Protokół nr 16/ Zaopiniowanie projektów uchwał Rady Miejskiej z zakresu działania Komisji.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Wielkość: px
Rozpocząć pokaz od strony:

Download "Protokół nr 16/2007. 1. Zaopiniowanie projektów uchwał Rady Miejskiej z zakresu działania Komisji."

Transkrypt

1 Protokół nr 16/2007 z posiedzenia Komisji Oświaty, Kultury i Sportu Rady Miejskiej w Stargardzie Szczecińskim odbytego w dniu 11 grudnia 2007 roku. Członkowie Komisji zebrali się w Przedszkolu Miejskim nr 5 z Oddziałami Integracyjnymi, ul. Lechicka 11 w Stargardzie Szczecińskim w godzinach od do Przewodnicząca Komisji Zofia Ławrynowicz otworzyła 16 posiedzenie i powitała osoby uczestniczące w posiedzeniu. Na podstawie listy obecności, stanowiącej załącznik nr 1 do protokołu, stwierdziła, Ŝe na stan 5 członków Komisji obecnych jest 4, a więc jest odpowiednia liczba do prowadzenia prawomocnych obrad. Przewodnicząca poinformowała, Ŝe protokół z poprzedniego posiedzenia Komisji zostanie przyjęty na następnym posiedzeniu. Porządek obrad: 1. Zaopiniowanie projektów uchwał Rady Miejskiej z zakresu działania Komisji. 2. Informacja MłodzieŜowej Rady Miejskiej z działalności za 2007 rok. 3. Przyjęcie sprawozdania z pracy Komisji za rok Przyjęcie planu pracy Komisji na rok Sprawy bieŝące. Do punktu 1 Zaopiniowanie projektów uchwał Rady Miejskiej z zakresu działania Komisji. 1. Projekt uchwały zmieniającej uchwałę w sprawie utworzenia wydzielonego rachunku dochodów własnych przez jednostki budŝetowe miasta Stargardu Szczecińskiego. Projekt uchwały stanowi załącznik nr 2 do protokołu.

2 2 uchwały zmieniającej uchwałę w sprawie utworzenia wydzielonego rachunku dochodów własnych przez jednostki budŝetowe miasta Stargardu Szczecińskiego. 2. Projekt uchwały w sprawie określenia zasad i trybu udzielania dotacji na dofinansowanie prac konserwatorskich, restauratorskich lub robot budowlanych przy zabytku wpisanym do rejestru zabytków. Projekt uchwały stanowi załącznik nr 3 do protokołu. uchwały w sprawie określenia zasad i trybu udzielania dotacji na dofinansowanie prac konserwatorskich, restauratorskich lub robot budowlanych przy zabytku wpisanym do rejestru zabytków. 3. Projekt uchwały w sprawie wyraŝenia zgody na przystąpienie Miasta Stargardu Szczecińskiego do międzynarodowego stowarzyszenia Europejski Szlak Gotyku Ceglanego. Projekt uchwały stanowi załącznik nr 4 do protokołu. Radny Mariusz Nosal powiedział, Ŝe składka członkowska w wys euro rocznie, to nie jest mało. Zastępca Prezydenta Miasta Rafał Zając powiedział, Ŝe składka nie jest duŝa w stosunku do tego co proponuje stowarzyszenie. Absolutnie opłaca się przystąpić do tego stowarzyszenia. Zastępca Przewodniczącej Komisji Zdzisław Rygiel powiedział, Ŝe członkowstwo miasta w stowarzyszeniu przyczyni się do większej promocji miasta nie tylko w kraju ale w całej europie, a składka miesięczna nie jest zbyt duŝa. Więcej pytań nie zgłoszono, wobec czego Przewodnicząca Komisji Zofia

3 3 uchwały w sprawie wyraŝenia zgody na przystąpienie Miasta Stargardu Szczecińskiego do międzynarodowego stowarzyszenia Europejski Szlak Gotyku Ceglanego. 4. Projekt uchwały w sprawie wyraŝenia zgody na zawarcie kolejnej umowy z PPHU BIEG. Projekt uchwały stanowi załącznik nr 5 do protokołu. uchwały w sprawie wyraŝenia zgody na zawarcie kolejnej umowy z PPHU BIEG. 5. Projekt uchwały w sprawie wyraŝenia zgody na zawarcie kolejnej umowy ze STOŁÓWKĄ-śYWIENIE ZBIOROWE. Projekt uchwały stanowi załącznik nr 6 do protokołu. uchwały w sprawie wyraŝenia zgody na zawarcie kolejnej umowy ze STOŁÓWKĄ-śYWIENIE ZBIOROWE. 6. Projekt uchwały w sprawie wyraŝenia zgody na zawarcie kolejnej umowy z Zakładem Usługowo-Handlowym RAUT. Projekt uchwały stanowi załącznik nr 7 do protokołu. uchwały w sprawie wyraŝenia zgody na zawarcie kolejnej umowy z Zakładem Usługowo-Handlowym RAUT.

4 4 7. Projekt uchwały w sprawie wyraŝenia zgody na zawarcie kolejnej umowy z Chorągwią Zachodniopomorską ZHP Hufiec Stargard. Projekt uchwały stanowi załącznik nr 8 do protokołu. uchwały w sprawie wyraŝenia zgody na zawarcie kolejnej umowy z Chorągwią Zachodniopomorską ZHP Hufiec Stargard. 8. Projekt uchwały w sprawie zaopiniowania regulaminu organizacyjnego Stargardzkiego Centrum Kultury w Stargardzie Szczecińskim. Projekt uchwały stanowi załącznik nr 9 do protokołu. Na posiedzenie dotarł radny Pan Piotr Szumin. Radny Mariusz Nosal powiedział, Ŝe w strukturze organizacyjnej SCK podanych jest 31 etatów, ale brak jest ich wyszczególnienia. Radny zapytał o etaty merytoryczne w stosunku do administracji. Zastępca Prezydenta Miasta Rafał Zając powiedział, Ŝe obecnie nie udzieli odpowiedzi na to pytanie. Radny Mariusz Nosal zapytał, czy moŝe uzyskać odpowiedź przed sesją Rady Miejskiej. Zastępca Prezydenta Miasta Rafał Zając powiedział: tak. Przewodnicząca Komisji Zofia Ławrynowicz zapytała, czy jest dokument, koncepcja funkcjonowania SCK kierunki działania rozłoŝone na lata. Zastępca Prezydenta Miasta Rafał Zając powiedział, Ŝe nie potrafi odpowiedzieć na to pytanie. Przez Radę mogą być kierunki określone. Radny Mariusz Nosal powiedział, Ŝe pomysły powinny wyjść od Pana Dyrektora SCK.

5 5 Więcej pytań nie zgłoszono, wobec czego Przewodnicząca Komisji Zofia Komisja większością głosów (przy 4 za i 1 wstrzymującym się) pozytywnie zaopiniowała projekt uchwały w sprawie zaopiniowania regulaminu organizacyjnego Stargardzkiego Centrum Kultury w Stargardzie Szczecińskim. Do punktu 2 - Informacja MłodzieŜowej Rady Miejskiej z działalności za 2007 rok. W związku z tym, Ŝe Przewodniczący MłodzieŜowej Rady Miejskiej Mateusz Jarosz do 10 grudnia br. nie przedłoŝył informacji o pracy MłodzieŜowej Rady Miejskiej, więc Biuro Rady Miejskiej przedłoŝyło ją członkom Komisji. Informacja stanowi załącznik nr 10 do protokołu. Komisja przyjęła do wiadomości informację MłodzieŜowej Rady Miejskiej z działalności za 2007 rok. Do punktu 3 - Przyjęcie sprawozdania z pracy Komisji za rok Komisja jednogłośnie (przy 5 głosach za) przyjęła sprawozdanie z pracy Komisji za rok Projekt uchwały w sprawie przyjęcia sprawozdania z pracy Komisji Oświaty, Kultury i Sportu Rady Miejskiej za rok 2007 stanowi załącznik nr 11 do protokołu. Do punktu 4 - Przyjęcie planu pracy Komisji na rok Komisja jednogłośnie (przy 5 głosach za) opracowała i przyjęła plan pracy Komisji na rok Projekt uchwały w sprawie uchwalenia planu pracy Komisji Oświaty, Kultury i Sportu Rady Miejskiej na rok 2008 stanowi załącznik nr 12 do protokołu. Do punktu 5 Sprawy bieŝące. Radny Mariusz Nosal zapytał o oddziały integracyjne, ile godzin dziecko niepełnosprawne przebywa w przedszkolu, czy tylko 4 godziny.

6 6 Dyrektor Przedszkola Miejskiego nr 5 z Oddziałami Integracyjnymi Teresa Kubiak powiedziała, Ŝe dzieci niepełnosprawne są przyjmowane na 4 godziny. Dzieci są pod opieką dwóch nauczycieli ale jeden musi posiadać specjalne kwalifikacje. Pedagog specjalny opracowuje plan rozwoju dziecka i nad nim czuwa, a nauczyciel czuwa np. nad organizowanymi imprezami. Zastępca Dyrektora Przedszkola Miejskiego nr 5 z Oddziałami Integracyjnymi Urszula Nowakowska powiedziała, Ŝe czas pobytu dziecka w przedszkolu zaleŝy od rodzaju jego niepełnosprawności. Dziecko szybko się męczy. Jest to regulowane przez rodzica i pedagoga. Zastępca Prezydenta Miasta Rafał Zając zapytał, czy rodzice zgłaszają przyjęcie dziecka niepełnosprawnego do oddziału integracyjnego, a z braku miejsc nie są przyjmowane, czy jest zapotrzebowanie na utworzenie dodatkowych oddziałów integracyjnych. Dyrektor Przedszkola Miejskiego nr 5 z Oddziałami Integracyjnymi Teresa Kubiak powiedziała, Ŝe zgłosiła jedna osoba. Zastępca Prezydenta Miasta Rafał Zając powiedział, Ŝeby dziecko niepełnosprawne mogło pozostać w przedszkolu dłuŝej niŝ 4 godziny, to musi być opinia lekarza na to zezwalająca. Dyrektor Przedszkola Miejskiego nr 5 z Oddziałami Integracyjnymi Teresa Kubiak powiedziała, Ŝe są opinie lekarskie, Ŝe dziecko powinno przebywać w przedszkolu 1,5 godziny, ale są opinie gdzie nie jest określony czas, to moŝna sugerować, Ŝe moŝe przebywać dłuŝej niŝ 4 godziny. Jest współpraca z rodzicami w tym zakresie. KaŜdy przypadek jest indywidualnie rozpatrywany. Zastępca Dyrektora Przedszkola Miejskiego nr 5 z Oddziałami Integracyjnymi Urszula Nowakowska powiedziała, Ŝe dzieci po 4 godzinach wychodzą zmęczone. Jest to czas wystarczający. Dziecko przebywa w przedszkolu dłuŝej, jeŝeli rodzic przedłoŝy zaświadczenie lekarskie. Radny Mariusz Nosal zapytał, czy w innych przedszkolach będą utworzone oddziały integracyjne. Zastępca Prezydenta Miasta Rafał Zając powiedział, jak będzie zapotrzebowanie, to zostanie utworzony oddział integracyjny. Radny Mariusz Nosal powiedział, Ŝe wśród rodziców moŝna byłoby rozprowadzić ankietę, czy są zainteresowani przyjęciem dzieci do przedszkola z oddziałami integracyjnymi. Radny Piotr Szumin zapytał, czy są efekty integracji, która grupa osiąga większe korzyści, czy dzieci niepełnosprawne uczą się Ŝycia w społeczeństwie,

7 7 czy dzieci zdrowe uczą się akceptacji pewnych zachowań społeczności, czy integracja jest tylko w nazwie. Dyrektor Przedszkola Miejskiego nr 5 z Oddziałami Integracyjnymi Teresa Kubiak powiedziała, Ŝe obie grupy odnoszą duŝe korzyści. Rodzice są zachwyceni widząc efekty integracji. Są organizowane wspólne imprezy, występy, wycieczki. Rodzice bardzo się integrują. Dzieci pomagają sobie nawzajem. Efekty są niesamowite. Zastępca Prezydenta Miasta Rafał Zając powiedział, Ŝe w projekcie budŝetu miasta są przewidziane środki na zamontowanie windy w przedszkolu. Dofinansowanie w 50% deklaruje PFRON (Państwowy Fundusz Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych) i jeŝeli zostaną pozyskane środki, to będzie to zrealizowane. Radny Mariusz Nosal zapytał, czy jest moŝliwe, aby winda funkcjonowała od września. Zastępca Prezydenta Miasta Rafał Zając powiedział, jeŝeli będą środki, to tak. Radny Mariusz Nosal zapytał, czy winda będzie w Przedszkolu Miejskim nr 5 z Oddziałami Integracyjnymi. Zastępca Prezydenta Miasta Rafał Zając powiedział: tak. Komisja dokonała wizji lokalnej przedszkola, a następnie przystąpiła do dalszych obrad. Przewodnicząca Komisji Zofia Ławrynowicz zapytała o reakcję rodziców na podwyŝkę opłaty za pobyt dziecka w przedszkolu. Zastępca Dyrektora Przedszkola Miejskiego nr 5 z Oddziałami Integracyjnymi Urszula Nowakowska powiedziała, Ŝe róŝne były komentarze. Część rodziców chciało oddać dziecko do przedszkola prywatnego twierdząc, Ŝe nie jest duŝa róŝnica w opłacie, ale rezygnacji nie było. Radny Mariusz Nosal powiedział, Ŝe bardzo się cieszy, poniewaŝ bardzo waŝne jest to co dzieciom się oferuje. Zastępca Prezydenta Miasta Rafał Zając powiedział, Ŝe jak zostanie przyjęty projekt budŝetu miasta przez Radę Miejską, to w miesiącu styczniu zostanie zorganizowane spotkanie z dyrektorami przedszkoli i szkół osobno na temat rozdysponowania środków. Środki uzyskane ze zwiększonej opłaty zostaną przeznaczone na remont toalet, zakup pomocy naukowych, wymianę okien.

8 8 Zastępca Dyrektora Przedszkola Miejskiego nr 5 z Oddziałami Integracyjnymi Urszula Nowakowska powiedziała, Ŝe rodzicom jest informacja przekazywana o tym co w przedszkolu jest realizowane. Przewodnicząca Komisji Zofia Ławrynowicz w imieniu Komisji podziękowała za umoŝliwienie dokonania wizytacji Przedszkola i udział w posiedzeniu Pani Teresie Kubiak Dyrektor i Pani Urszuli Nowakowskiej Zastępcy Dyrektora Przedszkola Miejskiego nr 5 z Oddziałami Integracyjnymi oraz za udzielone informacje. Przewodnicząca poinformowała, Ŝe następne posiedzenie Komisji odbędzie się 11 grudnia br. o godz Komisja ustaliła, Ŝe następne posiedzenie odbędzie się w Gimnazjum nr 4, os. Zachód B/15 w Stargardzie Szczecińskim. Przewodnicząca Komisji podziękowała wszystkim za udział w obradach i dokonała zamknięcia posiedzenia Komisji. Protokołowała: Jolanta Kanicka Przewodnicząca Komisji Zofia Ławrynowicz Inspektor

Protokół nr 7/2011. 1. Zaopiniowanie projektów uchwał Rady Miejskiej z zakresu działania Komisji.

Protokół nr 7/2011. 1. Zaopiniowanie projektów uchwał Rady Miejskiej z zakresu działania Komisji. Protokół nr 7/2011 posiedzenia Komisji Oświaty, Kultury i Sportu Rady Miejskiej w Stargardzie Szczecińskim odbytego w dniu 24 maja 2011 roku. Członkowie Komisji zebrali się w Gimnazjum nr 1, ul. Popiela

Bardziej szczegółowo

Protokół nr 9/2015. posiedzenia Komisji Budżetu, Finansów i Rozwoju Rady Miejskiej w Stargardzie Szczecińskim odbytego w dniu 26 czerwca 2015 roku.

Protokół nr 9/2015. posiedzenia Komisji Budżetu, Finansów i Rozwoju Rady Miejskiej w Stargardzie Szczecińskim odbytego w dniu 26 czerwca 2015 roku. Protokół nr 9/2015 posiedzenia Komisji Budżetu, Finansów i Rozwoju Rady Miejskiej w Stargardzie Szczecińskim odbytego w dniu 26 czerwca 2015 roku. Członkowie Komisji zebrali się w sali posiedzeń Komisji

Bardziej szczegółowo

Protokół nr 9/2015. posiedzenia Komisji Społecznej Rady Miejskiej w Stargardzie Szczecińskim odbytego w dniu 22 czerwca 2015 roku.

Protokół nr 9/2015. posiedzenia Komisji Społecznej Rady Miejskiej w Stargardzie Szczecińskim odbytego w dniu 22 czerwca 2015 roku. Protokół nr 9/2015 posiedzenia Komisji Społecznej Rady Miejskiej w Stargardzie Szczecińskim odbytego w dniu 22 czerwca 2015 roku. Członkowie Komisji zebrali się w sali posiedzeń Komisji, w Ratuszu, Rynek

Bardziej szczegółowo

Protokół nr 36/09. 1. Zaopiniowanie projektów uchwał Rady Miejskiej z zakresu działania Komisji.

Protokół nr 36/09. 1. Zaopiniowanie projektów uchwał Rady Miejskiej z zakresu działania Komisji. Protokół nr 36/09 z posiedzenia Komisji Oświaty, Kultury i Sportu Rady Miejskiej w Stargardzie Szczecińskim odbytego w dniu 23 i 30 czerwca 2009 roku. Członkowie Komisji zebrali się w Ośrodku Sportu i

Bardziej szczegółowo

Protokół nr 23/2016. posiedzenia Komisji Budżetu, Finansów i Rozwoju Rady Miejskiej w Stargardzie odbytego w dniu 23 września 2016 roku.

Protokół nr 23/2016. posiedzenia Komisji Budżetu, Finansów i Rozwoju Rady Miejskiej w Stargardzie odbytego w dniu 23 września 2016 roku. Protokół nr 23/2016 posiedzenia Komisji Budżetu, Finansów i Rozwoju Rady Miejskiej w Stargardzie odbytego w dniu 23 września 2016 roku. Członkowie Komisji zebrali się w sali posiedzeń Komisji Rady Miejskiej,

Bardziej szczegółowo

Protokół nr 3/10. 1. Zaopiniowanie projektów uchwał Rady Miejskiej z zakresu działania Komisji.

Protokół nr 3/10. 1. Zaopiniowanie projektów uchwał Rady Miejskiej z zakresu działania Komisji. Protokół nr 3/10 posiedzenia Komisji Oświaty, Kultury i Sportu Rady Miejskiej w Stargardzie Szczecińskim odbytego w dniu 21 grudnia 2010 roku. Członkowie Komisji zebrali się w sali nr 32 Ratusza, Rynek

Bardziej szczegółowo

Protokół nr 6/2015. posiedzenia Komisji Oświaty, Kultury i Sportu Rady Miejskiej w Stargardzie Szczecińskim odbytego w dniu 21 kwietnia 2015 roku.

Protokół nr 6/2015. posiedzenia Komisji Oświaty, Kultury i Sportu Rady Miejskiej w Stargardzie Szczecińskim odbytego w dniu 21 kwietnia 2015 roku. Protokół nr 6/2015 posiedzenia Komisji Oświaty, Kultury i Sportu Rady Miejskiej w Stargardzie Szczecińskim odbytego w dniu 21 kwietnia 2015 roku. Członkowie Komisji zebrali się w sali posiedzeń Komisji

Bardziej szczegółowo

Prezes Ośrodka Sportu i Rekreacji OSiR Stargard Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Beata Radziszewska

Prezes Ośrodka Sportu i Rekreacji OSiR Stargard Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Beata Radziszewska Protokół nr 36/2013 posiedzenia Komisji Oświaty, Kultury i Sportu Rady Miejskiej w Stargardzie Szczecińskim odbytego w dniu 22 października 2013 roku. Członkowie Komisji zebrali się w Ośrodku Sportu i

Bardziej szczegółowo

Protokół nr 37/2014. posiedzenia Komisji Rewizyjnej Rady Miejskiej w Stargardzie Szczecińskim odbytego w dniu 27 stycznia 2014 roku.

Protokół nr 37/2014. posiedzenia Komisji Rewizyjnej Rady Miejskiej w Stargardzie Szczecińskim odbytego w dniu 27 stycznia 2014 roku. Protokół nr 37/2014 posiedzenia Komisji Rewizyjnej Rady Miejskiej w Stargardzie Szczecińskim odbytego w dniu 27 stycznia 2014 roku. Członkowie Komisji obradowali w Gimnazjum nr 2 z Oddziałami Mistrzostwa

Bardziej szczegółowo

Protokół nr 32/09. z posiedzenia Komisji Gospodarczej Rady Miejskiej w Stargardzie Szczecińskim odbytego w dniu 9 kwietnia 2009 roku.

Protokół nr 32/09. z posiedzenia Komisji Gospodarczej Rady Miejskiej w Stargardzie Szczecińskim odbytego w dniu 9 kwietnia 2009 roku. Protokół nr 32/09 z posiedzenia Komisji Gospodarczej Rady Miejskiej w Stargardzie Szczecińskim odbytego w dniu 9 kwietnia 2009 roku. Członkowie Komisji zebrali się w sali nr 32 Ratusza, Rynek Staromiejski

Bardziej szczegółowo

Protokół nr 6/2015. posiedzenia Komisji Społecznej Rady Miejskiej w Stargardzie Szczecińskim odbytego w dniu 20 kwietnia 2015 roku.

Protokół nr 6/2015. posiedzenia Komisji Społecznej Rady Miejskiej w Stargardzie Szczecińskim odbytego w dniu 20 kwietnia 2015 roku. Protokół nr 6/2015 posiedzenia Komisji Społecznej Rady Miejskiej w Stargardzie Szczecińskim odbytego w dniu 20 kwietnia 2015 roku. Członkowie Komisji zebrali się w sali posiedzeń Komisji, w Ratuszu, Rynek

Bardziej szczegółowo

Protokół z VI posiedzenia Komisji Oświaty Rady Dzielnicy Mokotów m.st. Warszawy w dniu 30 marca 2011 r.

Protokół z VI posiedzenia Komisji Oświaty Rady Dzielnicy Mokotów m.st. Warszawy w dniu 30 marca 2011 r. Protokół z VI posiedzenia Komisji Oświaty Rady Dzielnicy Mokotów m.st. Warszawy w dniu 30 marca 2011 r. W posiedzeniu udział wzięli członkowie Komisji (zgodnie z listą obecności stanowiącą załącznik nr

Bardziej szczegółowo

Wolne wnioski i zapytania (punkt 7 tematyki posiedzenia komisji). Wolnych wniosków i zapytań nie było. Na tym obrady Komisji zakończono.

Wolne wnioski i zapytania (punkt 7 tematyki posiedzenia komisji). Wolnych wniosków i zapytań nie było. Na tym obrady Komisji zakończono. Protokół z posiedzenia Komisji Budżetu i Mienia Powiatu Rady Powiatu Bydgoskiego w dniu 6 czerwca 2014 r. w sali 408 Starostwa Powiatowego w Bydgoszczy Posiedzenie Komisji otworzył Przewodniczący pan Andrzej

Bardziej szczegółowo

PROTOKÓŁ Nr XXIX/2013 z Sesji Rady Powiatu Toruńskiego odbytej w dniu 29 marca 2013 r. w Sali Konferencyjnej Starostwa Powiatowego w Toruniu

PROTOKÓŁ Nr XXIX/2013 z Sesji Rady Powiatu Toruńskiego odbytej w dniu 29 marca 2013 r. w Sali Konferencyjnej Starostwa Powiatowego w Toruniu PROTOKÓŁ Nr XXIX/2013 z Sesji Rady Powiatu Toruńskiego odbytej w dniu 29 marca 2013 r. w Sali Konferencyjnej Starostwa Powiatowego w Toruniu Przewodniczący Rady Andrzej Siemianowski o godz. 11 00 otworzył

Bardziej szczegółowo

Protokół nr 27/XXVII z sesji Rady Powiatu Kwidzyńskiego odbytej 25 marca 2013 r.

Protokół nr 27/XXVII z sesji Rady Powiatu Kwidzyńskiego odbytej 25 marca 2013 r. Protokół nr 27/XXVII z sesji Rady Powiatu Kwidzyńskiego odbytej 25 marca 2013 r. Ad.1. Przewodniczący Rady Powiatu Jerzy Śnieg o godz. 15 30 otworzył obrady wypowiadając słowa: Otwieram obrady Sesji Rady

Bardziej szczegółowo

Protokół nr 5/2011. posiedzenia Komisji Gospodarczej Rady Miejskiej w Stargardzie Szczecińskim odbytego w dniu 4 marca 2011 roku.

Protokół nr 5/2011. posiedzenia Komisji Gospodarczej Rady Miejskiej w Stargardzie Szczecińskim odbytego w dniu 4 marca 2011 roku. Protokół nr 5/2011 posiedzenia Komisji Gospodarczej Rady Miejskiej w Stargardzie Szczecińskim odbytego w dniu 4 marca 2011 roku. Członkowie Komisji zebrali się w sali nr 32 Ratusza, Rynek Staromiejski

Bardziej szczegółowo

Protokół nr 4/2011. posiedzenia Komisji Społecznej Rady Miejskiej w Stargardzie Szczecińskim odbytego w dniu 18 i 25 stycznia 2011 roku.

Protokół nr 4/2011. posiedzenia Komisji Społecznej Rady Miejskiej w Stargardzie Szczecińskim odbytego w dniu 18 i 25 stycznia 2011 roku. Protokół nr 4/2011 posiedzenia Komisji Społecznej Rady Miejskiej w Stargardzie Szczecińskim odbytego w dniu 18 i 25 stycznia 2011 roku. Członkowie Komisji zebrali się w sali nr 32 Ratusza, Rynek Staromiejski

Bardziej szczegółowo

PROTOKÓŁ NR 51-5 /2014 z posiedzenia Komisji Kultury i Promocji Rady Miasta Gdańska które odbyło się 22 kwietnia 2014 roku.

PROTOKÓŁ NR 51-5 /2014 z posiedzenia Komisji Kultury i Promocji Rady Miasta Gdańska które odbyło się 22 kwietnia 2014 roku. PROTOKÓŁ NR 51-5 /2014 z posiedzenia Komisji Kultury i Promocji Rady Miasta Gdańska które odbyło się 22 kwietnia 2014 roku. Komisja rozpoczęła posiedzenie o godzinie 16:00, zakończyła o godzinie 17:10.

Bardziej szczegółowo

Protokół nr 20/2012. posiedzenia Komisji Społecznej Rady Miejskiej w Stargardzie Szczecińskim odbytego w dniu 22 maja 2012 roku.

Protokół nr 20/2012. posiedzenia Komisji Społecznej Rady Miejskiej w Stargardzie Szczecińskim odbytego w dniu 22 maja 2012 roku. Protokół nr 20/2012 posiedzenia Komisji Społecznej Rady Miejskiej w Stargardzie Szczecińskim odbytego w dniu 22 maja 2012 roku. Członkowie Komisji zebrali się w Stargardzkim Stowarzyszeniu Klub Abstynenta

Bardziej szczegółowo

PROTOKÓŁ nr 4/2015 z posiedzenia Komisji Edukacji i Kultury Rady Miasta Opola odbytego w dniu 19 marca 2015 r.

PROTOKÓŁ nr 4/2015 z posiedzenia Komisji Edukacji i Kultury Rady Miasta Opola odbytego w dniu 19 marca 2015 r. PROTOKÓŁ nr 4/2015 z posiedzenia odbytego w dniu 19 marca 2015 r. Posiedzenie Komisji Edukacji Rady Miasta Opola odbyło się w sali nr 203 opolskiego Ratusza. W chwili stwierdzenia prawomocności obrad obecnych

Bardziej szczegółowo

Komisja obradowała w 7-osobowym składzie, według listy obecności, stanowiącej załącznik nr 1 do protokołu.

Komisja obradowała w 7-osobowym składzie, według listy obecności, stanowiącej załącznik nr 1 do protokołu. Protokół nr 33-01/2013 z posiedzenia Komisji Edukacji z dnia 31 stycznia 2013 r. w Nowym Ratuszu, przy ul. Wały Jagiellońskie 1, w sali nr 003 o godz. 8:30 Komisja obradowała w 7-osobowym składzie, według

Bardziej szczegółowo

Protokół nr 12/ Zaopiniowanie projektów uchwał Rady Miejskiej z zakresu działania Komisji.

Protokół nr 12/ Zaopiniowanie projektów uchwał Rady Miejskiej z zakresu działania Komisji. Protokół nr 12/2011 posiedzenia Komisji Budżetu, Finansów i Rozwoju Rady Miejskiej w Stargardzie Szczecińskim odbytego w dniu 21 października 2011 roku. Członkowie Komisji zebrali się w sali nr 32 Ratusza,

Bardziej szczegółowo

PROTOKÓŁ Nr XXXII/2013 z Sesji Rady Powiatu Toruńskiego odbytej w dniu 27 czerwca 2013 r. w Sali Konferencyjnej Starostwa Powiatowego w Toruniu

PROTOKÓŁ Nr XXXII/2013 z Sesji Rady Powiatu Toruńskiego odbytej w dniu 27 czerwca 2013 r. w Sali Konferencyjnej Starostwa Powiatowego w Toruniu PROTOKÓŁ Nr XXXII/2013 z Sesji Rady Powiatu Toruńskiego odbytej w dniu 27 czerwca 2013 r. w Sali Konferencyjnej Starostwa Powiatowego w Toruniu Przewodniczący Rady Andrzej Siemianowski o godz. 13 10 otworzył

Bardziej szczegółowo

Protokół z posiedzenia Rady Działalności Pożytku Publicznego Miasta Chełm w dniu 08 listopada 2012r.

Protokół z posiedzenia Rady Działalności Pożytku Publicznego Miasta Chełm w dniu 08 listopada 2012r. Chełm, dnia 08 listopada 2012r. Protokół z posiedzenia Rady Działalności Pożytku Publicznego Miasta Chełm W dniu 08 listopada 2012r. w Urzędzie Miasta Chełm odbyło się pierwsze posiedzenie Rady Działalności

Bardziej szczegółowo

Protokół Nr 51/09. Porządek obrad: 1. Otwarcie obrad Komisji. 2. Informacja nt. protokołu Nr 50/09 z posiedzenie Komisji z dnia 25.11.2009r.

Protokół Nr 51/09. Porządek obrad: 1. Otwarcie obrad Komisji. 2. Informacja nt. protokołu Nr 50/09 z posiedzenie Komisji z dnia 25.11.2009r. Protokół Nr 51/09 z posiedzenia Komisji Edukacji i Spraw Obywatelskich, które odbyło się w dniu 09.12.2009r. godz. 12.00 14.00 w sali nr 4 Urzędu Miejskiego w Pabianicach. Posiedzeniu przewodniczył Jarosław

Bardziej szczegółowo

Lista pozostałych osób uczestniczących w posiedzeniu stanowi załącznik nr 2 do protokołu.

Lista pozostałych osób uczestniczących w posiedzeniu stanowi załącznik nr 2 do protokołu. Protokół nr 11-10/2015 z posiedzenia Komisji Spraw Społecznych i Ochrony Zdrowia z dnia 22 września 2015 r. w Nowym Ratuszu, przy ul. Wały Jagiellońskie 1, w sali nr 007 Posiedzenie rozpoczęło się o godz.

Bardziej szczegółowo

Protokół nr 10/2011. posiedzenia Komisji Budżetu, Finansów i Rozwoju Rady Miejskiej w Stargardzie Szczecińskim odbytego w dniu 26 sierpnia 2011 roku.

Protokół nr 10/2011. posiedzenia Komisji Budżetu, Finansów i Rozwoju Rady Miejskiej w Stargardzie Szczecińskim odbytego w dniu 26 sierpnia 2011 roku. Protokół nr 10/2011 posiedzenia Komisji Budżetu, Finansów i Rozwoju Rady Miejskiej w Stargardzie Szczecińskim odbytego w dniu 26 sierpnia 2011 roku. Członkowie Komisji zebrali się w sali nr 32 Ratusza,

Bardziej szczegółowo

Protokół Nr X/2016 z dziesiątej Sesji VII kadencji Rady Gminy Waganiec. odbytej w dniu 1 marca 2016 r.

Protokół Nr X/2016 z dziesiątej Sesji VII kadencji Rady Gminy Waganiec. odbytej w dniu 1 marca 2016 r. Protokół Nr X/2016 z dziesiątej Sesji VII kadencji Rady Gminy Waganiec odbytej w dniu 1 marca 2016 r. Ad.1 Otwarcie X sesji VII kadencji Rady Gminy Waganiec i stwierdzenie kworum. Przewodniczący Rady,

Bardziej szczegółowo

PROTOKÓŁ NR 9/2014. z posiedzenia Komisji Oświaty, Kultury, Sportu, Zdrowia i Opieki Społecznej w dniu r.

PROTOKÓŁ NR 9/2014. z posiedzenia Komisji Oświaty, Kultury, Sportu, Zdrowia i Opieki Społecznej w dniu r. PROTOKÓŁ NR 9/2014 z posiedzenia Komisji Oświaty, Kultury, Sportu, Zdrowia i Opieki Społecznej w dniu 16.10.2014 r. Obecni: Według załączonej listy obecności (załącznik do protokołu). Porządek posiedzenia:

Bardziej szczegółowo

PROTOKÓŁ Nr III/2006

PROTOKÓŁ Nr III/2006 PROTOKÓŁ Nr III/2006 z przebiegu III zwyczajnej sesji Rady Miejskiej w Zbąszynku odbytej w dniu 12 grudnia 2006 roku w sali konferencyjnej Urzędu Miejskiego w Zbąszynku Przewodniczący Rady Wioleta Muszyńska

Bardziej szczegółowo

Protokół nr 2/2015. Dnia 14 stycznia 2015 roku odbyło się posiedzenie Komisji Oświaty, Kultury, Sportu i Rekreacji Rady Miejskiej w Wolsztynie.

Protokół nr 2/2015. Dnia 14 stycznia 2015 roku odbyło się posiedzenie Komisji Oświaty, Kultury, Sportu i Rekreacji Rady Miejskiej w Wolsztynie. Protokół nr 2/2015 Dnia 14 stycznia 2015 roku odbyło się posiedzenie Komisji Oświaty, Kultury, Sportu i Rekreacji Rady Miejskiej w Wolsztynie. Komisja Wolsztyn, 14 stycznia 2015 r. Oświaty, Kultury Sportu

Bardziej szczegółowo

Protokół nr 19/2016. posiedzenia Komisji Gospodarczej Rady Miejskiej w Stargardzie odbytego w dniu 25 maja 2016 roku.

Protokół nr 19/2016. posiedzenia Komisji Gospodarczej Rady Miejskiej w Stargardzie odbytego w dniu 25 maja 2016 roku. Protokół nr 19/2016 posiedzenia Komisji Gospodarczej Rady Miejskiej w Stargardzie odbytego w dniu 25 maja 2016 roku. Członkowie Komisji zebrali się w sali posiedzeń Komisji Rady Miejskiej, w Ratuszu, Rynek

Bardziej szczegółowo

Protokół nr 21/2008. z posiedzenia Komisji Społecznej Rady Miejskiej w Stargardzie Szczecińskim w dniu 20 maja 2008 roku.

Protokół nr 21/2008. z posiedzenia Komisji Społecznej Rady Miejskiej w Stargardzie Szczecińskim w dniu 20 maja 2008 roku. Protokół nr 21/2008 z posiedzenia Komisji Społecznej Rady Miejskiej w Stargardzie Szczecińskim w dniu 20 maja 2008 roku. Członkowie Komisji zebrali się w Schronisku dla Bezdomnych Zwierząt w Kiczarowie

Bardziej szczegółowo

P R O T O K Ó Ł Nr IV/07 z IV sesji Rady Gminy Gościeradów odbytej w dniu 25 stycznia 2007 roku.

P R O T O K Ó Ł Nr IV/07 z IV sesji Rady Gminy Gościeradów odbytej w dniu 25 stycznia 2007 roku. P R O T O K Ó Ł Nr IV/07 z IV sesji Rady Gminy Gościeradów odbytej w dniu 25 stycznia 2007 roku. Obrady IV sesji Rady Gminy Gościeradów otworzył Pan Mariusz Szczepanik Przewodniczący Rady Gminy. Powitał

Bardziej szczegółowo

PROTOKÓŁ NR IV/15 Z SESJI RADY MIEJSKIEJ W ŻYCHLINIE z dnia 25 lutego 2015 r.

PROTOKÓŁ NR IV/15 Z SESJI RADY MIEJSKIEJ W ŻYCHLINIE z dnia 25 lutego 2015 r. Sesja trwała od godz. 14.05 do godz. 14.25. PROTOKÓŁ NR IV/15 Z SESJI RADY MIEJSKIEJ W ŻYCHLINIE z dnia 25 lutego 2015 r. Na ogólną liczbę 15 radnych obecnych było 15, zgodnie z listą obecności stanowiącą

Bardziej szczegółowo

Ad. PUNKT 2 W wyniku głosowania Komisja przy 11 głosami za i 1 głosie wstrzymującym przyjęła protokół Nr 13/2009. (12 radnych na sali obrad).

Ad. PUNKT 2 W wyniku głosowania Komisja przy 11 głosami za i 1 głosie wstrzymującym przyjęła protokół Nr 13/2009. (12 radnych na sali obrad). PROTOKÓŁ nr 14/2009 z dnia 12 października 2009r. z posiedzenia Komisji Oświaty i Spraw Społecznych Rady Dzielnicy Ursus m.st. Warszawy Obradom przewodniczyła P. Małgorzata Szelenbaum - Przewodnicząca

Bardziej szczegółowo

Protokół nr XX/2013 Komisji Oświaty, Kultury i Spraw Socjalnych Rady Miejskiej Krzywinia odbytej w dniu 19 września 2013 roku

Protokół nr XX/2013 Komisji Oświaty, Kultury i Spraw Socjalnych Rady Miejskiej Krzywinia odbytej w dniu 19 września 2013 roku Protokół nr XX/2013 Komisji Oświaty, Kultury i Spraw Socjalnych Rady Miejskiej Krzywinia odbytej w dniu 19 września 2013 roku Przewodnicząca Komisji Teresa Klupś otworzyła o godz. 15 00 Oświaty, Kultury

Bardziej szczegółowo

Protokół Nr I/2006 z I Sesji Rady Miejskiej w Łowiczu odbytej w dniu 27 listopada 2006 roku w sali Urzędu Miejskiego w Łowiczu.

Protokół Nr I/2006 z I Sesji Rady Miejskiej w Łowiczu odbytej w dniu 27 listopada 2006 roku w sali Urzędu Miejskiego w Łowiczu. Protokół Nr I/2006 z I Sesji Rady Miejskiej w Łowiczu odbytej w dniu 27 listopada 2006 roku w sali Urzędu Miejskiego w Łowiczu. Porządek obrad: 1. Otwarcie obrad I Sesji i stwierdzenie prawomocności obrad.

Bardziej szczegółowo

Protokół z Walnego Zebrania Członków Stowarzyszenia Fan Club zespołu Dżem "Skazani na Bluesa" Chorzów, dnia 17 czerwca 2017r.

Protokół z Walnego Zebrania Członków Stowarzyszenia Fan Club zespołu Dżem Skazani na Bluesa Chorzów, dnia 17 czerwca 2017r. Protokół z Chorzów, dnia 17 czerwca 2017r. W dniu 17 czerwca 2017 r. o godzinie 12:30 w Chorzowie odbyło się Walne Zgromadzenie Członków (dalej jako Stowarzyszenie). Na wstępie Członek Zarządu Stowarzyszenia

Bardziej szczegółowo

Protokół nr 13/ Zaopiniowanie projektów uchwał Rady Miejskiej z zakresu działania Komisji.

Protokół nr 13/ Zaopiniowanie projektów uchwał Rady Miejskiej z zakresu działania Komisji. Protokół nr 13/2011 posiedzenia Komisji Oświaty, Kultury i Sportu Rady Miejskiej w Stargardzie Szczecińskim odbytego w dniu 22 i 29 listopada 2011 roku. Członkowie Komisji zebrali się w sali nr 32 Ratusza,

Bardziej szczegółowo

Protokół nr 28/09. z posiedzenia Komisji Społecznej Rady Miejskiej w Stargardzie Szczecińskim w dniu 17 lutego 2009 roku.

Protokół nr 28/09. z posiedzenia Komisji Społecznej Rady Miejskiej w Stargardzie Szczecińskim w dniu 17 lutego 2009 roku. Protokół nr 28/09 z posiedzenia Komisji Społecznej Rady Miejskiej w Stargardzie Szczecińskim w dniu 17 lutego 2009 roku. Członkowie Komisji zebrali się w sali nr 32 Ratusza, Rynek Staromiejski 1 w Stargardzie

Bardziej szczegółowo

PROTOKÓŁ NR 43/10 z posiedzenia Komisji Finansów i Rozwoju Gospodarczego odbytego w dniu 25 sierpnia 2010 roku.

PROTOKÓŁ NR 43/10 z posiedzenia Komisji Finansów i Rozwoju Gospodarczego odbytego w dniu 25 sierpnia 2010 roku. PROTOKÓŁ NR 43/10 z posiedzenia Komisji Finansów i Rozwoju Gospodarczego odbytego w dniu 25 sierpnia 2010 roku. Komisja Finansów i Rozwoju Gospodarczego odbyła posiedzenie w następującym składzie osobowym:

Bardziej szczegółowo

Przewodniczący Młodzieżowej Rady Miejskiej w Mogilnie Jakub Lisek udzielił głosu radnemu Rady Miejskiej w Mogilnie Grzegorzowi Stochlińskiemu.

Przewodniczący Młodzieżowej Rady Miejskiej w Mogilnie Jakub Lisek udzielił głosu radnemu Rady Miejskiej w Mogilnie Grzegorzowi Stochlińskiemu. Protokół nr III / 08 sesji Młodzieżowej Rady Miejskiej w Mogilnie, która odbyła się 3 czerwca 2008 w sali 22 Urzędu Miejskiego w Mogilnie w godzinach od 17.00 do 18.30. Przewodniczący Młodzieżowej Rady

Bardziej szczegółowo

PROTOKÓŁ Nr 19/11 z posiedzenia Komisji Spraw Społecznych w dniu 12 maja 2011 r. godz

PROTOKÓŁ Nr 19/11 z posiedzenia Komisji Spraw Społecznych w dniu 12 maja 2011 r. godz PROTOKÓŁ Nr 19/11 z posiedzenia Komisji Spraw Społecznych w dniu 12 maja 2011 r. godz. 14.00 Obecni na posiedzeniu Komisji 9 członków Komisji: 1. Jacek Bruździak 2. Mariola Jaciuk 3. Zofia Kolat 4. Regina

Bardziej szczegółowo

6) wprowadzenia zmian w wieloletniej prognozie finansowej Gminy Borne Sulinowo na lata

6) wprowadzenia zmian w wieloletniej prognozie finansowej Gminy Borne Sulinowo na lata P R O T O K Ó Ł Nr XI/2011 Sesji Rady Miejskiej w Bornem Sulinowie odbytej w dniu 15 lipca 2011 r. w sali narad Urzędu Miejskiego w Bornem Sulinowie XI Sesję Rady Miejskiej w Bornem Sulinowie w dniu 15

Bardziej szczegółowo

Godzina rozpoczęcia obrad: 09:00 Godzina zakończenia obrad: 09:20 Miejsce obrad: sala konferencyjna UM

Godzina rozpoczęcia obrad: 09:00 Godzina zakończenia obrad: 09:20 Miejsce obrad: sala konferencyjna UM BRM.0012.3.8.2013 Protokół nr 8/2013 z posiedzenia Komisji Oświaty, Kultury, Sportu, Turystyki i Promocji Gminy Rady Miejskiej Ząbkowic Śląskich odbytego w dniu 29 listopada 2013 roku Godzina rozpoczęcia

Bardziej szczegółowo

Uchwała Nr XVII/196/2016 Rady Miejskiej w Stargardzie z dnia 5 kwietnia 2016 r.

Uchwała Nr XVII/196/2016 Rady Miejskiej w Stargardzie z dnia 5 kwietnia 2016 r. Uchwała Nr XVII/196/2016 Rady Miejskiej w Stargardzie z dnia 5 kwietnia 2016 r. w sprawie rozpatrzenia skargi na Prezydenta Miasta Stargard. Na podstawie art. 229 pkt 3 ustawy z dnia 14 czerwca 1960 r.

Bardziej szczegółowo

Protokół nr 31/2017 z posiedzenia Komisji Budżetowej Rady Miasta Opola z dnia 19 stycznia 2017 r.

Protokół nr 31/2017 z posiedzenia Komisji Budżetowej Rady Miasta Opola z dnia 19 stycznia 2017 r. Protokół nr 31/2017 z posiedzenia Posiedzenie Komisji Budżetowej odbyło się w sali nr 312 im. Karola Musioła w opolskim ratuszu i trwało od godz. 16:05 do godz. 17:00. Posiedzeniu Komisji przewodniczył

Bardziej szczegółowo

PROTOKÓŁ nr XIX.2016 z sesji Rady Gminy Chrząstowice z dnia 14 grudnia 2016 r.

PROTOKÓŁ nr XIX.2016 z sesji Rady Gminy Chrząstowice z dnia 14 grudnia 2016 r. PROTOKÓŁ nr XIX.2016 z sesji Rady Gminy Chrząstowice z dnia 14 grudnia 2016 r. XIX sesja Rady Gminy Chrząstowice odbyła się w klubie samorządowym w Chrząstowicach, w godzinach od 16.35 do 18.15. Na ustawowy

Bardziej szczegółowo

Protokół. ze wspólnego posiedzenia komisji stałych Rady Gminy Grodzisko Dolne

Protokół. ze wspólnego posiedzenia komisji stałych Rady Gminy Grodzisko Dolne Protokół ze wspólnego posiedzenia komisji stałych Rady Gminy Grodzisko Dolne (Komisja Rewizyjna, Komisja Spraw Społecznych, Komisja Budżetu i Finansów) odbytego w dniu 28 marca 2012r. W posiedzeniu udział

Bardziej szczegółowo

Protokół nr 19/2008. Lista obecności osób zaproszonych stanowi załącznik nr 2 do protokołu.

Protokół nr 19/2008. Lista obecności osób zaproszonych stanowi załącznik nr 2 do protokołu. Protokół nr 19/2008 z posiedzenia Komisji Oświaty, Kultury i Sportu Rady Miejskiej w Stargardzie Szczecińskim odbytego w dniach: 18 i 25 marca 2008 roku. Członkowie Komisji zebrali się w sali nr 32 Ratusza,

Bardziej szczegółowo

Lista pozostałych osób uczestniczących w posiedzeniu stanowi załącznik nr 2 do protokołu.

Lista pozostałych osób uczestniczących w posiedzeniu stanowi załącznik nr 2 do protokołu. Protokół nr 38-10/2017 ze wspólnego posiedzenia Komisji Spraw Społecznych i Ochrony Zdrowia RMG z dnia 29 sierpnia 2017 r. w Nowym Ratuszu, przy ul. Wały Jagiellońskie 1, w sali nr 007 Posiedzenie rozpoczęło

Bardziej szczegółowo

P R O T O K Ó Ł obrad XXI -nadzwyczajnej sesji IV kadencji Rady Powiatu w Kraśniku z dnia 26 lipca 2012 r.

P R O T O K Ó Ł obrad XXI -nadzwyczajnej sesji IV kadencji Rady Powiatu w Kraśniku z dnia 26 lipca 2012 r. P R O T O K Ó Ł obrad XXI -nadzwyczajnej sesji IV kadencji Rady Powiatu w Kraśniku z dnia 26 lipca 2012 r. XXI Sesja IV kadencji Rady Powiatu w Kraśniku rozpoczęła się o godz. 14.00 w budynku Starostwa

Bardziej szczegółowo

Ad. 3 Zapoznanie się z aktualną sytuacją Przedszkola Miejskiego Nr 2 w Lubartowie

Ad. 3 Zapoznanie się z aktualną sytuacją Przedszkola Miejskiego Nr 2 w Lubartowie PROTOKÓŁ Nr 32/13 z posiedzenia Komisji Oświaty, Kultury, Sportu i Rekreacji w Przedszkolu Miejskim Nr 2 w Lubartowie przy ul. Kościuszki 1 w dniu 21 maja 2013r. Posiedzenie Komisji rozpoczęło się o godz.

Bardziej szczegółowo

Protokół XII/15. W sesji udział wzięli zgodnie z listą obecności stanowiącą załącznik nr 2 do protokołu:

Protokół XII/15. W sesji udział wzięli zgodnie z listą obecności stanowiącą załącznik nr 2 do protokołu: AB.0002.12.2015 Protokół XII/15 XII zwyczajnej sesji Rady Miejskiej w Młynarach z dnia 06 listopada 2015 roku, która odbyła się w Ośrodku Kultury w Młynarach. Na ogólną liczbę 15 radnych w sesji udział

Bardziej szczegółowo

Protokół nr 16/2012. posiedzenia Komisji Rewizyjnej Rady Miejskiej w Stargardzie Szczecińskim odbytego w dniu 14 marca 2012 roku.

Protokół nr 16/2012. posiedzenia Komisji Rewizyjnej Rady Miejskiej w Stargardzie Szczecińskim odbytego w dniu 14 marca 2012 roku. Protokół nr 16/2012 posiedzenia Komisji Rewizyjnej Rady Miejskiej w Stargardzie Szczecińskim odbytego w dniu 14 marca 2012 roku. Członkowie Komisji obradowali w Urzędzie Miejskim, ul. Hetmana Stefana Czarnieckiego

Bardziej szczegółowo

Protokół Nr 14/2013 posiedzenia Komisji Rewizyjnej Rady Gminy Piątnica, odbytego w dniu 19 marca 2013 r. w sali Urzędu Gminy.

Protokół Nr 14/2013 posiedzenia Komisji Rewizyjnej Rady Gminy Piątnica, odbytego w dniu 19 marca 2013 r. w sali Urzędu Gminy. Protokół Nr 14/2013 posiedzenia Komisji Rewizyjnej Rady Gminy Piątnica, odbytego w dniu 19 marca 2013 r. w sali Urzędu Gminy. Posiedzenie Komisji prowadził Przewodniczący Komisji - pan Romuald Gorlewicz,

Bardziej szczegółowo

Protokół nr 30/XXX z sesji Rady Powiatu Kwidzyńskiego odbytej 29 lipca 2013 r.

Protokół nr 30/XXX z sesji Rady Powiatu Kwidzyńskiego odbytej 29 lipca 2013 r. Protokół nr 30/XXX z sesji Rady Powiatu Kwidzyńskiego odbytej 29 lipca 2013 r. Ad.1 Przewodniczący Rady Powiatu Jerzy Śnieg o godz. 15 30 otworzył obrady wypowiadając słowa: Otwieram obrady Sesji Rady

Bardziej szczegółowo

PROTOKÓŁ Nr 8/2012 z posiedzenia Komisji Statutowej Rady Powiatu Nowosądeckiego 19 grudnia 2012 r.

PROTOKÓŁ Nr 8/2012 z posiedzenia Komisji Statutowej Rady Powiatu Nowosądeckiego 19 grudnia 2012 r. PROTOKÓŁ Nr 8/2012 z posiedzenia Komisji Statutowej Rady Powiatu Nowosądeckiego 19 grudnia 2012 r. Realizowany program posiedzenia: 1.Otwarcie posiedzenia i przyjęcie porządku posiedzenia. 2.Przyjęcie

Bardziej szczegółowo

PROTOKÓŁ Nr 33/ posiedzenia Komisji Ochrony Zdrowia, Pomocy Społecznej i Rodziny Rady Powiatu w Bielsku Podlaskim z dnia 21 czerwca 2010 r.

PROTOKÓŁ Nr 33/ posiedzenia Komisji Ochrony Zdrowia, Pomocy Społecznej i Rodziny Rady Powiatu w Bielsku Podlaskim z dnia 21 czerwca 2010 r. PROTOKÓŁ Nr 33/10 33. posiedzenia Komisji Ochrony Zdrowia, Pomocy Społecznej i Rodziny Rady Powiatu w Bielsku Podlaskim z dnia 21 czerwca 2010 r. Posiedzenie Komisji Ochrony Zdrowia, Pomocy Społecznej

Bardziej szczegółowo

Lista obecności stanowi załącznik nr 1 do protokołu.

Lista obecności stanowi załącznik nr 1 do protokołu. Protokół nr 6/2015 posiedzenia Komisji Kultury, Sportu i Turystyki Rady Miejskiej w Suwałkach odbytego w dniu 22 kwietnia 2015 r. w godz. od 15 30 do 16 20 w sali 26 Urzędu Miejskiego w Suwałkach. Obecni

Bardziej szczegółowo

PROTOKÓŁ z I SESJI RADY GMINY KOBIÓR z dnia 02 grudnia 2010r.

PROTOKÓŁ z I SESJI RADY GMINY KOBIÓR z dnia 02 grudnia 2010r. PROTOKÓŁ z I SESJI RADY GMINY KOBIÓR z dnia 02 grudnia 2010r. Porządek obrad : 1. Wręczenie przez Przewodniczącego Gminnej Komisji Wyborczej zaświadczeń o wyborze radnych i wójta. 2. Ślubowanie radnych.

Bardziej szczegółowo

Protokół z Walnego Zebrania Członków Stowarzyszenia Lokalna Grupa Działania BUD-UJ RAZEM odbytego w dniu r.

Protokół z Walnego Zebrania Członków Stowarzyszenia Lokalna Grupa Działania BUD-UJ RAZEM odbytego w dniu r. Protokół z Walnego Zebrania Członków Stowarzyszenia Lokalna Grupa Działania BUD-UJ RAZEM odbytego w dniu 16.06.2016r. W zebraniu, zgodnie z listą obecności, stanowiącą załącznik nr 1 do protokołu, wzięło

Bardziej szczegółowo

Protokół Nr XIII/11 z odbytej w dniu 28 października 2011 r. sesji zwyczajnej Rady Powiatu w Opatowie

Protokół Nr XIII/11 z odbytej w dniu 28 października 2011 r. sesji zwyczajnej Rady Powiatu w Opatowie Protokół Nr XIII/11 z odbytej w dniu 28 października 2011 r. sesji zwyczajnej Rady Powiatu w Opatowie Sesję otworzył i przewodniczył jej obradom pan Zbigniew Wołcerz Przewodniczący Rady Powiatu, który

Bardziej szczegółowo

Protokół nr 44/2014. posiedzenia Komisji Rewizyjnej Rady Miejskiej w Stargardzie Szczecińskim odbytego w dniu 24 września 2014 roku.

Protokół nr 44/2014. posiedzenia Komisji Rewizyjnej Rady Miejskiej w Stargardzie Szczecińskim odbytego w dniu 24 września 2014 roku. Protokół nr 44/2014 posiedzenia Komisji Rewizyjnej Rady Miejskiej w Stargardzie Szczecińskim odbytego w dniu 24 września 2014 roku. Członkowie Komisji obradowali w Schronisku dla Bezdomnych Zwierząt w

Bardziej szczegółowo

Przewodniczący Rady Sołeckiej w Brodziszowie

Przewodniczący Rady Sołeckiej w Brodziszowie Protokół nr 9/2011 z posiedzenia Komisji Oświaty, Kultury, Sportu, Turystyki i Promocji Gminy Rady Miejskiej Ząbkowic Śląskich odbytego w dniu 21 października 2011 roku Godzina rozpoczęcia obrad: 10:00

Bardziej szczegółowo

Protokół nr 15/2012. posiedzenia Komisji Rewizyjnej Rady Miejskiej w Stargardzie Szczecińskim odbytego w dniu 22 lutego 2012 roku.

Protokół nr 15/2012. posiedzenia Komisji Rewizyjnej Rady Miejskiej w Stargardzie Szczecińskim odbytego w dniu 22 lutego 2012 roku. Protokół nr 15/2012 posiedzenia Komisji Rewizyjnej Rady Miejskiej w Stargardzie Szczecińskim odbytego w dniu 22 lutego 2012 roku. Członkowie Komisji obradowali w Miejskim Przedsiębiorstwie Gospodarki Komunalnej

Bardziej szczegółowo

REGULAMIN RADY RODZICÓW. w Środzie Wlkp., ul. Górki 5 I. POSTANOWIENIA OGÓLNE

REGULAMIN RADY RODZICÓW. w Środzie Wlkp., ul. Górki 5 I. POSTANOWIENIA OGÓLNE 1 przy Przedszkolu Niepublicznym koniczynka w Środzie Wlkp., ul. Górki 5 koniczynka I. POSTANOWIENIA OGÓLNE 1. Rada Rodziców jest organem działającym na terenie przedszkola, stanowi społeczny organ opiniodawczy

Bardziej szczegółowo

DzierŜoniów, 16.11.2015 r. PROTOKÓŁ z I posiedzenia Gminnej Rady Działalności PoŜytku Publicznego

DzierŜoniów, 16.11.2015 r. PROTOKÓŁ z I posiedzenia Gminnej Rady Działalności PoŜytku Publicznego DzierŜoniów, 16.11.2015 r. PROTOKÓŁ z I posiedzenia Gminnej Rady Działalności PoŜytku Publicznego Posiedzenie Gminnej Rady Działalności PoŜytku Publicznego odbyło się w dniu 16 listopada 2015 roku o godz.

Bardziej szczegółowo

XXVI SESJI RADY MIEJSKIEJ W KŁOBUCKU

XXVI SESJI RADY MIEJSKIEJ W KŁOBUCKU Projekt P R O T O K Ó Ł Z XXVI SESJI RADY MIEJSKIEJ W KŁOBUCKU ODBYTEJ W DNIU 03 LISTOPADA 2016r. W URZĘDZIE MIEJSKIM W KŁOBUCKU 1 Porządek posiedzenia. 1. Otwarcie XXVI Sesji Rady Miejskiej i stwierdzenie

Bardziej szczegółowo

PROTOKÓŁ NR XIII/2016 z Sesji Rady Gminy w Kamienicy odbytej w dniu: 26 lutego 2016 r.

PROTOKÓŁ NR XIII/2016 z Sesji Rady Gminy w Kamienicy odbytej w dniu: 26 lutego 2016 r. 1 PROTOKÓŁ NR XIII/2016 z Sesji Rady Gminy w Kamienicy odbytej w dniu: 26 lutego 2016 r. Sesja odbyła się w Urzędzie Gminy w Kamienicy i trwała od godz. 9 30 do godz. 10 38. W sesji uczestniczyło 14 radnych

Bardziej szczegółowo

Protokół nr 21/2016. posiedzenia Komisji Oświaty, Kultury i Sportu Rady Miejskiej w Stargardzie odbytego w dniu 21 czerwca 2016 roku.

Protokół nr 21/2016. posiedzenia Komisji Oświaty, Kultury i Sportu Rady Miejskiej w Stargardzie odbytego w dniu 21 czerwca 2016 roku. Protokół nr 21/2016 posiedzenia Komisji Oświaty, Kultury i Sportu Rady Miejskiej w Stargardzie odbytego w dniu 21 czerwca 2016 roku. Członkowie Komisji zebrali się w Ośrodku Sportu i Rekreacji OSiR Stargard

Bardziej szczegółowo

aktualnej liczby uczniów w miesiącu otrzymania dotacji oraz rodzajów wydatków, na druku, który stanowi załącznik nr 4 do niniejszej uchwały

aktualnej liczby uczniów w miesiącu otrzymania dotacji oraz rodzajów wydatków, na druku, który stanowi załącznik nr 4 do niniejszej uchwały UCHWAŁA NR XIII/76/2011 RADY MIEJSKIEJ W JANIKOWIE z dnia 07 października 2011 roku. w sprawie ustalenia trybu udzielania i rozliczania dotacji dla niepublicznych szkół, przedszkoli oraz osób prowadzących

Bardziej szczegółowo

Protokół z XXIX sesji Rady Powiatu w Sandomierzu w dniu 23 kwietnia 2013 roku.

Protokół z XXIX sesji Rady Powiatu w Sandomierzu w dniu 23 kwietnia 2013 roku. Protokół z XXIX sesji Rady Powiatu w Sandomierzu w dniu 23 kwietnia 2013 roku. Sesja odbyła się w Sali Konferencyjnej Starostwa Powiatowego w Sandomierzu obrady rozpoczęto o godz. 10-tej. W Sesji uczestniczyło

Bardziej szczegółowo

1. Otwarcie posiedzenia

1. Otwarcie posiedzenia OAB.AM.0062-13/07 Protokół nr 13/07 z posiedzenia Zarządu Powiatu w Łobzie, które odbyło się 28 lutego 2007 r. w siedzibie Starostwa Powiatowego w Łobzie przy ul. Konopnickiej 41 1. Otwarcie posiedzenia

Bardziej szczegółowo

P R O T O K Ó Ł obrad XLIV sesji III kadencji Rady Powiatu w Kraśniku z dnia 5 marca 2010 r.

P R O T O K Ó Ł obrad XLIV sesji III kadencji Rady Powiatu w Kraśniku z dnia 5 marca 2010 r. P R O T O K Ó Ł obrad XLIV sesji III kadencji Rady Powiatu w Kraśniku z dnia 5 marca 2010 r. XLIV Sesja III kadencji Rady Powiatu w Kraśniku rozpoczęła się o godz. 14.00 w budynku Starostwa Powiatowego

Bardziej szczegółowo

Wspólne posiedzenie z Komisją Strategii i Budżetu Rady Miasta Gdańska

Wspólne posiedzenie z Komisją Strategii i Budżetu Rady Miasta Gdańska BRMG-KRW-X.0012.36.2017 Protokół Nr 43-4/2017 z nadzwyczajnego posiedzenia Komisji Zrównoważonego Rozwoju Rady Miasta Gdańska, które odbyło się dnia 30 marca 2017 roku (czwartek), rozpoczęte o godz. 8:

Bardziej szczegółowo

Protokół Nr 6/15 z posiedzenia Komisji Oświaty, Kultury, Sportu i Turystyki Rady Miejskiej w Słupsku, które odbyło się 19 maja 2015 r.

Protokół Nr 6/15 z posiedzenia Komisji Oświaty, Kultury, Sportu i Turystyki Rady Miejskiej w Słupsku, które odbyło się 19 maja 2015 r. Protokół Nr 6/15 z posiedzenia Komisji Oświaty, Kultury, Sportu i Turystyki Rady Miejskiej w Słupsku, które odbyło się 19 maja 2015 r. I część posiedzenia Komisji Oświaty, Kultury, Sportu i Turystyki odbyła

Bardziej szczegółowo

Protokół Nr 35/09 z posiedzenia Komisji BudŜetowej RM w Sosnowcu w dniu roku (godz )

Protokół Nr 35/09 z posiedzenia Komisji BudŜetowej RM w Sosnowcu w dniu roku (godz ) Protokół Nr 35/09 z posiedzenia Komisji BudŜetowej RM w Sosnowcu w dniu 22.01.2009 roku (godz. 14.10 15.00) Posiedzenie odbyło się w sali 319 Urzędu Miejskiego w przerwie obrad sesji Rady Miejskiej w Sosnowcu,

Bardziej szczegółowo

P R O T O K Ó Ł NR 2/2011 z posiedzenia Komisji Oświaty, Zdrowia, Kultury i Spraw Socjalnych odbytego 21 stycznia 2011 roku

P R O T O K Ó Ł NR 2/2011 z posiedzenia Komisji Oświaty, Zdrowia, Kultury i Spraw Socjalnych odbytego 21 stycznia 2011 roku P R O T O K Ó Ł NR 2/2011 z posiedzenia Komisji Oświaty, Zdrowia, Kultury i Spraw Socjalnych odbytego 21 stycznia 2011 roku Obecność na posiedzeniu Komisji Oświaty, Zdrowia, Kultury i Spraw Socjalnych

Bardziej szczegółowo

Protokół Nr 37/2009. Z posiedzenia Komisji Oświaty, Kultury i Sportu Rady Miejskiej w Brzesku. odbytego w dniu 21 sierpnia 2009 roku

Protokół Nr 37/2009. Z posiedzenia Komisji Oświaty, Kultury i Sportu Rady Miejskiej w Brzesku. odbytego w dniu 21 sierpnia 2009 roku Protokół Nr 37/2009 Z posiedzenia Komisji Oświaty, Kultury i Sportu Rady Miejskiej w Brzesku odbytego w dniu 21 sierpnia 2009 roku Posiedzeniu komisji przewodniczył radny Józef Kubas przewodniczący komisji.

Bardziej szczegółowo

Protokół nr 34/XXXIV z sesji Rady Powiatu Kwidzyńskiego odbytej 16 grudnia 2013 r.

Protokół nr 34/XXXIV z sesji Rady Powiatu Kwidzyńskiego odbytej 16 grudnia 2013 r. Protokół nr 34/XXXIV z sesji Rady Powiatu Kwidzyńskiego odbytej 16 grudnia 2013 r. Ad.1. Przewodniczący Rady Powiatu Jerzy Śnieg o godz. 15 30 otworzył obrady wypowiadając słowa: Otwieram obrady Sesji

Bardziej szczegółowo

PROTOKÓŁ NR III/2010 Z OBRAD III SESJI RADY POWIATU NOWOTOMYSKIEGO KADENCJI W LATACH 2010-2014

PROTOKÓŁ NR III/2010 Z OBRAD III SESJI RADY POWIATU NOWOTOMYSKIEGO KADENCJI W LATACH 2010-2014 OG.0002.3.2011 PROTOKÓŁ NR III/2010 Z OBRAD III SESJI RADY POWIATU NOWOTOMYSKIEGO KADENCJI W LATACH 2010-2014 odbytej dnia 29 grudnia 2010 roku w Starostwie Powiatowym w Nowym Tomyślu Ad.1. Otwarcie III

Bardziej szczegółowo

SPRAWOZDANIE Z DZIAŁALNOŚCI KOMISJI BUDŻETU w 2015 roku

SPRAWOZDANIE Z DZIAŁALNOŚCI KOMISJI BUDŻETU w 2015 roku RADA POWIATU W SIEDLCACH BR.0011.2.2016 SPRAWOZDANIE Z DZIAŁALNOŚCI KOMISJI BUDŻETU w 2015 roku Skład Komisji Budżetu został ustalony Uchwałą Nr II/5/2014 Rady Powiatu z dnia 19 grudnia 2014 roku w sprawie

Bardziej szczegółowo

PROTOKÓŁ Nr 7/2015. Komisja Oświaty, Kultury i Sportu obradowała w składzie:

PROTOKÓŁ Nr 7/2015. Komisja Oświaty, Kultury i Sportu obradowała w składzie: PROTOKÓŁ Nr 7/2015 z posiedzenia Komisji Oświaty, Kultury i Sportu Rady Miejskiej w Brzesku odbytego w dniu 24 czerwca 2015 r. w sali obrad Urzędu Miejskiego w Brzesku przy ul. Głowackiego 51. W posiedzeniu

Bardziej szczegółowo

Ad 3 Przewodniczący Komisji ds. Oświaty, Kultury, Zdrowia i Sportu odczytał proponowany porządek obrad, który stanowi zał. nr 2 nin. protokołu.

Ad 3 Przewodniczący Komisji ds. Oświaty, Kultury, Zdrowia i Sportu odczytał proponowany porządek obrad, który stanowi zał. nr 2 nin. protokołu. Protokół nr 3/15 z posiedzenia Komisji ds. Oświaty, Kultury, Zdrowia i Sportu, które odbyło się w dniu 8 stycznia 2015 r., o godz. 15.00, w sali konferencyjnej Urzędu Gminy Rudziniec. Ad 1,2 Przewodniczący

Bardziej szczegółowo

P R O T O K Ó Ł NR3/III/

P R O T O K Ó Ł NR3/III/ P R O T O K Ó Ł NR3/III/2005 z posiedzenia Powiatowej Rady Zatrudnienia jakie odbyło się w dniu 14 września 2005 roku w siedzibie Starostwa Powiatowego w Krakowie przy al. Słowackiego 20 W posiedzeniu

Bardziej szczegółowo

P R O T O K Ó Ł nr XLIV/2005 z sesji Rady Miejskiej w Świebodzicach kadencji

P R O T O K Ó Ł nr XLIV/2005 z sesji Rady Miejskiej w Świebodzicach kadencji OA.0052-1/XLIV/ 05 P R O T O K Ó Ł nr XLIV/2005 z sesji Rady Miejskiej w Świebodzicach kadencji 2002 2006 14 LIPCA 2005r. - 2 Porządek obrad XLIV Sesji Rady Miejskiej w Świebodzicach Kadencji 2002 2006

Bardziej szczegółowo

Protokół Nr z posiedzenia Komisji oświaty, sportu, zdrowia i pomocy społecznej odbytego w dniu6 maja 2015 r. godz

Protokół Nr z posiedzenia Komisji oświaty, sportu, zdrowia i pomocy społecznej odbytego w dniu6 maja 2015 r. godz Protokół Nr 6.2015 z posiedzenia Komisji oświaty, sportu, zdrowia i pomocy społecznej odbytego w dniu6 maja 2015 r. godz. 14 00 W posiedzeniu Komisji uczestniczyło 10 członków komisji na ogólną liczbę

Bardziej szczegółowo

Obradom przewodniczył Przewodniczący Rady Gminy radny Jan Mirosław Kulasik. Na stan rady (15 radnych), obecnych było 15 radnych.

Obradom przewodniczył Przewodniczący Rady Gminy radny Jan Mirosław Kulasik. Na stan rady (15 radnych), obecnych było 15 radnych. P R O T O K Ó Ł N R XIV / 2015 z sesji Rady Gminy w Kadzidle, która odbyła się w dniu 29 grudnia 2015 roku o godz 9 00 w lokalu Urzędu Gminy (sala narad) w Kadzidle Obradom przewodniczył Przewodniczący

Bardziej szczegółowo

Protokół nr 31/2016 z posiedzenia Komisji Budżetowo Gospodarczej, które odbyło się 21 stycznia 2016 r.

Protokół nr 31/2016 z posiedzenia Komisji Budżetowo Gospodarczej, które odbyło się 21 stycznia 2016 r. Protokół nr 31/2016 z posiedzenia Komisji Budżetowo Gospodarczej, które odbyło się 21 stycznia 2016 r. O godzinie 17.05 przewodnicząca komisji U. Zielińska powitała gości, stwierdziła quorum i dokonała

Bardziej szczegółowo

Protokół Nr 112/17 Zarządu Powiatu Sanockiego z posiedzenia w dniu 24 stycznia 2017 roku

Protokół Nr 112/17 Zarządu Powiatu Sanockiego z posiedzenia w dniu 24 stycznia 2017 roku Protokół Nr 112/17 Zarządu Powiatu Sanockiego z posiedzenia w dniu 24 stycznia 2017 roku W posiedzeniu udział wzięli: Roman Konieczny Wacław Krawczyk Damian Biskup Krzysztof Strzyż Alicja Wosik Bogusława

Bardziej szczegółowo

Protokół Nr 16/12. z posiedzenia Komisji Budżetu, Gospodarki i Promocji w dniu 22 sierpnia 2012 r.

Protokół Nr 16/12. z posiedzenia Komisji Budżetu, Gospodarki i Promocji w dniu 22 sierpnia 2012 r. BR.0012.2.6.2012 Protokół Nr 16/12 z posiedzenia Komisji Budżetu, Gospodarki i Promocji w dniu 22 sierpnia 2012 r. Porządek obrad: 1. Otwarcie posiedzenia i stwierdzenie quorum. 2. Przyjęcie porządku obrad.

Bardziej szczegółowo

Protokół nr 2/14 z posiedzenia Komisji Budżetu, Rozwoju Gospodarczego i Promocji Rady Miejskiej w Paczkowie z dnia 20 marca 2014 r.

Protokół nr 2/14 z posiedzenia Komisji Budżetu, Rozwoju Gospodarczego i Promocji Rady Miejskiej w Paczkowie z dnia 20 marca 2014 r. Protokół nr 2/14 z posiedzenia Komisji Budżetu, Rozwoju Gospodarczego i Promocji Rady Miejskiej w Paczkowie z dnia 20 marca 2014 r. W posiedzeniu uczestniczyli członkowie wg załączonej listy obecności

Bardziej szczegółowo

PROTOKÓŁ Nr 27/13 z posiedzenia Komisji Spraw Społecznych w dniu 29 sierpnia 2013 r. godz

PROTOKÓŁ Nr 27/13 z posiedzenia Komisji Spraw Społecznych w dniu 29 sierpnia 2013 r. godz PROTOKÓŁ Nr 27/13 z posiedzenia Komisji Spraw Społecznych w dniu 29 sierpnia 2013 r. godz. 14.00 Obecni na posiedzeniu Komisji 7 członków Komisji: 1. Jacek Bruździak 2. Mariola Jaciuk 3. Zofia Kolat 4.

Bardziej szczegółowo

Lista obecności stanowi załącznik nr 1 do protokołu.

Lista obecności stanowi załącznik nr 1 do protokołu. Protokół nr 53/2014 posiedzenia Komisji Finansowo-BudŜetowej Rady Miejskiej w Suwałkach odbytego w dniu 24 lipca 2014 r. w godz. 15 30 16 50 w sali nr 101 Urzędu Miejskiego w Suwałkach przy ul. Mickiewicza

Bardziej szczegółowo

Protokół z XLIII Sesji Rady Powiatu w Sandomierzu w dniu 10 listopada 2010 roku.

Protokół z XLIII Sesji Rady Powiatu w Sandomierzu w dniu 10 listopada 2010 roku. Protokół z XLIII Sesji Rady Powiatu w Sandomierzu w dniu 10 listopada 2010 roku. Sesja odbyła się w Zamku Kazimierzowskim w Sandomierzu rozpoczęto o godz. 10- tej. obrady W sesji uczestniczyło 20 radnych,

Bardziej szczegółowo

Protokół Nr 15/2015 z posiedzenia Komisji Budżetu, Finansów, Handlu, Usług i Ochrony Środowiska odbytego w dniu r.

Protokół Nr 15/2015 z posiedzenia Komisji Budżetu, Finansów, Handlu, Usług i Ochrony Środowiska odbytego w dniu r. Protokół Nr 15/2015 z posiedzenia Komisji Budżetu, Finansów, Handlu, Usług i Ochrony Środowiska odbytego w dniu 8.12.2015r. Radni obecni wg. załączonej listy obecności. 1. Otwarcie posiedzenia, zmiany

Bardziej szczegółowo

PROTOKÓŁ nr 41/2013. z posiedzenia Komisji Rewizyjnej z dnia 25 września 2013 r.

PROTOKÓŁ nr 41/2013. z posiedzenia Komisji Rewizyjnej z dnia 25 września 2013 r. PROTOKÓŁ nr 41/2013 z posiedzenia Komisji Rewizyjnej z dnia 25 września 2013 r. 1. Na posiedzeniu obecni byli członkowie komisji według załączonej listy obecności. 2. Porządek posiedzenia: a. Powitanie

Bardziej szczegółowo

Komisja obradowała w 7-osobowym składzie, według listy obecności, stanowiącej załącznik nr 1 do protokołu.

Komisja obradowała w 7-osobowym składzie, według listy obecności, stanowiącej załącznik nr 1 do protokołu. Protokół nr 49-04/2014 z posiedzenia Komisji Edukacji z dnia 24 kwietnia 2014 r. w Nowym Ratuszu, przy ul. Wały Jagiellońskie 1, w sali nr 003 o godz. 8:30 Komisja obradowała w 7-osobowym składzie, według

Bardziej szczegółowo