Procedura recenzowania artykułów zgłoszonych do Roczników Wyższej Szkoły Bankowej w Toruniu

Wielkość: px
Rozpocząć pokaz od strony:

Download "Procedura recenzowania artykułów zgłoszonych do Roczników Wyższej Szkoły Bankowej w Toruniu"

Transkrypt

1 Procedura recenzowania artykułów zgłoszonych do Roczników Wyższej Szkoły Bankowej w Toruniu 1. Każdy zgłoszony artykuł recenzowany jest przez dwóch niezależnych recenzentów spoza jednostki afiliacji autora, z którym dodatkowo nie zachodzi konflikt interesów. 2. Jeżeli zgłoszony artykuł jest w języku angielskim, wówczas co najmniej jeden recenzent jest afiliowany w uczelni zagranicznej innej niż narodowość autora pracy. 3. Recenzent nie może być autorem tekstu w numerze, na potrzeby którego przygotowuje recenzję. 4. Między autorem artykułu a recenzentem nie może występować konflikt interesów. 5. Recenzja odbywa się z wykorzystaniem procedury zachowania podwójnej anonimowości (ang. double-blind review process). 6. Recenzent wystawia jedną z trzech opinii: artykuł może być opublikowany w obecnej formie artykuł może być opublikowany po niewielkich zmianach artykuł nie może być opublikowany. 7. Wzór arkusza recenzji stanowi załącznik Wzór szablonu, zgodnie z którym należy przygotować artykuł stanowi załącznik 2.

2 ZAŁĄCZNIK 1. RECENZJA WYDAWNICZA ARTYKUŁU ZGŁOSZONEGO DO ROCZNIKÓW NAUKOWYCH WSB W TORUNIU Tytuł: 0. KONFLIKT INTERESÓW TAK NIE 1. Czy Recenzent zna lub czy występuje konflikt interesów z Autorem? I. OPINIA OGÓLNA 1. Artykuł może być opublikowany w obecnej formie. 2. Artykuł może być opublikowany po niewielkich zmianach. 3. Artykuł nie może być opublikowany. II. OCENA TREŚCIOWO-FORMALNA A. TREŚĆ TAK NIE 1. Czy artykuł prezentuje aktualny stan wiedzy? 2. Czy temat i/lub jego ujęcie mają charakter nowatorski? 3. Czy przyjęta metodologia, interpretacje i wnioski są sformułowane poprawne? 4. Czy artykuł był wcześniej (według wiedzy Recenzenta) w całości lub w części publikowany w innych wydawnictwach? B. FORMA 1. Czy tytuł jest sformułowany jasno, logicznie i odpowiada treści? 2. Czy tekst ma logiczną strukturę? 3. Czy tekst jest poprawny pod względem językowym i stylistycznym? 4. Czy tekst powinien być uzupełniony? 5. Czy tekst mógłby być bez szkody skrócony? 6. Czy materiał ilustracyjny (rysunki, schematy, tabele) jest trafnie dobrany, odpowiednio wykorzystany i zinterpretowany? 7. Czy tekst jest wyposażony w odpowiednio skonstruowane przypisy? 8. Czy bibliografia załącznikowa jest dobrze dobrana, opracowana i wykorzystana? 9. Czy streszczenie jest opracowane poprawnie? III. UWAGI REDACYJNE (SZCZEGÓŁÓWE KOMENTARZE ZOSTAŁY UMIESZCZONE W TEKŚCIE ZASADNICZYM ARTYKUŁU): PODPIS RECENZENTA

3 Załącznik 2. Imię i nazwisko TYTUŁ 1. Wprowadzenie treść, treść, treść, treść, treść. treść 1. treść Tytuł treść, treść, treść, treść, treść, treść, treść, treść, treść, treść, treść, treść 3, treść, treść, treść, treść, treść, treść, treść, treść, treść. Treść, treść, treść 4, treść, treść, treść, treść, treść, treść, treść, treść, treść, treść, treść, treść, treść: treść, treść, treść, treść, treść, Tytuł naukowy, Katedra, Uczelnia. 1 O Connell P. J., Astonishing success: Economic Growth and the labour market In Ireland. International Labour Organization 1999, No. 44, s Rzońca A., Rachunek wzrostu na przykładzie gospodarki Irlandii w latach dziewięćdziesiątych. Materiały i Studia 2002, nr 149, s O Connell P. J., dz. cyt., s IDA Ireland [on-line] [Dostęp 18 grudnia 2008]. Invest in Ireland. Dostępny w World Wide Web:

4 treść, treść, treść, treść, treść 5, treść, treść, treść, treść, treść treść. treść: Tabela 1. Tytuł Źródło: Święcicki M., Rynek obligacji komunalnych z perspektywy organizatora emisji. Zeszyty BRE Bank CASE 2006, nr 84, s. 25. treść, treść, treść, treść, treść, treść, treść, treść, treść, treść, treść, treść, treść, treść 6, treść 7, treść, treść 8. treść, treść, treść, treść, treść, treść, treść, treść, treść, treść, treść, treść. 3. Podsumowanie treść. 5 Grosse T. G., Polityka regionalna Unii Europejskiej i jej wpływ na rozwój gospodarczy przykład Grecji, Włoch, Irlandii. Wnioski dla Polski. Warszawa: ISP, 2000, s Latocha T., Bezpośrednie inwestycje zagraniczne w świetle teorii rozwoju regionalnego i teorii lokalizacji. Studia Europejskie 2005, nr 2, s Liberska B., Czynniki przyciągające Zagraniczne Inwestycje Bezpośrednie. W: Sadowski Z. (red.), Kapitał zagraniczny w Polsce. Warunki działania. Warszawa: PTE, 1999, s Ustawa z 29 września 1994 r. o rachunkowości. Dz. U. 2002, Nr 76, poz. 94 z późn. zm.

5 Literatura 1. Grosse T. G., Polityka regionalna Unii Europejskiej i jej wpływ na rozwój gospodarczy przykład Grecji, Włoch, Irlandii. Wnioski dla Polski. Warszawa: ISP, ISBN IDA Ireland [on-line] [Dostęp 18 grudnia 2008]. Dostępny w World Wide Web: 3. Latocha T., Bezpośrednie inwestycje zagraniczne w świetle teorii rozwoju regionalnego i teorii lokalizacji. Studia Europejskie 2005, nr Liberska B., Czynniki przyciągające Zagraniczne Inwestycje Bezpośrednie. W: Sadowski Z. (red.). Kapitał zagraniczny w Polsce. Warunki działania. Warszawa: PTE, ISBN O Connell P. J., Astonishing success: Economic growth and the labour market in Ireland. International Labour Organization 1999, nr Rzońca A., Rachunek wzrostu na przykładzie gospodarki Irlandii w latach dziewięćdziesiątych. Materiały i Studia 2002, nr Święcicki M., Rynek obligacji komunalnych z perspektywy organizatora emisji. Zeszyty BRE Bank CASE 2006, nr 84. Akty prawne 1. Ustawa z 29 września 1994 r. o rachunkowości. Dz. U. 2002, Nr 76, poz. 94 z późn. zm.

REGULAMIN WYDAWNICTWA Instytutu Technik Innowacyjnych EMAG

REGULAMIN WYDAWNICTWA Instytutu Technik Innowacyjnych EMAG Załącznik 1 do zarządzenia nr 07/02/2011 Dyrektora EMAG REGULAMIN WYDAWNICTWA Instytutu Technik Innowacyjnych EMAG wer. 4 Autoryzował: Zatwierdził: Katowice, styczeń 2012 r. REGULAMIN WYDAWNICTWA Instytutu

Bardziej szczegółowo

Wymogi dotyczące przygotowania prac licencjackich i magisterskich UKŁAD PRACY

Wymogi dotyczące przygotowania prac licencjackich i magisterskich UKŁAD PRACY Radom, 13.10.2014 Wymogi dotyczące przygotowania prac licencjackich i magisterskich UKŁAD PRACY 1. Układ pracy powinien być logiczny i poprawny pod względem metodologicznym oraz odpowiadać wymaganiom stawianym

Bardziej szczegółowo

Wymogi edytorskie dla artykułów przygotowywanych do Zeszytów Naukowych Wyższej Szkoły Zarządzania i Bankowości w Krakowie

Wymogi edytorskie dla artykułów przygotowywanych do Zeszytów Naukowych Wyższej Szkoły Zarządzania i Bankowości w Krakowie Wymogi edytorskie dla artykułów przygotowywanych do Zeszytów Naukowych Wyższej Szkoły Zarządzania i Bankowości w Krakowie 1. Uwagi ogólne Artykuły publikowane w Zeszytach Naukowych WSZiB są recenzowane,

Bardziej szczegółowo

STATUT REDAKCJI CZASOPISMA NAUKOWEGO PERSPEKTYWY EDUKACYJNO- SPOŁECZNE

STATUT REDAKCJI CZASOPISMA NAUKOWEGO PERSPEKTYWY EDUKACYJNO- SPOŁECZNE WYŻSZA SZKOŁA BIZNESU I NAUK O ZDROWIU W ŁODZI STATUT REDAKCJI CZASOPISMA NAUKOWEGO PERSPEKTYWY EDUKACYJNO- SPOŁECZNE ROZDZIAŁ I Postanowienia ogólne Czasopismo naukowe Perspektywy edukacyjno-społeczne,

Bardziej szczegółowo

Rocznik Łubowicki / Lubowitzer Jahrbuch / Lubowická Ročenka. Informacje dla autorów, procedura recenzowania, formularz recenzji

Rocznik Łubowicki / Lubowitzer Jahrbuch / Lubowická Ročenka. Informacje dla autorów, procedura recenzowania, formularz recenzji Rocznik Łubowicki / Lubowitzer Jahrbuch / Lubowická Ročenka Informacje dla autorów, procedura recenzowania, formularz recenzji 1. Informacje ogólne 1.1. Rocznik Łubowicki jest miejscem publikacji oryginalnych

Bardziej szczegółowo

Regulamin Konkursu ELSA Kraków na Artykuł do Przeglądu Prawniczego Europejskiego Stowarzyszenia Studentów Prawa ELSA Poland. 1 [Postanowienia ogólne]

Regulamin Konkursu ELSA Kraków na Artykuł do Przeglądu Prawniczego Europejskiego Stowarzyszenia Studentów Prawa ELSA Poland. 1 [Postanowienia ogólne] Regulamin Konkursu ELSA Kraków na Artykuł do Przeglądu Prawniczego Europejskiego Stowarzyszenia Studentów Prawa ELSA Poland 1 [Postanowienia ogólne] 1. Konkurs na Artykuł do Przeglądu Prawniczego Europejskiego

Bardziej szczegółowo

KRYTERIA I TRYB OCENY CZASOPISM NAUKOWYCH ORAZ SPOSÓB USTALANIA LICZBY PUNKTÓW ZA ZAMIESZCZONE W NICH PUBLIKACJE

KRYTERIA I TRYB OCENY CZASOPISM NAUKOWYCH ORAZ SPOSÓB USTALANIA LICZBY PUNKTÓW ZA ZAMIESZCZONE W NICH PUBLIKACJE Dziennik Ustaw 36 Poz. 2015 Załącznik nr 4 Załącznik nr 4 KRYTERIA I TRYB OCENY CZASOPISM NAUKOWYCH ORAZ SPOSÓB USTALANIA LICZBY PUNKTÓW ZA ZAMIESZCZONE W NICH PUBLIKACJE 1. Ocenę czasopism przeprowadza

Bardziej szczegółowo

Regulamin Konkursu na Artykuł do Przeglądu Prawniczego. Europejskiego Stowarzyszenia Studentów Prawa ELSA Poland. 1 [Postanowienia ogólne]

Regulamin Konkursu na Artykuł do Przeglądu Prawniczego. Europejskiego Stowarzyszenia Studentów Prawa ELSA Poland. 1 [Postanowienia ogólne] Regulamin Konkursu na Artykuł do Przeglądu Prawniczego Europejskiego Stowarzyszenia Studentów Prawa ELSA Poland 1 [Postanowienia ogólne] 1. Konkurs na Artykuł do Przeglądu Prawniczego Europejskiego Stowarzyszenia

Bardziej szczegółowo

Procedury zgłaszania, recenzowania i publikowania prac nadsyłanych do publikacji w czasopiśmie IPPT Reports on Fundamental Technological Research

Procedury zgłaszania, recenzowania i publikowania prac nadsyłanych do publikacji w czasopiśmie IPPT Reports on Fundamental Technological Research Procedury zgłaszania, recenzowania i publikowania prac nadsyłanych do publikacji w czasopiśmie IPPT Reports on Fundamental Technological Research Prace kierowane do publikacji w czasopiśmie IPPT Reports

Bardziej szczegółowo

Zasady i wskazówki pisania prac dyplomowych

Zasady i wskazówki pisania prac dyplomowych Zasady i wskazówki pisania prac dyplomowych 1. Informacje ogólne Prawo autorskie Student przygotowujący pracę dyplomową (licencjacką/magisterską) powinien zapoznać się z przepisami wynikającymi z "Ustawy

Bardziej szczegółowo

Opis bibliograficzny stosowany w bibliografii załącznikowej.

Opis bibliograficzny stosowany w bibliografii załącznikowej. Opis bibliograficzny stosowany w bibliografii załącznikowej. Co to jest bibliografia? Bibliografia załącznikowa jest to wykaz dokumentów (książki, czasopisma, artykuły, publikacje z internetu itp.), które

Bardziej szczegółowo

Wytyczne dla autorów

Wytyczne dla autorów Wytyczne dla autorów 1. Informacje ogólne Zasady podstawowe 1. W czasopiśmie Ateneum Forum Filologiczne drukowane są prace naukowe w języku polskim oraz językach kongresowych z zakresu nauk humanistycznych,

Bardziej szczegółowo

Towarzystwo Azji i Pacyfiku Katedra Systemu Politycznego RP WPiSM Centrum Badań Wschodnich Oddział toruński Towarzystwa Przyjaźni Polsko-Chińskiej

Towarzystwo Azji i Pacyfiku Katedra Systemu Politycznego RP WPiSM Centrum Badań Wschodnich Oddział toruński Towarzystwa Przyjaźni Polsko-Chińskiej Towarzystwo Azji i Pacyfiku Katedra Systemu Politycznego RP WPiSM Centrum Badań Wschodnich Oddział toruński Towarzystwa Przyjaźni Polsko-Chińskiej serdecznie zapraszają na VI Międzynarodową Konferencję

Bardziej szczegółowo

Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy Jana Kochanowskiego w Kielcach WYDZIAŁ PEDAGOGICZNY I ARTYSTYCZNY Instytut Edukacji Muzycznej

Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy Jana Kochanowskiego w Kielcach WYDZIAŁ PEDAGOGICZNY I ARTYSTYCZNY Instytut Edukacji Muzycznej Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy Jana Kochanowskiego w Kielcach WYDZIAŁ PEDAGOGICZNY I ARTYSTYCZNY Instytut Edukacji Muzycznej Struktura pisemnej pracy licencjackiej / magisterskiej 1. STRONA TYTUŁOWA

Bardziej szczegółowo

ZASADY PUBLIKOWANIA OPRACOWAŃ NAUKOWYCH W WYDAWNICTWIE UCZELNIANYM PWSZ IM. J. A. KOMEŃSKIEGO W LESZNIE

ZASADY PUBLIKOWANIA OPRACOWAŃ NAUKOWYCH W WYDAWNICTWIE UCZELNIANYM PWSZ IM. J. A. KOMEŃSKIEGO W LESZNIE 210 gdy skonfrontować je z niestabilną, dręczoną poczynaniami kolejnych reformatorów polską szkołą. Szkołą, w której jak się wydaje rola nauczyciela, kochającego, lecz wymagającego mistrza, ulega marginalizacji.

Bardziej szczegółowo

01. Rodzaj publikacji artykuł, recenzja, sprawozdanie, wywiad 01.1 Język publikacji Nazwa języka, np. polski 02. Autor/autorzy publikacji

01. Rodzaj publikacji artykuł, recenzja, sprawozdanie, wywiad 01.1 Język publikacji Nazwa języka, np. polski 02. Autor/autorzy publikacji Dokumentował/a: imię i nazwisko studenta Źródło cytujące: 01. Rodzaj publikacji artykuł, recenzja, sprawozdanie, wywiad 01.1 Język publikacji Nazwa języka, np. polski 02. Autor/autorzy publikacji Nazwisko/imiona/(rodzaj

Bardziej szczegółowo

(kierunek ekonomia) oraz nauk o administracji i nauk prawnych (kierunek administracja),

(kierunek ekonomia) oraz nauk o administracji i nauk prawnych (kierunek administracja), Załącznik do uchwały nr 25/2013/RW z dnia 18.04.2013 zmienionej uchwałami nr 62/2013/RW z dnia 07.11.2013 26/2014/RW z dnia 24.04.2014 r. Zasady dyplomowania, realizacji prac dyplomowych i przeprowadzania

Bardziej szczegółowo

KOMUNIKAT MINISTRA NAUKI I SZKOLNICTWA WYŻSZEGO 1) z dnia 14 września 2012 r. w sprawie kryteriów i trybu oceny czasopism naukowych

KOMUNIKAT MINISTRA NAUKI I SZKOLNICTWA WYŻSZEGO 1) z dnia 14 września 2012 r. w sprawie kryteriów i trybu oceny czasopism naukowych KOMUNIKAT MINISTRA NAUKI I SZKOLNICTWA WYŻSZEGO 1) z dnia 14 września 2012 r. w sprawie kryteriów i trybu oceny czasopism naukowych Na podstawie 14 ust. 1 rozporządzenia Ministra Nauki i Szkolnictwa Wyższego

Bardziej szczegółowo

POLITECHNIKA BIAŁOSTOCKA

POLITECHNIKA BIAŁOSTOCKA POLITECHNIKA BIAŁOSTOCKA WYDZIAŁ MECHANICZNY KATEDRA/ZAKŁAD... PRACA DYPLOMOWA MAGISTERSKA/INŻYNIERSKA wpisać właściwy rodzaj pracy TEMAT:... WYKONAWCA:... Imię i nazwisko PODPIS:... PROMOTOR:... Imię

Bardziej szczegółowo

pod każdym rysunkiem powinien być zamieszczony podpis w języku angielskim, złożony mniejszą czcionką (10 pkt.) niż tekst pracy.

pod każdym rysunkiem powinien być zamieszczony podpis w języku angielskim, złożony mniejszą czcionką (10 pkt.) niż tekst pracy. WSKAZÓWKI DLA AUTORÓW PRACY ZGŁOSZONEJ DO OPUBLIKOWANIA W RECENZOWANYM CZASOPIŚMIE OCHRONA ŚRODOWISKA I ZASOBÓW NATURALNYCH / ENVIRONMENTAL PROTECTION AND NATURAL RESOURCES 1. Przekazywany do publikacji

Bardziej szczegółowo

2. Zalecenia dotyczące przygotowania pracy licencjackiej i magisterskiej

2. Zalecenia dotyczące przygotowania pracy licencjackiej i magisterskiej Regulamin dotyczący kryteriów i zasad przygotowywania prac licencjackich i magisterskich na Wydziale Wychowania Fizycznego, Sportu i Rehabilitacji, Akademii Wychowania Fizycznego w Poznaniu 1. Zasady dotyczące

Bardziej szczegółowo

Ogólne wymagania dotyczące przygotowania i złożenia w dziekanacie pracy dyplomowej (licencjackiej, magisterskiej) na kierunku studiów Zarządzanie.

Ogólne wymagania dotyczące przygotowania i złożenia w dziekanacie pracy dyplomowej (licencjackiej, magisterskiej) na kierunku studiów Zarządzanie. UCHWAŁA NR RWZST- 4-IX/2014 z dnia 23 września 2014 roku w sprawie wymogów dotyczących przygotowania prac dyplomowych (licencjackich, magisterskich) na kierunku Zarządzanie 1. Ogólne wymagania dotyczące

Bardziej szczegółowo

WSKAZÓWKI DLA AUTORÓW/ REGULAMIN PUBLIKOWANIA czasopisma Rozprawy Społeczne

WSKAZÓWKI DLA AUTORÓW/ REGULAMIN PUBLIKOWANIA czasopisma Rozprawy Społeczne WSKAZÓWKI DLA AUTORÓW/ REGULAMIN PUBLIKOWANIA czasopisma Rozprawy Społeczne W czasopismach Rozprawy Społeczne zamieszczane są następujące rodzaje prac: rozprawy i artykuły, praktyka-badania-wdrożenia,

Bardziej szczegółowo

Załącznik 2 do uchwały nr 42/2015 Rady Wydziału Ekonomii Uniwersytetu Rzeszowskiego z dnia 17 września 2015 r.

Załącznik 2 do uchwały nr 42/2015 Rady Wydziału Ekonomii Uniwersytetu Rzeszowskiego z dnia 17 września 2015 r. Załącznik 2 do uchwały nr 42/2015 Rady Wydziału Ekonomii Uniwersytetu Rzeszowskiego z dnia 17 września 2015 r. WYMOGI STAWIANE PRACOM MAGISTERSKIM 1. Wymogi ogólne Praca magisterska jest pracą: wykonywaną

Bardziej szczegółowo

Wymogi, dotyczące prac na stopień magistra i regulamin egzaminu magisterskiego

Wymogi, dotyczące prac na stopień magistra i regulamin egzaminu magisterskiego Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego W Warszawie Wydział Nauk Humanistycznych Kierunek Socjologia Wymogi, dotyczące prac na stopień magistra i regulamin egzaminu magisterskiego Warszawa 2007 Część I Wymogi,

Bardziej szczegółowo

WSKAZÓWKI REDAKCYJNE DLA AUTORÓW PUBLIKACJI WYDAWNICTWA WSB W TORUNIU

WSKAZÓWKI REDAKCYJNE DLA AUTORÓW PUBLIKACJI WYDAWNICTWA WSB W TORUNIU WSKAZÓWKI REDAKCYJNE DLA AUTORÓW PUBLIKACJI WYDAWNICTWA WSB W TORUNIU informacjami: Należy dostarczyć kompletny tekst publikacji w wersji elektronicznej, z następującymi imię i nazwisko autora, tytuł naukowy,

Bardziej szczegółowo

Zeszyty Historyczno-Teologiczne. Rocznik Zmartwychwstańców [ZHT] Informacje ogólne

Zeszyty Historyczno-Teologiczne. Rocznik Zmartwychwstańców [ZHT] Informacje ogólne Zeszyty Historyczno-Teologiczne. Rocznik Zmartwychwstańców - Informator Zeszyty Historyczno-Teologiczne. Rocznik Zmartwychwstańców [ZHT] Informator dla autorów (20.02.2014) Informacje ogólne Wstęp Rocznik

Bardziej szczegółowo

ZASADY NALICZANIA PUNKTÓW DO WNIOSKU O STYPENDIUM DLA NAJLEPSZYCH DOKTORANTÓW I. ZASADY PRZYZNAWANIA PUNKTÓW DLA DOKTORANTÓW I ROKU

ZASADY NALICZANIA PUNKTÓW DO WNIOSKU O STYPENDIUM DLA NAJLEPSZYCH DOKTORANTÓW I. ZASADY PRZYZNAWANIA PUNKTÓW DLA DOKTORANTÓW I ROKU Załącznik nr 2 ZASADY NALICZANIA PUNKTÓW DO WNIOSKU O STYPENDIUM DLA NAJLEPSZYCH DOKTORANTÓW I. ZASADY PRZYZNAWANIA PUNKTÓW DLA DOKTORANTÓW I ROKU. Prawo do ubiegania się o stypendium dla najlepszych doktorantów

Bardziej szczegółowo

Procedura WSZJK P-WSZJK-11

Procedura WSZJK P-WSZJK-11 Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa im. Jana Grodka w Sanoku Procedura WSZJK P-WSZJK-11 OCENA PRACY DYPLOMOWEJ Symbol: P-WSZJK-11 Data: 24.04.2015 Wydanie: 2 Status: obowiązująca Zatwierdził: Senat PWSZ im.

Bardziej szczegółowo

UCZELNIANY SYSTEM ZAPEWNIENIA JAKOŚCI KSZTAŁCENIA W PAŃSTWOWEJ WYŻSZEJ SZKOLE ZAWODOWEJ W SANDOMIERZU Symbol: USZJK-VII Data: 19.12.2013 r.

UCZELNIANY SYSTEM ZAPEWNIENIA JAKOŚCI KSZTAŁCENIA W PAŃSTWOWEJ WYŻSZEJ SZKOLE ZAWODOWEJ W SANDOMIERZU Symbol: USZJK-VII Data: 19.12.2013 r. PWSZ w Sandomierzu Procedura Zakres procedury: Podmiot odpowiedzialny: Zasady postępowania: Symbol: USZJK-VII Data: 19.12.2013 r. DYPLOMOWANIA Procedura określa zasady przygotowania prac dyplomowych, oceny

Bardziej szczegółowo

CELEM NAPISANIA PRACY MAGISTERSKIEJ JEST WYKAZANIE, ŻE STUDENT: 1. POTRAFI POSŁUGIWAĆ SIĘ NABYTĄ WIEDZĄ 2. UMIE STOSOWAĆ METODY PRACY NAUKOWEJ 6

CELEM NAPISANIA PRACY MAGISTERSKIEJ JEST WYKAZANIE, ŻE STUDENT: 1. POTRAFI POSŁUGIWAĆ SIĘ NABYTĄ WIEDZĄ 2. UMIE STOSOWAĆ METODY PRACY NAUKOWEJ 6 CELEM NAPISANIA PRACY MAGISTERSKIEJ JEST WYKAZANIE, ŻE STUDENT: 1. POTRAFI POSŁUGIWAĆ SIĘ NABYTĄ WIEDZĄ 2.ROZSZERZYŁ SWOJĄ WIEDZĘ O OPISYWANYM W PRACY ZAGADNIENIU 3.DOSTRZEGA PRAWIDŁOWOŚCI WYSTĘPUJĄCE

Bardziej szczegółowo

autorstwie przedłożonej pracy dyplomowej i opatrzonej własnoręcznym podpisem dyplomanta.

autorstwie przedłożonej pracy dyplomowej i opatrzonej własnoręcznym podpisem dyplomanta. ZASADY ORAZ WSKAZÓWKI PISANIA I REDAGOWANIA PRAC MAGISTERSKICH I LICENCJACKICH OBOWIĄZUJĄCE W INSTYTUCIE POLITOLOGII UMK 1. PODSTAWA PRAWNA: a) Zasady dotyczące prac dyplomowych złożenia prac i egzaminów

Bardziej szczegółowo

Praca licencjacka. Seminarium dyplomowe Zarządzanie przedsiębiorstwem dr Kalina Grzesiuk

Praca licencjacka. Seminarium dyplomowe Zarządzanie przedsiębiorstwem dr Kalina Grzesiuk Praca licencjacka Seminarium dyplomowe Zarządzanie przedsiębiorstwem dr Kalina Grzesiuk 1.Wymagania formalne 1. struktura pracy zawiera: stronę tytułową, spis treści, Wstęp, rozdziały merytoryczne (teoretyczne

Bardziej szczegółowo

Załącznik nr 2. Zasady wydawania publikacji obowiązujące w Wydawnictwie Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu

Załącznik nr 2. Zasady wydawania publikacji obowiązujące w Wydawnictwie Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu Zasady wydawania publikacji obowiązujące w Wydawnictwie Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu Załącznik nr 2 1 Podstawą procesu wydawniczego jest roczny plan wydawniczy, który powstaje w oparciu o zasady

Bardziej szczegółowo

WYMAGANIA REDAKCYJNE DOTYCZĄCE PISANIA PRAC KOŃCOWYCH

WYMAGANIA REDAKCYJNE DOTYCZĄCE PISANIA PRAC KOŃCOWYCH WYMAGANIA REDAKCYJNE DOTYCZĄCE PISANIA PRAC KOŃCOWYCH na studiach podyplomowych MECHANIZMY FUNKCJONOWANIA STREFY EURO Projekt realizowany z Narodowym Bankiem Polskim w ramach programu edukacji ekonomicznej

Bardziej szczegółowo

WYMAGANIA REDAKCYJNE DOTYCZĄCE PISANIA PRAC KOŃCOWYCH

WYMAGANIA REDAKCYJNE DOTYCZĄCE PISANIA PRAC KOŃCOWYCH WYMAGANIA REDAKCYJNE DOTYCZĄCE PISANIA PRAC KOŃCOWYCH na studiach podyplomowych MECHANIZMY FUNKCJONOWANIA STREFY EURO Projekt realizowany z Narodowym Bankiem Polskim w ramach programu edukacji ekonomicznej

Bardziej szczegółowo

REGULAMIN DOTYCZĄCY KRYTERIÓW I ZASAD PRZYGOTOWYWANIA PRAC DYPLOMOWYCH (LICENCJACKICH I MAGISTERSKICH) W AKADEMII WYCHOWANIA FIZYCZNEGO W POZNANIU

REGULAMIN DOTYCZĄCY KRYTERIÓW I ZASAD PRZYGOTOWYWANIA PRAC DYPLOMOWYCH (LICENCJACKICH I MAGISTERSKICH) W AKADEMII WYCHOWANIA FIZYCZNEGO W POZNANIU Zatwierdzony przez Radę Zamiejscowego Wydziału KF w dniu 24.01.2012 r. REGULAMIN DOTYCZĄCY KRYTERIÓW I ZASAD PRZYGOTOWYWANIA PRAC DYPLOMOWYCH (LICENCJACKICH I MAGISTERSKICH) W AKADEMII WYCHOWANIA FIZYCZNEGO

Bardziej szczegółowo

Ogólne wymagania dotyczące przygotowania i złożenia w dziekanacie pracy dyplomowej (licencjackiej, magisterskiej) na kierunku studiów zarządzanie.

Ogólne wymagania dotyczące przygotowania i złożenia w dziekanacie pracy dyplomowej (licencjackiej, magisterskiej) na kierunku studiów zarządzanie. UCHWAŁA NR RWZST- 2-V/2015 Rady Wydziału Zarządzania Sportem i Turystyką Akademii Wychowania Fizycznego im. Jerzego Kukuczki w Katowicach z dnia 26 maja 2015 roku w sprawie wymogów dotyczących przygotowania

Bardziej szczegółowo

WYDZIAŁ BEZPIECZEŃSTWA NARODOWEGO AKADEMII OBRONY NARODOWEJ ZESZYTY DOKTORANCKIE WYMOGI EDYTORSKIE

WYDZIAŁ BEZPIECZEŃSTWA NARODOWEGO AKADEMII OBRONY NARODOWEJ ZESZYTY DOKTORANCKIE WYMOGI EDYTORSKIE WYDZIAŁ BEZPIECZEŃSTWA NARODOWEGO AKADEMII OBRONY NARODOWEJ ZESZYTY DOKTORANCKIE WYMOGI EDYTORSKIE 0 Wymogi edytorskie publikowania w Zeszytach Doktoranckich WBN Załącznik Nr 3 UWAGI OGÓLNE Artykuł przeznaczony

Bardziej szczegółowo

Studenckie Koło Naukowe Zarządzania Jakością Q-mam

Studenckie Koło Naukowe Zarządzania Jakością Q-mam Studenckie Koło Naukowe Zarządzania Jakością Q-mam V Ogólnopolska Konferencja Kół Naukowych z cyklu "Nowoczesne koncepcje zarządzania nt. Zarządzanie wiedzą a inne koncepcje. Integracja i dezintegracja"

Bardziej szczegółowo

REGULAMIN WYDAWNICTWA PWSZ W PŁOCKU

REGULAMIN WYDAWNICTWA PWSZ W PŁOCKU REGULAMIN WYDAWNICTWA PWSZ W PŁOCKU I. Postanowienia ogólne 1 1. Wydawnictwo Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej w Płocku, zwane dalej Wydawnictwem jest ogólnouczelnianą jednostką organizacyjną działającą

Bardziej szczegółowo

5. Co to jest zapora ghostwriting?

5. Co to jest zapora ghostwriting? 1. Gdzie będzie moŝna znaleźć generator ankiety czasopisma naukowego? Link do generatora ankiety będzie udostępniony na stronie internetowej Ministerstwa (www.nauka.gov.pl). 2. Za jaki okres czasu będą

Bardziej szczegółowo

Gdańska Szkoła Wyższa Wydział Administracji Kierunek Administracja, studia II stopnia

Gdańska Szkoła Wyższa Wydział Administracji Kierunek Administracja, studia II stopnia Wymagania dotyczące pracy magisterskiej Gdańska Szkoła Wyższa Wydział Administracji Kierunek Administracja, studia II stopnia Wprowadzenie: Praca magisterska, pisana pod kierunkiem opiekuna naukowego powinna

Bardziej szczegółowo

Wymagania dotyczące tekstów publikowanych w czasopiśmie Kultura i Wychowanie (zgodne z ministerialną kartą oceny czasopism)

Wymagania dotyczące tekstów publikowanych w czasopiśmie Kultura i Wychowanie (zgodne z ministerialną kartą oceny czasopism) Załącznik 2c dla autora artykułu Wymagania dotyczące tekstów publikowanych w czasopiśmie Kultura i Wychowanie (zgodne z ministerialną kartą oceny czasopism) E L E M E N T Y S K Ł A D O W E A R T Y K U

Bardziej szczegółowo

1) Pozycje wydawnicze umieszczone w bazie Journal Citation Reports (posiadające Impact Factor - IF) (lista A).

1) Pozycje wydawnicze umieszczone w bazie Journal Citation Reports (posiadające Impact Factor - IF) (lista A). ZASADY GŁÓWNE Na stronie internetowej Ministerstwa, regularnie raz do roku publikuje się alfabetyczny wykaz czasopism punktowanych, który będzie składał się z trzech części: 1) A pozycje wydawnicze z obliczonym

Bardziej szczegółowo

Uniwersytet Kazimierza Wielkiego Katedra Germanistyki

Uniwersytet Kazimierza Wielkiego Katedra Germanistyki Uniwersytet Kazimierza Wielkiego Katedra Germanistyki Załącznik nr 4 do Zasad przygotowania prac dyplomowych i przeprowadzania egzaminów dyplomowych na Wydziale Humanistycznym Uniwersytetu Kazimierza Wielkiego

Bardziej szczegółowo

Punktacja czasopism naukowych How scientific journals are pointed

Punktacja czasopism naukowych How scientific journals are pointed Punktacja czasopism naukowych How scientific journals are pointed Donata Kurpas Uniwersytet Medyczny, Wrocław Państwowa Medyczna Wyższa Szkoła Zawodowa, Opole Polska Opole, 04 kwietnia 2014 Na podstawie

Bardziej szczegółowo

1) Pozycje wydawnicze umieszczone w bazie Journal Citation Reports ZASADY GŁÓWNE

1) Pozycje wydawnicze umieszczone w bazie Journal Citation Reports ZASADY GŁÓWNE ZASADY GŁÓWNE Na stronie internetowej Ministerstwa, regularnie raz do roku publikuje się wykaz czasopism punktowanych, który będzie składał się z trzech części: 1) A - pozycje wydawnicze z obliczonym współczynnikiem

Bardziej szczegółowo

Uniwersytet Kazimierza Wielkiego Wydział Humanistyczny Katedra Germanistyki

Uniwersytet Kazimierza Wielkiego Wydział Humanistyczny Katedra Germanistyki Uniwersytet Kazimierza Wielkiego Wydział Humanistyczny Katedra Germanistyki Zasady przygotowania prac dyplomowych i przeprowadzania egzaminów dyplomowych w Katedrze Germanistyki opracowane na podstawie

Bardziej szczegółowo

WSKAZÓWKI DLA AUTORÓW/ REGULAMIN PUBLIKOWANIA czasopisma Health Problems of Civilization

WSKAZÓWKI DLA AUTORÓW/ REGULAMIN PUBLIKOWANIA czasopisma Health Problems of Civilization WSKAZÓWKI DLA AUTORÓW/ REGULAMIN PUBLIKOWANIA czasopisma Health Problems of Civilization W czasopiśmie Health Problems of Civilization zamieszczane są następujące rodzaje prac: artykuły, praktyka-badania-wdrożenia,

Bardziej szczegółowo

Zasady przygotowania prac dyplomowych i przeprowadzania egzaminów dyplomowych na Wydziale Humanistycznym UKW

Zasady przygotowania prac dyplomowych i przeprowadzania egzaminów dyplomowych na Wydziale Humanistycznym UKW Zasady przygotowania prac dyplomowych i przeprowadzania egzaminów dyplomowych na Wydziale Humanistycznym UKW Niniejsze zasady opracowane zostały na podstawie: Ustawy z dnia 27 lipca 2005 r. Prawo o szkolnictwie

Bardziej szczegółowo

MIĘDZYNARODOWY FESTIWAL KRYMINALISTYKI na który składają się

MIĘDZYNARODOWY FESTIWAL KRYMINALISTYKI na który składają się POLSKIE TOWARZYSTWO KRYMINALISTYCZNE UNIWERSYTET WARSZAWSKI LITEWSKIE TOWARZYSTWO KRYMINALISTYCZNE CENTRUM EKSPERTYZY SĄDOWEJ MINISTERSTWA SPRAWIEDLIWOŚCI REPUBLIKI LITEWSKIEJ Z A P R A S Z A J Ą NA MIĘDZYNARODOWY

Bardziej szczegółowo

Zapraszają na konferencję zatytułowaną. Współpraca Transatlantycka. Aspekty polityczne, ekonomiczne i społeczno-kulturowe. Lublin 7 czerwca 2013 roku

Zapraszają na konferencję zatytułowaną. Współpraca Transatlantycka. Aspekty polityczne, ekonomiczne i społeczno-kulturowe. Lublin 7 czerwca 2013 roku Centrum Naukowe ISP PAN i Uczelni Łazarskiego Instytut Politologii KUL, Katedra Stosunków Międzynarodowych Instytut Gospodarki Amerykańskiej i Stosunków Transatlantyckich Uczelni Łazarskiego Zapraszają

Bardziej szczegółowo

UCHWAŁA NR 4. Rady Wydziału Politologii i Studiów Międzynarodowych. z dnia 19 stycznia 2010 r.

UCHWAŁA NR 4. Rady Wydziału Politologii i Studiów Międzynarodowych. z dnia 19 stycznia 2010 r. UCHWAŁA NR 4 Rady Wydziału Politologii i Studiów Międzynarodowych z dnia 19 stycznia 2010 r. w sprawie wprowadzenia zasad dyplomowania oraz budowy pracy dyplomowej /licencjackiej i magisterskiej/ na Wydziale

Bardziej szczegółowo

Wymogi edytorskie dotyczące artykułu w Monografii

Wymogi edytorskie dotyczące artykułu w Monografii Wymogi edytorskie dotyczące artykułu w Monografii Artykuły po uzyskaniu pozytywnej recenzji zostaną opublikowane w monografii. W celu usprawnienia procesu wydawniczego prosimy o przestrzeganie poniżej

Bardziej szczegółowo

KONKURS NA ARTYKUŁ NAUKOWY DLA STUDENTÓW UNIWERSYTETU EKONOMICZNEGO W KATOWICACH ORAZ INNYCH UCZELNI WYŻSZCH

KONKURS NA ARTYKUŁ NAUKOWY DLA STUDENTÓW UNIWERSYTETU EKONOMICZNEGO W KATOWICACH ORAZ INNYCH UCZELNI WYŻSZCH KONKURS NA ARTYKUŁ NAUKOWY DLA STUDENTÓW UNIWERSYTETU EKONOMICZNEGO W KATOWICACH ORAZ INNYCH UCZELNI WYŻSZCH I EDYCJA pt. CSR strategią współczesności REGULAMIN Organizator, cel i przedmiot konkursu 1

Bardziej szczegółowo

kod pocztowy miejscowość województwo Telefon TEMAT PRACY (proszę wpisać drukowanymi literami) TAK NIE Rodzaj wymaganego programu do prezentacji:

kod pocztowy miejscowość województwo Telefon TEMAT PRACY (proszę wpisać drukowanymi literami) TAK NIE Rodzaj wymaganego programu do prezentacji: Zgłoszenie uczestnictwa w XI Sesji Studenckich Kół Naukowych Wyższa Szkoła Zarządzania i Administracji w Zamościu 26 maja 2011r. Dane Uczestnika Imię i nazwisko Adres e-mail Nazwa koła naukowego Opiekun

Bardziej szczegółowo

Zasady przygotowywania artykułów do zeszytów naukowych w GSW Milenium

Zasady przygotowywania artykułów do zeszytów naukowych w GSW Milenium Zasady przygotowywania artykułów do zeszytów naukowych w GSW Milenium Marginesy: lewy 2 cm, prawy 3,5 cm, górny 2 cm, dolny 2 cm. I Imię i nazwisko (12 TNR) TYTUŁ, DUśE LITERY, BOLD, 13 PUNKTÓW WYŚRODKOWANY

Bardziej szczegółowo

SPRAWOZDANIE Z DZIAŁALNOŚCI JEDNOSTKI ZA ROK...

SPRAWOZDANIE Z DZIAŁALNOŚCI JEDNOSTKI ZA ROK... Imię i nazwisko pracownika / doktoranta... SPRAWOZDANIE Z DZIAŁALNOŚCI JEDNOSTKI ZA ROK... Kilka najważniejszych osiągnięć naukowych uszeregowanych w formie rankingu (W przypadku tematu badawczego podać

Bardziej szczegółowo

NAJCZĘŚCIEJ ZADAWANE PYTANIA DOTYCZĄCE PROCESU EWALUACJI CZASOPISM NAUKOWYCH PROWADZONEGO PRZEZ MINISTERSTWO NAUKI I SZKOLNICTWA WYŻSZEGO 2013R.

NAJCZĘŚCIEJ ZADAWANE PYTANIA DOTYCZĄCE PROCESU EWALUACJI CZASOPISM NAUKOWYCH PROWADZONEGO PRZEZ MINISTERSTWO NAUKI I SZKOLNICTWA WYŻSZEGO 2013R. Warszawa, dnia 7czerwca 2013 r. NAJCZĘŚCIEJ ZADAWANE PYTANIA DOTYCZĄCE PROCESU EWALUACJI CZASOPISM NAUKOWYCH PROWADZONEGO PRZEZ MINISTERSTWO NAUKI I SZKOLNICTWA WYŻSZEGO 2013R. 1. Gdzie można znaleźć generator

Bardziej szczegółowo

Komunikacja wspomagająca i alternatywna w logopedii. Terapia, wspomaganie, wsparcie trzy drogi, jeden cel. Toruń 5 marca 2016r.

Komunikacja wspomagająca i alternatywna w logopedii. Terapia, wspomaganie, wsparcie trzy drogi, jeden cel. Toruń 5 marca 2016r. ACC 5 Konferencja logopedyczna Komunikacja wspomagająca i alternatywna w logopedii. Terapia, wspomaganie, wsparcie trzy drogi, jeden cel Toruń 5 marca 2016r. Organizatorzy: Katedra Psychopedagogiki Specjalnej

Bardziej szczegółowo

ZASADY PRZYGOTOWANIA PRAC DO DRUKU ORAZ ZASADY KWALIFIKOWANIA LUB ODRZUCENIA PUBLIKACJI wersja 1.0

ZASADY PRZYGOTOWANIA PRAC DO DRUKU ORAZ ZASADY KWALIFIKOWANIA LUB ODRZUCENIA PUBLIKACJI wersja 1.0 STUDIA I MATERIAŁY TOWARZYSTWA NAUKOWEGO NIERUCHOMOŚCI Journal of the Polish Real Estate Scientific Society ZASADY PRZYGOTOWANIA PRAC DO DRUKU ORAZ ZASADY KWALIFIKOWANIA LUB ODRZUCENIA PUBLIKACJI wersja

Bardziej szczegółowo

Uchwała wchodzi w życie od roku akademickiego 2007/2008.

Uchwała wchodzi w życie od roku akademickiego 2007/2008. Uchwała Rady Wydziału Wychowania Fizycznego z Nr RWWF-9-XII/2007 dnia 18 grudnia 2007 w sprawie wymagań dotyczących pisania prac dyplomowych (magisterskich, licencjackich) 1. Wymagania dotyczące pisania

Bardziej szczegółowo

Minimalne wymagania dotyczące przygotowania pracy w projekcie. NGO Master

Minimalne wymagania dotyczące przygotowania pracy w projekcie. NGO Master Załącznik D do Regulaminu CZŁOWIEK NAJLEPSZA INWESTYCJA Minimalne wymagania dotyczące przygotowania pracy w projekcie NGO Master 1. Zakres tematyczny Praca powinna zawierać co najmniej następujące treści:

Bardziej szczegółowo

WSKAZÓWKI WYDAWNICZE DLA AUTORÓW

WSKAZÓWKI WYDAWNICZE DLA AUTORÓW Załącznik nr 2 do Regulaminu Wydawnictwa WSKAZÓWKI WYDAWNICZE DLA AUTORÓW 1) Komitet Redakcyjny nie przyjmuje prac (wydawnictwo zwarte lub artykuł), które zostały już opublikowane lub też zostały złożone

Bardziej szczegółowo

Bibliografia załącznikowa do prac naukowych, dyplomowych inżynierskich i magisterskich

Bibliografia załącznikowa do prac naukowych, dyplomowych inżynierskich i magisterskich Bibliografia załącznikowa do prac naukowych, dyplomowych inżynierskich i magisterskich Każda praca naukowa i dyplomowa (inżynierska i magisterska) powinna mieć dołączony wykaz materiałów źródłowych wykorzystanych

Bardziej szczegółowo

Informacja na temat nowelizacji ustawy z dnia 14 marca 2003 r. o stopniach naukowych i tytule naukowym oraz stopniach i tytule w zakresie sztuki.

Informacja na temat nowelizacji ustawy z dnia 14 marca 2003 r. o stopniach naukowych i tytule naukowym oraz stopniach i tytule w zakresie sztuki. PRZEWODY DOKTORSKIE Informacja na temat nowelizacji ustawy z dnia 14 marca 2003 r. o stopniach naukowych i tytule naukowym oraz stopniach i tytule w zakresie sztuki. W okresie dwóch lat od dnia wejścia

Bardziej szczegółowo

Joanna Kulik, Karolina Sztaba Sprawozdanie z seminarium "Fundusze UE dla Bibliotek", (Chorzów, 26 listopada 2010 roku)

Joanna Kulik, Karolina Sztaba Sprawozdanie z seminarium Fundusze UE dla Bibliotek, (Chorzów, 26 listopada 2010 roku) Joanna Kulik, Karolina Sztaba Sprawozdanie z seminarium "Fundusze UE dla Bibliotek", (Chorzów, 26 listopada 2010 roku) Bibliotheca Nostra : śląski kwartalnik naukowy 3-4/3/4, 125-128 2010 SPRAWOZDANIA

Bardziej szczegółowo

4 Konferencja logopedyczna

4 Konferencja logopedyczna ! 4 Konferencja logopedyczna Wczesna interwencja logopedyczna. Terapia, wspomaganie, wsparcie trzy drogi, jeden cel Toruń 7 marca 2015r. Organizatorzy: Katedra Psychopedagogiki Specjalnej Wydział Nauk

Bardziej szczegółowo

KOMUNIKAT MINISTRA NAUKI I SZKOLNICTWA WYŻSZEGO 1) z dnia 29 maja 2013 r. w sprawie kryteriów i trybu oceny czasopism naukowych

KOMUNIKAT MINISTRA NAUKI I SZKOLNICTWA WYŻSZEGO 1) z dnia 29 maja 2013 r. w sprawie kryteriów i trybu oceny czasopism naukowych KOMUNIKAT MINISTRA NAUKI I SZKOLNICTWA WYŻSZEGO 1) z dnia 29 maja 2013 r. w sprawie kryteriów i trybu oceny czasopism naukowych Na podstawie 14 ust. 1 rozporządzenia Ministra Nauki i Szkolnictwa Wyższego

Bardziej szczegółowo

OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA ZP/IPN/18/2012 Zał. nr 1a do siwz OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA Zadanie 1: Opracowanie graficzne i wydruk 2 zeszytów naukowych (z zakresu badań środowiskowych oraz chemii) z numerami ISBN zapewnionym przez

Bardziej szczegółowo

Imię Nazwisko, Imię Nazwisko 1 Uczelnia/Firma. Imię Nazwisko 2 Uczelnia/Firma. Tytuł artykułu

Imię Nazwisko, Imię Nazwisko 1 Uczelnia/Firma. Imię Nazwisko 2 Uczelnia/Firma. Tytuł artykułu Imię Nazwisko, Imię Nazwisko 1 Uczelnia/Firma Imię Nazwisko 2 Uczelnia/Firma Tytuł artykułu Tekst artykułu należy pisać przy użyciu edytora zgodnego z MS WORD 2003, 2007, 2010. Do pisania podstawowego

Bardziej szczegółowo

ZASADY PRZYGOTOWANIA PRAC MAGISTERSKICH NA WYDZIALE TURYSTYKI I REKREACJI PRYWATNEJ WYŻSZEJ SZKOŁY OCHRONY ŚRODOWISKA W RADOMIU

ZASADY PRZYGOTOWANIA PRAC MAGISTERSKICH NA WYDZIALE TURYSTYKI I REKREACJI PRYWATNEJ WYŻSZEJ SZKOŁY OCHRONY ŚRODOWISKA W RADOMIU ZASADY PRZYGOTOWANIA PRAC MAGISTERSKICH NA WYDZIALE TURYSTYKI I REKREACJI PRYWATNEJ WYŻSZEJ SZKOŁY OCHRONY ŚRODOWISKA W RADOMIU 1. INFORMACJE OGÓLNE Przygotowanie pozytywnie ocenionej pracy magisterskiej

Bardziej szczegółowo

STOSOWANY W BIBLIOGRAFII ZAŁĄCZNIKOWEJ

STOSOWANY W BIBLIOGRAFII ZAŁĄCZNIKOWEJ OPIS BIBLIOGRAFICZNY STOSOWANY W BIBLIOGRAFII ZAŁĄCZNIKOWEJ Bibliografia załącznikowa powinna być opracowana zgodnie z normami: PN-ISO 690: 2002 Dokumentacja. Przypisy bibliograficzne. Zawartość, forma

Bardziej szczegółowo

WYMOGI REDAKCYJNE Do Działu Nauki i Wydawnictw PPWSZ w Nowym Targu należy dostarczyć:

WYMOGI REDAKCYJNE Do Działu Nauki i Wydawnictw PPWSZ w Nowym Targu należy dostarczyć: WYMOGI REDAKCYJNE Do Działu Nauki i Wydawnictw PPWSZ w Nowym Targu należy dostarczyć: 1. Ostateczną wersję pracy (z kompletem zależnych praw autorskich), czyli tekst i materiał ilustracyjny w postaci:

Bardziej szczegółowo

KATEDRA EKONOMII I POLITYKI GOSPODARCZEJ CENY W SEKTORZE ROLNO-ŻYWNOŚCIOWYM I W JEGO OTOCZENIU

KATEDRA EKONOMII I POLITYKI GOSPODARCZEJ CENY W SEKTORZE ROLNO-ŻYWNOŚCIOWYM I W JEGO OTOCZENIU KATEDRA EKONOMII I POLITYKI GOSPODARCZEJ Zapraszamy na międzynarodową konferencję naukową nt. CENY W SEKTORZE ROLNO-ŻYWNOŚCIOWYM I W JEGO OTOCZENIU siódmą z cyklu PRZEMIANY W GOSPODARCE ŻYWNOŚCIOWEJ W

Bardziej szczegółowo

Przewodnik Użytkownika systemu PBN. dodawanie publikacji w formie artykułu

Przewodnik Użytkownika systemu PBN. dodawanie publikacji w formie artykułu Przewodnik Użytkownika systemu PBN dodawanie publikacji w formie artykułu Dodawanie artykułu 1. Należy zalogować się do systemu PBN https://pbn.nauka.gov.pl/ klikając na przycisk Zaloguj znajdujący się

Bardziej szczegółowo

Złap wiatr w pomorskie żagle wiedzy

Złap wiatr w pomorskie żagle wiedzy Złap wiatr w pomorskie żagle wiedzy Pomorskie - dobry kurs na edukację. Kształtowanie towanie kompetencji kluczowych uczniów w regionie poprzez edukację morską Terminy zajęć 1) do 15 maja 2013 r. - zajęcia

Bardziej szczegółowo

Książka wielotomowa: Prus Bolesław, Lalka, T.1-3, Warszawa: Świat Książki, 2002, ISBN 83-7311-26-85

Książka wielotomowa: Prus Bolesław, Lalka, T.1-3, Warszawa: Świat Książki, 2002, ISBN 83-7311-26-85 WZÓR SKRÓCONEGO OPISU BIBLIOGRAFICZNEGO Przyjęty w LO nr IV WAŻNE INFORMACJE: dane do opisu bibliograficznego spisujemy zawsze z karty tytułowej a nie z okładki książki, tytuły dzieł zapisuje się kursywą,

Bardziej szczegółowo

1. Objętość artykułu to maksymalnie 10 stron maszynopisu sformatowanego według wskazań. 2. Format strony A4:

1. Objętość artykułu to maksymalnie 10 stron maszynopisu sformatowanego według wskazań. 2. Format strony A4: WSKAZÓWKI DLA AUTORÓW Maszynpis i wymgi frmalne 1. Objętść artykułu t maksymalnie 10 strn maszynpisu sfrmatwaneg według wskazań. 2. Frmat strny A4: Marginesy (lewy i prawy) 2,5 cm, Interlinia w tekście

Bardziej szczegółowo

Informacje ogólne dla Autorów

Informacje ogólne dla Autorów Informacje ogólne dla Autorów 1. Procedura przesyłania artykułów Autorzy pierwotną wersję pracy, w wersji elektronicznej, przesyłają poprzez stronę internetową (http://zeszyty.am.gdynia.pl) do redaktora

Bardziej szczegółowo

Recenzja rozprawy doktorskiej mgr Pradeep Kumar pt. The Determinants of Foreign

Recenzja rozprawy doktorskiej mgr Pradeep Kumar pt. The Determinants of Foreign Prof. dr hab. Sławomir I. Bukowski, prof. zw. Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny Im. Kazimierza Pułaskiego w Radomiu Wydział Ekonomiczny Katedra Biznesu i Finansów Międzynarodowych Recenzja rozprawy

Bardziej szczegółowo

UCHWALA nr 7612014. Rady Wydziału Ekonomii, Zarządzania i Turystyki Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu z dnia 24 października 2014 r.

UCHWALA nr 7612014. Rady Wydziału Ekonomii, Zarządzania i Turystyki Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu z dnia 24 października 2014 r. UCHWALA nr 7612014 Rady Wydziału Ekonomii, Zarządzania i Turystyki Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu z dnia 24 października 2014 r. w sprawie organizacji i przeprowadzania egzaminów dyplomowych na

Bardziej szczegółowo

Instytut Prahistorii Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza w Poznaniu. PRACA MAGISTERSKA i EGZAMIN MAGISTERSKI REGULAMIN

Instytut Prahistorii Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza w Poznaniu. PRACA MAGISTERSKA i EGZAMIN MAGISTERSKI REGULAMIN Strona1 Instytut Prahistorii Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza w Poznaniu PRACA MAGISTERSKA i EGZAMIN MAGISTERSKI I. CEL PRACY MAGISTERSKIEJ REGULAMIN Celem pracy magisterskiej jest wykazanie się dobrą

Bardziej szczegółowo

Ważne: zmiana terminu i miejsca konferencji

Ważne: zmiana terminu i miejsca konferencji Ważne: zmiana terminu i miejsca konferencji zaprasza na Warszawa, 15-16 kwietnia 2013 r. oraz Warsztaty w dniu 17 kwietnia 2013 roku Miejsce obrad: Centrum Konferencyjno Apartamentowe Mrówka, w Warszawie,

Bardziej szczegółowo

Projekty badawcze finansowane przez Narodowe Centrum Nauki

Projekty badawcze finansowane przez Narodowe Centrum Nauki Projekty badawcze finansowane przez Narodowe Centrum Nauki TYPY KONKURSÓW Konkursy na finansowanie projektów badawczych Konkursy na finansowanie projektów badawczych dla osób nieposiadających stopnia doktora

Bardziej szczegółowo

REGULAMIN OGÓLNOPOLSKIEGO KONKURSU NA NAJLEPSZĄ PRACĘ MAGISTERSKĄ Z WIEDZY O MEDIACH II EDYCJA

REGULAMIN OGÓLNOPOLSKIEGO KONKURSU NA NAJLEPSZĄ PRACĘ MAGISTERSKĄ Z WIEDZY O MEDIACH II EDYCJA REGULAMIN OGÓLNOPOLSKIEGO KONKURSU NA NAJLEPSZĄ PRACĘ MAGISTERSKĄ Z WIEDZY O MEDIACH II EDYCJA GDAŃSK 2015 1. POSTANOWIENIA OGÓLNE 1. Niniejszy Regulamin określa zasady przeprowadzenia Ogólnopolskiego

Bardziej szczegółowo

Terapia w logopedii. Toruń, 1 marca 2014 roku

Terapia w logopedii. Toruń, 1 marca 2014 roku III Konferencja Logopedyczna Terapia w logopedii. Terapia, wspomaganie, wsparcie trzy drogi jeden cel Toruń, 1 marca 2014 roku Szanowni Państwo, Wpisując się w tradycję Wydziału Nauk Pedagogicznych UMK

Bardziej szczegółowo

Edycja szablonu artykułu do czasopisma

Edycja szablonu artykułu do czasopisma Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu Edycja szablonu artykułu do czasopisma 2014 Wrocław Spis treści 1. Wstęp... 2 2. Zmiana tytułu publikacji... 3 2.1. Właściwości zaawansowane dokumentu...

Bardziej szczegółowo

TYTUŁ PRACY (16)* Imię Nazwisko (14)* KRAKOWSKA AKADEMIA im. Andrzeja Frycza Modrzewskiego (13)* PRACA LICENCJACKA (12)* PROMOTOR KATEDRA/ZAKŁAD (14)*

TYTUŁ PRACY (16)* Imię Nazwisko (14)* KRAKOWSKA AKADEMIA im. Andrzeja Frycza Modrzewskiego (13)* PRACA LICENCJACKA (12)* PROMOTOR KATEDRA/ZAKŁAD (14)* KRAKOWSKA AKADEMIA im. Andrzeja Frycza Modrzewskiego (13)* Imię Nazwisko (14)* Nr albumu(11)* TYTUŁ PRACY (16)* PRACA LICENCJACKA (12)* PROMOTOR KATEDRA/ZAKŁAD (14)* KRAKÓW 2010 Zasady pisania prac licencjackich

Bardziej szczegółowo

ROLA TURYSTYKI W PRZEKAZYWANIU DZIEDZICTWA KULTUROWEGO REGIONU

ROLA TURYSTYKI W PRZEKAZYWANIU DZIEDZICTWA KULTUROWEGO REGIONU WyŜsza Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie zaprasza na Ogólnopolską Konferencję Naukową na temat: ROLA TURYSTYKI W PRZEKAZYWANIU DZIEDZICTWA KULTUROWEGO REGIONU Komunikat nr 1 Termin Konferencji:

Bardziej szczegółowo

WYMOGI STAWIANE PRACOM LICENCJACKIM

WYMOGI STAWIANE PRACOM LICENCJACKIM Załącznik 1 do uchwały nr 42/2015 Rady Wydziału Ekonomii Uniwersytetu Rzeszowskiego z dnia 17 września 2015 r. WYMOGI STAWIANE PRACOM LICENCJACKIM 1. Wymogi ogólne Praca licencjacka jest pracą: wykonywaną

Bardziej szczegółowo

Załącznik do Uchwały Nr 22/2009 Rady Wydziału Zarządzania Akademii Podlaskiej z dnia 04 marca 2009 roku

Załącznik do Uchwały Nr 22/2009 Rady Wydziału Zarządzania Akademii Podlaskiej z dnia 04 marca 2009 roku Załącznik do Uchwały Nr 22/2009 Rady Wydziału Zarządzania Akademii Podlaskiej z dnia 04 marca 2009 roku Wewnętrzny Regulamin w sprawie określenia wymogów dotyczących prac dyplomowych i egzaminu dyplomowego

Bardziej szczegółowo

Obligacje gminne szansą na przetrwanie kryzysu przez jednostki samorządu terytorialnego.

Obligacje gminne szansą na przetrwanie kryzysu przez jednostki samorządu terytorialnego. Wydział Organizacji i Zarządzania PŁ Katedra Ekonomii Koło Naukowe Cash Flow Obligacje gminne szansą na przetrwanie kryzysu przez jednostki samorządu terytorialnego. mgr Monika Mordzak Dr. Rafał Wójcikowski

Bardziej szczegółowo

Informacja dla autorów

Informacja dla autorów Zeszyty Teoretyczne Rachunkowości tom 85 (141), 2015 Stowarzyszenie Księgowych w Polsce Informacja dla autorów Zasady recenzowania i przyjmowania artykułów do opublikowania Nadesłane artykuły naukowe spełniające

Bardziej szczegółowo

Zasady pisania prac dyplomowych

Zasady pisania prac dyplomowych Zasady pisania prac dyplomowych I. POSTANOWIENIA OGÓLNE 1. Prace licencjackie - mogą mieć postać prac przeglądowych: streszczać poglądy filozofów, stanowić świadectwo rozumienia tekstów filozoficznych,

Bardziej szczegółowo

5-15 pkt. 5-15 pkt. 24-30 pkt. Monografia: współautorstwo Należy podać autora/redaktora, wydawcę, numer ISBN, nakład, rok wydania, objętość. 70% pkt.

5-15 pkt. 5-15 pkt. 24-30 pkt. Monografia: współautorstwo Należy podać autora/redaktora, wydawcę, numer ISBN, nakład, rok wydania, objętość. 70% pkt. Szczegółowe kryteria punktacji postępów w nauce doktorantów Studiów Doktoranckich z zakresu sztuk plastycznych w dyscyplinie Konserwacja Dzieł Sztuki Wydział Sztuk Pięknych Uniwersytetu Mikołaja Kopernika

Bardziej szczegółowo

REGULAMIN. Zakres tematyczny

REGULAMIN. Zakres tematyczny REGULAMIN Przegląd Medyczny Uniwersytetu Rzeszowskiego i Narodowego Instytutu Leków w Warszawie (Prz Med Uniw Rzesz Inst Leków) to recenzowane czasopismo, wydawane przez Uniwersytet Rzeszowski i Narodowy

Bardziej szczegółowo