Cena : 15,00 zł Nr katalogowy : VITAMIN B Producent : TREC NUTRITION Dostępność : Dostępny Stan magazynowy : wysoki Średnia ocena : brak recenzji

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Wielkość: px
Rozpocząć pokaz od strony:

Download "Cena : 15,00 zł Nr katalogowy : VITAMIN B Producent : TREC NUTRITION Dostępność : Dostępny Stan magazynowy : wysoki Średnia ocena : brak recenzji"

Transkrypt

1 Informacje o produkcie VITAMIN B COMPLEX 60 KAPSUŁEK Cena : 15,00 zł Nr katalogowy : VITAMIN B Producent : TREC NUTRITION Dostępność : Dostępny Stan magazynowy : wysoki Średnia ocena : brak recenzji VITAMIN B COMPLEX 60 KAPSUŁEK Trec Nutrition Vitamin B Complex to najwyższej jakości kompozycja kluczowych dla metabolizmu sportowców i osób aktywnych fizycznie mikroskładników odżywczych. Precyzyjnie dobrane proporcje najważniejszych witamin z grupy B oraz aktywatorów metabolicznych wspomagają wchłanianie i efektywne wykorzystanie wszystkich składników pożywienia tj. białka, tłuszczów i węglowodanów. Vitamin B Complex zawiera składniki które zwiększają produkcję energii i poprawiają zdolności adaptacyjne organizmu, jednocześnie wspomagając prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego i odpornościowego. Utworzono Uprawiasz sport i czasami czujesz, że dopada Cię przemęczenie? Ćwiczenia, które wcześniej sprawiały Ci przyjemność teraz wydają się ciężkie i frustrujące. Pamiętaj, że nawet najmniejszy wysiłek fizyczny powoduje znaczący wzrost zapotrzebowania organizmu na energię. Każdy wie, że do jej produkcji niezbędne są głównie węglowodany oraz tłuszcze. Nie każdy jednak zdaje sobie sprawę z tego, że niedobory niektórych mikroskładników żywieniowych mogą poważnie utrudnić asymilację i wykorzystanie składników energetycznych z pokarmu. Dlatego z myślą o szczególnych wymaganiach sportowców i osób aktywnych fizycznie eksperci Trec Nutrition stworzyli preparat witaminowy stanowiący precyzyjną kompozycję najważniejszych witamin z grupy B oraz aktywatorów metabolicznych. Vitamin B Complex zawiera

2 składniki które zwiększają produkcję energii i poprawiają zdolności adaptacyjne organizmu, jednocześnie wspomagając prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego i odpornościowego. Zapotrzebowanie na witaminy w sporcie Dieta ma kluczowe znaczenie dla prawidłowego rozwoju wszystkich cech wysiłkowych oraz prawidłowej regeneracji organizmu. Wraz ze wzrostem intensywności treningowej tempo przemiany materii ulega drastycznemu zwiększeniu. Nasze ciało domaga się wtedy nie tylko dodatkowych ilości składników energetycznych, ale również niezwykle istotnych substancji o znaczeniu regulatorowym, które nadzorują wszystkie przemiany metaboliczne. Najważniejszymi z nich są witaminy, których w większości wypadków organizm nie potrafi sam wytwarzać. Najczęściej pełnią one funkcje kofaktorów czyli składników wspomagających pracę enzymów. W warunkach deficytu kluczowych witamin reakcje enzymatyczne nie mogą przebiegać w ogóle lub ich wydajność ulega silnemu ograniczeniu. Niedobory poszczególnych witamin ulegają stopniowemu pogłębianiu, prowadząc do zaburzenia funkcji metabolicznych i osłabienia równowagi biochemicznej całego organizmu. Rola witamin z grupy B Szczególne znaczenie dla sportowców i osób aktywnych fizycznie mają witaminy odpowiedzialne za główne procesy, w których wytwarzana jest energia. Kompleks witamin należących do grupy B to zespół ściśle współpracujących kofaktorów metabolicznych nadzorujących i usprawniających proces produkcji energii z węglowodanów, tłuszczu a także wykorzystanie protein, które dostarczamy wraz z codzienna dietą. Ich odpowiednie ilości są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania całego organizmu. Zapotrzebowanie na te składniki u sportowców często wielokrotnie przekracza wartość ZDS (Zalecanego Dziennego Spożycia), która określana jest dla ogółu populacji. To dlatego osoby, które intensywnie trenują często zupełnie nieświadomie narażają się na groźne w skutkach niedobory. Wzrost produkcji energii wymaga nie tylko dostarczania właściwych proporcji makroskładników pokarmowych, ale także witamin z grupy B. Charakterystyka i funkcje witamin z grupy B Zaliczamy do nich tiaminę (Wit. B1), ryboflawinę (Wit. B2), niacynę (Nikotynamid), kwas pantotenowy, pirydoksynę (Wit. B6), kwas foliowy (zwany też folianem), cyjanokobalaminę (Wit. B12) oraz biotynę. Z tymi składnikami nierozerwalnie związane są również trzy inne kofaktory metaboliczne cholina, inozytol i PABA (kwas para-aminobenzoesowy). Wszystkie te substancje pełnią swoje ściśle określone funkcje w całym organizmie. Bardzo często współdziałają na różnych etapach tych samych szlaków metabolicznych. W większości wypadków występują one wspólnie w tych samych rodzajach żywności, dlatego określa się je jednym wspólnym terminem Vitamin B Complex. W związku z tym, że ich zużycie również jest ze sobą powiązane to najczęściej brak jednej z nich związany jest z nieobecnością pozostałych. Wit. B1 (Tiamina) ułatwia organizmowi pozyskiwanie energii z węglowodanów oraz wspomaga zjawiska regulujące napięcie mięśniowo-nerwowe, co oddziałuje w pozytywny sposób na regenerację organizmu. Tiamina wspólnie z wit. B6 (pirydoksyną) i wit. B12 (cyjanokobalaminą) zaangażowana jest w produkcję

3 Informacje o produkcie serotoniny w mózgu odpowiedzialnej za dobre samopoczucie. Jej niedobór może powodować bardzo nieprzyjemne skutki, takie jak osłabienie mięśni, zaburzenia układu pokarmowego (nudności, spadek wagi i apetytu), zaburzenia układu nerwowego (depresja, nerwowość, zmęczenie, ogólne osłabienie), zaburzenia układu krążenia (przyspieszony rytm serca). Na każdy 1000 kcal czyli np. 250 g węglowodanów organizm zużywa około 0,5 mg tiaminy. Wit. B2 (Ryboflawina) jest niezwykle istotna, gdyż bierze udział w procesach przemian wszystkich trzech głównych makroskładników pokarmowych. Dlatego podobnie jak w przypadku tiaminy również zapotrzebowanie na ryboflawinę rośnie wraz z intensywnością ćwiczeń i ilości energii w diecie (około 0,6 mg ryboflawiny na każde 1000 kcal). Ryboflawina wspomaga proces biosyntezy aminokwasów oraz protein. Dodatkowo wchodząc w skład flawoprotein, bierze udział w procesach energotwórczych łańcucha oddechowego. Niestety duże ilości ryboflawiny tracone są codziennie wraz z potem. Jej niedobór może spowodować np. zawroty głowy, zmęczenie, zaburzenia koncentracji i oddychania, bezsenność czy osłabienie mięśni. Wit. B3 (Niacyna) ułatwia organizmowi wytwarzanie energii na drodze tlenowej. Aby odpowiednio wykorzystać dostarczane wraz z pożywieniem składniki organizm powinien dysponować 16 mg niacyny na każde 2000 kcal w diecie. Najczęstszym skutkiem jej niedoboru jest spowolnienie czynności metabolicznych. Dodatkowe objawy są podobne do tych dla całej grupy B, czyli zmęczenie lub nadmierna aktywność, apatia, nerwowość, kłopoty z koncentracją. Poza tym, co ciekawe, może też wystąpić zmniejszenie tolerancji organizmu na zimno. Wit. B5 (Kwas Pantotenowy) bierze udział w uwalnianiu energii z węglowodanów, tłuszczu oraz białek. Intensywny trening siłowy znacząco zwiększa zapotrzebowanie na kwas pantotenowy. Wspomaga on układ odpornościowy w walce przeciwko patogenom. Jego niedobory zaburzają ważny proces rozkładu glikogenu do glukozy, zapewniający niezbędną energię w trakcie ćwiczeń. Wit. B6 (Pirydoksyna) warunkuje procesy syntezy niektórych aminokwasów, wspomagając tym samym gospodarkę proteinową. Ponadto jest regulatorem czynności układu nerwowego i jest niezbędna dla prawidłowego funkcjonowania mózgu. Sportowcy stosujący dietę wysokobiałkową muszą zadbać o odpowiedni poziom pirydoksyny w organizmie. Niedobór witaminy B6, podobnie jak B5, zaburza proces produkcji energii z glikogenu. Kwas Foliowy (Folian) wspólnie z wit. B12 wspomaga procesy produkcji czerwonych krwinek, który zachodzi w szpiku kostnym. Jest niezbędny do syntezy i ochrony DNA oraz przemian aminokwasów, dlatego jego odpowiednia ilość w organizmie jest niezwykle istotna dla sprawnego przebiegu procesów anabolicznych, w których powstają nowe proteiny. Wit. B12 (Cyjanokobalamina) jest odpowiedzialna za procesy syntezy białek oraz kwasów nukleinowych. Dodatkowo bierze udział w przemianie cukrów i tłuszczów. Skutki jej niedoboru są wręcz zatrważające ze względu na szerokie spektrum procesów, w których wymagany jest odpowiedni jej poziom. Jej brak w diecie wpływa negatywnie na cały organizm powodując min.

4 osłabienie całego ciała, spadek sił witalnych, zawroty głowy, ubytek wagi i masy mięśniowej, brak apetytu i rozdrażnienie. Biotyna jest zaangażowana zarówno w metabolizm węglowodanów jak i tłuszczu. Bez tego składnika nie jest możliwe efektywne spalanie lipidów. Biotyna jest składnikiem wielu systemów enzymatycznych i jest niezbędna dla zachowania równowagi metabolicznej. Wysiłek fizyczny zwiększa zapotrzebowanie na tą ważną witaminę jest ona wykorzystywana do neutralizacji powstającego w efekcie intensywnej pracy mięśni kwasu mlekowego. W związku z tym, im ciężej trenujemy, tym więcej biotyny potrzebuje nasz organizm do sprawnej regeneracji. Cholina i inozytol to dwa składniki o działaniu lipotropowym, które wykorzystywane są przez organizm w gospodarce tłuszczowej i cholesterolowej. Zapobiegają nadmiernemu gromadzeniu się tłuszczu w wątrobie i innych narządach. Cholina wspomaga metabolizm lipidów, natomiast inozytol wykorzystywany jest w syntezie fosfolipidów. Rozbijają one krople tłuszczu na mniejsze cząsteczki, ułatwiając jego magazynowanie, a także transport innych składników pokarmowych przez błonę komórkową. Cholina jest naturalnym prekursorem acetylocholiny neurotransmitera przenoszącego sygnał pomiędzy komórkami nerwowymi. PABA kwas para-aminobenzoesowy to naturalny, rozpuszczalny w wodzie kofaktor witamin z grupy B. Jest niezbędnym składnikiem warunkującym metabolizm protein i biosyntezę kwasu foliowego. To także składnik o silnym działaniu antyoksydacyjnym, który wspomaga skórę w wytwarzaniu bariery ochronnej przeciwko szkodliwym frakcjom promieniowania słonecznego. Kwas para-aminobenzoesowy przyczynia się do lepszego wykorzystania protein, dlatego jest niezastąpiony w sportowej diecie, szczególnie w dyscyplinach sylwetkowych i siłowych. Komu polecane są witaminy B Complex? Vitamin B Complex to specjalistyczny preparat witaminowy opracowany z myślą o intensywnie trenujących sportowcach, który ułatwia im pokrycie zwiększonego zapotrzebowania na najważniejsze witaminy z grupy B. Suplement ten dostarcza składników, które odpowiedzialne są za sprawny metabolizm głównych makrocząsteczek odżywczych. Vitamin B Complex zawiera zwiększone dawki witamin z grupy B oraz aktywnych kofaktorów metabolicznych, które przyspieszają przemianę materii oraz zwiększają wykorzystanie węglowodanów, tłuszczu oraz białek dostarczanych wraz z dietą. Vitamin B Complex sprawdzi się także doskonale u osób, które z różnych przyczyn narażone są na niedobory witamin z grupy B. Produkt polecany jest jako suplement diety u ludzi trwale odczuwających zmęczenie, narażonych na stres oraz stosujących używki tj. kawa, alkohol czy papierosy. Skład w 1 kapsułce Wit.

5 B1 (Tiamina) 20 mg Informacje o produkcie Wit. B2 (Ryboflawina) 20 mg Wit. B3 (Niacyna) 20 mg Wit. B5 (Kwas Pantotenowy) 20 mg Wit. B6 (Pirydoksyna) 10 mg Kwas Foliowy (Folian) 160 ug Wit. B12 (Cyjanokobalamina) 20 ug Biotyna 20 ug Cholina 8,2 mg Inozytol 20 mg PABA kwas para-aminobenzoesowy 20 mg Składniki dodatkowe: - maltodekstryny substancja wypełniająca stearynian magnezu substancja przeciwzbrylająca żelatyna otoczka kapsułki Sposób użycia: Zalecana porcja do spożycia to 1 kapsułka dziennie najlepiej podczas lub bezpośrednio po posiłku. Preparat popić ok. 300 ml wody. WSZYSTKIE PRODUKTY SĄ ZAPAKOWANE W ORYGINALNE OPAKOWANIA DO KAŻDEGO PRODUKTU WYSTAWIAMY PARAGON DŁUGIE TERMINY WAŻNOśCI PRODUKTÓW!!! DZIĘKUJEMY ZA ODWIEDZENIE NASZEGO SKLEPU!!!

Cena: 16. ACE24 Michał Kleszcz Straszęcin 295k Straszęcin VAT: PL TREC Vitamin B Complex.

Cena: 16.  ACE24 Michał Kleszcz Straszęcin 295k Straszęcin VAT: PL TREC Vitamin B Complex. www.twoje-odzywki.pl ACE24 Michał Kleszcz Straszęcin 295k 39-218 Straszęcin VAT: PL8722344523 TREC Vitamin B Complex [Support Energy Production and Food Assimilation!] Energia, koncentracja i efektywny

Bardziej szczegółowo

www.kulturystyka.sklep.pl

www.kulturystyka.sklep.pl www.kulturystyka.sklep.pl Trec Vitamin B Complex - witaminy z grupy B Dobry i tani suplement diety dostępny bez recepty zawiera kompleks najważniejszych witamin z grupy B. Preparat witaminowy uzupełnia

Bardziej szczegółowo

TIENS L-Karnityna Plus

TIENS L-Karnityna Plus TIENS L-Karnityna Plus Zawartość jednej kapsułki Winian L-Karnityny w proszku 400 mg L-Arginina 100 mg Niacyna (witamina PP) 16 mg Witamina B6 (pirydoksyna) 2.1 mg Stearynian magnezu pochodzenia roślinnego

Bardziej szczegółowo

Formuła 2 Zestaw witamin i minerałów dla kobiet

Formuła 2 Zestaw witamin i minerałów dla kobiet KARTA OŚWIADCZEŃ PRODUKTOWYCH Formuła 2 Zestaw witamin i minerałów dla kobiet GŁÓWNE OŚWIADCZENIA Równowaga hormonalna: Zawiera witaminę B6 przyczyniającą się do regulacji aktywności hormonalnej. Metabolizm

Bardziej szczegółowo

PLANOWANIE - CIĄŻA - KARMIENIE

PLANOWANIE - CIĄŻA - KARMIENIE Vita-Min Plus Mama suplement diety PLANOWANIE - CIĄŻA - KARMIENIE PLANOWANIE - CIĄŻA - KARMIENIE Produkt rekomendowany przez Polskie Towarzystwo Ginekologiczne oraz posiada pozytywną opinię Instytutu Matki

Bardziej szczegółowo

Best Body. SCITEC Mega Daily One 120 kap. Witaminy i minerały > SCITEC Mega Daily One 120 kap. Utworzono : 20 marzec 2017

Best Body. SCITEC Mega Daily One 120 kap. Witaminy i minerały > SCITEC Mega Daily One 120 kap. Utworzono : 20 marzec 2017 Witaminy i minerały > Model : - Producent : Scitec Mega Daily One - są to obecnie najlepsze witaminy na rynku, biorąc pod uwagę stosunek ceny/jakości/ilości. Opakowanie starcza aż na 60-120 dni suplementacji

Bardziej szczegółowo

Best Body. NOW FOODS B-50 Complex 100 kap. Witaminy i minerały > NOW FOODS B-50 Complex 100 kap. Utworzono : 21 czerwiec 2016

Best Body. NOW FOODS B-50 Complex 100 kap. Witaminy i minerały > NOW FOODS B-50 Complex 100 kap. Utworzono : 21 czerwiec 2016 Witaminy i minerały > Model : - Producent : Now Foods NOW Foods B-50 -to jeden z najlepszych preparatów dostarczających niezbędnych dla prawidłowego funkcjonowania organizmu kompleks witamin z grupy B,

Bardziej szczegółowo

Cena : 75,00 zł Producent : SCITEC NUTRITION Stan magazynowy : bardzo wysoki Średnia ocena : brak recenzji. superodzywki.pl

Cena : 75,00 zł Producent : SCITEC NUTRITION Stan magazynowy : bardzo wysoki Średnia ocena : brak recenzji. superodzywki.pl Scitec Multi Pro PLUS 30 saszetek Cena : 75,00 zł Producent : SCITEC NUTRITION Stan magazynowy : bardzo wysoki Średnia ocena : brak recenzji Utworzono 23-12-2016 MULTI PRO PLUS posiada wysoki poziom multi-

Bardziej szczegółowo

Grupa SuperTaniaApteka.pl Utworzono : 26 grudzień 2016

Grupa SuperTaniaApteka.pl Utworzono : 26 grudzień 2016 WITAMINY I MINERAŁY > Model : 8470701 Producent : OLIMP LABORATORIES Suplement diety zawiera odpowiednio dobran kompozycję biologicznie aktywnych składników żeń-szenia zwanych ginzenozydami uzupełnioną

Bardziej szczegółowo

4 JUNIOR PHARMA PREZENTUJE. suplementy stworzone z myślą o najmłodszych sportowcach

4 JUNIOR PHARMA PREZENTUJE. suplementy stworzone z myślą o najmłodszych sportowcach 4 JUNIOR PHARMA PREZENTUJE suplementy stworzone z myślą o najmłodszych sportowcach JESTEŚ RODZICEM MŁODEGO SPORTOWCA? Czy Twoje dziecko uczęszcza na treningi minimum 2 razy w tygodniu? Zdarzyło się, że

Bardziej szczegółowo

VitaMeritum kompleks witamin i minerałów + zaksantyna luteina i rutyna 60tabl - Avec Pharma

VitaMeritum kompleks witamin i minerałów + zaksantyna luteina i rutyna 60tabl - Avec Pharma Dane aktualne na dzień: 13-10-2017 12:54 Link do produktu: https://www.zielar.ski/vitameritum-kompleks-witamin-i-mineralow-zaksantyna-luteina-i-rutyna-60tabl-avecpharma-p-8086.html VitaMeritum kompleks

Bardziej szczegółowo

Witaminy i minerały dla osób z przewlekłą chorobą nerek i po przeszczepieniu nerki

Witaminy i minerały dla osób z przewlekłą chorobą nerek i po przeszczepieniu nerki Dietetyczny środek spożywczy specjalnego przeznaczenia medycznego Witaminy i minerały dla osób z przewlekłą chorobą nerek i po przeszczepieniu nerki Zestaw witamin i składników mineralnych przygotowany

Bardziej szczegółowo

VITA-MIN Plus połączenie witamin i minerałów, stworzone z myślą o osobach aktywnie uprawiających sport.

VITA-MIN Plus połączenie witamin i minerałów, stworzone z myślą o osobach aktywnie uprawiających sport. Witaminy i minerały > Model : Producent : Olimp VITAMIN Plus połączenie witamin i minerałów, stworzone z myślą o osobach aktywnie uprawiających sport. DZIAŁA PROZDROWOTNIE WZMACNIA SYSTEM ODPORNOŚCIOWY

Bardziej szczegółowo

Moduł 2: Czym jest odżywianie sportowe? HERBALIFE24

Moduł 2: Czym jest odżywianie sportowe? HERBALIFE24 Moduł 2: Czym jest odżywianie sportowe? HERBALIFE24 Czym jest odżywianie sportowe? Witaj w module 2! W tym module omówimy szczegółowo odżywianie sportowe, proces metabolizmu i pory, w jakich należy spożywać

Bardziej szczegółowo

Best Body. W skład FitMax Easy GainMass wchodzą:

Best Body. W skład FitMax Easy GainMass wchodzą: Gainery > Model : - Producent : Fitmax Easy GainMass - to produkt przeznaczony jest szczególnie dla sportowców trenujących dyscypliny siłowe, szybkościowo-siłowe oraz wytrzymałościowe. Doskonale dopracowany

Bardziej szczegółowo

Nieprawidłowe odżywianie jest szczególnie groźne w wieku podeszłym, gdyż może prowadzić do niedożywienia

Nieprawidłowe odżywianie jest szczególnie groźne w wieku podeszłym, gdyż może prowadzić do niedożywienia Nieprawidłowe odżywianie jest szczególnie groźne w wieku podeszłym, gdyż może prowadzić do niedożywienia Niedożywienie może występować u osób z nadwagą (powyżej 120% masy należnej) niedowagą (poniżej 80%

Bardziej szczegółowo

WITAMINY I MINERAŁY DLA OSÓB DIALIZOWANYCH

WITAMINY I MINERAŁY DLA OSÓB DIALIZOWANYCH Dietetyczny środek spożywczy specjalnego przeznaczenia medycznego WITAMINY I MINERAŁY DLA OSÓB DIALIZOWANYCH Zestaw witamin i składników mineralnych przygotowany w oparciu o doniesienia naukowe oraz przyjęte

Bardziej szczegółowo

Osteosanum (Vision) suplement diety

Osteosanum (Vision) suplement diety Preparaty For Life VISION ziołowe Osteosanum (Vision) suplement diety Nutrimax+ (Vision) suplement diety Passilat (Vision) suplement diety Osteosanum (Vision) suplement diety Powiększ zdjęcie Cena za 144.00

Bardziej szczegółowo

Kategoria żywności, środek spożywczy lub składnik żywności. Warunki dla stosowania oświadczenia

Kategoria żywności, środek spożywczy lub składnik żywności. Warunki dla stosowania oświadczenia Kategoria, WITAMINY VITAMINS 1 Wiatminy ogólnie Vitamins, in general - witaminy pomagają w rozwoju wszystkich struktur organizmu; - witaminy pomagają zachować silny organizm; - witaminy są niezbędne dla

Bardziej szczegółowo

Jak działają witaminy z serii FA CORE i dlaczego to najlepszy wybór. Olej słonecznikowy Witaminy Witamina A Witamina D Witamina E Witamina C

Jak działają witaminy z serii FA CORE i dlaczego to najlepszy wybór. Olej słonecznikowy Witaminy Witamina A Witamina D Witamina E Witamina C FA Core Vita Core Kompleks witamin i minerałów wzbogacony o olej słonecznikowy bogaty w zdrowe kwasy tłuszczowe z grupy Omega. Doskonały suplement diety dla zawodowych sportowców oraz osób aktywnych, których

Bardziej szczegółowo

SLIMXL. Trójfazowy system odchudzania: oczyszcza organizm i redukuje wahania nastroju

SLIMXL. Trójfazowy system odchudzania: oczyszcza organizm i redukuje wahania nastroju SLIMXL Trójfazowy system odchudzania: oczyszcza organizm i redukuje wahania nastroju GRUPA DOCELOWA SlimXL to suplement diety przeznaczony dla kobiet: - z nadwagą i otyłością - które chcą tygodniowo zrzucić

Bardziej szczegółowo

Cena: 4. ACE24 Michał Kleszcz Straszęcin 295k Straszęcin VAT: PL Zmęczenie? - to praktycznie niemożliwe!

Cena: 4.  ACE24 Michał Kleszcz Straszęcin 295k Straszęcin VAT: PL Zmęczenie? - to praktycznie niemożliwe! www.twoje-odzywki.pl ACE24 Michał Kleszcz Straszęcin 295k 39-218 Straszęcin VAT: PL8722344523 OLIMP Extreme Speed Shot Ampułka Zmęczenie? - to praktycznie niemożliwe! MEGA DAWKA 3075 mg SKŁADNIKÓW ENERGETYCZNYCH

Bardziej szczegółowo

MIRELA BANY studentka WYDZIAŁU WYCHOWANIA FIZYCZNEGO I PROMOCJI ZDROWIA UNIWERSYTETU SZCZECIŃSKIEGO. Aktywność fizyczna podstawowy warunek zdrowia

MIRELA BANY studentka WYDZIAŁU WYCHOWANIA FIZYCZNEGO I PROMOCJI ZDROWIA UNIWERSYTETU SZCZECIŃSKIEGO. Aktywność fizyczna podstawowy warunek zdrowia MIRELA BANY studentka WYDZIAŁU WYCHOWANIA FIZYCZNEGO I PROMOCJI ZDROWIA UNIWERSYTETU SZCZECIŃSKIEGO Aktywność fizyczna podstawowy warunek zdrowia Aktywność fizyczna - jest to dowolna forma ruchu ciała

Bardziej szczegółowo

Żywność. zapewnia prawidłowe funkcjonowanie. poprawia samopoczucie

Żywność. zapewnia prawidłowe funkcjonowanie. poprawia samopoczucie Warsztaty żywieniowe Żywność buduje i regeneruje dostarcza energii zapewnia prawidłowe funkcjonowanie poprawia samopoczucie Żaden pojedynczy produkt nie dostarczy Ci wszystkiego, czego potrzebujesz dlatego

Bardziej szczegółowo

STRESS CONTROL W walce ze stresem -30 kaps. Olimp Labs

STRESS CONTROL W walce ze stresem -30 kaps. Olimp Labs Układ nerwowy > Stres > Model : - Producent : Olimp STRESS-CONTROLTM to suplement diety zawierający 6 ADAPTOGENÓW w skład, których wchodzi 5 standaryzowanych ekstraktów roślinnych oraz L-teanina - naturalny

Bardziej szczegółowo

PHARMA FREAK ANABOLIC FREAK - DAA

PHARMA FREAK ANABOLIC FREAK - DAA PHARMA FREAK ANABOLIC FREAK - DAA Bardzo silny booster testosteronu. Nowa, specjalnie zaprojektowana formuła suplementu diety zawiera składniki wspomagające powysiłkową produkcję naturalnych hormonów.

Bardziej szczegółowo

Nutrend Isodrink ma osmolarność: 284 mosm/kg ( przy rozcieńczeniu 30 g w 500 ml wody)!

Nutrend Isodrink ma osmolarność: 284 mosm/kg ( przy rozcieńczeniu 30 g w 500 ml wody)! NUTREND Isodrinx Napój izotoniczny lub hipotoniczny w zależności od stosunku rozcieńczenia. Szybka energia, optymalna dawka minerałów, kompleks witamin. Napój sportowy do stosowania w trakcie intensywnego

Bardziej szczegółowo

ZAGADNIENIA KIERUNKOWE.

ZAGADNIENIA KIERUNKOWE. ZAGADNIENIA KIERUNKOWE www.ams.wroclaw.pl Trening personalny Trener personalny Kulturystyka Sporty siłowe Trening motoryczny Zajęcia funkcjonalne Wysiłek fizyczny Zmęczenie Zakwasy; glikogen TRENING PERSONALNY

Bardziej szczegółowo

Grupa SuperTaniaApteka.pl Utworzono : 06 styczeń 2017

Grupa SuperTaniaApteka.pl Utworzono : 06 styczeń 2017 ODCHUDZANIE I UJĘDRNIANIE > Model : 8239002 Producent : OLIMP LABORATORIES DLACZEGO PRZYBIERAMY NA WADZE? Czy to wina wieku lub uwarunkowań genetycznych? A może zbyt dobrze lubimy zjeść lub za mało się

Bardziej szczegółowo

SPIS TREŚCI. 1. Znaczenie nauki o żywieniu. 2. Gospodarka energetyczna organizmu człowieka. 3. Podstawowe składniki pokarmowe i ich rola

SPIS TREŚCI. 1. Znaczenie nauki o żywieniu. 2. Gospodarka energetyczna organizmu człowieka. 3. Podstawowe składniki pokarmowe i ich rola 3 SPIS TREŚCI 1. Znaczenie nauki o żywieniu 1.1. Cele i zadania nauki o żywieniu................................................8 1.2. Rozwój nauki o żywieniu człowieka.............................................9

Bardziej szczegółowo

Czym są witaminy i dlaczego musimy je uzupełniac aby nasz organizm funkcjonował prawidłowo?

Czym są witaminy i dlaczego musimy je uzupełniac aby nasz organizm funkcjonował prawidłowo? Zagłębiając się w temat witamin i ich związku na ludzki organizm powinniśmy sobie zadać pytanie. Czym są witaminy i dlaczego musimy je uzupełniac aby nasz organizm funkcjonował prawidłowo? Witaminy są

Bardziej szczegółowo

Cena : 169,00 zł Producent : Olimp Stan magazynowy : bardzo wysoki Średnia ocena : brak recenzji. superodzywki.pl

Cena : 169,00 zł Producent : Olimp Stan magazynowy : bardzo wysoki Średnia ocena : brak recenzji. superodzywki.pl Olimp Bcaa XPLODE 500 g + Glutamine XPLODE 500 g Cena : 169,00 zł Producent : Olimp Stan magazynowy : bardzo wysoki Średnia ocena : brak recenzji Utworzono 10-01-2017 BCAA Xplode to produkt, który wreszcie

Bardziej szczegółowo

WITAMINY DLA DIABETYKÓW

WITAMINY DLA DIABETYKÓW WITAMINY DLA DIABETYKÓW Witaminy dla diabetyków: zestaw witamin i składników mineralnych dostosowany ilościowo i jakościowo do potrzeb osób chorych na cukrzycę jako uzupełnienie codziennej diety. Energia

Bardziej szczegółowo

MAZURENKO ARMWRESTLING PROMOTION Sp. z o.o. Gdynia ETYKIETA. FITMAX MASS ACTIVE 20 proszek

MAZURENKO ARMWRESTLING PROMOTION Sp. z o.o. Gdynia ETYKIETA. FITMAX MASS ACTIVE 20 proszek ETYKIETA FITMAX MASS ACTIVE 20 proszek Środek spożywczy zaspokajający zapotrzebowanie organizmu przy intensywnym wysiłku fizycznym, w szczególności sportowców. FitMax Mass Active 20 jest odżywką wspomagającą

Bardziej szczegółowo

CHOLESTONE NATURALNA OCHRONA PRZED MIAŻDŻYCĄ. www.california-fitness.pl www.calivita.com

CHOLESTONE NATURALNA OCHRONA PRZED MIAŻDŻYCĄ. www.california-fitness.pl www.calivita.com CHOLESTONE NATURALNA OCHRONA PRZED MIAŻDŻYCĄ Co to jest cholesterol? Nierozpuszczalna w wodzie substancja, która: jest składnikiem strukturalnym wszystkich błon komórkowych i śródkomórkowych wchodzi w

Bardziej szczegółowo

Whey C6-1000g (Whey C-6) + BCAA POWDER - 500g

Whey C6-1000g (Whey C-6) + BCAA POWDER - 500g Utworzono: 2016-12-27 03:56:36 Whey C6-1000g (Whey C-6) + BCAA POWDER - 500g Cena produktu: 159,90 PLN 121,99 PLN Whey C-6 to megaanaboliczny, wysokobiałkowy preparat (85% białka w suchej masie), zawierający

Bardziej szczegółowo

Podstawy diety i wspomagania w sporcie - przedmiotowe zasady oceniania.

Podstawy diety i wspomagania w sporcie - przedmiotowe zasady oceniania. Podstawy diety i wspomagania w sporcie - przedmiotowe zasady oceniania. W czasie zajęć ocenie podlegają wyłącznie zaangażowanie i aktywność ucznia na zajęciach. Planowane są w semestrze: - 3 oceny z zadań

Bardziej szczegółowo

ZALECENIA ŻYWIENIOWE DLA DZIECI I MŁODZIEŻY. Gimnazjum nr 1 w Piastowie Lidia Kaczor, 2011r

ZALECENIA ŻYWIENIOWE DLA DZIECI I MŁODZIEŻY. Gimnazjum nr 1 w Piastowie Lidia Kaczor, 2011r ZALECENIA ŻYWIENIOWE DLA DZIECI I MŁODZIEŻY Gimnazjum nr 1 w Piastowie Lidia Kaczor, 2011r PRAWIDŁOWE ODŻYWIANIE - definicja Prawidłowe odżywianie to nie tylko dostarczenie organizmowi energii, ale także

Bardziej szczegółowo

Pakiet konsultacji genetycznych zawierający spersonalizowane zalecenia żywieniowe dla pacjenta

Pakiet konsultacji genetycznych zawierający spersonalizowane zalecenia żywieniowe dla pacjenta Pakiet konsultacji genetycznych zawierający spersonalizowane zalecenia żywieniowe dla pacjenta CHOROBY DIETOZALEŻNE W POLSCE 2,150,000 osób w Polsce cierpi na cukrzycę typu II 7,500,000 osób w Polsce cierpi

Bardziej szczegółowo

N A J L E P S Z E W S P A R C I E W WALCE O FORMĘ

N A J L E P S Z E W S P A R C I E W WALCE O FORMĘ N A J L E P S Z E W S P A R C I E W WALCE O FORMĘ W ofercie produkty polecane w okresie: budowy masy mięśniowej spalania tłuszczu wymagającym zwiększonej wytrzymałości i siły wymagającym uzupełnienia organizmu

Bardziej szczegółowo

8.2. Wartość odżywcza produktów spożywczych Czynniki kształtujące wartość odżywczą produktów spożywczych...185

8.2. Wartość odżywcza produktów spożywczych Czynniki kształtujące wartość odżywczą produktów spożywczych...185 SpiS treści 1. Znaczenie nauki o żywieniu człowieka...9 1.1. Cele i zadania nauki o żywieniu...9 1.2. Rozwój nauki o żywieniu człowieka...9 1.3. Problemy żywieniowe Polski i świata...11 1.4. Organizacje

Bardziej szczegółowo

-Trening Personalny : -Trener Personalny: -Kulturystyka: -Sporty siłowe: -Trening motoryczny: -Zajęcia funkcjonalne: -Wysiłek fizyczny : -Zmęczenie:

-Trening Personalny : -Trener Personalny: -Kulturystyka: -Sporty siłowe: -Trening motoryczny: -Zajęcia funkcjonalne: -Wysiłek fizyczny : -Zmęczenie: -Trening Personalny : -Trener Personalny: -Kulturystyka: -Sporty siłowe: -Trening motoryczny: -Zajęcia funkcjonalne: -Wysiłek fizyczny : -Zmęczenie: -Zakwaszenie: -Glikogen: Trening personalny: Indywidualnie

Bardziej szczegółowo

Żywienie w sporcie, czyli po co mojemu dziecku dietetyk?

Żywienie w sporcie, czyli po co mojemu dziecku dietetyk? Żywienie w sporcie, czyli po co mojemu dziecku dietetyk? Podczas intensywnego treningu organizm produkuje energię znacznie szybciej, niż wówczas, gdy aktywność jest mała. W trakcie ćwiczeń serce bije częściej,

Bardziej szczegółowo

Whey C6-1000g (Whey C-6) + Creatine Powder - 250g + Tribulus Terrestris Professional kaps.

Whey C6-1000g (Whey C-6) + Creatine Powder - 250g + Tribulus Terrestris Professional kaps. Utworzono: 2017-02-02 01:56:17 Whey C6-1000g (Whey C-6) + Creatine Powder - 250g + Tribulus Terrestris Professional - 100 kaps. Cena produktu: 107,50 PLN 99,00 PLN Whey C-6 to megaanaboliczny, wysokobiałkowy

Bardziej szczegółowo

Co to jest dietetyka?

Co to jest dietetyka? Co to jest dietetyka? Dietetyka to nauka, która bada jak to, co spożywamy wpływa na nasze zdrowie i wydajność organizmu. Bada pewne składniki pożywienia, które mogą wpływać na nasze zdrowie. Na przykład

Bardziej szczegółowo

Suplementy. Wilkasy 2014. Krzysztof Gawin

Suplementy. Wilkasy 2014. Krzysztof Gawin Suplementy Wilkasy 2014 Krzysztof Gawin Suplementy diety - definicja Suplement diety jest środkiem spożywczym, którego celem jest uzupełnienie normalnej diety, będący skoncentrowanym źródłem witamin lub

Bardziej szczegółowo

Dieta ketogenna ARKADIUSZ KOGUT

Dieta ketogenna ARKADIUSZ KOGUT Dieta ketogenna ARKADIUSZ KOGUT Odżywianie oparte na tłuszczach jest coraz częściej stosowane w sportach wytrzymałościowych. Jakie korzyści płyną ze wzrostu spożycia lipidów i kiedy można stosować taką

Bardziej szczegółowo

HeparD (Vision) suplement diety

HeparD (Vision) suplement diety Preparaty For Life VISION ziołowe HeparD (Vision) suplement diety Granatin Q10 (Vision) suplement diety Herbata - Dla Niego (Vision) HeparD (Vision) suplement diety Powiększ zdjęcie Cena za 108.00 sztukę

Bardziej szczegółowo

FIT WITH FOOD. Joanna Szurkowska DIETETYK SPORTOWY MoveOnsport Team

FIT WITH FOOD. Joanna Szurkowska DIETETYK SPORTOWY MoveOnsport Team FIT WITH FOOD Nie ma dobrego treningu bez dobrego odżywienia i dostarczonych w odpowiedniej ilości kalorii oraz makroskładników. Tylko dzięki odpowiedniej kontroli, świadomości i wiedzy możesz być pewien

Bardziej szczegółowo

Grupa SuperTaniaApteka.pl Utworzono : 25 czerwiec 2016

Grupa SuperTaniaApteka.pl Utworzono : 25 czerwiec 2016 CIĄŻA I KARMIENIE PIERSIĄ > Model : 4075211 Producent : MERCK KGAA FEMINATAL N - Podwójne zdrowie dziecka i mamy Zestaw witamin i minerałów dla kobiet w ciąży i karmiących piersią - najczęściej stosowany

Bardziej szczegółowo

Plan suplementacji ukierunkowany na redukcję tkanki tłuszczowej i kształtowanie rzeźby mięśni.

Plan suplementacji ukierunkowany na redukcję tkanki tłuszczowej i kształtowanie rzeźby mięśni. Plan suplementacji ukierunkowany na redukcję tkanki tłuszczowej i kształtowanie rzeźby mięśni. Dane otrzymane od Klienta, przez specjalny formularz: Rafał, wiek: 30 lat, waga: 84kg, wzrost: 179cm BMI:

Bardziej szczegółowo

ICBerry (Vision) suplement diety

ICBerry (Vision) suplement diety Preparaty Dla kobiet VISION ziołowe ICBerry (Vision) suplement diety Hiper (Vision) suplement diety Junior Neo (Vision) suplement diety ICBerry (Vision) suplement diety Powiększ zdjęcie Cena za 184.00

Bardziej szczegółowo

AMINO MAX kaps - Trec Nutrition

AMINO MAX kaps - Trec Nutrition Dane aktualne na dzień: 27-01-2018 14:38 Link do produktu: https://sportowesuplementy.pl/amino-max-6800-320kaps-trec-nutrition-p-32.html AMINO MAX 6800 320kaps - Trec Nutrition Cena Dostępność Czas wysyłki

Bardziej szczegółowo

Akademia Wychowania Fizycznego i Sportu WYDZIAŁ WYCHOWANIA FIZYCZNEGO w Gdańsku ĆWICZENIE III. AKTYWNOŚĆ FIZYCZNA, A METABOLIZM WYSIŁKOWY tlenowy

Akademia Wychowania Fizycznego i Sportu WYDZIAŁ WYCHOWANIA FIZYCZNEGO w Gdańsku ĆWICZENIE III. AKTYWNOŚĆ FIZYCZNA, A METABOLIZM WYSIŁKOWY tlenowy Akademia Wychowania Fizycznego i Sportu WYDZIAŁ WYCHOWANIA FIZYCZNEGO w Gdańsku ĆWICZENIE III AKTYWNOŚĆ FIZYCZNA, A METABOLIZM WYSIŁKOWY tlenowy AKTYWNOŚĆ FIZYCZNA W ujęciu fizjologicznym jest to: każda

Bardziej szczegółowo

Grupa SuperTaniaApteka.pl Utworzono : 20 wrzesień 2016

Grupa SuperTaniaApteka.pl Utworzono : 20 wrzesień 2016 CIĄŻA I KARMIENIE PIERSIĄ > Model : 8431401 Producent : MERCK SP.Z O.O. Feminatal Metafolin Metafolina. Od niej wszystko się zaczyna. Pierwsza i jedyna w Polsce opatentowana aktywna forma folianu. Feminatal

Bardziej szczegółowo

OLIMP_ksiazeczka_THERM_12_2005.i1 1 2006-01-16 13:40:02

OLIMP_ksiazeczka_THERM_12_2005.i1 1 2006-01-16 13:40:02 REWOLUCJA W ODCHUDZANIU!!! OGNIU W TŁUSZCZ SPAL THERM line OLIMP_ksiazeczka_THERM_12_2005.i1 1 2006-01-16 13:40:02 Zgub zbędne kilogramy z u Dlaczego przybieramy na wadze? Czy to wina wieku lub uwarunkowań

Bardziej szczegółowo

ACTIVLAB Recovery 2.0

ACTIVLAB Recovery 2.0 ACTIVLAB Recovery 2.0 Doskonała odżywka regeneracyjna typu post-workout stworzona w oparciu o najnowsze badania dotyczące regeneracji powysiłkowej. Zawiera specjalnie dobrane, aktywne składniki o działaniu

Bardziej szczegółowo

Piramida przedstawia zasady prawidłowego odżywiania. Informuje o tym, ile porcji różnych grup produktów powinno znaleźć się w posiłkach, które

Piramida przedstawia zasady prawidłowego odżywiania. Informuje o tym, ile porcji różnych grup produktów powinno znaleźć się w posiłkach, które DROGI RODZICU Piramida przedstawia zasady prawidłowego odżywiania. Informuje o tym, ile porcji różnych grup produktów powinno znaleźć się w posiłkach, które zjadamy w ciągu dnia. Przy czym obowiązuje zasada,

Bardziej szczegółowo

WHEY CORE BCAA Amino Mega Strong - 2,3kg + 500ml

WHEY CORE BCAA Amino Mega Strong - 2,3kg + 500ml Utworzono: 2017-01-20 19:50:01 WHEY CORE 100 + BCAA Amino Mega Strong - 2,3kg + 500ml Cena produktu: 198,90 PLN 157,00 PLN Wyjątkowy w smaku koktajl proteinowy ze 100% białkiem serwatkowym (WPC, WPI) o

Bardziej szczegółowo

Źródła energii dla mięśni. mgr. Joanna Misiorowska

Źródła energii dla mięśni. mgr. Joanna Misiorowska Źródła energii dla mięśni mgr. Joanna Misiorowska Skąd ta energia? Skurcz włókna mięśniowego wymaga nakładu energii w postaci ATP W zależności od czasu pracy mięśni, ATP może być uzyskiwany z różnych źródeł

Bardziej szczegółowo

Polacy a ich wątroba Raport z badania realizowanego przez GfK Polonia Sp. z o.o.

Polacy a ich wątroba Raport z badania realizowanego przez GfK Polonia Sp. z o.o. Polacy a ich wątroba Raport z badania realizowanego przez GfK Polonia Sp. z o.o. METODOLOGIA I CELE BADANIA Metodologia i cele badania 1 Metoda badania CAPI (Computer Assisted Personal Interviews): wywiady

Bardziej szczegółowo

MASS UP 3,5kg + Muscle Serum 900g + Body Vitality Complex 30tab. (Multiwitamina)

MASS UP 3,5kg + Muscle Serum 900g + Body Vitality Complex 30tab. (Multiwitamina) Utworzono: 2017-01-25 15:09:14 MASS UP 3,5kg + Muscle Serum 900g + Body Vitality Complex 30tab. (Multiwitamina) Cena produktu: 133,90 PLN 80,99 PLN Mass Up to odżywka przeznaczona dla chcących szybko i

Bardziej szczegółowo

Dieta kompletna, wysokoenergetyczna, bezresztkowa.

Dieta kompletna, wysokoenergetyczna, bezresztkowa. Nutramil suplement diety Dieta kompletna, wysokoenergetyczna, bezresztkowa. Nutramil stanowi kompozycję niezbędnych składników pokarmowych białek, węglowodanów, tłuszczów, witamin, mikro- i makroelementów

Bardziej szczegółowo

Natureheals

Natureheals Natureheals www.donatmg.eu/en Magnez NAUKOWCY OKREŚLILI MAGNEZ MIANEM MINERAŁU DO WALKI ZE STRESEM, NAZYWAJĄC GO RÓWNIEŻ BALSAMEM DLA NERWÓW I MIĘŚNI. MAGNEZ JEST JEDNYM Z NAJWAŻNIEJSZYCH MINERAŁÓW NIEZBĘDNYCH

Bardziej szczegółowo

a problemy z masą ciała

a problemy z masą ciała POLACY a problemy z masą ciała POLACY a problemy z masą ciała Badanie NATPOL PLUS (2002): reprezentatywna grupa dorosłych Polek: wiek 18-94 lata Skutki otyłości choroby układu sercowo-naczyniowego cukrzyca

Bardziej szczegółowo

SPIRULINA CO TO TAKIEGO?

SPIRULINA CO TO TAKIEGO? TIENS SPIRULINA SPIRULINA CO TO TAKIEGO? Spirulina to sinice. Ich. pierwsze pojawienie się na Ziemi datowane jest na okres 3.5 biliona lat temu i jest to jedna z najstarszych form życia na naszej planecie.

Bardziej szczegółowo

Cell Mass g + Nitrix tabs. + No Xplode serv 1000g

Cell Mass g + Nitrix tabs. + No Xplode serv 1000g Utworzono: 2017-11-09 15:21:33 Cell Mass 2.0-525g + Nitrix 2.0-180tabs. + No Xplode 3.0-50serv 1000g Cena produktu: 387,74 PLN 349,00 PLN - Regeneracje po każdym intensywnym treningu. - Uzupełnianie poziomu

Bardziej szczegółowo

WSPÓŁCZESNE TECHNIKI ZAMRAŻANIA

WSPÓŁCZESNE TECHNIKI ZAMRAŻANIA WSPÓŁCZESNE TECHNIKI ZAMRAŻANIA Temat: Denaturacja białek oraz przemiany tłuszczów i węglowodorów, jako typowe przemiany chemiczne i biochemiczne zachodzące w żywności mrożonej. Łukasz Tryc SUChiKL Sem.

Bardziej szczegółowo

Akademia Wychowania Fizycznego i Sportu WYDZIAŁ WYCHOWANIA FIZYCZNEGO w Gdańsku ĆWICZENIE V BILANS ENERGETYCZNY

Akademia Wychowania Fizycznego i Sportu WYDZIAŁ WYCHOWANIA FIZYCZNEGO w Gdańsku ĆWICZENIE V BILANS ENERGETYCZNY Akademia Wychowania Fizycznego i Sportu WYDZIAŁ WYCHOWANIA FIZYCZNEGO w Gdańsku ĆWICZENIE V BILANS ENERGETYCZNY Zagadnienia : 1.Bilans energetyczny - pojęcie 2.Komponenty masy ciała, 3.Regulacja metabolizmu

Bardziej szczegółowo

TIENS SKONCENTROWANY EKSTARKT Z DAKTYLI CHIŃSKICH

TIENS SKONCENTROWANY EKSTARKT Z DAKTYLI CHIŃSKICH TIENS SKONCENTROWANY EKSTARKT Z DAKTYLI CHIŃSKICH TIENS SKONCENTROWANY EKSTRAKT Z DAKTYLI CHIŃSKICH Główny surowiec Skoncentrowanego Ekstraktu z Daktyli Chińskich TIENS to najwyższej jakości owoce głożyny

Bardziej szczegółowo

ZDROWE ODŻYWIANIE Dietetyka Dietetyka to nauka, która bada jak to, co spożywamy wpływa na nasze zdrowie i wydajność organizmu. Bada pewne składniki pożywienia, które mogą wpływać na nasze zdrowie. Na przykład

Bardziej szczegółowo

Ekstrakt z Chińskich Daktyli TIENS. Doskonałe odżywienie krwi i ukojenie nerwów

Ekstrakt z Chińskich Daktyli TIENS. Doskonałe odżywienie krwi i ukojenie nerwów Ekstrakt z Chińskich Daktyli TIENS Doskonałe odżywienie krwi i ukojenie nerwów Lekarze z Chin uważają, że owoce głożyny znane jako chińskie daktyle pomagają zachować sprawność, poprawiają odporność, wspomagają

Bardziej szczegółowo

Vitarade Recovery Gel - 45g (Węglowodany)

Vitarade Recovery Gel - 45g (Węglowodany) Utworzono: 2017-02-12 20:53:36 Vitarade Recovery Gel - 45g (Węglowodany) Cena produktu: 4,90 PLN 4,49 PLN Vitarade Recovery Gel fueled by Vitargo jest przeznaczony dla sportowców wyczynowych oraz wszystkich

Bardziej szczegółowo

BCAA Core pozwala zabezpieczyć białka mięśniowe przed rozpadem

BCAA Core pozwala zabezpieczyć białka mięśniowe przed rozpadem FA Nutrition BCAA Core Aminokwasy o rozgałęzionych łańcuchach (BCAA) w proszku. Najważniejsza odżywka na mięśnie dla sportowców wszystkich dyscyplin. Suplement diety z aminokwasami rozgałęzionymi w proszku

Bardziej szczegółowo

PRAWIDŁOWE ODŻYWIANIE NASTOLATKÓW

PRAWIDŁOWE ODŻYWIANIE NASTOLATKÓW PRAWIDŁOWE ODŻYWIANIE NASTOLATKÓW Młody organizm, aby mógł prawidłowo się rozwijać potrzebuje wielu różnorodnych składników odżywczych, które powinny być nieodłączną częścią diety każdego dojrzewającego

Bardziej szczegółowo

Cena : 40,00 zł Stan magazynowy : < 0 Średnia ocena : brak recenzji. watermark

Cena : 40,00 zł Stan magazynowy : < 0 Średnia ocena : brak recenzji. watermark Informacje o produkcie Proszek zasadowy z inuliną 200 g Dolomico Cena : 40,00 zł Stan magazynowy : < 0 Średnia ocena : brak recenzji Utworzono 03-03-2017 PROSZEK ZASADOWY Z INULINĄ zawiera łatwo przyswajalne

Bardziej szczegółowo

Suplementacja wspierająca walkę organizmu z grzybami, wirusami i pasożytami z użyciem naturalnych suplementów.

Suplementacja wspierająca walkę organizmu z grzybami, wirusami i pasożytami z użyciem naturalnych suplementów. Suplementacja wspierająca walkę organizmu z grzybami, wirusami i pasożytami z użyciem naturalnych suplementów. 1 / 9 Pozbycie się grzybicy to proces, który wymaga czasu, cierpliwości i wytrwałości. Suplementacja

Bardziej szczegółowo

www.kulturystyka.sklep.pl

www.kulturystyka.sklep.pl SWANSON Razberi-K - Ketony z malin Suplement diety ze Stanów stworzony, by pomóc ci walczyć ze zbędnymi kilogramami! Silny i skuteczny środek na odchudzanie zawiera wyłącznie naturalny wyciąg z malin -

Bardziej szczegółowo

Subiektywne objawy zmęczenia. Zmęczenie. Ból mięśni. Objawy obiektywne 2016-04-07

Subiektywne objawy zmęczenia. Zmęczenie. Ból mięśni. Objawy obiektywne 2016-04-07 Zmęczenie to mechanizm obronny, chroniący przed załamaniem funkcji fizjologicznych (wyczerpaniem) Subiektywne objawy zmęczenia bóle mięśni, uczucie osłabienia i wyczerpania, duszność, senność, nudności,

Bardziej szczegółowo

African Mango - recenzja, opis produktu

African Mango - recenzja, opis produktu African Mango - recenzja, opis produktu African mango to popularne obecnie suplementy diety wspomagające odchudzanie, stworzone na bazie pestek afrykańskiego mango. Skutecznie pomagają w utracie nadmiaru

Bardziej szczegółowo

Flexagen 12g*30saszetek smak malinowy OLIMP

Flexagen 12g*30saszetek smak malinowy OLIMP Kości i stawy > Model : - Producent : - Flexagen to innowacyjna kompozycja dwóch form kolagenu: natywnej, typu II i hydrolizatu kolagenu, wzbogacona w kompleks składników mineralnych: wapń i fosfor (Calci-K,

Bardziej szczegółowo

Biochemia. Klasyfikuj: Genetyka medyczna w QZ 50. Klasyfikuj: Genetyka drobnoustrojów w QW 51.

Biochemia. Klasyfikuj: Genetyka medyczna w QZ 50. Klasyfikuj: Genetyka drobnoustrojów w QW 51. QU Biochemia Klasyfikuj: Genetyka medyczna w QZ 50. Klasyfikuj: Genetyka drobnoustrojów w QW 51. QU 1-54 Wydawnictwa informacyjne i ogólne. QU 55-70 Białka. Aminokwasy. Peptydy QU 75-99 Węglowodany. Lipidy

Bardziej szczegółowo

ETYKIETA. Fitmax Easy GainMass proszek

ETYKIETA. Fitmax Easy GainMass proszek ETYKIETA Fitmax Easy GainMass proszek smak waniliowy, truskawkowy, czekoladowy Środek spożywczy zaspokajający zapotrzebowanie organizmu przy intensywnym wysiłku fizycznym, zwłaszcza sportowców. FitMax

Bardziej szczegółowo

Wyzwanie na Odchudzanie

Wyzwanie na Odchudzanie Gratulacje! Batony proteinowe Pyszna, zdrowa przekąska bogata w białko, idealna, gdy masz ochotę na coś słodkiego. Jeden baton dostarcza 140* kcal, czyli mniej niż typowe batony czekoladowe Zbilansowane

Bardziej szczegółowo

ROZPORZĄDZENIE MINISTRA ZDROWIA 1) z dnia 25 lipca 2007 r. w sprawie sposobu znakowania żywności wartością odżywczą 2)

ROZPORZĄDZENIE MINISTRA ZDROWIA 1) z dnia 25 lipca 2007 r. w sprawie sposobu znakowania żywności wartością odżywczą 2) Dz.U.07.137.967 2010.01.22 zm. Dz.U.2010.9.63 1 ROZPORZĄDZENIE MINISTRA ZDROWIA 1) z dnia 25 lipca 2007 r. w sprawie sposobu znakowania żywności wartością odżywczą 2) (Dz. U. z dnia 31 lipca 2007 r.) Na

Bardziej szczegółowo

DIETETYKA W SPORCIE I ODNOWIE BIOLOGICZNEJ

DIETETYKA W SPORCIE I ODNOWIE BIOLOGICZNEJ OPIS EFEKTÓW KSZTAŁCENIA Umiejscowienie w obszarach kształcenia: studia podyplomowe w zakresie Dietetyki w sporcie i odnowie biologicznej lokują się w obszarze nauk medycznych nauk o zdrowiu i nauk o kulturze

Bardziej szczegółowo

Zadbaj o swoje zdrowie już dziś

Zadbaj o swoje zdrowie już dziś Zadbaj o swoje zdrowie już dziś Jurata Jurkun Specjalista ds. odżywiania i kontroli wagi Centrum Zdrowego Odżywiania i Kontroli Wagi w Suwałkach Zmiany cywilizacyjne Zmiany cywilizacyjne Transport Zbiory

Bardziej szczegółowo

ZDROWE ODŻYWIANIE = ZDROWE ŻYCIE

ZDROWE ODŻYWIANIE = ZDROWE ŻYCIE ZDROWE ODŻYWIANIE = ZDROWE ŻYCIE RACJONALNIE = ZDROWO Zdrowa dieta jest jednym z najważniejszych elementów umożliwiających optymalny wzrost, rozwój i zdrowie. Ma przez to wpływ na fizyczną i umysłową

Bardziej szczegółowo

Grupa SuperTaniaApteka.pl Utworzono : 29 grudzień 2016

Grupa SuperTaniaApteka.pl Utworzono : 29 grudzień 2016 ODCHUDZANIE I UJĘDRNIANIE > Model : 8688701 Producent : - SKUTECZNY SPOSÓB NA ORZEŹWIAJĄCE ODCHUDZANIE! Idealna propozycja na nadchodzące lato Mrożona kawa o pysznym waniliowym smaku. Sprawdzona kompozycja

Bardziej szczegółowo

Witamina B12 MSE 120 tab kategoria: ZIOŁA, HERBATKI i SUPLEMENTY > Mito-Pharma, suplementy mitochonrialne > Mitoceutyki

Witamina B12 MSE 120 tab kategoria: ZIOŁA, HERBATKI i SUPLEMENTY > Mito-Pharma, suplementy mitochonrialne > Mitoceutyki Glinka Agency Zapraszamy do sklepu www.multistore24.pl mail;sklep@multistore24.pl Warszawa tel. +48 602 395 051 Witamina B12 MSE 120 tab kategoria: ZIOŁA, HERBATKI i SUPLEMENTY > Mito-Pharma, suplementy

Bardziej szczegółowo

Żywienie dziecka. dr n.med. Jolanta Meller

Żywienie dziecka. dr n.med. Jolanta Meller Żywienie dziecka dr n.med. Jolanta Meller Na wiele potrzebnych nam rzeczy możemy poczekać. Dziecko nie może. Właśnie teraz formują się jego kości, tworzy się krew, rozwija umysł. Nie możemy mu powiedzieć

Bardziej szczegółowo

UNS Reloader Uns Reloader Znaczenie aminokwasów esencjonalnych EAA dla osób ciężko ćwiczących na siłowni.

UNS Reloader Uns Reloader Znaczenie aminokwasów esencjonalnych EAA dla osób ciężko ćwiczących na siłowni. UNS Reloader Odżywka aminokwasowa do stosowania po treningu. Uns Reloader jest połączeniem egzogennych aminokwasów EAA, aminokwasów rozgałęzionych BCAA oraz trzech form glutaminy idealny do stosowania

Bardziej szczegółowo

Grupa SuperTaniaApteka.pl Utworzono : 30 październik 2017

Grupa SuperTaniaApteka.pl Utworzono : 30 październik 2017 WITAMINY I MINERAŁY > Model : 8079471 Producent : - Doppelherz aktiv Minerały dla diabetyków z ALA Środek spożywczy specjalnego przeznaczenia żywieniowego dla osób z zaburzeniami metabolizmu węglowodanów

Bardziej szczegółowo

Lewoskrętna witamina C o przedłużonym uwalnianiu 500 mg MSE matrix 90 tab. dr Enzmann

Lewoskrętna witamina C o przedłużonym uwalnianiu 500 mg MSE matrix 90 tab. dr Enzmann Dane aktualne na dzień: 08-01-2018 02:10 Link do produktu: https://taknaturalne.pl/lewoskretna-witamina-c-o-przedluzonym-uwalnianiu-500-mg-mse-matrix-90-tab-drenzmann-p-736.html Lewoskrętna witamina C

Bardziej szczegółowo

Napoje energetyczne CZYLI CHEMIA W PUSZCE

Napoje energetyczne CZYLI CHEMIA W PUSZCE Napoje energetyczne CZYLI CHEMIA W PUSZCE Krótka historia energy drinka Pierwszy energy drink pojawił się w w sprzedaży w 1987 roku w Austrii. Dziś są sprzedawane w ponad 100 krajach na całym świecie.

Bardziej szczegółowo

WHEY g Trec Nutrition

WHEY g Trec Nutrition Dane aktualne na dzień: 19-11-2017 12:23 Link do produktu: https://sportowesuplementy.pl/whey-100-2000g-trec-nutrition-p-677.html WHEY 100-2000g Trec Nutrition Cena Cena poprzednia Dostępność Czas wysyłki

Bardziej szczegółowo

MassCore g - Wanilia

MassCore g - Wanilia Utworzono: 2017-03-18 14:56:34 MassCore - 7000g - Wanilia Cena produktu: 179,00 PLN 159,00 PLN MassCore to wysokiej jakości klasyczna, skuteczna i sprawdzona w działaniu odżywka do budowy masy mięśniowej

Bardziej szczegółowo

Model : - SCITEC 100% Whey Protein Professional 920g

Model : - SCITEC 100% Whey Protein Professional 920g Białka > Model : - Producent : Scitec 100% Whey Protein Professional - jest najwyższej jakości, wolnym od laktozy, czystym koncentratem i izolat białek serwatkowych (WPC + WPI) o bardzo dobrej rozpuszczalności

Bardziej szczegółowo

TAF TEMPERATURE ADAPTED FEEDS. - Odpowiednia pasza na daną porę roku TEMPERATURE ADAPTED FEEDS TM

TAF TEMPERATURE ADAPTED FEEDS. - Odpowiednia pasza na daną porę roku TEMPERATURE ADAPTED FEEDS TM TEMPERATURE ADAPTED FEEDS - Odpowiednia pasza na daną porę roku TEMPERATURE ADAPTED FEEDS - Odpowiednia pasza na daną porę roku Ryby to organizmy zmiennocieplne. Temperatura środowiska wpływa na pobieranie

Bardziej szczegółowo

(Dz.U. L 55 z , str. 22)

(Dz.U. L 55 z , str. 22) 1996L0008 PL 20.06.2007 001.001 1 Dokument ten służy wyłącznie do celów dokumentacyjnych i instytucje nie ponoszą żadnej odpowiedzialności za jego zawartość B DYREKTYWA KOMISJI 96/8/WE z dnia 26 lutego

Bardziej szczegółowo