DEKRA w Polsce Ekspertyzy, opinie i audyty techniczne ZAPEWNIAMY BEZPIECZEŃSTWO

Wielkość: px
Rozpocząć pokaz od strony:

Download "DEKRA w Polsce Ekspertyzy, opinie i audyty techniczne ZAPEWNIAMY BEZPIECZEŃSTWO"

Transkrypt

1 Ekspertyzy, opinie i audyty techniczne ZAPEWNIAMY BEZPIECZEŃSTWO

2 DEKRA SE Witamy w DEKRA Działanie na rzecz bezpieczeństwa jest naszą statutową misją od 1925 roku Jedna z 5 firm ze światowej czołówki zajmujących się badaniami i certyfikacją Portfolio usług skierowanych dla branż automotive, industrial i personnel Długofalowe zobowiązanie społeczne do działania na rzecz zwiększania bezpieczeństwa drogowego Obsługujemy naszych Klientów na wszystkich kontynentach i w ponad 50 krajach Stabilny i atrakcyjny pracodawca dla ponad 35,000 pracowników na Świecie Wiarygodny partner dla społeczeństwa, klientów i pracowników Strona DEKRA 09/06/2015

3 AUTOMOTIVE INDUSTRIAL PERSONNEL DEKRA SE DEKRA Rozwój we wszystkich liniach biznesowych Przychody (cons.) w milionach euro DEKRA SE % DEKRA Automotive DEKRA Industrial DEKRA Personnel Pracownicy (stan na 31.12) Strona DEKRA 09/06/2015

4 Struktura organizacyjna DEKRA - dział budownictwo Zapewniamy obsługę przez regionalne biura zlokalizowane w największych miastach Polski Dyrektor Generalny Edward Jarmołowski Biuro WARSZAWA ul. Rzymowskiego Warszawa Biuro KRAKÓW ul. Puszkarska Kraków Biuro WROCŁAW Plac Solny Wrocław Biuro POZNAŃ ul. Św. Mikołaja Poznań WALDEMAR WAWSZCZAK Tel: GRZEGORZ WODA Tel: KAMIL KLAG Tel: EWA TOMAS- SZALLER Tel: Strona DEKRA 09/06/2015

5 Usługi dla inwestycji budowlanych Analiza założeń techniczno-ekonomicznych Stworzenie programu realizacji inwestycji Wdrożenie procedur zapewnienia bezpieczeństwa i jakości Organizacja przetargów, negocjacje i wybór wykonawców PLANOWANIE REALIZACJA INWESTYCJI Zarządzanie realizacją Koordynacja i nadzór BHP Nadzór inwestorski Kontrola jakości Odbiory robót Przekazanie obiektu do użytkowania Nadzór (monitor) bankowy Pozwolenia (koordynacja dokumentacji) Kontrole i audyty techniczna Przeglądy okresowe Kontrola BHP Ekspertyzy techniczne Usługi Due Diligence UŻYTKOWANIE OBIEKTU BUDŻET I ROZLICZENIA Przygotowanie budżetu Optymalizacja kosztów Bieżące rozliczanie inwestycji Zarządzanie roszczeniami Sporządzanie raportów finansowych Końcowe rozliczenie inwestycji Strona DEKRA 09/06/2015

6 Usługi eksperckie na etapie eksploatacji obiektów budowlanych Ekspertyzy Techniczne Opinie i Orzeczenia Techniczne Badania Diagnostyczne Audyty Strona DEKRA 09/06/2015

7 Usługi eksperckie Ekspertyzy techniczne Ekspertyzy techniczne konstrukcji budowlanych i inżynierskich w zakładach przemysłowych Ekspertyzy techniczne garaży podziemnych Ekspertyzy techniczne posadzek przemysłowych z projektem naprawy urządzeń Ekspertyzy ugięć i pęknięć elementów konstrukcyjnych wraz z projektem wzmocnienia lub naprawy Ekspertyzy nieszczelności pokryć dachowych oraz izolacji pionowych i poziomych Ekspertyzy techniczne wpływu oddziaływania realizowanych obiektów na zabudowę sąsiednią Ekspertyzy stanu technicznego obiektów po pożarze Ekspertyzy techniczne w zakresie usuwania wad Strona DEKRA 09/06/2015

8 Usługi eksperckie Opinie i orzeczenia techniczne Ocena prawidłowości i jakości wykonania robót budowlanych Ocena stanu technicznego obiektów budowlanych w zakresie bezpieczeństwa i warunków użytkowania Ocena stanu technicznego konstrukcji betonowych, stalowych, murowych i drewnianych Analiza rozwiązań projektowych konstrukcji stalowych i żelbetowych Analiza uszkodzenie konstrukcji Analiza zużycia obiektu Analiza awarii konstrukcji Analizy statyczno-dynamiczne ustrojów i elementów budowlanych Analiza zawilgocenia elementów budowlanych - posadzki, ściany, stropy - wraz z projektem naprawy uszkodzeń Analiza techniczna określająca możliwość dociążenia konstrukcji, nadbudowy, rozbudowy i zmiany przeznaczenia obiektu Analizy techniczne określające możliwość wykonania przebić przez elementy konstrukcyjne lub usunięcie elementów konstrukcyjnych wraz z projektem rozwiązań zastępczych Inwentaryzacja i analiza stanu technicznego fundamentów, murów oporowych, nasypów Strona DEKRA 09/06/2015

9 Usługi eksperckie Badania diagnostyczne Badania wytrzymałości betonu na ściskanie metodami nieniszczącymi Badanie konstrukcji stalowych metodami nieniszczącymi w celu określenia wymiarów i oszacowania wytrzymałości materiału Badanie wytrzymałości na odrywanie dla podłoży lub okładzin od podłoży Monitoring konstrukcji badanie ugięć i deformacji konstrukcji Pomiary wilgotności przegród budowlanych Określenie stopnia karbonatyzacji betonu Strona DEKRA 09/06/2015

10 Usługi eksperckie Audyty Audyty wielobranżowe dokumentacji projektowej pod kątem poprawności i zgodności zastosowanych rozwiązań z obowiązującymi przepisami Audyty wielobranżowe dokumentacji projektowej pod kątem optymalizacji Audyty termowizyjne w budownictwie, przemyśle oraz energetyce Audyty techniczne terenu i obiektów budowlanych w procesie wyboru lokalizacji nowych inwestycji Audyty techniczne dachów z uwagi na obciążenia śniegiem wraz z opracowaniem projektów usuwania śniegu Strona DEKRA 09/06/2015

11 Referencje Opinie i ekspertyzy techniczne Obiekt mieszkalny: Scandinavian BIP Zamawiający: Bouygues Polska Zakres usługi: ocena techniczna (technical due diligence) projektu budowlanego wraz z prezentacją Value Engineering Termin realizacji: 2015 Obiekty handlowe REAL region północny (6 lokalizacji) Zamawiający: Auchan Polska Sp. z o.o. Zakres usługi: ocena techniczna (technical due diligence) Termin realizacji: 2014 Sklepy SEPHORA w Polsce Zamawiający: SEPHORA Polska Sp. z o.o. Zakres usługi: przeglądy instalacji w obiektach wraz z doradztwem przy wyborze firmy serwisowej Termin realizacji: 2015 Dwór Artusa Zamawiający; ORBIS SA Zakres usługi: ekspertyza techniczna piwnic budynku Termin realizacji: 2014 Obiekty handlowe Carrefour (Zielona Góra, Łódź, Warszawa, Kraków, Bolesławiec, Chorzów) Zamawiający: Carrefour Polska Sp. z o.o. Zakres usługi: ocena techniczna (technical due diligence) Termin realizacji: 2014/2015 Faurecia Legnica Zamawiający: Faurecia Legnica SA Zakres usługi: ocena techniczna podczas realizacji Termin realizacji: 2012 Strona DEKRA 09/06/2015

12 Referencje Opinie i ekspertyzy techniczne Rezydencja BIAŁA Zamawiający: Yareal Polska Sp. z o.o. Zakres usługi: kontrola jakości elementów i robót budowlanych (technical due diligence) Termin realizacji: 2012 LEROY MERLIN Lublin Zamawiający: Leroy Merlin Polska Sp. z o.o. Zakres usług: kontrola techniczna dokumentacji konstrukcji stalowej wiaty Termin realizacji: 2013 Royal House, Warszawa, ul. Jana Kazimierza Zamawiający: Nexity Polska Sp. z o.o. Zakres usługi: ocena techniczna (technical due diligence) Termin realizacji: 2012 CH POGORIA Dąbrowa Górnicza Zamawiający: RD bud Sp. z o.o. Zakres usługi: ekspertyza dotycząca przyczyny powstawania uszkodzeń posadzki Termin realizacji: 2013 Obiekty handlowe ELECLERC (Ostrołęka, Ostrowiec Świętokrzyski, Oleśnica, Jastrzębie Zdrój, Racibórz, Malbork, Przemyśl, Chorzów, Ostrów Wielkopolski) Zamawiający: PERGRANSO Sp. z o.o. Zakres usługi: ocena techniczna obiektów oraz doradztwo w zakresie koniecznych prac naprawczych oraz technologii napraw Termin realizacji: 2014/2015 Obiekt mieszkalny Żoliborz Zamawiający: Warszawska Spółdzielnia Mieszkaniowa Zakres usługi: ekspertyza techniczna dotycząca przyczyn powstawania przecieków Termin realizacji: 2013 Strona DEKRA 09/06/2015

13 Referencje Opinie i ekspertyzy techniczne Auchan Katowice Zamawiający: Auchan Polska Sp. z o.o. Zakres usługi: opnie techniczna dotycząca wzmocnienia stropu Termin realizacji: 2013 Centrum Logistyczne Auchan Wolbórz Zamawiający: Auchan Polska Sp. z o.o. Zakres usługi: opinia techniczna dotycząca projektu drenażu hali magazynowej Termin realizacji: 2012 Baza transportowa ORBIS Zamawiający: ORBIS SA Zakres usługi: ekspertyza stanu technicznego parkingu bazy transportowej Orbis w Warszawie Termin realizacji: 2013 Auchan Żory Zamawiający: Auchan Polska Sp. z o.o Zakres usługi: ekspertyza techniczna dotycząca przyczyn powstawania uszkodzeń posadzki Termin realizacji: 2012 DECATHLON Katowice Zamawiający: Decathlon Sp. z o.o Zakres usługi: ekspertyza techniczna dotycząca wzmocnienia konstrukcji parkingu wielopoziomowego Termin realizacji: 2012 Castorama Lublin Zamawiający: Castorama Polska Sp. z o.o. Zakres usługi: opinia techniczna dotycząca wykonania kanalizacji sanitarnej Termin realizacji: 2012 Strona DEKRA 09/06/2015

14 Zapraszamy do kontaktu KRAKÓW GRZEGORZ WODA Koordynator nadzorów inwestorskich Kom Tel Fax WARSZAWA WALDEMAR WAWSZCZAK Kierownik Działu budownictwa Kom Tel Fax Grupa DEKRA w Polsce KRAKÓW ul. Puszkarska 9 Tel.: Fax: WARSZAWA ul. Rzymowskiego 28 Tel.: Fax: WROCŁAW Plac Solny 20 Tel.: do 78 Fax: POZNAŃ ul. Św. Michała 43 Tel.: Fax: Strona DEKRA 09/06/2015

15 Dziękujemy za uwagę! Strona DEKRA 09/06/2015

DEKRA w Polsce Przeglądy Techniczne ZAPEWNIAMY BEZPIECZEŃSTWO

DEKRA w Polsce Przeglądy Techniczne ZAPEWNIAMY BEZPIECZEŃSTWO Przeglądy Techniczne ZAPEWNIAMY BEZPIECZEŃSTWO DEKRA SE Witamy w DEKRA Działanie na rzecz bezpieczeństwa jest naszą statutową misją od 1925 roku Jedna z 5 firm ze światowej czołówki zajmujących się badaniami

Bardziej szczegółowo

DEKRA w Polsce ZARZĄDZANIE REALIZACJĄ INWESTYCJI/Nadzór Inwestorski ZAPEWNIAMY BEZPIECZEŃSTWO

DEKRA w Polsce ZARZĄDZANIE REALIZACJĄ INWESTYCJI/Nadzór Inwestorski ZAPEWNIAMY BEZPIECZEŃSTWO ZARZĄDZANIE REALIZACJĄ INWESTYCJI/Nadzór Inwestorski ZAPEWNIAMY BEZPIECZEŃSTWO DEKRA SE Witamy w DEKRA Działanie na rzecz bezpieczeństwa jest naszą statutową misją od 1925 roku Jedna z 5 firm ze światowej

Bardziej szczegółowo

Grupa DEKRA w Polsce Wsparcie dla inwestorów w branży budowlanej ZAPEWNIAMY BEZPIECZEŃSTWO. Obiekty przemysłowe

Grupa DEKRA w Polsce Wsparcie dla inwestorów w branży budowlanej ZAPEWNIAMY BEZPIECZEŃSTWO. Obiekty przemysłowe Grupa DEKRA w Polsce Wsparcie dla inwestorów w branży budowlanej ZAPEWNIAMY BEZPIECZEŃSTWO DEKRA SE Witamy w DEKRA DEKRA to światowy lider usług dla branży budowlanej, przemysłu, rzeczoznawstwa i rozwoju

Bardziej szczegółowo

Grupa DEKRA w Polsce Wsparcie dla inwestorów w branży budowlanej ZAPEWNIAMY BEZPIECZEŃSTWO. Obiekty przemysłowe

Grupa DEKRA w Polsce Wsparcie dla inwestorów w branży budowlanej ZAPEWNIAMY BEZPIECZEŃSTWO. Obiekty przemysłowe Grupa DEKRA w Polsce Wsparcie dla inwestorów w branży budowlanej ZAPEWNIAMY BEZPIECZEŃSTWO DEKRA SE Witamy w DEKRA DEKRA to światowy lider usług dla przemysłu, certyfikacji systemów zarządzania, badań

Bardziej szczegółowo

Grupa DEKRA w Polsce Wsparcie dla inwestorów w branży budowlanej ZAPEWNIAMY BEZPIECZEŃSTWO. Obiekty przemysłowe

Grupa DEKRA w Polsce Wsparcie dla inwestorów w branży budowlanej ZAPEWNIAMY BEZPIECZEŃSTWO. Obiekty przemysłowe Grupa DEKRA w Polsce Wsparcie dla inwestorów w branży budowlanej ZAPEWNIAMY BEZPIECZEŃSTWO DEKRA SE Witamy w DEKRA DEKRA to światowy lider usług dla branży budowlanej, przemysłu, rzeczoznawstwa i rozwoju

Bardziej szczegółowo

Grupa DEKRA w Polsce Wsparcie dla inwestorów w branży budowlanej ZAPEWNIAMY BEZPIECZEŃSTWO. Obiekty handlowe, biurowe, mieszkalne

Grupa DEKRA w Polsce Wsparcie dla inwestorów w branży budowlanej ZAPEWNIAMY BEZPIECZEŃSTWO. Obiekty handlowe, biurowe, mieszkalne Grupa DEKRA w Polsce Wsparcie dla inwestorów w branży budowlanej ZAPEWNIAMY BEZPIECZEŃSTWO Obiekty handlowe, biurowe, mieszkalne DEKRA SE Witamy w DEKRA DEKRA to światowy lider usług dla branży budowlanej,

Bardziej szczegółowo

Grupa DEKRA w Polsce ZAPEWNIAMY BEZPIECZEŃSTWO

Grupa DEKRA w Polsce ZAPEWNIAMY BEZPIECZEŃSTWO Grupa DEKRA w Polsce ZAPEWNIAMY BEZPIECZEŃSTWO DEKRA SE Witamy w DEKRA DEKRA to światowy lider usług dla przemysłu, certyfikacji systemów zarządzania, badań wyrobów, odbiorów technicznych, rzeczoznawstwa,

Bardziej szczegółowo

Grupa DEKRA w Polsce OKRESOWE PRZEGLĄDY TECHNICZNE ZAPEWNIAMY BEZPIECZEŃSTWO 2014 DEKRA

Grupa DEKRA w Polsce OKRESOWE PRZEGLĄDY TECHNICZNE ZAPEWNIAMY BEZPIECZEŃSTWO 2014 DEKRA Grupa DEKRA w Polsce OKRESOWE PRZEGLĄDY TECHNICZNE ZAPEWNIAMY BEZPIECZEŃSTWO DEKRA SE Witamy w DEKRA DEKRA to światowy lider usług dla przemysłu, nadzorów inwestycyjnych, odbiorów technicznych, rzeczoznawstwa

Bardziej szczegółowo

Kompleksowe zarządzanie projektem inwestycyjnym

Kompleksowe zarządzanie projektem inwestycyjnym P R O J E C T & C O N S T R U C T I O N M A N A G E M E N T Kompleksowe zarządzanie projektem inwestycyjnym J e ś l i p r i o r y t e t y K l i e n t ó w n i e są naszymi p r i o r y t e t a m i, n i e

Bardziej szczegółowo

Kliknij, aby edytować styl wzorca podtytułu

Kliknij, aby edytować styl wzorca podtytułu Generalny Wykonawca Budujemy wspólną przyszłość Kliknij, aby edytować styl wzorca podtytułu www.cfe.com.pl Tel. +4822 4561600 Fax: +4822 4561601 Struktura organizacyjna - CFE Wstęp CFE Polska jest przedsiębiorstwem

Bardziej szczegółowo

Budujemy wartość dla Państwa satysfakcji

Budujemy wartość dla Państwa satysfakcji SZTUKA BUDOWANIA Szanowni Państwo Na początku 2006 roku grupa przyjaciół powołała do życia Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Budowlane PROFBUD sp. z o.o., mające działać na rynku budowlanym montażu konstrukcji

Bardziej szczegółowo

O firmie Oferta Realizacje Referencje. Listopad 2009

O firmie Oferta Realizacje Referencje. Listopad 2009 Prezentacja firmy O firmie Oferta Realizacje Referencje Listopad 2009 O firmie Firma ProfiHouse powstała w 2004 (zarejestrowana wówczas jako PDKT Bud). W 2008 w trakcie zmiany wizerunku poprzednia nazwa

Bardziej szczegółowo

Poziom wymagań na ocenę dostateczną (podstawowych). Uczeń potrafi: -klasyfikuje fundamenty wg różnych kryteriów -wylicza rodzaje izolacji

Poziom wymagań na ocenę dostateczną (podstawowych). Uczeń potrafi: -klasyfikuje fundamenty wg różnych kryteriów -wylicza rodzaje izolacji WYMAGANIA EDUKACYJNE Z PRZEDMIOTU: Organizacja robót klasa III Podstawa opracowania: PROGRAM NAUCZANIA DLA ZAWODU TECHNIK BUDOWNICTWA 311204 Dział programowy ORGANIZACJA I KONTROLA ROBÓT BUDOWLANYCH STANU

Bardziej szczegółowo

projektowanie, nadzory, ekspertyzy

projektowanie, nadzory, ekspertyzy projektowanie, nadzory, ekspertyzy FIRMIE Chętnie Pracownie Inżynierskie SOCHA to firma, która z powodzeniem funkcjonuje na rynku inwestycji budowlanych. Główny przedmiot naszej działalności to szeroko

Bardziej szczegółowo

Opis przedmiotu zamówienia

Opis przedmiotu zamówienia Załącznik nr 1 do SIWZ nr ref.: DOA-ZP-V.271.69.2014 Opis przedmiotu zamówienia 1.Przedmiot zamówienia wg Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): Główny kod CPV: 71.24.70.00-1 Nadzór nad robotami budowlanymi

Bardziej szczegółowo

Wydział Inżynierii Lądowej i Środowiska. Gdańsk, 2010

Wydział Inżynierii Lądowej i Środowiska. Gdańsk, 2010 Politechnika Gdańska Wydział Inżynierii Lądowej i Środowiska PODSTAWY BUDOWNICTWA PLANSZE DYDAKTYCZNE Michał ł Wójcik Gdańsk, 2010 ZAWARTOŚĆ Ogólne zagadnienia dotyczące budownictwa: podstawowe definicje,

Bardziej szczegółowo

Grupa DEKRA w Polsce Wsparcie dla inwestorów w branży budowlanej ZAPEWNIAMY BEZPIECZEŃSTWO. Obiekty handlowe, biurowe, mieszkalne

Grupa DEKRA w Polsce Wsparcie dla inwestorów w branży budowlanej ZAPEWNIAMY BEZPIECZEŃSTWO. Obiekty handlowe, biurowe, mieszkalne Grupa DEKRA w Polsce Wsparcie dla inwestorów w branży budowlanej ZAPEWNIAMY BEZPIECZEŃSTWO Obiekty handlowe, biurowe, mieszkalne DEKRA SE Witamy w DEKRA DEKRA to światowy lider usług dla przemysłu, certyfikacji

Bardziej szczegółowo

Z MYŚLĄ O LUDZIACH I DLA LUDZI. generalne wykonawstwo

Z MYŚLĄ O LUDZIACH I DLA LUDZI. generalne wykonawstwo Z MYŚLĄ O LUDZIACH I DLA LUDZI generalne wykonawstwo Spis treści O nas Dział Generalnego ykonawstwa 3 Hala Mistrzów łocławek 4 Uniwersytet im. Adama Mickiewicza Poznań 5 Fabryka Imperial Tobacco Jankowice

Bardziej szczegółowo

1. Zarządzanie inwestycją budowlaną (faza projektowania i faza budowy) z Generalnym Wykonawcą

1. Zarządzanie inwestycją budowlaną (faza projektowania i faza budowy) z Generalnym Wykonawcą O FIRMIE Firma obsługuje pełen proces inwestycyjny: poczynając od wstępnych założeń techniczno ekonomicznych, przez koordynację prac projektowych, po nadzór nad wykonawstwem oraz procedurami dopuszczenia

Bardziej szczegółowo

BADANIA UZUPEŁNIONE SYMULACJĄ NUMERYCZNĄ PODSTAWĄ DZIAŁANIA EKSPERTA

BADANIA UZUPEŁNIONE SYMULACJĄ NUMERYCZNĄ PODSTAWĄ DZIAŁANIA EKSPERTA dr inż. Paweł Sulik Zakład Konstrukcji i Elementów Budowlanych BADANIA UZUPEŁNIONE SYMULACJĄ NUMERYCZNĄ PODSTAWĄ DZIAŁANIA EKSPERTA Seminarium ITB, BUDMA 2010 Wprowadzenie Instytut Techniki Budowlanej

Bardziej szczegółowo

ORZECZENIE TECHNICZNE EKSPERTYZA TECHNICZNA

ORZECZENIE TECHNICZNE EKSPERTYZA TECHNICZNA ORZECZENIE TECHNICZNE EKSPERTYZA TECHNICZNA Obiekt : Rozbudowa hali produkcyjnej z przyłączami Lokalizacja: Działki nr ewid. 325/54;325/57;325/75;325/76 położone w Przeworsku ul. Lubomirskich Inwestor:

Bardziej szczegółowo

METODOLOGIA WYKONANIA INWENTARYZACJI BUDOWLANEJ

METODOLOGIA WYKONANIA INWENTARYZACJI BUDOWLANEJ Zamawiający: MIASTO ŁÓDŹ REPREZENTOWANE PRZEZ BIURO DS. REWITALIZACJI I ROZWOJU ZABUDOWY MIASTA 90-131 ŁÓDŹ, UL. PIOTRKOWSKA 171 Temat: Tytuł opracowania: PROGRAM PILOTAŻOWY DOTYCZĄCY REWITALIZACJI: OPRACOWANIE

Bardziej szczegółowo

INSTYTUT TECHNIKI BUDOWLANEJ

INSTYTUT TECHNIKI BUDOWLANEJ WZÓR ANKIETY INSTYTUT TECHNIKI BUDOWLANEJ ul. Filtrowa 1, 00-611 Warszawa, tel. (22) 825-20-17, fax. (22) 825-79-70, e-mail: LRunkiewicz@itb.pl DANE O AWARII LUB KATASTROFIE BUDOWLANEJ formularz A. DANE

Bardziej szczegółowo

ul. Węgierska 247 33-300 Nowy Sącz NIP 734-313-53-35 tel./fax 18 442 99 95 kom. 605 627 024 gargasmarcin@wp.pl OPINIA TECHNICZNA

ul. Węgierska 247 33-300 Nowy Sącz NIP 734-313-53-35 tel./fax 18 442 99 95 kom. 605 627 024 gargasmarcin@wp.pl OPINIA TECHNICZNA ul. Węgierska 247 33-300 Nowy Sącz NIP 734-313-53-35 tel./fax 18 442 99 95 kom. 605 627 024 gargasmarcin@wp.pl OPINIA TECHNICZNA /podbicie fundamentów/ Temat : Remont pomieszczeń biblioteki i czytelni

Bardziej szczegółowo

INSTYTUT TECHNIKI BUDOWLANEJ ul. Filtrowa 1, 00-611 Warszawa, tel. (22) 825-20-17, fax. (22) 825-79-70, e-mail: LRunkiewicz@itb.pl

INSTYTUT TECHNIKI BUDOWLANEJ ul. Filtrowa 1, 00-611 Warszawa, tel. (22) 825-20-17, fax. (22) 825-79-70, e-mail: LRunkiewicz@itb.pl Wzór ankiety INSTYTUT TECHNIKI BUDOWLANEJ ul. Filtrowa 1, 00-611 Warszawa, tel. (22) 825-20-17, fax. (22) 825-79-70, e-mail: LRunkiewicz@itb.pl DANE O ZAGROŻENIU, AWARII LUB KATASTROFIE BUDOWLANEJ *) formularz

Bardziej szczegółowo

EKSPERTYZA TECHNICZNA

EKSPERTYZA TECHNICZNA 16 EKSPERTYZA TECHNICZNA ISTNIEJĄCEGO BUDYNKU WARSZTATOWO-GARAŻOWEGO ZLOKALIZOWANEGO W ZESPOLE BUDYNKÓW PAŃSTWOWEJ STRAŻY POŻARNEJ W BIAŁYMSTOKU PRZY ULICY WARSZAWSKIEJ 3 1.0. PRZEDMIOT i CEL EKSPERTYZY

Bardziej szczegółowo

BUDOWNICTWO. Termin upływu Kadencji. Zakres ustanowienia. Lp. Nazwisko i imię Adres Telefon. budownictwo ogólne szacowanie nieruchomości

BUDOWNICTWO. Termin upływu Kadencji. Zakres ustanowienia. Lp. Nazwisko i imię Adres Telefon. budownictwo ogólne szacowanie nieruchomości 1. Bublewicz Edward 2. Chabałowski Aleksander ul. Plebiscytowa 36/3 45-360 Opole aleksander.chabalowski@gmail.com 77 454 26 96 602 58 49 83 mykologia 3. Dąbrowski Andrzej ul. Grota Roweckiego 8c/15 45-256

Bardziej szczegółowo

PODSTAWOWE OBOWIĄZKI INŻYNIERA KONTRAKTU

PODSTAWOWE OBOWIĄZKI INŻYNIERA KONTRAKTU Załącznik nr 7 do WZ PODSTAWOWE OBOWIĄZKI INŻYNIERA KONTRAKTU Inżynier Kontraktu w ramach obowiązującej ceny ryczałtowej, zobowiązuje się do działania z najwyższą starannością, zgodnie z zapisami umowy,

Bardziej szczegółowo

EKSPERTYZA TECHNICZNA

EKSPERTYZA TECHNICZNA EKSPERTYZA TECHNICZNA Przedmiot: Zakres: Budynek Zespołu Szkół Ogólnokształcących nr 3 w Gliwicach Ocena stanu technicznego w nawiązaniu do planowanej przebudowy. Lokalizacja: 44-100 Gliwice ul. Wróblewskiego

Bardziej szczegółowo

TÜV SÜD Polska Sp z o.o.

TÜV SÜD Polska Sp z o.o. Twój partner w zakresie certyfikacji, badań, inspekcji oraz szkoleń TÜV SÜD Polska Sp z o.o. 09/06/2014 Slide 1 Większe bezpieczeństwo. Większa wartość. Misją TÜV SÜD, nieprzerwanie od 150 lat, jest zapewnienie

Bardziej szczegółowo

Oferta dla Wspólnot Mieszkaniowych

Oferta dla Wspólnot Mieszkaniowych Oferta dla Wspólnot Mieszkaniowych KSW Nieruchomości jest dynamicznie rozwijającą się firmą oferującą kompleksowe usługi z zakresu zarządzania nieruchomościami, doradztwa i koordynacji inwestycji, jak

Bardziej szczegółowo

EKSPERTYZA TECHNICZNA

EKSPERTYZA TECHNICZNA EKSPERTYZA TECHNICZNA Nazwa BUDYNKU GMINNEGO PRZEDSZKOLA W KRUSZYNIE Adres UL. KOŚCIELNA 70 42-282 KRUSZYNA Numery ewidencyjne działek DZIAŁKA NR EWID. 759 Inwestor GMINA KRUSZYNA UL. KMICICA 5 42-282

Bardziej szczegółowo

OFERTA WSPÓ ŁPRACY PPprojekt Sp. z o.o. ul. Woronicza J. P. 78 lok. 146 02-640 Warszawa

OFERTA WSPÓ ŁPRACY PPprojekt Sp. z o.o. ul. Woronicza J. P. 78 lok. 146 02-640 Warszawa OFERTA WSPÓ ŁPRACY PPprojekt Sp. z o.o. PPprojekt Sp. z o.o. to firma, która łączy w sobie młodość oraz doświadczenie uzyskane w trakcie wieloletniej praktyki, wsparte solidnym wykształceniem. Profil działalności

Bardziej szczegółowo

Opis przedmiotu zamówienia

Opis przedmiotu zamówienia Załącznik nr 1 do SIWZ nr ref.: DOA-ZP-V.271.56.2014 Opis przedmiotu zamówienia Przedmiot zamówienia wg Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): 71-24-70-00-1 Nadzór nad robotami budowlanymi; 71-54-00-00-5 Usługi

Bardziej szczegółowo

Prezentacja firmy. grupa trws konstrukcje budowlane

Prezentacja firmy. grupa trws konstrukcje budowlane Prezentacja firmy grupa trws konstrukcje budowlane Zespół: mgr inż. Tomasz Czaj mgr inż. Wojciech Soliński mgr inż. Szymon Ciołkowski Kim jesteśmy? Jesteśmy zespołem kompetentnych inżynierów z dziedziny

Bardziej szczegółowo

TEMATYKA SZKOLEŃ W PIIB

TEMATYKA SZKOLEŃ W PIIB 6 października 2011 r. Niniejsze opracowanie zostało wykonane przez pana Zbigniewa Dzierżewicza, z wyjątkiem tematyki dotyczącej grupy 10, przekazanej przez pana Andrzeja Myśliwca. TEMATYKA SZKOLEŃ W PIIB

Bardziej szczegółowo

Załącznik nr 1 do SIWZ Zakres prac, zestawienie dokumentacji projektowej

Załącznik nr 1 do SIWZ Zakres prac, zestawienie dokumentacji projektowej S t r o n a 1 Załącznik nr 1 do SIWZ Zakres prac, zestawienie dokumentacji projektowej I / OBIEKTY KUBATUROWE 1/ Budynek techniczno administracyjny w formule przeprojektuj i wybuduj - obiekt w stanie wykończonym

Bardziej szczegółowo

SZCZEGÓŁOWA SPECYFIKACJA TECHNICZNA WYKONANIA I ODBIORU ROBÓT

SZCZEGÓŁOWA SPECYFIKACJA TECHNICZNA WYKONANIA I ODBIORU ROBÓT Biuro Projektowe KONSTRUKTOR 39-200 Dębica, ul. Czwartaków 19, tel. 601 53 45 45, fax 14 690 81 99 www.bpkonstruktor.pl Inwestor: SĄD REJONOWY w DĘBICY 39-200 DĘBICA, UL. SŁONECZNA 3 WYKONANIE ZABEZPIECZENIA

Bardziej szczegółowo

Początki MABUDO Sp. z o.o. sięgają dnia 10 kwietnia 1989 roku, kiedy to jako Wytwórnia Materiałów Budowlanych MABUDO z siedzibą w Suchoczasach 24,

Początki MABUDO Sp. z o.o. sięgają dnia 10 kwietnia 1989 roku, kiedy to jako Wytwórnia Materiałów Budowlanych MABUDO z siedzibą w Suchoczasach 24, Początki MABUDO Sp. z o.o. sięgają dnia 10 kwietnia 1989 roku, kiedy to jako Wytwórnia Materiałów Budowlanych MABUDO z siedzibą w Suchoczasach 24, koło Zduńskiej Woli rozpoczęła swoją działalność. Firma

Bardziej szczegółowo

OPIS ZAWARTOŚCI I. OPINIA TECHNICZNA.

OPIS ZAWARTOŚCI I. OPINIA TECHNICZNA. OPIS ZAWARTOŚCI I.. 1. PODSTAWA OPRACOWANIA. 2. CEL I ZAKRES OPRACOWANIA. 3. OGÓLNA CHARAKTERYSTYKA BUDYNKU. 4. ANALIZA PRZEDMIOTU OPINII. 5. ANALIZA OBLICZENIOWA. 6. KONCEPCJA ADAPTACJI OBIEKTU. 7. WNIOSKI

Bardziej szczegółowo

SYSTEMY ZABEZPIECZEŃ PRZECIWWODNYCH DLA BUDOWNICTWA

SYSTEMY ZABEZPIECZEŃ PRZECIWWODNYCH DLA BUDOWNICTWA AquaProtect AquaDetect AquaDrying AquaTesting AquaProofing AquaCad sprzedaż systemów wodochronnych: Preprufe, Bituthene, Servidek, Procor, Betec SYSTEMY ZABEZPIECZEŃ PRZECIWWODNYCH DLA BUDOWNICTWA AquaProtect

Bardziej szczegółowo

PROJEKT WYKONAWCZY. INWESTOR: Miejskie Przedsiębiorstwo Wodociągów i Kanalizacji w Lublinie Sp. z o. o. Al. J. Piłsudskiego 15, 20-407 Lublin

PROJEKT WYKONAWCZY. INWESTOR: Miejskie Przedsiębiorstwo Wodociągów i Kanalizacji w Lublinie Sp. z o. o. Al. J. Piłsudskiego 15, 20-407 Lublin ul. Tamka 16, 00-349 Warszawa Telefon: 0-22 / 825-09-73 Fax: 0-22 / 825-18-04 www.ctbk.pl ctbk@ctbk.pl TYTUŁ PROJEKTU: ROZBUDOWA I MODERNIZACJA SYSTEMU ZAOPATRZENIA W WODĘ I ODPROWADZENIA ŚCIEKÓW W LUBLINIE.

Bardziej szczegółowo

YTECZNOŚCI CI PUBLICZNEJ m. POZNANIA W OCENIE NADZORU BUDOWLANEGO PRZYCZYNY KATASTROFY BUDOWLANEJ W SWARZĘDZU

YTECZNOŚCI CI PUBLICZNEJ m. POZNANIA W OCENIE NADZORU BUDOWLANEGO PRZYCZYNY KATASTROFY BUDOWLANEJ W SWARZĘDZU WYBRANE OBIEKTY UŻYTECZNOU YTECZNOŚCI CI PUBLICZNEJ m. POZNANIA W OCENIE NADZORU BUDOWLANEGO PRZYCZYNY KATASTROFY BUDOWLANEJ W SWARZĘDZU Jerzy Witczak Wielkopolski Wojewódzki Inspektor Nadzoru Budowlanego

Bardziej szczegółowo

biuro.redam@interia.pl www.redam-hale.com.pl Redam HALE KONSTRUKCJE STALOWE - PROJEKTOWANIE PRODUKCJA MONTAŻ

biuro.redam@interia.pl www.redam-hale.com.pl Redam HALE KONSTRUKCJE STALOWE - PROJEKTOWANIE PRODUKCJA MONTAŻ biuro.redam@interia.pl Redam HALE KONSTRUKCJE STALOWE - PROJEKTOWANIE PRODUKCJA MONTAŻ ZALETY HAL STALOWYCH: elastyczność w doborze wymiarów obiektu w zależności od przeznaczenia; różnorodność systemów

Bardziej szczegółowo

informacje o firmie Knight Frank Polska

informacje o firmie Knight Frank Polska informacje o firmie Knight Frank Polska Informacje o firmie 1. Knight Frank na świecie Knight Frank Sp. z o.o. jest częścią Grupy Knight Frank, wiodącej międzynarodowej grupy doradców w dziedzinie nieruchomości.

Bardziej szczegółowo

PRACOWNIA PROJEKTOWA ARCHITEKTURY I BUDOWNICTWA ATLANT OPINIA TECHNICZNA

PRACOWNIA PROJEKTOWA ARCHITEKTURY I BUDOWNICTWA ATLANT OPINIA TECHNICZNA PRACOWNIA PROJEKTOWA ARCHITEKTURY I BUDOWNICTWA ATLANT Jan Koperkiewicz, 82-300 Elbląg, ul.prusa 3B/6 NIP 578 102 14 41 tel.: (55) 235 47 25 e-mail: jankoperkiewicz@wp.pl REGON 170049655 OPINIA TECHNICZNA

Bardziej szczegółowo

ZAPYTANIE OFERTOWE W SPRAWIE ZAMÓWIENIA NA

ZAPYTANIE OFERTOWE W SPRAWIE ZAMÓWIENIA NA ZAPYTANIE OFERTOWE W SPRAWIE ZAMÓWIENIA NA budowę budynku produkcyjno-magazynowego wraz z instalacjami i urządzeniami budowlanymi, budowę dróg wewnętrznych i placów manewrowych oraz ekranu akustycznego

Bardziej szczegółowo

Wspieramy Gospodarza

Wspieramy Gospodarza Wspieramy Gospodarza Grupa Przemawia za nami doświadczenie 15 lat doświadczenia w multimedialnooświetleniowej obsłudze wydarzeń 3000 zadowolonych Klientów B2B 100 zoptymalizowanych energetycznie obiektów

Bardziej szczegółowo

KATASTROFY BUDOWLANE W 2014 ROKU

KATASTROFY BUDOWLANE W 2014 ROKU GŁÓWNY URZĄD NADZORU BUDOWLANEGO KATASTROFY BUDOWLANE W 2014 ROKU Warszawa, czerwiec 2015 r. 0 1. WPROWADZENIE Katastrofą budowlaną, zgodnie z art. 73 ustawy Prawo budowlane, jest niezamierzone, gwałtowne

Bardziej szczegółowo

Spis treści. Opis techniczny

Spis treści. Opis techniczny Spis treści Opis techniczny 1. Przedmiot i zakres opracowania 2. Podstawa formalna projektu 3. Podstawy merytoryczne opracowania 4. Zastosowane schematy konstrukcyjne 5. Założenia przyjęte do obliczeń

Bardziej szczegółowo

Kondycja mieszkalnictwa społecznego (komunalnego i socjalnego) w Polsce Wybrane wyniki badań

Kondycja mieszkalnictwa społecznego (komunalnego i socjalnego) w Polsce Wybrane wyniki badań Kondycja mieszkalnictwa społecznego (komunalnego i socjalnego) w Polsce Wybrane wyniki badań Opracowanie: dr Maciej Dębski Mieszkalnictwo a bezdomność 1. Bezdomność rozwiązywana na poziomie polityki społecznej

Bardziej szczegółowo

- Ustawa z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo Zamówień Publicznych (Dz. U. Nr 113 z 2010 r. poz.759 z późn. zm.),

- Ustawa z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo Zamówień Publicznych (Dz. U. Nr 113 z 2010 r. poz.759 z późn. zm.), Wykonanie dokumentacji technicznej zastosowania odnawialnych źródeł energii - instalacji solarnych na obiektach Miasta Leżajsk zarządzanych przez Miejski Ośrodek Sportu i Rekreacji MOSiR w Leżajsku. Leżajsk,

Bardziej szczegółowo

Inwentaryzacja pomiarowo-rysunkowa budynku obory, ocena stanu technicznego

Inwentaryzacja pomiarowo-rysunkowa budynku obory, ocena stanu technicznego Jednostka projektowa PRZEDMIOT OPRACOWANIA Usługi Ogólnobudowlane Daniela Maciejewska, 64-300 Nowy Tomyśl, ul. M. Curie-Skłodowskiej 8 tel. 64 44-23-437 0-607-583-697 Inwentaryzacja pomiarowo-rysunkowa

Bardziej szczegółowo

OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA Załącznik nr 1 OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA 1.Przedmiot zamówienia: Wykonanie dokumentacji projektowo-kosztorysowej dostosowania budynku Bursy Płockiej przy ul. 3 Maja 35 w Płocku wraz z zagospodarowaniem

Bardziej szczegółowo

Informacja o PGOM Sp. z o.o. i lista wybranych obiektów referencyjnych

Informacja o PGOM Sp. z o.o. i lista wybranych obiektów referencyjnych PROJECT MANAGEMENT - INWESTORSTWO ZASTĘPCZE - DORADZTWO TECHNICZNE sp. z o.o. Informacja o PGOM Sp. z o.o. i lista wybranych obiektów referencyjnych INFORMACJE O FIRMIE PGOM Sp. z o.o. działa w Polsce

Bardziej szczegółowo

Szanowni Państwo. Mam przyjemność przedstawić Państwu opracowanie dotyczące obszarów działania firmy Work Express.

Szanowni Państwo. Mam przyjemność przedstawić Państwu opracowanie dotyczące obszarów działania firmy Work Express. Szanowni Państwo Mam przyjemność przedstawić Państwu opracowanie dotyczące obszarów działania firmy Work Express. W materiale tym zamieszczone są również informacje charakteryzujące sytuację społeczno-ekonomiczną

Bardziej szczegółowo

SPIS TREŚCI ZAWARTOŚĆ OPRACOWANIA I. DANE OGÓLNE

SPIS TREŚCI ZAWARTOŚĆ OPRACOWANIA I. DANE OGÓLNE SPIS TREŚCI ZAWARTOŚĆ OPRACOWANIA...1 I. DANE OGÓLNE...1 II. ZAGOSPODAROWANIE DZIAŁKI...2 III. OPIS TECHNICZNY...4 1. Przedmiot opracowania...4 2. Stan istniejący...4 IV. CZĘŚĆ RYSUNKOWA...6 ZAWARTOŚĆ

Bardziej szczegółowo

PROJEKT WYKONAWCZY. Opracowali: Imię i nazwisko Nr i zakres uprawnień Podpis. 1238/98/U specj. instalacje telekomunikacyjne do projektowania

PROJEKT WYKONAWCZY. Opracowali: Imię i nazwisko Nr i zakres uprawnień Podpis. 1238/98/U specj. instalacje telekomunikacyjne do projektowania PROJEKT WYKONAWCZY przebudowy studni kablowych TP-SA ETAP 2 w ramach projektu: Przebudowa placu Bema wraz z odcinkiem ul. Bema od ul. Prusa do ul. Sienkiewicza i remontem mostów Młyńskich we Wrocławiu"

Bardziej szczegółowo

ZARZĄDZENIE NR 234/2015 PREZYDENTA MIASTA KIELCE. z dnia 22 czerwca 2015 r.

ZARZĄDZENIE NR 234/2015 PREZYDENTA MIASTA KIELCE. z dnia 22 czerwca 2015 r. ZARZĄDZENIE NR 234/2015 PREZYDENTA MIASTA KIELCE z dnia 22 czerwca 2015 r. zmieniające zarządzenie w sprawie zatwierdzenia Regulaminu Organizacyjnego Na podstawie 7 pkt 2 Statutu, stanowiącego załącznik

Bardziej szczegółowo

ZAMKNIĘCIE ROKU WPŁYW ZMIAN REGULACYJNYCH NA RACHUNKOWOŚĆ I SPRAWOZDAWCZOŚĆ ZAKŁADÓW UBEZPIECZEŃ

ZAMKNIĘCIE ROKU WPŁYW ZMIAN REGULACYJNYCH NA RACHUNKOWOŚĆ I SPRAWOZDAWCZOŚĆ ZAKŁADÓW UBEZPIECZEŃ ZAMKNIĘCIE ROKU WPŁYW ZMIAN REGULACYJNYCH NA RACHUNKOWOŚĆ I SPRAWOZDAWCZOŚĆ ZAKŁADÓW UBEZPIECZEŃ WARSZAWA, 24 LISTOPADA 2015 kpmg.pl T: +48 22 528 10 88 K: +48 508 018 331 E: mdymek@kpmg.pl Marcin Dymek

Bardziej szczegółowo

O FIRMIE KERD. Świadczymy usługi generalnego wykonawstwa,

O FIRMIE KERD. Świadczymy usługi generalnego wykonawstwa, PREZENTACJA FIRMY O FIRMIE KERD Firma KERD Sp. z o.o. od początku swojej działalności w 2011 roku rozwija się i odnosi sukcesy na rynku budowlanym na terenie całej Polski. Naszą nadrzędną strategią jest

Bardziej szczegółowo

Projekt współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Innowacyjna Gospodarka

Projekt współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Innowacyjna Gospodarka L.dz. 142/TZ/PM/2015 Oświęcim, dnia 21 kwietnia 2015 ZAPROSZENIE DO ZŁOŻENIA OFERT Zamawiający Synthos Dwory 7 spółka z ograniczoną odpowiedzialnością spółka jawna z siedzibą w Oświęcimiu, przy ulicy Chemików

Bardziej szczegółowo

Tektonika Architekci Sp. z o.o. Sp. k., 31-144 Kraków, ul. Biskupia 14/10, tel./fax (12) 412 48 14, kom. 609 474 301

Tektonika Architekci Sp. z o.o. Sp. k., 31-144 Kraków, ul. Biskupia 14/10, tel./fax (12) 412 48 14, kom. 609 474 301 Jednostka projektowa: Tektonika Architekci Sp. z o.o. Sp. k., 31-144, ul. Biskupia 14/10, tel./fax (12) 412 48 14, kom. 609 474 301 K TEMAT: PRZEBUDOWA I ROZBUDOWA SZPITALA UZDROWISKOWEGO OLSZÓWKA O SANATORIUM

Bardziej szczegółowo

Centrum Kształcenia Ustawicznego

Centrum Kształcenia Ustawicznego Centrum Kształcenia Ustawicznego I. Zasadnicza Szkoła Zawodowa Ślusarz Zajmuje się naprawami i konserwacją sprzętu gospodarstwa domowego, różnych sprzętów, z wykorzystaniem narzędzi, przyrządów ślusarskich

Bardziej szczegółowo

EKSPERTYZA TECHNICZNA

EKSPERTYZA TECHNICZNA EKSPERTYZA TECHNICZNA na okoliczność : Oceny stanu technicznego więźby dachowej. Autorzy opracowania Imię i Nazwisko/ Uprawnienia Nr ewidencyjny Podpis mgr inż. Ryszard Teterycz rzeczoznawca budowlany

Bardziej szczegółowo

Wydziały Politechniki Poznańskiej

Wydziały Politechniki Poznańskiej Wydziały Politechniki Poznańskiej Wydział Architektury Wydział Budownictwa i Inżynierii Środowiska Wydział Budowy Maszyn i Zarządzania Wydział Elektroniki i Telekomunikacji Wydział Elektryczny Wydział

Bardziej szczegółowo

INSTALACJA WENTYLACJI -KLIMATYZACJI

INSTALACJA WENTYLACJI -KLIMATYZACJI INSTALACJA WENTYLACJI -KLIMATYZACJI 1. WSTĘP 1.1. Przedmiot specyfikacji technicznej 1.2. Zakres stosowania specyfikacji technicznej 1.3. Zakres robót objętych specyfikacją techniczną 1.4. Ogólne wymagania

Bardziej szczegółowo

Kto mówi, że ZAE nie oferuje wszystkiego?

Kto mówi, że ZAE nie oferuje wszystkiego? ZAE Serwis Kto mówi, że ZAE nie oferuje wszystkiego? Serwis ZAE Sp. z o. o. od ponad 20 lat zajmuje się projektowaniem, wytwarzaniem i wdrażaniem urządzeo automatyki energetycznej. Inspirowani potrzebami

Bardziej szczegółowo

INWESTOR: Komenda Miejska Państwowej Straży Pożarnej w Krakowie ul. Westerplatte 19 31-033 Kraków NAZWA OBIEKTU BUDOWLANEGO:

INWESTOR: Komenda Miejska Państwowej Straży Pożarnej w Krakowie ul. Westerplatte 19 31-033 Kraków NAZWA OBIEKTU BUDOWLANEGO: Usługi Projektowo Budowlane Projekt Technika ul. Skibińskiego 13; 25-819 Kielce tel. 886-720-094; www.projekt-technika.pl email: biuro@projekt-technika.pl INWESTOR: Komenda Miejska Państwowej Straży Pożarnej

Bardziej szczegółowo

OFERTA WYNAJMU POWIERZCHNI BIUROWEJ

OFERTA WYNAJMU POWIERZCHNI BIUROWEJ OFERTA WYNAJMU POWIERZCHNI BIUROWEJ Invest Park Hajduki S.A. ul. Stalowa 17, 41-506 Chorzów Tel.: +48 32 771 40 70 Fax: +48 32 771 40 73 O NAS Invest Park Hajduki S.A. funkcjonuje na terenie byłych Zakładów

Bardziej szczegółowo

Firma Infine Sp. z o.o. specjalizuje się kompleksowym wykonawstwem Inwestycji Budowlanych. Doświadczenie firmy HAEM Sp. z o.o. reprezentowanej przez

Firma Infine Sp. z o.o. specjalizuje się kompleksowym wykonawstwem Inwestycji Budowlanych. Doświadczenie firmy HAEM Sp. z o.o. reprezentowanej przez Firma Infine Sp. z o.o. specjalizuje się kompleksowym wykonawstwem Inwestycji Budowlanych. Doświadczenie firmy HAEM Sp. z o.o. reprezentowanej przez Pana Macieja Hincmanowskiego, który był Wieloletnim

Bardziej szczegółowo

Wrocław, Kiełczowska/Mirkowska

Wrocław, Kiełczowska/Mirkowska Wrocław, Kiełczowska/Mirkowska PREZENTACJA NIERUCHOMOŚCI PRZEZNACZONEJ POD ZABUDOWĘ USŁUGOWĄ MIASTO WROCŁAW Wrocław miasto na prawach powiatu w południowo-zachodniej Polsce, siedziba władz województwa

Bardziej szczegółowo

NADZÓR INWESTORSKI NAD REALIZACJĄ ZADANIA INWESTYCYJNEGO:

NADZÓR INWESTORSKI NAD REALIZACJĄ ZADANIA INWESTYCYJNEGO: SPECYFIKACJA ZAMÓWIENIA 1. Przedmiotem zamówienia jest: Nadzór inwestorski przy przebudowie Targowiska Stałego w Jadowie I. OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA: NADZÓR INWESTORSKI NAD REALIZACJĄ ZADANIA INWESTYCYJNEGO:

Bardziej szczegółowo

PROJEKT. remont drogi gminnej ul. Stary Rynek w m. Radzymin odcinek od ul. Weteranów do ul. Kardynała Stefana Wyszyńskiego

PROJEKT. remont drogi gminnej ul. Stary Rynek w m. Radzymin odcinek od ul. Weteranów do ul. Kardynała Stefana Wyszyńskiego PRODIM PRODIM Marta Maruszak ul. Z. Krasińskiego 35 lok. 34, 01-784 Warszawa tel./faks: (22) 6634051 tel. kom.: 0607510929 e-mail: lm@prodim.com.pl NIP 525-226-97-67 REGON 141726383 INWESTOR: Gmina Radzymin

Bardziej szczegółowo

OFERTA WYNAJMU HALI MAGAZYNOWEJ NR 69

OFERTA WYNAJMU HALI MAGAZYNOWEJ NR 69 OFERTA WYNAJMU HALI MAGAZYNOWEJ NR 69 Invest Park Hajduki S.A. ul. Stalowa 17, 41-506 Chorzów Tel.: +48 32 771 40 70 Fax: +48 32 771 40 73 O NAS Invest Park Hajduki S.A. funkcjonuje na terenie byłych Zakładów

Bardziej szczegółowo

ZAWARTOŚĆ OPRACOWANIA

ZAWARTOŚĆ OPRACOWANIA CZĘŚĆ OPISOWA ZAWARTOŚĆ OPRACOWANIA 1. Przedmiot opracowania 2. Podstawa opracowania 3. Dane ogólne 4. Warunki gruntowo-wodne 5. Kategoria geotechniczna obiektu 6. Fundamenty i posadowienie 7. Układ konstrukcyjny

Bardziej szczegółowo

Wyniki sprzedaży drewna w systemowych aukjach internetowych w aplikacji E-drewno na II półrocze 2014 roku

Wyniki sprzedaży drewna w systemowych aukjach internetowych w aplikacji E-drewno na II półrocze 2014 roku Wyniki sprzedaży drewna w systemowych aukjach internetowych w aplikacji E-drewno na II półrocze 2014 roku - wybrane grupy handlowo-gatunkowe W_STANDARD SO 01 BIAŁYSTOK 72 913 72 892 100,0% 158 295,4 187,0%

Bardziej szczegółowo

SPECYFIKACJA TECHNICZNA WYKONANIA I ODBIORU ROBÓT BUDOWLANYCH

SPECYFIKACJA TECHNICZNA WYKONANIA I ODBIORU ROBÓT BUDOWLANYCH BUDOWLANYCH OBIEKT: BUDYNEK BIUROWY UL. KRAKOWSKIE PRZEDMIEŚCIE 21/23, W WARSZAWIE OPRACOWANIE: KOD CPV: DOSTAWA I MONTAŻ URZĄDZEŃ SYSTEMU KLIMATYZACJI DLA POMIESZCZEŃ BIUROWYCH NA PODDASZU BUDYNKU 45331220-4

Bardziej szczegółowo

informacje o firmie Knight Frank Sp. z o.o.

informacje o firmie Knight Frank Sp. z o.o. informacje o firmie Knight Frank Sp. z o.o. Knight Frank na świecie Knight Frank Sp. z o.o. jest częścią Grupy Knight Frank, wiodącej międzynarodowej grupy doradców w dziedzinie nieruchomości. Knight Frank

Bardziej szczegółowo

Jaki eurokod zastępuje daną normę

Jaki eurokod zastępuje daną normę Jaki eurokod zastępuje daną normę Autor: Administrator 29.06.200. StudentBuduje.pl - Portal Studentów Budownictwa Lp. PN wycofywana Zastąpiona przez: KT 02 ds. Podstaw Projektowania Konstrukcji Budowlanych

Bardziej szczegółowo

NIERUCHOMOŚĆ KOMERCYJNA

NIERUCHOMOŚĆ KOMERCYJNA NIERUCHOMOŚĆ KOMERCYJNA Grabowiecka 19, Ostrowiec Świętokrzyski Ostrowiec Świętokrzyski, Maj 2014 Spis treści 1. Ogólna charakterystyka nieruchomości komercyjnej... 2 2. Hala główna... 3 3. Obiekt handlowo-magazynowy...

Bardziej szczegółowo

Spis treści: I. OPIS TECHNICZNY KONSTRUKCJI...2 1. Opis stanu istniejącego konstrukcji budynku...2

Spis treści: I. OPIS TECHNICZNY KONSTRUKCJI...2 1. Opis stanu istniejącego konstrukcji budynku...2 Spis treści: I. OPIS TECHNICZNY KONSTRUKCJI...2 1. Opis stanu istniejącego konstrukcji budynku....2 1.1 Fundamenty... 2 1.2 Ściany... 2 1.2.1 Ściany piwnic... 2 1.2.2 Ściany kondygnacji nadziemnych...

Bardziej szczegółowo

SPECYFIKACJA TECHNICZNA WYKONANIA I ODBIORU ROBÓT

SPECYFIKACJA TECHNICZNA WYKONANIA I ODBIORU ROBÓT 1. WSTĘP 1.1. Przedmiot specyfikacji technicznej 1.2. Zakres stosowania specyfikacji technicznej 1.3. Zakres robót objętych specyfikacją techniczną 1.3.1. Budowa budynku Gminnej Biblioteki Publicznej 1.3.2.

Bardziej szczegółowo

www.unimetal.pl NIP: 7671447269

www.unimetal.pl NIP: 7671447269 EGZ. NR 1 UNIMETAL Sp. z o.o. tel. +8 67 26 0 80 ul. Kujańska 10 tel. +8 67 26 22 71 77 00 Złotów fax +8 67 26 26 7 www.unimetal.pl NIP: 76717269 I N W E N T A R Y Z A C J A B U D O W L A N A W R A Z Z

Bardziej szczegółowo

AUTORSKIE BIURO PROJEKTÓW ARCHITEKTA KRYSTYNY BŁAŻ-DZIEKOŃSKIEJ

AUTORSKIE BIURO PROJEKTÓW ARCHITEKTA KRYSTYNY BŁAŻ-DZIEKOŃSKIEJ AUTORSKIE BIURO PROJEKTÓW ARCHITEKTA KRYSTYNY BŁAŻ-DZIEKOŃSKIEJ ul. Armii Krajowej 9 40-698 Katowice tel. (32) 204-61-60 NIP 634-143-42-92 fax. (32) 202-13-51 tel. (501) 76-44-79 krysia@dziekonski.eu.org

Bardziej szczegółowo

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA. Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA. Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego. Adres strony internetowej, na której Zamawiający udostępnia Specyfikację Istotnych Warunków Zamówienia: www.port.gdynia.pl Gdynia: Przebudowa budynku biurowo-laboratoryjnego, zlokalizowanego w Gdyni przy

Bardziej szczegółowo

SPECYFIKACJA TECHNICZNA WYKONANIA I ODBIORU ROBÓT BUDOWLANYCH

SPECYFIKACJA TECHNICZNA WYKONANIA I ODBIORU ROBÓT BUDOWLANYCH SPECYFIKACJA TECHNICZNA WYKONANIA I ODBIORU ROBÓT BUDOWLANYCH Tytuł projektu: Budowa elementów małej architektury w części działek przy skrzyżowaniu ulic Wojska Polskiego i Jerozolimskiej w Piotrkowie

Bardziej szczegółowo

OCENA STANU TECHNICZNEGO ISTNIEJĄCEGO BUDYNKU BIUROWEGO NA TERENIE BAZY OLEJOWEJ PRZY UL. LEGNICKIEJ

OCENA STANU TECHNICZNEGO ISTNIEJĄCEGO BUDYNKU BIUROWEGO NA TERENIE BAZY OLEJOWEJ PRZY UL. LEGNICKIEJ OCENA STANU TECHNICZNEGO ISTNIEJĄCEGO BUDYNKU BIUROWEGO NA TERENIE BAZY OLEJOWEJ PRZY UL. LEGNICKIEJ 60a WE WROCŁAWIU 1. Dane ogólne: 1.1. Obiekt: Budynek biurowy na terenie bazy olejowej 1.2. Lokalizacja

Bardziej szczegółowo

II. OPINIA STANU TECHNICZNEGO WRAZ Z DOKUMENTACJA FOTOGRAFICZNĄ

II. OPINIA STANU TECHNICZNEGO WRAZ Z DOKUMENTACJA FOTOGRAFICZNĄ II. OPINIA STANU TECHNICZNEGO WRAZ Z DOKUMENTACJA FOTOGRAFICZNĄ 1. PODSTAWA OPRACOWANIA: Zlecenie Inwestora, Wytyczne i uzgodnienia z Inwestorem, Obowiązujące przepisy i normy w zakresie Prawa Budowlanego,

Bardziej szczegółowo

Ekspertyzy obiektów mostowych i nadzór nad przejazdami ponadnormatywnymi na trasie Nagnajów Leżajsk

Ekspertyzy obiektów mostowych i nadzór nad przejazdami ponadnormatywnymi na trasie Nagnajów Leżajsk There are no translations available. Ważniejsze osiągnięcia - Ekspertyzy obiektów mostowych i nadzór nad przejazdami ponadnormatywnymi na trasie Nagnajów Leżajsk - Badania obiektów mostowych na autostradzie

Bardziej szczegółowo

Informacje o zawodach (szkoła młodzieżowa) I. Technikum zawodowe (4-letnie) 1) Technik mechanik

Informacje o zawodach (szkoła młodzieżowa) I. Technikum zawodowe (4-letnie) 1) Technik mechanik Informacje o zawodach (szkoła młodzieżowa) I. Technikum zawodowe (4-letnie) 1) Technik mechanik Organizuje i nadzoruje produkcję, montaż, naprawy i konserwacje wszelkich maszyn i urządzeo produkowanych

Bardziej szczegółowo

HALE CHŁODNIE PŁYTY WARSTWOWE ŚWIETLIKI DACHOWE. www.arcticabb.pl Autoryzowany Przedstawiciel

HALE CHŁODNIE PŁYTY WARSTWOWE ŚWIETLIKI DACHOWE. www.arcticabb.pl Autoryzowany Przedstawiciel HALE CHŁODNIE PŁYTY WARSTWOWE ŚWIETLIKI DACHOWE ARCTICA BB Sp. z o.o. to dynamicznie rozwijająca się firma w sektorze budownictwa przemysłowego. Posiadamy doświadczenie w realizacjach obiektów o wysokich

Bardziej szczegółowo

Pełnienie obowiązków Inwestora Zastępczego zadania Budowa hali widowiskowo-sportowej wraz z infrastrukturą towarzyszącą w Legionowie".

Pełnienie obowiązków Inwestora Zastępczego zadania Budowa hali widowiskowo-sportowej wraz z infrastrukturą towarzyszącą w Legionowie. Rz.341-17/09 Pełnienie obowiązków Inwestora Zastępczego zadania Budowa hali widowiskowo-sportowej wraz z infrastrukturą towarzyszącą w Legionowie". Ogłoszenie o zamówieniu na pełnienie obowiązków Inwestora

Bardziej szczegółowo

INWENTARYZACJA DO CELÓW PROJEKTOWYCH Z OCEN

INWENTARYZACJA DO CELÓW PROJEKTOWYCH Z OCEN Biuro Inżynierskie Anna Gontarz-Bagińska Nowy Świat ul. Nad Jeziorem 13, 80-299 Gdańsk-Osowa tel. / fax. (058) 522-94-34 inzynierskiebiuro@neostrada.pl TEMAT INWENTARYZACJA DO CELÓW PROJEKTOWYCH Z OCENĄ

Bardziej szczegółowo

OPIS TECHNICZNY. 3. Charakterystyka budynku

OPIS TECHNICZNY. 3. Charakterystyka budynku OPIS TECHNICZNY 1. Podstawa opracowania 1.1. Zlecenie Zamawiającego. 1.2. Projekt architektury i projekty branżowe. 1.3. Projekt zagospodarowania terenu. 1.4. Uzgodnienia materiałowe z Zamawiającym. 1.5.

Bardziej szczegółowo

PROJEKT ARCHITEKTONICZNO-BUDOWLANY

PROJEKT ARCHITEKTONICZNO-BUDOWLANY Pracownia Projektowa ARCHITEKT mgr inż.arch. Janusz Rotko email: rotkoj@wp. p l PROJEKT ARCHITEKTONICZNO-BUDOWLANY Inwestor: Obiekt: Temat: Branża: URZĄD GMINY ROPA ROPA 733, 38-312 ROPA BUDYNEK WIEJSKIEGO

Bardziej szczegółowo

Oferta wynajmu powierzchni magazynowej

Oferta wynajmu powierzchni magazynowej Oferta wynajmu powierzchni magazynowej położonej w Gdyni przy ul. Przemysłowej 9 GDYNIA Prezentowana nieruchomość zlokalizowana jest w północnej, przemysłowej części Gdyni - w dzielnicy Chylonia przy ul.

Bardziej szczegółowo