OPINIE UCZESTNIKÓW I KONFERENCJI WETERYNARYJNEJ PRAKTYCY PRAKTYKOM - bo nie wiem czy wiesz, Ŝe Kot to nie mały pies 9 11 Maja 2008 r.

Wielkość: px
Rozpocząć pokaz od strony:

Download "OPINIE UCZESTNIKÓW I KONFERENCJI WETERYNARYJNEJ PRAKTYCY PRAKTYKOM - bo nie wiem czy wiesz, Ŝe Kot to nie mały pies 9 11 Maja 2008 r."

Transkrypt

1 OPINIE UCZESTNIKÓW I KONFERENCJI WETERYNARYJNEJ PRAKTYCY PRAKTYKOM - bo nie wiem czy wiesz, Ŝe Kot to nie mały pies 9 11 Maja 2008 r. Warszawa dr n. wet. Zbigniew Blimke, Przychodnia Weterynaryjna w Ustroniu Dla mnie najciekawsze były wykłady z dermatologii Dr Griffina. Zasadnicza róŝnica jaka rzuca się w oczy pomiędzy naszymi praktykami, a naszych kolegów zza oceanu to zasobność portfeli ich klientów, pozwalająca lekarzowi w trakcie leczenia na wykorzystywanie w szerszym stopniu szerokiej gamy technik diagnostycznych. To były trzy interesujące dni z amerykańską weterynarią kliniczną. Warto było przyjechać! lek. wet. Dominika Domańska-Chrzanowska, Lecznica dla Zwierząt w Zgierzu W maju mieliśmy zaszczyt uczestniczyć w Konferencji "Praktycy Praktykom" gdzie wspaniali mówcy ze Stanów Zjednoczonych i Polski, na bardzo wysokim poziomie merytorycznym utwierdzali nas, Ŝe "kot to nie mały pies". Dowiedzieliśmy się duŝo na temat internistycznego i chirurgicznego podejścia do chorób kotów. Dziękujemy za wspaniałe zorganizowanie konferencji weterynaryjnej, z której uzyskana wiedza pozwoli nam lepiej zrozumieć pełnego tajemnic pacjenta jakim jest kot. lek. wet. Anna i Piotr Derkowscy, Klinika Weterynaryjna Arka w Krakowie Gratulujemy Organizatorom zorganizowania tak spektakularnej imprezy weterynaryjnej, ciekawej, inspirującej do dalszej nauki, perfekcyjnie zorganizowanej, obfitującej w wystawców i opływający w dostatki bankiet. Jesteśmy - podobnie jak setki innych - pod wraŝeniem.

2 dr n. wet. Wojciech Hildebrand, Katedra Chorób Wewnętrznych i PasoŜytniczych z Kliniką Chorób Psów i Kotów, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu Pomysł sympozjum dotyczącego tylko chorób kotów bardzo mi się spodobał. Wykładowcy prezentowali bardzo wysoki poziom wiedzy zarówno teoretycznej jak i praktycznej. O ile w pierwszym dniu wykłady miały charakter nieco akademicki (bardzo teoretyczny), o tyle w drugim dniu poruszana tematyka mogła być bardzo przydatna w codziennej praktyce. Moją uwagę zwrócił zwłaszcza fakt przepłukiwania nozdrzy tylnych u kota. Ponadto zaskoczyła mnie nieco bardzo wysoka frekwencja. Jak tak dalej pójdzie trzeba będzie wynająć Salę Kongresową! lek. wet. Ryszard Iwanicki, Lubelskie Centrum Małych Zwierząt Serdeczne podziękowania na ręce organizatorów I Konferencji na temat kotów. UwaŜam, Ŝe tematyka, sposób prowadzenia i dobór prelegentów w znakomitej większości spełniał oczekiwania uczestników. Na szczególna uwagę zasługuje fakt, Ŝe Konferencja ta naleŝała do największych zorganizowanych w Polsce, a doskonała organizacja sprawiła, Ŝe przebiegała wyjątkowo sprawnie, zupełnie jak te organizowane za oceanem. Mark Johnston, DVM PhD, Wydawca Veterinary Review, Cambridge, UK Mądrość ponad 700 uczestników spowodowała, Ŝe uczestniczyli oni w pierwszej trwającej trzy dni konferencji weterynaryjnej Praktycy Praktykom pod hasłem bo nie wiem czy wiesz, Ŝe Kot to nie mały pies, która odbyła się w Warszawie w dniach 9 11 maja 2008 r. Konferencja ta została perfekcyjnie zorganizowana. Osobiście jestem zaangaŝowany w organizację Konferencji Weterynaryjnych, jak np.: SEVC (www.sevc.info) i wiem jak wiele pracy naleŝy włoŝyć aby doprowadzić do skutku wydarzenie na tak wysokim poziomie. JuŜ sama moŝliwość kształcenia ustawicznego ze światowej sławy ekspertami w dziedzinie chorób kotów, takimi jak: Ronald Walton, Michael Lappin, Catriona MacPhail, Craig Griffin i Tadeusz Frymus, którzy przedstawili wszystkie aspekty z chirurgii i medycyny tych zwierząt oraz jednoczesny przekład ich wykładów na język polski i angielski, robiły ogromne wraŝenie. JednakŜe ekspozycja ponad 50 firm i wspaniała Uroczysta Kolacja w sobotni wieczór sprawiły, Ŝe Konferencja była na równie wysokim poziomie jak podobne wydarzenia gdziekolwiek w Europie i Ameryce Północnej. Nie było więc zaskoczeniem, Ŝe wśród uczestników znaleźli się równieŝ lekarze weterynarii z Litwy, Łotwy, Czech, Słowacji, Szwecji, Niemiec, Ukrainy i Francji.

3 Byłem zaszczycony zaproszeniem i moŝliwością prezentacji usług w ramach Vetstream Canis, Felis, Equis i Lapis dostarczających informacji na temat opieki weterynaryjnej nad psami, kotami, końmi i królikami, dostępnych przez Internet. JeŜeli opuściliście Państwo I Konferencję Weterynaryjną, powinniście juŝ zarezerwować czas na rok następny w dniach maja. dr n. wet. Robert Karczmarczyk, Katedra Epizootiologii i Administracji Weterynaryjnej z Kliniką, Wydział Medycyny Weterynaryjnej, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu Impreza ze wszech miar udana. Konkretne informacje przydatne w codziennej praktyce zostały przekazane przez profesjonalistów. Skorzystali lekarze weterynarii oraz co cieszy szczególnie studenci wydziałów medycyny weterynaryjnej. Słowa uznania naleŝą się organizatorom za przeprowadzenie tak wielkiej imprezy oraz zaproszenie światowej klasy specjalistów kociej medycyny weterynaryjnej. MoŜna na koniec dodać takie zdanie: śyczmy rozwoju Praktycemu! prof. dr hab. Roman Lechowski Z przyjemnością napiszę kilka zdań poniewaŝ impreza była ze wszech miar udana. Choroby kotów zawsze stanowiły i nadal stanowią wielkie wyzwanie dla lekarzy weterynarii. I chociaŝ napisano w ostatnich latach wiele podręczników o chorobach tych zwierząt, to w dalszym ciągu największe znaczenie poza merytoryczną wiedzą ma doświadczenie. To właśnie zapewnili nam organizatorzy Konferencji "Kot to nie mały pies" zorganizowanej w Warszawie. Zaproszeni wykładowcy, doświadczeni w medycynie kotów praktycy podzielili się z nami swoją wiedzą i doświadczeniem. O randze konferencji niektórzy organizatorzy mówią wymieniając liczbę zarejestrowanych uczestników (na konferencji "kociej" było ponad 700). Ja uwaŝam, Ŝe o randze konferencji świadczy liczba zadowolonych uczestników, których w tym przypadku było tyle samo co zarejestrowanych. To duŝy sukces Organizatorów. NaleŜałoby mieć nadzieję, Ŝe następne będą podobnie trafione.

4 dr n. wet. Andrzej Lisowski, Prywatna Przychodnia dla Zwierząt w Gorzowie Wielkopolskim "Kot to nie mały pies" W tych słowach zawiera się cała idea duŝej konferencji która odbyła się w dniach 9-11 maja 2008 roku w Warszawie. Konferencja nowatorska pod wieloma względami. Czworo doskonałych wykładowców ze Stanów Zjednoczonych wspierane polskimi autorytetami zapewniła uczestnikom trzy dni intensywnego szkolenia. Niezmiernie istotnego zwaŝywszy, Ŝe ilość "kocich pacjentów" rok rocznie wzrasta o ok.. 20% a kocia fizjologia i patologia jest zgoła odmienna od problemów z jakimi spotykamy się na co dzień u psów. Bardzo waŝnym jest abyśmy umieli dostrzegać te róŝnice bo między innymi od tego zaleŝą nasze sukcesy lub poraŝki terapeutyczne a tym samym powodzenie na rynku usług weterynaryjnych. Liczba uczestników konferencji - ponad 900 osób - chyba najlepiej świadczy o trafności całego przedsięwzięcia i dobrze rokuje dla cykliczności całej imprezy. Osobiście najbardziej podobały mi się brak "barokowych ozdobników", długich powitań oficjeli i nic nie wnoszących przemówień i laudacji. Krótkie wprowadzenie prezentujące wykładowców i do... nauki! Muszę przyznać, Ŝe i ja nie do końca wytrzymywałem intensywność całego szkolenia. Ludzka zdolność percepcji jest ograniczona. Jednak wysiłek skupiania uwagi się opłacił. W takiej masie zawsze są grupy lekarzy bardzo zaawansowanych, mniej zaawansowanych i tych początkujących. Zadaniem organizatorów jest spełnienie oczekiwań większości - ale nie wszystkich. Sądzę, Ŝe nawet koledzy najbardziej wyedukowani, bywalcy konferencji na całym świecie znaleźli dla siebie informacje istotne i nowe. Jako Ŝe i sam bywam od - czasu do czasu - w świecie na róŝnych kongresach i konferencjach mogę stwierdzić, Ŝe osiągamy juŝ normalny światowy poziom. Tylko na szczęście dla nas wszystkich lekarzy weterynarii poziom opłaty za konferencje jest jeszcze...polski pomimo tego - co teŝ jest nowatorskie - Ŝe całe przedsięwzięcie było wyrazem biznesowej aktywności organizatorów. Tak trzymać.

5 lek. wet. BoŜena Marczak, Lecznica Weterynaryjna Vika w Warszawie Kot nie jest małym psem - oto myśl przewodnia, która towarzyszyła pierwszemu, profesjonalnemu sympozjum naukowemu, które odbyło się w Warszawie w dn Najlepsi na świecie wykładowcy otworzyli nam oczy na to, Ŝe koty nie tylko róŝnią się od psów w tym Ŝe: miauczą, mruczą i drapią, a leczenie ich schorzeń nie ogranicza się do zmniejszenia dawek leków o 1/4 w stosunku do psich. Ogromna rzesza wystawców - to zetknięcie z firmami polskimi i koncernami zagranicznymi, produkującymi leki dla małych zwierząt, to równieŝ wymiana doświadczeń między lekarzami, moŝliwość zadania pytań przedstawicielom znanych i mniej znanych firm. I bardzo dobrze bo zaraz po wyjściu z seminarium wielu z nas miało moŝliwość wdroŝenia świeŝo nabytej wiedzy w swojej praktyce. Polscy lekarze weterynarii chcą więcej takich spotkań! Korzyści z nich płynące są olbrzymie. dr n. wet. Jarosław Popiel, Katedra Chorób Wewnętrznych i PasoŜytniczych z Kliniką Chorób Koni, Psów i Kotów, Wydział Medycyny Weterynaryjnej, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu Konferencje uwaŝam za bardzo udaną zarówno pod względem logistycznym jak i merytorycznym. Tematy przedstawiane przez wybitnych specjalistów nie były dla mnie (i wielu innych kolegów z którymi rozmawiałem) moŝe odkrywcze czy szokująco nowatorskie, ale przedstawiały najnowsze trendy w postępowaniu i ugruntowały moją (naszą) wiedzę. To bardzo waŝne aby śledzić na bieŝąco rozwój interesujących nas dyscyplin naukowych. Mnie szczególnie zainteresowały wykłady 3 dnia dr. Griffin a, chociaŝ wyjątkowo ciekawe - a moŝe zawaŝył tu sposób przedstawiania wykładu przez prelegenta - były dla mnie wykłady d.r Lappin a. Konferencja wypełniła lukę spowodowaną przez brak Sympozjum Dermatologicznego w tym roku a biorąc pod uwagę ilość uczestników zapotrzebowanie na praktyczną wiedzę wśród kolegów jest ogromne. Odniosłem wraŝenie, Ŝe sposób przekazania wiedzy przez prelegentów miejscami mógł być trochę zbyt akademicki ale to tylko potwierdza fakt, ze nawet o najbardziej praktycznych rzeczach nie da się opowiadać bez zrozumienia ich istoty czyli podbudowy teoretycznej.

6 dr n. wet. Grzegorz Sapikowski, Katedra Chorób Wewnętrznych i PasoŜytniczych z Kliniką Chorób Koni, Psów i Kotów, Wydział Medycyny Weterynaryjnej, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu Od wielu lat zawodowo pasjonuję się medycyną weterynaryjną kotów, dlatego z duŝą radością przyjąłem wiadomość o planowanej organizacji konferencji poświęconej problematyce tego gatunku i z wyprzedzeniem zarezerwowałem majowy termin na udział w tym sympozjum. DuŜym zaskoczeniem był dla mnie fakt, Ŝe do identycznego wniosku doszło blisko tysiąc lekarzy weterynarii z Polski i z zagranicy. To dobra wiadomość dla naszych kocich pacjentów, bo doborowe grono prelegentów dzieląc się swoją wiedzą i doświadczeniem przekonało nas, Ŝe kot to nie mały pies!!! Mam nadzieję, Ŝe kociej edukacji będzie ciąg dalszy. Ewelina Skrzypecka, Business Office Manager ESAVS, Project Manager VetContact Konferencja Praktycy Praktykom zorganizowana w Warszawie w maju 2008 zrobiła na mnie bardzo dobre wraŝenie. Od kilku lat uczestniczę w róŝnych spotkaniach i wydarzeniach weterynaryjnych w Polsce i na świecie. Z radością i dumą mogę powiedzieć, Ŝe konferencja kocia w stolicy była zorganizowana na wysokim poziomie i bardzo profesjonalnie. Przede wszystkim gratuluję organizatorom duŝej liczby uczestników, ciekawej wystawy oraz interesującego programu pod względem merytorycznym. Spotkanie lekarzy weterynarii zainteresowanych podnoszeniem własnych kwalifikacji oraz wystawców oferujących ciekawe oferty, otwartych na moŝliwość współpracy, z całą pewnością zaowocuje w przyszłości dalszym rozwojem usług oferowanych przez organizację, które reprezentuję. lek. wet. Jacek Szulc, Klinika Weterynaryjna w Zgierzu Pierwsza konferencja zaszokowała chyba wszystkich uczestników ogromem swojego rozmiaru. Odpowiedni dobór tematów i mówców zgromadził duŝą rzeszę lekarzy weterynarii z Polski i nie tylko. KaŜdy mógł znaleźć temat dla siebie interesujący, od kociej profilaktyki poprzez internę aŝ do chirurgii i onkologii włącznie. Organizatorzy mogą teraz odetchnąć, poziom merytoryczny był na światowym poziomie i pozostaje mieć tylko nadzieję, Ŝe nie obniŝą w przyszłym roku poprzeczki i będziemy równieŝ świadkami wspaniałego, korzystnego dla uczestników spotkania. Jak sama nazwa wskazuje Vet4Vet!

7 dr n. wet. Grzegorz Wąsiatycz, Klinika Weterynaryjna w Poznaniu Problematyka chorób kotów jest często mniej znana dla nas niŝ samych psów. Dlatego z duŝym zainteresowaniem oczekiwałem na rozpoczęcie Konferencji. I nie zawiodłem się. Zaproszeni goście zaprezentowali wykłady na najwyŝszym światowym poziomie a trafność i sposób przedstawianych tematów powodowały, Ŝe frekwencja słuchaczy od początku do końca spotkania była zaskakująco wysoka. Same dyskusje po poszczególnych wykładach były teŝ wyrazem aktywnego odbioru wykładów. W moim odczuciu bardzo dobrze jest, Ŝe na wykłady takich nauczycieli nie musimy juŝ jeździ za granicę i moŝemy je mieć na miejscu. Moje gratulacje i mam nadzieje ze tego typu spotkania będą kontynuowane w przyszłości.

FORUM ROZWOJU BIZNESU - BuCom 2015 LUBLIN NA TOPIE! 22 października, 2015 r., Lublin

FORUM ROZWOJU BIZNESU - BuCom 2015 LUBLIN NA TOPIE! 22 października, 2015 r., Lublin / Pokazujemy jak budować sukces organizacji / / Wspieramy dzieląc się wiedzą / / Inspirujemy do działania prezentując dobre praktyki / / Wskazujemy na nowe trendy prowadzące do osiągnięcia przewagi konkurencyjnej

Bardziej szczegółowo

Kardiologia małych zwierząt

Kardiologia małych zwierząt Międzynarodowa Konferencja VetCo Kardiologia małych zwierząt 5-6 września 2015 Warszawa Materiały konferencyjne Wydawca biuletynu: VetCo Veterinary Consulting & Control Al. 3 Maja 7/2, 00-401 Warszawa

Bardziej szczegółowo

Intensywna terapia i choroby układu oddechowego małych zwierząt w praktyce

Intensywna terapia i choroby układu oddechowego małych zwierząt w praktyce Międzynarodowa Konferencja VetCo Intensywna terapia i choroby układu oddechowego małych zwierząt w praktyce 18-19 maja 2013, Falenty k. Warszawy Materiały konferencyjne 1 Wydawca biuletynu: VetCo Veterinary

Bardziej szczegółowo

WYNIKI ANKIETY EWALUACYJNEJ

WYNIKI ANKIETY EWALUACYJNEJ WYNIKI ANKIETY EWALUACYJNEJ W 2006 r. Fundacja Pomorski Dom Nadziei przeprowadziła cykl zajęć edukacyjnych Profilaktyka HIV/AIDS-młodzieŜ 2006 w Zespole Szkół Ogólnokształcących Nr 1 w Pruszczu Gdańskim

Bardziej szczegółowo

Nefrologia i urologia małych zwierząt w praktyce

Nefrologia i urologia małych zwierząt w praktyce Międzynarodowa Konferencja VetCo Nefrologia i urologia małych zwierząt w praktyce 17-18 maja 2014, Falenty k. Warszawy Materiały konferencyjne Wydawca biuletynu: VetCo Veterinary Consulting & Control Al.

Bardziej szczegółowo

II JURAJSKIE SPOTKANIA ONKOLOGICZNE

II JURAJSKIE SPOTKANIA ONKOLOGICZNE II JURAJSKIE SPOTKANIA ONKOLOGICZNE "RAK PIERSI NOWOŚCI W LECZENIU ONKOLOGICZNYM, ONKOPLASTYCE I REKONSTRUKCJI" CZĘSTOCHOWA 13-14.11.2015r. PODSUMOWANIE KONFERENCJI przygotowane przez Akademię Prawa Medycznego

Bardziej szczegółowo

DRUGA OPINIA MEDYCZNA INTER PARTNER ASSISTANCE

DRUGA OPINIA MEDYCZNA INTER PARTNER ASSISTANCE DRUGA OPINIA MEDYCZNA INTER PARTNER ASSISTANCE DLACZEGO DRUGA OPINIA MEDYCZNA? Coraz częściej pacjenci oraz ich rodziny poszukują informacji o przyczynach chorób oraz sposobach ich leczenia w różnych źródłach.

Bardziej szczegółowo

Endokrynologia i choroby zakaźne małych zwierząt w praktyce

Endokrynologia i choroby zakaźne małych zwierząt w praktyce Międzynarodowa Konferencja VetCo Endokrynologia i choroby zakaźne małych zwierząt w praktyce 10-11 stycznia 2015, Falenty k. Warszawy Materiały konferencyjne Wydawca biuletynu: VetCo Veterinary Consulting

Bardziej szczegółowo

23 sierpnia 2013 Teatr Capitol Warszawa Organizatorzy Stowarzyszenie Profesjonalnych Mówców w Polsce & speakerslair

23 sierpnia 2013 Teatr Capitol Warszawa Organizatorzy Stowarzyszenie Profesjonalnych Mówców w Polsce & speakerslair 23 sierpnia 2013 Teatr Capitol Warszawa Organizatorzy Stowarzyszenie Profesjonalnych Mówców w Polsce & speakerslair 23-08-2013 O nas Organizatorem u jest Stowarzyszenie Profesjonalnych Mówców wraz z firmą

Bardziej szczegółowo

Kardiologia małych zwierząt w praktyce

Kardiologia małych zwierząt w praktyce Międzynarodowa Konferencja VetCo Kardiologia małych zwierząt w praktyce 20-21 września 2014, Falenty k. Warszawy Materiały konferencyjne Wydawca biuletynu: VetCo Veterinary Consulting & Control Al. 3 Maja

Bardziej szczegółowo

Kardiologia małych zwierząt w praktyce

Kardiologia małych zwierząt w praktyce Międzynarodowa Konferencja VetCo Kardiologia małych zwierząt w praktyce 21-22 września 2013, Falenty k. Warszawy Materiały konferencyjne Wydawca biuletynu: VetCo Veterinary Consulting & Control Al. 3 Maja

Bardziej szczegółowo

Wybrani Klienci, którzy skorzystali z poprzednich edycji szkolenia Kompetencje Menedżerskie :

Wybrani Klienci, którzy skorzystali z poprzednich edycji szkolenia Kompetencje Menedżerskie : KOMPETENCJE MENEDŻERSKIE Czyli jak być szefem od którego nie odchodzą ludzie Wybrani Klienci, którzy skorzystali z poprzednich edycji szkolenia Kompetencje Menedżerskie : KOMPETENCJE MENEDŻERSKIE Czyli

Bardziej szczegółowo

Gratuluję wszystkim absolwentom! Dzięki wytężonej pracy i. wielu poświęceniom otrzymujecie dziś dyplom Master of

Gratuluję wszystkim absolwentom! Dzięki wytężonej pracy i. wielu poświęceniom otrzymujecie dziś dyplom Master of Przemówienie Ambasadora Stephena D. Mulla Ceremonia wręczenia dyplomów WIEMBA Uniwersytet Warszawski 29 czerwca 2013r. Gratuluję wszystkim absolwentom! Dzięki wytężonej pracy i wielu poświęceniom otrzymujecie

Bardziej szczegółowo

KOMPLEKSOWE PODEJŚCIE DO TERAPII

KOMPLEKSOWE PODEJŚCIE DO TERAPII KOMPLEKSOWE PODEJŚCIE DO TERAPII Ból PRZYWRACANIE ZDROWIA W SZCZEGÓLNY SPOSÓB 2 Krążenie Zapalenie Naprawa tkanek Większość z nas uważa zdrowie za pewnik. Zdarzają się jednak sytuacje, kiedy organizm traci

Bardziej szczegółowo

Opinia lekarska wybitnych światowych specjalistów

Opinia lekarska wybitnych światowych specjalistów Trafna diagnoza i właściwe leczenie Opinia lekarska wybitnych światowych specjalistów Oferta specjalna dla najlepszych klientów Avivy i ich rodzin Dziękujemy, że są Państwo z nami Upewnij się, kiedy chodzi

Bardziej szczegółowo

Chirurgia szczękowo-twarzowa i stomatologia

Chirurgia szczękowo-twarzowa i stomatologia Międzynarodowa Konferencja VetCo Chirurgia szczękowo-twarzowa i stomatologia 16-17 maja 2015 Warszawa Materiały konferencyjne Wydawca biuletynu: VetCo Veterinary Consulting & Control Al. 3 Maja 7/2, 00-401

Bardziej szczegółowo

PROGRAM NAUCZANIA PRZEDMIOTU FAKULTATYWNEGO NA WYDZIALE LEKARSKIM I ROK AKADEMICKI 2012/2013 PRZEWODNIK DYDAKTYCZNY

PROGRAM NAUCZANIA PRZEDMIOTU FAKULTATYWNEGO NA WYDZIALE LEKARSKIM I ROK AKADEMICKI 2012/2013 PRZEWODNIK DYDAKTYCZNY PROGRAM NAUCZANIA PRZEDMIOTU FAKULTATYWNEGO NA WYDZIALE LEKARSKIM I ROK AKADEMICKI 2012/2013 PRZEWODNIK DYDAKTYCZNY 1. NAZWA PRZEDMIOTU : Psychologiczne aspekty opieki nad dzieckiem z chorobą nowotworową

Bardziej szczegółowo

grupa VIII, semestr V

grupa VIII, semestr V grupa VIII, semestr V 28-29 marzec 2009 r. WROCŁAW (SALA VW ) - 28.03.2009 r. godz. 10 00 (sobota-7 godz.) Choroby Ŝołądka, jelit, trzustki - Choroby Ŝołądka - dr hab. K. Kubiak (2 godz) - Choroby jelit

Bardziej szczegółowo

Międzynarodowa Konferencja VetCo Medycyna kotów 11-12 kwietnia 2015 Warszawa Materiały konferencyjne

Międzynarodowa Konferencja VetCo Medycyna kotów 11-12 kwietnia 2015 Warszawa Materiały konferencyjne Międzynarodowa Konferencja VetCo Medycyna kotów 11-12 kwietnia 2015 Warszawa Materiały konferencyjne Wydawca biuletynu: VetCo Veterinary Consulting & Control Al. 3 Maja 7/2, 00-401 Warszawa tel. 22 127

Bardziej szczegółowo

Segmentacja rynku - studium przypadku: Vethoven.pl + e-książeczka.pl

Segmentacja rynku - studium przypadku: Vethoven.pl + e-książeczka.pl 2012 Segmentacja rynku - studium przypadku: Vethoven.pl + e-książeczka.pl Sławomir Dłubak slawomir.dlubak@bluevet.pl Analiza rynku e-usługi Wrocław, 02 października 2012 Segmentację rynku e-usług w oparciu

Bardziej szczegółowo

Krzysztof Kafarski Biuro Programów Międzynarodowych www.up.wroc.pl

Krzysztof Kafarski Biuro Programów Międzynarodowych www.up.wroc.pl Rezultaty, korzyści i wyzwania realizacja wyjazdów studentów na praktyki zagraniczne w programie Erasmus na przykładzie Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu Krzysztof Kafarski www.up.wroc.pl Warszawa,

Bardziej szczegółowo

NAKŁADY, KOSZTY, PROCEDURY, EBM, A PRAWA PACJENTA

NAKŁADY, KOSZTY, PROCEDURY, EBM, A PRAWA PACJENTA NAKŁADY, KOSZTY, PROCEDURY, EBM, A PRAWA PACJENTA Dr n. med. Krzysztof Kuszewski Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego 11. 04. 2008 RÓWNOWAGA EKONOMICZNA NIE MOśESZ WYDAĆ WIĘCEJ NIś MASZ Wpływy muszą pokryć

Bardziej szczegółowo

Innowacje w hematoonkologii ocena dostępności w Polsce

Innowacje w hematoonkologii ocena dostępności w Polsce Warszawa, 22 maja 2012 r. Seminarium edukacyjne pt.: Podsumowanie Seminarium 22 maja 2012 r. miało miejsce w Warszawie ósme z kolei seminarium Fundacji Watch Health Care pt.: " - ocena dostępności w Polsce".

Bardziej szczegółowo

VII MAZOWIECKIE DNI CHIRURGICZNE

VII MAZOWIECKIE DNI CHIRURGICZNE CENTRUM KONGRESOWE Hotel OSSA 96-200 Rawa Mazowiecka ul. Ossa 1 VII MAZOWIECKIE DNI CHIRURGICZNE organizowane przez FUNDACJĘ Szpitala Barska przy współudziale Konsultanta Wojewódzkiego ds. Chirurgii Ogólnej

Bardziej szczegółowo

8 grudnia odbyła się konferencja podsumowująca projekt: System monitoringu rynku pracy, istniejących tendencji i zachodzących zmian -

8 grudnia odbyła się konferencja podsumowująca projekt: System monitoringu rynku pracy, istniejących tendencji i zachodzących zmian - 8 grudnia odbyła się konferencja podsumowująca projekt: System monitoringu rynku pracy, istniejących tendencji i zachodzących zmian - Konferencja zorganizowana przez instytut badawczy ASM Centrum Badań

Bardziej szczegółowo

Patronat Honorowy. Patronat. Leszek Korzeniowski Przewodniczący Sejmowej Komisji Rolnictwa i Rozwoju Wsi

Patronat Honorowy. Patronat. Leszek Korzeniowski Przewodniczący Sejmowej Komisji Rolnictwa i Rozwoju Wsi Patronat Honorowy Dr Marek Sawicki Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi Patronat Leszek Korzeniowski Przewodniczący Sejmowej Komisji Rolnictwa i Rozwoju Wsi Jerzy Mieczysław Chróścikowski Przewodniczący Senackiej

Bardziej szczegółowo

Warsztaty. podjęcie pracy/ własnej działalności jako Webmaster CMS. Oferta

Warsztaty. podjęcie pracy/ własnej działalności jako Webmaster CMS. Oferta Warsztaty podjęcie pracy/ własnej działalności jako Webmaster CMS Oferta e-mail: biuro@garg.pl, www.garg.pl 1. Wstęp Internet, to miejsce, w którym powinien znaleźć się kaŝdy przedsiębiorca. Jeśli kogoś

Bardziej szczegółowo

Przed podróŝą na Litwę

Przed podróŝą na Litwę Przed podróŝą na Litwę Źródło: http://www.hotels-europe.com/lithuania/images/lithuania-map-large.jpg BirŜai to niewielkie miasto litewskie wyznaczone jako miejsce kolejnego, juŝ piątego spotkania przedstawicieli

Bardziej szczegółowo

www.uniwersytet-dzieciecy.pl Ekonomiczny Uniwersytet Dziecięcy Przedsiębiorczość dla najmłodszych

www.uniwersytet-dzieciecy.pl Ekonomiczny Uniwersytet Dziecięcy Przedsiębiorczość dla najmłodszych www.uniwersytet-dzieciecy.pl Ekonomiczny Uniwersytet Dziecięcy Przedsiębiorczość dla najmłodszych Kim jesteśmy? Ekonomiczny Uniwersytet Dziecięcy to ogólnopolski, nieodpłatny program edukacji ekonomicznej

Bardziej szczegółowo

Ekspertami i wykładowcami głównych bloków tematycznych podczas szkolenia byli:

Ekspertami i wykładowcami głównych bloków tematycznych podczas szkolenia byli: Podsumowanie szkolenia dla kadry medycznej pt. Skuteczna komunikacja z pacjentem w zakresie ograniczania konsekwencji zdrowotnych używania substancji psychoaktywnych we Wrocławiu W dniach 4-5 października

Bardziej szczegółowo

Raport o kursie. Strona 0. www.oczyszczanieumyslu.pl www.czystyumysl.com

Raport o kursie. Strona 0. www.oczyszczanieumyslu.pl www.czystyumysl.com Raport o kursie Strona 0 Raport o kursie Marcin Tereszkiewicz Raport o kursie Strona 1 Oczyszczanie Umysłu Oczyść swój umysł aby myśleć pozytywnie i przyciągać to czego chcesz Raport o kursie Strona 2

Bardziej szczegółowo

SPRAWOZDANIE Z KURSU METODYCZNO- JĘZYKOWEGO W WIELKIEJ BRYTANII

SPRAWOZDANIE Z KURSU METODYCZNO- JĘZYKOWEGO W WIELKIEJ BRYTANII SPRAWOZDANIE Z KURSU METODYCZNO- JĘZYKOWEGO W WIELKIEJ BRYTANII W dniach 24 lipca- 6 sierpnia 2011r. uczestniczyłam w kursie metodycznojęzykowym pt. Teachers of English Course w ramach programu Comenius-

Bardziej szczegółowo

WyŜsza Szkoła Edukacji Integracyjnej i Interkulturowej w Poznaniu

WyŜsza Szkoła Edukacji Integracyjnej i Interkulturowej w Poznaniu WyŜsza Szkoła Edukacji Integracyjnej i Interkulturowej w Poznaniu Naszym studentom oferujemy: Studia I Stopnia: stacjonarne i niestacjonarne Studia podyplomowe: w tym kwalifikacyjne dla nauczycieli DLACZEGO

Bardziej szczegółowo

Zapraszamy do studiowania na Wydziale Ochrony Zdrowia PWSZ w Ciechanowie!

Zapraszamy do studiowania na Wydziale Ochrony Zdrowia PWSZ w Ciechanowie! Zapraszamy do studiowania na Wydziale Ochrony Zdrowia PWSZ w Ciechanowie! REKTOR PWSZ prof. dr hab. inŝ. Andrzej Kolasa Wydział Ochrony Zdrowia istnieje od początku PWSZ. Kształcimy studentów na kierunku:

Bardziej szczegółowo

BROKER EDUKACYJNY NOWY ZAWÓD

BROKER EDUKACYJNY NOWY ZAWÓD BROKER EDUKACYJNY NOWY ZAWÓD MARZEC 2008 R. Spis treści: 1. Wstęp 2. Opis zawodu przyszłości: broker edukacyjny (Podobieństwa i róŝnice do innych zawodów) 3. Wnioski z przeprowadzonych badań (Analiza SWOT

Bardziej szczegółowo

VII I VIII MIĘDZYNARODOWY KURS SPECJALIZACYJNY I DOSKONALĄCY Z CHIRURGII SZCZĘKOWO-TWARZOWEJ I CHIRURGII STOMATOLOGICZNEJ P. T.

VII I VIII MIĘDZYNARODOWY KURS SPECJALIZACYJNY I DOSKONALĄCY Z CHIRURGII SZCZĘKOWO-TWARZOWEJ I CHIRURGII STOMATOLOGICZNEJ P. T. Sprawozdanie VII I VIII MIĘDZYNARODOWY KURS SPECJALIZACYJNY I DOSKONALĄCY Z CHIRURGII SZCZĘKOWO-TWARZOWEJ I CHIRURGII STOMATOLOGICZNEJ P. T. Choroby zatok szczękowych - ich rozpoznawanie, różnicowanie

Bardziej szczegółowo

Konsumencka ocena jakości

Konsumencka ocena jakości 1 Konsumencka ocena jakości Sylabus zajęć uniwersyteckich z wykorzystaniem technik kształcenia na odległość Prowadzący przedmiot: dr inż. Urszula Balon Kraków, 9 września 20 2 1. Ogólny opis przedmiotu

Bardziej szczegółowo

WARSZAWA STOLICĄ AMBITNEGO BIZNESU 1

WARSZAWA STOLICĄ AMBITNEGO BIZNESU 1 WARSZAWA STOLICĄ AMBITNEGO BIZNESU 1 Miasto stołeczne Warszawa oraz Akademia Leona Koźmińskiego w Warszawie rozpoczynają rekrutację do projektu Warszawa Stolicą Ambitnego Biznesu, dofinansowanego z Europejskiego

Bardziej szczegółowo

PROGRAMY PROFILAKTYKI MŁODZIEŻOWEJ

PROGRAMY PROFILAKTYKI MŁODZIEŻOWEJ PROGRAMY PROFILAKTYKI MŁODZIEŻOWEJ Nazwa Kierownik Miejsce realizacji Liczba i rodzaj odbiorców Okres realizacji Rok szkolny 2009/2010 Osiągane cele SPRAWOZDANIE Z PROJEKTU PROFILAKTYCZNEGO PROGRAM PROFILAKTYCZNY

Bardziej szczegółowo

KLUB POECILIA RETICULATA

KLUB POECILIA RETICULATA W dniach 11-12.08.2011 odbyły się w Krakowie XXXIV Mistrzostwa Europy Hodowców Gupika oraz XII Mistrzostwa Europy Hodowców Xipho-Molly. Były to już kolejne eliminacje, w których hodowcy z całej Europy

Bardziej szczegółowo

SYMPOZJUM NAUKOWO- SZKOLENIOWE DOSKONALENIE JAKOŚCI KONTAKTU TERAPEUTYCZNEGO

SYMPOZJUM NAUKOWO- SZKOLENIOWE DOSKONALENIE JAKOŚCI KONTAKTU TERAPEUTYCZNEGO SYMPOZJUM: METODY DOSKONALENIA JAKOŚCI KONTAKTU TERAPEUTYCZNEGO Impreza towarzysząca: Warszawskie Spotkania Balintowskie Warszawa, 06-07.06.2015r. Organizatorzy: w Warszawie, Zakład Psychologii Zdrowia

Bardziej szczegółowo

www. smartdevcon. eu

www. smartdevcon. eu Oferta sponsorska 2012 www.smartdevcon.eu Szanowni Państwo, Komitet Sterujący SmartDevCon ma przyjemność zaprosić Państwa do wsparcia pierwszej w Polsce konferencji w pełni poświęconej szeroko rozumianym

Bardziej szczegółowo

ORGANIZATORZY PARTNER GŁÓWNY SPONSORZY

ORGANIZATORZY PARTNER GŁÓWNY SPONSORZY ORGANIZATORZY PARTNER GŁÓWNY SPONSORZY PARTNERZY KONFERENCJI Stowarzyszenie Project Management Polska Reprezentuje Polskę w International Project Management Association. Jest organizacją zrzeszającą profesjonalistów

Bardziej szczegółowo

ZAPROSZENIE NA KONFERENCJĘ DLA FIRM RODZINNYCH. Projekt współfinansowany przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego

ZAPROSZENIE NA KONFERENCJĘ DLA FIRM RODZINNYCH. Projekt współfinansowany przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego ZAPROSZENIE NA KONFERENCJĘ DLA FIRM RODZINNYCH Projekt współfinansowany przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego Sukcesja w firmie rodzinnej Firma rodzinna to coś więcej niż miejsce

Bardziej szczegółowo

DROGA DO SIEBIE. Program edukacyjny dla osób chorych na schizofrenię i chorobę afektywną dwubiegunową, ich bliskich i terapeutów.

DROGA DO SIEBIE. Program edukacyjny dla osób chorych na schizofrenię i chorobę afektywną dwubiegunową, ich bliskich i terapeutów. DROGA DO SIEBIE Program edukacyjny dla osób chorych na schizofrenię i chorobę afektywną dwubiegunową, ich bliskich i terapeutów. CSR w branży farmaceutycznej CSR to dobrowolna strategia biznesowa uwzględniająca

Bardziej szczegółowo

STUDIA Z GWARANCJĄ SUKCESU

STUDIA Z GWARANCJĄ SUKCESU Wyższa Szkoła Administracji Publicznej im. Stanisława Staszica w Białymstoku Wyższa Szkoła Administracji Publicznej im. Stanisława Staszica w Białymstoku ul. Ks.Stanisława Suchowolca 6, 15-567 Białystok

Bardziej szczegółowo

UMIEJĘTNOŚCI PREZENTACYJNE

UMIEJĘTNOŚCI PREZENTACYJNE UMIEJĘTNOŚCI PREZENTACYJNE W największym skrócie prezentacja to pokaz. Dlatego pamiętaj, Ŝe prezentacja jest przedstawieniem, w którym grasz główną rolę. RóŜnica polega na tym, Ŝe celem twojego przedstawienia

Bardziej szczegółowo

Festiwal Druku.pl 7-8.09.2016. Zarezerwuj już dziś najlepsze stoisko!

Festiwal Druku.pl 7-8.09.2016. Zarezerwuj już dziś najlepsze stoisko! Festiwal Druku.pl 7-8.09.2016 Zarezerwuj już dziś najlepsze stoisko! FESTIWAL DRUKU - najważniejsza impreza branży reklamowej w drugim półroczu w Polsce - hala nr III dedykowana szeroko pojętej branży

Bardziej szczegółowo

Aleksandra Klonowska, nauczyciel języka angielskiego, wychowawca klasy IIIi. Monika Błędowska, nauczyciel języka angielskiego, wychowawca klasy Ib

Aleksandra Klonowska, nauczyciel języka angielskiego, wychowawca klasy IIIi. Monika Błędowska, nauczyciel języka angielskiego, wychowawca klasy Ib Monika Błędowska, nauczyciel języka angielskiego, wychowawca klasy Ib Myślę, że Drzwi Otwarte w naszej szkole jest dobrze zorganizowany. Dzieci włożyły dużo pracy w zorganizowanie tej imprezy. Oczywiście,

Bardziej szczegółowo

Neurologia i rehabilitacja małych zwierząt w praktyce

Neurologia i rehabilitacja małych zwierząt w praktyce Międzynarodowa Konferencja VetCo Neurologia i rehabilitacja małych zwierząt w praktyce 11-12 stycznia 2014, Falenty k. Warszawy Materiały konferencyjne Wydawca biuletynu: VetCo Veterinary Consulting &

Bardziej szczegółowo

Segmentacja rynku - studium przypadku: Vethoven.pl + e-książeczka.pl

Segmentacja rynku - studium przypadku: Vethoven.pl + e-książeczka.pl 2012 Segmentacja rynku - studium przypadku: Vethoven.pl + e-książeczka.pl Sławomir Dłubak slawomir.dlubak@bluevet.pl Analiza rynku e-usługi Wrocław, 02 października 2012 Segmentację rynku e-usług w oparciu

Bardziej szczegółowo

Ul. Adama Mickiewicza 16 lok. 12A, 01-517 Warszawa, Polska tel. + 48 022 215 72 22 fax + 48 022 435 60 00 WWW.PAFERE.ORG pafere@pafere.

Ul. Adama Mickiewicza 16 lok. 12A, 01-517 Warszawa, Polska tel. + 48 022 215 72 22 fax + 48 022 435 60 00 WWW.PAFERE.ORG pafere@pafere. Ul. Adama Mickiewicza 16 lok. 12A, 01-517 Warszawa, Polska tel. + 48 022 215 72 22 fax + 48 022 435 60 00 WWW.PAFERE.ORG pafere@pafere.org VOLKSWAGEN BANK DIRECT 33 2130 0004 2001 0409 4215 0001 Szanowni

Bardziej szczegółowo

Dermatologia małych zwierząt

Dermatologia małych zwierząt Międzynarodowa Konferencja VetCo Dermatologia małych zwierząt 14-15 marca 2015 Hotel Airport Okęcie Warszawa Materiały konferencyjne Wydawca biuletynu: VetCo Veterinary Consulting & Control Al. 3 Maja

Bardziej szczegółowo

W dniach od 2 do 5 lipca w Sosnowcu odbyło się najważniejsze od czterech lat międzynarodowe seminarium Shinkendo, Aikibujutsu i Bojutsu w Polsce.

W dniach od 2 do 5 lipca w Sosnowcu odbyło się najważniejsze od czterech lat międzynarodowe seminarium Shinkendo, Aikibujutsu i Bojutsu w Polsce. W dniach od 2 do 5 lipca w Sosnowcu odbyło się najważniejsze od czterech lat międzynarodowe seminarium Shinkendo, Aikibujutsu i Bojutsu w Polsce. Na wagę owego wydarzenia wpłynęła nie tylko jego skala

Bardziej szczegółowo

Centra Informacji i Planowania Kariery Zawodowej Wojewódzkiego Urzędu Pracy w Krakowie w Krakowie, Nowym Sączu i Tarnowie

Centra Informacji i Planowania Kariery Zawodowej Wojewódzkiego Urzędu Pracy w Krakowie w Krakowie, Nowym Sączu i Tarnowie Poradnictwo zawodowe na stronach www Strony www http://www.doradca-zawodowy.pl Zakres Strona internetowa projektu Narodowe Centrum Zasobów Poradnictwa Zawodowego Poradnictwo w Sieci realizowanego w ramach

Bardziej szczegółowo

Nagroda Gospodarcza Prezydenta RP wyrazem uznania dla polskiej chirurgii kręgosłupa

Nagroda Gospodarcza Prezydenta RP wyrazem uznania dla polskiej chirurgii kręgosłupa Nagroda Gospodarcza Prezydenta RP wyrazem uznania dla polskiej chirurgii kręgosłupa Wybitne osiągnięcia polskiej spondyloimplantologii stały się podstawą do przyznania najbardziej prestiżowego w skali

Bardziej szczegółowo

XVI MIĘDZYNARODOWA KONFERENCJA OPIEKI DŁUGOTERMINOWEJ 17-19 WRZEŚNIA 2013 R

XVI MIĘDZYNARODOWA KONFERENCJA OPIEKI DŁUGOTERMINOWEJ 17-19 WRZEŚNIA 2013 R Biuro Konferencyjne: Europejskie Centrum Opieki Długoterminowej TZMO SA Stowarzyszenie Dom Pod Słońcem" ul. Żółkiewskiego 20/26, 87-100 Toruń tel. 56 612 32 93, 56 612 35 60, 56 612 33 49 fax: 56 612 32

Bardziej szczegółowo

18-19.05 OFERTA PARTNERSKA WARSZAWA. www.atmosphere-conference.com

18-19.05 OFERTA PARTNERSKA WARSZAWA. www.atmosphere-conference.com 18-19.05 WARSZAWA OFERTA PARTNERSKA with www.atmosphere-conference.com Serdecznie zapraszamy Państwa do współpracy podczas trzeciej edycji konferencji Atmosphere dedykowanej firmom dynamicznie rozwijającym

Bardziej szczegółowo

Informacja prasowa. Ruszył drugi cykl spotkań edukacyjnych dla chorych na szpiczaka mnogiego

Informacja prasowa. Ruszył drugi cykl spotkań edukacyjnych dla chorych na szpiczaka mnogiego Informacja prasowa Ruszył drugi cykl spotkań edukacyjnych dla chorych na szpiczaka mnogiego Warszawa, 28 października Chorzy na szpiczaka mnogiego w Polsce oraz ich bliscy mają możliwość uczestniczenia

Bardziej szczegółowo

Projekt: Współpraca i dialog. Opis szkoleń językowych planowanych do realizacji w ramach projektu

Projekt: Współpraca i dialog. Opis szkoleń językowych planowanych do realizacji w ramach projektu Projekt: Współpraca i dialog Opis szkoleń językowych planowanych do realizacji w ramach projektu Gdańsk, wrzesień 2013 Spis Treści SPIS TREŚCI...2 SZKOLENIA JĘZYKOWE...3 JĘZYK ANGIELSKI...4 Szkolenia językowe

Bardziej szczegółowo

Czy koci klienci wybraliby twoją klinikę? Dowiedz się jak rozwijać klinikę, jak komunikować swoje zalety oraz jak stać się Kliniką Przyjazną Kotom

Czy koci klienci wybraliby twoją klinikę? Dowiedz się jak rozwijać klinikę, jak komunikować swoje zalety oraz jak stać się Kliniką Przyjazną Kotom for life Czy koci klienci wybraliby twoją klinikę? Dowiedz się jak rozwijać klinikę, jak komunikować swoje zalety oraz jak stać się Kliniką Przyjazną Kotom Zaangażowani ISFM & w PURINA poprawę Zaangażowani

Bardziej szczegółowo

Stowarzyszenie Zwyrodnienia Plamki Związanego z Wiekiem AMD (Age Macular Degeneration)

Stowarzyszenie Zwyrodnienia Plamki Związanego z Wiekiem AMD (Age Macular Degeneration) Stowarzyszenie Zwyrodnienia Plamki Związanego z Wiekiem AMD (Age Macular Degeneration) Stowarzyszenie AMD Stowarzyszenie Zwyrodnienia Plamki Związanego z Wiekiem (AMD) zostało zarejestrowane w Rejestrze

Bardziej szczegółowo

PAŃSTWOWA WYŻSZA SZKOŁA ZAWODOWA W KONINIE WYDZIAŁ KULTURY FIZYCZNEJ I OCHRONY ZDROWIA. Katedra Fizjoterapii i Nauk o Zdrowiu. Kierunek: Fizjoterapia

PAŃSTWOWA WYŻSZA SZKOŁA ZAWODOWA W KONINIE WYDZIAŁ KULTURY FIZYCZNEJ I OCHRONY ZDROWIA. Katedra Fizjoterapii i Nauk o Zdrowiu. Kierunek: Fizjoterapia PAŃSTWOWA WYŻSZA SZKOŁA ZAWODOWA W KONINIE WYDZIAŁ KULTURY FIZYCZNEJ I OCHRONY ZDROWIA Katedra Fizjoterapii i Nauk o Zdrowiu Kierunek: Fizjoterapia SYLABUS Nazwa przedmiotu Fizjoterapia kliniczna w chorobach

Bardziej szczegółowo

Konspekt IntheMC. 1. KONTEKST OGÓLNY Umiędzynarodowienie w Twoim kraju

Konspekt IntheMC. 1. KONTEKST OGÓLNY Umiędzynarodowienie w Twoim kraju Konspekt IntheMC Nr/tytuł ZADANIA: 1. KONTEKST OGÓLNY Umiędzynarodowienie w Twoim kraju Nazwisko UCZNIA Poziom europejskich ram kwalifikacji (EQF) 2 3 4 DATA ROZPOCZĘCIA ZAJĘĆ: DATA ZAKOŃCZENIA: EWALUACJA

Bardziej szczegółowo

PROGRAM KONFERENCJI SDW. II Konferencja Naukowo-Szkoleniowa Stowarzyszenia Dermatologów Wojskowych. Dermatologia w wojsku - nowe wyzwania

PROGRAM KONFERENCJI SDW. II Konferencja Naukowo-Szkoleniowa Stowarzyszenia Dermatologów Wojskowych. Dermatologia w wojsku - nowe wyzwania PROGRAM KONFERENCJI SDW II Konferencja Naukowo-Szkoleniowa Stowarzyszenia Dermatologów Wojskowych Dermatologia w wojsku - nowe wyzwania O KONFERENCJI Bronisławów, 31 maja 2012 r. Panowie Oficerowie! Szanowni

Bardziej szczegółowo

Program Coachingu dla młodych osób

Program Coachingu dla młodych osób Program Coachingu dla młodych osób "Dziecku nie wlewaj wiedzy, ale zainspiruj je do działania " Przed rozpoczęciem modułu I wysyłamy do uczestników zajęć kwestionariusz 360 Moduł 1: Samoznanie jako część

Bardziej szczegółowo

Uniwersytety Trzeciego Wieku

Uniwersytety Trzeciego Wieku Uniwersytety Trzeciego Wieku Cechą charakterystyczną współczesnych społeczeństw krajów europejskich, w tym Polski, jest starzenie się ich mieszkańców. Główną przyczyną zmian demograficznych jest stopniowy

Bardziej szczegółowo

POZNAŃ MEDIA EXPO 2010 Oferta udziału w targach

POZNAŃ MEDIA EXPO 2010 Oferta udziału w targach Termin targów: 10-12 marzec 2010 Miejsce: Międzynarodowe Targi Poznańskie pawilon 3 Planowana liczba zwiedzających 8000 osób Serdecznie zapraszamy do udziału w drugiej edycji targów telewizyjnych POZNAŃ

Bardziej szczegółowo

Oferta Sponsorska konferencji

Oferta Sponsorska konferencji Oferta Sponsorska konferencji Jesień Linuksowa 2013 W imieniu Komitetu Organizacyjnego konferencji Jesień Linuksowa 2013 przypada mi zaszczyt zaproszenia Państwa do współpracy przy organizacji tegorocznej

Bardziej szczegółowo

UCHWAŁA Nr 62/2011/V Krajowej Rady Lekarsko-Weterynaryjnej z dnia 18 października 2011 r.

UCHWAŁA Nr 62/2011/V Krajowej Rady Lekarsko-Weterynaryjnej z dnia 18 października 2011 r. UCHWAŁA Nr 62/2011/V Krajowej Rady Lekarsko-Weterynaryjnej z dnia 18 października 2011 r. w sprawie dobrowolnego ustawicznego kształcenia lekarzy weterynarii Na podstawie art. 39 ust. 1 pkt 1 i 2 w zw.

Bardziej szczegółowo

Czym jest Legal Market Day 2015? Jaki był Legal Market Day 2014?

Czym jest Legal Market Day 2015? Jaki był Legal Market Day 2014? Spis treści Czym jest Legal Market Day 2015? Jaki był Legal Market Day 2014? 5 powodów, dla których warto wziąć udział Agenda konferencji Prelegenci Co wyróżnia Legal Market Day 2015? Innowacyjna formuła

Bardziej szczegółowo

Tarczyca a ciąża. Kraków 22-23 października 2010. www.tarczycaciaza.cm-uj.krakow.pl

Tarczyca a ciąża. Kraków 22-23 października 2010. www.tarczycaciaza.cm-uj.krakow.pl Tarczyca a ciąża Kraków 22-23 października 2010 Organizator: Katedra i Klinika Endokrynologii Uniwersytetu Jagiellońskiego Collegium Medicum www.tarczycaciaza.cm-uj.krakow.pl Szanowni Państwo, Drogie Koleżanki,

Bardziej szczegółowo

Efektywne Zarządzanie IT w Przedsiębiorstwie, II edycja

Efektywne Zarządzanie IT w Przedsiębiorstwie, II edycja SZKOŁA GŁÓWNA HANDLOWA W WARSZAWIE Podyplomowe Studia Efektywne Zarządzanie IT w Przedsiębiorstwie, II edycja Spotkanie informacyjne 19.12.2006 r. Od wieku na oceanie wiedzy Szkoła Główna Handlowa w Warszawie

Bardziej szczegółowo

SŁUŻBA PRZYGOTOWAWCZA W SŁUŻBIE CYWILNEJ - szkolenie

SŁUŻBA PRZYGOTOWAWCZA W SŁUŻBIE CYWILNEJ - szkolenie SŁUŻBA PRZYGOTOWAWCZA W SŁUŻBIE CYWILNEJ - szkolenie Termin 1: 18-20.05.2016, Termin 2: 13-15.06.2016, Termin 3: 28-30.09.2016, Miejsce: kurs Warszawa Termin: 5-6.05.2016, Miejsce: kurs Kraków Termin:

Bardziej szczegółowo

Prezentacja magazynu 1

Prezentacja magazynu 1 Prezentacja magazynu 1 SPIS TREŚCI 3. Redaktor naczelny 4. Misja czasopisma oraz grupa docelowa 5. Tematyka 6. Główne działy 7. Dystrybucja 8. Wersja cyfrowa magazynu 9. Zalety czytania prasy 10. Korzyści

Bardziej szczegółowo

Reklama za grosz a nawet za pół grosza

Reklama za grosz a nawet za pół grosza Reklama za grosz a nawet za pół grosza WIELE PROMOCJI W JEDNEJ OFERCIE!!! Średnio w miesiącu około 250 tysięcy odsłon wg. Gogle. Przy 10 reklamach w rotacji Billboardu II (780x200 px) masz gwarantowane

Bardziej szczegółowo

Zaproszenie na Konferencje Lekarzy Estetycznych

Zaproszenie na Konferencje Lekarzy Estetycznych Zaproszenie na Konferencje Lekarzy Estetycznych Szanowni Państwo! W imieniu dr nauk med. Wojciecha Maruszy, Medycznego Portalu FeelBeauty.eu oraz Akademii Rzeźbienia Twarzy mamy zaszczyt zaprosić Państwa

Bardziej szczegółowo

Terapia z udziałem zwierząt

Terapia z udziałem zwierząt Terapia z udziałem zwierząt Terapia w rzeczywistości Projekt Leonardo Da Vinci 2010 2012 Europejska koncepcja kształcenia i uzyskiwania kwalifikacji zawodowych w ramach terapii z udziałem zwierząt (AMAT)

Bardziej szczegółowo

ONKONAWIGATOR. Kompleksowa opieka onkologiczna dla Ciebie i Twoich bliskich

ONKONAWIGATOR. Kompleksowa opieka onkologiczna dla Ciebie i Twoich bliskich ONKONAWIGATOR Kompleksowa opieka onkologiczna dla Ciebie i Twoich bliskich Grupa LUX MED sprawdzony wybór w leczeniu onkologicznym! Zdrowie to najcenniejszy skarb każdego z nas. Grupa LUX MED dzięki połączeniu

Bardziej szczegółowo

Program Polsko Amerykańskiej Fundacji Wolności realizowany przez PSPiA KLANZA

Program Polsko Amerykańskiej Fundacji Wolności realizowany przez PSPiA KLANZA Program Polsko Amerykańskiej Fundacji Wolności realizowany przez PSPiA KLANZA Idea programu W programie Wolontariat studencki grupy liczące od dwóch do pięciu studentów wolontariuszy prowadzą zajęcia edukacyjne

Bardziej szczegółowo

MTT WROCŁAW 2013 OFERTA WYSTAWIENNICZA MIĘDZYNARODOWE TARGI TURYSTYCZNE WROCŁAW 5-7 KWIETNIA 2013 - HALA STULECIA. www.mttwroclaw.

MTT WROCŁAW 2013 OFERTA WYSTAWIENNICZA MIĘDZYNARODOWE TARGI TURYSTYCZNE WROCŁAW 5-7 KWIETNIA 2013 - HALA STULECIA. www.mttwroclaw. MTT WROCŁAW 2013 OFERTA WYSTAWIENNICZA MIĘDZYNARODOWE TARGI TURYSTYCZNE WROCŁAW Szanowni Państwo, Przed nami piąta edycja Międzynarodowych Targów Turystycznych Wrocław. Jest nam niezmiernie miło, że impreza

Bardziej szczegółowo

FUNDACJA do Walki z. FUNDACJĘ mającą na celu Badania Naukowe. FUNDACJĘ mającą na celu Informację

FUNDACJA do Walki z. FUNDACJĘ mającą na celu Badania Naukowe. FUNDACJĘ mającą na celu Informację FUNDACJA do Walki z Ponieważ ATOPOWE ZAPALENIE SKÓRY jest jedną z najczęściej występujących chorób skóry Ponieważ znacznie pogarsza ona jakość życia milionów Ponieważ liczne prace badawcze są jeszcze niezbędne,

Bardziej szczegółowo

MAGAZYN ITWIZ. Luiza Warno CIO Europe w Orange o magazynie ITwiz

MAGAZYN ITWIZ. Luiza Warno CIO Europe w Orange o magazynie ITwiz MAGAZYN ITWIZ Luiza Warno CIO Europe w Orange o magazynie ITwiz Druk to przeżytek mówią niektórzy. Czemu więc Wydawcy nowego tytułu na rynku Pism IT zdecydowali się akurat wydrukować nr 1? Myślę, że dobrze

Bardziej szczegółowo

http:/confidence.org.pl 2

http:/confidence.org.pl 2 Chcemy zaproponować Państwu wsparcie CONFidence 2009 piątej, jubileuszowej edycji międzynarodowej konferencji na temat bezpieczeństwa IT. CONFidence to największe wydarzenie tego typu w Polsce, miejsce

Bardziej szczegółowo

Efektywne Zarządzanie IT w Przedsiębiorstwie, III edycja

Efektywne Zarządzanie IT w Przedsiębiorstwie, III edycja SZKOŁA GŁÓWNA HANDLOWA W WARSZAWIE Podyplomowe Studia Efektywne Zarządzanie IT w Przedsiębiorstwie, III edycja SPOTKANIE INFORMACYJNE Remigiusz Orzechowski 19.06.2007 r. Od wieku na oceanie wiedzy Szkoła

Bardziej szczegółowo

Warsztaty Akademia Praw Pacjenta ewaluacja

Warsztaty Akademia Praw Pacjenta ewaluacja 18 listopada 211 r., Warszawa Warsztaty Akademia Praw Pacjenta ewaluacja Cel: Ewaluacja warsztatów przeprowadzonych w ramach szkolenia Akademia Praw Pacjenta oraz ocena znajomości praw pacjenta wśród personelu

Bardziej szczegółowo

WIEDZA INNOWACJE TRANSFER TECHNOLOGII EFEKTYWNE WYKORZYSTANIE ŚRODKÓW UE

WIEDZA INNOWACJE TRANSFER TECHNOLOGII EFEKTYWNE WYKORZYSTANIE ŚRODKÓW UE WIEDZA INNOWACJE TRANSFER TECHNOLOGII EFEKTYWNE WYKORZYSTANIE ŚRODKÓW UE RCITT to: Doświadczony Zespół realizujący projekty Baza kontaktów w sferze nauki i biznesu Fachowe doradztwo Otwartość na nowe pomysły

Bardziej szczegółowo

Jarosław Niebrzydowski. Jak leczyć reumatoidalne zapalenie stawów Poradnik dla chorych

Jarosław Niebrzydowski. Jak leczyć reumatoidalne zapalenie stawów Poradnik dla chorych Jarosław Niebrzydowski Jak leczyć reumatoidalne zapalenie stawów Poradnik dla chorych Wydawnictwo Psychoskok, 2012 Copyright by Wydawnictwo Psychoskok, 2012 Copyright by Jarosław Niebrzydowski, 2012 Wszelkie

Bardziej szczegółowo

Menedżer Fitness & Wellness

Menedżer Fitness & Wellness Menedżer Fitness & Wellness Studia Podyplomowe Zostań pierwszym w Polsce Dyplomowanym Menedżerem Fitness & Wellness. Kreowanie standardów zarządzania sportem poprzez edukowanie i podnoszenie kwalifikacji

Bardziej szczegółowo

Forum współpracy dla rozwoju innowacji w life science 8 X 2013. Klub Studencki ARKA 31-425 Kraków Uniwersytet Rolniczy Al.

Forum współpracy dla rozwoju innowacji w life science 8 X 2013. Klub Studencki ARKA 31-425 Kraków Uniwersytet Rolniczy Al. Forum współpracy dla rozwoju innowacji w life science 8 X 2013 Klub Studencki ARKA 31-425 Kraków Uniwersytet Rolniczy Al. 29 Listopada 50 STRONA 1 O konferencji Life Science Open Space (LSOS2013) jest

Bardziej szczegółowo

Na podstawie posiadanych przez Inspektorat dokumentów w odniesieniu do okresu październik 2008 do październik 2009, prosimy o odpowiedzi:

Na podstawie posiadanych przez Inspektorat dokumentów w odniesieniu do okresu październik 2008 do październik 2009, prosimy o odpowiedzi: Warszawa, dnia października 2009 r. GŁÓWNY INSPEKTORAT WETERYNARII DYREKTOR GENERALNY Arkadiusz Pona GIWpr 21 9/09 Dotyczy: postępowania o udzielenie zamówienia publicznego prowadzonego w trybie przetargu

Bardziej szczegółowo

OpiniaSerwis.pl Informator Promocyjny

OpiniaSerwis.pl Informator Promocyjny 1 OpiniaSerwis.pl Informator Promocyjny Szanowni Państwo. OPINIA SERWIS-SMS - ANKIETY HANDLOWE to nowy Tele-Serwis Handlowo Usługowy, w którym poprzez telefon komórkowy KLIENT moŝe zaopiniować produkt

Bardziej szczegółowo

W ramach wydarzenia zainicjowanego przez Wojewódzki Urząd Pracy w Krakowie Tygodnia z Małopolskimi Urzędami Pracy, Powiatowy Urząd Pracy w Nowym

W ramach wydarzenia zainicjowanego przez Wojewódzki Urząd Pracy w Krakowie Tygodnia z Małopolskimi Urzędami Pracy, Powiatowy Urząd Pracy w Nowym W ramach wydarzenia zainicjowanego przez Wojewódzki Urząd Pracy w Krakowie Tygodnia z Małopolskimi Urzędami Pracy, Powiatowy Urząd Pracy w Nowym Targu zorganizował liczne spotkania dla osób bezrobotnych

Bardziej szczegółowo

O NAS. Reed in Partnership jest częścią grupy Reed Global, wiodącej

O NAS. Reed in Partnership jest częścią grupy Reed Global, wiodącej O NAS jest częścią grupy Reed Global, wiodącej brytyjskiej firmy świadczącej profesjonalne usługi w zakresie pracy stałej oraz czasowej, rozwiązań outsourcingu personalnego oraz consultingu HR. Zajmujemy

Bardziej szczegółowo

Patronat Honorowy. Patronat. Leszek Korzeniowski Przewodniczący Sejmowej Komisji Rolnictwa i Rozwoju Wsi

Patronat Honorowy. Patronat. Leszek Korzeniowski Przewodniczący Sejmowej Komisji Rolnictwa i Rozwoju Wsi Patronat Honorowy Dr Marek Sawicki Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi Patronat Leszek Korzeniowski Przewodniczący Sejmowej Komisji Rolnictwa i Rozwoju Wsi Jerzy Mieczysław Chróścikowski Przewodniczący Senackiej

Bardziej szczegółowo

SPEKTAKULARNE PORAŻKI W PROJEKTACH IT Wnioski z doświadczeń

SPEKTAKULARNE PORAŻKI W PROJEKTACH IT Wnioski z doświadczeń V Spotkanie Zawodowe 2013-01-10 WEiTI PW R.ZAŁ.. 1951 SPEKTAKULARNE PORAŻKI W PROJEKTACH IT Wnioski z doświadczeń Piotr Malec Jacek Papużyński Maciej Bodych Piotr Malec Wszelkie prawa zastrzeŝone Prowadzący

Bardziej szczegółowo

RAPORT POKONFERENCYJNY

RAPORT POKONFERENCYJNY RAPORT POKONFERENCYJNY KONFERENCJA: Szanse rozwoju rynku szkoleniowego na Dolnym Śląsku w nowym okresie programowania 2007-2013 Wrocław, 3 grudnia 2007 r. SPIS TREŚCI: 1. Wstęp...2 2. Ogólna ocena konferencji

Bardziej szczegółowo

Rola dimeru lizozymu (Lydium-KLP ) we współczesnej profilaktyce i terapii chorób zwierząt

Rola dimeru lizozymu (Lydium-KLP ) we współczesnej profilaktyce i terapii chorób zwierząt Grzegorz Nowak, NIKA Health Products Sp. z o.o. Witamy w interaktywnym kursie typu e-learning w ramach dobrowolnego ustawicznego kształcenia lekarzy weterynarii, koordynowanego przez Krajową Radę Lekarsko-

Bardziej szczegółowo

DZIECI OPIEKUNAMI ZWIERZĄT Nasza szkoła od lat organizuje różne akcje, które mają na celu pomoc zwierzętom. W tym roku również zaangażowaliśmy się bardzo mocno. Pragniemy przedstawić Państwu, niektóre

Bardziej szczegółowo

KONFERENCJI CHIRURGICZNO-REHABILITACYJNEJ

KONFERENCJI CHIRURGICZNO-REHABILITACYJNEJ onferencja Chirurgiczno-Rehabilitacyjna - zw z 5 2012-10-23 14:34 Newsletter wyświetla się niepoprawnie? Kliknij tutaj Czy wiesz, że wdrożenie rehabilitacji po zabiegu operacyjnym w 73% przyśpiesza powrót

Bardziej szczegółowo