Protokół nr 16/ Zaopiniowanie projektów uchwał Rady Miejskiej z zakresu działania Komisji.

Wielkość: px
Rozpocząć pokaz od strony:

Download "Protokół nr 16/2007. 1. Zaopiniowanie projektów uchwał Rady Miejskiej z zakresu działania Komisji."

Transkrypt

1 Protokół nr 16/2007 z posiedzenia Komisji Oświaty, Kultury i Sportu Rady Miejskiej w Stargardzie Szczecińskim odbytego w dniu 11 grudnia 2007 roku. Członkowie Komisji zebrali się w Przedszkolu Miejskim nr 5 z Oddziałami Integracyjnymi, ul. Lechicka 11 w Stargardzie Szczecińskim w godzinach od do Przewodnicząca Komisji Zofia Ławrynowicz otworzyła 16 posiedzenie i powitała osoby uczestniczące w posiedzeniu. Na podstawie listy obecności, stanowiącej załącznik nr 1 do protokołu, stwierdziła, Ŝe na stan 5 członków Komisji obecnych jest 4, a więc jest odpowiednia liczba do prowadzenia prawomocnych obrad. Przewodnicząca poinformowała, Ŝe protokół z poprzedniego posiedzenia Komisji zostanie przyjęty na następnym posiedzeniu. Porządek obrad: 1. Zaopiniowanie projektów uchwał Rady Miejskiej z zakresu działania Komisji. 2. Informacja MłodzieŜowej Rady Miejskiej z działalności za 2007 rok. 3. Przyjęcie sprawozdania z pracy Komisji za rok Przyjęcie planu pracy Komisji na rok Sprawy bieŝące. Do punktu 1 Zaopiniowanie projektów uchwał Rady Miejskiej z zakresu działania Komisji. 1. Projekt uchwały zmieniającej uchwałę w sprawie utworzenia wydzielonego rachunku dochodów własnych przez jednostki budŝetowe miasta Stargardu Szczecińskiego. Projekt uchwały stanowi załącznik nr 2 do protokołu.

2 2 uchwały zmieniającej uchwałę w sprawie utworzenia wydzielonego rachunku dochodów własnych przez jednostki budŝetowe miasta Stargardu Szczecińskiego. 2. Projekt uchwały w sprawie określenia zasad i trybu udzielania dotacji na dofinansowanie prac konserwatorskich, restauratorskich lub robot budowlanych przy zabytku wpisanym do rejestru zabytków. Projekt uchwały stanowi załącznik nr 3 do protokołu. uchwały w sprawie określenia zasad i trybu udzielania dotacji na dofinansowanie prac konserwatorskich, restauratorskich lub robot budowlanych przy zabytku wpisanym do rejestru zabytków. 3. Projekt uchwały w sprawie wyraŝenia zgody na przystąpienie Miasta Stargardu Szczecińskiego do międzynarodowego stowarzyszenia Europejski Szlak Gotyku Ceglanego. Projekt uchwały stanowi załącznik nr 4 do protokołu. Radny Mariusz Nosal powiedział, Ŝe składka członkowska w wys euro rocznie, to nie jest mało. Zastępca Prezydenta Miasta Rafał Zając powiedział, Ŝe składka nie jest duŝa w stosunku do tego co proponuje stowarzyszenie. Absolutnie opłaca się przystąpić do tego stowarzyszenia. Zastępca Przewodniczącej Komisji Zdzisław Rygiel powiedział, Ŝe członkowstwo miasta w stowarzyszeniu przyczyni się do większej promocji miasta nie tylko w kraju ale w całej europie, a składka miesięczna nie jest zbyt duŝa. Więcej pytań nie zgłoszono, wobec czego Przewodnicząca Komisji Zofia

3 3 uchwały w sprawie wyraŝenia zgody na przystąpienie Miasta Stargardu Szczecińskiego do międzynarodowego stowarzyszenia Europejski Szlak Gotyku Ceglanego. 4. Projekt uchwały w sprawie wyraŝenia zgody na zawarcie kolejnej umowy z PPHU BIEG. Projekt uchwały stanowi załącznik nr 5 do protokołu. uchwały w sprawie wyraŝenia zgody na zawarcie kolejnej umowy z PPHU BIEG. 5. Projekt uchwały w sprawie wyraŝenia zgody na zawarcie kolejnej umowy ze STOŁÓWKĄ-śYWIENIE ZBIOROWE. Projekt uchwały stanowi załącznik nr 6 do protokołu. uchwały w sprawie wyraŝenia zgody na zawarcie kolejnej umowy ze STOŁÓWKĄ-śYWIENIE ZBIOROWE. 6. Projekt uchwały w sprawie wyraŝenia zgody na zawarcie kolejnej umowy z Zakładem Usługowo-Handlowym RAUT. Projekt uchwały stanowi załącznik nr 7 do protokołu. uchwały w sprawie wyraŝenia zgody na zawarcie kolejnej umowy z Zakładem Usługowo-Handlowym RAUT.

4 4 7. Projekt uchwały w sprawie wyraŝenia zgody na zawarcie kolejnej umowy z Chorągwią Zachodniopomorską ZHP Hufiec Stargard. Projekt uchwały stanowi załącznik nr 8 do protokołu. uchwały w sprawie wyraŝenia zgody na zawarcie kolejnej umowy z Chorągwią Zachodniopomorską ZHP Hufiec Stargard. 8. Projekt uchwały w sprawie zaopiniowania regulaminu organizacyjnego Stargardzkiego Centrum Kultury w Stargardzie Szczecińskim. Projekt uchwały stanowi załącznik nr 9 do protokołu. Na posiedzenie dotarł radny Pan Piotr Szumin. Radny Mariusz Nosal powiedział, Ŝe w strukturze organizacyjnej SCK podanych jest 31 etatów, ale brak jest ich wyszczególnienia. Radny zapytał o etaty merytoryczne w stosunku do administracji. Zastępca Prezydenta Miasta Rafał Zając powiedział, Ŝe obecnie nie udzieli odpowiedzi na to pytanie. Radny Mariusz Nosal zapytał, czy moŝe uzyskać odpowiedź przed sesją Rady Miejskiej. Zastępca Prezydenta Miasta Rafał Zając powiedział: tak. Przewodnicząca Komisji Zofia Ławrynowicz zapytała, czy jest dokument, koncepcja funkcjonowania SCK kierunki działania rozłoŝone na lata. Zastępca Prezydenta Miasta Rafał Zając powiedział, Ŝe nie potrafi odpowiedzieć na to pytanie. Przez Radę mogą być kierunki określone. Radny Mariusz Nosal powiedział, Ŝe pomysły powinny wyjść od Pana Dyrektora SCK.

5 5 Więcej pytań nie zgłoszono, wobec czego Przewodnicząca Komisji Zofia Komisja większością głosów (przy 4 za i 1 wstrzymującym się) pozytywnie zaopiniowała projekt uchwały w sprawie zaopiniowania regulaminu organizacyjnego Stargardzkiego Centrum Kultury w Stargardzie Szczecińskim. Do punktu 2 - Informacja MłodzieŜowej Rady Miejskiej z działalności za 2007 rok. W związku z tym, Ŝe Przewodniczący MłodzieŜowej Rady Miejskiej Mateusz Jarosz do 10 grudnia br. nie przedłoŝył informacji o pracy MłodzieŜowej Rady Miejskiej, więc Biuro Rady Miejskiej przedłoŝyło ją członkom Komisji. Informacja stanowi załącznik nr 10 do protokołu. Komisja przyjęła do wiadomości informację MłodzieŜowej Rady Miejskiej z działalności za 2007 rok. Do punktu 3 - Przyjęcie sprawozdania z pracy Komisji za rok Komisja jednogłośnie (przy 5 głosach za) przyjęła sprawozdanie z pracy Komisji za rok Projekt uchwały w sprawie przyjęcia sprawozdania z pracy Komisji Oświaty, Kultury i Sportu Rady Miejskiej za rok 2007 stanowi załącznik nr 11 do protokołu. Do punktu 4 - Przyjęcie planu pracy Komisji na rok Komisja jednogłośnie (przy 5 głosach za) opracowała i przyjęła plan pracy Komisji na rok Projekt uchwały w sprawie uchwalenia planu pracy Komisji Oświaty, Kultury i Sportu Rady Miejskiej na rok 2008 stanowi załącznik nr 12 do protokołu. Do punktu 5 Sprawy bieŝące. Radny Mariusz Nosal zapytał o oddziały integracyjne, ile godzin dziecko niepełnosprawne przebywa w przedszkolu, czy tylko 4 godziny.

6 6 Dyrektor Przedszkola Miejskiego nr 5 z Oddziałami Integracyjnymi Teresa Kubiak powiedziała, Ŝe dzieci niepełnosprawne są przyjmowane na 4 godziny. Dzieci są pod opieką dwóch nauczycieli ale jeden musi posiadać specjalne kwalifikacje. Pedagog specjalny opracowuje plan rozwoju dziecka i nad nim czuwa, a nauczyciel czuwa np. nad organizowanymi imprezami. Zastępca Dyrektora Przedszkola Miejskiego nr 5 z Oddziałami Integracyjnymi Urszula Nowakowska powiedziała, Ŝe czas pobytu dziecka w przedszkolu zaleŝy od rodzaju jego niepełnosprawności. Dziecko szybko się męczy. Jest to regulowane przez rodzica i pedagoga. Zastępca Prezydenta Miasta Rafał Zając zapytał, czy rodzice zgłaszają przyjęcie dziecka niepełnosprawnego do oddziału integracyjnego, a z braku miejsc nie są przyjmowane, czy jest zapotrzebowanie na utworzenie dodatkowych oddziałów integracyjnych. Dyrektor Przedszkola Miejskiego nr 5 z Oddziałami Integracyjnymi Teresa Kubiak powiedziała, Ŝe zgłosiła jedna osoba. Zastępca Prezydenta Miasta Rafał Zając powiedział, Ŝeby dziecko niepełnosprawne mogło pozostać w przedszkolu dłuŝej niŝ 4 godziny, to musi być opinia lekarza na to zezwalająca. Dyrektor Przedszkola Miejskiego nr 5 z Oddziałami Integracyjnymi Teresa Kubiak powiedziała, Ŝe są opinie lekarskie, Ŝe dziecko powinno przebywać w przedszkolu 1,5 godziny, ale są opinie gdzie nie jest określony czas, to moŝna sugerować, Ŝe moŝe przebywać dłuŝej niŝ 4 godziny. Jest współpraca z rodzicami w tym zakresie. KaŜdy przypadek jest indywidualnie rozpatrywany. Zastępca Dyrektora Przedszkola Miejskiego nr 5 z Oddziałami Integracyjnymi Urszula Nowakowska powiedziała, Ŝe dzieci po 4 godzinach wychodzą zmęczone. Jest to czas wystarczający. Dziecko przebywa w przedszkolu dłuŝej, jeŝeli rodzic przedłoŝy zaświadczenie lekarskie. Radny Mariusz Nosal zapytał, czy w innych przedszkolach będą utworzone oddziały integracyjne. Zastępca Prezydenta Miasta Rafał Zając powiedział, jak będzie zapotrzebowanie, to zostanie utworzony oddział integracyjny. Radny Mariusz Nosal powiedział, Ŝe wśród rodziców moŝna byłoby rozprowadzić ankietę, czy są zainteresowani przyjęciem dzieci do przedszkola z oddziałami integracyjnymi. Radny Piotr Szumin zapytał, czy są efekty integracji, która grupa osiąga większe korzyści, czy dzieci niepełnosprawne uczą się Ŝycia w społeczeństwie,

7 7 czy dzieci zdrowe uczą się akceptacji pewnych zachowań społeczności, czy integracja jest tylko w nazwie. Dyrektor Przedszkola Miejskiego nr 5 z Oddziałami Integracyjnymi Teresa Kubiak powiedziała, Ŝe obie grupy odnoszą duŝe korzyści. Rodzice są zachwyceni widząc efekty integracji. Są organizowane wspólne imprezy, występy, wycieczki. Rodzice bardzo się integrują. Dzieci pomagają sobie nawzajem. Efekty są niesamowite. Zastępca Prezydenta Miasta Rafał Zając powiedział, Ŝe w projekcie budŝetu miasta są przewidziane środki na zamontowanie windy w przedszkolu. Dofinansowanie w 50% deklaruje PFRON (Państwowy Fundusz Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych) i jeŝeli zostaną pozyskane środki, to będzie to zrealizowane. Radny Mariusz Nosal zapytał, czy jest moŝliwe, aby winda funkcjonowała od września. Zastępca Prezydenta Miasta Rafał Zając powiedział, jeŝeli będą środki, to tak. Radny Mariusz Nosal zapytał, czy winda będzie w Przedszkolu Miejskim nr 5 z Oddziałami Integracyjnymi. Zastępca Prezydenta Miasta Rafał Zając powiedział: tak. Komisja dokonała wizji lokalnej przedszkola, a następnie przystąpiła do dalszych obrad. Przewodnicząca Komisji Zofia Ławrynowicz zapytała o reakcję rodziców na podwyŝkę opłaty za pobyt dziecka w przedszkolu. Zastępca Dyrektora Przedszkola Miejskiego nr 5 z Oddziałami Integracyjnymi Urszula Nowakowska powiedziała, Ŝe róŝne były komentarze. Część rodziców chciało oddać dziecko do przedszkola prywatnego twierdząc, Ŝe nie jest duŝa róŝnica w opłacie, ale rezygnacji nie było. Radny Mariusz Nosal powiedział, Ŝe bardzo się cieszy, poniewaŝ bardzo waŝne jest to co dzieciom się oferuje. Zastępca Prezydenta Miasta Rafał Zając powiedział, Ŝe jak zostanie przyjęty projekt budŝetu miasta przez Radę Miejską, to w miesiącu styczniu zostanie zorganizowane spotkanie z dyrektorami przedszkoli i szkół osobno na temat rozdysponowania środków. Środki uzyskane ze zwiększonej opłaty zostaną przeznaczone na remont toalet, zakup pomocy naukowych, wymianę okien.

8 8 Zastępca Dyrektora Przedszkola Miejskiego nr 5 z Oddziałami Integracyjnymi Urszula Nowakowska powiedziała, Ŝe rodzicom jest informacja przekazywana o tym co w przedszkolu jest realizowane. Przewodnicząca Komisji Zofia Ławrynowicz w imieniu Komisji podziękowała za umoŝliwienie dokonania wizytacji Przedszkola i udział w posiedzeniu Pani Teresie Kubiak Dyrektor i Pani Urszuli Nowakowskiej Zastępcy Dyrektora Przedszkola Miejskiego nr 5 z Oddziałami Integracyjnymi oraz za udzielone informacje. Przewodnicząca poinformowała, Ŝe następne posiedzenie Komisji odbędzie się 11 grudnia br. o godz Komisja ustaliła, Ŝe następne posiedzenie odbędzie się w Gimnazjum nr 4, os. Zachód B/15 w Stargardzie Szczecińskim. Przewodnicząca Komisji podziękowała wszystkim za udział w obradach i dokonała zamknięcia posiedzenia Komisji. Protokołowała: Jolanta Kanicka Przewodnicząca Komisji Zofia Ławrynowicz Inspektor

Protokół nr 7/2011. 1. Zaopiniowanie projektów uchwał Rady Miejskiej z zakresu działania Komisji.

Protokół nr 7/2011. 1. Zaopiniowanie projektów uchwał Rady Miejskiej z zakresu działania Komisji. Protokół nr 7/2011 posiedzenia Komisji Oświaty, Kultury i Sportu Rady Miejskiej w Stargardzie Szczecińskim odbytego w dniu 24 maja 2011 roku. Członkowie Komisji zebrali się w Gimnazjum nr 1, ul. Popiela

Bardziej szczegółowo

Protokół nr 36/09. 1. Zaopiniowanie projektów uchwał Rady Miejskiej z zakresu działania Komisji.

Protokół nr 36/09. 1. Zaopiniowanie projektów uchwał Rady Miejskiej z zakresu działania Komisji. Protokół nr 36/09 z posiedzenia Komisji Oświaty, Kultury i Sportu Rady Miejskiej w Stargardzie Szczecińskim odbytego w dniu 23 i 30 czerwca 2009 roku. Członkowie Komisji zebrali się w Ośrodku Sportu i

Bardziej szczegółowo

Protokół nr 3/10. 1. Zaopiniowanie projektów uchwał Rady Miejskiej z zakresu działania Komisji.

Protokół nr 3/10. 1. Zaopiniowanie projektów uchwał Rady Miejskiej z zakresu działania Komisji. Protokół nr 3/10 posiedzenia Komisji Oświaty, Kultury i Sportu Rady Miejskiej w Stargardzie Szczecińskim odbytego w dniu 21 grudnia 2010 roku. Członkowie Komisji zebrali się w sali nr 32 Ratusza, Rynek

Bardziej szczegółowo

Protokół nr 37/2014. posiedzenia Komisji Rewizyjnej Rady Miejskiej w Stargardzie Szczecińskim odbytego w dniu 27 stycznia 2014 roku.

Protokół nr 37/2014. posiedzenia Komisji Rewizyjnej Rady Miejskiej w Stargardzie Szczecińskim odbytego w dniu 27 stycznia 2014 roku. Protokół nr 37/2014 posiedzenia Komisji Rewizyjnej Rady Miejskiej w Stargardzie Szczecińskim odbytego w dniu 27 stycznia 2014 roku. Członkowie Komisji obradowali w Gimnazjum nr 2 z Oddziałami Mistrzostwa

Bardziej szczegółowo

Protokół nr 6/2015. posiedzenia Komisji Społecznej Rady Miejskiej w Stargardzie Szczecińskim odbytego w dniu 20 kwietnia 2015 roku.

Protokół nr 6/2015. posiedzenia Komisji Społecznej Rady Miejskiej w Stargardzie Szczecińskim odbytego w dniu 20 kwietnia 2015 roku. Protokół nr 6/2015 posiedzenia Komisji Społecznej Rady Miejskiej w Stargardzie Szczecińskim odbytego w dniu 20 kwietnia 2015 roku. Członkowie Komisji zebrali się w sali posiedzeń Komisji, w Ratuszu, Rynek

Bardziej szczegółowo

Protokół z VI posiedzenia Komisji Oświaty Rady Dzielnicy Mokotów m.st. Warszawy w dniu 30 marca 2011 r.

Protokół z VI posiedzenia Komisji Oświaty Rady Dzielnicy Mokotów m.st. Warszawy w dniu 30 marca 2011 r. Protokół z VI posiedzenia Komisji Oświaty Rady Dzielnicy Mokotów m.st. Warszawy w dniu 30 marca 2011 r. W posiedzeniu udział wzięli członkowie Komisji (zgodnie z listą obecności stanowiącą załącznik nr

Bardziej szczegółowo

Protokół nr 5/2011. posiedzenia Komisji Gospodarczej Rady Miejskiej w Stargardzie Szczecińskim odbytego w dniu 4 marca 2011 roku.

Protokół nr 5/2011. posiedzenia Komisji Gospodarczej Rady Miejskiej w Stargardzie Szczecińskim odbytego w dniu 4 marca 2011 roku. Protokół nr 5/2011 posiedzenia Komisji Gospodarczej Rady Miejskiej w Stargardzie Szczecińskim odbytego w dniu 4 marca 2011 roku. Członkowie Komisji zebrali się w sali nr 32 Ratusza, Rynek Staromiejski

Bardziej szczegółowo

Protokół nr 4/2011. posiedzenia Komisji Społecznej Rady Miejskiej w Stargardzie Szczecińskim odbytego w dniu 18 i 25 stycznia 2011 roku.

Protokół nr 4/2011. posiedzenia Komisji Społecznej Rady Miejskiej w Stargardzie Szczecińskim odbytego w dniu 18 i 25 stycznia 2011 roku. Protokół nr 4/2011 posiedzenia Komisji Społecznej Rady Miejskiej w Stargardzie Szczecińskim odbytego w dniu 18 i 25 stycznia 2011 roku. Członkowie Komisji zebrali się w sali nr 32 Ratusza, Rynek Staromiejski

Bardziej szczegółowo

Protokół nr 27/XXVII z sesji Rady Powiatu Kwidzyńskiego odbytej 25 marca 2013 r.

Protokół nr 27/XXVII z sesji Rady Powiatu Kwidzyńskiego odbytej 25 marca 2013 r. Protokół nr 27/XXVII z sesji Rady Powiatu Kwidzyńskiego odbytej 25 marca 2013 r. Ad.1. Przewodniczący Rady Powiatu Jerzy Śnieg o godz. 15 30 otworzył obrady wypowiadając słowa: Otwieram obrady Sesji Rady

Bardziej szczegółowo

Protokół nr 12/ Zaopiniowanie projektów uchwał Rady Miejskiej z zakresu działania Komisji.

Protokół nr 12/ Zaopiniowanie projektów uchwał Rady Miejskiej z zakresu działania Komisji. Protokół nr 12/2011 posiedzenia Komisji Budżetu, Finansów i Rozwoju Rady Miejskiej w Stargardzie Szczecińskim odbytego w dniu 21 października 2011 roku. Członkowie Komisji zebrali się w sali nr 32 Ratusza,

Bardziej szczegółowo

Protokół nr 10/2011. posiedzenia Komisji Budżetu, Finansów i Rozwoju Rady Miejskiej w Stargardzie Szczecińskim odbytego w dniu 26 sierpnia 2011 roku.

Protokół nr 10/2011. posiedzenia Komisji Budżetu, Finansów i Rozwoju Rady Miejskiej w Stargardzie Szczecińskim odbytego w dniu 26 sierpnia 2011 roku. Protokół nr 10/2011 posiedzenia Komisji Budżetu, Finansów i Rozwoju Rady Miejskiej w Stargardzie Szczecińskim odbytego w dniu 26 sierpnia 2011 roku. Członkowie Komisji zebrali się w sali nr 32 Ratusza,

Bardziej szczegółowo

PROTOKÓŁ Nr XXXII/2013 z Sesji Rady Powiatu Toruńskiego odbytej w dniu 27 czerwca 2013 r. w Sali Konferencyjnej Starostwa Powiatowego w Toruniu

PROTOKÓŁ Nr XXXII/2013 z Sesji Rady Powiatu Toruńskiego odbytej w dniu 27 czerwca 2013 r. w Sali Konferencyjnej Starostwa Powiatowego w Toruniu PROTOKÓŁ Nr XXXII/2013 z Sesji Rady Powiatu Toruńskiego odbytej w dniu 27 czerwca 2013 r. w Sali Konferencyjnej Starostwa Powiatowego w Toruniu Przewodniczący Rady Andrzej Siemianowski o godz. 13 10 otworzył

Bardziej szczegółowo

Protokół Nr 51/09. Porządek obrad: 1. Otwarcie obrad Komisji. 2. Informacja nt. protokołu Nr 50/09 z posiedzenie Komisji z dnia 25.11.2009r.

Protokół Nr 51/09. Porządek obrad: 1. Otwarcie obrad Komisji. 2. Informacja nt. protokołu Nr 50/09 z posiedzenie Komisji z dnia 25.11.2009r. Protokół Nr 51/09 z posiedzenia Komisji Edukacji i Spraw Obywatelskich, które odbyło się w dniu 09.12.2009r. godz. 12.00 14.00 w sali nr 4 Urzędu Miejskiego w Pabianicach. Posiedzeniu przewodniczył Jarosław

Bardziej szczegółowo

Protokół nr 20/2012. posiedzenia Komisji Społecznej Rady Miejskiej w Stargardzie Szczecińskim odbytego w dniu 22 maja 2012 roku.

Protokół nr 20/2012. posiedzenia Komisji Społecznej Rady Miejskiej w Stargardzie Szczecińskim odbytego w dniu 22 maja 2012 roku. Protokół nr 20/2012 posiedzenia Komisji Społecznej Rady Miejskiej w Stargardzie Szczecińskim odbytego w dniu 22 maja 2012 roku. Członkowie Komisji zebrali się w Stargardzkim Stowarzyszeniu Klub Abstynenta

Bardziej szczegółowo

Protokół nr 21/2008. z posiedzenia Komisji Społecznej Rady Miejskiej w Stargardzie Szczecińskim w dniu 20 maja 2008 roku.

Protokół nr 21/2008. z posiedzenia Komisji Społecznej Rady Miejskiej w Stargardzie Szczecińskim w dniu 20 maja 2008 roku. Protokół nr 21/2008 z posiedzenia Komisji Społecznej Rady Miejskiej w Stargardzie Szczecińskim w dniu 20 maja 2008 roku. Członkowie Komisji zebrali się w Schronisku dla Bezdomnych Zwierząt w Kiczarowie

Bardziej szczegółowo

Protokół nr XX/2013 Komisji Oświaty, Kultury i Spraw Socjalnych Rady Miejskiej Krzywinia odbytej w dniu 19 września 2013 roku

Protokół nr XX/2013 Komisji Oświaty, Kultury i Spraw Socjalnych Rady Miejskiej Krzywinia odbytej w dniu 19 września 2013 roku Protokół nr XX/2013 Komisji Oświaty, Kultury i Spraw Socjalnych Rady Miejskiej Krzywinia odbytej w dniu 19 września 2013 roku Przewodnicząca Komisji Teresa Klupś otworzyła o godz. 15 00 Oświaty, Kultury

Bardziej szczegółowo

Ad. PUNKT 2 W wyniku głosowania Komisja przy 11 głosami za i 1 głosie wstrzymującym przyjęła protokół Nr 13/2009. (12 radnych na sali obrad).

Ad. PUNKT 2 W wyniku głosowania Komisja przy 11 głosami za i 1 głosie wstrzymującym przyjęła protokół Nr 13/2009. (12 radnych na sali obrad). PROTOKÓŁ nr 14/2009 z dnia 12 października 2009r. z posiedzenia Komisji Oświaty i Spraw Społecznych Rady Dzielnicy Ursus m.st. Warszawy Obradom przewodniczyła P. Małgorzata Szelenbaum - Przewodnicząca

Bardziej szczegółowo

PROTOKÓŁ NR IV/15 Z SESJI RADY MIEJSKIEJ W ŻYCHLINIE z dnia 25 lutego 2015 r.

PROTOKÓŁ NR IV/15 Z SESJI RADY MIEJSKIEJ W ŻYCHLINIE z dnia 25 lutego 2015 r. Sesja trwała od godz. 14.05 do godz. 14.25. PROTOKÓŁ NR IV/15 Z SESJI RADY MIEJSKIEJ W ŻYCHLINIE z dnia 25 lutego 2015 r. Na ogólną liczbę 15 radnych obecnych było 15, zgodnie z listą obecności stanowiącą

Bardziej szczegółowo

PROTOKÓŁ NR 43/10 z posiedzenia Komisji Finansów i Rozwoju Gospodarczego odbytego w dniu 25 sierpnia 2010 roku.

PROTOKÓŁ NR 43/10 z posiedzenia Komisji Finansów i Rozwoju Gospodarczego odbytego w dniu 25 sierpnia 2010 roku. PROTOKÓŁ NR 43/10 z posiedzenia Komisji Finansów i Rozwoju Gospodarczego odbytego w dniu 25 sierpnia 2010 roku. Komisja Finansów i Rozwoju Gospodarczego odbyła posiedzenie w następującym składzie osobowym:

Bardziej szczegółowo

PROTOKÓŁ Nr III/2006

PROTOKÓŁ Nr III/2006 PROTOKÓŁ Nr III/2006 z przebiegu III zwyczajnej sesji Rady Miejskiej w Zbąszynku odbytej w dniu 12 grudnia 2006 roku w sali konferencyjnej Urzędu Miejskiego w Zbąszynku Przewodniczący Rady Wioleta Muszyńska

Bardziej szczegółowo

PROTOKÓŁ Nr 19/11 z posiedzenia Komisji Spraw Społecznych w dniu 12 maja 2011 r. godz

PROTOKÓŁ Nr 19/11 z posiedzenia Komisji Spraw Społecznych w dniu 12 maja 2011 r. godz PROTOKÓŁ Nr 19/11 z posiedzenia Komisji Spraw Społecznych w dniu 12 maja 2011 r. godz. 14.00 Obecni na posiedzeniu Komisji 9 członków Komisji: 1. Jacek Bruździak 2. Mariola Jaciuk 3. Zofia Kolat 4. Regina

Bardziej szczegółowo

P R O T O K Ó Ł obrad XXI -nadzwyczajnej sesji IV kadencji Rady Powiatu w Kraśniku z dnia 26 lipca 2012 r.

P R O T O K Ó Ł obrad XXI -nadzwyczajnej sesji IV kadencji Rady Powiatu w Kraśniku z dnia 26 lipca 2012 r. P R O T O K Ó Ł obrad XXI -nadzwyczajnej sesji IV kadencji Rady Powiatu w Kraśniku z dnia 26 lipca 2012 r. XXI Sesja IV kadencji Rady Powiatu w Kraśniku rozpoczęła się o godz. 14.00 w budynku Starostwa

Bardziej szczegółowo

Protokół z posiedzenia Rady Działalności Pożytku Publicznego Miasta Chełm w dniu 08 listopada 2012r.

Protokół z posiedzenia Rady Działalności Pożytku Publicznego Miasta Chełm w dniu 08 listopada 2012r. Chełm, dnia 08 listopada 2012r. Protokół z posiedzenia Rady Działalności Pożytku Publicznego Miasta Chełm W dniu 08 listopada 2012r. w Urzędzie Miasta Chełm odbyło się pierwsze posiedzenie Rady Działalności

Bardziej szczegółowo

Protokół nr 16/2012. posiedzenia Komisji Rewizyjnej Rady Miejskiej w Stargardzie Szczecińskim odbytego w dniu 14 marca 2012 roku.

Protokół nr 16/2012. posiedzenia Komisji Rewizyjnej Rady Miejskiej w Stargardzie Szczecińskim odbytego w dniu 14 marca 2012 roku. Protokół nr 16/2012 posiedzenia Komisji Rewizyjnej Rady Miejskiej w Stargardzie Szczecińskim odbytego w dniu 14 marca 2012 roku. Członkowie Komisji obradowali w Urzędzie Miejskim, ul. Hetmana Stefana Czarnieckiego

Bardziej szczegółowo

Protokół XII/15. W sesji udział wzięli zgodnie z listą obecności stanowiącą załącznik nr 2 do protokołu:

Protokół XII/15. W sesji udział wzięli zgodnie z listą obecności stanowiącą załącznik nr 2 do protokołu: AB.0002.12.2015 Protokół XII/15 XII zwyczajnej sesji Rady Miejskiej w Młynarach z dnia 06 listopada 2015 roku, która odbyła się w Ośrodku Kultury w Młynarach. Na ogólną liczbę 15 radnych w sesji udział

Bardziej szczegółowo

Protokół Nr XIII/11 z odbytej w dniu 28 października 2011 r. sesji zwyczajnej Rady Powiatu w Opatowie

Protokół Nr XIII/11 z odbytej w dniu 28 października 2011 r. sesji zwyczajnej Rady Powiatu w Opatowie Protokół Nr XIII/11 z odbytej w dniu 28 października 2011 r. sesji zwyczajnej Rady Powiatu w Opatowie Sesję otworzył i przewodniczył jej obradom pan Zbigniew Wołcerz Przewodniczący Rady Powiatu, który

Bardziej szczegółowo

Protokół nr 2/2015. Dnia 14 stycznia 2015 roku odbyło się posiedzenie Komisji Oświaty, Kultury, Sportu i Rekreacji Rady Miejskiej w Wolsztynie.

Protokół nr 2/2015. Dnia 14 stycznia 2015 roku odbyło się posiedzenie Komisji Oświaty, Kultury, Sportu i Rekreacji Rady Miejskiej w Wolsztynie. Protokół nr 2/2015 Dnia 14 stycznia 2015 roku odbyło się posiedzenie Komisji Oświaty, Kultury, Sportu i Rekreacji Rady Miejskiej w Wolsztynie. Komisja Wolsztyn, 14 stycznia 2015 r. Oświaty, Kultury Sportu

Bardziej szczegółowo

Protokół nr 44/2014. posiedzenia Komisji Rewizyjnej Rady Miejskiej w Stargardzie Szczecińskim odbytego w dniu 24 września 2014 roku.

Protokół nr 44/2014. posiedzenia Komisji Rewizyjnej Rady Miejskiej w Stargardzie Szczecińskim odbytego w dniu 24 września 2014 roku. Protokół nr 44/2014 posiedzenia Komisji Rewizyjnej Rady Miejskiej w Stargardzie Szczecińskim odbytego w dniu 24 września 2014 roku. Członkowie Komisji obradowali w Schronisku dla Bezdomnych Zwierząt w

Bardziej szczegółowo

Protokół. ze wspólnego posiedzenia komisji stałych Rady Gminy Grodzisko Dolne

Protokół. ze wspólnego posiedzenia komisji stałych Rady Gminy Grodzisko Dolne Protokół ze wspólnego posiedzenia komisji stałych Rady Gminy Grodzisko Dolne (Komisja Rewizyjna, Komisja Spraw Społecznych, Komisja Budżetu i Finansów) odbytego w dniu 28 marca 2012r. W posiedzeniu udział

Bardziej szczegółowo

Protokół nr 34/XXXIV z sesji Rady Powiatu Kwidzyńskiego odbytej 16 grudnia 2013 r.

Protokół nr 34/XXXIV z sesji Rady Powiatu Kwidzyńskiego odbytej 16 grudnia 2013 r. Protokół nr 34/XXXIV z sesji Rady Powiatu Kwidzyńskiego odbytej 16 grudnia 2013 r. Ad.1. Przewodniczący Rady Powiatu Jerzy Śnieg o godz. 15 30 otworzył obrady wypowiadając słowa: Otwieram obrady Sesji

Bardziej szczegółowo

Protokół z XXIX sesji Rady Powiatu w Sandomierzu w dniu 23 kwietnia 2013 roku.

Protokół z XXIX sesji Rady Powiatu w Sandomierzu w dniu 23 kwietnia 2013 roku. Protokół z XXIX sesji Rady Powiatu w Sandomierzu w dniu 23 kwietnia 2013 roku. Sesja odbyła się w Sali Konferencyjnej Starostwa Powiatowego w Sandomierzu obrady rozpoczęto o godz. 10-tej. W Sesji uczestniczyło

Bardziej szczegółowo

aktualnej liczby uczniów w miesiącu otrzymania dotacji oraz rodzajów wydatków, na druku, który stanowi załącznik nr 4 do niniejszej uchwały

aktualnej liczby uczniów w miesiącu otrzymania dotacji oraz rodzajów wydatków, na druku, który stanowi załącznik nr 4 do niniejszej uchwały UCHWAŁA NR XIII/76/2011 RADY MIEJSKIEJ W JANIKOWIE z dnia 07 października 2011 roku. w sprawie ustalenia trybu udzielania i rozliczania dotacji dla niepublicznych szkół, przedszkoli oraz osób prowadzących

Bardziej szczegółowo

Protokół Nr 37/2009. Z posiedzenia Komisji Oświaty, Kultury i Sportu Rady Miejskiej w Brzesku. odbytego w dniu 21 sierpnia 2009 roku

Protokół Nr 37/2009. Z posiedzenia Komisji Oświaty, Kultury i Sportu Rady Miejskiej w Brzesku. odbytego w dniu 21 sierpnia 2009 roku Protokół Nr 37/2009 Z posiedzenia Komisji Oświaty, Kultury i Sportu Rady Miejskiej w Brzesku odbytego w dniu 21 sierpnia 2009 roku Posiedzeniu komisji przewodniczył radny Józef Kubas przewodniczący komisji.

Bardziej szczegółowo

Ad 3 Przewodniczący Komisji ds. Oświaty, Kultury, Zdrowia i Sportu odczytał proponowany porządek obrad, który stanowi zał. nr 2 nin. protokołu.

Ad 3 Przewodniczący Komisji ds. Oświaty, Kultury, Zdrowia i Sportu odczytał proponowany porządek obrad, który stanowi zał. nr 2 nin. protokołu. Protokół nr 3/15 z posiedzenia Komisji ds. Oświaty, Kultury, Zdrowia i Sportu, które odbyło się w dniu 8 stycznia 2015 r., o godz. 15.00, w sali konferencyjnej Urzędu Gminy Rudziniec. Ad 1,2 Przewodniczący

Bardziej szczegółowo

Przewodniczący Rady Sołeckiej w Brodziszowie

Przewodniczący Rady Sołeckiej w Brodziszowie Protokół nr 9/2011 z posiedzenia Komisji Oświaty, Kultury, Sportu, Turystyki i Promocji Gminy Rady Miejskiej Ząbkowic Śląskich odbytego w dniu 21 października 2011 roku Godzina rozpoczęcia obrad: 10:00

Bardziej szczegółowo

PROTOKÓŁ NR III/2010 Z OBRAD III SESJI RADY POWIATU NOWOTOMYSKIEGO KADENCJI W LATACH 2010-2014

PROTOKÓŁ NR III/2010 Z OBRAD III SESJI RADY POWIATU NOWOTOMYSKIEGO KADENCJI W LATACH 2010-2014 OG.0002.3.2011 PROTOKÓŁ NR III/2010 Z OBRAD III SESJI RADY POWIATU NOWOTOMYSKIEGO KADENCJI W LATACH 2010-2014 odbytej dnia 29 grudnia 2010 roku w Starostwie Powiatowym w Nowym Tomyślu Ad.1. Otwarcie III

Bardziej szczegółowo

DzierŜoniów, 16.11.2015 r. PROTOKÓŁ z I posiedzenia Gminnej Rady Działalności PoŜytku Publicznego

DzierŜoniów, 16.11.2015 r. PROTOKÓŁ z I posiedzenia Gminnej Rady Działalności PoŜytku Publicznego DzierŜoniów, 16.11.2015 r. PROTOKÓŁ z I posiedzenia Gminnej Rady Działalności PoŜytku Publicznego Posiedzenie Gminnej Rady Działalności PoŜytku Publicznego odbyło się w dniu 16 listopada 2015 roku o godz.

Bardziej szczegółowo

Obecność: Posiedzenie Komisji odbyło się w 6-osobowym składzie, wg. listy obecności, stanowiącej załącznik nr 1 do protokołu.

Obecność: Posiedzenie Komisji odbyło się w 6-osobowym składzie, wg. listy obecności, stanowiącej załącznik nr 1 do protokołu. Protokół Nr 53-10/2014 z posiedzenia Komisji Spraw Społecznych i Ochrony Zdrowia Rady Miasta Gdańska z dnia 27 sierpnia 2014 r. w Nowym Ratuszu, przy ul. Wały Jagiellońskie 1, w sali nr 208 Posiedzenie

Bardziej szczegółowo

Ad. 3 Zapoznanie się z aktualną sytuacją Przedszkola Miejskiego Nr 2 w Lubartowie

Ad. 3 Zapoznanie się z aktualną sytuacją Przedszkola Miejskiego Nr 2 w Lubartowie PROTOKÓŁ Nr 32/13 z posiedzenia Komisji Oświaty, Kultury, Sportu i Rekreacji w Przedszkolu Miejskim Nr 2 w Lubartowie przy ul. Kościuszki 1 w dniu 21 maja 2013r. Posiedzenie Komisji rozpoczęło się o godz.

Bardziej szczegółowo

PROTOKÓŁ Nr 8/2012 z posiedzenia Komisji Statutowej Rady Powiatu Nowosądeckiego 19 grudnia 2012 r.

PROTOKÓŁ Nr 8/2012 z posiedzenia Komisji Statutowej Rady Powiatu Nowosądeckiego 19 grudnia 2012 r. PROTOKÓŁ Nr 8/2012 z posiedzenia Komisji Statutowej Rady Powiatu Nowosądeckiego 19 grudnia 2012 r. Realizowany program posiedzenia: 1.Otwarcie posiedzenia i przyjęcie porządku posiedzenia. 2.Przyjęcie

Bardziej szczegółowo

Wobec braku uwag Przewodniczący obrad poddał projekt porządku obrad pod głosowanie.

Wobec braku uwag Przewodniczący obrad poddał projekt porządku obrad pod głosowanie. PROTOKÓŁ Nr XXXVII/2014 z nadzwyczajnej sesji Rady Miejskiej w Końskich odbytej w dniu 16 stycznia 2014 r. w siedzibie Urzędu Miasta i Gminy w Końskich W nadzwyczajnej sesji Rady Miejskiej w Końskich wzięło

Bardziej szczegółowo

Obrady nadzwyczajnej sesji Rady Miejskiej odbyły się w sali narad Urzędu Miasta i Gminy Połaniec.

Obrady nadzwyczajnej sesji Rady Miejskiej odbyły się w sali narad Urzędu Miasta i Gminy Połaniec. Połaniec, dnia 30.09.2015 r. Projekt Protokołu Nr XIII/2015 z nadzwyczajnej sesji Rady Miejskiej w Połańcu w dniu 30 września 2015 roku. Obrady nadzwyczajnej sesji Rady Miejskiej odbyły się w sali narad

Bardziej szczegółowo

P R O T O K Ó Ł NR 2/2011 z posiedzenia Komisji Oświaty, Zdrowia, Kultury i Spraw Socjalnych odbytego 21 stycznia 2011 roku

P R O T O K Ó Ł NR 2/2011 z posiedzenia Komisji Oświaty, Zdrowia, Kultury i Spraw Socjalnych odbytego 21 stycznia 2011 roku P R O T O K Ó Ł NR 2/2011 z posiedzenia Komisji Oświaty, Zdrowia, Kultury i Spraw Socjalnych odbytego 21 stycznia 2011 roku Obecność na posiedzeniu Komisji Oświaty, Zdrowia, Kultury i Spraw Socjalnych

Bardziej szczegółowo

Protokół Nr 15/2015 z posiedzenia Komisji Budżetu, Finansów, Handlu, Usług i Ochrony Środowiska odbytego w dniu r.

Protokół Nr 15/2015 z posiedzenia Komisji Budżetu, Finansów, Handlu, Usług i Ochrony Środowiska odbytego w dniu r. Protokół Nr 15/2015 z posiedzenia Komisji Budżetu, Finansów, Handlu, Usług i Ochrony Środowiska odbytego w dniu 8.12.2015r. Radni obecni wg. załączonej listy obecności. 1. Otwarcie posiedzenia, zmiany

Bardziej szczegółowo

Zarządzenie Nr 376/2015 Prezydenta Miasta Kalisza z dnia 26 sierpnia 2015 r.

Zarządzenie Nr 376/2015 Prezydenta Miasta Kalisza z dnia 26 sierpnia 2015 r. Zarządzenie Nr 376/2015 Prezydenta Miasta Kalisza z dnia 26 sierpnia 2015 r. zmieniające zarządzenie w sprawie Biuletynu Informacji Publicznej Urzędu Miejskiego w Kaliszu. Na podstawie art. 33 ust. 3 ustawy

Bardziej szczegółowo

1. Otwarcie posiedzenia Komisji i stwierdzenie quorum.

1. Otwarcie posiedzenia Komisji i stwierdzenie quorum. OAB.AM 0052 5 /3/07 Protokół Nr 3/07 ze wspólnego posiedzenia: Komisji Oświaty, Komisji Budżetu i Gospodarki oraz Komisji Spraw Społecznych które odbyło się w dniu 18 kwietnia 2007 r. w Starostwie Powiatowym

Bardziej szczegółowo

Protokół nr X/1/11. z sesji Rady Gminy Grodzisko Dolne. odbytej w dniu 27 lipca 2011r. w sali narad Urzędu Gminy

Protokół nr X/1/11. z sesji Rady Gminy Grodzisko Dolne. odbytej w dniu 27 lipca 2011r. w sali narad Urzędu Gminy Protokół nr X/1/11 z sesji Rady Gminy Grodzisko Dolne odbytej w dniu 27 lipca 2011r. w sali narad Urzędu Gminy O godz. 11.15.00 Przewodniczący Rady Gminy Jerzy Gdański dokonał otwarcia obrad X sesji Rady

Bardziej szczegółowo

UCHWAŁA Nr XXIX/267/09 Rady Miejskiej w Bobolicach z dnia 28 kwietnia 2009 r.

UCHWAŁA Nr XXIX/267/09 Rady Miejskiej w Bobolicach z dnia 28 kwietnia 2009 r. UCHWAŁA Nr XXIX/267/09 w sprawie udzielania i rozliczania dotacji dla niepublicznych : szkół, przedszkoli, zespołów wychowania przedszkolnego i punktów przedszkolnych prowadzonych na terenie gminy Bobolice

Bardziej szczegółowo

Obradom przewodniczył Przewodniczący Rady Gminy radny Jan Mirosław Kulasik. Na stan rady (15 radnych), obecnych było 15 radnych.

Obradom przewodniczył Przewodniczący Rady Gminy radny Jan Mirosław Kulasik. Na stan rady (15 radnych), obecnych było 15 radnych. P R O T O K Ó Ł N R XIV / 2015 z sesji Rady Gminy w Kadzidle, która odbyła się w dniu 29 grudnia 2015 roku o godz 9 00 w lokalu Urzędu Gminy (sala narad) w Kadzidle Obradom przewodniczył Przewodniczący

Bardziej szczegółowo

PROTOKÓŁ Nr XIII/2011 z Sesji Rady Powiatu Toruńskiego odbytej w dniu 15 grudnia 2011 r. w Sali Konferencyjnej Starostwa Powiatowego w Toruniu

PROTOKÓŁ Nr XIII/2011 z Sesji Rady Powiatu Toruńskiego odbytej w dniu 15 grudnia 2011 r. w Sali Konferencyjnej Starostwa Powiatowego w Toruniu PROTOKÓŁ Nr XIII/2011 z Sesji Rady Powiatu Toruńskiego odbytej w dniu 15 grudnia 2011 r. w Sali Konferencyjnej Starostwa Powiatowego w Toruniu Przewodniczący Rady Andrzej Siemianowski o godz. 12 00 otworzył

Bardziej szczegółowo

Protokół nr 2/14 z posiedzenia Komisji Budżetu, Rozwoju Gospodarczego i Promocji Rady Miejskiej w Paczkowie z dnia 20 marca 2014 r.

Protokół nr 2/14 z posiedzenia Komisji Budżetu, Rozwoju Gospodarczego i Promocji Rady Miejskiej w Paczkowie z dnia 20 marca 2014 r. Protokół nr 2/14 z posiedzenia Komisji Budżetu, Rozwoju Gospodarczego i Promocji Rady Miejskiej w Paczkowie z dnia 20 marca 2014 r. W posiedzeniu uczestniczyli członkowie wg załączonej listy obecności

Bardziej szczegółowo

Protokół nr 9 z posiedzenia Komisji Rewizyjnej Rady Miasta Katowice.

Protokół nr 9 z posiedzenia Komisji Rewizyjnej Rady Miasta Katowice. BRM.0012.1.9.2015.PS Protokół nr 9 z posiedzenia Komisji Rewizyjnej Rady Miasta Katowice. Data posiedzenia: 13.10.2015 r. Miejsce posiedzenia: Urząd Miasta Katowice ul. Młyńska 4 sala 315. Godzina rozpoczęcia

Bardziej szczegółowo

Protokół nr 14/2012. posiedzenia Komisji Rewizyjnej Rady Miejskiej w Stargardzie Szczecińskim odbytego w dniu 25 stycznia 2012 roku.

Protokół nr 14/2012. posiedzenia Komisji Rewizyjnej Rady Miejskiej w Stargardzie Szczecińskim odbytego w dniu 25 stycznia 2012 roku. Protokół nr 14/2012 posiedzenia Komisji Rewizyjnej Rady Miejskiej w Stargardzie Szczecińskim odbytego w dniu 25 stycznia 2012 roku. Członkowie Komisji obradowali w Urzędzie Miejskim, ul. Hetmana Stefana

Bardziej szczegółowo

Protokół Nr XXXII/2013 z sesji Rady Powiatu w Oławie odbytej w dniu 29 maja 2013 r.

Protokół Nr XXXII/2013 z sesji Rady Powiatu w Oławie odbytej w dniu 29 maja 2013 r. Protokół Nr XXXII/2013 z sesji Rady Powiatu w Oławie odbytej w dniu 29 maja 2013 r. Przewodnicząca Rady Powiatu Bożena Worek o godzinie 13:00 otworzyła XXXII sesję Rady Powiatu. Po powitaniu radnych i

Bardziej szczegółowo

PROTOKÓŁ Nr 7/2015. Komisja Oświaty, Kultury i Sportu obradowała w składzie:

PROTOKÓŁ Nr 7/2015. Komisja Oświaty, Kultury i Sportu obradowała w składzie: PROTOKÓŁ Nr 7/2015 z posiedzenia Komisji Oświaty, Kultury i Sportu Rady Miejskiej w Brzesku odbytego w dniu 24 czerwca 2015 r. w sali obrad Urzędu Miejskiego w Brzesku przy ul. Głowackiego 51. W posiedzeniu

Bardziej szczegółowo

Protokół z XI posiedzenia Komisji Budżetu i Finansów Rady Dzielnicy Mokotów m.st. Warszawy w dniu 12 września 2011 r.

Protokół z XI posiedzenia Komisji Budżetu i Finansów Rady Dzielnicy Mokotów m.st. Warszawy w dniu 12 września 2011 r. Protokół z XI posiedzenia Komisji Budżetu i Finansów Rady Dzielnicy Mokotów m.st. Warszawy w dniu 12 września 2011 r. W posiedzeniu udział wzięli członkowie Komisji (zgodnie z listą obecności stanowiącą

Bardziej szczegółowo

Protokół Nr I/2002 z sesji Rady Gminy Skąpe odbytej w dniu 19 listopada 2002 r.

Protokół Nr I/2002 z sesji Rady Gminy Skąpe odbytej w dniu 19 listopada 2002 r. Protokół Nr I/2002 z sesji Rady Gminy Skąpe odbytej w dniu 19 listopada 2002 r. Przewodniczący Rady Gminy kadencji 1998-2002 - Jan Rączkowski otworzył obrady I Inauguracyjnej Sesji nowo wybranej Rady Gminy

Bardziej szczegółowo

P R O T O K Ó Ł NR 29/2013 z posiedzenia Komisji Oświaty, Zdrowia, Kultury i Spraw Socjalnych odbytego 11 października 2013 roku

P R O T O K Ó Ł NR 29/2013 z posiedzenia Komisji Oświaty, Zdrowia, Kultury i Spraw Socjalnych odbytego 11 października 2013 roku P R O T O K Ó Ł NR 29/2013 z posiedzenia Komisji Oświaty, Zdrowia, Kultury i Spraw Socjalnych odbytego 11 października 2013 roku Obecność na posiedzeniu Komisji przedstawia się według listy obecności załączonej

Bardziej szczegółowo

Protokół Nr X/2011 z sesji Rady Powiatu w Oławie odbytej w dniu 24 sierpnia 2011 r. w sali posiedzeń Starostwa Powiatowego w Oławie

Protokół Nr X/2011 z sesji Rady Powiatu w Oławie odbytej w dniu 24 sierpnia 2011 r. w sali posiedzeń Starostwa Powiatowego w Oławie Protokół Nr X/2011 z sesji Rady Powiatu w Oławie odbytej w dniu 24 sierpnia 2011 r. w sali posiedzeń Starostwa Powiatowego w Oławie Przewodnicząca Rady Powiatu Ewa Szczepanik o godzinie 13:00 otworzyła

Bardziej szczegółowo

XXXI sesja VI kadencji w dniu 15 kwietnia 2013 r.

XXXI sesja VI kadencji w dniu 15 kwietnia 2013 r. Dz.18.0020.1.31.2013 Podsumowanie: XXXI sesja VI kadencji w dniu 15 kwietnia 2013 r. Porządek obrad: 1. Otwarcie sesji. 2. Zatwierdzenie porządku obrad. 3. Przyjęcie protokołu z XXX sesji. 4. Roczne Sprawozdanie

Bardziej szczegółowo

PROTOKOŁ Nr XI /2015 Z ODBYTEJ NADZWYCZAJNEJ XI SESJI RADY MIEJSKIEJ SIERPCA

PROTOKOŁ Nr XI /2015 Z ODBYTEJ NADZWYCZAJNEJ XI SESJI RADY MIEJSKIEJ SIERPCA PROTOKOŁ Nr XI /2015 Z ODBYTEJ NADZWYCZAJNEJ XI SESJI RADY MIEJSKIEJ SIERPCA w dniu 15 lipca 2015r. Sesja Rady Miejskiej odbyła się w sali posiedzeń Urzędu Miejskiego w Sierpcu. Rozpoczęła się o godz.

Bardziej szczegółowo

UCHWAŁA Rady Miejskiej w Radzyminie z dnia.2014 r

UCHWAŁA Rady Miejskiej w Radzyminie z dnia.2014 r UCHWAŁA Rady Miejskiej w Radzyminie z dnia.2014 r w sprawie trybu udzielania i rozliczania dotacji dla przedszkoli, szkół i innych form wychowania przedszkolnego prowadzonych na terenie Gminy Radzymin

Bardziej szczegółowo

Protokół Nr 63/08 z posiedzenia Zarządu Powiatu w Sulęcinie w dniu 11 czerwca 2008r.

Protokół Nr 63/08 z posiedzenia Zarządu Powiatu w Sulęcinie w dniu 11 czerwca 2008r. Posiedzenie Zarządu rozpoczęto o godz. 15:10 W posiedzeniu Zarządu udział wzięli: 1. Stanisław Kubiak Starosta 2. Dariusz Ejchart Wicestarosta 3. Dariusz Czarny członek Zarządu 4. Andrzej Kuchnio członek

Bardziej szczegółowo

UCHWAŁA NR XXXV/ 174 /10 RADY GMINY CEGŁÓW z dnia 28 stycznia 2010r. w sprawie zatwierdzenia planów pracy stałych komisji Rady Gminy Cegłów w 2010r

UCHWAŁA NR XXXV/ 174 /10 RADY GMINY CEGŁÓW z dnia 28 stycznia 2010r. w sprawie zatwierdzenia planów pracy stałych komisji Rady Gminy Cegłów w 2010r UCHWAŁA NR XXXV/ 174 /10 RADY GMINY CEGŁÓW z dnia 28 stycznia 2010r w sprawie zatwierdzenia planów pracy stałych komisji Rady Gminy Cegłów w 2010r Na podstawie art. 21 ust. 3 ustawy z dnia 8 marca 1990

Bardziej szczegółowo

PROTOKÓŁ NR 47/10 z posiedzenia Komisji Ochrony Zdrowia i Opieki Społecznej odbytego w dniu 4 listopada 2010 roku w godzinach od 12 00 do 13 40

PROTOKÓŁ NR 47/10 z posiedzenia Komisji Ochrony Zdrowia i Opieki Społecznej odbytego w dniu 4 listopada 2010 roku w godzinach od 12 00 do 13 40 1 z 5 PROTOKÓŁ NR 47/10 z posiedzenia Komisji Ochrony Zdrowia i Opieki Społecznej odbytego w dniu 4 listopada 2010 roku w godzinach od 12 00 do 13 40 Komisja Ochrony Zdrowia i Opieki Społecznej odbyła

Bardziej szczegółowo

P R O T O K Ó Ł NR 23/2009 z posiedzenia Komisji Oświaty, Zdrowia, Kultury i Spraw Socjalnych odbytego 26 października 2009 roku

P R O T O K Ó Ł NR 23/2009 z posiedzenia Komisji Oświaty, Zdrowia, Kultury i Spraw Socjalnych odbytego 26 października 2009 roku 1 P R O T O K Ó Ł NR 23/2009 z posiedzenia Komisji Oświaty, Zdrowia, Kultury i Spraw Socjalnych odbytego 26 października 2009 roku Obecność na posiedzeniu Komisji przedstawia się według listy obecności

Bardziej szczegółowo

PROTOKÓŁ NR 1/12 posiedzenia Komisji Rewizyjnej Rady Gminy Łomża odbytego w dniu 26 kwietnia 2012 r.

PROTOKÓŁ NR 1/12 posiedzenia Komisji Rewizyjnej Rady Gminy Łomża odbytego w dniu 26 kwietnia 2012 r. PROTOKÓŁ NR 1/12 posiedzenia Komisji Rewizyjnej Rady Gminy Łomża odbytego w dniu 26 kwietnia 2012 r. Miejsce obrad: sala konferencyjna Urzędu Gminy Łomża, ul. Mari Skłodowskiej Curie 1a. Obrady Rozpoczęto

Bardziej szczegółowo

PROTOKÓŁ NR 3/2004 z posiedzenia Komisji Oświaty, Kultury, Sportu, Zdrowia i Opieki Społecznej w dniu 09.03.2004 r.

PROTOKÓŁ NR 3/2004 z posiedzenia Komisji Oświaty, Kultury, Sportu, Zdrowia i Opieki Społecznej w dniu 09.03.2004 r. PROTOKÓŁ NR 3/2004 z posiedzenia Komisji Oświaty, Kultury, Sportu, Zdrowia i Opieki Społecznej w dniu 09.03.2004 r. Obecni : Według załączonej listy obecności ( załącznik nr 1 protokołu ). Porządek posiedzenia

Bardziej szczegółowo

UCHWAŁA NR IX/85/2011 Rady Miejskiej w Świebodzinie z dnia 31 maja 2011 r.

UCHWAŁA NR IX/85/2011 Rady Miejskiej w Świebodzinie z dnia 31 maja 2011 r. UCHWAŁA NR IX/85/2011 Rady Miejskiej w Świebodzinie z dnia 31 maja 2011 r. w sprawie trybu udzielania i rozliczania dotacji przedszkolom, szkołom i placówkom prowadzonym przez osoby fizyczne lub osoby

Bardziej szczegółowo

PROTOKÓŁ NR II/10 Z SESJI RADY POWIATU ZŁOTOWSKIEGO ODBYTEJ W DNIU 15 GRUDNIA 2010 ROKU

PROTOKÓŁ NR II/10 Z SESJI RADY POWIATU ZŁOTOWSKIEGO ODBYTEJ W DNIU 15 GRUDNIA 2010 ROKU ORO-OO41/2/2010 PROTOKÓŁ NR II/10 Z SESJI RADY POWIATU ZŁOTOWSKIEGO ODBYTEJ W DNIU 15 GRUDNIA 2010 ROKU Otwarcie sesji, stwierdzenie prawomocności obrad. Obrady sesji rozpoczęły się o godz. 15 00, a zakończyły

Bardziej szczegółowo

Lista obecności stanowi załącznik nr 1 do protokołu.

Lista obecności stanowi załącznik nr 1 do protokołu. Protokół nr 13/2015 z posiedzenia Komisji Oświaty i Wychowania Rady Miejskiej w Suwałkach odbytego w dniu 9 grudnia 2015 r. w godz. od 15 30 do 16 30 w sali nr 146 w Urzędzie Miejskim w Suwałkach. Obecni

Bardziej szczegółowo

Kraków, dnia 17 lutego 2014 r. Poz. 996 UCHWAŁA NR XXXXVIII/426/2014 RADY MIEJSKIEJ W KRZESZOWICACH. z dnia 30 stycznia 2014 roku

Kraków, dnia 17 lutego 2014 r. Poz. 996 UCHWAŁA NR XXXXVIII/426/2014 RADY MIEJSKIEJ W KRZESZOWICACH. z dnia 30 stycznia 2014 roku DZIENNIK URZĘDOWY WOJEWÓDZTWA MAŁOPOLSKIEGO Kraków, dnia 17 lutego 2014 r. Poz. 996 UCHWAŁA NR XXXXVIII/426/2014 RADY MIEJSKIEJ W KRZESZOWICACH z dnia 30 stycznia 2014 roku w sprawie trybu udzielania i

Bardziej szczegółowo

P R O T O K Ó Ł Nr X/2014 z posiedzenia Rady Gminy w Krasnem odbytego w dniu 31 października 2014 roku w sali konferencyjnej Urzędu Gminy w Krasnem

P R O T O K Ó Ł Nr X/2014 z posiedzenia Rady Gminy w Krasnem odbytego w dniu 31 października 2014 roku w sali konferencyjnej Urzędu Gminy w Krasnem P R O T O K Ó Ł Nr X/2014 z posiedzenia Rady Gminy w Krasnem odbytego w dniu 31 października 2014 roku w sali konferencyjnej Urzędu Gminy w Krasnem Stan radnych Rady Gminy - 15 osób Obecnych na posiedzeniu

Bardziej szczegółowo

P R O T O K Ó Ł NR IX/2014 Z IX Sesji Rady Gminy Krzykosy odbytej w dniu 29 czerwca 2015 roku

P R O T O K Ó Ł NR IX/2014 Z IX Sesji Rady Gminy Krzykosy odbytej w dniu 29 czerwca 2015 roku P R O T O K Ó Ł NR IX/2014 Z IX Sesji Rady Gminy Krzykosy odbytej w dniu 29 czerwca 2015 roku W Sesji uczestniczyli radni oraz sołtysi wg załączonych list obecności oraz Pan Andrzej Janicki Wójt Gminy

Bardziej szczegółowo

Protokół nr 31/2013. Porządek obrad Komisji Gospodarczej:

Protokół nr 31/2013. Porządek obrad Komisji Gospodarczej: Protokół nr 31/2013 wspólnego posiedzenia Komisji Gospodarczej z Komisją Oświaty, Kultury i Sportu Rady Miejskiej w Stargardzie Szczecińskim odbytego w dniu 18 kwietnia 2013 roku. Członkowie obu Komisji

Bardziej szczegółowo

PROTOKÓŁ Nr VII.2015 przebiegu Sesji Rady Dzielnicy Nowe Miasto która odbyła się w dniu 14 sierpnia 2015 r. Otwarcie Sesji

PROTOKÓŁ Nr VII.2015 przebiegu Sesji Rady Dzielnicy Nowe Miasto która odbyła się w dniu 14 sierpnia 2015 r. Otwarcie Sesji PROTOKÓŁ Nr VII.2015 przebiegu Sesji Rady Dzielnicy Nowe Miasto która odbyła się w dniu 14 sierpnia 2015 r. Otwarcie Sesji 14.00. Sesję Sesja odbyła się w sali obrad Urzędu Miasta przy ul. Dąbrowskiego

Bardziej szczegółowo

Protokół nr 23/2012. posiedzenia Komisji Rewizyjnej Rady Miejskiej w Stargardzie Szczecińskim odbytego w dniu 21 listopada 2012 roku.

Protokół nr 23/2012. posiedzenia Komisji Rewizyjnej Rady Miejskiej w Stargardzie Szczecińskim odbytego w dniu 21 listopada 2012 roku. Protokół nr 23/2012 posiedzenia Komisji Rewizyjnej Rady Miejskiej w Stargardzie Szczecińskim odbytego w dniu 21 listopada 2012 roku. Członkowie Komisji obradowali w Stargardzkim Centrum Kultury, ul. Marszałka

Bardziej szczegółowo

Protokół Nr XX/12. Z sesji Rady Gminy Dłutów, która odbyła się w dniu 28 grudnia 2012 roku w Domu Kultury w Dłutowie ul. Polna 3.

Protokół Nr XX/12. Z sesji Rady Gminy Dłutów, która odbyła się w dniu 28 grudnia 2012 roku w Domu Kultury w Dłutowie ul. Polna 3. Protokół Nr XX/12 Z sesji Rady Gminy Dłutów, która odbyła się w dniu 28 grudnia 2012 roku w Domu Kultury w Dłutowie ul. Polna 3. Obradom przewodniczył Andrzej Oset Przewodniczący Rady Gminy Dłutów. Sesję

Bardziej szczegółowo

Protokół Nr 34/09 z posiedzenia Komisji Finansów i BudŜetu Miasta Rady Miasta Bielsk Podlaski w dniu 21 października 2009 r.

Protokół Nr 34/09 z posiedzenia Komisji Finansów i BudŜetu Miasta Rady Miasta Bielsk Podlaski w dniu 21 października 2009 r. Br.0063-1-9/09 Protokół Nr 34/09 z posiedzenia Komisji Finansów i BudŜetu Miasta Rady Miasta Bielsk Podlaski w dniu Posiedzenie Komisji odbyło się w sali nr 36 Urzędu Miasta Bielsk Podlaski w godzinach

Bardziej szczegółowo

PROTOKÓŁ Nr XV/2003 z Sesji Rady Powiatu w Ostródzie z dnia 22 grudnia 2003r.

PROTOKÓŁ Nr XV/2003 z Sesji Rady Powiatu w Ostródzie z dnia 22 grudnia 2003r. PROTOKÓŁ Nr XV/2003 z Sesji Rady Powiatu w Ostródzie z dnia 22 grudnia 2003r. Obrady rozpoczęto o godz. 10.00, zakończono o godz. 11.35. Podjęto uchwały od Nr XV/86/2003 do Nr XV/89/2003. W sesji uczestniczyło

Bardziej szczegółowo

Warszawa, dnia 27 kwietnia 2015 r. Poz. 4032 UCHWAŁA NR VI/23/2015 RADY GMINY SOŃSK. z dnia 27 marca 2015 r.

Warszawa, dnia 27 kwietnia 2015 r. Poz. 4032 UCHWAŁA NR VI/23/2015 RADY GMINY SOŃSK. z dnia 27 marca 2015 r. DZIENNIK URZĘDOWY WOJEWÓDZTWA MAZOWIECKIEGO Warszawa, dnia 27 kwietnia 2015 r. Poz. 4032 UCHWAŁA NR VI/23/2015 RADY GMINY SOŃSK z dnia 27 marca 2015 r. w sprawie trybu udzielania i rozliczania dotacji

Bardziej szczegółowo

PROTOKÓŁ nr 16 z posiedzenia Komisji Oświaty, Kultury i Sportu, które odbyło się w dniu 24 października 2007 roku

PROTOKÓŁ nr 16 z posiedzenia Komisji Oświaty, Kultury i Sportu, które odbyło się w dniu 24 października 2007 roku PROTOKÓŁ nr 16 z posiedzenia Komisji Oświaty, Kultury i Sportu, które odbyło się w dniu 24 października 2007 roku O godzinie 16 00 posiedzenie Komisji otworzył i przywitał wszystkich zebranych Przewodniczący

Bardziej szczegółowo

PROTOKÓŁ NR XXVII/09 Z SESJI RADY POWIATU W SULĘCINIE III KADENCJI. Z DNIA 27 marca 2009r.

PROTOKÓŁ NR XXVII/09 Z SESJI RADY POWIATU W SULĘCINIE III KADENCJI. Z DNIA 27 marca 2009r. PROTOKÓŁ NR XXVII/09 Z SESJI RADY POWIATU W SULĘCINIE III KADENCJI Z DNIA 27 marca 2009r. Protokół XXVII/09 z sesji Rady Powiatu w Sulęcinie z dnia 27 marca 2009r. O godz. 16:00 Przewodniczący Rady Bronisław

Bardziej szczegółowo

Protokół nr 35/2013. posiedzenia Komisji Rewizyjnej Rady Miejskiej w Stargardzie Szczecińskim odbytego w dniu 20 listopada 2013 roku.

Protokół nr 35/2013. posiedzenia Komisji Rewizyjnej Rady Miejskiej w Stargardzie Szczecińskim odbytego w dniu 20 listopada 2013 roku. Protokół nr 35/2013 posiedzenia Komisji Rewizyjnej Rady Miejskiej w Stargardzie Szczecińskim odbytego w dniu 20 listopada 2013 roku. Członkowie Komisji obradowali w Stargardzkim Centrum Kultury, ul. Marszałka

Bardziej szczegółowo

PROTOKÓŁ NR XL/10 Z SESJI RADY POWIATU W SULĘCINIE III KADENCJI. Z DNIA 25 MAJA 2010r.

PROTOKÓŁ NR XL/10 Z SESJI RADY POWIATU W SULĘCINIE III KADENCJI. Z DNIA 25 MAJA 2010r. PROTOKÓŁ NR XL/10 Z SESJI RADY POWIATU W SULĘCINIE III KADENCJI Z DNIA 25 MAJA 2010r. Protokół XL/10 z sesji Rady Powiatu w Sulęcinie z dnia 25 maja 2010r. O godz. 16:10 Przewodniczący Rady Bronisław Krych

Bardziej szczegółowo

Protokół Nr 53/09. Obecni wg załączonej listy obecności. Posiedzeniu przewodniczył Krzysztof Rąkowski Przewodniczący ww. Komisji.

Protokół Nr 53/09. Obecni wg załączonej listy obecności. Posiedzeniu przewodniczył Krzysztof Rąkowski Przewodniczący ww. Komisji. Protokół Nr 53/09 z posiedzenia Komisji Polityki Społecznej i Promocji Miasta, które odbyło się dnia 23.09.2009r. o godz. 8.00 10.00 w sali nr 32 Urzędu Miejskiego w Pabianicach ul. Zamkowa 16. Obecni

Bardziej szczegółowo

Protokół Nr 136/10 z posiedzenia Zarządu Powiatu w Sulęcinie w dniu 27 kwietnia 2010 r.

Protokół Nr 136/10 z posiedzenia Zarządu Powiatu w Sulęcinie w dniu 27 kwietnia 2010 r. Protokół Nr 136/10 z posiedzenia Zarządu Powiatu w Sulęcinie w dniu 27 kwietnia 2010 r. Posiedzenie Zarządu Powiatu rozpoczęto o godz. 14.10. W posiedzeniu udział wzięli: 1. Stanisław Kubiak Starosta Sulęciński

Bardziej szczegółowo

Protokół Nr 34/09 z posiedzenia Komisji do spraw Inwestycji i Gospodarki Komunalnej Rady Miasta Bielsk Podlaski z 8 grudnia 2009 r.

Protokół Nr 34/09 z posiedzenia Komisji do spraw Inwestycji i Gospodarki Komunalnej Rady Miasta Bielsk Podlaski z 8 grudnia 2009 r. Br. 0063-2-11/09 Protokół Nr 34/09 z posiedzenia Komisji do spraw Inwestycji i Gospodarki Komunalnej Rady Miasta Bielsk Podlaski z 8 grudnia 2009 r. Posiedzenie Komisji odbyło się w sali posiedzeń nr 36

Bardziej szczegółowo

Gminy Rogowo. Za przyjęciem protokołu bez czytania jego treści głosowało 12 radnych, 2 radnych ( Słomiński i Szałwiński ) wstrzymało się od

Gminy Rogowo. Za przyjęciem protokołu bez czytania jego treści głosowało 12 radnych, 2 radnych ( Słomiński i Szałwiński ) wstrzymało się od P r o t o k ó ł Nr VIII/04 z obrad XIX sesji Rady Gminy w Rogowie odbytej w dniu 29 grudnia 2004r pod przewodnictwem przewodniczącego Rady Gminy Pana Marka Długokęckiego. Na obrady sesji przybyło 14 radnych

Bardziej szczegółowo

PROTOKÓŁ NR 1/2010 z posiedzenia Komisji Finansów, Rozwoju i Promocji w dniu 21.01.2010 r.

PROTOKÓŁ NR 1/2010 z posiedzenia Komisji Finansów, Rozwoju i Promocji w dniu 21.01.2010 r. PROTOKÓŁ NR 1/2010 z posiedzenia Komisji Finansów, Rozwoju i Promocji w dniu 21.01.2010 r. Obecni : Według załączonej listy obecności ( załącznik nr 1 protokołu ). Porządek posiedzenia : 1. Informacja

Bardziej szczegółowo

Uchwała Nr XXIX/400/2008 Rady Miasta Ostrowca Świętokrzyskiego z dnia 30 października 2008 r.

Uchwała Nr XXIX/400/2008 Rady Miasta Ostrowca Świętokrzyskiego z dnia 30 października 2008 r. Uchwała Nr XXIX/400/2008 w sprawie określenia trybu udzielania i rozliczania dotacji dla niepublicznych przedszkoli, w tym specjalnych, szkół podstawowych i gimnazjów, w tym z oddziałami integracyjnymi

Bardziej szczegółowo

Poznań, dnia 10 marca 2014 r. Poz. 1529 UCHWAŁA NR XLII/556/14 RADY MIASTA PIŁY. z dnia 25 lutego 2014 r.

Poznań, dnia 10 marca 2014 r. Poz. 1529 UCHWAŁA NR XLII/556/14 RADY MIASTA PIŁY. z dnia 25 lutego 2014 r. DZIENNIK URZĘDOWY WOJEWÓDZTWA WIELKOPOLSKIEGO Poznań, dnia 10 marca 2014 r. Poz. 1529 UCHWAŁA NR XLII/556/14 RADY MIASTA PIŁY z dnia 25 lutego 2014 r. w sprawie trybu udzielania i rozliczania dotacji dla

Bardziej szczegółowo

UCHWAŁA Nr 460 RADY MIASTA KONINA z dnia 24 pa

UCHWAŁA Nr 460 RADY MIASTA KONINA z dnia 24 pa UCHWAŁA Nr 460 RADY MIASTA KONINA z dnia 24 października 2012 roku w sprawie trybu udzielania i rozliczania dotacji dla niepublicznych szkół i placówek oraz zakresu i trybu kontroli prawidłowości ich wykorzystania

Bardziej szczegółowo

Protokół nr XV/16 z obrad sesji Rady Powiatu Wodzisławskiego w dniu 28 stycznia 2016 roku

Protokół nr XV/16 z obrad sesji Rady Powiatu Wodzisławskiego w dniu 28 stycznia 2016 roku WRZ.0002.1.2016 Protokół nr XV/16 z obrad sesji Rady Powiatu Wodzisławskiego w dniu 28 stycznia 2016 roku Sesja Rady Powiatu Wodzisławskiego rozpoczęła się w dniu 28 stycznia 2016 roku o godz. 14.00. Miejscem

Bardziej szczegółowo

Protokół nr XXI/2013 Komisji Gospodarczej Rady Miejskiej Krzywinia z dnia 12 marca 2013 roku

Protokół nr XXI/2013 Komisji Gospodarczej Rady Miejskiej Krzywinia z dnia 12 marca 2013 roku Protokół nr XXI/2013 Komisji Gospodarczej Rady Miejskiej Krzywinia z dnia 12 marca 2013 roku Przewodniczący Komisji Gospodarczej Andrzej Kaczmarek otworzył o godz. 9 00 posiedzenie Komisji Gospodarczej.

Bardziej szczegółowo

UCHWAŁA Nr RADY POWIATU W PŁOCKU

UCHWAŁA Nr RADY POWIATU W PŁOCKU UCHWAŁA Nr RADY POWIATU W PŁOCKU z dnia Projekt w sprawie przyjęcia ramowego planu pracy sesyjnej Rady Powiatu w Płocku na 2015 rok Na podstawie art. 15 ust. 1 ustawy z dnia 5 czerwca 1998r. o samorządzie

Bardziej szczegółowo

Protokół Nr VII/2011 z sesji Rady Miejskiej Borku Wlkp. odbytej w dniu 26 maja 2011 roku w godz. od 16 00 do 18 00

Protokół Nr VII/2011 z sesji Rady Miejskiej Borku Wlkp. odbytej w dniu 26 maja 2011 roku w godz. od 16 00 do 18 00 Protokół Nr VII/2011 z sesji Rady Miejskiej Borku Wlkp. odbytej w dniu 26 maja 2011 roku w godz. od 16 00 do 18 00 W sesji uczestniczyło 14 radnych (ustawowo 15 radnych) Edward Sikorski mandat wygasł -

Bardziej szczegółowo

PROTOKÓŁ Nr XXXVIII/2014 Sesji Rady Powiatu w Ostródzie z dnia 28 sierpnia 2014r.

PROTOKÓŁ Nr XXXVIII/2014 Sesji Rady Powiatu w Ostródzie z dnia 28 sierpnia 2014r. PROTOKÓŁ Nr XXXVIII/2014 Sesji Rady Powiatu w Ostródzie z dnia 28 sierpnia 2014r. Obrady rozpoczęto o godz. 13 05, zakończono o godz. 13 50. Podjęto uchwały od Nr XXXVIII/301/2014 do Nr XXXVIII/302/2014.

Bardziej szczegółowo

Regulamin Rady Rodziców przy Przedszkolu Miejskim Nr 6 w Mińsku Mazowieckim

Regulamin Rady Rodziców przy Przedszkolu Miejskim Nr 6 w Mińsku Mazowieckim Regulamin Rady Rodziców przy Przedszkolu Miejskim Nr 6 w Mińsku Mazowieckim Załącznik do Uchwały nr 1/2012 Rady Rodziców przy Przedszkolu Miejskim Nr 6 w Mińsku Mazowieckim Z dnia 20 września 2012. r,

Bardziej szczegółowo

Protokół Nr 4 z posiedzenia Rady Szkoły przy Zespole Szkół Mistrzostwa Sportowego Nr 2 w Poznaniu

Protokół Nr 4 z posiedzenia Rady Szkoły przy Zespole Szkół Mistrzostwa Sportowego Nr 2 w Poznaniu Poznań, 04 grudnia 2015 r. Protokół Nr 4 z posiedzenia Rady Szkoły przy Zespole Szkół Mistrzostwa Sportowego Nr 2 w Poznaniu Posiedzenie Rady Szkoły rozpoczęło się o godz. 17.00. W spotkaniu wzięło udział

Bardziej szczegółowo