22 października 2014r Zapytanie ofertowe Kierownik Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Mrągowie zaprasza do składania ofert na

Bardziej szczegółowo

Zespół Opieki Zdrowotnej Legionowo sp. z o.o. 05-120 Legionowo ul. Sowińskiego 4

Zespół Opieki Zdrowotnej Legionowo sp. z o.o. 05-120 Legionowo ul. Sowińskiego 4 Zespół Opieki Zdrowotnej Legionowo sp. z o.o. 05-120 Legionowo ul. Sowińskiego 4 ZASADY UDOSTĘPNIANIA DOKUMENTACJI MEDYCZNEJ w NZOZ Legionowo 1. Dokumentacja medyczna jest udostępniana 1.1. pacjentowi,

Bardziej szczegółowo

KARTA ZGŁOSZENIA DZIECKA DO Niepublicznej Szkoły Podstawowej Otwarte Drzwi

KARTA ZGŁOSZENIA DZIECKA DO Niepublicznej Szkoły Podstawowej Otwarte Drzwi KARTA ZGŁOSZENIA DZIECKA DO Niepublicznej Szkoły Podstawowej Otwarte Drzwi Kartę wypełniają rodzice lub prawni opiekunowie....... Imię i nazwisko dziecka data urodzenia... PESEL dziecka zgłoszone do klasy...

Bardziej szczegółowo

Procedury Niebieskie Karty

Procedury Niebieskie Karty Procedury Niebieskie Karty Ustawa z dnia 29 lipca 2005 r. o przeciwdziałaniu przemocy w rodzinie (Dz. U. nr 180 poz. 1493, z późn. zm.) Art. 12.1 Osoby, które w związku z wykonywaniem swoich obowiązków

Bardziej szczegółowo

Postępowania karne i cywilne związane z wypadkiem lotniczym z punktu widzenia biegłego sądowego

Postępowania karne i cywilne związane z wypadkiem lotniczym z punktu widzenia biegłego sądowego System zarządzania bezpieczeństwem. w organizacjach lotnictwa cywilnego Uczelnia Łazarskiego, Warszawa, 18 marca 2014 Postępowania karne i cywilne związane z wypadkiem lotniczym z punktu widzenia biegłego

Bardziej szczegółowo

WNIOSEK O PRZYZNANIE STYPENDIUM SZKOLNEGO rok szkolny 2.../2...

WNIOSEK O PRZYZNANIE STYPENDIUM SZKOLNEGO rok szkolny 2.../2... Załącznik Nr 1 do uchwały Nr Rady Miejskiej w Łodzi z dnia Data wpływu wniosku ADNOTACJE URZĘDOWE Nr sprawy Wysokość dochodu Ilość miesięcy przysługiwania stypendium IX - XII I - VI WNIOSEK O PRZYZNANIE

Bardziej szczegółowo

zgłoszenia szkody z ubezpieczenia kosztów leczenia i ratownictwa za granicą

zgłoszenia szkody z ubezpieczenia kosztów leczenia i ratownictwa za granicą ubezpieczenia Formularz zgłoszenia szkody z ubezpieczenia kosztów leczenia i ratownictwa za granicą W celu szybkiego i sprawnego rozpatrzenia roszczenia prosimy o dokładne wypełnienie poniższego formularza

Bardziej szczegółowo

SZPITAL CENTRALNEGO STANU CONNECTICUT KOMUNIKAT O ZASADACH PRYWATNOŚCI

SZPITAL CENTRALNEGO STANU CONNECTICUT KOMUNIKAT O ZASADACH PRYWATNOŚCI SZPITAL CENTRALNEGO STANU CONNECTICUT KOMUNIKAT O ZASADACH PRYWATNOŚCI Dzień wejścia w życie: 14 kwiecień 2003 Poniższy komunikat opisuje w jaki sposób informacje medyczne o tobie lub dotyczące twojego

Bardziej szczegółowo

SZKOŁA EUROPEJSKA 93-020 Łódź, ul. Tuszyńska 31, tel. 682-12-10, 682-54-66 e-mail: sekretariat@szkolaeuropejska.pl; http://www.szkolaeuropejska.

SZKOŁA EUROPEJSKA 93-020 Łódź, ul. Tuszyńska 31, tel. 682-12-10, 682-54-66 e-mail: sekretariat@szkolaeuropejska.pl; http://www.szkolaeuropejska. SZKOŁA EUROPEJSKA 93-020 Łódź, ul. Tuszyńska 31, tel. 682-12-10, 682-54-66 e-mail: sekretariat@szkolaeuropejska.pl; http://www.szkolaeuropejska.pl KWESTIONARIUSZ KANDYDATA Miejsce na fotografię Kandydata

Bardziej szczegółowo

ZGŁOSZENIE. Proszę o przyjęcie do klasy I Szkoły Podstawowej nr 2 im. Kornela Makuszyńskiego w Legionowie mojego syna/mojej córki *...

ZGŁOSZENIE. Proszę o przyjęcie do klasy I Szkoły Podstawowej nr 2 im. Kornela Makuszyńskiego w Legionowie mojego syna/mojej córki *... Adres miejsca zamieszkania rodziców/opiekunów prawnych: Adres poczty elektronicznej rodziców/opiekunów prawnych: Numery telefonów rodziców/opiekunów prawnych: ZGŁOSZENIE Proszę o przyjęcie do klasy I Szkoły

Bardziej szczegółowo

Relacja z konferencji naukowej : Dziecko jako ofiara przemocy

Relacja z konferencji naukowej : Dziecko jako ofiara przemocy Relacja z konferencji naukowej : Dziecko jako ofiara przemocy Warszawa, 10 XII 2013 1 2 Informacje ogólne: TERMIN Warszawa, 10 XII 2013 MIEJSCE Sala 1.2. Collegium Iuridicum II ul. Lipowa 4, Warszawa ORGANIZATORZY

Bardziej szczegółowo

REKRUTACJA 2015/2016

REKRUTACJA 2015/2016 REKRUTACJA 2015/2016 Terminy rekrutacji do Niepublicznego Gimnazjum im. Akcji III Most w Przybysławicach. od 23 marca do 19 czerwca 2015 r. składanie podań do gimnazjum. od 26 czerwca do 3 lipca 2015 r.

Bardziej szczegółowo

Przedszkole Nr 392 Wróbelka Elemelka w Warszawie. Polityka ochrony dzieci

Przedszkole Nr 392 Wróbelka Elemelka w Warszawie. Polityka ochrony dzieci Przedszkole Nr 392 Wróbelka Elemelka w Warszawie Polityka ochrony dzieci Preambuła Naczelną zasadą wszystkich pracowników Przedszkola Nr 392 Wróbelka Elemelka jest działanie dla dobra dziecka i w jego

Bardziej szczegółowo

zgłoszenia szkody z ubezpieczenia kosztów leczenia i ratownictwa za granicą

zgłoszenia szkody z ubezpieczenia kosztów leczenia i ratownictwa za granicą Formularz zgłoszenia szkody z ubezpieczenia kosztów leczenia i ratownictwa za granicą W celu szybkiego i sprawnego rozpatrzenia roszczenia prosimy o dokładne wypełnienie poniższego formularza i dostarczenie

Bardziej szczegółowo

pieczątka zakładu opieki zdrowotnej lub praktyki lekarskiej Miejscowość i data...

pieczątka zakładu opieki zdrowotnej lub praktyki lekarskiej Miejscowość i data... pieczątka zakładu opieki zdrowotnej lub praktyki lekarskiej Miejscowość i data... Zaświadczenie lekarskie o stanie zdrowia osoby ubiegającej się o skierowanie do domu pomocy społecznej osobie wymagającej

Bardziej szczegółowo

Wniosek/ arkusz weryfikacyjny o przyznanie mieszkania o przyznanie mieszkania do kapitalnego remontu

Wniosek/ arkusz weryfikacyjny o przyznanie mieszkania o przyznanie mieszkania do kapitalnego remontu ...... (nazwisko i imię wnioskodawcy/ów)... (adres zamieszkania)`..... (adres zameldowania na pobyt stały)...... (nr telefonu) Wniosek/ arkusz weryfikacyjny o przyznanie mieszkania o przyznanie mieszkania

Bardziej szczegółowo

Informacja dotycząca wyboru ławników na kadencję 2016-2019

Informacja dotycząca wyboru ławników na kadencję 2016-2019 Informacja dotycząca wyboru ławników na kadencję 2016-2019 W związku z upływem w dniu 31 grudnia 2015 roku czteroletniej kadencji ławników sądów powszechnych, Prezes Sądu Okręgowego w Katowicach zwrócił

Bardziej szczegółowo

Kandydaci na biegłych sądowych przy Sądzie Okręgowym w Gdańsku zobowiązani są złożyć komplet następujących dokumentów:

Kandydaci na biegłych sądowych przy Sądzie Okręgowym w Gdańsku zobowiązani są złożyć komplet następujących dokumentów: Biegłym może być ustanowiona osoba, która: - korzysta z pełni praw cywilnych i obywatelskich; - ukończyła 25 lat życia; - posiada teoretyczne i praktyczne wiadomości specjalne w danej gałęzi nauki, techniki,

Bardziej szczegółowo

Jak się spierać z operatorem

Jak się spierać z operatorem Jak się spierać z operatorem Dariusz Prymon aplikant radcowski w Kancelarii Prawnej Jerzy T. Pieróg Gdy dostawca nienależycie świadczy usługi telekomunikacyjne lub nieprawidłowo obliczył należności z tytułu

Bardziej szczegółowo

Jak wygląda procedura zobowiązania osoby pijącej do leczenia odwykowego?

Jak wygląda procedura zobowiązania osoby pijącej do leczenia odwykowego? Jak wygląda procedura zobowiązania osoby pijącej do leczenia odwykowego? Leczenie osób uzależnionych co do zasady jest dobrowolne, a obowiązek leczenia może być nałożony wyłącznie przez Sąd. Sądami właściwymi

Bardziej szczegółowo

Przemoc domowa. Wśród najczęściej pojawiających się metod stosowanych przez sprawców są m.in.:

Przemoc domowa. Wśród najczęściej pojawiających się metod stosowanych przez sprawców są m.in.: Przemoc domowa Czym jest przemoc w rodzinie? Przemoc w rodzinie to zamierzone, świadome działanie jednej osoby względem drugiej, które ma na celu wywołanie szkody na zdrowiu lub życiu, naruszające prawa

Bardziej szczegółowo

ZO.71-./15. Wniosek o wydanie orzeczenia o stopniu niepełnosprawności

ZO.71-./15. Wniosek o wydanie orzeczenia o stopniu niepełnosprawności . dnia r. (miejscowość) (miejscowość) (data) Miejsce na adnotacje urzędowe Do Powiatowego Zespołu do Spraw Orzekania o Niepełnosprawności w Suchej Beskidzkiej ZO.71-./15 Wniosek o wydanie orzeczenia o

Bardziej szczegółowo

STUDIA PODYPLOMOWE PRAWO DOWODOWE. Katedra Prawa Karnego WYDZIAŁ PRAWA I ADMINISTRACJI. UNIWERSYTETU KARDYNAŁA STEFANA WYSZYŃSKIEGO w Warszawie

STUDIA PODYPLOMOWE PRAWO DOWODOWE. Katedra Prawa Karnego WYDZIAŁ PRAWA I ADMINISTRACJI. UNIWERSYTETU KARDYNAŁA STEFANA WYSZYŃSKIEGO w Warszawie STUDIA PODYPLOMOWE PRAWO DOWODOWE Katedra Prawa Karnego WYDZIAŁ PRAWA I ADMINISTRACJI UNIWERSYTETU KARDYNAŁA STEFANA WYSZYŃSKIEGO w Warszawie III edycja 2015/2016 Organizator: Katedra Prawa Karnego UKSW

Bardziej szczegółowo

USTAWA. z dnia 15 czerwca 2007 r. o lekarzu sądowym 1) (Dz. U. z dnia 9 lipca 2007 r.) Rozdział 1. Przepisy ogólne

USTAWA. z dnia 15 czerwca 2007 r. o lekarzu sądowym 1) (Dz. U. z dnia 9 lipca 2007 r.) Rozdział 1. Przepisy ogólne Dz.U.07.123.849 2008.03.26 zm. Dz.U.08.51.293 art. 1 USTAWA z dnia 15 czerwca 2007 r. o lekarzu sądowym 1) (Dz. U. z dnia 9 lipca 2007 r.) Rozdział 1 Przepisy ogólne Art. 1. 1. Ustawa określa: 1) warunki

Bardziej szczegółowo

Procedura NIEBIESKIE KARTY charakterystyka, współpraca, wyzwania

Procedura NIEBIESKIE KARTY charakterystyka, współpraca, wyzwania Procedura NIEBIESKIE KARTY charakterystyka, współpraca, wyzwania podkom. dr Katarzyna ZAREMBA Komenda Wojewódzka Policji z siedzibą w Radomiu Źródła prawa Ustawa z dn. 29 lipca 2005 r., o przeciwdziałaniu

Bardziej szczegółowo

Wniosek o przyjęcie dziecka do publicznego przedszkola/ publicznego oddziału przedszkolnego przy szkole podstawowej na rok szkolny

Wniosek o przyjęcie dziecka do publicznego przedszkola/ publicznego oddziału przedszkolnego przy szkole podstawowej na rok szkolny / Imię i Nazwisko wnioskodawcy- rodzica /. /Adres do korespondencji w sprawach rekrutacji/ Dyrektor.. /nazwa jednostki, do której składany jest wniosek/. /adres jednostki, do której składany jest wniosek/

Bardziej szczegółowo

W n i o s e k o świadczenie na pokrycie kosztów utrzymania dziecka umieszczonego w rodzinie zastępczej

W n i o s e k o świadczenie na pokrycie kosztów utrzymania dziecka umieszczonego w rodzinie zastępczej Nr sprawy: wypełnia PCPR W n i o s e k o świadczenie na pokrycie kosztów utrzymania dziecka umieszczonego w rodzinie zastępczej C z ę ś ć A : Dane i informacje o rodzinie zastępczej spokrewniona I. Sytuacja

Bardziej szczegółowo

W Y K A Z PROGRAMY DLA SPRAWCÓW PRZESTĘPSTW PRZEMOCY W RODZINIE

W Y K A Z PROGRAMY DLA SPRAWCÓW PRZESTĘPSTW PRZEMOCY W RODZINIE W Y K A Z programów leczniczych, terapeutycznych oraz korekcyjno edukacyjnych dla realizacji art. 72 1 pkt 6 kk na terenie działalności Sądu Okręgowego w Zamościu. PROGRAMY DLA SPRAWCÓW PRZESTĘPSTW PRZEMOCY

Bardziej szczegółowo

III WOJEWÓDZKA KONFERENCJA PROBLEMY DZIECI I MŁODZIEŻY

III WOJEWÓDZKA KONFERENCJA PROBLEMY DZIECI I MŁODZIEŻY III WOJEWÓDZKA KONFERENCJA PROBLEMY DZIECI I MŁODZIEŻY TEMAT WYSTĄPIENIA: Rola i Zadania Pedagoga w Pracy Zespołu Interdyscyplinarnego Opracował: KAROL JASIAK 1 SAMORZĄD = WSPÓLNOTA OSÓB Samorząd terytorialny

Bardziej szczegółowo

POZEW O USTALENIE MACIERZYŃSTWA

POZEW O USTALENIE MACIERZYŃSTWA WZÓR NR 38 POZEW O USTALENIE MACIERZYŃSTWA Wałbrzych, 6 listopada 2008 r. Do Sądu Rejonowego Wydział IV Rodzinny i Nieletnich w Wałbrzychu Powódka: Maria Skowrońka zam. w Wałbrzychu, ul. Grodzka 12/2 Pozwany:

Bardziej szczegółowo

Pomoc osobom doświadczającym przemocy seksualnej - aspekt psychologiczny, prawny, instytucjonalny.

Pomoc osobom doświadczającym przemocy seksualnej - aspekt psychologiczny, prawny, instytucjonalny. Pomoc osobom doświadczającym przemocy seksualnej - aspekt psychologiczny, prawny, instytucjonalny. mgr Krzysztof Korona psycholog kliniczny, seksuolog kliniczny superwizor Polskiego Towarzystwa Seksuologicznego

Bardziej szczegółowo

Uwaga! W TRAKCIE INTERWENCJI POLICJI MASZ PRAWO DO:

Uwaga! W TRAKCIE INTERWENCJI POLICJI MASZ PRAWO DO: POLICJA W trakcie awantury wołaj o pomoc! Uciekaj! Nie pozwól się wpędzić w takie miejsce mieszkania, skąd trudno uciec. Jeśli jest to możliwe zawiadom policję (tel. 997 połączenie bezpłatne lub z telefonu

Bardziej szczegółowo

Wniosek w sprawie wydania orzeczenia o niepełnosprawności (dotyczy osoby, która nie ukończyła 16 roku życia)

Wniosek w sprawie wydania orzeczenia o niepełnosprawności (dotyczy osoby, która nie ukończyła 16 roku życia) Fr-Po/PZN-1/2 (C) Lubin, dnia... Do Powiatowego Zespołu do Spraw Orzekania o Niepełnosprawności w Lubinie Nr akt PZN.8321.2... Nr wniosku... Wniosek w sprawie wydania orzeczenia o niepełnosprawności (dotyczy

Bardziej szczegółowo

Deklaracja o kontynuowaniu wychowania przedszkolnego 1. Deklaruję, że moja/mój córka/syn Imię i Nazwisko dziecka

Deklaracja o kontynuowaniu wychowania przedszkolnego 1. Deklaruję, że moja/mój córka/syn Imię i Nazwisko dziecka Imię i Nazwisko rodzica Adres do korespondencji Dyrektor Zespołu Szkół w Mętowie Deklaracja o kontynuowaniu wychowania przedszkolnego 1 Deklaruję, że moja/mój córka/syn Imię i Nazwisko dziecka w roku szkolnym

Bardziej szczegółowo

II. Dane osobowe kandydata (zawodnika):

II. Dane osobowe kandydata (zawodnika): . (pieczęć wnioskodawcy).... (miejscowość, data) WNIOSEK O PRZYZNANIE STYPENDIUM SPORTOWEGO za osiągnięcie wysokich wyników sportowych w. roku BURMISTRZ MIASTA ŁOWICZA. (data wpływu wniosku, numer dziennika,

Bardziej szczegółowo

Podanie o przyjęcie do Zespołu Szkół Społecznych w Stalowej Woli

Podanie o przyjęcie do Zespołu Szkół Społecznych w Stalowej Woli Podanie o przyjęcie do Zespołu Szkół Społecznych w Stalowej Woli Proszę o przyjęcie mojego dziecka do klasy /...w roku szkolnym /.. /typ szkoły- SSP lub SG/ Dane ucznia: / Imiona (pierwsze i drugie) i

Bardziej szczegółowo

Informacja dla pracodawców w sprawie dofinansowania kosztów kształcenia młodocianych pracowników

Informacja dla pracodawców w sprawie dofinansowania kosztów kształcenia młodocianych pracowników Informacja dla pracodawców w sprawie dofinansowania kosztów kształcenia młodocianych pracowników Na podstawie przepisów art. 70b ustawy o systemie oświaty (Dz. U. z 2004 r. Nr 256 poz. 2572 z późn. zm.)

Bardziej szczegółowo

Pan LESZEK DZIERŻEWICZ BURMISTRZ CIECHOCINKA Urząd Miejski w Ciechocinku ul. Kopernika 19 87-720 Ciechocinek

Pan LESZEK DZIERŻEWICZ BURMISTRZ CIECHOCINKA Urząd Miejski w Ciechocinku ul. Kopernika 19 87-720 Ciechocinek WOJEWODA KUJAWSKO POMORSKI WSOC.IV.431.3.2014.VK.EŻ Bydgoszcz, 28 sierpnia 2014.r. Pan LESZEK DZIERŻEWICZ BURMISTRZ CIECHOCINKA Urząd Miejski w Ciechocinku ul. Kopernika 19 87-720 Ciechocinek WYSTĄPIENIE

Bardziej szczegółowo

PROCEDURY POSTĘPOWANIA W WYBRANYCH SYTUACJACH PROBLEMOWYCH POJAWIAJĄCYCH SIĘ NA TERENIE SZKOŁY. opracowała mgr Halina Kotuła

PROCEDURY POSTĘPOWANIA W WYBRANYCH SYTUACJACH PROBLEMOWYCH POJAWIAJĄCYCH SIĘ NA TERENIE SZKOŁY. opracowała mgr Halina Kotuła PROCEDURY POSTĘPOWANIA W WYBRANYCH SYTUACJACH PROBLEMOWYCH POJAWIAJĄCYCH SIĘ NA TERENIE SZKOŁY opracowała mgr Halina Kotuła Kradzież na terenie szkoły 1. Poinformować wychowawcę, pedagoga szkolnego, dyrektora

Bardziej szczegółowo

NIEBIESKA KARTA Część A

NIEBIESKA KARTA Część A NIEBIESKA KARTA Część A Załącznik nr 1... (pieczęć instytucji) Miejscowość, dn. I. DANE OSOBY DOTKNIĘTEJ PRZEMOCĄ W RODZINIE 1. Imię i nazwisko:... 2. Imiona rodziców... 3. Miejsce stałego zameldowania:

Bardziej szczegółowo

WNIOSEK O WYPŁATĘ ŚWIADCZENIA

WNIOSEK O WYPŁATĘ ŚWIADCZENIA WNIOSEK O WYPŁATĘ ŚWIADCZENIA Prosimy wypełnić drukowanymi literami Numer polisy dokument poufny 1.ŚWIADCZENIE Z TYTUŁU Śmierci Śmierci wskutek nieszczęś liwego wypadku Dożycia Przejęcia opłacania składek

Bardziej szczegółowo

NIEBIESKA KARTA Część C

NIEBIESKA KARTA Część C NIEBIESKA KARTA Część C Załącznik Nr 3 Członkowie zespołu interdyscyplinarnego/grupy roboczej otrzymali zgłoszenie w ramach procedury Niebieskie Karty, że jest Pani/Pan osobą dotkniętą przemocą w rodzinie.

Bardziej szczegółowo

w sprawie regulaminu przyznawania lekarzom i lekarzom dentystom, pochodzenia polskiego pomocy finansowej w celu doskonalenia zawodowego

w sprawie regulaminu przyznawania lekarzom i lekarzom dentystom, pochodzenia polskiego pomocy finansowej w celu doskonalenia zawodowego UCHWAŁA Nr 12/13/VI NACZELNEJ RADY LEKARSKIEJ z dnia 25 października 2013 r. w sprawie regulaminu przyznawania lekarzom i lekarzom dentystom, pochodzenia polskiego pomocy finansowej w celu doskonalenia

Bardziej szczegółowo

ZO.70-. /15 Wniosek o wydanie orzeczenia o niepełnosprawności

ZO.70-. /15 Wniosek o wydanie orzeczenia o niepełnosprawności . dnia r. (miejscowość) (miejscowość) (data) Miejsce na adnotacje urzędowe Do Powiatowego Zespołu do Spraw Orzekania o Niepełnosprawności w Suchej Beskidzkiej ZO.70-. /15 Wniosek o wydanie orzeczenia o

Bardziej szczegółowo

ZAŚWIADCZENIE LEKARSKIE O STANIE ZDROWIA

ZAŚWIADCZENIE LEKARSKIE O STANIE ZDROWIA .. pieczątka zakładu opieki zdrowotnej lub praktyki lekarskiej (miejscowość i data) IMIĘ NAZWISKO ZAŚWIADCZENIE LEKARSKIE O STANIE ZDROWIA Wydane dla potrzeb zespołu do spraw orzekania o niepełnosprawności

Bardziej szczegółowo

Załącznik nr 3 do procedury rekrutacji dzieci do oddziału przedszkolnego w Kęsowie z dnia 20.02.2014. imię i nazwisko wnioskodawcy rodzica kandydata

Załącznik nr 3 do procedury rekrutacji dzieci do oddziału przedszkolnego w Kęsowie z dnia 20.02.2014. imię i nazwisko wnioskodawcy rodzica kandydata imię i nazwisko wnioskodawcy rodzica adres do korespondencji w sprawach rekrutacji.. Załącznik nr 3 do procedury rekrutacji dzieci do oddziału przedszkolnego w Kęsowie z dnia 20.02.2014 Dyrektor Zespołu

Bardziej szczegółowo

OŚWIADCZENIE KLIENTÓW AGENCJI

OŚWIADCZENIE KLIENTÓW AGENCJI OŚWIADCZENIE KLIENTÓW AGENCJI /Adres zajmowanego lokalu/ I. Oświadczam, że w ww. lokalu zamieszkują: 1. 2. 3. 4. Żołnierz Rencista lub emeryt wojskowy Imię i nazwisko PESEL Inna osoba Żołnierz Rencista

Bardziej szczegółowo

Sprawozdanie z realizacji Miejskiego Systemu Przeciwdziałania Przemocy w Rodzinie na terenie Miasta Ruda Śląska za rok 2009

Sprawozdanie z realizacji Miejskiego Systemu Przeciwdziałania Przemocy w Rodzinie na terenie Miasta Ruda Śląska za rok 2009 Sprawozdanie z realizacji Miejskiego Systemu Przeciwdziałania Przemocy w Rodzinie na terenie Miasta Ruda Śląska za rok 2009 I Informacje ogólne 1.Wprowadzenie zmian w Miejskim Systemie Przeciwdziałania

Bardziej szczegółowo

PROTOKÓŁ KONTROLI PROBLEMOWEJ

PROTOKÓŁ KONTROLI PROBLEMOWEJ Lubuski Urząd Wojewódzki w Gorzowie Wielkopolskim ul. Jagiellończyka 8 66-400 Gorzów Wlkp. PROTOKÓŁ KONTROLI PROBLEMOWEJ przeprowadzonej w dniach 30 marca 2012r. w Gorzowskim Centrum Pomocy Rodzinie i

Bardziej szczegółowo

WNIOSEK W SPRAWIE WYDANIA ORZECZENIA

WNIOSEK W SPRAWIE WYDANIA ORZECZENIA ..., dnia... (miejscowość) POWIATOWY ZESPÓŁ DS. ORZEKANIA O NIEPEŁNOSPRAWNOŚCI 42-600 Tarnowskie Góry, ul. Sienkiewicza 16 tel. 381-81-02; 381-87-64; tel.: 381-87-60 Nr sprawy ON.8321. WNIOSEK W SPRAWIE

Bardziej szczegółowo